RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 10:36:01)

Naš ima tud tak zenfaste barve kakec. Pa vmes so kuglce, zgleda da res od AM. Drgač pa je vsakič skoraj pokakan. In včeraj pa cel dan ni blo nič. Sem bla že malo panična, da je zaprt, ker se je vidlo, da bi rad kakal in prdnil pa ni mogel. No, zvečer ob 11, ko sva se zadnjič podojila in sem komaj čakala, da podre kupčka in ga nesem spat, se je pa tako posračkal, da če ne bi šla prec previt, bi skozi prišlo. Je blo tolk v plenički in to tako redko, da sem mogla plenico v vrečko posebej zavit. No in med brisanjem je pol še dva kupčka na tetra plenico na previjalni naredil. Sem še kar malo pčakala, če bo še kaj. [sm=smiley36.gif]

Jaz mam po Tametilu tudi malo več mleka, ampak še vedno dodajam. Je pa treba manj.

Včeraj sem prvič probala fen. In glej ga zlomka, v krčku je nehal jokat, začel poslušat in kmalu o se mu očke začele zapirat.
Sem pa našla na internetu, da celo prodajajo CD z naslovom Šušpavanke, kjer so taki zvoki posnet. Jaz že naročam. www.suspavanke.com

coca cola -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 10:44:37)

Oj

Vidim, da imate vse kr živo s svojimi [sm=duda.gif]...od krčev do joka, do neprespanih noči. Jap, tudi mi smo v tem.

Krči...........dajem mu trenutno Sab simplex, mislim, da so kr OK. Pa ful se pazim pri prehrani. Sem zadnjič si naredila gres, pa mi je bilo žal [sm=smiley19.gif], mali je imel take krče cel dan, da se nama je hotelo zmešat.

Dojenje......no zdej je začel nekaj sračkat [sm=smiley1.gif], spet bi se rad hranil na 2 uri ali pa še manj [sm=zmeden.gif]. Potem pa samo poliva, bruha [sm=smiley13.gif]. Očitno imam spet nek naval mleka, ker joške mam spet napete, polne. Danes sem ga čisto zalila, je dobesedno špricalo ven. [sm=jezicek.gif]. Cel obraz sem mu zalila [sm=jezicek.gif]

Spanje......samo na mojih rokah hoče spat ali pa da se kengurujčka. Na moji prsih mu je najlepše. Zaspi tudi med dojenjem, ampak ko podiramo kupčka se razbudi in spet zahteva joško.

coca cola -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 10:45:55)

Aha še o Plivit D3 kapljicah...............sem tudi slišala, da povzročajo krče. Ja mu dajem neke avstrijske Oleovit D3. Za te sem pa slišala da so OK. Zaenkrat jih naš [sm=duda.gif] dobro prenaša

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 10:50:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Včeraj sem prvič probala fen. In glej ga zlomka, v krčku je nehal jokat, začel poslušat in kmalu o se mu očke začele zapirat.
Sem pa našla na internetu, da celo prodajajo CD z naslovom Šušpavanke, kjer so taki zvoki posnet. Jaz že naročam. www.suspavanke.com

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Super si to našla.  Ja, pri otroku je treba pogruntat, kaj ga pomirja. Ti šškajoči zvoki so pogosto taki.
Jaz sem probala ogromno stvari:
- fen, sesalec (so obdobja, ko je Ok in obdobja, ko se ga bolji), pralni stroj (je uporaben tudi za plesanje, ko so že večji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]),
- različne vrste glasbe (ene pomirja klasična, druge narodno zabavna - našo mlajšo, tretje, ne boste verjeli, haus in tehno - našo večjo, očitno ima atijeve gene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]),
- glednje v ogledalu,
- opazovanje knjižnih polic - ne razumem zakaj, a sta se velikokrat ob tem pomirili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],
- vibra na ležalniku ....

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 11:36:20)

IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

Aha še o Plivit D3 kapljicah...............sem tudi slišala, da povzročajo krče. Ja mu dajem neke avstrijske Oleovit D3. Za te sem pa slišala da so OK. Zaenkrat jih naš [sm=duda.gif] dobro prenaša

Ja za te sm jst tud slišala da so OK in da niti ne povzročajo krčev oz. vsak 20 otrok naj bi mel po Olevit krče ... jaz sem tud rekla, če bo mela naša po Plivit D3 že spet krče bom šla te kupt v Avstrijo. Kako si jih ti dobila?

