RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

camino79 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 16:33:38)

Uf...se mi je nabralo vsega.

Tudi mi smo bili včeraj na dolgem potovanju preko Trojan, pri babici. Odlično je prenesla pot in novo okolje.

NOSEK - mi ga čistimo 2x dnevno s fiziološko in vatiranimi svaljki. Se ji kar naredijo take muce...potem pa nekaj skiha, drugače pa res - diha kot mops. Ponoči se včasih, če se zabaše, tudi prebudi in razjezi zaradi tega. pa valjda, dojit se takrat tudi noče - ne more.
KAKCI - naša zadnja dva dni nenormalno dosti kaka, se mi zdi. Najraje, ko jo previjam. Je šlo prejšnjič še po meni in tepihu... [sm=smiley36.gif]. Ampak pravi patronažna, da je normalno, da je kakec tekoč, in da je tudi 7x dnevno polna plenica. In mučijo jo vetrovi, potem pa prdi in prdi.
POLIVANJE - smo malo omilili z drugim načinom podiranja kupčka (gleda naprej, na prsih, podprta tazadnja in trup), tako da je zdaj kar znosno. Ven pa torej, verjamem, gre tisto, česar je preveč. Mleko mi včasih kar brizga iz bradavice, in verjamem, da ji je preveč, tudi kdaj za požirat. Včasih pa pozabi pogoltnit, spusti dojko in - polije. [sm=smiley29.gif] Se bo že naučila.
SPREHOD - mi smo bili do zdaj samo 2x na balkonu, danes pa smo šli za pol ure ven...uf, je bilo fajn. Je spala, ko je treslo, potem pa se je kar hitro razburila. Jutri gremo spet. Edino, kar me skrbi je, kako naj prenašam voziček z njo po stopnicah. Pa bom že..počasi in previdno.
JOK - zdi se mi, da danes skozi joče...previta, sita, ni prevroče, ni prehladno, jo vzamem v naročje, pa kar tuli. Pride patronažna - nov glas, nove roke - tišina. Jeb...dobim občutek, kot da res ne znam/znava z otrokom.

No...malo sem se morala izpraznit. [sm=smiley36.gif]

Komaj čakam, da moj dragi pride zdaj domov...malička zdaj prvič danes pridno spi že 2 uri, pa sem jaz uspela porihtat stanovanje, in še izmit malo materinstva s sebe (ne mislim slabo, le....najti čas zase, za pranje las, za umivanje zob, tuš...neprecenljivo). Sem lahko - zadovoljna - najbrž tudi boljša mama. Vsaj tako sama mislim...[sm=smiley1.gif]
Se bomo malo cartljali...pa povečerjali. In upava na mirnejšo noč. V treh tednih sta bili zdaj dve divji noči...ostalo smo sladko spali...saj ni tak slab izkupiček, kajne?

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 17:00:24)

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

V treh tednih sta bili zdaj dve divji noči...ostalo smo sladko spali...saj ni tak slab izkupiček, kajne?

Res ni.[sm=smiley1.gif]

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 18:22:12)

SPREHOD - mi smo bili do zdaj samo 2x na balkonu, danes pa smo šli za pol ure ven...uf, je bilo fajn. Je spala, ko je treslo, potem pa se je kar hitro razburila. Jutri gremo spet. Edino, kar me skrbi je, kako naj prenašam voziček z njo po stopnicah. Pa bom že..počasi in previdno.
JOK - zdi se mi, da danes skozi joče...previta, sita, ni prevroče, ni prehladno, jo vzamem v naročje, pa kar tuli. Pride patronažna - nov glas, nove roke - tišina. Jeb...dobim občutek, kot da res ne znam/znava z otrokom.

