|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
13.2.2006 11:53:49   
violinski
Živjo!

Spet je bil vikend vmes in jaz sem bolj brala in nič pisala, ker za pisat moram imet mir, med vikendom pa tega nimam user posted image . Aljoša ima še vedno drisko, sicer se pokaka vsega skupaj trikrat v dnevu, od tega enkrat mešano, bolj gosto, dvakrat pa bolj tekoče. Me skrbi, vendar ne toliko, kaj to je (saj vem, da je trebušna viroza), ampak ker sem že naveličana in bi rada, da se kmalu neha. Dokler bo tako driskal, še ne bom uvedla novega gostega obroka, da ne bo preveč šokov naenkrat, tako ima zdaj še vedno kosilo in večerjo. Tudi nočni urnik sem našla tak, kot mi paše, najprej sem mislila, da ga bom tri ure po večerni kašici še podojila, potem sem pa videla, da mu tako čisto uničim ritem spanja (prvo spanje zvečer pri njem traja 6-7 ur), tako da ga sedaj pustim, pa se zbudi med 1:30 in 2:30 za hranjenje, potem pa zjutraj, za zajtrk, ko se ostala dva člana odpravljata v svoji službi. Pa naj mu bo.

Tia, nisi napisala, če Demi še kaj driska. Upam, da ste že bolje. Kety, tudi upam, da se bo Timon kmalu pozdravil, sicer pa bo že antibiotik naredil svoje. Seveda, če ima vneto grlo in ušesa je vročina hitro tu. Ampak, hvalabogu za vročino, pravim jaz, tako vsaj veš, da je z otrokom nekaj narobe in da je treba ukrepat.

Aljoša je popolnoma svetlopolt in svetlolas, tako kot je bil moj mož, ko je bil majhen, no, svetlopolt je še vedno, saj mu na pediatriji pa tudi v porodnišnici so mu vedno rekli:"joj, gospod, nekam zeleni ste, a greste ven, vam je slabo? potrebujete kozarec vode?". Midva se vedno nasmejiva, ker je 'zelena' namreč njegova naravna barva user posted image in to vsem dohtarjem in med. sestram tudi poveva. Jaz sem pa bila vedno totalno temnopolta, ampak z leti sem tudi jaz zbledela, sploh, ker vedno manj vidim sonca, saj nisem nič več na obali, na morje pa tudi ne hodimo.

Glede avtosedežev sem se spomnila še tole: tisti, ki so za več razredov hkrati (I+II+III) so vedno ocenjeni slabo na testih, ravno iz tega razloga, ker so lahko dobra opora le v enem od razredov, nikakor pa ne v vseh treh. Kar se tiče Maxi Cosi Priori XP, ena od vas je menda rekla, da so se na opremi pogovarjale, da ima pregloboko sedalo? jaz nimam na ta sedež čisto čisto nobene pripombe, sedalo je morda pregloboko v prvih mesecih, ko otroka posadiš vanj, ker je otrok še majhen (9kg), no, Lana ima sedaj nekje 13,5 kg in ji je ta sedež kot ulit (razen trenutno, ker jo bunda precej ovira). Jaz je ne bom še dajala na Roemer Kid, ki jo čaka na podstrešju, ker jo moram na tistem sedežu pripet s trotočkovnim pasom od avta (ki bi ga mirne duše znala tudi sama Lana odpet), v Maxi Cosiju pa je še vedno pettočkovno pripeta in tega pasu ne more sama odpeti, čeprav bi rada. Dvoletniku pač težko nekaj dopoveš, ko si vtakne v glavo, da bo naredil po svoje.

Tudi Aljoša ima rad muziko, vedno ko je muzika je totalno tiho in posluša. Če ga hočem umirit, ko je zaspan, mu zapojem kakšno lajnico (Medvedek ni bolan) in je v dveh ponovitvah že out, najraje ima, ko igram klavir ali pa ko moja nečakinja vadi čelo. Upam, da bo veliko takih priložnosti, da nas bo lahko poslušal.

Gibanje: Aljoša se kotali, obrača okrog svoje osi, guga na trebuhu, da bi se pomaknil naprej, tlači prste na nogici v usta, čofota z vsemi štirimi po vodi ko se kopa in tudi po suhem, ko se previja user posted image , še vedno pa ne sedi trdno, poskuša sedeti oprt na rokico, vendar ga vedno premami kaj, kar vidi v daljavi in se 'odpravi' v kobacanje, se pa še ne premika ne naprej, ne nazaj. Bo že! V tem času tudi Lana še ni sedela, če bo tako kot ona, bi se moral obdržati na ritki nekje konec prihodnjega tedna.

No, spet sem napisala en cel spis. Vas pustim, da še vi kaj napišete.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
13.2.2006 12:13:54   
Teya
ciao, punce...

