RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (23.2.2012 15:20:02)

Ena dobra stran o prehrani dojenčkov in malčkov: http://www.paparica.si/prehrana.html. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kasija -> RE: Januarčki 2012 (23.2.2012 21:11:17)

noče mi objavit slike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 7:27:22)

Lep sončen pozdravček :)

Danes napovedujejo visoke temp. tudi do 19 stopinj [sm=bravo.gif] tako da punce ven bo treba[sm=smiley36.gif]
Mi imamo danes prvo posvetovalnico in javim kako je bilo. Upam da bo vse ok.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 7:31:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
noče mi objavit slike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Tudi jaz imam težave s tem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Če je katera bolj vešča, bi prosila za inštrukcije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kasija, hvala za podporo. Ko me mine slaba volja, pa si takoj zaželim, da bi čim prej dobila menstruacijo, da bi naredili še enega. Saj sem zmešana. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

sicer pa je otrok pripravljen, ko pokaže interes za hrano - gleda, ko ješ, steguje rokice in odpira usta. to so znamenja, da je pripravljen. mu daš za poskusit, pa vidiš.

Se strinjam. Bi rekel Iztok Malkar: "Ma ne morš falit."
Naša se je prvič začela jokat, ko sem jedla jabolko. In potem ko smo jedli kosilo , se je iz vozička začela stegovat in jokat. Nekoč smo jo malo preblitu postavili, je povlekla prt in nase stresla celo skledo solate. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 8:03:46)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Se strinjam. Bi rekel Iztok Malkar: "Ma ne morš falit."
Naša se je prvič začela jokat, ko sem jedla jabolko. In potem ko smo jedli kosilo , se je iz vozička začela stegovat in jokat. Nekoč smo jo malo preblitu postavili, je povlekla prt in nase stresla celo skledo solate. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

binca4 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 8:59:14)

Dobro jutro vsem!

Tudi jaz vas redno prebiram, seveda ko najdem čas. Za pisanje sem bolj lena, se pa potrudim še kdaj kaj napisat.

Sem se pa hotela že zadnjič oglasit glede vrtca. Moj otrok bo sredi dec 2012 dopolnil 11 mesecev, pa sem vprašala kar direktno v enem izmed LJ vrtcev kako je s prijavo. Pa mi je pomočnica ravnateljice odgovorila, da če ne vložim prijave zdaj marca, da potem moj otrok ne bo sploh imel možnosti vpisa v letu 2012/2013 (se pravi do sep 2013). Ne vem kako je z drugimi občinami.

coccinella: sem glasovala za tvojo malo zvezdico

Pa še vprašanje za tiste, ki dodajate AM...imam občutek, da mi ga zvečer zmanjka...nisem sicer prepričana, ali je mali samo tečkast ali je dejansko lačen...včeraj se je nareč drl za umret, potem pa je spil samo 50 ml, pa še to zelo počasi...koliko vi dodajate, če prej še malo podojite.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 9:46:14)

IZVIRNO SPOROČILO: binca4

Pa še vprašanje za tiste, ki dodajate AM...imam občutek, da mi ga zvečer zmanjka...nisem sicer prepričana, ali je mali samo tečkast ali je dejansko lačen...včeraj se je nareč drl za umret, potem pa je spil samo 50 ml, pa še to zelo počasi...koliko vi dodajate, če prej še malo podojite.

Jaz ko nič ne dojim mi tamala spije zvečer nekje od 100 - 120ml ... ponoč definitivno 120ml, čez dan pa se včasih tud dere pa ji dam flaško pa spije samo 50ml ali pa še manj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak pol pa kr zaspi, zgleda da ji je sam tok manjkal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:02:49)

Knjigo paparico smo kupili,ko smo imeli prvega. Potem je bila porodniška in še kasneje taka katastrofa, da je razen 1x nisem uspela nikoli niti odpret. Vem samo, da so jo vsi hvalili...
Bom v tej porodniški.[sm=smiley36.gif]
Še enkrat HB , da so si [sm=duda.gif], celo tisti iz istega gnezda[sm=smiley36.gif], tako različni. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:04:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Jaz ko nič ne dojim mi tamala spije zvečer nekje od 100 - 120ml ... ponoč definitivno 120ml, čez dan pa se včasih tud dere pa ji dam flaško pa spije samo 50ml ali pa še manj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak pol pa kr zaspi, zgleda da ji je sam tok manjkal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Janchek, tvoja mala je mlajša kot naš a ne? Mene je pediatrinja nadrla, da mu pa ne smem dat še 120ml, k se mi je zagovorilo, da kdaj ponoči dam tolko. Da je še premajhen, da se mu bo želodček raztegnu itd. Pa se je samo enkrat zgodilo, da je ponoči spil 90, pol je bil pa še lačen in sem še 30 naredila. No, sej zdej ne spije več kot 90 ponoči.
Čez dan pa jaz vedno najprej podojim, pol pa odvisno, če je to dopoldne (imam več mleka, ker sem kolkrtolko spočita), naredim 30 in če hoče še, naredim še 30. Popoldne pa kar 60 naredim. Če hoče še, naredim še 30. Pač tko se igračkam, ker se mi zdi škoda stran metat mleko.
Sva se pa potem z mojim spraševala, kako veva, če otrok ne poje "preveč", ko dojim in potem še dodam, saj ne vem, koliko je spil pri meni. Eh...

