|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice
17.11.2005 15:44:36   
Anuš
Sama lepa imena! Vidim, da ni samo pri nama problem izbira. Midva sva že pred nosečnostjo rekla, da jaz zberem za fanta, on pa za puncko. Ampak jst sem vseeno za dogovarjanja. Moj [sm=love.gif" height="15" width="15"> <img src="http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif] se pa striktno drži dogovora in noče odstopit niti za črko! Se bom probala nekako sprijaznit z njegovo izbiro, čeprav so meni všeč imena kot npr. Teja, Taja, Sara, Žana,... No sej Klea je dost blizu, a ne? user posted image

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Marčice
17.11.2005 16:44:52   
soncicaT
Oj,

no če bo obstalo po morfologiji, bo najinemu user posted image user posted image  ime Teo (po Teodoru...), če pa bo slučajno user posted image user posted image , pa bo Nika ali Melani..

Sicer kje je še marec, si še lahko premislimo..user posted image

Kaj imate ve tudi tak apetit kot jaz??user posted image  Jaz bi lahko jedla nonstop...pa zdaj je to že kriza..ravnokar se odpravljam na sprehod po kosilu....sem imela kislo repo, pire in kašnate klobase....repa in pire sta šla bolj tako dol, medtem ko kašnate bi lahko zmazala, huhuser posted image , pa sem si privoščila veliko repe, malo manj pireja, pa LE pol kašnatke..user posted image

Za lakoto pa imam žitne kruhke...brez soli in sladkorja...kaj čmo, tako je..

Ne gledam na to, da postajam "debelušna", pač pa baje tudi zaradi zdravja ni fajn, če se preveč zrediš...punce jaz sem začela s 60kg, nazadnje pri G sem jih imela 71! Absolutno preveč...tako da od zdaj sem res bolj na dieti...:-), če ne bom res marca slon..


Ok, lepo bodite, bye

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 17.11.2005 16:46:18 >

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Marčice
17.11.2005 18:33:31   
Peli
Tud jest mam nenormalen apetit, včasih se potolažim s sadjem, a kaj ko bi že čez pol ure spet kar nekaj basala vaseuser posted image . Včasih je bil dost tud jogurt za lakoto, dons je pa to "prešvoh", sej ne zaleže niti za 2 ure!
No za enkrat se še poskušam kontrolirat ... dokler ne dobim napada žretjauser posted image .

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Marčice
17.11.2005 20:35:38   
katerina
živjo, marčice!
imena...kako luštna in hkrati nehvaležna tema (le zakaj se očkoti ne strinjajo v vsem z nami, hehe). meni je strašno všeč nace, pa ne bo nič z njim! tako da bo treba še mnogo dogovarjanj. ime mora zadostiti toliko kriterijem, da je joj - ne predolgo, ne prekratko, vsaj za silo slovensko, ne preveč moderno, ne preveč starokopitno, mora pasat k priimku, najbolje bi bilo brez možnosti ljubkovalnic in nadimkov.....bla bla bla.... me prav zanima, kaj bo na koncu ratalo ?????? za punčko mi je pa zelo zelo všeč katarina, ampak ta je zaradi višje sile odpadla že pred nosečnostjo.

kile so huda reč, lakota pa še hujša, anede punce? mojih 6 kil se ne sliši hudo, ampak imam 155 cm in sem mela 55 kil že prej.... mejhna okrogla vesela debela, hehe. prava kotaleča žogica bom.... pa kaj!
sem našla nove prigrizke, s katerimi se (vsaj občasno) branim pred čokoladnimi hudički - grisine in riževe vafle. sicer pa zadnje mesece obožujem pire (prej sem lahko tudi celo leto živela brez), pa ješprečkovo župco (ki je bila vedno zanič), njami...

lahko noč želim vsem!

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Marčice
17.11.2005 21:16:01   
anajmad
Da še jst kej napišem,ko ste vse tako pridne.Danes sem živčna ko pes,ker imamo jutri morfologijo.Upam,res upam da bo vse v redu.Z mano gre moja hči in seveda bova vprašali,kaj bomo imeli.
Pa še tale RR tok počasi dela,da mi kar živce para.Drugače-počutje tako,tako bolj napeto zadnje dni.
Jutri vam poročam.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Marčice
17.11.2005 21:24:55   
soncicaT
Anajmad, vse bo OKuser posted image , boš videla!