Timonu same lepe želje! user posted image
Jessy, HVALA, geslo pa mislim, da sem ti že posredovala user posted image

vam moram prav povedat, da se moje večerno afnanje, da nejc spi, ni prav nič dobro končalo...po dveh urah spanja, slišim iz sobe pesmico, ki jo "poje" metuljček..... mali si je prižgal metuljčka in ko sem prišla do posteljice, se mi je najbolj prisrčno nasmehnil..potem sem vedla kaj me čaka.... vam se nikoli ne zgodi, da se vam otrok zbudi ob neprimerni uri in ni več zaspan?????

od moje današnje "diete" pa toliko....sem že jedla piškote ob kafetu user posted image

ko berem kako pridno vaši mali že papcajo, dobim kar malo slabo vest, saj jaz nejcu ponudim gosto hrano samo občasno, lih tok, da malo piko podreva, saj mi je bilo rečeno, da nič pred 6 mesecem user posted image  a to vaše pediatrinje dajejo drugačna navodila al jih samo ignorirate? a potem na posvetovalnici poveste kaj vse je že mali jedel? mene je namreč strah že, da jih bom jaz slišala, pa ima nejc čist majhen majhen jedilnik user posted image

pozdravček vsem user posted image , šibam kaj naredit, dokler mi pikec še spi....

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
13.2.2006 12:33:10   
tea01
Živjo punce. Mi smo ostali sami, ker je moral očka nujno v Slovenijo. Ne boste verjele, ampak vam zaupam; s prijateljem sta šla lani skupaj v kompanijo, ker je bil očka skozi z nami odkar se je Jure rodil, se je ta prijatelj spomnil, da bo pa on sam imel kompanijo.  No in tako je prijateljstvo po tridesetih letih.!! Tudi v privat firmah se očitno dogaja, da ko dobiš otroka se stvari spremenijo.

NO pa sem se izkašljala.

Jessy, jaz imam tudi take težave z Juretom. Vsake pol ure se moramo drugače igrati z njim. Ne vem več kako naj se igramo. Včeraj smo se lovili, je bil v hojci in smo se lovili.

Punce, kako se ve igrate s svojimi malčki?

Upam, da sta Timon in Aljoša bolje.

Lp

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
13.2.2006 13:35:59   
tina104
Timon, pozdravi se!

Teya, jaz bi tudi imela geslo.

Pri nas nič kaj dosti novega. Danes se ob gosti hrani- jabolku ni razjokaluser posted image , pojedel pa je tudi skoraj 2 dl. Sem pa mu že 2 uri po dojenju dala gosti obrok. Se mi zdi, da če čakam tri ure, je potem čisto živčen in od lakote ne more jest. Pa še na rokah sem ga hranila. Prej sem ga vsakič dala v ležalnik, zadnje dni pa v stolček za hranjenje in zgleda, da mu ni všeč, ko mora toliko časa pri miru sedetuser posted image .
Ponoči se zbuja zadnje čase nonstop, včeraj je kakih 3x jedel, danes samo 2x ponoči. Bom verjetno poskusila z riževo kašico zvečer.

Maja, pridem na handling. Sem se danes prijavila. Saj sem že dolgo o tem razmišljala, pa hotela sem da gre moj user posted image  zraven. Zdaj pa sem se dokončno odločila, da ne bo prepozno, tako kot ponavadi. Npr. igralni most ali telovadnico ali nekaj takega sem se tudi menla, da bom kupila, pa sem kar odlašala, tako da zdaj to tako ni več aktualno.

Dieta - sem trenutno zadovoljna s svojo kilažo. Moj user posted image  pravi, da sem že preveč shujšala, prav tako seveda moji starši. Sem pa sicer na isti kilaži kot pred nosečnostjo, samo mogoče so moje noge res malo bolj suhe kot prej, je pa zato trebušček še vedno malo viden. V glavnem, neke diete ne rabim, se pa pazim ene dneve, kaj pojem. Namreč pridejo dnevi, ko bi vse pojedla, potem pa moram kak dan malo gledat.
Sem pa hujšala kaka 3 leta nazaj in sem v slabih treh mesecih shujšala 10 kg. to mi je uspelo z manj hrane in več telovadbe. Jedla sem 6 dni na teden zdravo, veliko sadja, zelenjave, manj mastnih mlečnih izdelkov, tudi meso, krompir, riž, ... vse, no, precej manj kruha kot sicer. En dan v tednu pa sem imela tak dan, ko sem si privoščila skoraj vse in v večjih količinah tudi. Pa je uspelo in sem potem seveda še naprej precej pazila, da se nisem zredila. Po kakih 7 mesecih sem potem pridobila 4 kg, ampak to bolj zato, ker nisem mogla zanosit, pa M sem imela neredno in sem se bala, da je to kaj povezano z mojim hujšanjem.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
13.2.2006 14:01:04   
MajaPRO
Pozdravljene!

Tina, se vidiva jutri teden v MB. A veš, kje je Štorklja? V enem vrtcu na Studencih, blizu zdravstvenega doma in lekarne. Tudi jaz bi rada, da gre moj user posted image zraven, da se še on kaj nauči. Se mi zdi, da ni isto, če mu jaz doma solim pamet.

