RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 18:36:53)

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Mistica kako kaj vaše dojenje? Pri nas še vedno groza. Tu in tam mi ga uspe malo podojit ostalo pa si morem črpat ker on pač ne bo jedel iz dojke. Ne vem kako dolgo bom še imela voljo in vztrajala. Sem tako žalostna, prvega sem dojila eno leto in sem bila prepričana da bom tega tudi[sm=smiley19.gif] No za povrh pa AM noče jest[sm=smiley13.gif].

Spimo mi kar v redu, običajno se zbuja na 5 ur. Zaenkrat (hitro trkam) še nismo imeli neprespane noči.

Kakšne čaje dajete ve za pit vašim[sm=duda.gif]? Meni je zadnjič v lekarni rekla, da mu lahko dajem zelišni čaj od bebivala. Ampak na njem nič ne piše od katerega meseca dalje ga lahko pijejo in sem malo skeptična. Drugače pa imam čaj od Hippa komarček, ampak ga noče pit.

mefisto - pri nas je na dojki še vedno živahno[sm=jezicek.gif] Sicer se manj dere ob dojenju in sedaj predvsem zvečer, a še vedno se krega na dojki, pristalja in odstavlja, se zaletava v dojko, brca z nogicami,... Posedično se hranimo zelo dolgo, sita je ponavadi zgolj za 2 uri. Ji pa sedaj dodjam AM zgolj zvečer (ko je najhuje in še to ponavadi ne spije več kot 30ml) ali če kam gremo. Tudi jaz ne vem kok časa bom vztrajala tako[sm=smiley13.gif] Pa sploh si ne predstavljam, da bi dojila na tak način kje zunaj. Ne bom si pa črpala, ker ne utegnem, saj je naša pupika skoz budna in si še zob kdaj ne umijem, ne pa da bi si še črpala. Mislim pa, da je edino, kar lahko storimo to, da se trudimo in če na koncu pristaneva na AM, bom lahk rekla, da sem se trudila in vztrajala. Ne bom pa vztrajala za vsako ceno, ker se že sedaj precej sekiram, to pa ne koristi ne meni, ne njej in ne mleku, saj je tako dojenje vse prej kot prijetno.

čaj - mi ga sicer ne dajemo, imam pa instant čaj od hipp, misim, da je komarček, od starosti 1 tedna dalje. Dala sem ji ga samo 2x pa par žličk, ko jo je mal zvijalo.

Lp

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 18:38:58)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Tiste ki dojite, a jim daste kaj čaja ali vode piti? Meni je P rekel da lahko.pa če dajete, katere?Jaz sem mu dala malo bebe čaj in je ful pil.

Jaz sem jo samo dojila tudi v največji vročini julija in avgusta. Meko je za dojenčka hrana in pijača. Če spije ful čaja, takrat tvoje dojke niso spodbujene za trvorjenje novega mleka in se ga posledično tvori manj.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 19:45:52)

Trnulčica zakaj misliš da bi se ti zmanjšalo?

Naša je ca 2 tedna nazaj imela obdobje , ko je zvečer hotela biti stalno priklopljena in je nato čez 3-4 dni bilo mleka ful več. Sem morala spet uporabit zaščito za moderček. Skratka, če bi šla po nasvetu 3 urnega dojenja tega poskoka v njeni zahtevi ne bi opazila in njene zahteve bi bile kasneje večje kot ponudba.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 19:55:40)

Meni je rekel P da naj ga dojim res na tri ure, ne prej, če pa bo siten pa malo vode, čaja.

