RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (18.2.2012 13:53:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

A se vaši [sm=duda.gif] tudi veliko pretegujejo med spanjem in zraven spuščajo še različne glasove? Za nami je s5 ena taka huda noč- spala je od 23h do 1h, potem še od 2.30h do 4h in to je blo to, potem je samo še mižala in se pretegovala, spuščala glasove in se vsake pol ure zbujala, dokler nisva ob 8h ustale. Groza! To je že 3.taka noč ta teden[sm=smiley6.gif]

Naša tudi spušča čudne glasove, vmes premika rokice ipd.., ampak ponavadi spi, tako, da verjetno sanja [sm=smiley1.gif]

Trobentica_
Moja soseda v porodnišnici, ki je nisem uspela niti pozdravit [sm=smiley1.gif] Ti si pa imela lep, kratek porod- čestitam [sm=smiley1.gif] Sej jaz sem poslušala tvoje "stokanje", ker sem bila v sosednji porodni.. Ti si pa verjetno slišala tudi moje "stokanje".. hehehe [sm=smiley36.gif]

No, tvoj tamali je imel nizko saturacijo, tako kot naša.. Zdaj vidiš kako je bilo meni [sm=smiley13.gif] S tem, da naša je to dobila takoj po porodu, ker je bila predolgo v porodnem kanalu in je aspirirala..
Upam, da je sedaj vse ok in lepo pazi na tamalega [sm=smiley1.gif]

noseča babi -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 10:07:20)

Ojla,punce...samo,da poročam-Antiflat kapljice so zakon!!!!Sem rekla,da jih prvo sprobam,pa potem poročam-naša miška spi zdaj celo noč,se sicer podojiva na vsake 4 ure,amopak ji dam kapljice,poje in spi dalje..Prej je ful jokcala po dojenju,se krčila...tako da ji zdaj dajem pred vsakim obrokom 1 brizgo in krčkov več ni...Tako da nam pomagajo,ji pa dajem tudi oleovit,ki je precej ublažil situacijo,pa bio gaja..Tako da-priporočam!!LP

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 11:54:26)

Ojla

evo da se mal javim .. odkar mamo Aptamil Comfort nam Maša spi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] mal ma še krčke ampak to je ene 2 uri na dan, ponoč pa zaenkrat pridno spi po 5 ur skupaj ... najmanj pa 3 ure skupaj - ponavadi če poje premalo, samo 60ml al pa 90ml [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bom pa začela že spet jutri ali pa v torek dodajati oz. dozirati kapljice Plivit D3 in bomo vidli kako in kaj ... upam, da ne bo krčev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 12:18:11)

Pozdrav!

Da se javi, no mi smo v petek po obisku pediatra pristali v bolnici. Pediatrinje je najprej sumila na pljučnico (nizka saturacija, kašlanje, zamašen nos) no ampak na srečo je šlo za bronhialitis, tako kot pri trobentici. In na srečo še tudi ni bilo tako hudo, da bi potreboval kisik ampak so bile dovolj inhalacije. Včeraj zvečer so nama dovolili izhod do ponedeljka zjutraj, ko moreva prit nazaj da preverijo stanje.
Mi je pa od vsega stresa v dveh dneh mleko poplnoma usahnilo. Ne vem kaj naj storim, malega pristavljam ampak noče in noče nastat večja količina. Še sreča da imam nekaj mleka zamrznjenega, tako da mu sedaj to dajem. Kakšen nasvet?

Še eno vprašanje, naš mali ima mozoljček pri mozoljčku po celem obrazo in vrhu glavice. Je čist rdeč v obraz od tega. Sem že razmišljala če bi bila možna alergija na kaj. Ima katera ali pa je imela podobno izkušnjo, ker naš prvi ni imel čisto nič, ta pa izgleda grozno. In ne vem kaj naj naredim.

Jaz D3 kapljic še vedno ne dajem, ker zdaj je bil že itak revež ko je bil bolan in nisem upala probat da bi dobil še hujše krča.

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 12:46:37)

Pozdravljene..
Mefisto probaj z masažo dojk pod vročim tušem...mogoče bo kaj pomagalo.