No...malo sem se morala izpraznit. [sm=smiley36.gif]

Komaj čakam, da moj dragi pride zdaj domov...malička zdaj prvič danes pridno spi že 2 uri, pa sem jaz uspela porihtat stanovanje, in še izmit malo materinstva s sebe (ne mislim slabo, le....najti čas zase, za pranje las, za umivanje zob, tuš...neprecenljivo). Sem lahko - zadovoljna - najbrž tudi boljša mama. Vsaj tako sama mislim...[sm=smiley1.gif]
Se bomo malo cartljali...pa povečerjali. In upava na mirnejšo noč. V treh tednih sta bili zdaj dve divji noči...ostalo smo sladko spali...saj ni tak slab izkupiček, kajne?

camino79 - res ni slab izkupiček. Smo pa itak tu, da se kdaj pa kdaj malo "izpraznimo" [sm=smiley36.gif] No, želela sem ti samo podat predlog glede vozička- tako težavo imam tudi jaz, smo v 3. nadstropju brez dvigala[sm=smiley6.gif] in omislila sva si športen voziček, ki je tudi kar težak, posebno košara. Lahko bi ga puščala v kleti sicer (a tam je bolj umazano in si nekako ne upam), zato sva to težavico rešila tako, da puščam voziček (ogrodje in občasno tudi košaro) kar v avtu, malo nesem na rokah (ali v košari) dol, sestavim ogrodje in že šibamo... Samo tako kot predlog, če imaš to možnost.
Glede joka- naša je tudi precej jokava, pa se stanje malo izboljšuje v teh dneh (7.teden), je pa čiz odvisno od dneva do dneva. Mislim, da je prebava tista, ki ji povzroča največ težav (vetrovi).

vijolica - midva sva se odločila, da bova malo cepila za rotavirus in sva jo tudi že naročila. Je polno plusov in polno minusov, če greš brat o teh cepljenjih na internetu, zato sva se midva največ pogovorila s pediatrinjo in pari, ki že imajo otroke ter se nato odločila.

Imam pa eno vprašanje, mogoče malo smešno. Zanima me ali obstajajo kake kapljice proti vetrovom za [sm=duda.gif]? Naši dajemo BioGaia in Gas Bimbi kapljice, bolj kot ne preventivno proti krčem, saj jih je HB imela samo parkrat (trkam, trkam!!!), a še vedno precej precej prdi in se mi zdi, da jo to napenjanje zelo muči. Kapljice proti krčem so tudi proti vetrovom, to mi je nekak jasno, a me vseeno zanima, če je katera opazila manj vetrovov po kakšnih kapljicah? Brala sem, da BioGaia pomaga pri tem, a kljub temu, da jih dajemo že 3.teden, nisem opazila, da bi manj prdela. Vnaprej hvala za odgovore.

Ima katera izkušnje s kapljicami Mylicon iz Italije?

Pozdrav

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 18:30:53)

NOSEK - mi ga čistimo 2x dnevno s fiziološko in vatiranimi svaljki. Se ji kar naredijo take muce...potem pa nekaj skiha, drugače pa res - diha kot mops. Ponoči se včasih, če se zabaše, tudi prebudi in razjezi zaradi tega. pa valjda, dojit se takrat tudi noče - ne more.
KAKCI - naša zadnja dva dni nenormalno dosti kaka, se mi zdi. Najraje, ko jo previjam. Je šlo prejšnjič še po meni in tepihu... [sm=smiley36.gif]. Ampak pravi patronažna, da je normalno, da je kakec tekoč, in da je tudi 7x dnevno polna plenica. In mučijo jo vetrovi, potem pa prdi in prdi.

Mi noska čistimo 2-3x dnevno s fiziološko in nosnim aspiratorčkom.. In kljub temu ima skozi nekam zamašen nosek [sm=smiley13.gif] In res, diha kot mops..

Jaooooo, kar se tiče kakanja, je od včeraj živ obup [sm=smiley29.gif] Zjutraj ob 8h in kasneje ob 12h med previjanjem je plenica skoraj nepokakana, ob 16h je pa plenica toliko polna, da jo moram celo okopati!!! Še dobro, da sem se lih vrnila s sprehoda.. Zto je pa bila zadnjih 15min prav nemirna, ker jo je napenjalo [sm=smiley13.gif] Bogica moja [sm=smiley13.gif] Prdi pa precej tudi naša..

