|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
10.4.2012 11:51:48   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kimica moja je takšna ta teden (ravno 3 mes). Prvo sem mislila, da je luna oz to je bila teorija od MM. Sedaj je luna mimo... Mogoče pa bodo koze in je zato nemirna... čeprav je še prezgodaj. Če bodo, jih pričakujem od konca tedna naprej...
Dudo ji tudi jaz ponudim, a če jo noče in ji jo držim pred usti, se tako razhudi, da je lahko potem le še konec spanja. Včasih se mi zdi, da jo tako razjezi, da ji jo dam v usta, da se rajši poslužujem tega, da ji jo nastavim v bližino. Če je zaspana jo takoj zagrabi. Če pa se ji izmakne, pa ji pomagam, ampak zamaskiram z ninico, ker če vidi, da ji pomagam je tudi hudič... Tale naša miška bi že sedaj vse samauser posted image user posted image

Moja je tako razdražena, da se komaj uspava.. Zbudila se je ob 8:45 in je papcala skoraj do 10:30, sedaj pa je komaj 20min nazaj zaspala v košarici in še vedno vleče svojo dudiko in čakam, da jo vrže ven, da jo takoj pospravim, da se ne nasloni nanjo, ker se potem zbudi.. Tako je bilo snoči: sem jo dala ob 00:30 spat in je vlekla dudiko in kar naenkrat okrog 1:15 se začne dretje- jo je prej zgleda vrgla ven in se kaj naslonila nanjo ter se zbudila.. Pa sem ji ponovno dala dudiko in stala ob njeni posteljici, ona pa jo je čez 5min ponovno vrgla iz ust, jaz sem jo pa pospravila in potem je lepo spančkala do 8:45 user posted image
Naša pa še ne zna zagrabit sama, tako, da ji moram vedno pomagat user posted image Uhhh, moja pa rada vidi, da sem ob njej.. Če se prehitro umaknem, vrže ven dudo in začne kolsarit z rokami in nogami user posted image user posted image

Davčna- saj znesek ni mali, a kaj ko verjetno letos ne bo regresa oz bo manjši... nisem na tekočem, če so že odločili, kako bo s tem letos... in bom tole od davčne dala na stran za dopust.
Bolj s strahom čakam kaj bodo naredili glede zastojn vrtca za drugega. Sicer bi mi to , ugodnost, koristili 1,5 leto, a vseeno, je to veliko denarja. Saj vem, da morajo rezat. A ker bi bila to res prva stvar, ki bi jo mi , dobili,, sem se čudno navezala na to idejouser posted image Zdaj sem celo ugotovila, da me ceneje pride privat varstvo zanjo, kot vrtec, če bo kot kaže... V vsakem primeru bo treba rezat varčevanje za stanovanjeuser posted image

Ja, sej jaz bom tudi ta denar od dohodnine dala na stran (res, da 169 eur ni fulll, a nekaj je že), ker gremo letos na dopust. Pa lih zaradi istega razloga kot ti praviš- zaradi regresa. Ponavadi sva oba z dragim dobivala fajn regrese (no ja, jaz sem dobivala v dveh delih- v dveh mescih).. In če ga razdelim na pol, ne pride ven neka bajna vsota user posted image
Rezat morajo, ja.. Ma ne na takšen način.. Kar takoj je potrebno za oba otroka plačat polno ceno in spreminjat plačilne razrede.. Grozaaaa.. Vsaj, da bi naredili polovično ceno za drugega otroka in ne polno (npr. namesto, da plačaš polno ceno kot za prvega otroka 350 eur, plačaš 175 eur).. Bi bilo dosti bolje!!! Ampak ne, dejmo vse podražit in še plače znižat!!! WTF.. Kako ta naš blaženi Janša misli, da bomo mi to vse zmogli??? user posted image user posted image Res nimam pojma.. Zgleda bomo morali natovorit otroke nonam in nonotom, ker drugače ne bo računice.. Čeprav tudi to ni način, kajti otrok se mora družit s svojimi vrstniki.. Ma, če denarja ni, ne preostane nič drugega user posted image user posted image Zgrožena sem, res..

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
10.4.2012 11:55:21   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Meni so začeli lasje full izpadatiuser posted image . A še kateri? A obstaja kakšen recept proti izpadanju?

