|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
14.2.2006 16:41:18   
Tiamo
Vid user posted image  evo midve sva doma, na plavanju je bilo super, nič jokanja, sam smeh. Potem sva bile na obisku pri prijateljici..v albumu si lahko ogledate nove slike ena je od Demi, ena s plavanja in dve primerjava kako so naši malčki že veliki. Zoya, tudi jaz sem včeraj Demi posnela k se je splazila, hvala bogu na take fotoaparate, ki imajo par minutno snemanje.  Jaz Demi pojem največkrat Bibo bubo in Zajčka dideldajčka.  Violinski jaz imam Pegperegota in mi je super, ker se zloži v marelo, ima 4 stopnje naslona, edino kar me moti je to pet točkovno privezovanje. Jaz jo sedaj kar samo med nogicami privežem in že letive... Driske nima več, danes je pojedla 100ml korenčka in se zdraven tok smejala k je dežek delala, da sem se mogla še jaz do solz nasmejat. šibam nekaj pojest, danes sem samo 5 piškotov pojedla...user posted image

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
14.2.2006 17:24:08   
violinski
Oj, Tia, me veseli, da ste že v redu!

Saj to sem povedala, jaz imam poleg ABCja še Peg Perego Pliko P3 in se mi zdi najboljši voziček, samo me še vedno dve stvari motita in sicer, da ne morem v njem Aljoše vozit tako, da je obrnjen proti meni in to, da ima mala kolesa, pa naju že na cesti iz granitnih kock tako zoprno premetava. Drugače ga pa ne zamenjam za nič, edino ta novi Jane voziček, Slalom mu je ime, mi je noro dober, ampak se mi ga zdaj nikakor ne splača kupovati, sploh ne za ta denar. Všeč mi je tudi Quinny Speedy SX, pa nimam pojma, koliko je težek in sploh, če nima naklona hrbta do ležečega položaja, mi ne pride v poštev.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
14.2.2006 21:10:55   
MajaPRO
Dober večer!

Obiski so šli, Vid spi, torta je uspela, jaz pa na RR. Najlepša hvala vsem za prijazne čestitke! user posted image

Mi imamo voziček Jane slalom. Meni se zdi ful dober, ker ima velika kolesa (res lahko greš po vseh terenih), sprednje kolo se obrača za 360 st. (zato je zelo vodljiv), tudi zloži se lepo (jaz sem ga kupovala, ko sem imela 3-vratnega Punta, pa gre brez problema v prtljažnik, samo polico je treba dol vzet). Naklon se spusti v ležeči položaj (vzglavje je malenkost dvignjeno). Baje da je med vozički z velikimi kolesi najlažji (samo AL-ogrodje tehta 8 kg, oblečen voziček pa kakšna 2 kg več). Seveda ga z eno roko ne moreš zložit. Med vozički ima zelo širok sedež, saj je obleka vozička pritrjena na ogrodje vozička, zaradi tega pa se ne da obniti sedeža prosti sebi. Cena je res kar visoka, so pa bili ugodni lanski modeli (ne vem, če se jih še da dobit). Jaz sem z njim v glavnem ful zadovoljna in ga ne bi menjala.

Pesmice: Huda mravljica, 5 malih račk, Dobro jutro sonce, Mamica je kakor zarja in še kaj mi pride na pamet. Sicer pa poslušava na CD-ju Romano Kranjčan (jo znam že skoraj na pamet).

Tia, super, da je Demi že boljša in da  pridno plavata.

Jutri imava posvetovalnico in 3. cepljenje. Me res zanima, koliko je zrastel (imam občutek, da ful) in se zredil. Bom poročala, imava pa ga šele ob 13.40.

Lep večer še naprej, nočko!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
14.2.2006 21:35:17   
nelči
Pozdrav!

