RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 11:45:00)

Mi pa bomo šli letos kar na Pag v hotel [sm=smiley1.gif]
Sem našla res ugodno varijanto in je ne spustim za nič na svetu.. Vključen zajtrk za tašno ceno- neprecenljivo [sm=smiley36.gif]
Ša apartma stane več.. Pa še kuhat moram v apartmaju- ma ni govora!!! Z malim otrokom pa da moram kuhat in pomivat posodo, ni teoretske šanse [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Na dopustu hočem imet možgane na off, uživat v morju, se posvečat otroku in dragemu in to je to [sm=smiley1.gif]
Plaža je direkt pred hotelom, peščena kar ugaja in meni in dragemu, tamali zaenkrat niti ne toliko, ker bo premajhna, drugo leto pa bo že zanimivo tudi zanjo.. Ko se naveličamo kopanja in sonca ali pa postanemo lačni, se takoj odmaknemo v sobo ali restavracijo.. Tako, da imam vse pred nosom.. To je hotel, ki ima v ceno vključen zajtrk, jest lahko greš kadar hočeš, tako, da nisi vezan na uro.. Super [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Tako, da, če bo vse kull, mi smo letos na Pagu [sm=smiley2.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 11:49:58)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Potem se FULLL moti večina strokovnjakov za dojenje!

Brez zamere, a to je butasta primerjava. Novorojenčka prmerjaš z odraslim človekom - potem ji pa daj še en zrezek pa malo krompirja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glej, ne vem kaj pravi večina strokovnjakov za dojenje, ampak sama vidim po mojem otroku kako je!!! Ko se naje, se začne dobesedno zaje... na joški!! Neki odpira usta, maha z glavico, brca z nogicami.. Se igračka!! Ko jo odstavim, prične jokat.. Ji ponudim čaj ali vodo in lepo popije 10ml in potem je mir.. Tako, da otroku tudi paše malo druge tekočine!! In nihče mi ne bo rekel, da bom imela manj mleka, če bo moje dete popilo 10ml vode ali čaja!!!????

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:24:52)

Živjo mamice.

Mi smo bli pa za vikend pri mojih starših. Je blo super. Videla sem še preostanek snega, vreme je bilo pa odlično za vozičkanje. V soboto smo nardili kar precej dolgo turo. Smo šli do moje kolegice v sosednjo vas.Samo zgleda, da je blo malo preveč, ker se je moja čišča že končevala, po prihodu domov, je bila pa spet malo živo krvava. :( Zmatrana sem bla pa tud v nulo.
No popoldne smo pa imeli obiske, ki so bili kar dolgo. Pa še smučarske polete smo gledali in bili precej glasni. In mali ni spal od 4 do 9 zvečer, vmes jedel normalno in nenormalno sitnaril. Nazadnje je pa mojega celega pobruhal. Ko so obiski odšli, sem ga komaj umirila, da je ob 10h zaspal. Ponoči pa ni spal nič dlje na ta račun.
sva pa z mojim pogruntala, da bo le treba kupit dudiko, ker s je začel rokice dajat v usta, kadar je fajn lačen in ne zna počakat, da se mleko naredi.

Aja, pa moja mami tud kar naprej pametuje. Najprej, če mali joka, govori, da ga ne smem pestvat, ker se bo razvadil, potem ga pa ona hoče pestvat cel čas, tudi ko spi. Potem bi ga pa enkrat ona vsega jokajočega razdraženega kar v posteljico dala, da naj kar joka. Men je cagar že na rdeče kazal. Pol mi je pa še s čajčki utrujala. No, nazadnje sem le šla skuhat malo kimlja in janeža, pa sem mu dala po žlički. Ona pa spet, zakaj mu kar v flaško ne nalijem.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:29:39)

Kimica, ne se razburjat. Vsaka pove svoje mnenje, ti pa naredi tako, kot tebi duša veleva.