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 20:56:59)

Mistica-to da otroci prdijo je menda normalno...naša prdi ko stari pijanček...se mi pa zdi da tudi kapljice povzročijo še več prdcev, saj je pomoje njihov namen čimprej spravit pline ven...

NAŠ PREGLED-včeraj se nisem imela časa javit...naš pediater se je bal da imamo laringitis a k sreči se je izkazalo da temu ni tako. Je rekel da imajo otroci obdobje več spanja i zgleda je to pri njej, hripav jok pa zato ker ima malo refluksa. No naj povem da se je obdobje spanja danes zaključilo, hripav glas pa tudi oz. malo je še ampak je bolje. Sicer pa je za mano nora noč...odločila se je da ne bo spala...ob pol 1h zjutri je še kar kričala v naročju...noben položaj ji ni bil všeč, duda ni veljala...najedla se je z obeh jošk, ko ima ponavadi dovolj eno...potem pa nisem mogla več in sem rekla nej gre z nama v posteljo nej se tam dere, bova vsaj ležala. In glej ga zlomka in vela dudo in utihnila...sicer ni zaspala (sva mi2 prej), ampak ko sem se zbudila neki čez 1h je spala, sem jo spakirala in nesla v njeno posteljico, je spala do 5h potem pa hranjenje...in je ob 6.15 nazaj zakinkala...dobesedbo zakinkala ker je 6.40 že "klicala"...potem pa ne in ne spat...jst bi spala ona pa ne...sem jo spakirala ob 10.30 in sva šli za 2 uri na sprehod-valda je spala v vozičku ampak na srečo tudi še 2 uri doma ko sva pršli in jst tut 1 uro...zdej je pa spet celo popoldan pokonci malo joka, malo stoka, malo gleda...in trenutno 3min spi...upam da se današnja noč ne ponovi...

mirno noč...jutri je vikend-jupi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tamaalaa -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 23:56:20)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Mi noska čistimo 2-3x dnevno s fiziološko in nosnim aspiratorčkom.. In kljub temu ima skozi nekam zamašen nosek [sm=smiley13.gif] In res, diha kot mops..

Jaooooo, kar se tiče kakanja, je od včeraj živ obup [sm=smiley29.gif] Zjutraj ob 8h in kasneje ob 12h med previjanjem je plenica skoraj nepokakana, ob 16h je pa plenica toliko polna, da jo moram celo okopati!!! Še dobro, da sem se lih vrnila s sprehoda.. Zto je pa bila zadnjih 15min prav nemirna, ker jo je napenjalo [sm=smiley13.gif] Bogica moja [sm=smiley13.gif] Prdi pa precej tudi naša..

pri nas je isto...zdj smo ji pojstlco dvignl, dal mokre brisače na radiator in upajmo, da bo pomagalo...zaenkrat pridno spančka in ni nč slišat, da bi ji nosk kj nagajov...smo pa tu prej kr fajn smrklčk vn spravl[sm=bravo.gif]
mi mamo pa suh kakec (vrjetno zarad am, vsaj tako povosd piše kjer sem prebirala in tudi tukaj sem dobila tak odgovor[sm=smiley1.gif]), ampak 1x na dan je pa bolj tekoč in takrt k je bolj tekoč, je pa tud pokakana do glave[sm=smiley1.gif] no važno, da gre vn in jo ne matra po trebuščku [sm=jezicek.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 10:15:12)

Dobro jutro, dober dan [sm=smiley1.gif]

