RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 19:32:01)

spanje glede na to da je ocka odsoten, spi kar pri meni na postelji, in ker jst spim zelo mirno(tko kot se ulezem, tko se zbudim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) me ni strah da bi se karkoli pripetilo, tkole mjhni se pa se tut ne obracajo, tko da to ni razlog za strah(moj je pa itak na trebuscku) edino kar premika so rokice gor ali dol, glavo u levo ali desno, pa ucasih mal naprej zleze, tko da itak ze vem da ga morm mal bl dol dat, da ne prleze do vzglavja postle(do dile)

zjutri se zbudiva nekje ob 8.15...ce mam sreco, (2x se je zbudu ob 7.30 in takrat sm bla se cist u mizulah...cist boga, ob 8 sm pa ze skulirana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), jeva, potem okol 9 ga previjem, umijem in preoblecem in ga dam k babici u varstvo da se stusiram in zrihtam. neki casa se pogovarjata, pol ga pa polozi na svojo postlo, kjer mirno opazuje okoli sebe in na koncu zaspi(v 10-15 minutah).
zvecer pa skor isto, jeva okol 8, se previjeva ce se pokaka, ga pocrklam, po potrebi ga tut mal nosm okol(uceri je mel mini 15 minutne krcke), in ga polozim u postlo, sm mal zravn njega, ga bozam, popravljam oz. drzim dudo da ne pade vn in eventuelno zaspi, 2 noci sm ga najprej tut u vozicek dala in tm guncala pol pa prestavla u postlo. morm rect da kr lepo zaspi, razn seveda ce ga kj muci ful traja da zaspi, in seveda na koncu sele zvem zakaj je tok rabu, recimo ko se pokaka heheh.

vrtec ne bom dajala vloge, ker ne vem ce bomo tuki drugo leto, ce pa ze bomo ga bo pa babi navdusena cuvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sprehod tudi mi smo bli dons na soncku dobro uro. je zaspal in lih ko smo ble ze pri vhodnih vratih je zacel jokat k je biu lacen.

dons sva jedla brez nastavka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] je biu kr pridn glede tega, ampak ocitno se brez njega ful hitrejs zmatra in mi zaspi na joski in pol ful dalj casa jeva...a je mozno to da se bl zmatra??

plenice a nobena ne uporablja sparovih? men niso se nikol premocile in se mi zdijo ok, pa tut smrdijo nc..

P mava dons tedn, G pa nasledn petk. glede na to da mam namen bit cez en mesc ze na dominikanski, me prou zanima kaj mi bo P rekla na to...ceprou komplicerat mi ne more nevem kaj, ker dol majo tut dohtarje in bo tamau meu vse potrebne preglede, o tem ni dvoma.

me pa zanima ce kksn od vasih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] gdaj mal zaskili, da mal bl na notr proti nosku z ucko pogleda? sicer patronazna mi je rekla da je to "normalno" in glede na to da nima ucke skos na notr ampak samo obcasno tko pogleda upam da scasoma to zgine..bom vidla kaj bo P rekla.

no evo..mi je uspelo vse pokomenterat, zdj pa se hitr pod tus skocm pa u pizamo pol ga bom pa pocas kr zbudila..ze od 5 spancka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 20:39:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Ja, takrat bi morala začet delat. Dopust pa... če bom dobila nov šiht, ga ne bom mogla koristit, ker delam v šolstvu, če ga pa ne dobim, bom ap itak brezposelna in pol niti ne vem, če bi dala otroka v vrtec do septembra, ker v šolstvu sredi leta težko dobiš šiht.

Aha.. No, ja.. Potem pa kar oddaj čimprej vlogo, da res ne bo prepozno [sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

tix- ja, vem, ker naj bi mleko nastajalo sproti, a vseeno sem si načrpala le 80-90 ml (skupaj iz obeh prsi, ne iz vsake toliko) in potem je mala pojedla teh 80 ml + 30 do 50 ml dodatka, kar se mi zdi veliko za 6 tednov starega [sm=duda.gif]. In to sem poskusila 2x in obakrat sem si približno tolik načrpala, mala je pa potem še nekaj pojedla dodatka (različno, a vsaj 30 ml). Pa skoz je lačna (cmoka, stavi rokice v usta, vleče dodo ko zmešana, joka, ...), kljub temu, da jo dam na prsa vsakič, ko zahteva, nimam občutka, da bi se mi količina mleka povečala. Kak nasvet?