Ja, meni tudi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ko si umivam lase, se zaštopa cel odtok od banje user posted image user posted image user posted image To se dogaja že cca. 10 dni.. Grozaaaa.. Pa celo nosečnost sem imela tako fajn lase- so se mi prav lepo popravili, ker imam precej tanke lase in so mi že prej kar odpadali, ma niti polovico kot sedaj.. Me je moj že spraševal, če mora dvignit kredit za lasulje.. Sem si kupila sedaj od Afrodite šampon (kopriva, proti prekomernemu izpadanju las) in upam, da bo vsaj 30% pomagal, ker, če ne jaz bom res plešasta user posted image user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
10.4.2012 12:17:00   
trnuljčica
Violica in Kimica meni še ne izpadajo lasje, a bodo... Tako je. V nosečnosti ratajo lepi in gosti, po njej , pa se morajo vrniti na stare tire. Vmes se vama bo zdelo, da bosta ostali plešasti. A kot je Lili rekla, brez skrbi.user posted image Se pa bojim, da noben šampon ne bo pomagal. Vendar ga kar uporabljaj Kimica, da ti bo lažje...

Kimica saj plan je bil takšen, da bodo postopno nižali znesek za vrtec, tako da bodo vsi otroci prišli na 50 % vrtca (glede na razred seveda). Letos bi 4 letniki prišli na 50 %. To bi bili mi. Sem že lani ugotovila, da ne bo nič s tem. Tole za drugega me je pa čisto presenetilo. Čeprav ne vem zakajuser posted image Je pa res kar si napisala, če sešteješ višje stroške (vrtec za drugega)+ nižja plača, je kar hudo. Pri nas pride en krat več kot znaša naše varčevanje za stanovanje... oz tako visokega zneska obroka kredita sploh ne bi dobila.user posted image

Moja tudi veliko težje zaspi. Nemirna je. Pa črevesje (vetrovi) jo mučijo. Sicer pa se spet doji 2x ponoči. Ker ko se prvič zbudi, jo kar vzamem k sebi... Prebudi se zaradi črevesja, pol me pa zavoha... Vendar obe potrebujeva, da se navadiva spet ena na drugo v isti postelji. Trenutno še vedno obe slabše spiva zaradi tega. Ona ,moti, mene, jaz pa njo, pri spanju. user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
10.4.2012 12:27:14   
vijolica2
MOj je bil včeraj zvečer zelo tečen. Ne vem kaj ga je mučilo. Okoli 19h je čisto malo pojedel, ni hotel več. Potem je pa ratal okoli 20h tečen in jokal kot da bo konec sveta. Pa ga previjeva in mu hočem dati jesti a ni hotel niti zagraditi bradevice. Mi ni bilo nič jasno. Potem sem ga malo nosila po rokah in je zaspal in spal do 1h, sva se spet podojila in spal do 7h. Danes pa po vsakem obroku zaspi. Sedaj že 2 urce dremucka. Sigurno se bo zbudil ko bom šla kosilo delatiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1804
10.4.2012 12:30:18   
Mistica
Pozdravljene
Se javljam še ena, ki ji mala nagaja in je tečna te dni. Sicer je naša skoz taka, da miga in se težko umiri pred večernim spanjem in da podnevi ne spi, a te dni je še posebej tečna čez dan. Če že zaspi podnevi, zaspi na rokah in se vmes zbuja tako, da zajoče in spet zadrema (velikokrat tako). Luna? Ne vem, če je to, ker ponoči spi kar ok user posted image
Tiste, katerih user posted image so v 11.-12. tednu, bi rekla, da gre mogoče za poskok v rasti, ki naj bi bil konec 2. meseca kar izrazit, a krajši od ostali. Mi smo že mimo, zato ne vem kaj bi bilo...

Tiste, ki dodajate ali ste samo ali bolj na AM - kakšen je kakec vaših user posted image in kolikokrat kakajo? Naša ima bolj "kompakten" in zeleno-rumen kakec odkar smo skoraj samo na AM in se bojim, da jo odvajanje malo muči, čeprav kaka vsak dan vsaj 1x.

Regres - oprostite vprašanju, lahko bi poguglala, a ker že teče debata, bom vprašala tukaj. Ali prav razumem, da nam ga letos, ko smo na porodniški tudi izplača delodajalec?