Jessy, midva z Vidom se zjutraj (5.30) dojiva, ob 9h imava sadje, ob 12h kosilo (zelenjava), ob 16h dojenje, pred spanjem (ob 19h) dojenje, ponoči (2h) dojenje. Jutri bo star 6 mesecev in bova začela uvajati jogurte in skute popoldne.

Teya, moja pediatrinja svetuje uvajanje goste hrane med 4. in 5. mesecem, ker gre to počasi in postopoma, tako da do 6. meseca lepo prideš do meseka, ki ga mora začeti v tej starosti uživati. Mi je pa ena kolegica rekla, da jo je sestra v ZD prav nadrla, ko ji je omenila sadje pred dopolnjenim 6. mesecem. Res so različna mnenja glede prehrane.

Tudi jaz sem s svojimi kg zelo zadovoljna, saj sem po 3 mesecih bila na stari kilaži, občasno imam kak kg manj (zahvaljujoč dojenju). Sem se pa med nosečnostjo zredila za 18 kg in sem bila prepričana, da ne bom nikdar več takšna, kot sem bila prej.

Naš Vid pa ima kar debelo kožo in bolj temno - me vsak vpraša, če je že od sončka zagorel.

OK, mu grem kosilo pripravit.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
13.2.2006 15:32:18   
violinski
Jaz bi rada zdej še povedala en par besed o hrani in pediatrih. Moja pediatrinja je neverjetno striktna zagovornica izključnega dojenja do 6m in to toliko, da ko sem imela Lano, sem se od nje nalezla (seveda, prvi otrok, nobene izkušnje) in stežka stežka stežka začela dajat par žličk miskanega sadja že pri 5,5 m in potem počasi naprej. Seveda je uvajanje ob vsakodnevnem izgubljanjem živcev lepo steklo, po reglcih, tako kot knjige hočejo. Ko smo prišli do vseh obrokov, razen zjutraj in zvečer (zvečer se je dojila do 9m, zjutraj pa še do 11m), mi je naredila predavanje, kako se mora cela družina prilagoditi njenemu načinu in urniku prehranjevanja - pravilno, večkrat na dan po malem, samo zdravo hrano, piti samo vodo, nič kej preveč sladkega.....

Sej je delovalo, moram reči. Lana jé zelo lepo, čokolado sem ji prvič dala potem, ko je imela že zdavnaj eno leto - pravzaprav jo je prvič jedla prav dva dni po svojem RD v vrtcu, ko so z njo potresli jutranjo pšenično kašo user posted image ... Danes ima čokolado zelo rada, ampak več kot pol kinder jajčka ne more pojesti, do sladkega ji ni preveč, vse poplakne z vodo, marmelada ji je presladka, sirup proti kašljanju ji je presladek, ves čas pije vodo, ko pije sok, ki ga ima sicer zeloooooooo rada, ga vseeno poplakne z vodo.... Pri kosilu celo juho poplakne z vodo user posted image , vedno vlači svoj športni magični lonček s sabo, razen v vrtcu ga nima in ko pride ven iz skupine, takoj najprej vpraša za vodo in je spije pol lončka, medtem ko jo v vrtcu silijo z nesladkanim čajem, v prepričanju, da če bo pila, preden bo jedla, potem sploh ne bo jedla. To je še stara doktrina, se spomnite, nam niso nikoli dovolili pri pred hrano. Ona je pa ful dober jedec in tudi če bo spila pol litra tekočine, bo še vedno pojedla celo kosilo.... in tako dalje in tako naprej.

Aljoša je čisto drugačen. Čeprav je bila Lana pri pridobovanju kg vedno na spodnji meji, je Aljoša tisti, ki se mi zdi, da je ves čas lačen, hrani se na tri ure (Lana se je na štiri), veliko poliva, kg in cm pridobiva po učbeniku (samo tisti mesec, ko je bil v bolnici, jih je manj), ... in čeprav je njuna pediatrinja tista, ki nam je delala predavanja, kako uvajat hrano pri Lani, je za Aljošo rekla, da če opazim, da je bolj lačen (pri 5 mesecih) naj mu kar takoj začnem dajati sadje in zelenjavo, naj raje dam to kot pa prilagojeno mleko. Jaz sem zaradi takih izkušenj kot jih imam z Lano hotela še malo počakati, ko pa sem začela uvajati, sem ugotovila, da sem začela prepozno. Aljoša je tretji dan že zmazal celo jabolko, prvič, ko sem mu dala banano, je pojedel celo..... Praktično nisem nikoli uvajala 'na žličke'. In tako sem opazila, da sem ga pokronala, da nisem že pred vsaj enim mesecem začela z večerno kašico, ker se je Aljoša zbujal na tri do štiri ure (no, če se spomnite, on se ne zbudi, samo jamrat začne od lakote in potem ga priklopim, se v spanju nahrani in spi dalje). In pediatrinji točno, brez laganja povem, kako to gre. In se mi zdi tako prav, ker prirejanje resnice bi bilo slabo za mojega otroka. Nimam čisto nič slabe vesti in sem tista, ki najbolje ve, kaj moj otrok potrebuje, pediatrinja pa naj mi svetuje in brez veze se mi zdi, da bi me kregala - če sem karkoli naredila narobe, mi pové zakaj je bolje tako in ne drugače. Tako mi je recimo razložila, zakaj ne mara, da se otroku daje citruse pred 1 letom in ravno tako jagod - ne zato, ker bi bili alergeni, ampak ker so polni pesticidov in fungicidov in to lahko zeloooooo škodi otrokovi prebavi.
Ravno danes sva spet govorili v zvezi z njegovim driskanjem in sem ji povedala, da Aljošo učim piti čaj (drugače je STRIKTNO VODA, če se še spomnite iz predavanj šole za starše) in ne samo, da ni imela nič proti, še pohvalila me je, saj je pomembno, da Aljoša dobi čimveč tekočine, TAKE KOT JO IMA RAD, da čimveč popije in pojé, da se mu ne upre hrana in pijača.