Aja, ko ste ravno pri morju. A pozna katera kako lokacijo, da je apartma blizu morja, da je peščena plaža (no, da je primerno otroku), pa da se da kako senčko dobit na plaži. Ker midva sva oba malo na sonce alergična in se ne moreva cel dan na soncu pražit. Pravzaprav sva na soncu samo takrat, ko sva v vodi.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:30:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

No, nazadnje sem le šla skuhat malo kimlja in janeža, pa sem mu dala po žlički. Ona pa spet, zakaj mu kar v flaško ne nalijem.

No, jaz dam naši tamali kar prek flaške čajčka (nalijem 10-20ml) pa popije ko je žejna [sm=smiley1.gif] Ker meni se naša pupa zdi malo premajhna za ji dajat po žlički in tudi ne zna pit po žlički.. Vse pljune ven in kašenkrat se ji zatakne, tako, da žlička bo vsaj še kašen mesec počakala [sm=smiley1.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:33:12)

Kimica, ne se razburjat. Vsaka pove svoje mnenje, ti pa naredi tako, kot tebi duša veleva.

Aja, ko ste ravno pri morju. A pozna katera kako lokacijo, da je apartma blizu morja, da je peščena plaža (no, da je primerno otroku), pa da se da kako senčko dobit na plaži. Ker midva sva oba malo na sonce alergična in se ne moreva cel dan na soncu pražit. Pravzaprav sva na soncu samo takrat, ko sva v vodi.

Sej se ne razburjam, don't worry [sm=smiley2.gif] Samo se mi zdi čudno vse skupaj [sm=smiley1.gif]

Dosti je tašnih apartmajev, kjer imaš plažo pred nosom, vendar je odvisno kam bi ti želela it [sm=smiley1.gif]

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:49:14)

Midva sva glede obiskov in pestovanja najinega [sm=duda.gif] precej "tečna". Enostavno ga ne dava prav veliko iz najinih naročij. Nekateri ga čudno držijo, nekateri preveč silijo vanj, nekateri ga grdo tresejo namesto zibanja, otrok pa je najin in je potem zvečer ves razštelan. Moja mama nekako še ima nekaj občutka, da ga nežno pestuje, tašča pa ga med pestovanjem agresivno potresa. Če je svoje, ok, mojega pa ne bo. Bodo že preživeli. Tačas pa bo otrok zrastel in se bo lahko sam uprl, če mu kaj ne bo všeč :)

Tekočine mu zaenkrat ne dodajam. Je polno dojen in ne čutim potrebe po še bolj polulanih plenicah :D

Dopust - midva za poletje nič ne planirava, nama bolj paše maj (samo takrat bo otrok še majhen za na kakšno bolj dolgo pot) ali pa potem september, oktober. Sva pa razmišljala o kakem roadtripu po Avstriji, južni Nemčiji ali severni Italiji. Bova videla ... Navsezadnje imava še poročno potovanje na to-do seznamu :P

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:53:29)

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Tekočine mu zaenkrat ne dajem. Je polno dojen in ne čutim potrebe po še bolj polulanih plenicah :D

ha, ha, ha se podpišem pod tole.

Če ti ni Tivoli predaleč sem jaz načelno že z eno zmenjena, ki tam praktično vsak dan vozička, se komot pridružiš. S par drugimi smo se pa nekaj za Bizovik menle. Vse tako, da maš možnost it tud na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kava.gif[/image]. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:58:16)

beti 1 - velja za tivoli ;) Več po ZS.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 12:59:50)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

No, nazadnje sem le šla skuhat malo kimlja in janeža, pa sem mu dala po žlički. Ona pa spet, zakaj mu kar v flaško ne nalijem.

No, jaz dam naši tamali kar prek flaške čajčka (nalijem 10-20ml) pa popije ko je žejna [sm=smiley1.gif] Ker meni se naša pupa zdi malo premajhna za ji dajat po žlički in tudi ne zna pit po žlički.. Vse pljune ven in kašenkrat se ji zatakne, tako, da žlička bo vsaj še kašen mesec počakala [sm=smiley1.gif]

Našemu pa ful gre po žlički. Še nasmeje se vmes.