GH - ker gre dojenje proti koncu, nameravam tudi jaz začeti z uvajanjem po dopolnjenem 4.mesecu, torej čez 1 mesec.

Lasje - takooo lepooo je bilo med user posted image , ko niso izpadali! Sedaj je en mesec odkar mi spet na veliko izpadajo in jih je polno stanovanje user posted image

Lepo se imejte in miren dan vam želim!

< Sporočilo je popravil Mistica -- 10.4.2012 12:34:07 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
10.4.2012 12:33:50   
kimica86

Violica in Kimica meni še ne izpadajo lasje, a bodo... Tako je. V nosečnosti ratajo lepi in gosti, po njej , pa se morajo vrniti na stare tire. Vmes se vama bo zdelo, da bosta ostali plešasti. A kot je Lili rekla, brez skrbi.user posted image Se pa bojim, da noben šampon ne bo pomagal. Vendar ga kar uporabljaj Kimica, da ti bo lažje...

Ob vaših nasvetih se prav potolažim in upam, da res ne ostanem plešasta user posted image user posted image

Kimica saj plan je bil takšen, da bodo postopno nižali znesek za vrtec, tako da bodo vsi otroci prišli na 50 % vrtca (glede na razred seveda). Letos bi 4 letniki prišli na 50 %. To bi bili mi. Sem že lani ugotovila, da ne bo nič s tem. Tole za drugega me je pa čisto presenetilo. Čeprav ne vem zakajuser posted image Je pa res kar si napisala, če sešteješ višje stroške (vrtec za drugega)+ nižja plača, je kar hudo. Pri nas pride en krat več kot znaša naše varčevanje za stanovanje... oz tako visokega zneska obroka kredita sploh ne bi dobila.user posted image

Ma ne morem verjet, da dejansko živim v tašni državi, kjer hočejo vse podražit in to dosti podražit.. Verjamem, da smo v krizi, ampak je potrebno vse postopoma nižati.. Res je grozno, ko sešteješ vse skupaj in glede na to, da sva z dragim podnajemnika in naju to že pride cca. 550 eur (skupaj s stroški) + benzin + hrana + oblačila za tamalo + plenice + AM (kasneje pride še vrtec, ki bo po mojem znašal vsaj 250-300 eur) itd.., smo nekje na 1200-1300 eur.. Skupaj pa dobiva nekje 1500 eur in se trudiva šparati, ker imava parcelo kjer želiva zraditi hišo, da ne bova večna podnajmenika.. Kredita pa bi itak dobila zelo malo na najini plači.. Tako, da ne vem kako bo z vrtcem (vsaj za to prvo leto), ker, če ne nama ne bo uspelo prav nič narest..

Neposredna povezava do sporočila: 1806
10.4.2012 12:48:21   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Pozdravljene
Se javljam še ena, ki ji mala nagaja in je tečna te dni. Sicer je naša skoz taka, da miga in se težko umiri pred večernim spanjem in da podnevi ne spi, a te dni je še posebej tečna čez dan. Če že zaspi podnevi, zaspi na rokah in se vmes zbuja tako, da zajoče in spet zadrema (velikokrat tako). Luna? Ne vem, če je to, ker ponoči spi kar ok user posted image
Tiste, katerih user posted image so v 11.-12. tednu, bi rekla, da gre mogoče za poskok v rasti, ki naj bi bil konec 2. meseca kar izrazit, a krajši od ostali. Mi smo že mimo, zato ne vem kaj bi bilo...

Ahaa.. Torej jaz lahko pričakujem, da je moja tamala bolj sitna zaradi poskoka v rasti?! Je pa v 11 tednu.. No, bomo videli, če bo minilo čez kašen teden user posted image

Tiste, ki dodajate ali ste samo ali bolj na AM - kakšen je kakec vaših user posted image in kolikokrat kakajo? Naša ima bolj "kompakten" in zeleno-rumen kakec odkar smo skoraj samo na AM in se bojim, da jo odvajanje malo muči, čeprav kaka vsak dan vsaj 1x.

Ja, moja tamala ima tudi bolj zelen kakec.. Mislim, da tudi moji malo nagaja odvajanje, ker se med kakanjem napenja kot odrasel, ko gre težje na veliko potrebo.. Ona pa kaka samo 1x na dan, kašenkrat pa na 2 dni.. Je pa res bolj kompakten kakec, ni tekoč kot prej na začetku.. Jaz mojo dojim in dodajam.. S tem, da več dodajam (mojega spije cca. 150-200ml + 450-550ml AM)..