Se pravi, da tudi pediatri niso bavbav, razen če jim je kdo že zjutraj stopil na kak žulj in najbolj brez veze je njim prikrivat stanje otroka, saj če morajo ukrepat, nimajo vseh resničnih podatkov.

Vam želim, da imate vse tako pediatrinjo, kot je moja, ki ji resnično gre najbolj za zdravje in dobro stanje 'njenih' otrok.

Vem, da pišem precej zmedeno, se opravičujem, ma upam, da je dovolj razumljivo, kaj sem hotela povedat. Po glavi mi gre namreč miljon stvari, ki bi jih rada povedala hkrati in prsti prepočasi tipkajo, pa sproti pozabim, če sem hotela še na kaj opozoriti.

< Sporočilo je popravil violinski -- 13.2.2006 15:34:58 >

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
13.2.2006 16:23:33   
Jessy
Ku-kuc!

Teya, se opravičujem za zmedo! Res sem že pogledala tvoje slikce in tudi geslo imam, tako da se ti opravičujem!

Violinski, welcome back! Sem te že prav pogrešala! Saj navsezadnje je prav, da te nekaj dni ni tle, da potem, ko prideš veliko napišeš, kar vsem pride za prav! Pa ne razumi me narobe! Čist vredu je, če pišeš vsak dan, ampak danes si nam pa res namenila veliko lepih besed!!!

Moja pediatrinja, oz. če sem bolj poštena, njena med. sestra je tudi zagovornica dojenja do 6. meseca in taka navodila sem tudi jaz dobila obp rvem obisku posvetovalnice, vendar sem jaz potem delala po svoje.

Drugače je pa pri nas danes stanje za 80% boljše, kot prejšnje dni! HVALA BOGU!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
13.2.2006 16:33:38   
Kety
Ojla!

Timon spi, jaz sem pa že vse poknjižila za danes, ako, da se lahko malo oglasim, čeprav bi mi prav prišel tudi kratek dremež.

Pri nas v Mostah je tudi forsiranje dojenja do 6 m, jaz sem tudi začela prej uvajat, vendar dodajam tudi aptamil Kaj je pa lahko narobe, če daš umetno mleko??? Jaz ga Timonu zdej dam skoraj vsak večer po dojenju še kakih 100 ml + žličko riževih kosmičev not, da ga bolj nasiti. Kaj pa bi mu drugega dala. Mlečne kašice mi je začel zavračati in ga ne silim. Uvajam pa tudi jaz hrano tako, da prvi dan dam zmerno malo, drugi dan pa že kolikor hoče, če prejšnji dan ni bilo težav. Nisva pa še sprobala veliko okusov, le banano, jabolko, kak krhelj mandarine (ker jo ima zelo rad) in krompir, korenček in kolerabo. Njaprej sem samo krompir in mu je šel zelo lepo, korenček z jabolkom je tudi šel, no, kombinacija krompir-korenje pa ne, prav tako je bilo s kolerabo. Tudi meni je bil zanič okus, pa sem ga malo zboljšala z maslom. Pa je vseeno pol pojedel samo 2 žlički. Dost za uvajanje. Timon se je zbudil....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
13.2.2006 17:35:27   
tina104
Teya, nejc je res luštn, je pa proti našemu pravi suhec user posted image

Violinski, Lana je faca. Se pa ful strinjam s tabo, da je treba pediatru dat resnične podatke. Zakaj bi mu lagala, da sem ga do 6. meseca samo dojila, če vse mame lažejo, potem tiste njihove raziskave o tem, da so dojeni otroci bolj zdravi in to, ne držijo... Naš pediater je totalni zagovornik samo dojenja do 6. meseca. Potem pa dojenje počasi ni več pomembno, pravi da potem pa se otrok samo bolj carta. Je pa mi pediatrinja v bolnici svetovala, naj uvajam gosto hrano in sem tako začela malo prej kot je bil namen. Pa saj še ne poje veliko in tudi še veliko okusov nisva sprobala. Jaz bom v glavnem po resnici povedala, kdaj sva začela, kaj je že poskusil in koliko poje, pa zakaj sva začela malo prej.