Po nekaj dnevih se ponovno javljam. Seveda berem vas pa vsaki dan user posted image

VID vse najboljše!!!!!! user posted image

Tia sem si ogledala pps, super si naštimala to zadevo in še fajn muzika zraven. Res dobra stvar!!!!!! Bi tudi sama poskusila ampak s pp še nisem delala user posted image

Glede vozička. Jaz imama Haucka Mini star, Jogger (nekaj takega), trikolesnik ampak sprednje "tretje" kolo sta dva kolesa skupaj. Sprednje dvojno kolo je vrtljivo 360°C in je res super vodljiv, naklon se da naredit na čisto ležečega in sedečega, pri tem vozičku se ne obrača ročaj ampka obračaš košaro. Voziček gre res fajn vozit vendar je precej težek in to me najbolj moti. V prtljžanik ga sicer spravima, ampak moraš bit kar iznajdljiv in predvsem močen!!! Zato tudi jaz razmljišljam, da bi tega prodala in kupila lažjega. Ampak malo kasneje, verjetno pomladi.

No, danes smo bili v posvetovalnici. Jan bo čez tri dni star 6 mesecev in je težek 7650g, velik 69cm in obseg glavice 43cm. Sestra mi je povedala par stvari glede prehrane. Bom kar naštevala: čez kakšna 2 do 3 tedne mu naj dam žemljico, počasi mesek (kurji, puranju ali zajčji), počasi tudi jogurte user posted image . V glavnem mi je rekla, da bi naj nekje ob starosti 9 mesecev otrok jedel vse stvari, kot odrasli (le ne ostrih začimb). Seveda z izjemami, kot so beljak, jagode, kravje mleko,....  Ker je bila danes kar gužva, sva na žalost dokaj hitro končale. Seveda tako kot zmeraj, se spomnim komaj doma kaj vse sem jo pozabila vprašatuser posted image  Sem jo tudi vprašala glede adapt. mleka. Ker Jan še vedno pred spanjem najprej pije mleko pri meni potem pa dobi še aptamil (130ml), vendar še imam aptamil 1. Sedaj pa ne vem, ali naj mu povečam dozo aptamila 1, ali naj kupim aptamil 2, ali naj dam v aptamil kakšen rižko?????? Pojma nimam. Sestra mi je rekla, da je vseeno, naj poskusim pa bom videla kaj Janu paše! Saj ima prav, ampak kaj pa ve mislite?????? Kaj bi naredile v mojem primeru? Kaj aptamil 2 je bolj nasiten od 1? Ona mi je sicer tudi rekla, da bi lahko kupila mleko v prahu, ker vsebnosti, ki so v prilag. mleku (vitamini,...), otrok itak pridobiva z gosto hrano. Kaj pa vem, tega še od vas nisem slišala, da bi kateri tako predlagali user posted image
Ker je moj bil bolan (verjetno le nahod) sem se od njega nalezla tudi jaz in zdaj ful pazima, da se nebi Jan nalezel. Do sedaj se še ni in upam, da bo tako tudi ostalo. Sicer je danes malo pokašljeval in sem se bala, da ga zdravnica ne bo cepila. No, ped. ga je pregledala in ni bilo videti, da bi bil bolan, zato ga je tudi cepila. Ob pikecu je malo zajokal, potem pa je bilo hitro že bolje. Jessy, Janu pa niso vzeli urinauser posted image  V glavnem, ga je pohvalila glede teže, vprašala, če pri meni že sedi zravnano, ga za rokice potegnila iz sedečega položaja, pogledala mu je glavico, mu dala igračko in ga opazovala kaj počne z njo., vprašala kako se obrača, povečala dozo AD3 kapljic iz 7 na 10, rekla da se mu je lobanja lepo zaprla in ni več strahov za kašne takšne poškodbe.
Tako, "na kratko" user posted image  sem opisala obisk v posvetovalnici. Sedaj pa imamo do 9 meseca mir.

Glede pesmic je pa pri meni ful kriza, ker skoraj nobenih otroških pesmic ne znam!!!! Groza! Zato mi ne preostane drugega, kot da si jih zmišljujem ali pa ob radiu pojem angleške pesmi user posted image  tako, da se sploh ne bom čudila, če bo Janova prva beseda mother user posted image  Punce že pred časom ste se pogovarjale o otroških pesmicah na CDju. Kako lahko pridem do njih??????

Joj, dost mam pisanja!!! Se verjetno strinjate, kaj?

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
14.2.2006 21:49:06   
petri85
Bravo Jan !user posted image user posted image user posted image

Nelči, pri tebi je morda res vseeno katero mleko daješ (1 ali 2), ker ga potem še podojiš. Jaz mu že lep čas dajem 2, ker ima več vitaminov potrebnih za toliko starega otroka - glede na to, koliko pa 2 več nasiti od 1 pa je verjetno pri vsakem otročku drugače - pri enih ni razlike pri prehodu, ene še manj nasiti, tako, da ti ne znam svetovati.