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 11:57:28)

Punce mogoče, mogoče [sm=smiley36.gif], bom začela verjet v tiste vodne tokove itd...[sm=smiley20.gif] Mala je včeraj drugi dan spala v svoji posteljici, po tem ko smo jo prestavili. Dopoldan in popoldan. Sploh popoldan je prej nikoli nisem mogla dati not. Dopoldan mogoče 2-3x v tednu... Tudi danes spi v njej.

Smo pa včeraj ponoči spet imeli krče. Ampak ok, če bodo na 5 dni... Očitno se umirjajo. Tudi trajajo manj časa. So pa še vedno ob njeni uri... Edino potem sem jo vzela ponoči k sebi, ker sem bila že jaz adijo in mi se je ni dalo uspavat 1 uro z nošenjem...

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 12:22:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Ja za te sm jst tud slišala da so OK in da niti ne povzročajo krčev oz. vsak 20 otrok naj bi mel po Olevit krče ... jaz sem tud rekla, če bo mela naša po Plivit D3 že spet krče bom šla te kupt v Avstrijo. Kako si jih ti dobila?

Kaj pa da jim poskusite dat AD3? Saj vem, da ni logike, a našo punco je po AD3 manj zvijalo kot po Plivitu D3.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 12:45:49)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Kaj pa da jim poskusite dat AD3? Saj vem, da ni logike, a našo punco je po AD3 manj zvijalo kot po Plivitu D3.

Jaz bom zdej prvo vidla kako bo prenašala ponovno Plivit D3, ker smo ji dons že spet dali po štirih dneh ... če bojo krči bomo poskusili al z Olevit al pa dajat kapljice proti krčem .. baje se jih dobi v lekarni in to še clo brez recepta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

coca cola -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 12:52:45)

Ma ena kolegica mi je nabavla. Pozna enega ki hodi v avstrijo.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 13:03:54)

Punce a mi lahko katera pove kako se dozira antiflat-kapljice iz avstrije proti krčem? Na netu najdem da imajo stekleničko na šprico, ampak jaz nimam tako ampak na kapljice?
Zanima me še doziranje olevit D3? Koliko kapljic?
Danes smo to dobili pa resnično upam da bo pomagalo.

kokosh -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 13:38:43)

oleovit - jaz mu dajem eno kapljico na dan. Tako tudi piše v navodilih. Dobi se jih v Avstriji v lekarni brez recepta, cena pa je 2-3 EUR.

prehrana in krči - meni se zdi, da je vpliv naše hrane na otrokove krče bolj kot ne slučajen. Naš fantiček ima zvečer pač svojo jokavo uro, za katero ne morem dešifrirati, ali ga napenja ali je samo preutrujen, saj je zvečer buden tudi po 3-4h (vmes podremucka za 15min). Boljši pokazatelj neustrezne prehrane se mi zdi zelenkasto blato. To je pa zagotovo sledilo jogurtu, ki je en teden obtičal v hladilniku in je bil konkretno kisel (da sem zaj*, sem ugotovila takoj, ko sem ga z užitkom pojedla), nuteli in po nesreči preveč začinjenemu mesu [sm=zmeden.gif] Za čokolado, mlečne izdelke, cvetačo pa sem ugotovila, da je trajanje večernega joka neodvisno od njihove prisotnosti na mojem jedilniku.

Me pa zanima, koliko je prebavnih težav med mehiškimi dojenčki glede na jakost njihove hrane (fižol + čili [sm=jezicek.gif] )

n€na -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 14:49:43)

Ojla

Evo mene po dolgem času. Nam je zelo lepo in na koncu čisto pozabim na forum. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/img]

DAnes smo imeli UZ kolkov in je vse BP. čez dva dni imamo P in bomo videli koliko je kaj pridobil in zrastel naš mali pišek mišek, kot ga kliče velka sestrica.

