RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 16:55:41)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Čigav link pričakuješ vijolica?? [sm=smiley1.gif]

Mislim, da je mislila za rezervacijo dopusta.

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 17:01:13)

vracava se z ze drugega sprehoda danes:D
zjutraj sva bla najprej na UZ kolkov, potem sva sla nazaj domov po babi, potem pa na obcino iskat njegov prvi potni list[sm=bravo.gif]
karto mava ze kupljeno, tko da 13.3.(bo lih 2mesca star) odpotujeva v tople kraje [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Dopust - midva za poletje nič ne planirava, nama bolj paše maj (samo takrat bo otrok še majhen za na kakšno bolj dolgo pot) ali pa potem september, oktober. Sva pa razmišljala o kakem roadtripu po Avstriji, južni Nemčiji ali severni Italiji. Bova videla ... Navsezadnje imava še poročno potovanje na to-do seznamu :P

kaj je zate dolga pot za tako majhnega otroka?
meni se zdi da je lazje it s tok mejnim kamrkol, ko pa pol z enim 2-letnikom
mi2 mava 10 ur letala in to je res kr velik, ampak me ni strah...me ne sme bit [sm=jezicek.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 17:06:42)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Točno.[sm=bravo.gif]

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 17:10:50)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Se vaši [sm=duda.gif] že kaj pogovarjajo??Aja moj mali se že tolk pogovarja[sm=smiley36.gif] je tak prisrčen[sm=9nebesa.gif]

pogovarja in ful ze tut opazuje in gleda okol, pol se pa cist zagleda u neki..tko k dons k sm bla u kopalnci on pa u lupinci..se je u luc zagledu in se smeju, pol pa se u vrata in neko japonscino govoru [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]..sam sm mu jasno povedala da se bo mogu prvo slovensko in spansko naucit, pol pa se kj druzga[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 17:16:23)

Točno.[sm=bravo.gif]

A ma si že rezervirala dopust?? [sm=smiley1.gif]

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 19:48:20)

Tudi mi smo imeli danes uz kolkov... 8 otrok v čakalnici...3 predmano in 4 za menoj...ampak drla se je pa samo moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...jokal je še en fantek, ampak zato ker noče bit v lupinici...sicer je pediatrinja rekla da je full velika (doma izmerjena ko sem dojla ko ni izteknjena 58cm in stehtana 4750g...)...sem razmišljala, je možno da moja čebelica tok prejoka ker hitro raste?? Jst si probam razlagat zadeve, ker sicer bom obupala...

ana.nunez-si bila v porodnišnici na uz kolkov?

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (27.2.2012 22:24:39)

miami10 ko me je sestra pri P narocila in rekla 8.15 me je kr zadelo, k sm misnla da bo treba u LJ, ampak HB mamo u ZD domzale use, da nam ni treba u lj letat[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] in u 10 minutah sva bla fertik[sm=smiley1.gif]

drugac je biu pa zelo pridn..tist gel je mal mrzel, in ni niti trznu..opazoval je vse okol sebe

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 10:04:44)

Sen našla tale članek na RR:
http://www.ringaraja.net/clanek/nemirni-cas-dneva_169.html

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 10:19:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

Dopust - midva za poletje nič ne planirava, nama bolj paše maj (samo takrat bo otrok še majhen za na kakšno bolj dolgo pot) ali pa potem september, oktober. Sva pa razmišljala o kakem roadtripu po Avstriji, južni Nemčiji ali severni Italiji. Bova videla ... Navsezadnje imava še poročno potovanje na to-do seznamu :P

mi2 mava 10 ur letala in to je res kr velik, ampak me ni strah...me ne sme bit [sm=jezicek.gif]

Načelno se strinjam, da je z malim lažje iti kot z večjim. Zlasti sedaj, ko imam , povprečnega , (glede joka in spanja mislim) dojenčka. [sm=smiley36.gif]
Pri našem prvem, ki je bil glede joka na skrajnem delu Gausove krivulje in še dude ni hotel, pa res nisi mogel čisto nikamor. Niti v trgovino. Kaj šele na kavo al pa nepredstavljivo na avion.