Ne vem, zakaj ti je to rekel, a je popolnoma zgrešeno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če ga hočeš polno dojit, da boš morala v določenih obdobjih pogosteje dojiti. Okrog 1 meseca/1 meseca in pol, okrog konca 4. oz. 5. meseca ima otrok hitre poskoke v rasti in tudi potrebe po mleku se povečajo, zato se hoče pogosteje dojiti, da se pri tebi poveča količina mleka. Nekaj dni mogoče, kakšen slab teden, bo hotel bit več na prsih, potem pa se bo spet normalno dojil na 3, 4 ali celo 5 ur. Če ga boš dojila le na 3 ure, bo tvojega mleka premalo in boš morala prej ali slej dodajat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lahko prebereš še kakšne strokovne članke ali vprašaš za mnenje strokovnjake za dojenje. Mislim, da bodo tudi druge mamice potrdile moje mnenje.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 20:09:08)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32
Če spije ful čaja, takrat tvoje dojke niso spodbujene za trvorjenje novega mleka in se ga posledično tvori manj.

To sem mislila.
Tako bolj voden del dobi na začetku podoja.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 20:13:21)

Okrog 1 meseca/1 meseca in pol, okrog konca 4. oz. 5. meseca ima otrok hitre poskoke v rasti in tudi potrebe po mleku se povečajo, zato se hoče pogosteje dojiti, da se pri tebi poveča količina mleka. Nekaj dni mogoče, kakšen slab teden, bo hotel bit več na prsih, potem pa se bo spet normalno dojil na 3, 4 ali celo 5 ur. Če ga boš dojila le na 3 ure, bo tvojega mleka premalo in boš morala prej ali slej dodajat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

To se je pri nas zgodilo in je trajalo slab teden(5 dni). Sedaj se spet doji kot prej.
To sem že prej predvidela in ji zato nisem želela uvesti čaja.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 22:20:22)

Ja kako pa naj vem kdaj je lačen ko joče, ali pa samo joče ker mu nekaj drugega ne paše?[sm=smiley19.gif]
Samo sem opazila da mi sedaj manj oz. skoraj nič ne poliva. Prej je ful.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 7:29:12)

Ja kako pa naj vem kdaj je lačen ko joče, ali pa samo joče ker mu nekaj drugega ne paše?[sm=smiley19.gif]

Ko joče, ga pristavi. Če bo lačen ali žejen, bo pil, če mu fali kaj drugega, ne bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

V eni knjigi o dojenju sem prebrala, da imajo v primitivnih kulturah matere otoka v nosilkah in pije, ko hoče. Lahko se priklopi po 50x na dan. Otrok do tretjega meseca nima nekega ustaljenega urnika hranjenja (lahko ga ima, ni pa nujno) - mi smo tisti, ki hočemo vse dat v neke predalčke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mene je tudi moja mama nekajkrat poleti vprašala, če ji ne mislim dat nič pit. Sem ji vedno odgovorila: "Polno dojen otrok do 6. meseca ne rabi nič razen mleka." in pri tem je ostalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če je žejen, se na hitro malo podoji, da dobi samo prvo, redko mleko. Če je lačen, se doji več časa, da dobi polnovredno, bolj hranilno mleko, ki začne iz dojk teči kakšno minuto ali dve po začetku dojenja.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 8:22:12)

Ko joče, ga pristavi. Če bo lačen ali žejen, bo pil, če mu fali kaj drugega, ne bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

V eni knjigi o dojenju sem prebrala, da imajo v primitivnih kulturah matere otoka v nosilkah in pije, ko hoče. Lahko se priklopi po 50_x_ na dan. Otrok do tretjega meseca nima nekega ustaljenega urnika hranjenja (lahko ga ima, ni pa nujno) - mi smo tisti, ki hočemo vse dat v neke predalčke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mene je tudi moja mama nekajkrat poleti vprašala, če ji ne mislim dat nič pit. Sem ji vedno odgovorila: "Polno dojen otrok do 6. meseca ne rabi nič razen mleka." in pri tem je ostalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če je žejen, se na hitro malo podoji, da dobi samo prvo, redko mleko. Če je lačen, se doji več časa, da dobi polnovredno, bolj hranilno mleko, ki začne iz dojk teči kakšno minuto ali dve po začetku dojenja.

