|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
12.4.2012 17:38:47   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Kam pa bi rada šla?? Želje?? Mi imamo vse že porihtano.. Sem jaz vse uredila januarja pred porodom.. hehehe user posted image user posted image Še dobro, da sem, ker tam, kjer sva želela biti je praktično skoraj že vse polno user posted image

Ej nimamo nekih posebnih želja, Gledam da je senčka pa da se lahko sprehajamo. Nekako gledam v Istri. Pa v hotel gremo+ polpelzion.Šli bomo pa nekje konec junija.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
12.4.2012 17:52:21   
miami10
hej...
GLIVICE-nima soor-ja, imela je 2x glivice po ritki in smo jih odpravili s canestenom...ampak tko kot je Kasija napisala, nekaj bi rada naredila za preventivo, ne potem ko jih že ima...bom probala s prekuhano vodo in kamilicami-hvala user posted image

ZATEGOVANJE-moja se ne zateguje nazaj, ampak ima glavico ves čas obrnjeno v levo...cca 65% časa, cca 25% naravnost in vsega 10% gleda v desno, pa še to takrat ko jo izzovem (z igračko, klicanjem...)...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
12.4.2012 18:01:03   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Ej nimamo nekih posebnih želja, Gledam da je senčka pa da se lahko sprehajamo. Nekako gledam v Istri. Pa v hotel gremo+ polpelzion.Šli bomo pa nekje konec junija.

Torej Istra.. Novigrad pa Poreč sta full lepa in imata veliko za se sprehajat.. Vsaj to kar sem jaz uspela videt.. Pa tudi Rovinj je krasen.. Hoteli so načeloma kar dragi, zato poglej res kašno ugodno ponudbo- paket ali kaj takega..

Jaz grem letos na Pag in mi verjameš, da sem dobila hotel (nočitev+zajtrk) po 30 eur na osebo v juliju.. Dodatni obroki (kosilo/večerja) so pa samo 5 eur user posted image Je pa res, da na Pagu ni sence, ker je vse poraščeno z nizkim grmičevjem, ampak mi bomo s seboj imeli itak tisti šotorček pa še kašen senčnik in seveda ne bomo med 11-15h na plaži user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
12.4.2012 20:43:58   
ana.nunez25
hvala vsem za odgovor glede user posted image ..upam da jo cimprej dobim...lansko leto takle cas sem na kolenih prosila da je ne dobim, zdele jo pa komi cakam...hehehehehehhe

danes smo podrli rekord u spanju...nazadnje je jedu ob 20h, okol 21.45 je zaspal in se mi zbudu zjutri ob 8.10user posted image user posted image user posted image ...spat ga je dal oci...nevem ce je to kj uplival, ker uceri zjutri se je tut zbudu mal pred 7 in zvecer ga je tut oci dau spat...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
12.4.2012 21:47:24   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Matkurja, P je rekla, da polno dojeni user posted image v povprečju mesečno dobijo okoli 700g (torej je ok tudi, če en mesec dobi 900, drugi pa 500).

Res je.
Moja je recimo od drugega na tretji mesec dobila le okoli 400g, pa so naju pohvalili, ker skupaj pa je v 3 mesecih presegla povprečje. Prvi mesec 1200, drugi 750, tretji 400. Pa niti pod razno ne razmišljam (niti pediatrinja), da ima premalo ali da bi ji dodajala am. Pač logična posledica ukinitve 2 nočnih dojenj in prespanih noči zadnji mesec. Otročki očitno že vedo (ok ne govorim o zlateničnem novorojenčku itd)... Ocenjujem jo edino po zadovoljstvu in napredovanju. Moja recimo ima sedaj neki poskok in se zadnje 4 dni spet zbudi sredi noči in doji 2 x ponoči. Logično se ji bo to poznalo na teži...Sem morala danes urgentno do najboljšega soseda po blazinice, ki jih nisem potrebovala že slaba 2 meseca. Ampak iz izkušenj od prvega poskoka to traja nekaj časa, potem pa se stvari spet vrnejo v normalo.