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:09:52)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Knjigo paparico smo kupili,ko smo imeli prvega. Potem je bila porodniška in še kasneje taka katastrofa, da je razen 1x nisem uspela nikoli niti odpret. Vem samo, da so jo vsi hvalili...
Bom v tej porodniški.[sm=smiley36.gif]
Še enkrat HB , da so si [sm=duda.gif], celo tisti iz istega gnezda[sm=smiley36.gif], tako različni. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Meni jo je pa šenkala kolegica. Bomo videli, če bo kaj v uporabi.

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:31:31)

Mene je pediatrinja nadrla, da mu pa ne smem dat še 120ml, k se mi je zagovorilo, da kdaj ponoči dam tolko. Da je še premajhen, da se mu bo želodček raztegnu itd.

Naš (6 tednov) čez dan sprazni eno dojko, kar količinsko ustreza do vrha polni mali aventovi steklenički (~150 ml), Zadnje dni mu to zvečer ni več dovolj in se loti še druge dojke na pol. Sprva je tudi mene skrbelo, da ne "žre" preveč, ampak se redi povsem normalno (1000 g do 1. pregleda pri P), viseč trebušček se mu je pa vrastel [sm=smiley36.gif]

Nikar se ne sekiraj, koliko mu smeš dati. Če bo preveč pojedel za svoj želodček, bo itak polil. Če bo dobil premalo, bo pa kar naprej tečen in buden. Tega pa nočemo, ne? [sm=jezicek.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:45:25)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif]

Da se še jaz malo javim- včeraj nisem utegnila prit do računalnika.. Včeraj sem s tamalo šla prvič vozičkat [sm=smiley1.gif]
Glede na to, da se je tamala zjutraj zbudila šele ob 8h, dokler sem jo previla, nahranila, podrla kupček in uspavala, je bilo 10:30.. Pa sem rekla, bomo po naslednjem hranjenju šle ven.. In sem potem še jaz zaspala od 11h do 13h, tako, da sva šele ob 14h odpeketali ven [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sva šle tudi na obisk do babi in dedija in potem sva celo popoldne preživele tam.. Kako ji je bilo čudno- drugi prostor pa je vse tako čudno gledala in se razgledovala.. hehehe [sm=smiley36.gif]
Danes pa če bo vse ok, greva spet malo ven.. Trenutno je 9 stopinj (v senci) ter 15 stopinj (na soncu)..

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:49:55)

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Naš (6 tednov) čez dan sprazni eno dojko, kar količinsko ustreza do vrha polni mali aventovi steklenički (~150 ml), Zadnje dni mu to zvečer ni več dovolj in se loti še druge dojke na pol. Sprva je tudi mene skrbelo, da ne "žre" preveč, ampak se redi povsem normalno (1000 g do 1. pregleda pri P), viseč trebušček se mu je pa vrastel [sm=smiley36.gif]

Mislim da je štos v tem a je dojen al na am... Ker mleko pri mami je očitno res ultrahitro prebavljivo. Ker moja kaka najraje v svežo pleničko po tem, ko se zbudi in jo previjem, potem obvezno! med hranjenjem vsaj 1x, pa še čez ca kako urco(to ni nujno). Skratka skoraj vse plenice...Tako da zna biti dojenega mleka več- ampak realno je na začetku mleko recimo tudi bolj tekoče, da se odžeja itd(am je pač enako gost)... IN jim tiste samo na am recimo morajo dodajat čaj... To naši že v mleku na začetku dobijo[sm=smiley36.gif]- tekočino mislim... Na koncu je isto.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:55:29)

Ker moja kaka najraje v svežo pleničko po tem, ko se zbudi in jo previjem, potem obvezno! med hranjenjem vsaj 1x, pa še čez ca kako urco(to ni nujno).

Hehehehe.. Naša je tudi tašna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Najraje se pokaka in polula med previjanjem, ko jo že zapakiram v svežo plenico [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Med hranjenjem niti ne toliko pogosto, ampak med previjanjem pa obvezno..

