kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 16:13:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica Koliko časa pa pri vas traja hranenje? (tiste, ki dojite) Pri nas porabimo več kot 1 uro ponavadi.. Pa berem, da naj bi tajalo 10-15 min na vsaki dojki + kupčki. Se mi zdi neverjetno, da je potem [sm=duda.gif] sit, bi bilo pa lepo. Pri nas traja dojenje vse skupaj 30min, potem pa imamo pri podiranju kupčka problem in to traja še vsaj 30min.. Potem pa še nekaj časa za uspavanje, tako, da porabimo vse skupaj nekje 1h in 30min (na žalost).. Naša pupika HB tudi čez dan spi po 3h v kosu (če je vse ok in je ne matrajo krči- tej trajajo ponavadi med 18-20h) [sm=smiley1.gif] IZVIRNO SPOROČILO: *dina* Zanima me to polivanje .....tudi če podre kupček, moj miš takoj polova. Če ne pa takoj, pa potem čez nekaj časa. Potem pa takoj zahteva ponovno hranjenje [sm=zmeden.gif] Jahh, tako je.. Tudi pri nas, če tamala podre kupček in vmes bruhne kaj ven, bi potem še jedla, ampak vseeno potem ne poje več kot 30-40ml.. To je potem bolj za v potuho, da lažje zaspi, ker jo v trebuščku daje kislina od mleka.. IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2 Punce katero kontracepcijo oz. zaščito mislite ve uporabljati? Zaenkrat bova midva uporabljala kar kondome (vsaj kašen mesec ali dva), potem sem pa mislila vzet tiste kontracepcijske tabletke, ki ne škodijo za dojenje, nimam pojma pa kako jim je ime.. hehehe [sm=smiley36.gif] IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja Mi smo od pediatra. Od odpusta iz porodnišnice se je zredil 800g in zrasel za 1 cm. Drugače pa je vse ok. Edino za D3 me je malo okregala, ker mu ne dajemo. Zdaj nam je dala recept, da gremo v Italijo iskat neke njihove kaplice z d vitaminom. Me pa zanima, tiste, ki dojite v pojstli ponoči. A pol tud kupčka podirate al kako to gre? Jaz sem danes sprobavla, ker se mi ni dalo it v tisti mraz sedet. Kontracepcija? Nobene, oz. metoda pazi. Če sva tega pikca delala 4 leta, se tud zdej mende ne bo takoj prijelo. Čeprav nikoli ne veš. Bova pa takoj, ko bo G. reku, da lahko (zaradi CR) začela delat na sestrici ali bratcu. Naša se je pa od odpusta 27.1. zredila samo 450g [sm=smiley13.gif] in je malenkost premalo, ampak delamo na tem, da do 28.2., ko imamo prvo posvetovalnico pridobi vsaj še 250g, kar bo težko, ker tamala tako rada spančka in je ne hranimo več kot 5-6x, ampak jo bom zgleda morala prej zbujat, da dobi vsaj še en obrok več.. Ker moramo v 10dneh pridobiti kar precej.. Jaz sem jo 2 dni nazaj poskusila dojiti v pojstli leže in nama ni nekako šlo, saj povleče 4-5x pa spusti bradavičko in potem jo moram ponovno pristavljat in to je fulll mučno.. Kupčka pa mi moramo obvezno podret, če ne potem bruhne ven v ležečem položaju in s evsa umaže.. Pazi glede [sm=sloncek.gif], ker nikoli ne veš kdaj se bo kaj prileplo [sm=smiley2.gif] Moja kolegica je že ob prvem poskusu brez zaščite zanosila, sedaj pa se z njenim trudita že 1leto za drugega pa nikakor jim ne uspe.. IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja Mi smo od pediatra. Od odpusta iz porodnišnice se je zredil 800g in zrasel za 1 cm. Drugače pa je vse ok. Edino za D3 me je malo okregala, ker mu ne dajemo. Zdaj nam je dala recept, da gremo v Italijo iskat neke njihove kaplice z d vitaminom. IZVIRNO SPOROČILO: beti 1 Matkurja: a to si dobila recept za Idroplurivit kapljice? A mi poveš, katere ti je predpisala in koliko ti je rekla, da jih dajaš? Jaz sem jih dajala starejšima, pa sem že pozabila doziranje, po njih noben ni imel krčev ipd. Pa od takrat je ista firma še ene nove nardila prav za novorojenčke. Meni jih bo upam mama danes nabavila, ker gre ravno v Gorico. Ja, Matkurja, mene tudi zanima katere kapljice so to??!!
|
|
|
|