Ja imate prav. Joj me bodo spet grdo gledal ko bom rekla da mu ne bom dajala čaja- (čeprav mi je vseeno) samo neda se mi stalno poslušati, da je žejen. Ker potem poslušam, da so oni dajali svojim otrokom čaj in so zdravi.
Pri mojem je problem da se ne odstavi ko ima dost[sm=zmeden.gif]

Jaz npr.dojim enkrat na eni dojki, potem pri drugem dojenju na drugi. In če bo bil samo žejen in bo kao pil samo 5 min, in potem ko bo čez čas lačen ga zopet pristavim k isti dojki a ne?

p.s. Kam hodite z malimi otroci na morje? Jaz iščem variante kam bi šli?? Razmišljamo o hotelu oz. nekje da imamo polpenzion, da nam nebo potrebno kuhati.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 8:53:56)

p.s. Kam hodite z malimi otroci na morje? Jaz iščem variante kam bi šli?? Razmišljamo o hotelu oz. nekje da imamo polpenzion, da nam nebo potrebno kuhati.

Mi bomo šli v Pulo po vsej verjetnosti, ampak raje v apartma, ker je tam bolj mir kakor pa v hotelu, pa še tam niti ne veš kakšna hrana bo, a bo primerna za otroka, bo jedel...itd, tko da vedno smo raje šli kar v apartma pa smo sami kuhali kakor pa v hotel, v hotel bi šla ( pa še to pomoje da sva šla samo ene 3x ) samo sama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] brez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Drugače pa smo bli včeraj prvič na daljšem izletu .. smo šli pogledat na gorenjsko pra dedka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sam je bla zvečer tko utrujena, da mi je zaspala po hranjenju in se nismo šli umivat. Danes sem nadaljevala s Plivit D3, ker si z Olevitom žal več ne upam, ker mi res non stop poliva in potem ne vem a se dere zaradi krčev ali se dere, ker je lačna ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 9:47:18)

Ja imate prav. Joj me bodo spet grdo gledal ko bom rekla da mu ne bom dajala čaja- (čeprav mi je vseeno) samo neda se mi stalno poslušati, da je žejen. Ker potem poslušam, da so oni dajali svojim otrokom čaj in so zdravi.

Violica naredi kot ti misliš, da je prav. Ne kot drugi ( mi, tašča, starši, dobronamerne tete[sm=smiley36.gif])

Nimam pojma koliko si stara in to niti ni pomembno v dani situaciji. Ti si mama in trenutno imaš le ti materinski instinkt za tega otroka. Jaz ga za tvojega nimam. Drugi pa tudi ne. Verjamem, da ti pošteno kravžljajo živce z nasveti in poduki kako so oni to in ono. Verjemi, da sem se nažrla nasvetov pri prvem (pri tridesetih-sicer glede spanja), potem pa jih še bolj jezila, ker sem upoštevala le svoj občutek. Ja, ampak tiste poglede čutiš tudi, če jih ignoriraš... A bilo mi je ravno do Pakistana(predvsem za nasvete tipa pojdi spat, ko otrok spi- otrok pa cel dan ni NIČ spal.[sm=smiley36.gif] Seveda sem šla ob 24 spat z njim za tisto urco. Saj sem bila koma).

Lahko pa narediš kompromis in mu daš žličko ali dve vode, da bodo zadovoljni... Kaj vem. Se boš že odločila...

Želim ti vse dobro.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 9:58:45)

Tu je link od svetovne zdravstvene organizacije- glede dojenja.