Violica se podpišem pod Taniko in Lili. Tvoj čisto ok napreduje in zagotovo ne potrebuje dodatka. Tehtnico pa res pospravi. Dokler je zadovoljen, živahen, vidiš, da lepo napreduje, se ne obremenjuj s strahovi, domnevami al pa napotkii iz knjig. Niso vsi user posted image po jusu.user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
12.4.2012 22:07:22   
Matkurja
Auri, fajn sprehod je bil. user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
13.4.2012 6:37:38   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: miami10
hej...
GLIVICE-nima soor-ja, imela je 2x glivice po ritki in smo jih odpravili s canestenom...ampak tko kot je Kasija napisala, nekaj bi rada naredila za preventivo, ne potem ko jih že ima...bom probala s prekuhano vodo in kamilicami-hvala user posted image

Svetujem ti, da si kupiš ognjičevo mazilo. Ognjič je antiseptik, nekatere njegove sestavine delujejo proti glivicam, bakterijam in virusom. Če ji ritko namažeš enkrat dnevno z njim, bo povsem dovolj.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
13.4.2012 9:51:42   
vijolica2
Pozdravljene,
ja res gre očitno pri mojem za preskok. Včeraj sva ga ob 20h položila(po dojenju) v postlico in se je 1h pogovarjal in migal a ni zaspal. Občasno je zastokal in sva mu dala dudo. po uri in pol se je očitno naveličal in začel jokati. In sva ga dala v dnevno v košaro in je po kakšne pol ure zaspal. Potem se je pa prvič zbudil že ob 1h, pa potem ob pol 4h, pa potem že spet ob pol 6h. Se bila že čisto zmešana. 2x ponoči je jedel samo iz ene dojke(ponavadi iz obeh, ker se malo afna). Tako da je danes jedel že 4xuser posted image .
Sem pa opazila, da zelo težko zaspi sam.Skoz je nemiren, čeprav že ful zaspan.Z rokicami in nogicami aktiven, učke si mane, po glavi prijema(to je njegov znak zaspanosti), stoka zraven in ko res ne more zaspati se zateguje nazajuser posted image . In se potem dolgo matra da zaspi. Ne vem kako mu pomagatiuser posted image
Ko ga pa dam v voziček, tako izmučenega, pa v sekundi zaspi.

Danes praznujemo 3 malo svečkouser posted image

Kimica..nekako sem se zagledala v eno ponudbo v Rovinju.Turistično naselje Amarin.

evoga je že pokoncu po 20 min.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 13.4.2012 10:01:49 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
13.4.2012 10:54:52   
Mistica
Kokosh- hvala za pojasnilo. Najbrž uporabljaš te kosmiče?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1884
13.4.2012 11:16:35   
kokosh
Mistica - ja.

Miami10 - to NI zategovanje. Otrok si pri pasenju kravic lahko izbere eno stran (npr. tvoja levo) in večino časa gleda v to smer. S tem ni nič narobe in preide samo od sebe. Naš je to počel pri 2 mesecih (kak teden) in sem čist panična vprašala P v 2. posvetovalnici, kako je s tem. Svetovala mi je masažo vratnih mišic (po previjanju naj otrok leži na hrbtu, potem pa ga s kazalcema nežno gladiš izza ušes navzdol po vratnih mišicah na obeh straneh hkrati - najdi točen potek najprej pri sebi, ponovi 10x). Bodi pozorna tudi na to, da menjaš levo in desno stran pri pestovanju, podiranju kupčka.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
13.4.2012 12:21:17   
kimica86

Kimica..nekako sem se zagledala v eno ponudbo v Rovinju.Turistično naselje Amarin.

Sem pogledala in zgleda lušno.. Jaz sem se večkrat hodila kopat v Poreč (Plava ali Zelena laguna).. Je fulll lepo user posted image

http://si.lagunaporec.com/

Plaže so full lepe pa tudi za se sprehajat je prekrasno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1886
13.4.2012 13:08:38   
Auri

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Skuper je bilo.user posted image user posted image Edino mi je zal za tvoje predavanje. Sama verjetno vceraj ne bi sla nikamor z vozickom. Aja, termus sem pozabila tam pri Onem mozakarjuuser posted image user posted image user posted image ...itak spomin

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
13.4.2012 14:56:08   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
hej...

Svetujem ti, da si kupiš ognjičevo mazilo. Ognjič je antiseptik, nekatere njegove sestavine delujejo proti glivicam, bakterijam in virusom. Če ji ritko namažeš enkrat dnevno z njim, bo povsem dovolj.