Tudi jst imam (spet) eno vprašanje (sem vprašala tudi strokovnjake). Vem da tisti, ki smo iz "stroke" ponavadi še bolj kompliciramo. Ko je že znano naša mala dan prebedi-to sem zdej že sprejela. Ampak ne moram pa sprejeti dejstva da toliko prejoče. Popoldan in zvečer joče zaradi krčev in kolikov-to mi je jasno, saj brca in prdi, pri kolikih pa kriči, je zaripla v obraz in čisto potna. Ne vem pša v čemu je tažava dopoldan. Na rokah ne joče, samo če je z trebuščkom obrnjena proti, roki...v drughi položajih ne mara biti (na rami-pogojno, na rokah da te gleda ali na kolenih ni šans...). Danes sem jo pustila razvito 15min na previjalni (seveda sem bila ves čas ob njej), in ko je začela lulat je začela jokat (to se je zgodilo 2x)...kar pa mi ni všeč, ker do zdej če je na previjalni jokala je nehala takrat ko je lulala...je možno da ima vnetje mehurja?
Zunaj smo bili v petek in soboto, vendar ves čas v vozičku, v košari, spodaj imam ovčjo kožo (da je bolj toplo) in v pajacu in ko sem jo vzela ven sem vedno preverila in je bila topla...tko da je zeblo ni. V stanovanju imamo preko dneva 21-22stopinj (tremostat in če pade iz 22 na 21 se takoj vklopi centralna), ponoči pa 20stopinj.
Kakšna ideja? Ali samo moj velik strah?

lp

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 13:08:35)

Mi smo imeli včeraj zopet pestro. Od 18 do 21h se je jokal kot nor. Niti do zraka ni prišel kako je jokal od krčev[sm=smiley13.gif] Dobro da sem imela mami ob sebi, saj je bil moj v nočni, drugače bi se mi utrgalo. Bil je čisto poten od joka. Potem je pa ob 21h zaspal in spal do 3 zjutraj, verjetno je bil že od joka čisto utrijen. Danes je pa čisto druga zgodba. Je ful priden.
A tudi čokolada vpliva na krče?

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 13:13:39)

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Pozdrav!

Da se javi, no mi smo v petek po obisku pediatra pristali v bolnici. Pediatrinje je najprej sumila na pljučnico (nizka saturacija, kašlanje, zamašen nos) no ampak na srečo je šlo za bronhialitis, tako kot pri trobentici. In na srečo še tudi ni bilo tako hudo, da bi potreboval kisik ampak so bile dovolj inhalacije. Včeraj zvečer so nama dovolili izhod do ponedeljka zjutraj, ko moreva prit nazaj da preverijo stanje.
Mi je pa od vsega stresa v dveh dneh mleko poplnoma usahnilo. Ne vem kaj naj storim, malega pristavljam ampak noče in noče nastat večja količina. Še sreča da imam nekaj mleka zamrznjenega, tako da mu sedaj to dajem. Kakšen nasvet?

Še eno vprašanje, naš mali ima mozoljček pri mozoljčku po celem obrazo in vrhu glavice. Je čist rdeč v obraz od tega. Sem že razmišljala če bi bila možna alergija na kaj. Ima katera ali pa je imela podobno izkušnjo, ker naš prvi ni imel čisto nič, ta pa izgleda grozno. In ne vem kaj naj naredim.

Jaz D3 kapljic še vedno ne dajem, ker zdaj je bil že itak revež ko je bil bolan in nisem upala probat da bi dobil še hujše krča.

Žal imam sama slabo izkušnjo z izgubo mleka in mleko sem zgubila v celoti, ko je bila tamala v pediatrični, ker sem se preveč sekirala in sem bila pod stresom ... probala sem vse mogoče, pila brezalkoholno pivo, masirala dojke pod vročim tušem in še marsikaj pa mi žal nič ni pomagalo, tako, da smo od takrat samo na Aptamilu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa kaj moram, sem si sama pri sebi rekla, da se še zarad tega ne mislim  sekirat dokler je Maša zdrava