A še nobene ni tukaj gor?? Zgleda samo jaz samevam tukaj.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
No.. Naša pupica je to noč bila neverjetna, res.. Snoči sem jo nahranila ob 00:30 in ob 1:00 je že zaspala in midva z dragim sva šele ob 3:00 šla spat.. Midva se zbudiva ob 7:30 in ona še pridno spančka.. Sem skočila takoj h posteljici, ker sem se ustrašila, da ni kaj narobe.. Punca ni jedla že 7ur!!! Pa sem jo čez 10min zbudila, previla, jo nahranila in podrla kupčka.. In seveda, kot vedno, njej rabi en lep čas, da zaspi in sedaj že od 9:30 spančka in upam, da bo vsaj do 12h spančkala.. Potem jo pa zbudim, nahranim in upam, da greva na sončka [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Danes je spet en prekrasen dan.. Bi bilo škoda ga ne izkoristit [sm=smiley1.gif]
Dragi pa je rekel, da si bo jutri vzel cel dan fraj, da bo s svojo družinico.. Jupiii, sem prav vesela [sm=smiley1.gif] No ja, verjetno me hoče bolj tolažit, ker bom jutri 1 leto starejša.. hahaha [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Včeraj sva šle z mojo pobalinko na 2urni sprehod.. Prav pasalo je [sm=smiley1.gif] Edino, ki se je tamala ob prihodu domov tako posračkala, da sem jo morala celo okopat.. Za jo samo obrisat, bi porabila po mojem najmanj 30robčkov.. hehehe [sm=jezicek.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 11:03:34)

Dobro jutro...

Tudi jaz sem tukaj...Moja mali je tudi priden, danes je takoj po vsakem obroku zaspal in sem lahko malo pospravila. Danes preživljava dan sama saj je dragi cel dan v službi. Tako da bova šla potem na sprehod, upam da se mi soseda pridruži da bova lahko še poklepetale...

Včeraj smo bili prvič na obisku (razen pri mojih), Je šel spoznati svojega novega prijatelja, teden dni starega Filipa [sm=smiley36.gif]. Danes je pa za njega žur in bova verjetno z dragim šla pogledati, malega bo pa babica merkala.[sm=smiley1.gif]

mopsy -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 11:09:05)

Jao..tudi mi smo dali to pucanje noska skoz. Zgleda kot da pride obdobje, da se jim vse čisti, ker okoli naših dveh ni bil noben prehlajen, pa tudi prostor je bil popolnoma isti kot zdej..ampak takrat pa ja, kot mops. Čez cca 1 teden je bilo že ok.
Odločla sta se kar čez noč, da bosta samo še 1x-2x dnevno kakala in to v oblici! Prej pa po vsakem hranjenju, tako, da smo se na začetku malo zbali, da bi bilo kaj narobe. Ampak gre samo za normalno spremembo.
Zdej bosta imela 10 tednov in imamo še vedno krče..upam, da minejo kmalu, ker se ponavadi ponoči zbujata samo zaradi tega, ker ju buba (glede na to, da nočeta potem jest). Drugače pa smo opazili, da sta se začela sliniti in si dajeta že rokice v usta. Moramo prav že paziti na palčka, ker sta ga že pogruntala. [sm=hudicek1.gif]
Pa tudi fajn se že pogovarjamo pa smejemo (sploh ob 3h zjutraj je smešno, če mami ustane in pogleda kaj se dogaja[sm=jezicek.gif].
Hm...vidim, da ste se že ene odločile glede cepljenja. Tiste, ki ste se odločile za rotavirus, zakaj? Ker se mi še odločamo glede na to da ni ravno poceni, če sta dva.
Mylicon kapljice smo mi probali na začetku ko ju je začelo krčiti. Hm..nism opazila da bi se res zelo opazilo, da bi bilo manj krčenja in zato sem nehala jima dajati še posebaj, ker je to kemija. Zdej raje dajem homeopatske in če ne drugo je malo omililo stvar. So mi pa rekli, da če bi jima pomagal Coliprev, da sta alergična na mleko, ker je to en izmed pokazateljev, ker ima neke encime not.Itak pa je treba počakat do 4. meseca, da bodo stvari jasne.
Mi smo vsak dan zuni..vsaj 2 uri, če ne še več. In spita ko ubita..:)))) Je pa pol zvečer malo večja žurka, ker sta razdražena od celega dneva. :(

soncnica28 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 11:24:42)

Naš fantina je tudi ponoči pridno spal, čeprav je včeraj ves dan po malem tečkal. Vetrovi ga dajejo in ga mal zvija.

