beti 1
|
Pozdravljene! Velikonočni prazniki so tudi za nami. Mala je zelo dobro preživela naval vseh sorodnikov. Na to, da jo tudi drugi pestuejejo, je že navajena, ker smo večkrat na obisku, samo tolko na kupu jih pa ni vajena. Končno smo našli čas še za obisk druge prababice, ki ima že toliko pravnukov, da ji preštevanje dela težave (Neža je 12-ta, 13-to/ega pa bo dobila septembra). Jaz pri naši opažam "možganski overload". Zdaj je res pravi firbec, zanima jo čisto vse okoli nje, najbolj pa pisane igrače in seveda TV, monitor od računalnika je pa živ dolgčas, hi, hi, hi. Ko je zbujena in sita vso svojo pozornost in energijo usmeri v opazovanje okolice, rokic in to, da bi končno uspela še kaj drugega kot pest stačiti v usta. Po kakšne pol ure že začne kazati znake utrujenosti, se pa težje umiri in zaspi, ker se težko odmakne od tega. Zelo ji pomaga plenička preko učk, sploh če dam rokici čez, da si ne more direktno mencati oči in se cukati. Če čez dan premalo spi zna proti večeru tudi jokati, ker je preveč informacij za predelati v glavici. Že prej pa se ji preveč informacij pozna po občutljivosti, se prestraši zvokov in gibanja, ki se jih sicer ne. Regres: bo zelo manjkal, sploh ker se selimo. Dohodnina: dobila, moram doplačat skoraj 200€. Sva pa v zadnjih letih vlagala ugovore, ker ima mož prijavljene otroke, pa se nama je bolj splačalo, če sem jih jaz uveljavljala in se je dvakrat zgodilo, da sem imela prej denar na računu, kot odločbo v roki. Mi gre pa na živce, ker pošiljajo tistim brez olajšav prej, kot tistim, ki uveljavljajo olajšave, če hočeš kaj spremeniti do konca januarja itak ni pravega informativnega izračuna, potem moraš pa oddajat ugovor, preden partner sploh dobi odločbo in je to treba storit osebno, da kaj ne zabluzijo. Lahko bi bli tolko fer, pa sebi olajšali delo, da bi staršem pošiljali skupaj. Lasje: moji se zaenkrat še držijo, kot sem že enkrat pisala, čakam poletje po prenehanju dojenja, da se mi zamaši banja. Kimica jaz sem dala cel kup denarja za neke viale in šampon,... pa na koncu ni ne vem kaj pomagalo. Sem se pa res bala, da bom plešasta, ker sem izgubljala lase od 2 nosečnosti hkrati, pa k sreči nisem bila. Vrtec: meni bi pa po svoje še prav prišlo, če bi uvedli plačilo za drugega otroka, da bi se kakšen manj vpisal in bi sploh imela možnost da jo sprejmejo. Plačali bomo v vsakem primeru enako ceno, ker bosta starejša takrat že oba v šoli. Saj ne da komu privoščim visoko plačilo in iskanje alternativ, sem že probala oboje. Kakanje: naša se samo doji, zadnje čase kaka na 2-3 dni, še vedno tekoče, pa se vseeno napenja kot kak dec. Najbolj je smešna, ko kihne, in se ob tem tako napne, da še prdne zraven. Starejšemu kar solze od smeha tečejo, ko se to zgodi. IZVIRNO SPOROČILO: kimica86 Ma ne morem verjet, da dejansko živim v tašni državi, kjer hočejo vse podražit in to dosti podražit.. Verjamem, da smo v krizi, ampak je potrebno vse postopoma nižati.. Res je grozno, ko sešteješ vse skupaj in glede na to, da sva z dragim podnajemnika in naju to že pride cca. 550 eur (skupaj s stroški) + benzin + hrana + oblačila za tamalo + plenice + AM (kasneje pride še vrtec, ki bo po mojem znašal vsaj 250-300 eur) itd.., smo nekje na 1200-1300 eur.. Skupaj pa dobiva nekje 1500 eur in se trudiva šparati, ker imava parcelo kjer želiva zraditi hišo, da ne bova večna podnajmenika.. Kredita pa bi itak dobila zelo malo na najini plači.. Tako, da ne vem kako bo z vrtcem (vsaj za to prvo leto), ker, če ne nama ne bo uspelo prav nič narest.. Mi2 sva pred 6 leti ravno zaradi tega, ker sva vedela, da bo prekleto težko karkoli privarčevati, raje kupila manjše stanovanje na kredit, kot da bi živela v večjem za isto najemnino. Sva pa že takrat vedela, da se bomo prej kot v 10 letih ponovno selili. Se nama je dopadel slogan "dober kredit je najboljša najemnina". Če bi bila v najemu sedaj ne-bi imela dovolj lastnih sredstev za nakup primernega stanovanja za vseh 5. Je pa res, da to ni možno, če moraš še zidati.
|