Ko sem si jaz še črpala mleko, sem z ročno črpalko vsake 3-4 urce načrpala cca. 120ml mleka kar je tudi vedno pojedla.. No ja, kašenkrat je tudi samo 110ml.. Je pa res, da črpalka ni merilo koliko mleka imaš, ker [sm=duda.gif]bolj vzpodbudi nastajanje mleka kot črpalka.. In verjemi, da, če moja [sm=duda.gif] poje od 100-120ml mleka pa bo v nedeljo stara komaj 4 tedne (pred 2tedni je pa pojedla okrog 80ml), je za tvojo [sm=duda.gif] tašna količina mleka (od 110-130ml) absolutno premalo, ker dojenčki hitro rastejo in vedno več pojejo..

Nasvet?? Dodajaj, ni druge.. Jaz pred vsakim obrokom našo [sm=duda.gif] stehtamo in prav tako po obroku, tako, da ti kar poskušaj dojit, tudi, če misliš, da nimaš več mleka.. Bo pač [sm=duda.gif] malo v prazno povlekla, ampak tebi se bo bolj mleko delalo..

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 21:38:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tix
Črpalka ni merilo. Po čem si pa še ugotovila, da ima premalo?

tix- ja, vem, ker naj bi mleko nastajalo sproti, a vseeno sem si načrpala le 80-90 ml (skupaj iz obeh prsi, ne iz vsake toliko) in potem je mala pojedla teh 80 ml + 30 do 50 ml dodatka, kar se mi zdi veliko za 6 tednov starega [sm=duda.gif]. In to sem poskusila 2x in obakrat sem si približno tolik načrpala, mala je pa potem še nekaj pojedla dodatka (različno, a vsaj 30 ml). Pa skoz je lačna (cmoka, stavi rokice v usta, vleče dodo ko zmešana, joka, ...), kljub temu, da jo dam na prsa vsakič, ko zahteva, nimam občutka, da bi se mi količina mleka povečala. Kak nasvet?

Naš je star 1 mesec in ponoči k mu dam sam flašo, poje včasih tudi 120.
meni se je povečalo, ampak še zmeraj premalo.

Kasija -> RE: Januarčki 2012 (16.2.2012 22:08:51)

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Kako naj jo navadim na njeno posteljico???? Naj jo pustim jokati (kričati)? Ne morem...

Poskusi jo dajat v posteljico tudi kdaj čez dan, da se z njo "spozna". Pomaga, da ji je znana in da je zadelana z večine stranic - torej ima ob treh stranicah tisti vetrolov ali kako se mu reče. Mogoče kakšno zadevico tudi nad posteljo. Llahko ji jo segreješ s plastenko polno vrele vode, ki jo odstraniš tik preden jo daš spat. Sicer je pa navajanje na posteljico proces. Loti se ga, ko boš imela dovolj energije in živcev. Zaenkrat pa uporabi, kar lahko, da se naspiš.
Moja spi v košari od vozička. Posteljica ji ni po godu. Ko se prvič zbudi, jo vzamem k sebi in spi z nama v postelji. Ampak meni tako ustreza. Bjej pa očitno tudi, ker se ponoči samo podoji in zaspi nazaj. Vse do 8h.

kokosh za vrtec je tako, da bo večina naših otrok godna za vrtec sredi šolskega leta - pri 11 mesecih, torej decembra 2012. Prijave za vrtec se sedaj zbirajo za š.l. 2012-13. če potrebuješ vrtec v omenjenem šolskem letu, potem otroka nujno prijaviš in upaš. sicer pa ga lahko ravno tako prijaviš in upaš, da te zavrnejo in potem dobiš točke od zavrnitve. kar ti izboljša možnosti za to, da ste sprejeti septambra 2013. jaz bom naredila slednje.

kimica jaz tudi upam, da bi se nam (finančno) izšlo za polovični delovni čas. mogoče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tix -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 9:40:32)

ampak laufat fen 1uro zato je malce nesmiselno...

fena mogoče ne, sesalec pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 9:47:42)