Uživajte vse marčice, pa pišite še kaj...user posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Marčice
18.11.2005 5:48:29   
Tiya
Pozdravljene,

Že drugo noč ne morem spati, od včeraj zvečer pa imam še bolečine odspodaj med maternico in medenično kostjo, bolj kot špikanje. A ima katera tudi take bolečine. Mislim, saj ni panike, ampak saj veste, previdnost je mati modrosti. Glede hrane - ja no - enako kot ostale - bi jedla več. Malo se le štopam, dosti pa pojem sadja, jogurtov, pijem mleko, pa tudi kaki keksi ali pašteta ne pridejo mimo mene. Samo kruha pa res ne jem, bolj krispije. Včeraj smo gledali vozičke in posteljico. Z vso opremo za oboje cca 200.000,00. Se je že začelo. A tudi ve opazite, da vam srce hitreje bije, ima več dela? Jaz imam utrip zdaj čez 90, pritisk pa nizek.
Kakšne bodije moraš kupiti na začetku, ko je popek še povit? Zakaj pa se uporabljajo bodiji na preklop? Kdaj boste začele hoditi v materinsko šolo? Kaj poznate kakšno dobro knjigo o novorojenčkih?

Kaj vse mi hodi ob petih zjutraj po glavi...

Pa, pa nosečke.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Marčice
18.11.2005 7:34:41   
Anuš
Brrr zebeuser posted image

Knjiga: Dojenček; kaj pričakujemo prvo leto. Avtor: Eisenberg, A. + še dva.

Po moje je notr čist vse, čeprav je nisem še niti odprla. Tako pravi sestra od user posted image , ki jo je že preizkusila v praksi.
Anajmad drži se in uživaj ob špeganju v svoj trebuh. Ej, a se vam ne zdi da naši user posted image po svoje nastopajo v oddaji Big brother? user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu Tiya)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Marčice
18.11.2005 8:29:11   
neja
Zdravouser posted image  Matr je mrazuser posted image .....avto sem imela dol zabetoniran z ledom. Še sreča, da mi je ded včeraj kupil tisti sprej za led, samo kaj, ko imam zdaj tako mastne šipe, da je joj. Si ga bom morala začet pokrivat. SoncicaT, kar se tiče kg sma popolnoma na istem, tudi jaz sem začela z 60, nazadnje končala malo več kot 70. Pa hudič samo okrog trebuha se mi nabira. Zgledam že kot kakšna vreča z nogamiuser posted image . Kar pa se tiče apetita, da se ne menim.... se rajši niti ne zmislim. Sicer pa, če bo šlo tako hitro dol, kot je šlo prvič, potem se ne sekiram. Aja, knjiga se meni zdi zelo dobra Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu. Že v prvi nosečnosti sem totalno noter padla, zdaj pa itak spet. Za vsako figo letim noter in gledam, kaj pravijo. Škoda, da je samo do otrokovega prvega leta, bi bilo fajn, da bi bila vsaj tja do tretjega. Z materinsko šolo začnem 23. januarja. In ve? Tisto špikanje tudi mene mantra občasno in mi je rekel moj G, da maternica raste in da ni to nič nevarnega. Če pa bolečine postanejo neznosne, potem pa hitro na pregled. No, zanenkrat še je vse v mejah normale. Lepo se imejteuser posted image  LP

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Marčice
18.11.2005 8:52:14   
jerneja
mi bomo verjetno imeli user posted image , pa se ne morem odločit za ime: Lana, Neja ali Zara. če pa nas bo presenetil user posted image  bo Tjaž.

Kaj predlagate?

lep pozdrav vsem

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Marčice
18.11.2005 10:18:32   
Peli
Ne vem a nas že vse spanje daje?
Jest mislm da ne morm več tolk spat saj sm že od sredine junija doma in sem že spanje za naprej in nazaj not prnesla. Sinoč sm zaspala ob 01:30, zjutraj pa sm ustala ob 5h. No še ni en teden nazj ko sm spala do 11:30, no pa sem zaspala ob 2h.
Mojuser posted image  se je spet začel mal bolj premikat, me je že kr mal skrbel, k sm ga par dni bl slabo čutla.
Za materinsko šolo še nč ne vem k mi ginekologinja ni še nč rekla, bomo vidl, začetk decembra mam spet pregled. Saj je še cajt!

(odgovor članu jerneja)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Marčice
18.11.2005 12:11:29   
neja
Tudi meni moj G za materinsko ni nič rekel in sicer zato, ker se moramo pri nas sami pobrigati za to v vpisni sobi. A je pri vas kaj drugače? Ko sem bila prvič noseča, sem zadevo zamudila. Sicer sem lahko hodila v materinsko šolo ampak prostora za telovadbo več ni bilo. Tako sem se sedaj, drugič, malo prej pozanimala in sem še dobila predzadnjo mesto.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Marčice
18.11.2005 13:42:53   
tananejka
Živjo punce!