Prej je ena spraševala, kaj se igramo z našimi malimi. Naš ne zdrži pol ure na istem mestu. Če pa slučajno zdrži npr. na tleh pol ure, pa je treba vsakih 5 min zamenjat aktivnost. Tako malo pojemo, beremo, se pogovarjamo, plešem z njim v naročju ali telovadim z njim v naročju, potem telovadim z njim, tako da njega razgibavam, pa opazujemo različne predmete in mu kaj pripovedujem o teh predmetih, pa malo ga pustim gledat vrtiljak, pa igram mu na sintesajzer ali metalofon. To je približno vse. Samo pomembno je, da vsakih nekaj minut menjamo lokacijo - malo na ležćalniku v različnih prostorih,malo smo na tleh, malo na najini postelji, malo v njegovi posteljici, veliiiko pa na rokah. Ko je na rokah, najraje opazuje sebe v ogledalu ali pa predmete, ki oddajajo kako svetlobo. Sposoben je tudi 5 min gledat v uro na pečici ali na magnetke na hladilniku, ki so v obliki zajčkovuser posted image .

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
13.2.2006 17:43:14   
nanka
Teya, Nejc je pravi cukerček.

Jaz sem tudi naši pediatrinji povedala takoj kdaj sva začele jesti goste obroke in kaj jeva, ker Zoja pač ni marala mleka in sva bili vedno kregani ko so jo tehtali. Zdaj pa zelo pridno je in za moje pojme veliko, pediatrinja pa pravi silite ji hrano, naj veliko je. Sploh bova pa videle kakšno je stanje v petek, ko imava sistematski pregled in cepljenje.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
13.2.2006 21:17:33   
MajaPRO
Dober večer!

Malega sem okrog 17.30 dojila (danes je slabo jedel oz. se ni držal urnika, pa jedel v več kosih) in je zraven zaspal. Zbudil se je šele malo pred 21.uro, pa še to v spanju. Je mislil, da je že večer in čas za nočno spanje. Dala sem mu mlečno žitno kašico na flašo in je pojedel dobrih 200 ml. Upam, da ga ponoči ne bo tiščalo in da bo lepo spal.
Jutri pa mi praznujemo pol leta. Sem se odločila, da bom spekla ananasovo torto. Ne vem, če bom kaj uspela prit na RR, sicer se pa beremo v sredo.

Lepo preživite valentinovo user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
13.2.2006 22:37:24   
Teya
ejla...
danes se pa raje ne bom nič afnala, kako mi nejc že spi user posted image  me je včerej zadosti izučilo user posted image

res je, nejc je kar suhec....sva bila tudi midva oba, ko sva bila dojenčka...škoda, ker to ne ostane za vedno user posted image  koliko so pa kaj vaši srčki veliki? jaz za našega nevem, ker sem imela zadnje merjenje začetek feb, naslednjega imamo pa šele začetek marca, ampak meni se zdi, da more bit kar velik...ni mi namreč jasno, kako lahko dojenček pri dobrih 5 mesecih pride v hojci na najvišji stopnji do tli s celim stopalcem user posted image  a tud vaši? ni mi jasno za kakšne starosti so potem narejene hojce, sploh tiste nižje nastavitve user posted image

hvala za podrobnosti o hranjenju in pediatrih, maste prav....nič se ne bom bala, pa naj me krega, če hoče....

nejcu so najbolj cool igrice alla avionček, pa konjiček, na splošno mu je najbolj zabavno, se prav na gčlas smeji, ko se igramo bolj divje...se prav bojim kakšen adrenalinec bo zrasel iz njega user posted image , če bo kaj po tatu, bo mama imela zlo hmalu sive lase user posted image  drugače pa mu je všeč tudi kukuc, pa balončke iz milnice mu piham in mu je tok všeč, ko ji razpoči user posted image , pa z baloni se rad igra...malo me je strah mu ga čist prepustit, saj ga stiska v usta s tistimi kremljčki, mu je pa tud full všeč, ko si ga "podajava", še najbolj pa mu je blo cool, ko smo imeli obiske in si je podajal s 3letno punčko (jaz sem ga imela v rokah in lovila balone, ki jih je ona odbijala, tako, da so se mu odbijali od glave, rok, nog itd), se pa tudi naš sam ne zamoti za več kot 3 minute....ko mu raztresem vse igračke okrog in okrog, niso niti pol tako zanimivo, kot če mu jaz podajam vsako posebej še najbolj se zamoti (beri cca 5 min user posted image ) z dudo, ki jo skuša spraviti v usta postrani, odzadaj, odspredaj itd itd...zdaj je tudi KONČNO pogruntal, da ima lahko dudo v ustih tudi, ko je v pokončnem položaju user posted image  prej jo je "znal" imet samo, ko je ležal, čim si ga premaknil, mu je padla ven user posted image ...

ena (sorry, ker si nisem zapomnila katerauser posted image ) me je spomnila na pesmico "medvedek ni bolan", na katero sem že čist pozabila user posted image ...kaj ko bi še ostale napisale katere pesmice največkrat pojete svojim otročkom, da se mogoče nabere malo novih idej...."midva" največkrat pojeva "tu tu tu po cesti"....

eno romantično valentinovo želim vsem....