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 9:59:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
mefisto - pri nas je na dojki še vedno živahno[sm=jezicek.gif] Sicer se manj dere ob dojenju in sedaj predvsem zvečer, a še vedno se krega na dojki, pristalja in odstavlja, se zaletava v dojko, brca z nogicami,... Posedično se hranimo zelo dolgo, sita je ponavadi zgolj za 2 uri. Ji pa sedaj dodjam AM zgolj zvečer (ko je najhuje in še to ponavadi ne spije več kot 30ml) ali če kam gremo. Tudi jaz ne vem kok časa bom vztrajala tako[sm=smiley13.gif] Pa sploh si ne predstavljam, da bi dojila na tak način kje zunaj. Ne bom si pa črpala, ker ne utegnem, saj je naša pupika skoz budna in si še zob kdaj ne umijem, ne pa da bi si še črpala. Mislim pa, da je edino, kar lahko storimo to, da se trudimo in če na koncu pristaneva na AM, bom lahk rekla, da sem se trudila in vztrajala. Ne bom pa vztrajala za vsako ceno, ker se že sedaj precej sekiram, to pa ne koristi ne meni, ne njej in ne mleku, saj je tako dojenje vse prej kot prijetno.

Ja, pri nas je podbno oz. še huje. Naš običajno noče sploh bradavice prijet, dere se kot nor, če še vedno vztrajam pa pride že do histeričnega drenja[sm=smiley19.gif] Tu in tam mi ga je uspelo podojit, če je na pol spal zdaj pa je še to pogruntal in se takoj začne dret. Tako, da mislim da bomo mi kr zaključili z dojenjem, ker jaz enostavno ne morem več. [sm=smiley19.gif]
Tudi jaz se full sekiram, nikakor se ne morem sprijaznit da imam full mleka mali pa se noče dojit.[sm=smiley13.gif]

Tiste, ki hranite [sm=duda.gif] z AM, katerega uporabljate? Jaz sem sedaj pri pediatru dobila recept za AM in si morem izbrat katerega bom uporabljala.

vijolica2 tudi jaz nikoli nisem gledala na uro, koliko je minilo od zadnjega dojenja. Sej tudi nimaš kontrole koliko [sm=duda.gif] spije. Tako kot je napisala lily32, ga pristavi če bo pil bo če ne pa ne. Pri prvem vem da se mi je včasih dojil na pol ure. Pri tem pa včasih tudi ne vem, sedaj ko vidim koliko spije (ko mu dajem moje mleko po flaški) spije full pa čez eno uro spet hoče. Očitno pač imajo tako potrebo. Tako da jaz nikakor ne omejujem hranjenja po uri. Aja pa naš tudi kr precej poliva, enkrat bolj drugič manj. Dosti bolj poliva, ko ga dajejo krči ker se napenja.

Janchek81 pa si sigurna da poliva zaradi kapljic. Ker razlika med oleovitom in plivitom je samo v tem da so ene narejene na vodni osnovi druge pa na oljni. Kot sem že napisala jaz sem opazila pri mojem da če ga dajejo krči, dosti bolj poliva.

morje mi bomo šli na Pašman v apartma. Hodimo tja že par let in nam je full všeč. Apartma je tik ob plaži, plaža je peščena tako da naš večji full uživa ko se lahko igra s peskom. Pa tudi jaz imam raje apartma, ker s hrano nisi vezan na uro, pa skuhaš tisto kar veš da bo otrok jedel.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:16:37)

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Tiste, ki hranite [sm=duda.gif] z AM, katerega uporabljate? Jaz sem sedaj pri pediatru dobila recept za AM in si morem izbrat katerega bom uporabljala.

Preden sem imela prvega je to bilo na Rp. Potem je občina ukinila in je bilo na Rp le v primeru alergije (doplačal si polovico cene). A sedaj je spet na RP?