Regres - oprostite vprašanju, lahko bi poguglala, a ker že teče debata, bom vprašala tukaj. Ali prav razumem, da nam ga letos, ko smo na porodniški tudi izplača delodajalec?

Ja, izplača delodajalec..

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
10.4.2012 13:00:46   
Mistica
Kimica- hvala za odgovore!
Ja,mogoče gre za poskok v rasti in bo čez teden dni boljše- kar vam tudi želim!
Glede kakanja pa- tudi naša se napenja kot odrasli. Se je pa tudi, ko je kakala bolj tekoče.

Lp

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
10.4.2012 13:38:18   
Matkurja

Meni so začeli lasje full izpadatiuser posted image . A še kateri? A obstaja kakšen recept proti izpadanju?

Meni že en mesec izpadajo ful. Mali jih ima vedno polne roke.

Neposredna povezava do sporočila: 1809
10.4.2012 13:41:34   
Matkurja

GH - ker gre dojenje proti koncu, nameravam tudi jaz začeti z uvajanjem po dopolnjenem 4.mesecu, torej čez 1 mesec.

Bolj čvrst kot je bil prej. Se pa ful napenja. Kaka pa vsaj 1x dnevno.

Tudi jz bom začela takrat dodajat.

Naš pa včera ni hotel skor nič jest. Po moje je vseskup pojedu cca. 350ml. Je pa pol ponoči zvrnil 150, ponavadi pa 90.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
10.4.2012 13:43:24   
kokosh
regres - tole mi je pa polepšalo dan user posted image Bo malce zapolnilo luknje v proračunu za obnovitev spomladansko-poletne garderobe ali pa kak oddih.

obiski čez praznike - naš se je že kar navadil na letanje okoli, saj ga kar precej vlačiva okoli (po nakupih, pa vsaj enkrat na teden grem kam s taščo ali k mojim domačim). Potepanje ga ne moti, držim se le tega, da morava biti okoli 20h doma, da gre počasi spat. Glede pestovanja se pa še kar drživa tega, da ga ne dava iz rok in nimava težav s slabo voljo nad tem.

vremenska občutljivost - groza! mali je bil pretekli teden prava vremenska postaja. Ko je v nedeljo posijalo sonce, se mu je obrazek razjasnil in kar nenadoma je postal nenavadno dobre volje. Prej je bil pa siten kot še nikoli (neješč, cmerav, samo nosil bi se ... )

varstvo - kljub začetnemu nelagodju ob omembi prošnje za varstvo se MM starši zdaj kar navdušujejo nad user posted image ter počasi že načrtujejo, kako se bomo organizirali. Edino logistika bo tečna z enim avtomobilom med 4 različnimi konci Ljubljane v jutranji in popoldanski konici, sploh pozimi.

izpadanje las - jap, se je že začelo. Upam, da ne bo prehudo in da čimprej mine. Če bo prehudo, se bom pač postrigla na kratko, dokler se lase ne spravijo v red.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
10.4.2012 15:04:50   
beti 1
Pozdravljene!

Velikonočni prazniki so tudi za nami. Mala je zelo dobro preživela naval vseh sorodnikov. Na to, da jo tudi drugi pestuejejo, je že navajena, ker smo večkrat na obisku, samo tolko na kupu jih pa ni vajena. Končno smo našli čas še za obisk druge prababice, ki ima že toliko pravnukov, da ji preštevanje dela težave (Neža je 12-ta, 13-to/ega pa bo dobila septembra).

Jaz pri naši opažam "možganski overload". Zdaj je res pravi firbec, zanima jo čisto vse okoli nje, najbolj pa pisane igrače in seveda TV, monitor od računalnika je pa živ dolgčas, hi, hi, hi. Ko je zbujena in sita vso svojo pozornost in energijo usmeri v opazovanje okolice, rokic in to, da bi končno uspela še kaj drugega kot pest stačiti v usta. Po kakšne pol ure že začne kazati znake utrujenosti, se pa težje umiri in zaspi, ker se težko odmakne od tega. Zelo ji pomaga plenička preko učk, sploh če dam rokici čez, da si ne more direktno mencati oči in se cukati. Če čez dan premalo spi zna proti večeru tudi jokati, ker je preveč informacij za predelati v glavici. Že prej pa se ji preveč informacij pozna po občutljivosti, se prestraši zvokov in gibanja, ki se jih sicer ne.