In sva z MM komaj dočakala, da so se zadeve izboljšale in smo ponovno lahko šli potovat. Tako smo prvič šli z njim z avionom (17 ur) pri 2 letih in 3 mes. In je bilo super. No edino v avionu je spal le 4 urce. Pač nespeč otrok, ki spi drugje še manj kot doma. Sicer pa je na potovanju užival. Res. Kriza je bila, ko smo se vrnili, ker je mislil, da bo tudi doma sedaj vsak dan nekaj novega, nova postelja, novo mesto... Je rabil 1 mes da je prišel na stare tire. Na potepanje pa se je navadil takoj.[sm=smiley36.gif] Samo naš je res živ, zvedav, ... Je že drugi dan receptorja odzdravil z bye, bye stric. Prej pa ni mel pojma angleško.

ronja -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 14:59:03)

Tudi mi smo imeli danes uz kolkov...

Mi tudi. 1A oba kolka[sm=smiley1.gif]. Kot sestrici:). Smo bili pa vsi 4je tam (madona se to veliko sliši[sm=smiley36.gif]), "tata na službenom putu")- smo home alone... in zaenkrat so otroci vsi živi, čisti in siti, kar je uspeh. Tudi jaz sem še živa, kar je sploh velik uspeh. [sm=smiley36.gif] Je pa ful hec, kako se sami vidimo drugače kot nas vidijo drugi:danes v čakalnici je mal Svit že malo poln kufer vsega, malima je bilo treba pomagat, ker se Ronji zadrgi zatikata (na puloverju in bundici), Lejla ma pa drukerje in jih ne more sama zapet... In meni se je zdelo, da smo se pokali 100 let, pa da mi ni glih najboljše šlo... potem mi pa pravi mamica zraven, da me je veselje gledat, kako jih tiktak porihtam, da se poznajo izkušnje itd... - mi ni bilo nič jasno[sm=zmeden.gif] - mislim, nisem bila takrat glih v svoji najbojlši koži... Me je spomnilo na to, ko sem bila noseča, sem imela občutek, da sem nemogoča, non stop tečna, žalostna, jezna... Ronja me je pa skoz slikala ful nasmejano. No, saj fajn, če me tako vidijo, hehe, sploh tamali. Saj zdaj sem boljša[sm=smiley1.gif]

potem smo šli vsi skup še v trgovino, taveliko! Na splošno nisem pristaš vlačenja malih dojenčkov po trgovinah, ampak lubija ni tako da nimam prav dosti izbire - v enem tednu pač nekaj pojemo... In proti mojim pričakovanjem, je šlo ful dobro - punci sta se me lepo držali, čeprav jima sploh nisem nič rekla, bili sta ful pridni, Svit je lepo spal v slingu in jaz še vedno čutim desni del hrbta[sm=smiley36.gif]. Mulc ni več tako lahek...

Sicer pa, ene ste spraševale, kako mi sfolga vse skup[sm=smiley36.gif]... Včasih glih komi[sm=jezicek.gif]. Včasih pa kar. Problem je zvečer, če sem sama, ker Svit od 15h dalje ne spi drugače kot za kako minutko na rokah, ampak to je to in je zvečer že zmatran, ampak zaspi pa zadnji... In vmes ni ravno fen odlaganja (beri: joka, če ni v rokah, jaz pa otrok ne puščam jokat), kat je malo nepraktično, če moraš dvema žvecama vmes umit zobke, pa ju zrihtat za spat... Saj si sami spereta noske in preoblečena, samo ni pa to glih tako, da bi lahko šla vmes v drugo sobo in bi se vse samo zrihtalo[sm=smiley36.gif]. No, včeraj je vseeno lepo ratalo, sta celo spali v svoji sobi... Držite mi pesti za danes - in osatale dni... Evo, Svit se že zbuja...

ronja -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 15:02:52)

Kaj šele na kavo al pa nepredstavljivo na avion.

Hehe, na kavo tudi jaz z Ronjo nisem mogla - ona je znorela, če se je voziček ustavil. Ampak na avion smo pa šli brez problemov. Stara je bila 6 mesecev, ko smo šli na Ciper, nemooča prestopanja, sredi noči, ful čakanja, skratka zelo nedružinski leti... Ampak njej je bilo super, ona je lepo zizala, kadar ji je pasalo, ostali čas je bila pa v rokah -kaj hočeš boljšega[sm=smiley36.gif]. Sem pa bila jaz čisto zmatrana, ker pač par dni nisem nič spala[sm=smiley36.gif]. Tak da - se da, vzami si pa malo bolj na izi, če se le da. Meni sicer ni bilo nikoli žal, da sva šli zraven, smo se meli fajn, tu bi ga pa ful pogrešala (sva taka netipična dolgoprogaša - skup bova zdaj 13 let, 6 let pa že živiva skup, samo jaz ga še vedno ful pogrešam, če ga ni... kar ne morem zaspat zvečer, kakor se blesavo sliši!)

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 15:40:24)

ronja, drži se. Stiskam pesti, da vsi preživite do vrnitve tvojega dragega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
(sva taka netipična dolgoprogaša - skup bova zdaj 13 let, 6 let pa že živiva skup, samo jaz ga še vedno ful pogrešam, če ga ni... kar ne morem zaspat zvečer, kakor se blesavo sliši!)

Ne blesavo, lepo se sliši. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 15:58:14)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

Sva pa razmišljala o kakem roadtripu po Avstriji, južni Nemčiji ali severni Italiji. Bova videla ...

In sva z MM komaj dočakala, da so se zadeve izboljšale in smo ponovno lahko šli potovat. Tako smo prvič šli z njim z avionom (17 ur) pri 2 letih in 3 mes.

Punce, jaz vam bom rekla: Kapo dol![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za ta vaša potovanja.

Jaz sem tak ziheraš in panik, da verjetno še nekaj let ne bom šla z malima na kakšno daljše potovanje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Bi šla le primeru, ki ga je navedla ronja - če bi šel MM delat v tujino.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 16:25:35)

Ejla, ejla [sm=smiley1.gif]

Da se še jaz oglasim po neprespani noči [sm=smiley36.gif] Tamala je zaspala ob 1:30, midva z dragim sva odpeketala med rjuhe ob 2:30.. Pa se je babnica zbudila ob 3:50 in se pričela jokat.. Jo primem v naročje, se sprdne in zaspi nazaj.. Buuu, zgleda, da jo je napenjalo [sm=zmeden.gif] Jo položim nazaj v posteljico in grem ob 4h nazaj spat.. Ob 5:15 se ponovno zbudi, ker je lačna.. Jo previjem, nahranim in potem se je začelo.. Sploh ni spala do 14:30.. Tako, da jo bom kar pustila spančkat, dokler se sama ne zbudi pa četudi bo spala do 18h [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Bomo videli koliko je utrujena [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Vmes (ob 11:45) smo bili v prvi posvetovalnici.. Tamala je pridna, zredila se je 800g in zrasla 3cm [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Danes nam je tako vozičkanje odpadlo, bomo pa jutri nadoknadili, če bo vse ok [sm=smiley1.gif] Baje bo precej toplo [sm=smiley1.gif]

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 16:29:29)

kolki - naš dečko je po mami podedoval napotnico za ortopeda. En kolk je nekoliko nezrel, pa je bila pediatrinja zaradi družinske anamneze bolj previdna.

potovanja - ene ste bolj pogumne glede potovanj z majhnim otrokom, druge smo malce manj. Meni se zdi iti na dolgo pot z avtom in 3-mesečnim otrokom v lupinici malce prezgodaj. Me pa mika, da bi se letos s tamalim pridružila MM na njegovih službenih poteh, no, na tistih s službenim karavanom [sm=jezicek.gif]

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 16:50:19)

pinia - hvala za tvoje mnenje in nasvete. Najbolj pomaga to, da jo prestavljam iz dojke na dojko in vmes podirave kupčka. Če ji na silo prislonim glavico na dojko, je samo še slabše in se še bolj upira[sm=smiley13.gif]

mefisto - te razumem! Tudi jaz si želim dojit do uvajanja GH v 4.-5.mesecu, a ne vem kok časa bom vztrajala tako. Danes zjutraj je blo recimo res hudo- je jokala in jokala in se skoraj ni hotla niti priklopit, sem vztrajala uro in pol, potem sem ji dala flašo. V tej uri in pol se je umirila za par min, malo povlekla in spet vik in krik[sm=smiley19.gif] Zvečer nekak razumem, da ni mirna, saj je utrujena od celega dneva, ko ne spi in tud jaz imam najbrž manj mleka, a da mi to dela zjutraj,... sem bla prav žalostna[sm=smiley19.gif]

Lp

ning -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 20:13:49)

olevit kapljice se dozirajo tako, da otroku daš eno kapljico na dan ;)

Kasija -> RE: Januarčki 2012 (28.2.2012 21:33:12)

dojenje upam, da se nam vsem lepo izteče - z dojenjem ali s flaško ali kakorkoli, samo da ostane dobra izkušnja. tiste, ki se matrate, da vam čimprej uspe urediti tako ali drugače! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

ronja jaz sem tudi sama brez moža te dni. sicer krajši čas kot boš ti. Meni se zdi kar zahtevno, čeprav je šlo danes kar v redu. Smo celo šli na ure pravljic v knjižnico, potem pa sta prišla za nami še babi in dedi - to je bil potem luksuz. Upam, da današnji uspešen dan pomeni, da bomo kmalu lahko hodili skupaj okrog tudi brez pomoči. Jutri imata pa plavanje, pa ne vem, če ju bom spravila do tja sama. se mi zdi, da me manj ubogata zdaj. pa povsod se spravljamo takooo počasiiii - rabim tudi pol ure, da sploh zapustimo hišo. pa recimo grozno težko mi je odnest smeti, čeprav niso ne vem kako daleč. ampak nimam nikoli frej roke za sproti nest, doma jih tudi nočem pustit same in skočit do tja...take neumne podrobnosti mi delajo sive lase.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 9:12:24)

Dobro jutro vsem.
Kako ste?

Mi smo imeli kar pestro noč. Najprej naj pohvalim mojega malega škrata da je preživel celo noč v postlici[sm=bravo.gif]. Vendar so se mu pa okoli 2h začeli pojavljati krči in sem se mogla skoz ustajati ker ga je grozno napenjalo[sm=smiley13.gif]. Tako da niti jaz niti mali nisva veliko spala[sm=smiley13.gif]. Hvala bogu je sedaj malo zaspal.

Kolki zadnič sem pozabila vprašati P za napotnico, on pa ni nič omenil. Sedaj 13.3 imamo drugi pregled in upam da ne pozabim.

Cepljenje a boste dale cepiti svoje malčke proti rotavirusu in klopnemu meningitisu?

Hrana A lahko jem vložen ananas? Sem si ga zelo poželela.[sm=smiley1.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 9:43:00)

Cepljenje: proti rotavirusu sem cepila obe in mi ni žal. Veliko otrok pristane zaradi dehidracije v bolnišnici. Naša mala, ko je bila v stiku z bolnimi bratranci - ne vem, če so imeli prav rotavirus ali kakšno drugo trebušno virozo, se je le enkrat bolj redko pokakala in potem je bila OK. Mislim, da ravno zaradi cepljenja.

Proti klopnemu miningitisu se cepi po 1 letu. Razmišljam o cepljenju, a se nisem še odločila.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 11:09:59)

Violica že prvega smo cepili proti Rotavirusu(cepivo je v obliki tekočine- spije). In tudi malo bomo v ponedeljek. Starejši edini v vrtcu ni dobil, ko je trikrat razsajala. Sicer cepljenje pomaga, da če se okuži ni hujše oblike bolezni in bi morebiti otrok zaradi dehidracije rabil bolnišnično zdravljenje...
Proti KME smo prvega cepili lani pri 2,5 letih. Tudi njo bomo. Verjetno okoli 1,5 leta -2 let. Sicer se proti KME cepi od starosti 1 leta- tri doze. Nato moraš obnavljati zaščito tako kot pri odraslih.

Ronja pri prvem ni bil problem v tem, da če si ustavil voziček, da se je drl. On se je stalno jokal. Nikoli v življenju ni zaspal notri. Niti v jajčki. Vozičkala sva se vsak dan 2 do 3 x po 1-2 uri (že zaradi psa+ jokal se je doma al pa zunaj). Le v kraje kjer je bilo veliko ljudi nisva mogla(trgovina, kava...). Ker so takoj leteli komentarji, prijaznih tet, kaj vse mu fali. Božčka je pa zvijalo v trebuščku od alergij...[sm=smiley13.gif]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 11:14:17)

Naša mala, ko je bila v stiku z bolnimi bratranci - ne vem, če so imeli prav rotavirus ali kakšno drugo trebušno virozo, se je le enkrat bolj redko pokakala in potem je bila OK. Mislim, da ravno zaradi cepljenja.

Tako je bilo tudi pri našem ob eni epidemiji v vrtcu. Sicer je bil normalno živ in brez vročine.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 12:12:31)

Dobro jutro vsem.
Kako ste?

Mi smo imeli kar pestro noč. Najprej naj pohvalim mojega malega škrata da je preživel celo noč v postlici[sm=bravo.gif]. Vendar so se mu pa okoli 2h začeli pojavljati krči in sem se mogla skoz ustajati ker ga je grozno napenjalo[sm=smiley13.gif]. Tako da niti jaz niti mali nisva veliko spala[sm=smiley13.gif]. Hvala bogu je sedaj malo zaspal.

Kolki zadnič sem pozabila vprašati P za napotnico, on pa ni nič omenil. Sedaj 13.3 imamo drugi pregled in upam da ne pozabim.

Cepljenje a boste dale cepiti svoje malčke proti rotavirusu in klopnemu meningitisu?

Dobro jutro.. Danes po slabih 5 urah spanja, še kar ok, glede na to, da smo uno prejšnjo noč imeli kar pestro.. Tako, da je mamica uspela zapreti učke le za slabe 3 urce [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] 1x jo je napenjalo in se je imela za sprdnit, 1x je najbrž nekaj sanjala in se ustrašila, ker me je prebudil njen grozen krik (bolj pisk) in ko sem prišla do njene posteljice je gledala vame.. Sem jo poskusila potolažit z dudo, ampak ni šlo.. Poskusim dat mezinček v usta in ga začne vlečt kot zmešana.. No, ja.. Že, ki se je prebudila je ugotovila, da je tudi lačna.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

To noč je pa bilo tako: po dolgem uspavanju, je zaspala ob 1:30 in sva z dragim takoj za njo skočila še midva v posteljo, da se čim več naspiva.. Zbudila se je ob 4:45, jo nahranim in podrem kupčka.. Previjala je nisem, ker se ni pokakala, po lulanju pa tudi ni full smrdela (zgleda se je samo 1x malo polulala).. In potem problem za jo uspavat... Končno je potem ob 6:30 zaspala in jaz za njo.. Ob 7:15 zvoni budilka dragemu za vstat.. Kot vedno, on je ne sliši, jaz ga poskušam zbudit in potem od zaspanosti še jaz nazaj zaspim.. Se zbudim točno ob 9:00 in zavriskam dragemu, da je zamudil v službo in je že skisano gledal in mrmral, da kaj bo zdaj za vraga povedal očetu.. hahahaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Tamala pa je še sladko spala.. In se čez 10min sama zbudi.. Zdaj pa spet spančka od 11:30, tako, da bomo lahko šle vozičkat šele okoli 14:30-15:00 [sm=smiley13.gif]
Škoda.. Ker ne bo več tako toplo [sm=smiley13.gif]

Mi smo pa včeraj naši P povedali za slikanje kolkov, ker jih še ni imela in je dala napotnico.. Sicer, je nisem sama dobila v roke, ampak jo bojo v Valdoltro poslali sami (kot opomba, da je nujno, ker tamala ni tega še imela)..

Glede cepljenja proti rotavirusu: verjetno bova tudi midva najino piško cepila, ker ne bi rada, da pristane v bolnici.. Ker v vrtcih je možno dobit svašta.. Še posebno, ko kašni neodgovorni starši pošljejo svoje šmrkaste otroke, ki imajo za nameček mogoče še vročino v vrtec, da se ja tudi drugi otroci nalezejo!!! GROZNO!!!! Proti klopnemu meningitisu pa bova še videla- to se bova morala še dokončno zmenit..

tinca10 -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 12:49:29)

pozdravljene mamice! se opravičujem, ker vdiram v temo... če se še niste, se pa verjetno kmalu boste srečale s polnim noskom pri dojenčku, zato vam svetujem, da si ogledate naslednji prispevek, ki govori o različnih načinih/tehnikah čiščenja nosu s strokovnega in praktičnega vidika. pozdravček

http://s12.si/zdravo-zivljenje/razno-ostali-prispevki/1475-ienje-noska-pri-otroku.html

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (29.2.2012 13:09:16)

po dolgem uspavanju, je zaspala ob 1:30

kako to da jo tok pozno dajeta spat????

ne vem ob kateri uri ostale dajete spat svoje, ampak men se zdi pol 2 cist prepozn da se da otroka takrat sele spat...moj najkasnej ob pol 10 ze spi....

Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>