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Sej se ne razburjam, don't worry [sm=smiley2.gif] Samo se mi zdi čudno vse skupaj [sm=smiley1.gif]

Dosti je tašnih apartmajev, kjer imaš plažo pred nosom, vendar je odvisno kam bi ti želela it [sm=smiley1.gif]

V bistvu mi je ravno kam gremo. Bi pa kako preverjeno stvar, ne nekj na blef, kar na internetu ponujajo. Drgač pa sva Krk že obdelala in tja ne bi šla zdaj nekaj časa.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:00:34)

kimica, ne razburjaj se. Jaz sem ti hotela samo to povedat, da strokovnjaki ugotavljajo, da večina polno dojenih otrok ne potrebuje dodatne tekočine, če se mamica prilagaja in doji po potrebi otroka. To lahko prebereš v literaturi in je potrdilo že več predhodnic s svojimi posti. Če vidiš, da tvoja deklica rabi še vodo/čaj, ji pač daj, a ne posplošuj. Še posebej, če je tvoje tvoje dete v tem primeru bolj izjema, ki potrjuje pravilo.  

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:05:20)

lily32, sej s ene razburjam [sm=smiley1.gif] Pač, pravim, da moja punčka tudi rada popije vodo ali čaj, ker je pač žejna [sm=smiley1.gif]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:07:32)

kimica, ne razburjaj se. Jaz sem ti hotela samo to povedat, da strokovnjaki ugotavljajo, da večina polno dojenih otrok ne potrebuje dodatne tekočine, če se mamica prilagaja in doji po potrebi otroka. To lahko prebereš v literaturi in je potrdilo že več predhodnic s svojimi posti. Če vidiš, da tvoja deklica rabi še vodo/čaj, ji pač daj, a ne posplošuj. Še posebej, če je tvoje tvoje dete v tem primeru bolj izjema, ki potrjuje pravilo.  

Saj ni izjema. Njena je tudi na AM. Ni polno dojena kot od Violice.
Ko bo moja na AM bom tudi dodala vodo, čaj. Sedaj ko je polno dojena pa ne.

Sicer se strinjam. Vsaka naj naredi , kot misli, da njenemu [sm=duda.gif] odgovarja.

pinia30 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:08:51)

Živjo mamice.

Mi smo bli pa za vikend pri mojih starših. Je blo super. Videla sem še preostanek snega, vreme je bilo pa odlično za vozičkanje. V soboto smo nardili kar precej dolgo turo. Smo šli do moje kolegice v sosednjo vas.Samo zgleda, da je blo malo preveč, ker se je moja čišča že končevala, po prihodu domov, je bila pa spet malo živo krvava. :( Zmatrana sem bla pa tud v nulo.
No popoldne smo pa imeli obiske, ki so bili kar dolgo. Pa še smučarske polete smo gledali in bili precej glasni. In mali ni spal od 4 do 9 zvečer, vmes jedel normalno in nenormalno sitnaril. Nazadnje je pa mojega celega pobruhal. Ko so obiski odšli, sem ga komaj umirila, da je ob 10h zaspal. Ponoči pa ni spal nič dlje na ta račun.
sva pa z mojim pogruntala, da bo le treba kupit dudiko, ker s je začel rokice dajat v usta, kadar je fajn lačen in ne zna počakat, da se mleko naredi.

Aja, pa moja mami tud kar naprej pametuje. Najprej, če mali joka, govori, da ga ne smem pestvat, ker se bo razvadil, potem ga pa ona hoče pestvat cel čas, tudi ko spi. Potem bi ga pa enkrat ona vsega jokajočega razdraženega kar v posteljico dala, da naj kar joka. Men je cagar že na rdeče kazal. Pol mi je pa še s čajčki utrujala. No, nazadnje sem le šla skuhat malo kimlja in janeža, pa sem mu dala po žlički. Ona pa spet, zakaj mu kar v flaško ne nalijem.