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:58:07)

Mi je pa vedno šlo na živce, da p , ločujejo, [sm=duda.gif] na am in dojene. Dojeni ima lahko 6 kg v 1 mes(malo moram pretiravat). Če bi jih imel toliko tisti na am pa katastrofa .[sm=smiley21.gif] Skratka pri dojenem je vse ok, pri am pa mora biti vse po reglcih.

tamaalaa -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:58:37)

Punce imam eno vprašanje, moja pikica ima zabasan nos [sm=smiley13.gif] z mojim jo 2x-3x na dan priklopva na inhalator, da ji navlaži nos, pol ji dam pa še kakšno kapljico ali dve fiziološke direktno v nos, nato z aspiratorjem spucava nosek, je kakšnih 10 minut ok, pol se pa spet zabaše[sm=smiley13.gif] Kaj lahko še nardim, da se ji bo nosek odmašil, ker nočem, da bi dobila kkšno vnetje ušeska al pa kkšno plučnco pa bronhitis[sm=smiley19.gif] problem je pa v tem k ne more spančkat oz. jo ful mot in se skoz premetava pa zbuja[sm=smiley13.gif]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:59:35)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ker moja kaka najraje v svežo pleničko po tem, ko se zbudi in jo previjem, potem obvezno! med hranjenjem vsaj 1x, pa še čez ca kako urco(to ni nujno).

Hehehehe.. Naša je tudi tašna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Najraje se pokaka in polula med previjanjem, ko jo že zapakiram v svežo plenico [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Med hranjenjem niti ne toliko pogosto, ampak med previjanjem pa obvezno..

Sploh ne pomnim kdaj se ni pokakala med hranjenjem. [sm=smiley36.gif]

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 10:59:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Jaz ko nič ne dojim mi tamala spije zvečer nekje od 100 - 120ml ... ponoč definitivno 120ml, čez dan pa se včasih tud dere pa ji dam flaško pa spije samo 50ml ali pa še manj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ampak pol pa kr zaspi, zgleda da ji je sam tok manjkal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Janchek, tvoja mala je mlajša kot naš a ne? Mene je pediatrinja nadrla, da mu pa ne smem dat še 120ml, k se mi je zagovorilo, da kdaj ponoči dam tolko. Da je še premajhen, da se mu bo želodček raztegnu itd. Pa se je samo enkrat zgodilo, da je ponoči spil 90, pol je bil pa še lačen in sem še 30 naredila. No, sej zdej ne spije več kot 90 ponoči.
Čez dan pa jaz vedno najprej podojim, pol pa odvisno, če je to dopoldne (imam več mleka, ker sem kolkrtolko spočita), naredim 30 in če hoče še, naredim še 30. Popoldne pa kar 60 naredim. Če hoče še, naredim še 30. Pač tko se igračkam, ker se mi zdi škoda stran metat mleko.
Sva se pa potem z mojim spraševala, kako veva, če otrok ne poje "preveč", ko dojim in potem še dodam, saj ne vem, koliko je spil pri meni. Eh...

Vidš kok se pediatrinje razlikujejo .. jaz, ko sem na sistematskem moji povedala, da ji dajem po 90 ali 120ml je rekla, da naj tako ostane, ker mora otrok pri 4 tednih popiti minimalno 100ml na obrok in potem vedno več, ko bo stara 5 tednov ( to je pa jutri ) pa da more spit že na obrok 160ml ... jaz sicer ne dojim, ji dajem samo Aptamil, tako, da je rekla, da je to povsem normalno in da se tamala lepo normalno redi, tko da zdej pa že ne znam bit pametna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ampak naša pridobiva na kilah kar pridno, pa ne morem rečt da je bajsa, ker je sama rekla pediatrinja, da otrok to sam porazdeli in da tudi raste, ker je v 1 mesecu zrasla za 4cm ... sej je tko, da v večini spije res nekje 100ml ampak ponoči pa zjutraj, ko več spi pa definitivno 120ml [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 11:05:51)

IZVIRNO SPOROČILO: tamaalaa

Punce imam eno vprašanje, moja pikica ima zabasan nos [sm=smiley13.gif] z mojim jo 2x-3x na dan priklopva na inhalator, da ji navlaži nos, pol ji dam pa še kakšno kapljico ali dve fiziološke direktno v nos, nato z aspiratorjem spucava nosek, je kakšnih 10 minut ok, pol se pa spet zabaše[sm=smiley13.gif] Kaj lahko še nardim, da se ji bo nosek odmašil, ker nočem, da bi dobila kkšno vnetje ušeska al pa kkšno plučnco pa bronhitis[sm=smiley19.gif] problem je pa v tem k ne more spančkat oz. jo ful mot in se skoz premetava pa zbuja[sm=smiley13.gif]