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
13.2.2006 22:42:42   
Teya
joj, pardon ...zadnje merjenje smo imeli začetek januarja in ne februarja!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
14.2.2006 7:16:42   
Tiamo
Jutro, matr ste se razpisale, še dobro da sem z Violinskim govorila po GSM in tako mi je vse povedala, kar je napisala. Demi ne driska več, tako da greve na plavanje, potem pa k prijateljici, ki je rodila konec januarja. Moram povedat, včeraj se je Demi SPLAZLA user posted image user posted image user posted image . Čeprav mal čudno, prvo je noge za sabo vlekla...potem pa jih je skrčila in šla par cm naprej. Mal mi je čudno k še ne sedi, ampak je prava borka, ko iznajde novo stvar. Bomo videli, če bo danes kaj poskušala, ali ji je včeraj slučajno ratalo. Grem popit kavico...

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
14.2.2006 9:13:11   
Jessy
Bravo Demi!!! user posted image user posted image user posted image  Lep avatar imaš, Tia! Tukaj se ji pa lepo vidijo svetlejši lasje! user posted image

Mi smo tudi že vstali. Danes sem malce poležala v postelji, vse do 8.30, potem sem pa vstala. Neja se zbudi že veliko prej, ampak je čisto pridna in se igra s svojim medvedkom ter vrtiljakom, ki ga vstrajno prijemlje. Sva se pa zjutraj podojili, potem sem pa sebi pripravila Čokolino in me je ful gledala in cmokala z usti, pa sem ji dala eno mičkeno za probat in bi ona kar jedla, zato sem ji pripravila še Hippovo kašico, ki jo je prav veliko pojedla. Zgleda, da pri dojenju bolj malo poje, bolj se najbrž crta, zato pa tudi hitro neha vleči. user posted image  Bom jutri probala dati najprej kašico, potem pa še dojenje, če nama bo uspelo, ker zjutraj je takoj ful kriza, če ne dobi joške. user posted image
Se je pa spet zbudila ob polnoči in sem ji šla dat dudo, ona pa jo je vstrajno metala ven. Sploh je ni hotela, hotela je joško in jo seveda tudi dobila! user posted image

Danes je pa spet sonček. Bo spet lepo! Midve se greve zdaj še skopat, ker se včeraj zvečer nisva (sem bila preveč lena user posted image ), potem pa spet igranje!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
14.2.2006 9:16:57   
nanka
Dobro jutro,

Vid vse naj, najuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Tia, lepo se imejta na plavanju. Bravo Demi za plazenje, res je hitra. Še malo pa jo bo potrebno loviti po stanovanju.

Teya, mere in kilažo bom sporočila v petek, ko imava pediatra. Midve pojeva pesmice kot so huda mravljica, mala miška, ringa raja, pikapolonica.

Lepo praznujte valentinovo (midva ga ne).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
14.2.2006 9:29:42   
zoya24
Ojla,

moj mali je še v pižami in se nekaj kobaca po postlji, jaz pa že na RRuser posted image . Sem bila danes celo pred njim pokonci, kar je res redko.

Mi največkrat pojemo pesmico Žiga žaga (le zakaj user posted image ), pa Hojsa gunca, pa Ringaraja......v bistvu vse kar znam, pa še mal si jih sproto zmišljujem.

Demi user posted image user posted image , na teh slikicah se pa res vidijo malo bolj blond lasje. Drugače sem pa jaz včeraj našega tudi posnela kako se puzi (dober, da imam tak fotoaparat, da lahko snemam 3 minutne filmčke, je ful fajn, ker kamere namreč nimamo), ma tudi tak smešen sistem, se vleče z rokami naprej, pa z nogami se odriva, v glavnem, je kot kakšna gosenica user posted image . Smo se pa včeraj kopali, pa sploh noče bit v pol ležečem položaju, ampak se prime za rob bane in se gor potegne, pol smo ga dali pa na nasprotno stran, kjer se sedi, pol je pa hotel z rokicami vodo prijet, pa ni šla..v glavnem je blo polno smeha pri kopanju. Moram nabavit zdaj par igrač za v vodo, da se bo lahko igral. Do zdaj je bolj brcal.

Aja včearjšni prvi dan diete je kar super šel, upam, da bo šlo tako še naprej.

Jessy kar se jutranjega dojenja tiče, se naš tudi, se mi zdi, da bolj ckrlja, ob šestih še se OK doji, se mi zdi, da tudi veliko spije, okoli devetih, ko se pač vstaneva, se pa včasih sploh noče dojit, se bolj igra, včasih pa ravno toliko, da se odžeja. Bomo mogli tudi mi pomoje kar hitro na kakšne kašice it.