Coccinela nič ni stalo, ker smo prijatelji. Poleg tega se ne ukvarja s tem, ampak neko drugo zadevo na področju alt_ernative in tudi tam nič ne računa nobenemu. Mi je enkrat res pomagal prebrodit hude bolečine, pa res ne verjamem v to. [sm=zmeden2.gif]Ampak ko je hudo probaš vse.
Mi je izmeril tako za informacijo, kje je več, kje manj. Ja obiske je treba ponucat...[sm=smiley36.gif]
Sosedi pa je prišel en, ki se res za denar ukvarja s tem.Potem je vse prestavila, da je lahko posteljico dala na pravo mesto in ji je mali začel od takrat spat... Bi jo morala vprašat kam jo je dala, ker so nad nami in mogoče je bila posteljica na istem mestu.
Pa saj ne verjamem v to ampak , če uspe bom pa mogoče začela verjet[sm=smiley36.gif].
Včeraj sem jo 12 ur matrala čez dan in ni šlo spat tam. Pa jo dam spečo notri... Nisem več pametna... Aja posledično ni 12 ur spala.

Ananunez zakaj bi ti kompliciral/a? Imaš pač svoje življenje in bo pač tam kjer se odločiš... Verjetno ti bo edino kaj svetoval/a za avion- vzlet, pristanek...
Ti zavidam da boš na toplem.[sm=smiley1.gif] Komaj čakam maj al junij, da pobegnem od tu...
A ko konča pa pridete nazaj?

Mefisto boščki. [sm=smiley13.gif] Upam da se hitro pozdravi.[sm=pikapoka2.gif]

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 9:59:11)

tix, miami, kimica, matkurja- hvala za mnenja in odgovore, trudim se čim več dojit, a ker je mala praktično skoz budna čez dan, smo lahk res skoz prklopljene, saj je drugače precej sitna in malo časa mirna. Pa pred tednom ali dvema sva se lepo dojile na 2-3 ure, tudi več časa je bila lahko mirna, sedaj pa taka sprememba. Upam, da gre zgolj za obdobje in se bo umirilo.

Koliko časa pa pri vas traja hranenje? (tiste, ki dojite) Pri nas porabimo več kot 1 uro ponavadi.. Pa berem, da naj bi tajalo 10-15 min na vsaki dojki + kupčki. Se mi zdi neverjetno, da je potem [sm=duda.gif] sit, bi bilo pa lepo.

miami - kaj, če bi posnela na GSM? Pol lahk preneseš na rač. in predvsjaš ali pa direkt iz GSM-ja.

Naredite si lep dan

coca cola -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 10:51:20)

Tako, pa evo tudi mene, da se malo javim.

Mi smo februarčki [sm=smiley1.gif].....moj fantek ni hotel ven. Rodila sem 4.2.12. O porodu pa rajši ne bi [sm=smiley19.gif], ker je bil mučen, dolg in boleč [sm=smiley19.gif]. Miško je na koncu moral z vakumom ven [sm=smiley19.gif].

Smo pa od srede doma, ker je bil na antibiotiku in se je naše bivanje v P podaljšalo [sm=smiley13.gif]

Zanima me to polivanje .....tudi če podre kupček, moj miš takoj polova. Če ne pa takoj, pa potem čez nekaj časa. Potem pa takoj zahteva ponovno hranjenje [sm=zmeden.gif]

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 10:58:25)

Dober dan!
Pri nas se stanje čisto nič ne izboljšuje, še slabše je...sedaj je očitno od antibiotika dobil še drisko, kašlja pa tako grozno da meni tečejo solze ko mu ne morem pomagat.. Tako da gremo danes ponovno k pediatru. Upam da ne pristaneva v bolnici.[sm=smiley19.gif]

Naš mali pa je do enega tedna nazaj vedno pojedel nekje med 80 do 100ml. Pa je čist lepo napredoval. Koliko pa sedaj poje pa ne vem, ker se še samo dojima (do sedaj pa sem mleko črpala). Pa kar se tiče črpanja, jaz imam ročno črpalko od mam in iztisnem mleko do zadnje kaplje. Jaz sem si s črpanjem tudi povečala količino mleka. Ker naše dete je tudi bolj ,,lene,, sorte oz. se hitro otrudi in tako mi dojke nikoli povsem ne izprazni, potem pa grem in preostanek izčrpam (tako mi je svetovala patronažna in res deluje, mleka imam dovolj oz. ga livam stran)

Pri nas pa so se krči malo umirili (samo kaj ko pa sedaj imamo pa kašelj) odkar mu dajem kapljice antiflat.