Mi se ne dojimo, mu že od rojstva dajem AM, ker nisem imela mleka in sem mu prvi mesec dajala po 90 ml, pa je rekla na prvem pregledu, da je premalo pridobil na teži (v enem mesecu 500 g). Pol sem mu morala en teden dajati od 100-120 ml in je v enem tednu dobil 400 g. Zdaj je star 7 tednov in mu vedno naredim 120 ml, ene dvakrat na dan pa tudi 150 ml in vse poje. Ker ponoči spi tudi po 7 ur skupaj, je dopoldan kar precej lačen in je tudi na 2 uri.

Kar se pa noska tiče, ima tudi nas zelo zamašenega oz. diha kot moms. 2x na dan mu ha spiham z aspiratorjem, se tolk vleče, da sem že čist zadihana. Ampak predvsem zvečer tko grozno diha oz. kar hrope, da me je kar groza. Ampak ko se umiri, se pa tega nič ne sliši. Ko sem vprašala pediatrinjo kaj je to, je rekla, da se pri teh majhnih noskih naredijo takšni majhni mehurčki in ko gre zrak noter, se to tko sliši. Da je zelo moteče (za nas, ki poslušamo), ni pa nevarno za otročke. Bom pri 2. posvetovalnici še enkrat vprašala.

Zdaj pa hitro skuham kosilo in na sončka!

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 18:02:05)

IZVIRNO SPOROČILO: mopsy

Mi smo vsak dan zuni..vsaj 2 uri, če ne še več. In spita ko ubita..:)))) Je pa pol zvečer malo večja žurka, ker sta razdražena od celega dneva. :(

Jaooo.. Mi smo tudi bili danes 2 urci zunaj.. Samo moja rožica ni neki navdušena nad vozičkanjem.. No, ja prvo urco že, potem pa postane sitna, začne jokat (vidim, da se ji spi, saj zeha in jok je bolj umirjen in tih).. Pridemo domov in si začne tlačit rokice v usta, da bi ona jedla, čeprav je jedla 2 urci in pol nazaj in je pojedla 130ml (stara niti 5tednov).. Z njo je cela borba dokler se spravimo ven na sončka.. Jo zbudim ob 12h in dokler jo previjem, nahranim, podrem kupčka je že 14h.. Grozaaa [sm=smiley13.gif]
Zgleda, da mi ne moremo bit zunaj več kot 1h.. Jutri bova z dragim poskusla srečo v Kopru.. Se greva sprehajat po promenadi pa vse do plaže ob morju in obvezno do Kroštole na kašen sadni kolaček (če že čokoladnega ne smem [sm=smiley19.gif])..hehehe [sm=smiley36.gif] Bova pa vzela eno fejst polno flaško s sabo, če jo bo prijela lakota [sm=smiley1.gif]
Danes in včeraj sem šl samo do mesta in sem vozičkala ob cesti.. Morda so jo motili avtomobili in hrup.. Kaj pa vem [sm=smiley13.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28

Mi se ne dojimo, mu že od rojstva dajem AM, ker nisem imela mleka in sem mu prvi mesec dajala po 90 ml, pa je rekla na prvem pregledu, da je premalo pridobil na teži (v enem mesecu 500 g). Pol sem mu morala en teden dajati od 100-120 ml in je v enem tednu dobil 400 g. Zdaj je star 7 tednov in mu vedno naredim 120 ml, ene dvakrat na dan pa tudi 150 ml in vse poje. Ker ponoči spi tudi po 7 ur skupaj, je dopoldan kar precej lačen in je tudi na 2 uri.

V enem tednu pridobil 400g in jedel po 100-120ml?? Wawww.. Naša gre cca. 150g na teden gor in poje od 100-120ml na obrok (stara niti 5 tednov).. Naša zna pojest tudi 120ml, podre kupček in potem bi še vsaj 20-30ml pojedla..