Mi imamo drugo sredo šele 2. cepljenje, tako, da se verjetno čez kak mesec gremo še enkrat pokazat pa pikico vzet.

Kar se pa tiče CD, sem pa jaz tudi zamudila, ko ste si to pekle, tako, da se tudi jaz priporočam?

No, lahko noč!

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
15.2.2006 6:56:35   
Tiamo
Jutro, Demi se je čisto spremenil ritem spanja od kar je imela drisko, zvečer zaspi ob 19 do 19:30, se zbudi okoli 1 ali 2 poje in spi, dokler ne gre očka v službo do 6:30. Zdaj se veselo igra v ležalniku. Verjetno bo pokonci kakšno uro, potem pa spet zaspi za kakšno uro. Čez dan mi zdaj spi mogoče po 20 min. Danes bove spet ubrali najin ritem, pa bom videla kako bo. Nelči in Petri, jaz sem tista, ki imam pesmice in pravljice, z veseljam vama zapečem CD ali DVD na katerega dodam še risanke Nodija in Telebajske. Pustita mi privat naslov, pa vama pošljem. Nelči, Aptamil 2 je namenjen takrat ko uvajašh hrano, je malo bolj nasiten in ima več vitaminov notri. Je pa čisto vseeno a uporabljaš 1 ali 2. Samo pri 1 moraš dodati večjo merico. Glede mleka v prahu pa nevem kako je? Vidim, da je Jan že pravi korenjak user posted image user posted image  Včeraj ni bilo nič od plazenja...drugače pa dela samo dežek, tudi kadar ne je.  Grem popit kavico...  P.S. kaj mislite o tejle ptičji gripi? A boste vseeno malčkom dajale piščanca? Jaz sem skeptične, ker sva se z mojim s piščancem zastrupila, piščanca videti ne morem, kaj šele jesti!!!

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 15.2.2006 6:58:21 >

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
15.2.2006 9:18:29   
MajaPRO
Dobro jutro iz MB!

Spet sije sonček in spet nas čaka lep sprehod... ko pridemo iz posvetovalnice, seveda.

No, jaz pa imam na enem CD-ju posnete vse albume Raimonda Lapa, pa ful pesmic Romane Kranjčan. So pa to mp3-ji, zato jih je toliko na enem CD-ju. Jaz imam malega čez dan v dnevni sobi, tako da poslušava kar na DVD payerju. Če ima katera možnost poslušati mp3-je in če bi želele imeti te pesmice, mi tudi lahko pustite naslove in vam pošljem.

Aja, glede ptičje gripe... O mesu sploh ne razmišljam, bolj me je groza, da v neposredni bližini našega doma živijo okužene ptice. Sicer pa ob Dravi ne bom več hodila na sprehod, pa labodov in rac se tudi nisem nikdar dotikala.

Se še tipkamo danes.... spet imam goro perila za zlikat, pa se mi ne da...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
15.2.2006 9:32:02   
nanka
Dobro jutro,

spali smo dobro, položnice so plačane, kavica popita, zdaj pa veselo na delo. Vsak dan pospravljanje, perilo..., bo že.

Pri na snič novega, zobek se že vidi, vendar še zmeraj ni prebil dlesni, tako, da čakamo in tečnarimo.

Jaz Zoji zaenkrat še kuham piščanca in zajčka in ji bom tudi v bodoče, razen, če ne bo drugačnih navodil. Zaenkrat so tako našli samo divje ptice, bomo pa videli kaj bo prinesel čas.

Maja dobro opravita in seveda poročaj.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
15.2.2006 9:37:24   
Jessy
Dobro jutro!

Mi smo imeli ponoči 2x bujenje, ampak sem jo samo dvignila iz posteljice (napaka, vem!), jo stisnila k sebi, za 2 minutki zazibala in položila nazaj v posteljico in je spala naprej.

Drugače sem pa že včeraj napisala eno sporočilce na RR, pa mi je ob pošiljanju nekaj zaštrikalo, tako da ni šlo naprej, še enkrat se mi pa ni dalo pisati.