Zdaj grem pa malega zrihtat, pol pa na zasluženo kavico.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
14.2.2006 9:43:47   
zoya24
Vid vse najboljše user posted image user posted image !

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
14.2.2006 10:40:16   
Jessy
Vid, vse naj naj! user posted image user posted image user posted image

Zdaj sem šele opazila, da sem čist pozabila odgovoriti na par vprašanj in ko sem brala Zojo in Nanko, sem se šele ovedla - blondika, pač! user posted image

Pri nas je najbolj popularna pesmica od čebelice Maje, saj jo ima ful rada, potem pa pojemo še Hudo mravljico, Miške male so se zbrale...., Jaz sem zajček, dolgoušček..., kuža pazi, Biba leze, Ringaraja, Enkrat je bil en majhen škrat, Žabja šola, Metuljček cekinček,...v bistvu vse, kar se spomnem, ampak največkrat se poje prvih 7 pesmic in te tudi dobro pozna in najne odreagira.

Teya, Neja je bila pri 6m in 10 dnevih velika 67 cm, težka 7780 g, obseg glavice pa je bil 43 cm.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
14.2.2006 11:23:13   
violinski
Jutro je! Dobro pa ni...
Včeraj zvečer mi je crknil napajalni kabel od prenosnika, tako da se mora zdej furat na stacionarnem računalniku, kar mi gre precej na živce, ker je v spalnici, Aljoša pa počiva v dnevni. Noč je minila po pričakovanjih, Aljoša pa še vedno malo sračka, tako da midva le nisva šla na plavanje. Bova že nadoknadila prihodnji teden. Če jutri še ne bo bolje, bom nesla blato na testiranje, lonček že imam.

Včeraj sem po enotedenskem tuhtanju ugotovila, da bom moj ABC Novus 4 - voziček kar prodala, ker mi dela več preglavic, tako logističnih, kot uporabnih, kot pa ima dobrih strani. Je perfekten voziček, samo od sedaj naprej bom uporabljala samo Plikota (sem včeraj že za probo peljala Aljošo en krog) in mi bo ABC bolj v napoto kot ne. Imam sicer še eno idejo, da bi prodala tudi Plikota (ki je sicer zame eden najboljših vozičkov) in si omislila kaj še bolj okretnega, ampak ne vem, kateri voziček bi najbolj ustrezal mojim zahtevam. Buzz in Zapp sta mi všeč, ampak če se vozičku ne nagne naslon do ležečega, potem ga niti nočem imeti. Se mi namreč preveč pogosto zgodi, da mi otrok zaspi v vozičku in takrat rabim ravno podlago.

Katere vozičke imate ve in zakaj?

Jaz sem ABCja kupila, ker ima velika napihljiva kolesa, ker lahko vozim v njem otroka v obe smeri vožnje (pri Plikotu me moti, da teh dveh funkcij nima), ker je zelo stabilen in topel (imam tudi zimsko torbo zanj in 'boot' za noge), žal pa se ne zloži dovolj, da bi ga lahko spravila v moj mali avto in tudi težek je za popenit. Še posebej, ko obrneš smer vožnje otroka da gleda naprej in se otrok zredi nad 9 kg, takrat tega vozička za noben denar ne moreš vozit z eno samo roko (če telefoniraš, naprimer). Plikota sem včeraj prvič poskusila potegniti iz avta in ga postaviti ter po sprehodu tudi zložiti in spraviti nazaj v avto z eno samo roko in z Aljošo v naročju. In ker se to da, sem dokončno odločena, da ABCja prodam. Naprimer nekomu, ki živi v hiši, in ki mu ni treba iti po voziček skozi tri zaklenjena vrata in z otrokom v naročju.

Zdej grem pa gledat, kakšna je ponudba na trgu. user posted image Lepo se imejte!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
14.2.2006 11:58:05   
zoya24
Violinski jaz imam od abc designa Tech Rider -ja (nekaj takega), je lahek, drugače sporten voziček, ima 4 naklone in prva kolesa vrtljiva (kar je meni zelo pomembno), pa tudi prestavljil ročaj (tudi pomembno). Je zelo lahek, jaz ga vedno vozim samo z eno roko (imam drugo ponavadi v žepu), super je vodljiv ...... Slaba stran tega vozička pa je, da je mogoče malo ozek, sploh zdaj ko so mali tako oblečeni (ampak sej to ne bo več dolgo). No jaz našega brez problema spravim noter v kombinezončku, imava pa nekje 7,8 kg.

Je pa teh vozičkov itak malo morje zdaj na trgu, tako, da sem prepričana, da boš kaj pametnega našla.

Naš mali spi, jaz sem se načvekala po telefonu, zdaj grem pa mal za faks naredit.....