Spanje, sedaj ko je bolan spi zraven mene, drugače pa je prvi del noči do prvega dojenja spal v svoji posteljici. Straha, da bi se vlegla na njega nimam, se mi zdi da ti pride nekako v podzavest da imaš dete zraven sebe, ker pri prvem je mene tudi bilo starh.

Joj sprehodi, jaz bi tako šla ven, pa sedaj ne smemo[sm=smiley19.gif]

Vrtec... mi bomo našega imeli kar doma, bo babica spet dobila službo[sm=smiley36.gif], sedaj ko je večji šel v vrtec. Bo doma nekje do 3 leta, tako je bil prvi.

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 11:04:14)

sem pozabila...mistica mi tudi porabimo skoraj eno uro za dojenje. Ker zmes zaspi ali pa si vzame odmor , spusti zizo pa malo gleda okrog, ko ga pa hočem dati stran pa je vik in krik.

ana.nunez jaz ga tudi dojim z nastavki in si tako želim da bi brez (prvega sem dojila brez problema brez) ampak jaz pa če našemu ne dam gor nastavka je to tako drenje, pa zagrabi pa pol spusti in to po 10x, tako da na koncu obupam in mu dam nastavek. Pri nastavkih pa se jezi, ker takoj ne priteče[sm=smiley36.gif]

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 11:39:55)

Jaz sem mela danes G in je vse ok. Sedaj bom pa počasa malega spokala v avto+ voziček in greva k men domov[sm=bravo.gif] Prvič se bo mali peljal (razen iz P) in prvič bo šel na izletek[sm=smiley36.gif] In potem po dolgem časuu malo ven. Po kolko časa ste ve zuni? Mi smo bili do sedaj samo 1x zunaj za 5 min, pred to ohladitvijo. pa nočem sedaj pretiravat.

Punce katero kontracepcijo oz. zaščito mislite ve uporabljati?

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 11:46:48)

Mefisto držim pesti, da ne pristanete notri.[sm=smiley13.gif]
Naša pa še spi. Od ponoči. Sem jo nazadnje dojila ob 8 ih, pa je kar naprej zaspala in mi jo je bilo škoda ven dajat. Včeraj cel dan ni dobila lepotnega spanca... Previta je bila ob 4 ih ponoči. Se že nekaj oglaša... Ta plenica pa bo polna[sm=smiley36.gif].

Violica ne uporabljava nobene, ker smo trajno ( ob cr) rešili ta ,problem,. Sicer bi uporabljala takšno, ki gre z dojenjem, na tvojem mestu. Kar g povprašaj ti bo vse razložil.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 11:54:12)

Sem sedaj videla, da si bila pri g.[sm=smiley36.gif]

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 12:22:03)

pr nama je blo brez prej tut eno samo dretje, pol sm pa uceri spet probala in zdj mu kr gre, edino kar ful hitr zaspi zravn ucasih...sj bo..pocas se delc pride[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

je bla patronazna dons pr nama...nag vaga 3900g...ubistvu je rekla da je to mal malo v enmu mescu pridobil. porodna je bla 3530 odpustna pa 3280g. zdj je ze en tedn ko se samo dojiva in ko konca, se nc ne joka, tko k se je prej, ucasih clo mal bruhne nazaj, tko da predvidevam da lacen ne ostane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ampak mi je rekla da nj ga se veckrat pristavm, al si crpam pa mu to se pol extra dodam zvecer, al pa AM 1-2x na dan..tko da bo treba it u akcijo mal.

sicer na pogled je vidt ok..suh ne zgleda..pa tut mi smo usi bl suhe sorte, ampak nebi blo narobe ce bi meu par 100g vec.

trnjulcica ja ubistvu nevem, prsli bomo ziher na obisk januarja, pa zato k MM ma zacasno dovolljenje, nima se stalnega in more usaj 2x letno vstopt v SLO..zdj ma dovoljenje da je loh 1leto uzuni..zarad studija ne more usake 6m sm pa ke hodt..