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 13:16:44)

miami10 jaz sem tudi opazila, da naša dost časa prejoka, če jo na primer nahranim in kupčka podre in jo položim takoj v postelco mi začne na ves glas jokat .. skor da ne kričat, potem jo vzamem ven iz posteljice in si jo položim na prsa, zelo k sebi in nato neha jokat, dam ji dudo in jo crklam in si jo res stisnem čist k sebi in potem mi po pou ure zaspi ... to se ponavadi dogaja proti večeru, ponoči je kar pridna .. pomoje zato ker ji tudi ponoči dajem Milumil in se ornk nasiti .. Kar se tiče uriniranja pri nam ni nobenih težav in tudi ko je na previjalni in gleda ven čez okno neizmerno uživa in se prou pogovarja in smeji ( mogoče angelčkom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), tako, da ti tukaj žal ne znam svetovati in dati kakšen nasvet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 13:56:48)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Mi smo imeli včeraj zopet pestro. Od 18 do 21h se je jokal kot nor. Niti do zraka ni prišel kako je jokal od krčev[sm=smiley13.gif] Dobro da sem imela mami ob sebi, saj je bil moj v nočni, drugače bi se mi utrgalo. Bil je čisto poten od joka. Potem je pa ob 21h zaspal in spal do 3 zjutraj, verjetno je bil že od joka čisto utrijen. Danes je pa čisto druga zgodba. Je ful priden.

Naš je bil včeraj isti. A je možno, da zato, ker smo šli k tašči na obisk in je blo preveč vsega zanj? Pa še D3 kapljico smo mu dali, ker je pediatrinja ukazala. No, danes jo ne bo dobil. Ko dobimo idropluvirit al kako je že, bomo začeli s tistim.
No, naš je delal kažin do 22. pol sm mu pa dala kar 10 ml čaja. Je ful spil in kar naenkrat utihnil.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 14:18:41)

Kar se tiče mozoljčkov se ne sekiraj. Naša je bila obupna, po čelu mozoljček pri mozoljčku, precej tudi po nosu, le po ličkih malo manj. Je tudi moja tašča kmalu paniko zagnala, pa je vzgojila štiri otroke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Po dobrih dveh tednih so izginili. Sem ji umivala z vodo, občasno namazala s svojim mlekom.

Pejdi k zdravniku, da ti predpiše zdravila. Za spodbujanje količine mleka se pri nas predpisujejo zdravila Tametil in Syntocinon. Drugače pa sem v knjigi o dojenju našla naslednje nasvete.
Mamica naj poskusi:
- otroku ponudi dojke namesto dude - med dojenji,
- poskuša z dojenjem, ko otrok spi,
- izbere čas za podoj, ko otrok ni prehudo lačen ali preveč zaspan
- najde prijeten, topel, miren in varen kotiček, stran od motenj in hrupa okolice,
- otroka veliko crklja, mu nudi veliko kontakta kožo na kožo,
- doji v kadi, napolnjeni s toplo vodo, kjer sta oba sproščena v toplem okolju.

Želim ti veliko sreče, čeprav imam tudi sama za sabo negativno izkušnjo, ker je naša mala v času, ko sem bila brez mleka ugotovila, da po flaškici bolje teče in se ni hotela več dojit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 14:21:33)

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

.Je možno da ima vnetje mehurja?

Jaz bi tudi pomislila na to.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 15:49:21)

Mi smo še vedno brez krčev in na Plivitu. Antiflat nam pa ni nič pomagal, ko se krči bili. Sedaj jih imamo , kot sem že rekla, za to da ji občasno, ko je res hudo, damo dudo. Ker mi delamo očitno res glasne otroke... [sm=smiley36.gif]Čisto vsak komentira... taka nežna punca, pa se tako dere...[sm=smiley36.gif] za nič seveda, ne ko je lačna. Sem pa ugotovila, da mora biti nekaj na teoriji o črevesju, ker sedaj ko smo brez krčev prdi kot star mornar.Prej je bilo to bolj kratkotrajno in zanjo boleče...

Mefisto naša ima mozoljček pri mozoljčku po obrazu, lasišču in malo spredaj na prsnem košu že več kot 2 tedna. Res pomaga da jo z vatirano krpico umijem z fiziološko( doma narejena bolj pomaga). Se posušijo. Samo kaj ko jih ima drugi dan še več na drugem mest. No, malo že posuši kožo... Skratka bo minilo. Prvi je imel mozoljčke ca 3 dni. So minili takoj ko sem ga začela umivat z domačo fiziološko po njih. Pri njej je pač bolj trdovratna puberteta.[sm=jezicek.gif]

Glede mleka bi tistemu pod lili mogoče dodala, da če mali noče toliko vleč, ker je bolan itd, si mogoče črpaj, da povečaš proivodnjo. Pa Tametil...Sicer je moji mami ob hudem stresu tudi praktično v 1 al 2 dneh mleko pošlo. Žal ni bilo povratka. Če bo tako vedi, da bo zrastel v vsakem primeru v velikega fanta, če je hranjen tako ali tako. Vem pa da ti je hudo. Meni je tudi bilo pa sem morala prvega načrtno odstavit.[sm=smiley13.gif][sm=pikapoka2.gif]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 15:58:07)

Jaz mam tudi Tametil.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 16:03:35)

Miami jaz bi šla p in povedala. Možno je, da ima kakšno vnetje, saj zato rutinsko vsem pogledajo vodo pri 6 mes, da nimajo kakšnega vezikouretralnega refuksa...
Seveda je tudi možno, da je z vodo vse ok. Kar ti želim.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 16:23:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Bom pa začela že spet jutri ali pa v torek dodajati oz. dozirati kapljice Plivit D3 in bomo vidli kako in kaj ... upam, da ne bo krčev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz si ne bi upala ne dajat teh kapljic, ker, s kostmi (še posebej glave) se ni za hecat!!!
In verjemite mi, da Plivit D3 kapljice bistveno ne vplivajo na nastanek krčev.. Mi jih dajemo naši že 3 tedne in npr. včeraj je bila brez krčev!!! Pred tem je pa imela 2 dni hude krče, 2 dni pa jo je samo napenjalo.. Tako, da teorija, da so kapljice krive za krče, ni res.. Malo škodijo, ne rečem, ma ne da so edini krivec za krče!!! Mamice se moramo sprijaznit s tem, da vsaj do 3 meseca otročki trpijo za krči in napenjanjem, dokler se črevesje ne uredi.. Mogoče se da omilit bolečino s kašnim čajem in kapljicami pa le-te ne pomagajo vedno!!!

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Tako je naša rožica imela krče v četrtek.. Grozno [sm=smiley13.gif] In v istem času!!!! Moja mami tudi vedno uleti h meni, ko ji rečem, da ima krče, da mi pomaga, ker jaz se vedno jočem s tamalo, ko ima krče [sm=smiley19.gif]
Oooo, jaaa.. Čokolada je za nas doječe mamice prepovedana prvih par mescev!!! Še posebej to vpliva na fantke, ker so oni tudi dejansko bolj podvrženi krčem kot deklice!!! Čokolada jih fullll napenja.. Lahko poješ eno kocko in še to 70% čokolade ali tiste za kuhanje (črna).. Mlečna, NO WAY!!!

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Naš je bil včeraj isti. A je možno, da zato, ker smo šli k tašči na obisk in je blo preveč vsega zanj? Pa še D3 kapljico smo mu dali, ker je pediatrinja ukazala. No, danes jo ne bo dobil. Ko dobimo idropluvirit al kako je že, bomo začeli s tistim.
No, naš je delal kažin do 22. pol sm mu pa dala kar 10 ml čaja. Je ful spil in kar naenkrat utihnil.

Verjetno je bil siten, ker je res bilo preveč zanj!!! Naša je tudi precej sitna, ko imamo kašne obiske pa rečem, da je tamala že preveč časa budna in jo moram dat spat, ker ko se zbudi, jo previjem, nahranim, podre kupčka in uspavam in to ponavadi traja vse skupaj max. urco in pol.. In ne da se mi zaradi obiskov imet tamalo budno 3 ure.. Potem, ko oni grejo je skoraj spet čas za hranjenje..
Jaz na tvojem mestu kapljice D3 bi dala, ker kot sem že gor puncam omenila, ni 100%, da kapljice povzročajo vse te krče..

Jaz naši rožici vsaj 1x dnevno dodam AM.. Prej smo ji dajali Aptamil 1 pa so nam rekli, da je Novalac boljši, ma nismo bili ziher, če ga bo marala, ker je skozi (ko je bila še v bolnici) dobivala Aptamil.. In sedaj že 3 dni dodajamo Novalac in zgleda, da ji bolj ugaja za črevesje (da potrkam na les.. hehe [sm=smiley1.gif])

Kasija -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 16:42:59)

mefisto: veliko počivaj (to najbrž ni mogoče, ampak kolikor lahko) in ogromno vode in nesladkanega čaja popij. poskusi tudi s sezamovim mlekom - streš dve žlici sezama in kuhaš 10 minut v cca 2dcl vode ali mleka. to popiješ 2x na dan. pa srečno z dojenjem in ne sekiraj se, če ne bo šlo.  

mozoljčkov ima za izvoz in se šele sušijo pri 2 mesecih.

me kar stiska, ko berem od teh bolnišnic. hitro se pozdravite. naša ima tudi nahod že celo večnost. zdaj je mogoče malo bolje par dni. imamo pediatra naslednji teden. je pa čisto padla ven iz ritma spanja, ker jo je poln nosek zbujal.