Regres: bo zelo manjkal, sploh ker se selimo.

Dohodnina: dobila, moram doplačat skoraj  200€. Sva pa v zadnjih letih vlagala ugovore, ker ima mož prijavljene otroke, pa se nama je bolj splačalo, če sem jih jaz uveljavljala in se je dvakrat zgodilo, da sem imela prej denar na računu, kot odločbo v roki. user posted image  Mi gre pa na živce, ker pošiljajo tistim brez olajšav prej, kot tistim, ki uveljavljajo olajšave, če hočeš kaj spremeniti do konca januarja itak ni pravega informativnega izračuna, potem moraš pa oddajat ugovor, preden partner sploh dobi odločbo in je to treba storit osebno, da kaj ne zabluzijo. Lahko bi bli tolko fer, pa sebi olajšali delo, da bi staršem pošiljali skupaj.

Lasje: moji se zaenkrat še držijo, kot sem že enkrat pisala, čakam poletje po prenehanju dojenja, da se mi zamaši banja. Kimica jaz sem dala cel kup denarja za neke viale in šampon,... pa na koncu ni ne vem kaj pomagalo. Sem se pa res bala, da bom plešasta, ker sem izgubljala lase od 2 nosečnosti hkrati, pa k sreči nisem bila. user posted image

Vrtec: meni bi pa po svoje še prav prišlo, če bi uvedli plačilo za drugega otroka, da bi se kakšen manj vpisal in bi sploh imela možnost da jo sprejmejo. Plačali bomo v vsakem primeru enako ceno, ker bosta starejša takrat že oba v šoli. Saj ne da komu privoščim visoko plačilo in iskanje alternativ, sem že probala oboje.

Kakanje: naša se samo doji, zadnje čase kaka na 2-3 dni, še vedno tekoče, pa se vseeno napenja kot kak dec. Najbolj je smešna, ko kihne, in se ob tem tako napne, da še prdne zraven. Starejšemu kar solze od smeha tečejo, ko se to zgodi. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Ma ne morem verjet, da dejansko živim v tašni državi, kjer hočejo vse podražit in to dosti podražit.. Verjamem, da smo v krizi, ampak je potrebno vse postopoma nižati.. Res je grozno, ko sešteješ vse skupaj in glede na to, da sva z dragim podnajemnika in naju to že pride cca. 550 eur (skupaj s stroški) + benzin + hrana + oblačila za tamalo + plenice + AM (kasneje pride še vrtec, ki bo po mojem znašal vsaj 250-300 eur) itd.., smo nekje na 1200-1300 eur.. Skupaj pa dobiva nekje 1500 eur in se trudiva šparati, ker imava parcelo kjer želiva zraditi hišo, da ne bova večna podnajmenika.. Kredita pa bi itak dobila zelo malo na najini plači.. Tako, da ne vem kako bo z vrtcem (vsaj za to prvo leto), ker, če ne nama ne bo uspelo prav nič narest..

Mi2 sva pred 6 leti ravno zaradi tega, ker sva vedela, da bo prekleto težko karkoli privarčevati, raje kupila manjše stanovanje na kredit, kot da bi živela v večjem za isto najemnino. Sva pa že takrat vedela, da se bomo prej kot v 10 letih ponovno selili. Se nama je dopadel slogan "dober kredit je najboljša najemnina". Če bi bila v najemu sedaj ne-bi imela dovolj lastnih sredstev za nakup primernega stanovanja za vseh 5. Je pa res, da to ni možno, če moraš še zidati.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
10.4.2012 16:25:45   
trnuljčica
Beti midva nimava prijavljenih (uveljavljenih) otrok že čez leto, ravno zato, da pol januarja MM preračuna (itak pride vedno vseeno kdo jih) in se pol zmeniva. Do sedaj je malega on potem pisal, ker ima vsako leto ful za doplačat. Naslednje leto pa si bova verjetno prilastila vsak svojega. Ma, hecam se.user posted image Pa še boljše se mi zdi, če dobiš denar , na kupu, , kot pa vsak mesec pri plači... No, upam da naslednjo leto dočakam, da dobimo kaj nazaj, zdaj ko smo štirje.user posted image