Skratka, jaz imam doma PP Pramette. Zelo sem zadovoljna z njim. Kupili smo ga predvsem zaradi možnosti prilagoditve vozička tako, da je primeren za novorojenčka brez dodatnih dokupovanj košare, potem, da je lahek, ker imamo velik klanec do doma, pa da gre v naš prtljažnik, saj imamo zaenkrat še vedno Puntota. Sem pa zdaj zadovoljna tudi iz praktičnega vidika, saj lahko brez vseh težav vozim slalom med množico ljudi, kar mi je zelo pomembno. Mislim, da bi še enkrat kupila enakega!

Ptičja gripa mene ne gane prav dosti. Dokler ne bomo spali s kurami v istem prostoru, jaz ne vidim razloga za tako paniko. Navsezadnje jih za navadno gripo vsako leto umre več tisoč, medtem ko jih je za ptičjo gripo v parih letih umrlo le 91 ljudi. Men se zdi vsa ta panika prav prehuda.
Kokoške bomo še vedno jedli (kupljene v trgovini), ker so zagotovo testirane in si ne bi upali ponuditi okuženega mesa na trg, saj bi to pomenilo njihov propad.
No, tako jaz gledam na vse to!

Včeraj smo se šle malce potepat k mojim staršem in smo vsi skupaj šli na sonček, kjer je bilo zares prav pomladno vzdušje. Zdaj je pa pomlad že res blizu. user posted image user posted image user posted image
Še malo, pa bomo kolesarili proti sencam, ker nam bo na sončku prevroče! user posted image

Kakšna je pa sploh razlika med mlekom v prahu in adaptiranimi mleki? Jaz sem skozi mislila, da je to vse eno in isto, pa očitno ni! user posted image

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
15.2.2006 9:51:21   
nanka
Jessy, mleko v prahu je navadno mleko, ki ga posebno obdelajo in spremenijo v prah, adaptirano je pa prilagojeno dojenčkom z dodanimi in odstranjenimi snomi (maščobe, beljakovine in vitamini). To je samo moje mnenje in ni rečeno da je pravilno.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
15.2.2006 10:43:40   
Kety
Jutro!

Pri nas je vedno slabše...sem hotla it zdele s Timonom spat, pa ne morem ker sem too much živčna! Timon je pikast po celem telesu in to fuuul. Po lasišču, po obrazu, po telesu, po ritki, po nogah,...povsod. se mi zdi, da mal preveč za 6 bolezen. Skoz mi kaka (kao driskica) in vmes so tudi krvave nitke in kapljice. Kakec je bil tudi mal zelenkasto moder, je pa zdej odkar je bolan samo dojen, ker drugega noče jesti. Včeri, smo se ravno zaradi pikic šli pokazat, pa je zdravnica rekla, da ni reakcija na antibiotik,...danes je pa 200% slabše. Sem slikala pikice, jih bom dala v album, samo ne vem ali se bojo kej videle.

Se še oglasim. Sorry, ker nič ne odgovarjam...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
15.2.2006 11:00:31   
Kety
Albuma ne morem narest...ne dela user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
15.2.2006 11:35:33   
miševi

Pozdravljene po dolgem času!!!!

Najprej čestitke vsem, ki ste vmes praznovali šestmesečnicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!

Vsem bolanim želim, da se čimprej pozdravijouser posted image !!! Kety, sicer nisem zagovornik neprestanega letanja k zdravniku, toda v primeru, ki ga navajaš, bi jaz vseeno šla še enkrat do zdravnice. Močno, močno upam, da bosta kmalu bolje.

Vozek: mi imamo PegPerego Atlantico - še od Nike. Je super, ni težek, vodljiv z eno roko, ima srednje velika kolesa (sprednja se lahko vrtijo ali pa ne), tako da povsod pridemo (smo preizkusili že kar nekaj off-road variant), kar nekaj naklonov, brez košare, pa vseeno prilagojen tudi novorojenčku, lahko se zloži, v avto gre tudi, poleg pa npr. še vsa krama za na morje ali pa npr. vsa špecerija in nakupi iz Italije.... Ima 5 točkovni sistem, s tem da lahko uporabljaš ločeno samo za nogice ali pa dodaš še za zgornji del. Ima samo eno napako - otrok ne more gledat mame, samo sem  se navadila, ker ima na strehi mrežasti del, skozi katerega fino vidiš, kaj otroček dela. V glavnem, dober vozek. Spodaj je pa tudi kar veliko prostora v košari.