Mi smo tudi podlegli in kupili dudo [sm=smiley36.gif]. Pa taka zagovornika brezdudarjev sva bila[sm=smiley36.gif], patronažna je le namignila, da ni hudega, če jo kupimo, 1. pediatrinja je le vpraša, nadlednji dve pa kar povedali, da naj jo kupiva...sploh zadnja je rekla, da sem dobra da jo že skoraj 2 meseca stalno nosim po rokah...ni čudno, da sem bila vsak večer zmatrana kot[sm=hudicek1.gif].
Ti dudo kar kupi. Midva sva imale prvo skupno večerjo šele ob nakupu dude, ker drugače sva jedla tako bolj na izmene [sm=smiley36.gif].

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:10:43)

V bistvu mi je ravno kam gremo. Bi pa kako preverjeno stvar, ne nekj na blef, kar na internetu ponujajo. Drgač pa sva Krk že obdelala in tja ne bi šla zdaj nekaj časa.

Hmmm.. Kaj pa kašen Rab ali Cres?? Jaz hodim sicer že 7 let na Pag in letos bomo tudi šli s tamalo.. Res, da na Pagu je malo naravne sence, ker je veliko nizkega grmičevja, ampak letos gremo v hotel, ki ima plažo pred nosom (20m stran) in bomo vzeli tisti šotorček za senco in itak po največjem soncu (vsaj med 12-15h) ne bomo hodili na sonce, ker bo itak tamala stara komaj 6 mescev.. Smo dobili full ugodno in je res fajn [sm=smiley1.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:14:34)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Saj ni izjema. Njena je tudi na AM. Ni polno dojena kot od Violice.
Ko bo moja na AM bom tudi dodala vodo, čaj. Sedaj ko je polno dojena pa ne.

Sicer se strinjam. Vsaka naj naredi , kot misli, da njenemu [sm=duda.gif] odgovarja.

Jaz moji dodam 1x, mogoče 2x dnevno AM, drugo je pa dojena.. Poln obrok AM ji dam zvečer okrog 23-24h, preden gre spat in 1x vmes dodam kašnih 40-50ml popoldan, če mi čez dan fulll spije in potem se mi v 3 urah ne uspe narediti veliko mleka..

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:22:25)

Pag ima zelo malo ali nič sence dreves itd in mi ni povšeči. Sicer ima tašča tam rezidenco.
Hodimo v rezidenco mojih v Črni gori, kjer so plaže, palme, drevesa na al blizu plaž...
Gre pa večji vseeno s taščo na Pag. Ampak oni potem tovorijo vse za , osenčitev, na plažo in imajo dva para rok... Jaz ki grem na plažo sama, pa res ne morem z vozičkom, polno torbo+ igrače+ kakšen čoln+ še senčnik al šotor- kjer potem tako noče biti. Ker ne zmore biti 10 s pri miru[sm=smiley36.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:29:45)

Ampak oni potem tovorijo vse za , osenčitev, na plažo in imajo dva para rok... Jaz ki grem na plažo sama, pa res ne morem z vozičkom, polno torbo+ igrače+ kakšen čoln+ še senčnik al šotor- kjer potem tako noče biti. Ker ne zmore biti 10 s pri miru[sm=smiley36.gif]

Ja, tudi MM, se v takih trenutkih, ko se odpravljamo na plažo z malo nostalgije spomne na čase, ko si je vrgel eno brisačo čez ramo in šel na morje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 13:53:48)

Ampak oni potem tovorijo vse za , osenčitev, na plažo in imajo dva para rok... Jaz ki grem na plažo sama, pa res ne morem z vozičkom, polno torbo+ igrače+ kakšen čoln+ še senčnik al šotor- kjer potem tako noče biti. Ker ne zmore biti 10 s pri miru[sm=smiley36.gif]

Ja, tudi MM, se v takih trenutkih, ko se odpravljamo na plažo z malo nostalgije spomne na čase, ko si je vrgel eno brisačo čez ramo in šel na morje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Naš voziček je bil v takih momentih bolj podoben tovornemu vozu kot vozičku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Smo pa že zelo kmalu tovorjenje igrač (kangljice, lopatke,...) preložili na fanta.  