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 16:59:15)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Oooo, jaaa.. Čokolada je za nas doječe mamice prepovedana prvih par mescev!!! Še posebej to vpliva na fantke, ker so oni tudi dejansko bolj podvrženi krčem kot deklice!!! Čokolada jih fullll napenja.. Lahko poješ eno kocko in še to 70% čokolade ali tiste za kuhanje (črna).. Mlečna, NO WAY!!!

jst sm v nosecnosti pojedla ful cokolade, vecinoma mlecne(milka z lesniki[sm=smiley1.gif]) in zdj tut obcasno pojem ksn koscek, res da ne tolk kokr prej, al pa domacico tut jem..pa tamau nima nobenih vidnih problemov zarad tega ker jst jem cokolado...nevem...

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 17:30:33)

Punce hvala za nasvete glede dojenja. Bom poizkusila kaj naredit, pa upam na najboljše.
Kasija kako to misliš STRET sezam. A da ta zrnca še zdrobiš ali kako.

kimica86 Kar se tiče D3 kapljic pa ne delat take panike. Prvo kot prvo pri mojem prvem otroku (4 leta nazaj) si dobil recept komaj v prvi posvetovalnici, torej pri enem mesecu, drugo pa ko smo se mi rodili za to še vedli niso pa mislim da nikomur nič ne manjka.

čokolada jem jo po vsem normalno ko se mi zahoče in to mlečno. Pa ne vidim razlike v krčih v dnevih ko je ne jem.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 17:37:54)

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

jst sm v nosecnosti pojedla ful cokolade, vecinoma mlecne(milka z lesniki[sm=smiley1.gif]) in zdj tut obcasno pojem ksn koscek, res da ne tolk kokr prej, al pa domacico tut jem..pa tamau nima nobenih vidnih problemov zarad tega ker jst jem cokolado...nevem...

Kot sem rekla, košček ne škodi.. Vem pa, da vse znanke in prijateljice, ki so čokolado jedle, so njihovi otročki trpeli.. Zdaj pa ne vem..

kimica86 Kar se tiče D3 kapljic pa ne delat take panike. Prvo kot prvo pri mojem prvem otroku (4 leta nazaj) si dobil recept komaj v prvi posvetovalnici, torej pri enem mesecu, drugo pa ko smo se mi rodili za to še vedli niso pa mislim da nikomur nič ne manjka.

čokolada jem jo po vsem normalno ko se mi zahoče in to mlečno. Pa ne vidim razlike v krčih v dnevih ko je ne jem.

Ne vem koliko si ti stara, jaz jih imam 26 in moja mati tako kot vse druge, ki so z njo bile v sobi v P, so dobile recept ob odhodu iz P in je doktorca striktno povedala, da se daje od enega tedna dalje.. Kot vidim, vsak doktor dela drugače.. Pri nas na obali pač delajo tako..
Jaz osebno vem, da čokolade ne bi jedla vsaj prva 2 mesca.. Mogoče košček..

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 17:42:36)

Mi smo dobili rogljičke s čokolado v porodnišnici. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz imam groozno željo po čokoladi in pojem eno 100 g na dva dni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
Nisem opazila nobenega vpliva na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. 

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 17:52:31)

Kar se tiče D3 kapljic pa ne delat take panike. Prvo kot prvo pri mojem prvem otroku (4 leta nazaj) si dobil recept komaj v prvi posvetovalnici, torej pri enem mesecu, drugo pa ko smo se mi rodili za to še vedli niso pa mislim da nikomur nič ne manjka.