Se strinjam.
Če ne pa kot sem napisala(Lamprehtovo mazilo). Borova kislina zanesljivo deluje proti bakterijam in glivicam.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
13.4.2012 15:35:06   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Skuper je bilo.user posted image user posted image Edino mi je zal za tvoje predavanje. Sama verjetno vceraj ne bi sla nikamor z vozickom. Aja, termus sem pozabila tam pri Onem mozakarjuuser posted image user posted image user posted image ...itak spomin

Kje si pozabila termos?

Za predavanje pa ni panike. Bo že še kašno drugo.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
13.4.2012 21:50:09   
vijolica2

Vijolica: verjetno je res od preutrujenosti, glede na to, da ti je potem spal do 5ih. So pa v knjigi, ki jo imam od dojencka opisana ta obdobja preskokov, ko naj bi bili sitni. Moj je sedaj v 12. tednu in je bil res bolj siten.
Ce katero zanima pa naj bi bila obdobja:
- med 4. in 5. Tednom
- med 7. In 9. Tedom
- med 11. In 12. Tednom
- med 18. In 20. Tednom
- med 25. In 27. Tednom
- med 36. In 40. Tednom
- med 44. In 48. Tednom
- med 53. In 57. Tednom
.... Potem je opisano za vsako obdobje posebaj zakaj in kaj se dogaja, bla, bla, bla

Moj je bil danes spet noro sitenuser posted image . Auri a bi bila tako dobra in prebrala na hitro kaj piše za 12 teden?

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
13.4.2012 22:31:25   
Auri
ja ja...saj so kratki stavki prepišem:

Osem razvojnih zagonov
Raziskovalci so ugotovili, da gre človek skozi različne faze razvoja. Dojenček doživi v prvem letu življenja približno 8 obdobij, imenovanih razvojni zagoni. Tak zagon lahko traja od enega do pet tednov in v tem obdobju se otrokov svet postavi na glavo. Otrok čuti, da doživlja nekakšno prelomnico in da se z njegovim telesom in v njem nekaj dogaja. Res je - raste! In prav v teh obdobjih je dojenček zelo negotov. To se pozna naprimer v pogostem sitnarjenju, joku, strahu pred neznanimi obrazi in silni navezanosti na ljubljeno osebo in znano okolje (največkrat sta to mamino naročje ali prsi). številne matere so v obdobju razvojnega zagona tudi same razdražljive in pogosto prepričane, da nimajo dovolj mleka. vendar to nikakor ne sme biti razlog za dodajanje mleka po steklenički ali celo za opuščanje dojenja. Dojenček potrebuje le malce dodatne pozornosti.

11. - 12. teden
Najprej dobra novica: ta faza razvojnega zagona je nekoliko krajša od prejšnje - nekateri dojenčki so že po enem dnevu, drugi pa po enem tednu "preklopijo nazaj na normani program". To, da se je dojenček spremenil, ni nič nenavadnega, saj z danes na jutri bolje vidi, sliši, razmišlja in se premika. Večini doječkov skorajda ni treba več podpirati glavice. Z očmi sledijo predmetu, ki se premika, ali poskušajo z obema rokama seči po njem. predvsem pa otrok v tem razvojnem zagonu odkriva, kako čudovite zvoke lahko ustvarja s svojim glasom.

Matkurja: verjetno na mizi, ko smo bili na pijači. Sem še mislila, da ne smem pozabit pol pa je mali začel jokat in saj veš :) ...

Neposredna povezava do sporočila: 1891
13.4.2012 23:06:25   
Matkurja

Vijolica: verjetno je res od preutrujenosti, glede na to, da ti je potem spal do 5ih. So pa v knjigi, ki jo imam od dojencka opisana ta obdobja preskokov, ko naj bi bili sitni. Moj je sedaj v 12. tednu in je bil res bolj siten.
Ce katero zanima pa naj bi bila obdobja:
- med 4. in 5. Tednom
- med 7. In 9. Tedom
- med 11. In 12. Tednom
- med 18. In 20. Tednom
- med 25. In 27. Tednom
- med 36. In 40. Tednom
- med 44. In 48. Tednom
- med 53. In 57. Tednom
.... Potem je opisano za vsako obdobje posebaj zakaj in kaj se dogaja, bla, bla, bla

Moj je bil danes spet noro sitenuser posted image . Auri a bi bila tako dobra in prebrala na hitro kaj piše za 12 teden?

Naš tudi.