Imam pa jaz neke hude prebavne motnje in se izrazito poznajo tudi na [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/img]

Krčki ga še vedno zelo zelo grabijo in mu nagajajo predvsem čez dan. Sem pa tudi namesto plivit D3 nabavila neke druge in ga tudi po njih zvija...

Spanje..čez  dan najraje spi v vozičku ali pa pri meni v naročju, ponoči pa je zelo zelo priden in spi v svoji posteljici.

dojenje...dojima se dobro in dodatki so potrebni lemalokrat, tako, da ne uspem AM porabiti v 4 tednih. Največkrat dobi dodatek zvečer ali pa ponoči.

Ta vikend smo se pa tudi potepali [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img] Bili smo pri babici in dediju na snegu. Velika sestrica uživala, mali je pa tudi samo spal v vozeku. bilo je zelo lepo vreme in tako smo lahko užili nekaj snežnih doživetij.

Včeraj pa ko smo prišli domov pa me je zgrabila neka viroza in še dobro da je bil [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/img] doma in je tako moje nočne obveznosti prevzel on.

zdej pa grem malo prebrat za nazaj, saj ste prave čvekice in bom imela veliko dela oz. branja

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 15:07:01)

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh
Me pa zanima, koliko je prebavnih težav med mehiškimi dojenčki glede na jakost njihove hrane (fižol + čili [sm=jezicek.gif] )

ne bom trdila 100% in za vse mehiske dojencke, ampak iz dominikanske izkusnje povem, da lahko na prste ene roke prestejem dojene dojencke(tiste ki jih poznam seveda, jih je blo pa v lanskem letu kar precej)...tko da z AM majo tezko prebavne tezave..hihihihi

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 16:34:22)

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25
Ne bom trdila 100% in za vse mehiske dojencke, ampak iz dominikanske izkusnje povem, da lahko na prste ene roke prestejem dojene dojencke(tiste ki jih poznam seveda, jih je blo pa v lanskem letu kar precej)...tko da z AM majo tezko prebavne tezave..hihihihi

Sem kar malo žalostna postala, ko sem to prebrala. Doli bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] po mojem še bistveno bolj profitirali od dojenja kot tukaj. Škoda, da je tako.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 16:44:00)

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

ne bom trdila 100% in za vse mehiske dojencke, ampak iz dominikanske izkusnje povem, da lahko na prste ene roke prestejem dojene dojencke(tiste ki jih poznam seveda, jih je blo pa v lanskem letu kar precej)...tko da z AM majo tezko prebavne tezave..hihihihi

Zanimivo. [sm=zmeden2.gif]Jaz bi pa ravno obratno pomislila, da so tam skoraj vsi dojeni. Zakaj? Že za naše razmere AM ni ravno poceni- če si samo na temu seveda... Domnevam, da je tam standard, kljub turizmu nižji...

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 18:50:55)

No, da se še jaz malo javim danes.. Sem še vsa izčrpana od včeraj [sm=smiley13.gif]

Moja tamala je včeraj imela grozen večer in jaz z njo.. Zbudila sem jo malo pred 18h, da jo previjem in nahranim, kar je tudi uspelo in okrog 19h smo podrli kupčka in je praktično zaspala na rokah.. Sem vstala iz kavča kjer sem jo dojila in malo še hodila po stanovanju, da je utrdila spanec in jo potem položila v posteljico, kjer je zaspala.. Čez 20min pa GROZA!! Kar naenkrat je pričela vriskat in tulit.. Sem skočila do nje v spalnico in jo poskušala z dudo potolažit, ker sem mislila, da je morda kaj sanjala pa se je samo ustrašila in ni pomagalo.. Ji držim dudo v ustih ona pa vriska, tako, da so mi skoraj bobenčki počili [sm=smiley19.gif]
Jo dvignem v naročje in grem nazaj v nevno sobo na kavčin jo pestujem, zibam, prislanjam čisto k sebi, jo privijem z glavico na moje prsi, ona pa neutolažljivo joka.. Vsa zaripla, rdeča v obraz, potna, krili z rokicami in nogicami.. Prava GROZLJIVKA, res!!! Pa še sama sem bila.. Jokala sem skupaj z njo.. Ko se je vsaj za polovico umirila sem ji ponudila malo čaja pa ne vem če je 5ml spila pa baje pomaga samo pri blažjih krčih, tj so pa bili kar pošteni- do sedaj še NIKOLI tako močni!!!
Ko je po 15min krč popustil pa ubožica zaspi in dremucka in vmes žalostno stoka kot bi mi želela povedati: mami, mene buba bušček, ne morem več [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Čez 5min pa jovo na novo in vse tako do 21h (celi 2 uri).. Od 21h dalje je bil mir- sem rekla končno, da je mojo rožico nehalo bolet!!! In ko sem že mislila, da je vsega konec, jo ob 22h spet primejo pošteni krči in so jo držali skoraj do 23h.. Je prišla še mami mimo (je delala popoldan do 21h) in mi prišla pomagat.. Sva jo umili, preoblekli, nahranili in tamala je ob 1:30 po dolgem boju, vsa utrujena zaspančkala vse do 7h.. Boga moja miška [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Danes pa so jo vetrovi mučili med 14-16h.. Med 16-17h pa je bila sitna od utrujenosti in nikakor zaspat.. HB je ob 17h zaspala in sedaj pridno spančka!!
Me je pa že sedaj groza kako bo čez 1h, ko jo zbudim- spet sem sama [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Upam, da danes ne bo imela krčev, vsaj ne tako močnih..