Sicer je naša p svetovala, da ko bom morala iti na zdravila naj uvedem Aptamil al Novalac enko. Navadni, ne proti krčem, ker naj bi jim naredil neko oblogo v želodčku in ... nimam pojma ker se je mala drla in sem slabo poslušala...[sm=smiley36.gif]

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:28:35)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Violica naredi kot ti misliš, da je prav. Ne kot drugi ( mi, tašča, starši, dobronamerne tete[sm=smiley36.gif] )

Nimam pojma koliko si stara in to niti ni pomembno v dani situaciji. Ti si mama in trenutno imaš le ti materinski instinkt za tega otroka. Jaz ga za tvojega nimam. Drugi pa tudi ne. Verjamem, da ti pošteno kravžljajo živce z nasveti in poduki kako so oni to in ono. Verjemi, da sem se nažrla nasvetov pri prvem (pri tridesetih-sicer glede spanja), potem pa jih še bolj jezila, ker sem upoštevala le svoj občutek. Ja, ampak tiste poglede čutiš tudi, če jih ignoriraš... A bilo mi je ravno do Pakistana(predvsem za nasvete tipa pojdi spat, ko otrok spi- otrok pa cel dan ni NIČ spal.[sm=smiley36.gif] Seveda sem šla ob 24 spat z njim za tisto urco. Saj sem bila koma).

Lahko pa narediš kompromis in mu daš žličko ali dve vode, da bodo zadovoljni... Kaj vem. Se boš že odločila...

Želim ti vse dobro.

Se podpišem. Lahko poskusiš nasvete drugih, za katere imaš občutek, da bi vama lahko ustrezali, odločila se boš pa najboljše po svojem občutku. Nič od tega, kar si pred porodom sklenila, ali kar ti drugi ukazujejo vama ne bo tako ustrezalo, kot ravnanje po občutku. Le-temu je včasih težko najti in mu verjetni, ker živimo v tako racionalno usmerjenem svetu. Moj prvi se tudi ni znal potolažiti na dojki, je vedno preveč popil in potem ga je tiščalo in je polival. Tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je včasih taka, bi želela biti na dojki, pa se jezi, ker mleko teče in se prav sliši, da ga komaj požira, ker nima več prostora. Takrat HB povečini brez težav vzame dudo, se hitro umiri in zaspi. Prvi ni bil tak. Če je tvoj zadovoljen z malo čaja ali vode, ne vidim razloga, zakaj mu ne-bi raje tega ponudila. Če bo lačen in ne samo potreben tolažbe bo po krajšem času spet jokal. Če se je hotel samo potolažiti bo pa dalj časa mir. Ko je naša lačna začne na drugačen način vlečt dudo in jo hitro ven vrže, tako da hitro vem, kdaj je rabila tolažbo, kdaj pa je lačna. Nekatere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je sicer težje "prebrati" kot druge, ker včasih tudi sami ne vejo, kaj jim fali. Ampak sčasoma se da vse pogruntat.

Veliko zaupanja vase in v vaju z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ti želim.

pinia30 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:31:13)

mefisto - pri nas je na dojki še vedno živahno Sicer se manj dere ob dojenju in sedaj predvsem zvečer, a še vedno se krega na dojki, pristalja in odstavlja, se zaletava v dojko, brca z nogicami,... Posedično se hranimo zelo dolgo, sita je ponavadi zgolj za 2 uri. Ji pa sedaj dodjam AM zgolj zvečer (ko je najhuje in še to ponavadi ne spije več kot 30ml) ali če kam gremo. Tudi jaz ne vem kok časa bom vztrajala tako Pa sploh si ne predstavljam, da bi dojila na tak način kje zunaj. Ne bom si pa črpala, ker ne utegnem, saj je naša pupika skoz budna in si še zob kdaj ne umijem, ne pa da bi si še črpala. Mislim pa, da je edino, kar lahko storimo to, da se trudimo in če na koncu pristaneva na AM, bom lahk rekla, da sem se trudila in vztrajala. Ne bom pa vztrajala za vsako ceno, ker se že sedaj precej sekiram, to pa ne koristi ne meni, ne njej in ne mleku, saj je tako dojenje vse prej kot prijetno.