Neposredna povezava do sporočila: 1892
13.4.2012 23:11:08   
ana.nunez25
tudi mi smo danes dopolnili ze 3. mesec...user posted image jaz pa jutri upihnem 26.sveckouser posted image user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
14.4.2012 9:57:48   
vijolica2

ja ja...saj so kratki stavki prepišem:

Osem razvojnih zagonov
Raziskovalci so ugotovili, da gre človek skozi različne faze razvoja. Dojenček doživi v prvem letu življenja približno 8 obdobij, imenovanih razvojni zagoni. Tak zagon lahko traja od enega do pet tednov in v tem obdobju se otrokov svet postavi na glavo. Otrok čuti, da doživlja nekakšno prelomnico in da se z njegovim telesom in v njem nekaj dogaja. Res je - raste! In prav v teh obdobjih je dojenček zelo negotov. To se pozna naprimer v pogostem sitnarjenju, joku, strahu pred neznanimi obrazi in silni navezanosti na ljubljeno osebo in znano okolje (največkrat sta to mamino naročje ali prsi). številne matere so v obdobju razvojnega zagona tudi same razdražljive in pogosto prepričane, da nimajo dovolj mleka. vendar to nikakor ne sme biti razlog za dodajanje mleka po steklenički ali celo za opuščanje dojenja. Dojenček potrebuje le malce dodatne pozornosti.

11. - 12. teden
Najprej dobra novica: ta faza razvojnega zagona je nekoliko krajša od prejšnje - nekateri dojenčki so že po enem dnevu, drugi pa po enem tednu "preklopijo nazaj na normani program". To, da se je dojenček spremenil, ni nič nenavadnega, saj z danes na jutri bolje vidi, sliši, razmišlja in se premika. Večini doječkov skorajda ni treba več podpirati glavice. Z očmi sledijo predmetu, ki se premika, ali poskušajo z obema rokama seči po njem. predvsem pa otrok v tem razvojnem zagonu odkriva, kako čudovite zvoke lahko ustvarja s svojim glasom.

Matkurja: verjetno na mizi, ko smo bili na pijači. Sem še mislila, da ne smem pozabit pol pa je mali začel jokat in saj veš :) ...

Hvalauser posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
14.4.2012 11:49:55   
kimica86
Moja tamala bo jutri imela 12 tednov.. Zaenkrat je samo fulll sitna preden zaspi, ko je utrujena.. Imamo tašne kolobocije dokler se ne umiri, zapre učke in zaspi, da je jojjj user posted image user posted image Pa še tako užaljeno, žalostno joka- ne uni tipični jok..

Jaz sem pa včeraj po 18 dnevih spet dobila to user posted image menstruacijo user posted image user posted image user posted image A je normalno, da je nekaj časa tako neredna menstruacija po porodu?? Tako sem vsaj slišala.. Baje, da je par mescev neredna.. No, sej me ne bi čudilo glede na to, da je skoraj 1 leto nisem imela..

Ampak, prejšnjič ni bila tako močna user posted image user posted image Tokrat je tako močna, da si moram menjat uložke na 2 uri user posted image user posted image Kot, da sem zaklala ovco, res user posted image user posted image Mater bo Always zaslužil en kup denarja na moj račun user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1895
14.4.2012 14:51:35   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

tudi mi smo danes dopolnili ze 3. mesec...user posted image jaz pa jutri upihnem 26.sveckouser posted image user posted image

ana.nunez25 - ČESTITKE malemu in VSE NAJBOLJŠE TEBI!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
14.4.2012 17:58:40   
n€na
ana.nunez in sinko
user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
14.4.2012 19:45:37   
trnuljčica
Ananunez vse najboljše za RDuser posted image user posted image .

Midva pa sva včeraj na petek trinajstega praznovala trinajsto obletnico. Hudouser posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
14.4.2012 21:38:24   
n€na
trnuljčica ČESTITKE OB OBLETNICI!!!!!

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
14.4.2012 21:43:44   
n€na
ČER PUNCE, kako ste kaj??

tudi mi smo v fazi celodnevnega sitnarjenjauser posted image ..zvečer sem tako zamtrana, da kr s tamalima padem v posteljo.

Sem danes zvečer dajala tamalega spat in mi ponavadi zaspi v naročju po dojenju. Danes se je pa najedu in se začel neki primikat in sitnarit in nič mu ni pasalo. Ga položim v njegovo posteljico si najde svoj položaj in zaspi. Meni ni nič jasno user posted image

Kako je pa kaj z vašim uspavanjem??

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......