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
14.2.2006 12:09:07   
nanka
Violinski, kot veš sem tudi jaz imela Abc design Novus 4, ja imela, ker sem ga prejšnji teden prodala. Tudi jaz imam mali avto in sem morala podreti še zadnje sedeže, da sem ga spravila v avto. Poleg tega je bil pa težek kot cent (15 kg) i n ga niti slučajno nisem mogla upravljati, zlagati z eno roko. Pa še nastavljiv je bil le na tri naklone. Pa je prišla akcja v Arielu in sem kupila voziček Hauck ( 13.990) in sem Abc voziček dala v oglas in naslednji dan je bil prodan. Sem še danes vesela. Ta novi Hauck je prav super, motijo me le plastična kolesa, pa bo že. Se pa lahko zloži, nesem ga z eno roko (7,5 kg), naslonjalo pa je obrnjeno naprej. Ko bo pomlad bo super voziček.

< Sporočilo je popravil nanka -- 14.2.2006 12:11:38 >

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
14.2.2006 12:34:55   
tina104
Sem že tri ure na RR, v bistvu imam prižgan računalnik, pa sploh blizu nisem, ker me je vmes Aljaž nonstop zahteval. Zdaj pa sva še na sprehod šla in je malo zadremal, tako da upam, da mi bo končno uspelo kaj napisat.

Od pesmic, ki jih pojem je Aljažu najbolj všeč Če si srečen ali pa Abraham ima sedem sinov, pa Mi se mamo radi. Pojem mu tudi Metuljček cekinček, Balu baleri, Dekle je po vodo šolo, Dobro jutrro sonce.... vse kaj se spomnim.

Voziček imam Pikolo od Kobo ali nekaj takega, v glavnem ful poceni - 36.000 sem dala za voziček in lupinico. Je lep, ampak se ne da zložit na malo. V matiza mi niti pod razno ne gre. Za vozit je tudi tako. Najbolje ga je vozit po asfaltu, na katerem je veliko malih kamenčkov. Če je cesta makedamska, preveč ruka, če je gladki teren, kot npr. v trgovski centri, se kolesa kar ne vrtijo. Jaz ga moram vozit z obema rokama, moj zna tudi z eno. Se pa nastavi čisto ležeče, pa vmesni položaj in čisto pokončni položaj. Mi bomo zaenkrat kar pri tem ostali, me pa seveda moti, da ne gre v moj prtljažnik.

Maja, jaz še ne vem, kje je ta Štorklja, pa bomo že nekak našli.

Vid, vse naj, naj!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
14.2.2006 13:03:14   
natasaxy
Oj. Ja res ste se razpisale, sem na hitro preletela. Mali je ravnokar zaspal. Mami pa dela pizzo...nekaj dobrega za lačne želodčke.

Ja jaz mu tudi veliko pojem predvsem: Ringaringaraja, kuža pazi, murenčki, če si srečen, metuljček cekinčkek, huda mravljica,...ma vse kar se spomnim, ker poznam kar veliko otroških pesmic, velikokrat mu pa tudi zjutraj ali pa zvečer kaj preberem, kakšno pesmico ali pa kratko zgodbico.

Jaz bi pa rabla novo prevleko za rabljen avtosedež, pa sem se v trgovini pozanimala in je avtosedež starejši kot 5 let, tako da je ne dobim več. Edino od kakega drugega proizvajalca lahko pomerimo če bo kaki pasal, vendar so tako drage prevleke, ker jih je potrebno dodatno naročiti, stanejo okol 18.000 sit - joj za ta denar se mi skoraj že bolj splača nov avtosedež kupit, res ne vem kaj bi naredila.

Nekaj me zanima, jaz sem kupila plazma piškote, ki so že zmleti, tako da jih lahko dodajaš mleku ali sadju, samo sem navodila zadaj brala in piše da vsebujejo med. To pa ne vem če je za naše malčke dobro, kaj pravite.

Vid vse najboljše tudi od naju. user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
14.2.2006 14:46:50   
petri85
Vid, vse naj naj!!!

Midva sva se pa danes s taščo sprehajala po sončku skoraj 2 uri! Ne vem, očitno je tudi našega Davida tale luna čist obrnila - je tako tečkast že cel dan, no zunaj pa je lepo spal!

Violinski, jaz sem sedaj končno dobila idealen voziček zame (2 smo že prodali, ker sta imela preveč slabosti na katere nismo bili pozorni ob nakupu) Sedaj imamo Quinny comfort trikolesnik - zame je super, ker je prvo kolo vrtljivo 360°, sedalo se obrne v obe smeri, povsem se poleži če spi, pa še fajn se razdere za v avto, tako da paše v mojega kliača. Tako, da je šlo res v tretje rado, kot pravi pregovor.

Pri nas tud vse tiste pesmice pojeva, ki ste jih že naštele; potem imava pa še en cd, ki ga pa tud že vsi znamo napamet! Od vseh pesmic mu je pa že od malega najbolj všeč Naša četica koraka, pa Naš kuža od Hajdi.

No, jaz tudi še vztrajam na dietnem tednu, ampak je kriza, skoz sem lačna, tako, da mi čist prav pride, da David tečnari, tako da ne mislim na hrano:) Res mi ne sedejo te diete...

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: