beti 1
|
Vijolica: se pridružujem Kasiji. Sedaj so že tako veliki in toliko stvari opazijo, da popoldan in zvečer enostavno ne sfolgajo več vsega in potem delajo edino, kar v tem primeru znajo, to je jočejo. Lahko so tako utrujeni, da ne vedo, da so tudi lačni. Če mu ponudiš dojko in je noče, ga poskusi pomiriti, kot je rekla Kasija v okolju s čimmanj dražljaji. Če zaspi in se potem kmalu zbudi, se lahko ker je lačen in poskusiš ponovno. Ni mu pa treba vsakih 5 min ponujati dojke. Včasih se kadar so na tak način razdraženi zbudijo že zato, ker se jim v spanju premakne roka, zalaja sosedov pes, ... So tudi ko zaspijo lahko še nekaj časa bolj občutljivi na dražljaje. Tudi jaz bi poskušala ga uspavat že vsaj pol ure do 15 min preden se običajno prične ta jokava faza. Želim ti, da kmalu ugotovita, kaj ga pomirja. Jaz sem pa že tretji dan doma, ker je starejši bolan. Sem oba termina telovadbe ta teden zamudila . Menstruacija: ponavadi sem jo dobila 3-4 mesece po začetku uvajanja goste hrane, ko sem še dojila. IZVIRNO SPOROČILO: kimica86 2 dni nazaj sem jo na previjalni postavila na trebuh in je tako lepo pasla kravice Je prav dvignila glavico gor in opazovala.. Sem jo pustila tako 10 sek in jo obrnila, da ne napreza preveč svojega vratka.. Malo neumno vprašanje, ampak kako pa misliš, da jih bo natrenirala, če ne s tem, da jih malo napreza? Saj veš, vaja dela mojstra. Vedno bolj ugotavljam, da je tudi za gibalni razvoj otrok pomembno, da imajo čimveč različnih izkušenj. Tudi sama sem, ko sem bila prvič mama, mislila, da moram svojemu čimbolj pomagati, da bo osvojil nova gibanja. Na koncu pa ugotoviš, da se morajo, da se nekaj res dobro naučijo, sami truditi. Z običajnimi načini pomaganja jim prej pomagamo razviti neučinkovite ali celo napačne vzorce. Če jim ne gre, je bolje potolažiti njihovo jezo in jim kasneje omogočiti, da ponovno poskusijo, kot jim pomagati, vsaj za stvari za katere jim zelo malo manjka, da jih bodo obvladali. Tukaj se res ne da ničesar prehiteti, se pa da pomagati s tem, da jim omogočiš različne izkušnje in njim ustrezne preiskušnje, kar npr. pasenje kravic v tej starosti zagotovo je.
|