Pesmice: huda mravljica, pika-poka, pikapolonica, žiga-žaga, spanček zaspanček, kuža pazi, na planincah, ringaraja, pa vsak dan še kakšna nova zraven. Če je zraven še Nika, se pa gremo: en mali slonček se je pozibaval.... - potem pa slonček pokliče Jureta, pa Niko, pa vse igračke, pa naju, pa mačka.... in se potem mi vsi gugamo na pajčevini. Mami je pa na koncu že vsa hripavauser posted image . Ob napravljanju, ko mu glava pokuka iz puloverčka, pa greva pičico po obrazu, pa ku-ku...

Nanka je čisto prav razložila glede mleka v prahu in prilagojenega mleka. Mi je ravno danes na posvetovalnici to pediatrinja razlagala.

Ptičja gripa - za meso jest ni panike, prav tako za jajca, oboje mora biti dobro toplotno obdelano - torej jajca bolje trdo kuhana. Po TV sem celo videla, kako v tujini pečejo jajca na oko - ga spečejo kot je treba, potem pa čez zlijejo vodo, tako da je rumenjak tudi potopljen in pustijo, da ta voda nekaj časa vre. Drugače je paperutnina že brez tega problematična (kljub rednim kontrolam) in moramo pazit, da ločimo, kje piščanca "valjamo" pred kuhanjem in kje po njem, ker obstaja možnost, da se je kakšna salmonelca odločila, da nam še malo ponagaja. Drugo je seveda, če je meso pokvarjeno zaradi drugih vzrokov.
Sama panika pa je okoli ptičje gripe zato, ker jo želijo zajeziti pri pticah, to pa zato, da virus ne bi množično mutiral in omogočil lahek prehod na človeka in potem s človeka na človeka. Tega se bojijo. Saj v določenih primerih je že prišlo do prenosa na človeka, vendar je šlo le za mutacijo posameznega virusa. No, pa s kurami zaenkrat tudi še ne spimo, tako da smo v razvitem svetu v prednosti, delamo pa preventivno, da ne bi prišlo do česa hujšega.

Sedaj bom pa to odposlala, da me ven ne vrže - mi je že sedaj nekaj zamaknilo medtem ko sem Jureta uspavala, potem pa napišem še dogodke iz posvetovalnice (vmes pristavim še za kosilo).

LP

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
15.2.2006 11:39:43   
zoya24
Joj Kety upam, da bo vse OK. Po moje ima res šesto bolezen, kljub temu, da ima veliko pikic, ali je pa fasal kakšno alergijo. No upam, da se bo vse hitro uredilo. Da boš pomirjenja, pa pojdi še enkrat do zdravnika in naj pogleda, saj zato so tam.

Midva sva ravnokar iz posvetovalnice. Težki smo 7610g in veliki 70 cm, smo bolj manekenske postave. Drugače je pokazal vse kar zna in so se mu sestre prav nasmejale, mal se je preobračal, pa puzal, pa pogovarjal, pa prstke na nogi sesal.....v glavnem je bil ful razpoložen.

Pri zdravnici je pa dobil pikico, pa glavico mu je zmerila (nisem bila pozorna pa ne vem koliko ima), sem jo pa hotela mal zaslišat glede uvajanja hrane, pa ni bila ravno zgorvorna (sej na sploh ni). Nam je pa dala tabletke za zobke in povečala dozo na 10 kapljic. Naslednji pregled pri devetih mesecih. Aja pa vodo morava dat, pa mi sploh ni pokazala kako se tisto zadevo namontira, upam, da jo bom znala.

Pri nas se je a sonček skril in ga po moje ne bomo več videli, sej se mi zdi, da je napovedan dež, a ne. Evo zdaj sem popila skor celo kavico, zdaj pa na delo (me čaka gora perila).