Čimvečkrat čistit nosek s fiziološko. To je najboljša preventiva, da se infekt ne prenese na ušesa. Skratka spirat viruse, bakt...
Pri našem prvem je vedno delovalo, da smo mu ko je bil prehlajen, bolan... dvignili vzglavje za 30 % v posteljici. Je veliko boljše spal. Problem je bil zaspat, potem pa praviloma ok... Plus na radiator obvezno daj mokre brisače in zlasti sedaj ne kuri preveč ponoči. Midva sva mu morala ponoči prav izklopit radiator, če ne je bilo vsak dan slabše... In sva ugotovila, da je bilo takrat optimalno zanj, da je lažje dihal, 18 stopinj- max 20 ponoči. Sicer se mu je nos od suhega zraka zamašil in se je zbujal...

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 11:11:08)

Čimvečkrat čistit nosek s fiziološko. To je najboljša preventiva, da se infekt ne prenese na ušesa. Skratka spirat viruse, bakt...
Pri našem prvem je vedno delovalo, da smo mu ko je bil prehlajen, bolan... dvignili vzglavje za 30 % v posteljici. Je veliko boljše spal. Problem je bil zaspat, potem pa praviloma ok... Plus na radiator obvezno daj mokre brisače in zlasti sedaj ne kuri preveč ponoči. Midva sva mu morala ponoči prav izklopit radiator, če ne je bilo vsak dan slabše... In sva ugotovila, da je bilo takrat optimalno zanj, da je lažje dihal, 18 stopinj- max 20 ponoči. Sicer se mu je nos od suhega zraka zamašil in se je zbujal...

Mi imamo tudi problemčke z noskom.. Pa vsaj 2x dnevno damo vedno po 2 kapljici v vsako nosnico in čez5min povlečemo z aspiratorčkom, ampak vseeno potem spet diha kot mops [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]
Mi imamo v spalnici en radiatorček in nanj damo posodo z vodo, da vlaži zrak.. Ugasnit pa žal ne smemo radiatorja, ker sedaj imamo 19 stopinj not in če bi ga ugasnili, bi temperatura padla 100% na 16 stopinj, ker klima, ki je v dnevni sobi, ne doseže toliko spalnice..

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 11:14:07)

Aja, še to sem pozabila napisat..

Patronažna je rekla, da, če se grejemo na radiatorje, moramo obvezno vsaj 1x dnevno prezračit prostor za 10min, da se zlufta..
Mi to vse počnemo, ampak kljub temu ima tamala skozi pol nosek.. Prav hripa med dihanjem.. Ampak to samo, ko se malček razburi, drugače ni neki slišat, razen, če zaspi v naročju na hrbtu.. Potem imam občutek, kot bi smrčala..

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 11:28:26)

Ko je naš imel poln nos sem mu čistila min 5x dan. Dostikrat skoraj vsako uro- sicer res ni nikoli spal...Druge preventive, da ne dobi vnetja ušes žal ni.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 12:41:57)

Evo nas s prvega pregleda. Vse je super. Zredil se je za 1300g(6 tednu smo stari) je reku da je čisto dovolj. Zrasli za 4 cm in smo že 55cm veliki[sm=smiley1.gif], glavico pa ima že 37 obseg.
Glde polivanja je rekel da ga naj res samo na 3 ure previjam. njegov trebušček rabi 2 ure do 2,5 ure da prebavi prejšen obrok, in zato mi poliva če prej je.Če se pa joče pa malo čaja ali vode. Tako da sem mu prej dala 2 žličke bebe čaja in je bil zadovoljen.Ali ga pa pač nekako pomiriti.Naslednji pregled imamo 13.3.
A ve boste dale ceptiti proti rotavirosu?
Sedaj pa na sončka ven.[sm=bravo.gif]

tamaalaa -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 14:18:01)

hvala za odgovore, bomo poskusli, upam, da bo boljše! Sicer ma že od prvega dne skoz poln nosek, ampak nikol ni blo tok hudo k je pa zdj[sm=smiley13.gif] zmer so pa samo rekli naj kapnem kapljico ali dve fiziološke v nosek in bo boljše...
Tiste, ki otroke ne dojite in ste na am, a majo vaši otročki, tud bolj suh, trd kakec?[sm=zmeden.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (24.2.2012 14:59:42)

Pri AM je kakec bolj gost kot pri dojenju, AP lahko povzoča tudi zaprtja.

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>