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 18:38:52)

Mi smo se tudi hoteli danes sprehajat po obali, a je mali postalo slabo v avtu in je vse pobruhala, zato smo se vrnili domov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

In potem sta očka in velika punca uživala na Obali, midve pa sva se greli na soncu pred hišo - na koncu smo ugotovili, da je bilo bolj toplo v naših koncih kot ob morju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Saj ni važno, vsi smo uživali.

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 18:45:05)

mi smo prejsnji petek navagali 3900 in je rekla patronazna da glede na to da je biu star ze 5 tednov, se je premal poredi in da nj mu se dodam, ta cetrtek smo pri P navagal cez 500g vec, se pravi smo v 6 dneh prdobili mal cez pol kile...jedu je pa pr men pol pa se 60 AM vsaj 2x na dan. zvecer se pa najprej podojiva, se greva skopat, pred spanjem pa se 90 zmaze in spi vsaj 6-7ur[sm=bravo.gif]

zdj me pa neki zanima...nevem tocn kje sm to slisala/prebrala da nj bi ko se dojijo 1 pozirek bil kao 1ml..uceri sm nastela 225 pozirkov na eni dojki ampak ker se mi je zdel 225 ml extra veiko, sm pol racunala 2 pozirka 1ml in to mi zveni ze bl realno. a katera ve kj o tem?

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 19:27:22)

Ojla

no da se danes malo javim ... danes je bil kar neznosen dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ponoči smo pridno spali...spat je šla včeraj ob pol osmih in se zbudila ob pol polnoči, ob polnoči je potem spala in spala do 6h zjutraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] potem pa ... sledi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ustaneva, se previjeva, se nahraniva in naša malčica gleda še ko čuk ( po navadi zaspi že pri 100ml in potem samo kupčka podreva in spi naprej ), nato vseeno podreva kupčka in se mal ponoskava in ona še vedno gleda ko čuk, potem sem rekla, nič, pač hoče gledat in ni zaspana ... potem jo dam v stolček oz. v ležalnik in mine 2 uri na kar se dere ko zmešana in nato sledi da malo poje ( 30 ml ) in nato ji dam, danes prvič Olevit kapljice, na kar mi vse uno kar je pojedla v loku polije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  Nato pa OK, pridejo obiski, jo mal ponosjo, vse lepo in prav in potem sledi, da nama sploh ne zaspi in ne zaspi, vmes poje kolikor pač poje ... sledi pa kričanje, jok, zvijanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in se sprašujem če je možno, da vse to zaradi novih kapljic Olevit????? Pa pravijo, da po njih nimajo otroci pač tok krčev kot po Plivit D3 men se je pa dons zdel vse drgač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako, da mislim, da ne bom več dozirala teh kapljic ... bomo vidli jutri .. moram it .. že spet joka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] celo za 10min je zaspala v postelci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (25.2.2012 20:11:46)

Janchek, našemu tudi dajemo Oleovit, pa ni nobenih posebnih težav. Včasih imajo tudi tako majhni otročki slab dan, so zbegani (sploh pa zaradi obiskov), včasih spijo in spijo, potem so pa neznosno budni in tečni, zaspati pa ne morejo in jokajo. Polivajo, če niso dobro podrli kupčka, če so preveč pojedli ali prehitro, če jih narobe primemo ... Se zgodi in ni nujno kakšne vzročne povezanosti.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 7:33:59)

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Janchek, našemu tudi dajemo Oleovit, pa ni nobenih posebnih težav. Včasih imajo tudi tako majhni otročki slab dan, so zbegani (sploh pa zaradi obiskov), včasih spijo in spijo, potem so pa neznosno budni in tečni, zaspati pa ne morejo in jokajo. Polivajo, če niso dobro podrli kupčka, če so preveč pojedli ali prehitro, če jih narobe primemo ... Se zgodi in ni nujno kakšne vzročne povezanosti.

