|
RE: Avgustovke, kje ste 30.11.2005 7:40:09
|
|
|
|
violinski
|
Živjo! Smo zgodnji, danes. Ni kaj, se je Aljoša zbudil, pa sem ga kar nahranila. Zdaj pa noče nazaj zaspat. Ga čakam, da zaspim tudi jaz. Jessy, mirne duše v LJ, tukaj samo dežuje, danes pa bo še to nehalo. Tudi jaz dojim samo enkrat ponoči, vendar močno dvomim, da bomo že nehali. Pa me ne moti, vsaj vem, da se Aljoša ponoči tudi najé in potem tako fino spi. Nanka, naša levinja (8 letna nečakinja) že sedaj kaže znake predpubertetne trme in zdolgočasenosti življenja in.... Kaj šele bo!!! Tudi jaz upam, da so fantki manj izraziti levi. V dve stvari sem pa prepričana, da o njih že vem: 1. da morajo biti vedno zvezde 'večera', t.j. v centru pozornosti (Tia, miševi, a vedve tudi? ) in da obožujejo stvari, ki se svetijo. Nanka fajn se pozdravi!!! Ti virusi so od vraga. Pravijo, da je bilo premalo vroče poletje, da je zato toliko virusov naokrog. Pri uvajanju sem jaz imela vedno v zlati zalogi nekaj kupljene hrane, ki sem jo dala, če smo kje bili, ampak sem vseeno raje kuhala sama (čeprav nisem tip, da bi imela red pri prehranjevanju, kuhanju, .... ) in tudi s seboj sem raje vzela nekaj doma skuhanega ali pretlačenega pa na poti 'pokrmila' otroku. Me zanima, če bom imela isto voljo tudi pri Aljoši. Potrudila se bom že, to ja. Že pripravljene hrane za od 6.meseca dalje pa sem si dala prinesti iz Belgije - imajo fenomenalen asortma in papice so res dobrega okusa, včasih sem še jaz kakšno pojedla. Aletejeve in Hippove se ne morejo niti od daleč primerjat. Miševi, še o soljenju - tudi jaz sem Lani malo solila zelenjavo, če ne ni šlo nič po grlu, mi je pa patronažna sestra, ta zadnjič, ko je bila tu za Aljošo rekla, da je nova doktrina, da je treba hrano vsaj malo soliti. Verjetno so opazili, da je bilo več špinače na stenah, kot v želodčkih in da manjša količina soli čisto nič ne škodi. Sem se pa zelo zelo dolgo izogibala Začinki in podobnim 'mešanicam'. Jaz pa otroke brez težav pustim babici, noni in teti (moji sestri), Lano itak, sem pa pustila tudi Aljošo, ko sem šla k frizerju - med dvema dojenjema. Brez problemov. Moji mami (ona je nona) je itak to že četrti vnuk, tašči ga bom pa prvič pustila šele kasneje, ko bo že imel kak obrok goste hrane. Tudi Lano sem tako. Mami sem Lano že velikokrat dala tudi za štiri dni, še najbolj mi je prišlo prav takrat, ko sva z Aljošo bila v bolnici, no, pa tudi drugače sem ji jo že zaupala. Punce, enkrat probajte za eno uro, boste videle, da vas ne bodo niti pogrešili, vas bojo pa neznansko veseli, ko vas bojo spet videli. Obljubim Petri, fino, da se je David dobro držal, Aljoša pri zadnjem jemanju krvi niti pojokcal ni več, čeprav so mu tokrat vzeli iz hrbtne strani dlani (prej vedno iz komolčnega pregiba) pa spet tri epruvete. Se mi zdi, da smo vedno mame tiste, ki težje prenesemo, da se otroku kaj takega dela - jaz bi najraje dala kri namesto njega, samo da se ne bi on matral. Ok, Aljoša je zaspal, to je namig zame, grem tudi jaz nazaj pod kouter. Pa-pa!
|
|
|