RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 17:59:26)

Hvala za vaše odgovore glede tega koliko mali pojedo.
Tudi sama bi si črpala mleko z namenom, da si povečam količino mleka, a kdaj naj to počnem, ko pa je mala skoz budna in zahteva pozornost in se pogosto doji? Že to, da si pripravim kaj za pod zob in skuham kosilo je maximum, kar mi trenutno uspe (ponavadi z eno roko :)). Dobro, da vsaj moj vskoči pri kosilu in domačih opravilih ali da se izmenjujeva, a sedaj tudi on dela, najin starši so pa malce dlje stran.. Tako, da se tudi ne čudim, če bi imela premalo mleka, saj to, da nisem spočita ali da ne posvečam velik pozornosti hrani in pijači, vpliva na količino mleka. Z veseljem bi to izboljšala, a trenutno ne gre.

emma - naša je budna praktično cel dan, ponoči spi 1x po 3ure, potem 1x po 2uri, potem pa še mogoče 1x po 1-2uri dremamo, vmes se dojimo. To traja nekje od 23h do 8h. Čez dan mogoče zaspi za pol ure na rokah ali sedaj malce dlje v vozičku, a to je res redkokdaj.

Vozičkanje - mi smo ta teden ponovno začeli in sva bili vsak dan zunaj vsaj eno urco, tudi uro in pol. Danes smo bile celo 2x po eno uro. Je dobro zavita in pokrita, tako da ne pride dost mraza do nje. Sem jo pa malo odkrila za par min., da je dobila malo sončka.

Matkurja - a tele kapljice se dobi zgolj na beli recept ali se jih lahko kupi v prosti prodaji v Italiji?

Lepo se imejte

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:07:09)

IZVIRNO SPOROČILO: *emma*

A vaši dojenčki so veliko budni čez dan?

Moja ne.. Je kar velika zaspanka [sm=smiley1.gif] Ko jo podojim in podre kupček, gre potem spančkat.. Ponavadi vse skupaj traja 1h (previjanje, hranjenje, podiranje kupčka, uspavanje).. Ponavadi potrebujemo vsaj 15-20min za jo uspavat, ker je fejst težka za zaspat, ma ko 1x zaspi, bi lahko pala tudi 4h, da je ne zbudim [sm=smiley1.gif] Prej sem jo nekje okrog 16:45 zbudila, sem jo previla in ob 17:30 smo že bile v položaju za podiranje kupčka, ki ga žal NI BILO [sm=smiley13.gif], zatoupam, da ne bo kaj bruhnila v spanju, ker jo to potem prebudi in sedaj že vsaj 20min lepo spančka.. Ponoči pa spi nekje od 24-1h pa do 6h (da potrkam na les, da ne spremeni ritma.. hehehe [sm=smiley36.gif])..

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:07:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Matkurja - a tele kapljice se dobi zgolj na beli recept ali se jih lahko kupi v prosti prodaji v Italiji?

Pojma nimam. Zakaj pa n bi rekla pediatru da ti napiše recept?

A ve ima tudi pregled pri pediatru za dva meseca starosti? Sem mislila, da je naslednji za tri.

Naš tudi spi čez dan kar precej.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:11:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

A ve ima tudi pregled pri pediatru za dva meseca starosti? Sem mislila, da je naslednji za tri.

Sej imaš vsak mesec pregled (posvetovalnica).. Do 1 leta starosti je vsak mesec [sm=smiley1.gif]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:16:51)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Sej imaš vsak mesec pregled (posvetovalnica).. Do 1 leta starosti je vsak mesec [sm=smiley1.gif]

A ja? Jz sem pa mislila da je pol na 3 mesece,

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:17:51)

Ni res. Pri 2. m je samo vaganje, ki ga vsi ne izvajajo. Pregledi so pri: 1, 3, 4./5. (en pregled), 6., 9. in 12. mesecih.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:31:35)

Jaz vem, da so vse moje frendice hodile normalno vsak mesec v posvetovalnico h pediatrinji, tako, da ne vem.. Zgleda, da nimajo vsi pediatri enak postopek..

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:34:45)

Zgleda, da nimajo vsi pediatri enak postopek..

Mogoče res.

Ste na pregledu dobili knjižico Moj prvi dnevnik? Poglej noter, kdaj so pregledi.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 18:43:52)

No ja, sem šla pogledat in res tako piše kot si rekla.. Zdaj mi pa res ni več nič jasno [sm=zmeden.gif]

Bomo pa videli kako bo pri nas.. Mi imamo prvo posvetovalnico 28.2.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 19:26:25)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Zgleda, da nimajo vsi pediatri enak postopek..

Mogoče res.

Ste na pregledu dobili knjižico Moj prvi dnevnik? Poglej noter, kdaj so pregledi.

Jaz nisem nič dobila. Kako pa to izgleda?

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 19:44:12)

mistica-tudi nasa bi jedla, jedla in jedla...ampak ker lepo dobova na tezi jo dojim cca 20-30min...ji pa po kasni uri ce je jok jok jok dam za 5min da se odzeja...ker mi ponoci-HB spi 5ur v kosu, jo cez dan dojim na 2-3ure...odvisno kaksne so njene zelje, ker
naj bi kao nadoknadli. Mi je pa ravno danes kolegica povedala da je okoli 4,5tedna in 7,8tedna pri otrocih naval rasti on takrat bi 24ur jedli...ste mogoce v tem obdobju?

Sprehod-danes sva sli za 45min na sprehod...tudi v vozicku se ni dala da bi zaspala...ampak HB ni jokala.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 19:45:01)

Mala knjižica, v katero se vpiše podatke o pregledih v prvem letu. Zgleda tako: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,37648.0.html

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 19:50:01)

Kontracepcija: večja gre spat ob pol devetih, mala zaspi za kratek čas okrog sedmih in je potem pokonci do 23. MM gre delat ob 5 zjutraj. Računica: seks odpade. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mogoče nama rata enkrat do dvakrat na mesec, takrat uporabiva kondom.  

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 8:15:58)

IZVIRNO SPOROČILO: urshek

No, tudi mi smo bili danes pri pediatru. Odustna teža je bla 3060g, danes pa jih ima 4500g. Na začetku sva bile samo na flaški (sem črpala svoje mleko), ker je bila prešvoh, zdej pa se samo dojiva.
Velika je bila 51cm, dans 55,5cm. Sem kr debelo gledala tam. Sva dobile kremo Daktarin, ker ima pikice pri ritki pa luliki in samo Bepanthen ni v redu.
S krčki mi nimamo problemov (TOK, TOK, TOK).

Ja kr trkej zaenkrat ja ... mi smo včerej bli pokonc od jutra ( 7h ) do večera ( 22h ) jo je zvijal ko ne vem kaj, smo probal vse sorte, babi ( moja mami ) je šla pa potem zvečer po Aptamil Comfort in smo ji ga dal in je nato spala do pol treh zjutraj in potem smo se nafutral in smo spal do 7h zjutraj, že spet nafutral in zdej spi ... upam, da bo danes bolši dan, .. čeprav je bila vsaj ponoči pridna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pinia30 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 8:57:09)

miami10: joj res upam, da bodo avstrijske kapljice kaj boljše. Pediatrinja je rekla, da so narejene na drugačni osnovi kot naše [sm=smiley13.gif] in upam, da bo ta ''''osnova'''' brez posledičnih krčkov. Me je namreč malo zaskrbelo, ko mi je prijateljica včeraj povedala, da ima njen mali poležano glavico, ker mu ni dajala kapljic - in to poletni dojenček, ki je ziher bil veliko na soncu. Opažam pa, da naša mala kljub dajanju ležečke vedno na drug bok, želi ležati na hrbtu z glavico levo. Dobimo drug teden kapljice in poročam, ker krčkov sploh nima več odkar ji kapljic ne dajem.

ana.nunez25:si mi bla prav luštna z vprašanjem ''''a sparovih nobena ne uporablja?'''' [sm=smiley1.gif] Veš, da sem jih šla včaraj iskat? [sm=smiley1.gif]...in so prav super, pa še 20% ceneje jih dobiš (že itak ugodna cena). Po pamperskah je naša dobila 2 izpuščajčka in rdečo ritko. Očitno ji tist smrdeči gel v plenici ne paše...tako da večinoma bomo uporabljali kar od muellerja in sparove...za MM, bodo pa pamperske, da malo menjamo in porabimo zalogo pampersk[sm=smiley1.gif].
Aja, letaro številko pa uporabljaš? (naša šiša ima 55 cm in slabe 4,5 kg) in 2 - malo razmišljam, da bi morala imeti trojko.

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 9:22:21)

Pojma nimam. Zakaj pa n bi rekla pediatru da ti napiše recept?

Naš tudi spi čez dan kar precej.

Matkurja - ker sem pregled pri pediatru že imela in mi je hitreje in lažje kar skočit v Italijo[sm=smiley1.gif]

Tudi nam P ni dala nobene knjižice, ker je ne daje[sm=zmeden.gif], tud za nasednji pregled se še moremo naročit, ko bo tudi cepljenje.

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
mistica-tudi nasa bi jedla, jedla in jedla...ampak ker lepo dobova na tezi jo dojim cca 20-30min...ji pa po kasni uri ce je jok jok jok dam za 5min da se odzeja...ker mi ponoci-HB spi 5ur v kosu, jo cez dan dojim na 2-3ure...odvisno kaksne so njene zelje, ker
naj bi kao nadoknadli. Mi je pa ravno danes kolegica povedala da je okoli 4,5tedna in 7,8tedna pri otrocih naval rasti on takrat bi 24ur jedli...ste mogoce v tem obdobju?

miami10- da, tole se je začelo v 5.t in traja tudi ves 6.t, no sedaj gremo v 7.t, torej nas čaka nadaljevanje al še kaj novega [sm=smiley36.gif] Sem tudi sama brala o teh zagonih rasti al fazah razvoja, zato upam, da je to res samo obdobje. Hvala za nasvet, bom tudi jaz poskusila tako jo pristavljat, samo upam, da ne bo skoz dajala rokic v usta in iskala dojko.

A se vaši [sm=duda.gif] tudi veliko pretegujejo med spanjem in zraven spuščajo še različne glasove? Za nami je s5 ena taka huda noč- spala je od 23h do 1h, potem še od 2.30h do 4h in to je blo to, potem je samo še mižala in se pretegovala, spuščala glasove in se vsake pol ure zbujala, dokler nisva ob 8h ustale. Groza! To je že 3.taka noč ta teden[sm=smiley6.gif]

Lp

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 9:33:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

A se vaši [sm=duda.gif] tudi veliko pretegujejo med spanjem in zraven spuščajo še različne glasove? Za nami je s5 ena taka huda noč- spala je od 23h do 1h, potem še od 2.30h do 4h in to je blo to, potem je samo še mižala in se pretegovala, spuščala glasove in se vsake pol ure zbujala, dokler nisva ob 8h ustale. Groza! To je že 3.taka noč ta teden[sm=smiley6.gif]

Lp

Za nami je pa bil pretresljiv včerajšnji dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ponoči pa smo kar spali. Drugače pa naša se isto preteguje in spušča čudne glasovi, včasih celo kar zapiska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ampak potem naprej spi .. pomoje, da sanjajo kej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 9:34:41)

Dobro jutro[sm=smiley1.gif]

camino79 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 10:46:57)

Dobro jutro!

No, moram poročati, da se pa mi dokaj uspešno navajamo na posteljico. Tu in tam že prespi v njej,tako čez dan, kot tudi zvečer, del noči, 2x že tudi zjutraj, po previjanju in hranjenju okrog 6.ure - za kakšno uro in pol max. Ful forsiram pa ne, sploh ne ponoči.[sm=smiley1.gif] Otrok rabi spočito in srečno mamo, kajne?

Počasi se daleč pride. Sem pa sprobala vse predlagano - cartljanje in dotike, ko je v posteljici, včasih jo dam noter mrtvo utrujeno, pa fen tudi deluje in sesalec včasih...Enkrat sem rekla samo lahko noč in zaprla vrata...pa je nekaj javkala, potem pa zaspala. V glavnem, majhni uspehi se kažejo...bomo vztrajali!
Hvala vsem za predloge.

Polivanje pa...kakor kdaj. Včeraj samo zjutraj, danes tudi zjutraj -bomo videli, kako bo naprej!

Mleko mi pa curi ven, še vedno...saj zato pa menda poliva, ker se prehitro naje. Jo zato vmes odstavljam in kao podirava kupčke...samo so ti kupčki pri nama larifari. Včasih še bolj bruhne, tak da zdaj delam bolj po občutku. Upam, da se uravna, ker brez blazinic sploh ne gre več. Nocoj jo bova zvagala, da vidiva, kako napreduje.

Prej mi je zadremala kar na kuhinjski mizi...na odejici, jaz pa sem medtem gospodinjila in veselo ružila. Zlati otrok!

Gremo popoldne na obisk k starim staršem in stričku...na kratko. Še prej, popoldne, ko se prikaže sonček na našem balkonu, pa gremo PRVIČ nastavit lička sončku za 5 minut. Debelo napravljeni, valjda. Patronažna še sicer ni nič rekla, samo se mi zdi tak fajn toplo danes. Stari pa smo 14 dni...je prezgodaj? (samo smo 14 dni zamujali, tak da smo v bistvu 1 mesec [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lepo soboto želim.

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 11:41:11)

camino79-ni prezgodi...meni so v porodnišnici 3 dan ko sem šla domov, rekli peljite jo na sprehod ko je tako toplo (takrat je blo res še +10) ampak če jo toplo oblečeš za kratek čas ni problem...problem je edino mrzel zrak, ki ga vdihavajo...ampak v tem kratkem času ji sigurno ne bo nič...

joj joj-mi smo imeli včeri spet kolike...adijo pamet...me je kr groza!! upam da jih danes ne bo...

danes smo se poteali malce več kot 1urco...v vozičku je malo podremala, zdej pa tudi malce drema...
KRILJENJE-naša skos maha in krili in stoka in jamra...zato sem nadvse srečna-presrečna, da ponoči spi v svoji sobi in svoji poosteljici, ker se varuška ne oglaša, da se lahko naspim...ker sem bila 3dni pri mami, tam imam posteljico v isti sobi in sem skos gor skakala, ker sem skos čakala kdaj bo spregledala, al zajokala...al bo treba jest...adijo pamet...

sicer pa je naša čebelica danes dobila bratranca in jaz novega nečaka...smo zelo veseli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Trobentica_ -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 11:54:21)

Ojla vsem! Se oglašam po doooolgem času [sm=smiley1.gif]
Hvala vsem za čestitke in čestitke tudi z moje strani vsem mamicam![sm=bravo.gif]
No, pri nas je 22.1.2012 zjutraj, privekal na svet naš mali korenjak, po imenu Mark, težak 2950g in velik 49cm. Porod "super", doma smo bili po treh dneh. Nisem pa bila nič za rač., ker sem imela "prepoved" zaradi oči oz. sem se pač malo čuvala, da se mi moja obupna dioptrija ne bi še poslabšala, že tako sem imela občutek, da slabše vidim kot sem prej. No, zdaj je stanje dosti bolje in grem tudi že za rač. in pogledam kaj po TV, pazim pa še vseeno, da ni preveč :)))

Porodna zgodba pa gre nekako takole:
Vprašanje, ki se mi je porajalo že 3 tedne pred porodom "ali bom vedla, ko mi bo odtekla voda in če mi mogoče že ne odteka??" se je razjasnilo v momentu [sm=smiley36.gif]. Sredi noči, na dan poroda, sem šla še normalno na wc, potem se ulegla nazaj in čez kakšno uro ali dve, evo, začne teči spodaj kot slap Rinka. Tega res ne moreš sfalit [sm=smiley36.gif] , to kar teče in se ne ustavi. Je klical moj 112 (al ktera je že za to), ker ni točno vedel, a gremo v P, ali počakamo, ker v MŠ so rekli, da ko odteče voda, naj ne bi hodila. Pa še v tretjem nadstropju smo. So rekli, naj počakamo, da nas pridejo iskat gor. Minute so šle fuuuul počasi, preden je rešilec prišel. In kaj so rekli? Ja, kar pridite dol počasi. Ja ok, pa pejmo. Popadkov še nisem imela - vsaj ne da bi vedla. Me dajo v rešilca, potem se je pa pomalem začelo nekaj novega, jap, taki "nežni" (v primerjavi s potem pravimi) popadki. V P sem prišla 7 cm odprta, za klistir menda ni blo časa, popadki so se stopnjevali. Nekaj časa sva jih z dragim predihavala, potem pa smo šli na mizo, parkrat potisnili, vmes predihali še 2 popadka, še parkrat pritisnili in najin prelep sonček je bil že pri meni v naročju [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]. Vse skupaj, od doma do pogleda na najinega srčka, je trajalo cca. 3 ure, sam porod 2 uri. Tko da je bil naš mali zelo expresen [sm=smiley36.gif]. Najhujši so bili tisti zadnji popadki, ko že misliš, da bo kar padel ven, ti pa moraš tam ležat in predihavat. Sam iztis pa ok, ni blo panike. Najtežje je kar potiskat in potiskat, ko že ne moreš več, ker si brez zraka in moči, babica pa govori, "pridna pridna, še maloooo pa bo zunaj" :). Sem imela super babico, Polono, tako da, hvala ji. Sicer sem dobila par šivčkov, ampak ok. Je rekla, da mi je morala naredit majhen rez, drugače bi se raztrgala. Če bi vedla, kako bo potem s temi šivi, ajme meni... Po prihodu domov, se je s šivi začelo pravo mučenje. Nisem mogla verjet kako to boli. No ok, je minilo tam nekje po 10ih dneh. Iz P sva šla po 3eh dneh in mali je bil ful priden s spanjem. Sicer je to pomenilo, da ni imel zadosti obrokov čez dan, tako da gramčki kar niso šlo gor, ampak smo se trudili kolkor se je dalo. Mali je tako spal, da sem počela vse mogoče, da bi ga zbudila, pa ni uspelo. Tako da, da bi jedli na 2 uri ni blo šans. Za ponoči pa mi je rekla patronažna, da ga ni potrebno zbujati, ker je prespal celo noč, tam nekje od enajstih zvečer ali polnoči, pa do osmih zjutraj.

No, smo bili doma dober teden, potem se je pa začelo. Totalno zabasan nos in kašljanje. Par dni sem, po navodilih patronažne, vztrajala in sama čistila nos s fiziološko in vato, pa potem, po navodilih zdravnice, ki sem jo klicala, še z aspiratorjem na vdih in neko kremico za v nos. Pa ni pomagalo dosti, mali je komaj dihal, najhuje je bilo zvečer in ponoči. Nisem vedela kaj naj še. Zdravnica je rekla, če ne bo bolje, naj se pridemo pokazat. Kmalu je sledil obisk patronažne, je rekla zdravnica naj počakamo še ta dan, ker je bilo ravno takrat ful mraz, pa da ne bi šli z malim ven za "brezveze". Po 5ih dneh takega stanja, je končno sledil obisk patronažne in po njenem nasvetu, smo po hitrem postopku odšli v Zdravstveni dom se pokazat - HVALABOGU da smo šli in škoda, ker nismo šli že prej!!! Po poslušanju srčka in meritvi srčnega utripa in set_uracije, mi zdravnica reče, da bomo šli kar v bolnico !??!? Mene bi kmalu kap, seveda sem planila v jok, kako? kaj zdaj? moj sonček je star komaj 14 dni! kakšna bolnica, a je tok hudo al kaj ?!? Je rekla, da je možnost pljučnice, da je nizka set_uracija (takrat š nisem vedela kaj to je) in da bolje da gremo v bolnico. Poklicali so rešilca, že v rešilci je dobil kisik in prepeljali so naju v bolnico. Pljučka niso bila ok, set_uracija je bila nizka, tako da so ga takoj priklopili na kisik. Meni se je srce paralo, hudo mi je blo za znoret, sploh ker ne veš za kaj se gre. Ok, potem ko ti povejo stvari, je malo lažje, ma vseeno je kar trajalo preden sem izvedela karkoli. Ok, precej mi je odleglo že takoj, ko je zdravnica prišla in rekla, da ni tako hudo, kot je zgledalo oz. se slišalo po tel., ko so jo poklicali, da prihaja en otroček z možnostjo pljučnice. No, da ne bom predolga (saj sem že no hehe), v bolnici sva ostala en teden. Mali je imel bronhiolitis, to je vnetje dihalnih poti in pri tem pomaga menda le kisik. Pač dokler mali ni sposoben sam dihat "v mejah, ki so določene za normalne", mora bit na kisiku. Lahko je to en dan, dva dni, 4 dni..., lahko pa traja dlje. O tem tednu v bolnici niti ne bi, bil je prekleto mučen tako za malega kot tudi zame. Revček se mi je ful smilil s tistimi cevkami okoli njega. V celem tednu ne vem če sem spala kdaj v kosu 3 ure, imela sem še cimro s punčko, ki je bila prav tako bogica, še malo bolj kot naš. Ves ta čas je bil priklopljen na kisik, dobival je inhalacije, kapljice v nos. No, po parih dneh smo probali brez kisika, pa ni šlo, je tista vrednost preveč padla, akr je pomenilo, da se brez kisika še preveč matra. N, po enem tednu smo zopet probali in šlo je, tako da sva le odšla domov. Itak me je bilo strah in me je še zdaj, ko kdaj čudno zadiha, ampak ok, naslednji dan sva imela pregled pri zdravnici in rekla je, da je vse ok. Pač noska bo treba še kar nekaj časa pucat, zdravnica v bolnici se je pohecala, da mu bom itak mogla do 16ega leta pucat nos, ker si ga sami ne znajo, sploh pa moški, ki se kar ob rokav obrišejo....no, pa prepoved obiskov imamo 1 mesec in prepoved zadrževanja v zaprtih prostorih.
Je pa res kot pravijo, v vsakem slabem nekaj dobrega in obratno. Sem pridobila nekaj izkušenj v bolnici, ki jih drugače ne bi. Recimo za Aventovo črpalko tut slučajno nisem vedela kako se "pravilno" pumpa, zdaj vem. Jaz sem pač pumpala v ritmu kot bi mali sesal, no pa ni tako, tako da zdaj več načrpam in hitreje hehe [sm=smiley36.gif]. Prav tako za čiščenje noska - imam zdaj več izkušenj. Pa še kaj bi se našlo, ampak se zdaj ne spomnim :))).
Punce, čistite malim noske obvezno!!!

Takole zaenkrat, imam sicer kar nekaj vprašanj, ampak sem že tako dolga, da grem zdaj pa malo počivat, ker mali ravno spi [sm=smiley1.gif].
Lepo bodite [sm=rozica.gif]

pinia30 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 11:54:56)

Mi smo sli iz porodnisnice na začetku januarja in takrat takoj tudi ze ven. Sicer sva bila skepticna, ko so ob odpustu rekle sestre, da naj gremo ze isti dan ven, ker glavno da je nad 0 stopinj. Pa mislim, da se nam kar obrestuje, ker mala nima niti zamasenega noska, pa v stanovanju ne kuriva na 23 stopinj. Pa v prvih 10 dneh je tudi bila že na morju - morski zrak je sploh super...danes spet sibamo na obalo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
No, vsak po svoje, ker nekateri ne peljejo otročka ven dokler ni vsaj +15 [sm=smiley1.gif].

coca cola -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 12:13:31)

Vidim, da nisem edina, ki ji otrok ne spi [sm=smiley13.gif]....moj je danes že celo dopoldne buden in joka [sm=smiley19.gif]....najbolj mu paše kengurujčaknje. Prej mi je tako zaspal, ko ga odložim v košek....jok [sm=smiley19.gif]

Prej zjutraj mi je vse pobuhal, kaj je pojel. 1x se mi je zazdelo da ni samo polivanje, ampak da je malo v loku bruhnu [sm=smiley13.gif]...moram ga opazovat bolj. Pa pri podiranju kupčka je mene in sebe pobruhal. Res sem čist obsedena s tem polivanjem [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Je bil pa ponoči kr priden, samo 1 uro je bil orenk buden, pa še to skos na joški se crkljal [sm=smiley36.gif]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 12:28:26)

Moram se pohvalit mi že tretji dan nimamo krčev. Hb ker naša jih je imela kar močne. Po 2 uri skupaj, vsa potna... In to sedaj, ko ji spet dajem Plivit D3. Prej pa ji nisem dajala ca 1 mes in jih je imela vsak dan- GROZNO... Tako da jaz lahko rečem da nam kapljice tega zagotovo niso sprožile. Imela jih je,ker je pač otrok, ki jih ima in bi jih imela v vsakem primeru. Zato sem se tudi odločila, da ji kapljice vit D vseeno dam in glej zlomka... sedaj je vse ok. Upam, da ostane tako. Oz da jih ne bo vsaj vsak dan... Tako , da je ovržena tudi Ronjina teorija o cartanju. Ker naša je precartana in jih je imela. Sedaj pa isto scartana - nima.[sm=smiley1.gif]. Punce- vse mine. Mislite si to in ponavljajte teorijo treh mesecev in boste lažje dale skozi...[sm=metulj.gif]
Lefaksin nam ni nič koristil za krče- žal. Imam pa ga, da ji dam kaplico na dudo, ko se mi zbudi v vozičku, al lupinici in potem, kar zapre oči, dudo pljune ven in zaspi nazaj. Tako da jaz imam avstrijske kapljice že 4 teden.[sm=smiley2.gif]

Poseljico smo med včerajšnjimi obiski uspešno prestavili oz zamenjali za kavč. Sem jo probno dala notri zvečer in je bila spet budna čez 5 minut. Danes pa not spančka že od 9 ih.[sm=bravo.gif] Samo ne priznavam še delovanja tokov[sm=smiley36.gif]... Mora biti več kot enkrat[sm=smiley36.gif]. To je lahko samo naključje... Saj tudi do sedaj je 2 x tedensko kdaj zaspala notri...

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 12:54:51)

Trobentica čestitke za sina in lep, kratek porod.[sm=bravo.gif] Drugi del zgodbe je bolj žalosten, ampak hb ste sedaj vsi doma in bo zagotovo šlo na boljše...[sm=smiley1.gif]

Kile, - 16 in še imam blage otekline od nogavic... Saj bo počasi...

Mistica verjamen, da pri večji dan nespečem [sm=duda.gif] komaj zmoreš tuš in prehrano, kje naj bi bilo vmes še črpanje. Kot bi mene opisovala pri prvem... Če te kaj tolaži, sem prebrala da je nočno dojenje najbolj pomembno za dojenje. Ko tega ni več se začne proizvodnja sčasoma zmanjševat. In moram reč, da je očitno to res, ker sem bila pri prvem tako crknjena, da sem potem začela zvečer samo z Am, ampak nisem mogla izenačit porabo s produkcijo kljub dnevnem črpanju...

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>