Kimica
meni pa se zdi, da si nisi zračunala pravilno ceno za vaš vrtec. Torej po moje boš plačala manj kot si navedla. No, vsaj glede na podatke, ki si jih navedla bi tako rekla. Razen če imate v Ankaranu tako drag vrtec. Definitivno bi moral biti javno dostopen podatek koliko znaša najvišji razred v vaši občini za jasli. Malo poguglaj. Tu pa ti dam stran, kjer si lahko na hitro pogledaš v kateri razred okvirno prideta. Ps: upam, da plac še ni na vajino ime, ker sicer vama bo verjetno zvišal vrtec za 1 razred ( oz več- odvisno od ocenjene vrednosti)- tudi novost...
http://otrocarije.blogspot.com/2009/10/cena-in-placilo-vrtca-v-letu-2010.html
V določenih občinah je celo boljše imeti kredit za stanovanje kot najemnino, ker kredit upoštevajo pri vrtcu. Pri nas ga ne upoštevajo.

Ne smem prehitro pohvalit, ampak mogoče se je naš model naštimal na staro štimungo...user posted image Očitno pa res tole vreme in luna vplivata na tamale...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 10.4.2012 16:27:56 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
10.4.2012 16:32:56   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

regres - tole mi je pa polepšalo dan user posted image Bo malce zapolnilo luknje v proračunu za obnovitev spomladansko-poletne garderobe ali pa kak oddih.

A si ga ravno dobila?user posted image
Jaz pa ravno ugotavljam, da bi si morala obnoviti garderobo, ker sem si jo nazadnje preden sem imela user posted image ... Zdaj pa tako strašijo s tem varčevanjem, da čuvam vsak €.user posted image No, vsaj varčevanje so sprožili. Potrošnjo pa ustavili... (vsaj pri meni) Samo dvomim, da je to bil njihov namen.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
10.4.2012 17:03:58   
tix
jaz imam pa eno zdravstveno vprašanje za tiste iz stroke (beti? )  - če mogoče veste kakšni so stranski učinki kortikosteroidov zame in za dojenca? Imam sicer 30% diprosone? v kremi, uporabljat ga skoraj morem, ker se bom drugače spraskala dobesedno od glave do pet, trenutno se pa ne ker sploh ne vem točno pri čem sem 2 zdravnika sta mi rekla da ne škoduje, tretji pa med dojenjem ne

lasje-zaenkrat so še na meni, so pa kar pridno odpadali po prvem porodu

obiski - po moževi strani imamo ogromno familijo tako da smo vsi vsega in vseh navajeni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1815
10.4.2012 17:09:33   
kokosh
trnuljcica - ne ne, samo upam, da ga kljub porodniski bom (par prispevkov prej so punce nekj razmisljale o tem). Zagrabila me je obnova garderobe in bi bila kaka nepričakovana podpora čist super. Glede na cilje (cimprej iz minibrloga) in ukrepe bi morala biti bolj varcna, a se malce tolažim s tem, da sem celo leto preživela na enih lanenih hlačah, user posted image kavbojkah in parih raztegljivih majčkah (ter seveda trenirka stil odkar sem na porodniški) ... Bo že ...

Neposredna povezava do sporočila: 1816
10.4.2012 17:15:14   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Mi2 sva pred 6 leti ravno zaradi tega, ker sva vedela, da bo prekleto težko karkoli privarčevati, raje kupila manjše stanovanje na kredit, kot da bi živela v večjem za isto najemnino. Sva pa že takrat vedela, da se bomo prej kot v 10 letih ponovno selili. Se nama je dopadel slogan "dober kredit je najboljša najemnina". Če bi bila v najemu sedaj ne-bi imela dovolj lastnih sredstev za nakup primernega stanovanja za vseh 5. Je pa res, da to ni možno, če moraš še zidati.

Jaz sem komaj 2 leti nazaj dobila službo za nedoločen čas in nekako nisem upala takoj zaprosit za kredit, sedaj se pa podjetje vleče iz krize in raje ne bi vzemala kredit, ker ne vem kako bo.. Pogledala sva si že preko veliko bank kje bi lahko uredila najboljši kredit in bi lahko dobila samo 70.000 eur (za oba skupaj).. In za ta denar si v Ankaranu ali njegovi ožji okolici ne moreva kupiti nič, razen garsonjere (do 35m2), kar je za naju s tamalo absolutno premajhno..