Ja sam razlika je ta, da odkar sm ji včeraj zjutraj dala Olevit kapljice jo je začelo in zvijati in poliva ( tudi od miami10 poliva od teh kapljic ), ker to poliva v loku in ne samo tako kot včasih, da bljune kar je odveč ... tko, da mislim, da ne bom dozirala Olevit ampak bom ostala kar pri Plivit D3. Obiski pa niso bili problem oz. ovira pri temu, da bi bila tako drugačna, ker imamo vsaj 2x na teden obiske ( valda jo hočjo vsi videti ) in je tega navajena ... no ja, danes ne bom dozirala ne Plivit in ne Olevit pa bom vidla kako in kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Drugače ponoči mi je pa kar pridno spala tako kot vedno ( 3x trkam ) od včeraj od 22h pa do 2.30 zjutraj in potem od 3h pa do 6.30 in zdej še vedno spi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] čeparv bomo šli danes na pot na gorensko pogledat pra dedka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 12:56:49)

Dober dan!

Se spet malo javim, preberem še večina vse, zraven dveh razbojnikov pa mi zmanjka časa za pisat.
Pa sedaj je naš falot začel malo manj spat in se je seveda treba z njim ukvarjat, drugače je drenje.

Jaz tudi dajem Oleovit kapljice pa ne opažam, da bi ga kaj bolj mučlo kot pa če jih ne dam. Smo pa ugotovili, da so mu škodile kapljice proti krčem Antiflat, ki so krčne povsem umirile je pa dobil drisko in zelo slabo je jedel. Tako da sedaj krče blažimo z kuminovimi kapljicami.

Mistica kako kaj vaše dojenje? Pri nas še vedno groza. Tu in tam mi ga uspe malo podojit ostalo pa si morem črpat ker on pač ne bo jedel iz dojke. Ne vem kako dolgo bom še imela voljo in vztrajala. Sem tako žalostna, prvega sem dojila eno leto in sem bila prepričana da bom tega tudi[sm=smiley19.gif] No za povrh pa AM noče jest[sm=smiley13.gif].

Spimo mi kar v redu, običajno se zbuja na 5 ur. Zaenkrat (hitro trkam) še nismo imeli neprespane noči.

Kakšne čaje dajete ve za pit vašim[sm=duda.gif]? Meni je zadnjič v lekarni rekla, da mu lahko dajem zelišni čaj od bebivala. Ampak na njem nič ne piše od katerega meseca dalje ga lahko pijejo in sem malo skeptična. Drugače pa imam čaj od Hippa komarček, ampak ga noče pit.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 13:15:00)

Dober dan [sm=smiley1.gif]

Mi smo to noč preživeli supermegafantastično.. Tamala je spančkala vse od 1:30 pa do 7h pa potem od 8h pa do 10h, ko sva še midva z dragim vstala in ko sva jo dvignila iz posteljice sva ugotovila, da je pokakana do vratu- dobesedno.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sva pripravila banjico in jo celo okopala- razen glavice seveda [sm=smiley1.gif] Še nikoli do zdaj ni imela tako polno plenico.. Vse je šlo skozi.. Grozno [sm=jezicek.gif] Nazadnje je kakala včeraj ob 17h, tako, da me sploh ne čudi, da je prišen en tašen zajeten kupček ven [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Tako, da danes smo kar odpočiti in meni prav paše, ker danes je moj dan [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 14:19:59)

Kimica čestitke za rojstni dan. Tortico si privošči...[sm=smiley1.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 17:08:34)

Vse najboljše Kimica[sm=bravo.gif]
Tiste ki dojite, a jim daste kaj čaja ali vode piti? Meni je P rekel da lahko.pa če dajete, katere?Jaz sem mu dala malo bebe čaj in je ful pil.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 17:30:30)

Naš starejši pa je v petek nenadoma zbolel. Gripa. Sedaj že spet razgraja...[sm=smiley36.gif]
Prejšnji teden so jo preboleli moji starši. Vendar se nismo nič videli...
Toliko, da veste, da se je začelo. Temperatura ozračja je zrasla in so virusi prišli na plan...[sm=smiley13.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Tiste ki dojite, a jim daste kaj čaja ali vode piti? Meni je P rekel da lahko.pa če dajete, katere?Jaz sem mu dala malo bebe čaj in je ful pil.