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
15.2.2006 12:07:38   
miševi

No, sem nazaj - sedaj pa k posvetovalnici. Tudi naša pediatrinja ni bila preveč zgovorna, pa sem vseeno nekaj iz nje izvlekla, marsikaj pa pozabilauser posted image .
Zoya, vaš je pravi manekenuser posted image . Naš ima 71 cm in 9390 g. Obseg glavice je 44,5, prsni koš ima 51 cm.
Danes je pri sestrah tako smrdelo po dreku (pa ne dojenčkastemuuser posted image ), da še sedaj voham, pa sem dala vse komplet z bodijem vred za oprat, pa moje cunje tudi. Fuj!!!

V glavnem je rekla, ja sedaj pa kar dodajat, je lahko vse razen: mleka, jajc (vključno z rumenjakom), medu, kivija, svinjine, rib in morskih sadežev. Lahko že dam govejo juho, katerokoli meso pa ponudim po enem mesecu. Glutenska živila je rekla, da kadar hočem - če bom prej in da je nagnjen k celiakiji, se bo le-ta prej pokazala. Če daš kasneje, je rekla, da ne pomeni, da potem pa celiakije ne bo. Če je, jo ima prej ali kasneje. Pa potem čez kakšen mesec ali 2 skutke, pa jogurte, čeprav je potem modro ugotovila, da je to vseeno mleko, ampak to lahkouser posted image . Pa da ne smem pasiratuser posted image user posted image user posted image  - meni drugače sploh ne poje, če ni spasirano. Če samo zmečkam, se davi. Bom probala čez ene 14 dni zmečkat.
Vseeno ji je bilo, če ima probleme s kakanjemuser posted image , je rekla, da bo bolje, ko bova uvajala - pa je od takrat slabše!!! Sicer me je vprašala, če sem že zažela uvajat, pa se rekla da JA, pa se je kar neumno naredila in spet govorila o jabolku in 1 žlički?!

Za palčkanje tudi ni komentirala, je rekla, naj mu ga malo namažem s kremo, ki jo je dala za obraz. To pa ne bom!, sem raje ob njem, ga crkljam in držim za rokico, ponoči pa dam rokavičko. Ja, pa ta krema. Je hotla kar mimo izpuščajev na obrazu in zaključit, pa sem ji rekla, kaj je to. Pa reče, da alergija ni, ker ima drugače lepo kožo, pa praskal bi se. In napiše recept za eno kremo za 2x na dan - eno nežno, da ne bo preveč agresivna za malo kožico. Tko da še vedno ne vem, kaj je to.

S kožico na lulčku nismo še nič napredovali. Upam, da ne bo potrebno obrezovat, če pa bo, bo pa pač obrezan.

V avtosedež ga lahko dam, ko bo samostojno sedel, prej ne. Je pa prav napisala, da še ne sedi samostojno, kot da bi to že moraluser posted image . Sem ga s sedenjem bolj nazaj držala, zdaj mu bom pa pustila, da počne, kar hoče. Očitno bi po njenem že moral sedet.

Sem prosila, če mi da še en recept za AD3, ker jim rok preteče, pa je rekla, da mi bo napisala D3 user posted image  - nič ni povedala zakaj  (oz., da ne rabijo vitamina A, še pred pol leta je pa trdila, da ona zagovarja AD3) in naj dajem po 2. Mečavo ima pa že zaprto. Aja, pa rekla je, naj une kar čez rok uporabljam, ampak jih ne bom. Še jaz ne uživam nič čez rok, potem bo pa moj maliuser posted image .

Je bil pa drugače full priden, nič ni jokal, smejal se je vsem in prav tako pokazal čisto vse, kar zna - od govora do telovadbe. Sestre pa vse okoli njega...

Tako da, danes imam full mešane občutke po tej posvetovalnici. Sem mislila, da bom lahko bolj spraševala, kot ponavadi in dobila odgovore. Aja - vodo moram pa za pitje še vedno prekuhat.

Ekola, to je to...

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
15.2.2006 12:37:14   
nanka
Kety, ja vidva pa imata smolo. Želim vama čimprejšnje okrevanje.

Miševi, naša pediatrinja tudi ni zgovorna, vedno je potrebno vleči iz nje. Saj si ogromno izvedela.

Jaz ji tudi ne mečkam hrane, ker se davi, kašico pa zelo rada je. Zdaj ji dam vsak dan (3 dni) popldne piškotek v roke in ko ga toliko raztopi, da ima koščke v ustih se začne daviti, jaz pa vsa panična. Zaenkrat ji bom kar dajala, da se navadi, ni pa nič zabavno.