Kimica meni pa se zdi, da si nisi zračunala pravilno ceno za vaš vrtec. Torej po moje boš plačala manj kot si navedla. No, vsaj glede na podatke, ki si jih navedla bi tako rekla. Razen če imate v Ankaranu tako drag vrtec. Definitivno bi moral biti javno dostopen podatek koliko znaša najvišji razred v vaši občini za jasli. Malo poguglaj. Tu pa ti dam stran, kjer si lahko na hitro pogledaš v kateri razred okvirno prideta. Ps: upam, da plac še ni na vajino ime, ker sicer vama bo verjetno zvišal vrtec za 1 razred ( oz več- odvisno od ocenjene vrednosti)- tudi novost...
http://otrocarije.blogspot.com/2009/10/cena-in-placilo-vrtca-v-letu-2010.html
V določenih občinah je celo boljše imeti kredit za stanovanje kot najemnino, ker kredit upoštevajo pri vrtcu. Pri nas ga ne upoštevajo.

Sem si šla preračunat in bi morali plačat 53% cene. To pomeni cca. 250 eur kar je za naju preveč user posted image To sem pa pogledala na strani, ki si mi jo navedla..

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
10.4.2012 18:59:43   
vijolica2
Moj mali dva dni po vsakem obroku zaspi za cca.2 ure. Malo prej je zaspal in upam, da to danes nebo vplivalo na nočni spanec, saj nebi rada imela doma nočne, je dovolj da jo ima dragi v službiuser posted image

Punce, a ve likate cotke od malih?

Jutri zjutraj pa zopet na depilacijouser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
10.4.2012 19:02:17   
kimica86

Jaz jih likam, zato, da se tudi razkužijo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1819
10.4.2012 19:17:52   
Matkurja

Moj mali dva dni po vsakem obroku zaspi za cca.2 ure. Malo prej je zaspal in upam, da to danes nebo vplivalo na nočni spanec, saj nebi rada imela doma nočne, je dovolj da jo ima dragi v službiuser posted image

Likam, ker se mi zdijo zmečkane. Pa manjši volumen nardim, ker je polna omara.

Jaz bi tudi mogla na depilacijo. Se že par let odpravljam na brazilko.

Neposredna povezava do sporočila: 1820
10.4.2012 19:42:10   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Likam, ker se mi zdijo zmečkane. Pa manjši volumen nardim, ker je polna omara.

Jaz bi tudi mogla na depilacijo. Se že par let odpravljam na brazilko.

Jaz tudi likam. Meni je mami rekla do 3 meseca sigurno likaj-da se razkužijo. Potem pa bom videla. Jaz ko obešujem jih lepo "raztegnem" da niso zmečkane.
Moram iti malega previti se je spet TAKO pokakal, da je cela plenica polna- ampak res polna (lulek in vse je pokakano)user posted image . Danes že drugič .Ponavadi tako kaka na 3-4 dni.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
10.4.2012 20:05:54   
kimica86

Moram iti malega previti se je spet TAKO pokakal, da je cela plenica polna- ampak res polna (lulek in vse je pokakano)user posted image . Danes že drugič .Ponavadi tako kaka na 3-4 dni.

Hahahaha.. Zgleda sta najina dva sončka natempirana na isto uro.. Moja se je tudi pokakala.. In to fejs, da smrdi celo stanovanje, a nisem je še niti slekla.. Kaj šele bo?? Hehehehe user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1822
10.4.2012 20:41:20   
trnuljčica
Tix bom vprašala eno dermatologinjo pa ti odg.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
10.4.2012 21:26:54   
trnuljčica
Sicer pa so možni stranski učinki nate : http://si.draagle.com/login/#!/source/lcx/?drug=lcy
Piše ti tudi o dojenju... Ti pa imaš razredčen diprosone verjetno v diprobazi al čem podobnem...
Bom jutri vprašala kakšna je praksa pri doječih ženskah (je pa seveda odvisna od indikacije- diagnoze).

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
11.4.2012 8:01:54   
tix
trnuljčica - hvala za odgovor, ti bom pa še na zs poslala dg. pa bom res hvaležna če vprašaš

Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......