Mi smo bili enkrat v Starem Gradu pri Zadru (Paklenici) v apartmajih 10 m od morja, plaža je bila sicer iz malo večjih kamenčkov, in delno betonirana, a z velikim borovcem, tako da si bil praktično cel dan lahko v gosti senci, pa še lahko smo pili kavo v gostilni lastnikov in hkrati pazili na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Kadar se nam ni dalo kuhati smo si pa še hrano lahko naročili. Res super. Imena se sedaj ne spomnim, če ga bo katera hotela vedeti pa lahko pobrskam. Za letos še nimamo planov. smo samo smučanje naslednji teden splanirali. Zdaj je na vrsti stanovanje, ko bo to pod streho pa mogoče dopust na morju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 14:11:34)

Beti lani (tri) sem ga komaj prepričala, da je šel sam peš- ker ga noge bolijo.[sm=jezicek.gif] In to izjavi naš, ki je imel voziček le še za v kakšno trgovino od 1 leta do 15 mes. Sicer je povsod šel peš... Ja faza triletne trme se je lani začela na morju...[sm=smiley36.gif]
No, saj glede na to da sva bila ob 8 ih na plaži in pod senco, se ne pritožujem... Kako bo letos bom videla. Me je že strah... In to vse za 2-3 ure uživanja na plaži dopoldan (sem zelo proti vsakršni izpostavitvi otrok do 8 leta soncu)...

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 14:17:11)

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Zdaj je na vrsti stanovanje, ko bo to pod streho pa mogoče dopust na morju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ste že našli/kupili?

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 15:26:10)

Zato pa sem rekla, da smo naleteli na hotel na Pagu, ki je 20m oddaljen od plaže in nimam namena hodit okoli in iskat plaže, čeprav poznam Pag in ga imam v malem prstu [sm=smiley1.gif] In letos za 6-mesečnega otroka ne bom potrebovala kup igračk.. hehehe [sm=smiley2.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 16:27:56)

Ja jaz se strinjam, jaz bi tudi malo prečekirala če bo dala kakšen link.

Moj mali obožuje dudo[sm=smiley36.gif]...

Se vaši [sm=duda.gif] že kaj pogovarjajo??Aja moj mali se že tolk pogovarja[sm=smiley36.gif] je tak prisrčen[sm=9nebesa.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 16:41:28)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Moj mali obožuje dudo[sm=smiley36.gif] ...

Joj, jaz bi bila vesela, če bi jo vsaj ponoči vzela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

No, očitno jo tudi naša obožuje, saj si jo celo zatlači v usta, z ročajem vred. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 16:50:33)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Ja jaz se strinjam, jaz bi tudi malo prečekirala če bo dala kakšen link.

Moj mali obožuje dudo[sm=smiley36.gif]...

Se vaši [sm=duda.gif] že kaj pogovarjajo??Aja moj mali se že tolk pogovarja[sm=smiley36.gif] je tak prisrčen[sm=9nebesa.gif]

Čigav link pričakuješ vijolica?? [sm=smiley1.gif]
Naša tudi obožuje dudo, ampak ne vedno.. Ko je fejst lačna, jo 2x povleče in potem vrže ven in nadaljuje z jokom.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Oooo, jaaaa.. Naša se tako rada pogovarja.. Spušča prav tašne prisrčne zvoke.. Ima en tašen nežen glasek.. Jojjj, prav se stopim, ko jih začne spuščat.. Pa še ko se vems začne smejat.. Pravi [sm=angel.gif] je.. [sm=smiley27.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>