Res ni za paniko delat, ker tudi če začneš kakšen mesec kasneje ne bo konec sveta, saj tudi nekateri pediatri ob hudih krčih odsvetujejo jemanje. So pa zelo pomembne in meni je pediater svetoval, naj jih začnem spet dajat tudi večji (3 leta), ker je zaradi prehrane rahitis v zadnjih letih v porastu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 18:49:40)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Bom pa začela že spet jutri ali pa v torek dodajati oz. dozirati kapljice Plivit D3 in bomo vidli kako in kaj ... upam, da ne bo krčev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz si ne bi upala ne dajat teh kapljic, ker, s kostmi (še posebej glave) se ni za hecat!!!
In verjemite mi, da Plivit D3 kapljice bistveno ne vplivajo na nastanek krčev.. Mi jih dajemo naši že 3 tedne in npr. včeraj je bila brez krčev!!! Pred tem je pa imela 2 dni hude krče, 2 dni pa jo je samo napenjalo.. Tako, da teorija, da so kapljice krive za krče, ni res.. Malo škodijo, ne rečem, ma ne da so edini krivec za krče!!! Mamice se moramo sprijaznit s tem, da vsaj do 3 meseca otročki trpijo za krči in napenjanjem, dokler se črevesje ne uredi.. Mogoče se da omilit bolečino s kašnim čajem in kapljicami pa le-te ne pomagajo vedno!!!

Mi smo jih ukinli za en teden kot je tudi dejala pediatrinja. Mislim, da Plivit D3 kar povzorča krče, ker drugače tudi tega ne bi trdili vsi .. od pediatrinj do zdravnikov v pediatrični in še nazadnje kolegice, vsi so imeli po Plivit D3 krče .. pač so jih eni premagali, eni pa žal ne in so prešli na druge kapljice ( ponavadi na Olevit, ki se jih dobi v Avstriji ), tako, da to maš pač ti srečo, da tvojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne dajejo krčev po njih, čeprav pri nam je blo 3 tedne OK, potem pa se je začelo, ko so kapljice začele prijemati, tako, da bodi vesela, da jih nima ( krčev namreč ) in da jih tudi ne bo imel,...

Me pa nekej druzga zanima .. kakšno blato imajo vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ... sicer ne dojim in smo na Aptimelu ampak naša ima kar tak rjavkasto zelenkasto blato in zdej ne vem a je to OK al ni ... glede na to, da je prej imela svetlo rjavega ali pa celo čisto rjave barve ... prosim za vaše izkušnje in nasvete ...

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (19.2.2012 20:07:38)

Me pa nekej druzga zanima .. kakšno blato imajo vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ... sicer ne dojim in smo na Aptimelu ampak naša ima kar tak rjavkasto zelenkasto blato in zdej ne vem a je to OK al ni ... glede na to, da je prej imela svetlo rjavega ali pa celo čisto rjave barve ... prosim za vaše izkušnje in nasvete ...

barva pri nas tut zgleda tko nekako..zeleno-rjave, ko pa obrisem ritko pa zgleda zlato-rumene.. na robcku[sm=zmeden.gif] ce mu dodam se AM potem kaka se take "kuglice" poleg tekocega blata, ko sm ga pa samo dojila pa teh ""kuglic" ni blo. in tut bol pogosto kaka ce mu dodam 1 ali 2 obroka AM dnevno
men se zdi da je to cist ok barva...hihihi

girly -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 9:02:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Jaz mam tudi Tametil.

tudi jst mam tametil,ki je proizvodnjo povečal iz 20 ml na 40 ml na obrok,kar je seveda še vedno občutno premalo,tako da dodajamo po 70ml na obrok približno.podobno je bilo tudi pri prvem otroku,le da sem se takrat full sekirala,ker nisem imela dovolj mleka,sedaj sem pa sprejela dejstvo,da je pač tako.je pa vsaka kapljica mleka pomembna,tudi če otrok ni polno dojen dobi protitelesa od mame.če pa mleka ni več, pa tudi ok,bo prav tako zrasel.jaz sem prvega delno dojila do 4,5 meseca pa do sedaj (imel bo 3 leta) ni bil pretirano bolan (1x je imel vnetje ušesa, da je potreboval antibiotik), drugače samo viroze.

tko da,občutki krivde so odvet.vsaka se trudi po svojih močeh in če nima dovolj mleka,pač dodaja

blato - barve senfa (rumeno)

spanje - ko nas ne mučijo krči, spimo super.krče imamo nekje od 19 - 23h praktično vsak večer, včasih tudi že od 17h dalje.razen včeraj,ko krčev čudežno ni bilo. no,potem pa ob 23h zaspimo in spimo minimalno do 4h, včasih celo do 5:30 zjutri.

kapljice d3 - jih tudi sedaj nekaj dni nisem dajala,samo danes bom spet poskusila,da vidim,kaj bo

kontracepcija - kondom, mogoče čez kakšno leto mirena, bom še videla

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 9:48:36)

Pozdravljene!