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 18:55:33)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Punce a mi lahko katera pove kako se dozira antiflat-kapljice iz avstrije proti krčem? Na netu najdem da imajo stekleničko na šprico, ampak jaz nimam tako ampak na kapljice?

Mi prosim katera svetuje glede doziranja?

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 19:47:27)

Mi prosim katera svetuje glede doziranja?

Žal ti ne znam pomagat. [sm=smiley13.gif]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 20:10:48)

JAZ imam pumpico. Žal.

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 20:40:35)

kimica86 Zdaj si mama in tvoja deklica rabi v tebi  oporo in tolažbo, zato se moraš najprej sama pomiriti. (Sama se po značaju kolerik in panik in se morala veliko delati na tem, da sem zdaj bolj mirna v težjih situacijah, ki se tičejo otrok) Če ti jokaš, je tudi ona vedno bolj nesrečna in nemočna.  Vem, da je grozno, ko neutolažljivo joka. Če ne gre drugače si sama sebi prigovarjaj s pozitivnimi besedami. Poskusi različne načine, da jo pomiriš, zgoraj sva že pisali o tem:

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Super si to našla.  Ja, pri otroku je treba pogruntat, kaj ga pomirja. Ti šškajoči zvoki so pogosto taki.
Jaz sem probala ogromno stvari:
- fen, sesalec (so obdobja, ko je Ok in obdobja, ko se ga bolji), pralni stroj (je uporaben tudi za plesanje, ko so že večji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ),
- različne vrste glasbe (ene pomirja klasična, druge narodno zabavna - našo mlajšo, tretje, ne boste verjeli, haus in tehno - našo večjo, očitno ima atijeve gene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ),
- glednje v ogledalu,
- opazovanje knjižnih polic - ne razumem zakaj, a sta se velikokrat ob tem pomirili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ,
- vibra na ležalniku ....

Lahko bi se pomirila v vozičku. Vem, da so grdi dnevi, a lahko poskusiš tudi v stanovanju; daš nekaj na tla, da se voziček bolj trese npr. karton ali pa zapelješ čez rob preproge, imajo raje če trese. (naša je na makadamu zaspala, na asvaltu ne) Poskušaj jo dati na roko tako, da s trebuščkom pritiska na podlakt in jo pri tem nežno tolčeš po ritki.

coca cola -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 21:11:28)

kako naj vem, če moj otrok rabi dodatek [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]
ponoči se še skos hrani na 2 uri......prav tako čez dan. na teži pa pridobiva

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 21:30:39)

kimica86 Zdaj si mama in tvoja deklica rabi v tebi  oporo in tolažbo, zato se moraš najprej sama pomiriti. (Sama se po značaju kolerik in panik in se morala veliko delati na tem, da sem zdaj bolj mirna v težjih situacijah, ki se tičejo otrok) Če ti jokaš, je tudi ona vedno bolj nesrečna in nemočna.  Vem, da je grozno, ko neutolažljivo joka. Če ne gre drugače si sama sebi prigovarjaj s pozitivnimi besedami.