Lepo, da tolk pišete...
S kilogrami je pri meni podobno kot pri SončiciT in Neji (v 24. tednu imam +8). ne morm pomagat, lačna sem vsake 3 ure in tudi jaz imam trebuh kot bi pogoltnila žogo user posted image . Tolažim se s tem, da sem se v prvi nos. tudi ful zredila pa so šle vse kile dol do 7. meseca po porodu.

Tiya - bodyi na preklop so na zažetku bolj praktični. Lažje jih oblečeš, kot tiste, ki kih moraš dat čez glavo. Meni so prišli prvič zelo prav in jih bom spet kupila. 

Naslednji pregled imam 2.12. in komaj čakam potrditev na user posted image . Mož se je sprijaznil, da bo imel 3 punce+mami. No, vsaj naš kuža je fantuser posted image .

Pozdravčke,

Mojca (PDP 11.3)

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Marčice
18.11.2005 13:58:59   
beti 1
Se strinjam z Nejo glede knjige: Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu od Mayo klinike. Izdaja jo založba Educy. Majo pa potem še eno knjigo o razvoju otrok mislim da je nekje do osnovne šole, kot nadaljevanje te.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Marčice
18.11.2005 15:04:01   
neja
Ja, tudi to tadrugo knjigo imam in je tudi super, ampak je napisana na drugačen način kot taprva. Temelji bolj na znanstvenih raziskavah razvoja in osebnosti otrok in je bolj primerna za študij. Sicer pa je tudi zelo zanimiva za branje. LP

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Marčice
18.11.2005 15:14:11   
anajmad
No končno sva prišle iz LJ.Tam so čakalne vrste-katastrofa.Morfologijo smo dali skozi in imeli bomo -?
Nič ni hotel/a pokazati.Obračal/a nam je hrbet in še popkovino si je nabil/a med noge.Moja hči je bila kar malo razočarana,ker je mislila,da bo danes izvedela za spol.
Z g. sva se ful skregale,da je kr joj.Še sedaj sem slabe volje.Ker imam vse v redu od pritiska,posteljica leži spredaj,v glavnem nosečnost b.p.,sem jo prosila,če mi iz polne bolniške da 4 ure za delati.Čist je znorela,kaj si grem itd.Jst sem jo kr zabodeno gledala,ko je to po.....la.Saj je res,da sem 2x prezgodaj rodila,ampak mene tok mori,ko sem doma in buljim v strop.Stanovanje imam pospravljeno vse po prek,vsak dan grem na dva sprehoda,prebrala sem cel kup knjig in še angleščino sem se začela učit.Toda.....služba je služba.Tam sem malo med ljudmi in veliko stvari naredim tudi doma,ker imam računalnik.
No,napisala je svoje mnjenje,da imam vse v mejah normale,zdej pa je odvisno od splošnega,kako mi bo napisal.Tok sem slabe volje.Po vsem tem,ko sem videla pokeca,me je ful v slabo voljo spravla.Bom vidla,kako bo naslednji teden pri splošnemu,če ne bom pa v polni bolniški na žalost.Pa nove sosede sva šle pogledati.Tok so mičkeni.Eden ima 2kg 200g,ta mičkena pa ima 2kg 80g.Ful cortkani.Tamala je prava baba.Kokr sva prišle skozi vrata,je že začela gledati na okoli.Luštkana oba.
Mejte se marčevke.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Marčice
18.11.2005 16:11:51   
Marina_
Evo tudi "midve"user posted image  sma nazaj iz morfologije.Vse je vredu in zelo lepo je pokazala ritko in videlo se je da vmse ni"pištolce"user posted image  Ja ful sma vesela da bomo dobili punčkouser posted image  in ime ji bo KARIN.
No zdaj pa PiaM-statistika marčevk je......koliko je user posted image  in user posted image

_____________________________

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN



Karin

Marina

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Marčice
18.11.2005 17:10:34   
PiaM
He he... Frizerka, si me izzvala!
No, tako je - babe očitno zelo vodijo!user posted image user posted image

Torej user posted image  : Frizerka, Tanaejka, Jerneja, Katerina, Katjaandraž, FionaP, Tiya, Lilu, Neja, PiaM

       user posted image : SoncicaT, Ines

Če sem se za ktero zmotila, naj me popravi.
En kup marčic pa še ne ve, kaj ima v trebuščku ali noče vedet.user posted image

ČAO, lepo se imejte!user posted image

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Marčice
18.11.2005 17:15:36   
Tiya
Vsem hvala za odgovore.