Evo naju s prvega vikenda pri babicah in dedkih. Smo se imeli lepo, zvečer je bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sicer razdražena in jo je bilo treba dolgo nosit, da se je lahko umirila in zaspala. Drugače pa je zvedavo opazovala okoli sebe. Vožnjo je odlično prenesla, kar nas vse veseli, ker smo na splošno precej mobilna familja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Starejša 2 sta ostala na počitnicah, tako da bomo zdaj 2 dneva sami z MM. Saj dopoldne ne bo bistvene razlike, ker sta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] itak v šoli oziroma vrtcu.

Mistica: Idroplurivit dobiš v prosti prodaji v lekarnah v Italiji. Meni jih je mama prinesla brez težav. Nisem pa še uspela izvedet, koliko stanejo.

Nespeči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]: se ponavljam, vem, ampak po mojih izkušnjah se najbolj obnesejo nosilke, včasih jih je treba več sprobat, ker ne marajo vsi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vseh, ampak se splača. Če ne drugega roke manj trpijo, pa več lahko narediš po hiši, večinoma pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v teh zadevah tudi več spijo kot sicer. Ko enkrat začnejo spat, jih večina več spi kot prej in tudi bolje spijo. Tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se lahko zaciklajo v krog nespečnosti, ko zaradi preutrujenosti vedno slabše spijo. Aja, pa poleg fena, sesalca in pralnega stroja se je nam obnesel CD Mozart za dojenčke.

Trobentica, Mefisto: vem, kako se počutita, moj mlajši je bil v približno isti starosti zaradi bronhiolitisa 10 dni v bolnici. Pri nas je prišlo tako daleč, da ni več mogel niti sesati, preden so nas poslali v bolnišnico. Priporočam čimveč gibanja na svežem zraku, pa res se striktno izogibajte obiskom. Tudi če samo kihnejo nimajo pri vas kaj iskati. Pa v kake trgovine ipd., jaz tudi nebi hodila vsaj še kakšen mesec, če pa je že nujno, pa vsaj pleničko čez voziček, oziroma lupinico. Naš je zbolel marca in potem tistega leta ni bil več tako prehlajen. Kasneje pa je ob resnejših prehladih pogosto imel ponovne bronhiolitise, a ne tako hudih, da bi moral v bolnico, samo zdravilo smo mu dajali (Ventolin).
Mefisto: jaz sem si takrat morala črpat, če ne bi imela Sintocinona bi ostala brez mleka. Meni je pomagal sintocinon in pa pitje velikih količin tekočine, predvsem čaja za dojenje. Ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zagotovo lahko zadosti potegne? Če nisi prepričana in imaš možnost črpanja bi jaz poskusila s črpanjem, pa ga pač par dni hraniš po cuclju. Naš je imel sprva sondo, ko je se je malo poravil sem mu dajala po cuclju, šele po 9 dneh sva se vsaj čez dan spet polno dojila, prej je bil prešvoh. Pa je sicer močno vlekel.

Miami: moja je tudi imela eno tako epizodo, ko je včasih prav histerično zajokala, preden se je polulala brez plenice. Sem se tudi sama spraševala, ali ima slučajno vnetje mehurja. Sem jo bolj opazovala, ko je bla v plenici in tega ni bilo, tako da se nisem več sekirala. Pri tebi je to težje, ker vaša več joka. Naša je res zelo tiho.

Trnuljčica: držim pesti, da ostanete brez krčkov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Naša zdaj spi po 12 ur na noč (vmes se vsaj 2x doji), ure so pa zelo različne, od 8-ih do 8-ih, lahko pa tud od 11-ih do 11-ih. Odvisno od tega, kolko je razdražena zvečer in kdaj dokončno zaspi. Če je fejst razdražena ne more prav trdno zaspati in potem se ob vsakem svojem trzljaju predrami.

No zdaj je zaključila svojih 12 ur od včeraj zvečer, šibam.

Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>