Zoya, vi ste tudi odlično opravili. Me prav zanima kaj bom pa jaz izvedela v petek. Naša ima že cel mesec pet gostih obrokov. še bolj me pa zanima koliko kg ima.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
15.2.2006 16:12:08   
nanka
Danes sem klicala na davčno upravo in vprašala ali je potrebno prijavti znesek, ki sem ga prejela od CSD-ja namesto paketa. Njen odgovor je bil, da letos še ne. Tako, da jaz ga ne bom vpisala v dohodnino. Bom pa vsak čas diplomirala iz te dohodnine.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
15.2.2006 16:38:10   
Tiamo
hy, danes je Demi spet pridno spala 3 ure, seveda spet v lokalu. v Mullerju sem kupila piškote za po 6 mesecu in kakšno veselje in kok dela je imela s piškotom. Tudi jaz sem se ustrašila k se ji je del piškota prelomil, ampak se ji je v ustah stopil. Danes sem ji dala tudi za pojest kašo iz jabolka, žitaric in piškotov z glutenom. Pojedla je 150ml, tak veselje in kako je usta odpirala, da bi še.  Kakšne naj bi bile posledice v zvezi z glutenom? Sem videla Timona na sliki, kok je revček

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 15.2.2006 16:40:50 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
15.2.2006 16:47:05   
nanka
Tia, na alergiji, se mi zdi, da sem prebrala, da so znaki bruhanje, driska in napihnjen trebuh.
Jaz pa ne vidim nobene slikice v albumu. Kety prosim za geslo.

Kety a se je stanje kaj izboljšalo? A je Timon kaj boljši?

< Sporočilo je popravil nanka -- 15.2.2006 16:48:36 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
15.2.2006 16:47:29   
Teya
božček Timon in seveda tudi njegova mami....vse najlepše želje user posted image

voziček imamo mi en starejši peg perego model, ki je lahko kao športni in ležeči model, pa še avtosedež pride zravn in se ga lahko montira na ogrodje. jaz sem z njim zadovoljna, edino kar me moti je, da je cela reč...full je velik in zasede čist cel prtljažnik v karavanu...zato tud mi že razmišljamo, da bi zdaj, ko bo mali že bolj velik, kupili, kakšno bolj enostavno reč, ki bi se zložila na majhno...za okrog doma bi sicer še vedno uporabljala peg perego, ne predstavljam pa si, da bi s tistim vozičkom morali na npr. na morje, saj nam ne ostane v avtu prostora niti za plenice user posted image .....ima kakšna kakšno dobro idejo?

pa še nekej me zanima...včerej smo malo bluzili po ljubljani in si med drugim ogledovali tudi nahrbtnike za otročke....ma ker sva čista laika, sploh nimava pojma, na kaj je treba bit pozoren pri nakupu...ima katera kaj več izkušenj? pa kje, poleg ariela in BC, bi jih sploh še lahko imeli? ja, pa kdaj naj bi lahko otročka noter "posedli"?

joj, danes sem polna vprašanj, mi je prav nerodno, ma kaj ko sem pa včerej bila v MESTU in videla kaj vse obstaja user posted image  no, zanima me, kdaj ste dale gluten, ni mi najbolj jasno, zakaj na kašicah iz piškotkov, piše po 4 mesecu, če pa naj še nebi takrat tega jedel??

o ptičji gripi pa toliko, pred nejcem sem bila flegmatik, kar se takih stvari tiče, zdaj pa sem čisti paničar in te ptičje gripe me je na smrt strah user posted image  pa ni me niti tok strah te situacije, ki je zdaj, bolj me je strah izjav v stilu, da je vprašanje pendimije le še vprašanje časa in izjav o raznih mutacijah itd itd...vem, da nimamo kaj zlo za naredit, ma mene je vseeno full strah, saj si, kot vsaka mama, želim gledat svojga otročka, kako veselo raste v mladeniča....

mislim, da je bolje, da se poslovim, saj nebi rada zamorila še koga s tem svojim pesimizmom....

ciao ciao

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
15.2.2006 16:54:22   
tina104
Ful mi je zanimivo brat te stvari iz posvetovalnice, mi jo imamo namreč komaj 1. marca. Me že res zanima, kaj bodo povedali. Je pa naš pediater malo bolj zgovoren, sploh če ga kaj vprašaš, se fejst razgovori. Zaenkrat sem res zelooo zadovoljna z njim.