Anajmad, si pa dobra, da si upaš na sprehode v bolniški. Jaz  si ne upam nikamor, ker so pri nas še kar običajne kontrole. Tudi jaz imam že vse zglancano, danes sem dobila še Space bag vrečke in naslednji teden čistka v omari. A praviš, da nisi dobila 4 urne bolniške, jaz upam da bom. Grem 28.11. tudi k splošnem zdravniku, pa bomo videli kaj bo rekel. Rabim izhode za nakupovanje, materinsko šolo in SVEŽ ZRAK - mater..., vsaj 30 minut na dan. Midva z dragim bova morala že prej na materinsko, ker bo moj šel na službeno pot za 3 tedne februarja, pa naj se še mi zgodi, da ne bo več prostora.

Danes sem u iber sitna, sorry.

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Marčice
18.11.2005 17:20:56   
Tiya
Aja pa še to,

Isti forum, druga tema v zvezi - izvedeli spol - razočarani - brez besed...

(odgovor članu Tiya)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Marčice
19.11.2005 8:12:14   
Anuš
Ja, sej res uno knjigo od Mayo klinike sem pa že prebrala in je res tolk super. Pa fajn je, ker je ful strokovna in nič ne olopšuje in sladka stvari.

Lana, Neja, Zara? Hm. Men so vsa 3 fajn. Ampak pri meni bi najprej odpadla Lana, ker jih je zdaj cela poplava. Neja je bolj za pridne, Zara pa oštre punce- ker zveni bolj na trdo. Mogoče Zara, ker je bolj novejš. Aja, sej ne da se spoznam, imam samo en članek v reviji: po numerologiji pride za Lano ful super, za drugi dve pa ful slabo. Če seveda daš kaj na to. Jst ne...user posted image

(odgovor članu Tiya)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Marčice
19.11.2005 10:01:26   
katerina
živjo!
bo sneg? ne bo sneg? ga voham, pa kar nič....
jaz sem bila pa včeraj zunaj!!!! se nisem mogla odločiti, naj grem ali ne, saj veste, zakajen lokal, hrup, gužva.... pa sploh ni bilo tako hudo. bend je začel špilat zgodaj, gužve ni bilo, preveč glasno tudi ne, mali je pa ves čas spal, ne morem verjet! sicer mi poskakovnje ni šlo, pa sem sedela (ko kaka matrona) na barskem stolčku in uživala.
aja, piaM, mene si dala narobe med punčke, naš bo fantek. saj res, še ena zgodbica - sem poslušala zadnjič en pevski zbor, ki je pel 'ko sin v gostilno pride' - naš mali pa točno tedaj krepko brcne . ojej, upam, da to nič ne pomeni.....
srečno!

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Marčice
19.11.2005 13:59:40   
PiaM
user posted image ok, Katerina, sorry, popravljam:

Torej user posted image  : Frizerka, Tanaejka, Jerneja, Katjaandraž, FionaP, Tiya, Lilu, Neja, PiaM

      user posted image : SoncicaT, Ines , Katerina

Mi smo se pa zbudili v belem. Zunaj je kar malo snega, toliko, da je vse prekrito in je prav čudovito! Hčera danes praznuje rojstni dan in sem že zdaj cela polomljenja od priprav...user posted image  No, saj je možek tud priden in lepo pomaga.user posted image

Telebajski moji, lep vikend vam želim!user posted image

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Marčice
19.11.2005 16:49:14   
Anuš
Vse najboljše Pia!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Marčice
19.11.2005 22:14:33   
Ines.
Punce, živjo!

Zdejle sem nesla smeti v kanto. Kakšen mraz...brrrr,...sploh si ne bi mislila, da je tako mraz. Zdej sem že 2 dni samo notr, ker ima ta mali laringitis in se cajtamo, če temu lahko tako rečem. Se mi zdi, da se mu stanje sploh ne izboljša. user posted image
Jest sem pa nekaj novega že kupila, in sicer blazino za dojenje. Bom videla, kako se to obnese. Drugače mi pa ena sodelavka cunje nosi, opremo imam pa itak vso še od prvega, ki jo je pa tudi več ali manj podedoval.
Jest mislim v januarju že kar več ali manj vse pripravit za user posted image , čeprav mi morajo cunje še vrniti. A imate seznam za user posted image  že pripravljen? Jest sem ga kar iz RR-ja dol potegnila, dodala sem le še kapljice proti krčem in ga malo prilagodila svojim preteklim izkušnjam.
Kje pa bodo spali vaši user posted image  (v posteljici, zibelki ali košku)? Jest bom verjetno kar z zibelko štartala, potem pa s posteljico naprej.
Ja, marčevske user posted image  pa fajn vodjo. Super. Bo za mojega user posted image  večja izbira.user posted image   Mal nagajam.
No, pa fajn ajajte.


Noč,

Ines.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




na kakšen način radi varčujete
Spark



postopno klasično varčevanje z obrestno mero (31%)

naložbeno varčevanje v sklade (6%)

varčevanje kombinirano z življenjskim zavarovanjem (19%)

ne varčujem (44%)


Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!