Ja tole kreganje z dojko je precej neprijetno [sm=smiley13.gif]. Opazila sem, da se naša krega, če se ji v želodčku nabira zrak. Takrat podreva kupček in potem normalno pije naprej. Druga rešitev pa je, da jo dejansko primem za glavico in prislonim na dojko - ker mogoče ima bolj slabo podprto glavico, ko samo leži na roki in se seveda malo matra, ko se ''steguje'' za dojko [sm=smiley1.gif]. Upam, da ti kakor koli pomagajo moje rešitve [sm=smiley1.gif].

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:31:52)

nasveti - meni so najprej solili pamet, da se otroka ne sme imeti po rokah. Da ga nahraniš, previješ in vržeš nazaj spat. Če pa joka, naj pa joka, saj bo nazaj zaspal. In sem ubogala. Med telefoniranjem [sm=smiley36.gif] Na koncu sem dobila navodilo, naj grem pomirit otročka in ga vzamem v naročje ter ga malo ponosim, da ne bo jokal. Zadeva zaključena. Potem sem dobila nasvet, naj čimprej neham dojit in ga navadim na AM, da bo več spal in bom imela več časa. Sem potolkla predlog s težkim orožjem, da ob svojih presežkih mleka ne mislim tvegati še enega mastitisa ob brutalnem prezgodnjem odstavljanju in bom dojila, dokler bom imela dovolj mleka. Amen. Pa seveda oblačenje - zmeraj premalo oblečen. ... Tako da - skozi eno uho notri in skozi obe ven!

poskok v rasti - zadnja dva dneva bi se kar dojil in dojil in dojil. Celo tako hudo je, da ga dojenje brez nastavkov sploh ne moti več [sm=smiley36.gif] Čedalje pogosteje pomlati zaloge na obeh dojkah, tako da ne vem, ali se mi je količina mleka zmanjšala ali pa so se povečale njegove potrebe. Polulan je zadosti, pokakan pa tudi. Zvečer sva bila z MM že toliko obupana (hotel je pojesti rokico in rokav ter se dojiti pri MM), da sva mu ponudila AM. Pa ga ni hotel, dojil bi se pa (in požiral zraven).

vozičkanje - sezona uradno odprta. mali v vozku zaspi, meni pa gibanje zares zares paše, vozek fajn teče. edino malce samotno je to početi, saj mi okolica ni preveč poznana, družbe tukaj pa razen otročka in moža v službi tudi nimam ...

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:32:26)

Dojenje-kako pa veš kdaj ima polnodojeni otrok dovolj? Moja je do danes spustila joško vsega skupi 5x...sicer pa vleče in vleče in vleče...pa se crklja in spet vleče in vleče...in tudi po 45min še vleče...ampak sem prepričana da je takrat sita in mi to tudi potrdi ko vrže ven (seveda ker je preveč)...

Oleovit-lahko da ti poliva ker je na oljni osnovi. Zato ga jst dajem po hranjenju, da "plava" na mleku, pomoje je tako boljše...nisem ti tega pisala zadnjič, ker sem to probavala šele te dni...

Počitnice-tudi mi bomo šli (kraja še ne vemo) v apartma. Ker je moje mnenje, da v hotelu se bom sekirala če se bo drla-ker naša mala full joka (kot že veste), hoteli ponavadi nimajo neki debelih sten, pa še takrat ji bom počasi začela dajati okuse. Poleg tega pa če mi po pomoti zjutri spi dlje ob 7h, se ne bom sekirala kdaj bomo šli na zajtrk, ga bomo pojedli ko bomo vstali, na kosilo bomo šli pa že neki ven pojest...tko da meni hotel ne ustreza.

mi imamo danes uz kolkov...pa da vidimo kaj bodo povedali...

kokosh-iz kje pa si? Mogoče je katera od nas blizu in lahko skupaj vozičate? No če ni vprašanje preveč osebno...

pinia30 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:41:07)

VIJOLICA2:

Prenos misli [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], ker ravno včeraj sem intezivno raziskovala net in kampe in HR. Mi bomo postavili kar prikolico, je pa potrebno zbrati tak kamp, ki je ''''dojenčkom prijazen'''' [sm=smiley1.gif]. Ve katera za kakega?
Drugače pa bi tudi sama zbrala apartma (apartma vs. hotel), ker zajtrka, kosila ali večerje ne bi rada lovila [sm=jezicek.gif]

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:43:25)

miami10 - lj vič

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 10:47:52)

Hvala vsem za nasvete. Ja res bom sebe poslušala in nekako druge odbila. Kako jim bom dopovedala, moram še poštudirati[sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif]

Vozičkanje, tudi jaz ne poznam veliko ljudi tukaj. Povadi gremo z mojim na sprehod, enkrat je šla tašča. Menda se bova morala navaditi sama. Tukaj pri nas ni toliko možnosti za različne poti ker ni pločnikov[sm=hudicek1.gif] in ceste so dokaj ozke pa me je malo strah da nebi se kaj naredilo. Da bi se pa vozila v bližnje mesto mi je pa smotano (občasno ja), ker če bi že šla bi za dlje časa šla, ampak potem bo pa mali že lačen, pa kje ga spet podojiti[sm=zmeden.gif]. Malo smotano.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 11:07:41)

Kimica čestitke za rojstni dan. Tortico si privošči...[sm=smiley1.gif]

Hvala [sm=smiley1.gif] Tortice pa žal ne smem, zaradi tamale, bi jo pa z velikim veseljem pojedla [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 11:11:33)

Vse najboljše Kimica[sm=bravo.gif]
Tiste ki dojite, a jim daste kaj čaja ali vode piti? Meni je P rekel da lahko.pa če dajete, katere?Jaz sem mu dala malo bebe čaj in je ful pil.

Hvala vijolica [sm=smiley1.gif]
Jaz naši punčiki dam vsaj 3x tedensko malo prekuhane vode ali čajčka.. Čaj kupim kar v lekarni, piše gor Otroški čaj in naša ga kar fajn prebavlja [sm=smiley1.gif]
In otrok zna bit fulll žejen- sem vidla kako je naša posrkala 10ml vode dokler si rekel keks.. Tako, da tisti, ki pravi, da se otrok odžeja že z našim mlekom, se fulll moti.. Ker voda je vseeno voda.. Poskusite ve npr. 1 teden pit samo mleko (in to ne 3,5 ampak 1,6 maščobe, ki je skoraj vodeno).. Me prav zanima, če vas bo to odžejalo [sm=smiley36.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 11:24:20)

Violica naredi kot ti misliš, da je prav. Ne kot drugi ( mi, tašča, starši, dobronamerne tete[sm=smiley36.gif] )

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Podpis pod tole.  Pa ne le za vijolico, ampak za vse nas. Meni RR ravno zato všeč; med seboj si izmenujemo mnenja, izkušnje, nato pa uporabim, kar mi ustreza. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Morje: Od kar imam otroke, prisegam na toplice. Tam je v bazenčkih topla voda, mala uživa 100/uro in sploh noče ven iz vode. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Poleti smo bili en teden na Krku, sem rabla 4 dni, da sem jo spravla v vodo, ker ji je bila premrzla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 11:33:49)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

In otrok zna bit fulll žejen- sem vidla kako je naša posrkala 10ml vode dokler si rekel keks.. Tako, da tisti, ki pravi, da se otrok odžeja že z našim mlekom, se fulll moti.. Ker voda je vseeno voda.. Poskusite ve npr. 1 teden pit samo mleko (in to ne 3,5 ampak 1,6 maščobe, ki je skoraj vodeno).. Me prav zanima, če vas bo to odžejalo [sm=smiley36.gif]

Potem se FULLL moti večina strokovnjakov za dojenje!

Brez zamere, a to je butasta primerjava. Novorojenčka prmerjaš z odraslim človekom - potem ji pa daj še en zrezek pa malo krompirja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>