Lahko bi se pomirila v vozičku. Vem, da so grdi dnevi, a lahko poskusiš tudi v stanovanju; daš nekaj na tla, da se voziček bolj trese npr. karton ali pa zapelješ čez rob preproge, imajo raje če trese. (naša je na makadamu zaspala, na asvaltu ne) Poskušaj jo dati na roko tako, da s trebuščkom pritiska na podlakt in jo pri tem nežno tolčeš po ritki.

Sej vem, da bi morala bit umirjena, da sem ji lahko v oporo, ampak res je grozno jo gledati tako majhno in nebogljeno [sm=smiley13.gif] Danes je sicer imela tudi par kratkotrajnih in manj bolečih krčev kot včeraj, ampak sem bila mirna in jo skušala pomirit..
Vozička nisem uspela še niti pripravit pa tudi stanovanje ni primerno za imeti voziček notri.. Ji pa med krči božam in masiram trebušček, pojem, se nežno pogovarjam z njo..

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (20.2.2012 21:51:33)

kako naj vem, če moj otrok rabi dodatek [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Če tvoje dete čuti lakoto vsaki 2 uri, je verjetno tudi zato, ker morda nimaš zadosti kakovostno mleko in se ne nasiti dovolj!! Jaz na tvojem mestu, bi zvečer pred spanjem, npr. če jo nahraniš okrog 23-24h, dala cel obrok AM, da se fajn nasiti in pripravi raje več kot manj.. Moja tamala je stara 4 tedne in ji pripravim vedno vsaj 120ml in tako ji odgovarja, saj potem spi od 1h pa najmanj do 6h..

Ampak kot sem rekla, najbrž nimaš kakovostno mleko, ker, če ne tvoj otroček ne bi zahteval hranjenja vsaki 2 uri..

Kasija -> RE: Januarčki 2012 (21.2.2012 7:39:27)

dobro jutro!

kako naj vem, če moj otrok rabi dodatek [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

dina otrok ne rabi dodatka, če je videti zadovoljen, napreduje v teži in ima dovolj polulanih plenic na dan. to pa ne pomeni, da mogoče dodatka ne potrebuješ ti - da se spočiješ in se naspiš. možno je, da se ne naje dovolj pri enem obroku. si jih je razporedil. kako se dojita? ti zaspi med dojenjem? tisto dojenje 10 minut na 3 ure jaz še nisem videla pri nobenem svojem. moja se včasih doji 20 minut, včasih pa - recimo zvečer - eno uro. pa še bi. včasih ni lačna 3 ure, drugič spet bi jedla po pol ure. po moje moraš nekaj spremenit, kadar tebi ne ustreza način dojenja, ki ga imata.

sezam strem v možnarju. če ga nimaš, ga pač potolčeš. sicer ga pa tudi pojem iz mleka in ga takrat dobro zgrizem. če ga samo pogoltneš, se samo izloči z blatom, ne prebavi.

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (21.2.2012 9:15:54)

oleovit - jaz mu dajem eno kapljico na dan. Tako tudi piše v navodilih. Dobi se jih v Avstriji v lekarni brez recepta, cena pa je 2-3 EUR.

prehrana in krči - meni se zdi, da je vpliv naše hrane na otrokove krče bolj kot ne slučajen. Naš fantiček ima zvečer pač svojo jokavo uro, za katero ne morem dešifrirati, ali ga napenja ali je samo preutrujen, saj je zvečer buden tudi po 3-4h (vmes podremucka za 15min). Boljši pokazatelj neustrezne prehrane se mi zdi zelenkasto blato. To je pa zagotovo sledilo jogurtu, ki je en teden obtičal v hladilniku in je bil konkretno kisel (da sem zaj*, sem ugotovila takoj, ko sem ga z užitkom pojedla), nuteli in po nesreči preveč začinjenemu mesu [sm=zmeden.gif] Za čokolado, mlečne izdelke, cvetačo pa sem ugotovila, da je trajanje večernega joka neodvisno od njihove prisotnosti na mojem jedilniku.

Kje pa hraniš te kapljice?v hladilniku ali na sob. temp?

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>