Jaz ji ne dam nič zraven dojenja. Me je preveč strah, da bi se mi produkcija znižala.
Je pa tudi meni p rekla, da ji lahko dam malo čaja proti krčem, če želim probati ali deluje. Pa ji vseeno nisem dala...
Je pa rekla, da drugače nič ne rabijo zraven. Razen če si ti želiš, da bi mu kaj dala.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 17:34:40)

Violica sem pozabila povedati, da ji bom zagotovo ponudila vodo in /ali čaj ko bo na AM. Starejšemu vem, da sem takrat kupila komarčkov instantni čaj, a ga ni hotel piti. Potem sem se odločila, da je tako najboljše, da je le na vodo navajen... Skratka,nisem bila zelo vztrajna v izkanju čaja, ki bi mu bil všeč...

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 17:39:55)

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
Drugače pa imam čaj od Hippa komarček, ampak ga noče pit.

Točno tega tudi moj starejši ni hotel piti.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 17:57:41)

Meni je rekel P da naj ga dojim res na tri ure, ne prej, če pa bo siten pa malo vode, čaja.Zato sem mu dala. Pa ker je sedaj bolj suh zrak.
Voda se pa daje prekuhana a ne? Bom mu tudi jaz raje to dala.
Trnulčica zakaj misliš da bi se ti zmanjšalo?

Jaz sem prej vztrajala da ne rabi nič. Ampak mi vsi okoli težijo (tašča, tašča od tašče, moja mami) da je lačen še ko ni niti minilo 2 ure od hranjenja[sm=hudicek1.gif] , ko sem pa povedala da ga prej ne smem hraniti so začeli da je žejen. In ko je zadnič tašča videla kako je pil čaj je sedaj čisto ponosna nase, kao da je vedela da je ful žejen ko je ful pil.
Samo en mi naj omeni še hranjenje bom znorela[sm=hudicek1.gif]

Kristyz -> RE: Januarčki 2012 (26.2.2012 18:25:38)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: Kristyz

Živjo!

Malo sem vas prebirala za nazaj pa vidim, da vam gre kar super!

Hudo, mi je za tiste ki imate krčke....vem kako je saj jih je naš prvorojenec dobim že 10 dan, pa nič ni kaj dosti pomagalo. Kapljice so krče malo ublažile, vendar smo jih imeli že ob 7h - 9h zjutraj, pa potem ob 11h - 13h in potem od 15-21h.....res je bilo hudo in po enem mesecu sem ga imela poln kufer.....hvala bogu so prenehali pri 2 mesecih in 4 dneh - kar naenkrat jih en dan ni bilo več! Ne pozabte veliko tekočine piti in ne obremenjujte se preveč s tem kaj pojeste (nima kaj dosti veze s krči). Pa poproste svojga da ima malega/lo vsaj kako uro, da si malo spočijete od vsega joka.....res pomaga.

MLEKO....kar se tiče mleka, je priporočljivo čim več piti in jesti razne polente z mlekom, mlečni riž, zdrob....torej bogato...

Kako nima veze kaj pojemo?? Jaz sem slišala pravit, da npr. cvetače, brokolija, čebule, česna, sira, čokolade (nutella) itd. ne smemo jesti, ker otroka napenja..
A mleko smem zaužiti?? Ker ene pravijo, da jih črviči, če pojemo kaj mlečnega..

Če ima ta prave krčke nima veze kaj poješ....krčki bodo...pri nas sploh ni bilo opaziti razlike če sem kaj takega pojedla.
Če nima krčkov, pa se to zelo opazi...jaz sedaj jem cvetačo in sir in tudi malo čebule dam ko kuham meso....nikoli ga še ni napenjalo.
Ne smemo jesti čokolade, arašidov in ostalih alergenih oreščkov, jagod, citrusov/agrumov in seveda mastne hrane ter svinjine....ostalo pa po pameti (torej v zmernih količinah).

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>