Ptičja gripa - zaenkrat bomo kar jedli perutnino naprej. Meni je ravno perutnina od vsega mesa najbolj všeč, pa malemu tudi ne vem, kaj bi naj še drugega dala, če rib ne, svinjine ne...

Danes sem našemu dala za jest krompir in se je takoj poleg razjokal, pojedel kako žličko, potem pa je bilo nujno dat zizouser posted image . Včeraj zvečer sem mu v moje mleko dala riževo kašico - 80 ml sem tega naredila in je skoraj vse pojedel, ostala je ena mala žlička. Potem je pri dojenju skoraj takoj zaspal in spal 4 ure in pol. Več je sicer kot prejšnje dni, ko je spal 3 ure po večernem dojenju. Danes bom spet poskusila samo z dojenjem, potem pa bomo videli. Je pa mi žal, da nisem kupila kašice, ki se pripravi z mlekom, ker mi ni ven mleka za stiskat. Napredujemo torej počasi pri tej gosti hrani.
Ve kar malo pišite, kaj vse vaši jedo, sploh tiste, ki ste še bolj na začetku in še niste pri mesu, mogoče še dobim kako idejo.
Mislim, da se nekdo oglaša.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
15.2.2006 16:54:34   
Tiamo
nanka, kdaj pa pride alergija, po kolikšnem času po zaužitju glutena? Z Kety sva na MSN in mi je preko MSN poslala sliko

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
15.2.2006 17:03:32   
nanka
Tia, nikjer nisem zasledila po kolikšnem času, ampak je enkrat že Jessy ugotovila, da se alergija na hrano pokaže 72 po zaužitju. Jaz sem ji cel teden dajala piškotek in grisolino, včeraj pa tudi že Hippovo kašico z piškotom in je celo pojedla. Ker zaenkrat ni nobenih reakcij, predvidevam, da ni alergična.

Sem pa tudi prebrala, da je ena napisla, da je to dedno in da je večja verjetnost, da bo otrok alergičen na gluten, če ima to kdo v družini.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
15.2.2006 20:13:41   
Kety
Večer!

Samo da se javim,...hvala za skrb punce...Timonček je zelo slabo, vedno slabše, tako da smo se lihkar vrnili od zdravnika.

Tia, tisto kar si videla danes popoldan ni nič v primerjavi s tem kakšen je postal proti večeru.

Ne smemo mu dajati več antibiotika, ne vejo čist kaj mu je, ima zatečene bezgalke, na krvi pa ni vidit viroze,...?????? Dobili smo sirup Claritine, ker ga vse srbi, se mi zd, ker se z rokami ful drgne. Bom dala slikice v album, ko bom lahko!

Šibam Timončka crkljat! Se še oglasim

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
15.2.2006 21:45:37   
petri85
Kako zelo se mi smili Timon, prvo ušeska sedaj pikice, ampak, Kety, saj se bo tudi pri njem stanje izboljšalo, tako, da ne biti preveč zaskrbljena! Držim pesti zanj!

Ja, res je zanimivo, kako so si pediatri med seboj različni! Jaz sem z Davidovo tudi zelo zadovoljna.

Midva sva imela pa danes za kosilo bučko in polento (220 mll) in je vse zmazal! Ugotavljam, da ne mara krompirja, cvetače in brokolija. A ima kakšna kako dobro kombinacijo z drugo zelenjavo, da se okusi teh treh stvari zabrišejo?

Zvečer mu tudi jaz sedaj dajem rižolino, poje pa kar 240 mll - meni se zdi naš mali tak požeruhec, a vaši tudi tolk naenkrat pojejo? Kajti prej sem mu vedno pripravila tam med 180 - 200 mll mleka zvečer, pa se mi je ta teden 2 noči zapored zbudil, dobesedno pogoltal 220 mll mleka in naprej spal. No sedaj smo mu pa že 2x zvečer dal rižolino je pa spet lepo spal do 7ih.

Tudi piščančje meso pri nas ostane na jedilniku, kajti le-tega največ pojemo. Svinjina je pri nas zelo redko na jedilniku.

Sedaj pa spat...se tipkamo jutri!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: