RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

camino79 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 14:45:15)

Krčev, hvalabogu, nimamo kaj dosti...se sprdi in napolni plenico, pa zaenkrat gre.

Imam pa drug problem...spanje v posteljici.
Kje spijo vaši otroci? Najina zaspi v svoji posteljici le, če je smrtno utrujena...vsake kvatre enkrat...sicer poleg mene, obvezno ob dotiku kože (vsaj jošk), v najini postelji.

in če jo odložim v njeno, jok, sledi hranjenje, podiranje kupčka - ki nama vzame vedno fuul časa in energije - pa novi poskus posteljice, in jovo na novo.
Meša se mi.

Kako naj jo navadim na njeno posteljico??????? Naj jo pustim jokati (kričati)? Ne morem...

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 14:45:47)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

joj moj ma grozne krče. Dere se kot nor. ne vemkaj naj naredim[sm=smiley19.gif]

Nič posebnega ne moreš naredit.. Poskusi tudi ti narediti ta zvarek, da vidiš, če bo bolje!! Se pa moraš sprijaznit s temi krči- jaz sem se že.. Še posebno fantki imajo precej močnejše in pogostejše krče kot deklice, tako, da boš morala vsaj 2 mesca potrpet, da se črevesje tvojega sineka uredi, ni kej.. Je pa žalostno gledat svojega otročka kako joka od bolečin [sm=smiley13.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 14:52:30)

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Kje spijo vaši otroci? Najina zaspi v svoji posteljici le, če je smrtno utrujena...vsake kvatre enkrat...sicer poleg mene, obvezno ob dotiku kože (vsaj jošk), v najini postelji.

in če jo odložim v njeno, jok, sledi hranjenje, podiranje kupčka - ki nama vzame vedno fuul časa in energije - pa novi poskus posteljice, in jovo na novo.
Meša se mi.

Kako naj jo navadim na njeno posteljico??????? Naj jo pustim jokati (kričati)? Ne morem...

Naša tudi protestira, če jo damo še na pol budno v posteljico pa ji ponudim dudo in jo držim njenih ustih, dokler je ne prime pa čeprav bo potrebovala 2-3min za to.. Potem ne ve več kaj bi, vmes se joče z dudo v ustih in jo potem prime in začne vlečt, vmes neki stoka, ma jo duda pomiri in omaga v 5min.. Vmes jo božam narahlo po glavici in ponavadi deluje.. Če pa ne deluje, jo pa pustim, da se malo zjoče (ponavadi ne traja več kot 5-10min), ker jo tudi jok malo utrudi in potem zaspi..

Jaz je nikakor ne bi ponovno hranila, ker otrok ne potrebuje npr. na 1h hranjenje.. Še posebno, če se je prej že pošteno najedel..
Ker tako boš lahko delala v nedogled in če je sedaj ne boš navadila na njeno posteljico, je ne boš nikoli..
Moja kolegica ima zaradi tega tašne probleme pa je tamala sedaj stara že skoraj 4 leta..

Naj reče kdo akrkoli, ma jaz se ob otroku v svoji postelji ne bi mogla pošteno naspat, ker bi morala skozi bedet, če se je tamala kako obrnila in da je ponesreči v spanju ne udarim (ker v spanju, še posebno, če kaj sanjaš je vse možno)..

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:00:35)

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Meša se mi.

Kako naj jo navadim na njeno posteljico???????

Naš hvalabogu zaspi. Zvečer ga dam not, prej mu dam termofor, da je toplo, pol ga ven vzamem. Pa ko ga pokrijem s kovtrčkom ga še faj stiskam en cajt (pol me križ boli), al pa ga šepetaje nagovarjam, al mu pa kak članek iz revijo po pravljično berem. Neki od tega pali.

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:13:07)

Kako je z vpisom otrok v vrtec? Naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] so še premladi za oddajo prijave za vpis do 31. marca letos?

Mene prepričujejo, da je vlogo (v Lj) treba oddati takoj, ko je otrok rojen. Meni se to zdi v našem primeru nesmiselno. Novince v vrtec vključujejo 1. septembra, ko bodo naši otročki stari 8 mesecev, me pa še na porodniški. Po pravilniku mora biti otrok ob vključitvi star vsaj (dopolnjenih) 11 mesecev oz. njegovi starši ne smejo biti več na starševskem dopustu. Meni se zdi neumno fiktivno povečevati dejanske potrebe po vpisu v vrtec.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:16:08)

Kimica, jaz se isto bojim. Zdaj ga dva dni dam zjutraj k sebi v pojstlo in sploh ne morem trdno zaspat. Skoz mislim, da ga bom potlačla.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:18:09)

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Kako je z vpisom otrok v vrtec? Naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] so še premladi za oddajo prijave za vpis do 31. marca letos?

Mene prepričujejo, da je vlogo (v Lj) treba oddati takoj, ko je otrok rojen. Meni se to zdi v našem primeru nesmiselno. Novince v vrtec vključujejo 1. septembra, ko bodo naši otročki stari 8 mesecev, me pa še na porodniški. Po pravilniku mora biti otrok ob vključitvi star vsaj (dopolnjenih) 11 mesecev oz. njegovi starši ne smejo biti več na starševskem dopustu. Meni se zdi neumno fiktivno povečevati dejanske potrebe po vpisu v vrtec.

To tud mene zanima. Naš bi šel v vrtec 17. novembra. Sam je res pol treba dat že vlogo.

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:26:19)

POSTELJICA-naša spi v svoji posteljici...že od začetka...uspavamo jo na rokah...v posteljico ji damo termoforček, da je topla...tudi če ne zaspi popolnoma jo potem do konca uspavam posteljici...jo božam (čez dan tudi govorim...ponoči nič govorjenja)...
naš ritual (mislim da sem ga že napisala)...kopanje ali samo previjanje, dojenje ob glasbi narave...zaspi ob podiranju kupčka...čez dan pa itak spi samo 1x in takrat jo uspavam ponavadi na rokah ob otroških pesmicah...ampak to traja tudi po 3ure...danes pa sem jo položila na kavč, jst sem se ulegla zraven, da sva se gledali, jo božala, ji govorila in popravljala dudo...ko je zaspala-sem zaspala tudi sama...

Pinia30-plivit d3 smo ukinili in dobili Olevit iz avstrije-naj ti povem "žalostno" novico (ali pa je to zgolj naključje), da sem jih dala 2 dni za poredoma-drugi dan vik in krik ob 15h-22h...potem se naredila pavzo 4dni...včeri sem ji dala 1 kapljico popoldansko kričanje ponovno na sporedu...zdej spet spustim 2dni in v soboto dobi 1 kapljico (ker če se bo drla smo vsi doma in v nedeljo je še dan za počitek)...zdej a je to zgolj naključje ali pa tudi avstriske kapljice niso nič drugačne...

vpis v vrtec-mi imamo vpis od 16-20.4. in jo bom normalno vpisala...sej oni ti sporočijo če si dobil, pripada ti potem šele ko otrok dopolne 11mesec (če se ne motim v starosti), prej pa te čaka mesto...od kelogov punčka je v vrtcu v skupini sama-ker ostali otroci pridejo čez 1mesec ali več...tko je...

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:29:24)

Midva z dragim sva tudi mislila že sedaj oddat vlogo za vrtec.. Vendar naše ne bi letos dali v vrtec, ampak januarja 2013, ker se mi zdi neumno jo dajat v vrtec, ko sem jaz na porodniški.. Nima smisla!!! Jaz začnem itak šele februarja delat, tako, da, če bi tamala šla januarja v vrtec bi bilo super (jaz januarja koristim star dopust), da jo lahko uvajam v vrtec, potem pa bom itak šla to 1leto delat po 4 urce- če lahko izkoristim zakaj pa ne.. Bo pa edino plača bolj boga (cca. 450eur) [sm=smiley13.gif]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:36:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

To tud mene zanima. Naš bi šel v vrtec 17. novembra. Sam je res pol treba dat že vlogo.

Zakaj pa 17.novembra?? To je sobota..

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 15:45:24)

Matkurja novembra? Saj še ne bo 11 mesecev...

Camino imava identične[sm=duda.gif]? Ne vem kaj naj ti rečem. Mojo ni in ni šlo dat not na noben način. Le ko je bila že mrtvo adijo... Pa jo dam v posteljico ogreto s termaforjem, ovito že prej v odejico, v sobo smo dodali radiator, če bi to bilo... Božanje, držanje roke na glavi, duda- jo tako noče in se začne histerično dret, in vse ostalo ne deluje...Po dveh prebedelih nočeh je pač pri meni. Le 2x mi jo je uspelo v nočnem času tja odložit- ko sem jo mučila cel dan in je bila adijo, jaz pa tudi. Spala je tam 2-3 urce. Pri meni spi od 23 do 3.30, jo obrnem in se zbudi med 5 in 6,. Spet zamenjam dojko,i in spi naprej do 10 ihal 12 ih, če se jaz ne vstanem.
AHA, TUDI KOŠARO od vozička sem dala not in ni bilo nič drugače. Se zbudi znotraj 2 in 10 min.
V ležalniku v dnevni pa spi. Tudi v lupinici in košari zunaj, če je njena ura.
Vsi so mi rekli naj prestavim posteljo... I n mi je en prišel zmerit te vodne al kakšne tokove. Rekel naj zamenjam posteljico s kavčem in sedaj čakam, da bo vikend in izkoistimo kakšen moški obisk...
Pa bi rada rekla, da sem bila pri prvem proti temu. Ampak lahko si proti, ko ti otrok spi v svoji postelji. Ko ga pa deset_ič prestaviš in se zbudi in ti gre 5 ur mimo pa popustiš. Ker si adijo... 2 tedna sem se bala in slabo spala. Sedaj spim normalno. Nikoli nisem toliko spala kot sedaj. Čutim pa,ko se zbudi in jo priklopim preden se joka in razbudi. Tako je lačna vedno isto uro...
Mi bo pa moralo uspeti tole z njeno posteljo, ker ne vem kaj bom ko bo na AM...[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Pišem ob dojenju- zato je tako...

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 16:08:24)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Zakaj pa 17.novembra?? To je sobota..

Nisem gledala datuma. No takrat bo star 1 mesecev in verjetno se tudi nega takrat konča. (se mi ne da zdaj gledat odločbo).

No, decembra sem mislila. [sm=smiley1.gif]

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 16:16:37)

Jaz bom vseeno oddala prihavo že do 31.3. in potem še naknadno ... bolje večkrat pa da vidm kje smo ( a bomo kje dobil al ne ), kot pa premalkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 16:23:28)

Nisem gledala datuma. No takrat bo star 1 mesecev in verjetno se tudi nega takrat konča. (se mi ne da zdaj gledat odločbo).

Aha.. Ti bi morala z 17. decembrom v službo al kako?? Jaz bi morala 23. decembra v službo, vendar bom imela za izkoristit 18 dni starega dopusta in bom vzela še par dni novega, da bi nekako pričela s 1. februarjem delat..
Tako, da meni bi najbolj ustrezalo, da bi tamala nekje okoli 20.januarja pričela hoditi v vrtec..

tix -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 16:37:06)

Včeraj zvečer sem jo lepo skopala, oblekla za spanje, prinesla v sobo in se je pokakala za cel teden, še na previjalki je vse ven lezlo, jo končno oblečem nazaj, podojim in med tem ko sem jo nesla v posteljico je izbruhala pomoje res cel obrok, je kar od mene teklo.

A boste šle na kakšno pustovanje. Pri nas organizirajo v telovadnici za otroke, pa bi starejšega res rada peljala je že tako malo med vrstniki, pa moj dela, da bi malo pazil in nevem kako sedaj?

Glede uspavanja pa težko pomagam - včasih ornk sito in suho odložim v posteljico pa noče spat, včasih brez problama, ampak za enkrat se ne obremenjujem sploh pa ne ponoč če je treba spimo skupaj, ni težav, le moj včasih vpraša sredi noči ali je mala tukaj :)  

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 16:53:04)

Kokosh: odkar so v Lj. spreminjali pravilnik ga sicer nisem šla preverjat, a včasih je bilo tako, da si ga moral vpisat aprila, tudi če je izpolnil pogoje šele sredi leta. če daš vlogo prezgodaj ti jo itak lahko zavrnejo kot neustrezno, tako da ne boš delala gužve po nepotrebnem. Ti pa tudi jaz priporočam, da jo, sploh če gre za Ljubljanski vrtec daš že sedaj, ker je res veliko za čakat, tudi če imata oba že dovolj časa stalne prebivališče v Ljubljani. Če ne, ga je pa skoraj nemogoče dobit, na žalost je še vedno tako.
Jaz bi tudi mojo prijavla, ampak sploh še ne vem, v katerem kraju naj jo prijavim, ker se bomo selili, samo še nimamo točne lokacije.

Pustovanje: naša 2 bosta na počitnicah pri dedkih in babicah. Če bo tam kakšno pustovanje bosta šla, če ne bosta pa samo za domače maškari.

Ravno smo se vrnili iz enournega sprehoda. HB je praktično nehalo pihat, ker dopoldne je blo za Lj. res noro.

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 17:00:28)

Pozdravljene po dolgem čas.

Berem vas, za pisanje ni časa, saj je naša pupika skoz budna. Smo pa od ponedeljka vsak dan zunaj [sm=bravo.gif] Meni zelo paše zrak, mala samo drema v vozičku, je pa zrak ne utrudi kaj dosti[sm=smiley13.gif] Kake izkušnje imate ve?

Vrtec- obvezno oddajte vlogo sedaj, ko bo vpis (mi ga imamo že ta mesec), če želite, da boste dobile vrtec decembra 2012 oz. ob koncu porodniške (pa še to ni ziher, da vas bo čakalo mesto, glede na to da se šol. leto začne septembra in glede na zasedenost v vrtcih).

Koliko pa vam kaj pojedo vaši [sm=duda.gif] pri enem obroku v ml? Naša se je začela precej pogosteje dojit, skoz je lačna in ker smo se samo dojile, sem si spumpala mleko, da bi videla kok ga imam in sem prišla do spoznanja, da očitno nimam več dovolj mleka, mala pa rabi vedno več, tako da sem ji parkrat že dodala. Ima katera podobno izkušnjo?

Pozdrav

tix -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 17:07:03)

sem si spumpala mleko, da bi videla kok ga imam in sem prišla do spoznanja, da očitno nimam več dovolj mleka, mala pa rabi vedno več, tako da sem ji parkrat že dodala. Ima katera podobno izkušnjo?

Črpalka ni merilo. Po čem si pa še ugotovila, da ima premalo?

coccinella -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 17:22:06)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Matkurja novembra? Saj še ne bo 11 mesecev...

Camino imava identične[sm=duda.gif] ? Ne vem kaj naj ti rečem. Mojo ni in ni šlo dat not na noben način. Le ko je bila že mrtvo adijo... Pa jo dam v posteljico ogreto s termaforjem, ovito že prej v odejico, v sobo smo dodali radiator, če bi to bilo... Božanje, držanje roke na glavi, duda- jo tako noče in se začne histerično dret, in vse ostalo ne deluje...Po dveh prebedelih nočeh je pač pri meni. Le 2x mi jo je uspelo v nočnem času tja odložit- ko sem jo mučila cel dan in je bila adijo, jaz pa tudi. Spala je tam 2-3 urce. Pri meni spi od 23 do 3.30, jo obrnem in se zbudi med 5 in 6,. Spet zamenjam dojko,i in spi naprej do 10 ihal 12 ih, če se jaz ne vstanem.
AHA, TUDI KOŠARO od vozička sem dala not in ni bilo nič drugače. Se zbudi znotraj 2 in 10 min.
V ležalniku v dnevni pa spi. Tudi v lupinici in košari zunaj, če je njena ura.
Vsi so mi rekli naj prestavim posteljo... I n mi je en prišel zmerit te vodne al kakšne tokove. Rekel naj zamenjam posteljico s kavčem in sedaj čakam, da bo vikend in izkoistimo kakšen moški obisk...
Pa bi rada rekla, da sem bila pri prvem proti temu. Ampak lahko si proti, ko ti otrok spi v svoji postelji. Ko ga pa deset_ič prestaviš in se zbudi in ti gre 5 ur mimo pa popustiš. Ker si adijo... 2 tedna sem se bala in slabo spala. Sedaj spim normalno. Nikoli nisem toliko spala kot sedaj. Čutim pa,ko se zbudi in jo priklopim preden se joka in razbudi. Tako je lačna vedno isto uro...
Mi bo pa moralo uspeti tole z njeno posteljo, ker ne vem kaj bom ko bo na AM...[sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

Pišem ob dojenju- zato je tako...

Veš kaj, mene pa zanima, koliko kaj stane tole mirjenje tokov? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 17:25:07)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Aha.. Ti bi morala z 17. decembrom v službo al kako?? Jaz bi morala 23. decembra v službo, vendar bom imela za izkoristit 18 dni starega dopusta in bom vzela še par dni novega, da bi nekako pričela s 1. februarjem delat..
Tako, da meni bi najbolj ustrezalo, da bi tamala nekje okoli 20.januarja pričela hoditi v vrtec..

Ja, takrat bi morala začet delat. Dopust pa... če bom dobila nov šiht, ga ne bom mogla koristit, ker delam v šolstvu, če ga pa ne dobim, bom ap itak brezposelna in pol niti ne vem, če bi dala otroka v vrtec do septembra, ker v šolstvu sredi leta težko dobiš šiht.

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 17:36:19)

Pri nas je glede varstva takole ... Panike naj ne bi bilo, saj sta moževa starša upokojena (oz. tik pred).  Pripravljenost za varstvo zaenkrat je (vsaj ravni pisma o nameri), obenem pa pritiskata na naju, naj oddava vlogo za vrtec (za vsak slučaj ).

Meni se zdi nepotrebno prijavljati, saj je veliko staršev, ki za svoje otročke res nimajo druge možnosti za varstvo kot v jaslih (stari starši še zaposleni, bolni ali daleč stran). Vem sicer, da je pripravljenost za varovanje vnučka povsem njihova dobra volja in če ne bodo hoteli, pač tako bo, samo po drugi strani bi pa otroku res rada prihranila prezgoden odhod v vrtec.  Poleg tega imava z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] stalno bivališče izven MOL, tako da ima v Lj še malce manj možnosti.

Skratka, ne bi ga rada dala v vrtec vsaj do 2. starostne skupine in upam, da mi ga ne bo treba, zato se tudi skušam izogniti oddaji vloge letos [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mopsy -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 17:54:46)

Zdravo!
Kolki Imeli pregled v porodnišnici pred parimi dnevi, ker nismo imeli ga pri rojstvu. P se je sama spomnila na to in nam napisala napotnico.
KrčiJa nas dajejo (in seveda to dvojno). Nabavli smo colikind granule (italija) in delujejo tako, da se malenkost lažje sprdkata, torej omilijo krče. Ne vem koliko v resnici pomagajo, ker si ne upam prekiniti z doziranjem. Je pa bilo nekaj dni zelo ok in sem ugotovila, da verjetno ker nisem pila mleka, jogurtov... zgleda, da jima to ne sede.
KopanjeMi se kopamo na 2 dni, ker lepše zaspita, sploh pa pomaga pri krčih.
PleniceKer imamo dva, smo si dovolili sprobati popolnoma vse plenice, ki so nam jih ostali prinesli. Torej Pampers sensitive 1&2 zelo smrdijo, ko se polulajo in najraje puščajo pri strani. Muellerjeve 2 so ok, ampak malenkost debele, kar trenutno ni tako slabo, ker itak še ne hodijo pa jih ne moti toliko. D&M delujejo zelo umetno in trdo ampak niso še spustile. Pampers navadne so tudi ok, nič posebnega edino delujejo mi zelo tanke in me je strah da bodo ponoči kaj spustile.
SpanjeNaša dva zvečer nahranimo in se malo pocartata in ju nato damo spat. Če ju ne šraufa spita najprej po 4-5 ur, naslednja runda 3 ure in zadnja 4 ure. Vmes obvezno hranjenje. Če ju pa kaj šraufa se pa seveda vmes zbudita (ne istočasno [sm=smiley13.gif]) in ju je treba spet uspavati. Kar pomeni, da ob slabih dnevih smo pokonci vsake 2 uri..[sm=smiley36.gif] Sta prava požeruha..v 1 mesecu sta dobila 1,5kg..zdej v drugem pa ne bo nič kaj drugače. Ob kateri uri jih tiste, ki vam dolgo spijo dajete spati?
Ginekol. pregledMeni so vzeli PAP briz zaradi nazadnje slabega izvida. Ostalo pa pogovor o kontracepciji in ostalem.

Mi komaj čakamo, da bomo lahko kaj dlje (hkrati) spali in da se nam vse to s prebavo umiri (sploh zaradi tega, ko ju šraufa in sem sama...se je težko odločiti katerega bi dvignila - v tem primeru hvala tistemu, ki je odkril dude)..[sm=jezicek.gif].

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 18:46:44)

IZVIRNO SPOROČILO: tix

tix- ja, vem, ker naj bi mleko nastajalo sproti, a vseeno sem si načrpala le 80-90 ml (skupaj iz obeh prsi, ne iz vsake toliko) in potem je mala pojedla teh 80 ml + 30 do 50 ml dodatka, kar se mi zdi veliko za 6 tednov starega [sm=duda.gif]. In to sem poskusila 2x in obakrat sem si približno tolik načrpala, mala je pa potem še nekaj pojedla dodatka (različno, a vsaj 30 ml). Pa skoz je lačna (cmoka, stavi rokice v usta, vleče dodo ko zmešana, joka, ...), kljub temu, da jo dam na prsa vsakič, ko zahteva, nimam občutka, da bi se mi količina mleka povečala. Kak nasvet?

tix -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 19:06:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: tix

tix- ja, vem, ker naj bi mleko nastajalo sproti, a vseeno sem si načrpala le 80-90 ml (skupaj iz obeh prsi, ne iz vsake toliko) in potem je mala pojedla teh 80 ml + 30 do 50 ml dodatka, kar se mi zdi veliko za 6 tednov starega [sm=duda.gif] . In to sem poskusila 2x in obakrat sem si približno tolik načrpala, mala je pa potem še nekaj pojedla dodatka (različno, a vsaj 30 ml). Pa skoz je lačna (cmoka, stavi rokice v usta, vleče dodo ko zmešana, joka, ...), kljub temu, da jo dam na prsa vsakič, ko zahteva, nimam občutka, da bi se mi količina mleka povečala. Kak nasvet?

Upam da ne bo izgledalo da solim kakšno pamet, ampak po mojih izkušnjah 1. črpalka ne izčrpa toliko kot otroček, ki doji in 2. ko sem pri prvem, ki je bil zaspenček, po nasvetu patronažne dodajala še svoje mleko po flaški je rekla, da ko bo popil po flaški samo še okrog 30ml ni treba več dodajat. Jaz bi ti predlagala, da pristaviš ko želel in še kdaj po svoji presoji, pomoje ti more uspeti.

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 19:13:48)

mistica-tudi meni so reki da si nikoli ne bom načrpala toliko kot lahko otrok potegne iz joske...in tudi ko sem si načrpala na kocu še 20ml, potem pa probala še z roko stisnit je še vedno priteklo mleko...jst za 1x dojim iz 1 tudi po 30min ali več...je pa res da bi bla ona skos priklopljena...ampak potem pa zvečer podojim kot dojim čez dan...pa spi tudi 5ur skupaj...tko da ne vem če je ot razlog...edino to da so naši malčki ves čas pokonci...HB za taščo...

A IMA KATERA POSNET ZVOK SESALCA ALI FENA?? NUJNO...nikjer ne najdem...to jo full pomiri...ampak laufat fen 1uro zato je malce nesmiselno...nimam pa trenutno nič takega da bi posnela in dala na cd...thx

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>