jst bi rajs tm ostala, pa tut on se mal tezi prvadi tuki...poleti se gre, pozim mu je pa kriza..mraz, hit je noc, vecinoma smo med 4 stenam zaprti in on tega ne prenese sploh, dol je u bajti samo ko spi in jé, ostali cajt ko je/smo doma je/smo na ulci s sosedi, tega pa tle pac ni

tix -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 12:56:14)

Koliko časa pa pri vas traja hranenje? (tiste, ki dojite) Pri nas porabimo več kot 1 uro ponavadi.. Pa berem, da naj bi tajalo 10-15 min na vsaki dojki + kupčki. Se mi zdi neverjetno, da je potem [sm=duda.gif] sit, bi bilo pa lepo.

tudi sanjam o tem :) ubistvu je ful različno enkrat ima tudi dovolj 15 minut, včasih se pa v 1 uri n-krat priklopi za par minutk, včasih se jo da zamotit tudi z dudo

Vrtec - starejši bo šel jeseni z 2,5 leti prvič v vrtec, sem bila jaz doma, kako bo pa zdej pa še nevem, ali bom še doma ali pa bo šla v vrtec

Še naprej na kondomih, čez 1,5/2 leti pa še kakšnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Po kolko časa ste ve zuni? Mi smo bili do sedaj samo 1x zunaj za 5 min, pred to ohladitvijo. pa nočem sedaj pretiravat.

Midve sva že štartali z 20 minutam v naročju, potem 2x po pol ure, zdej pa nič več ne gledam na uro, itak je v košari še par stopinj topleje kot zunaj

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 13:02:39)

Mi smo od pediatra. Od odpusta iz porodnišnice se je zredil 800g in zrasel za 1 cm. Drugače pa je vse ok. Edino za D3 me je malo okregala, ker mu ne dajemo. Zdaj nam je dala recept, da gremo v Italijo iskat neke njihove kaplice z d vitaminom.

Midva se že par dni trudiva dojit brez nastavkov. In kar gre. Edino, ko je dojka polna, težko zagrabi. Pa tko al tko mu morm z roko držat jošk bolj skupaj.

Me pa zanima, tiste, ki dojite v pojstli ponoči. A pol tud kupčka podirate al kako to gre? Jaz sem danes sprobavla, ker se mi ni dalo it v tisti mraz sedet.

Danes gremo pa po kosilu prvič ven z vozičkom. Komaj čakam. Kolk čas pa smo lahko zunaj? Saj ga drgač že cel teden na balkonu uvajam na sončka. Pa pri nas je res toplo, ker smo trenutno na primorskem..

Kontracepcija? Nobene, oz. metoda pazi. Če sva tega pikca delala 4 leta, se tud zdej mende ne bo takoj prijelo. Čeprav nikoli ne veš. Bova pa takoj, ko bo G. reku, da lahko (zaradi CR) začela delat na sestrici ali bratcu.

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 13:56:15)

Mi smo od pediatra. Od odpusta iz porodnišnice se je zredil 800g in zrasel za 1 cm. Drugače pa je vse ok. Edino za D3 me je malo okregala, ker mu ne dajemo. Zdaj nam je dala recept, da gremo v Italijo iskat neke njihove kaplice z d vitaminom.

Me pa zanima, tiste, ki dojite v pojstli ponoči. A pol tud kupčka podirate al kako to gre? Jaz sem danes sprobavla, ker se mi ni dalo it v tisti mraz sedet???

800g od porodne ali odpustne teze?
jst jih tut ne dajem D3 ampak bom kr rekla da jih...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

v kaksen mraz gres to sedet?

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 14:16:08)

Dina: ČESTITKE!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image] Glede polivanja čisto na kratko, podiranje kupčkov po 5 min dojenje, ležanje z dvignjenim vzglavjem, prav tako pestovanje, pa dati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] čas, da se nauči podirat kupčke brez polivanja, druge skoraj ni. Včasih je tako polivanje za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] boleče, pa zato zahtevajo ponovno dojenje, da se potolažijo.

dojenje: tudi midve rabiva povprečno pol ure, lahko 1 uro, če jo kaj matra jo moram pa tud 2 uri pristavljat, da se umiri. Podiranje kupčkov nama gre počasi na bolje, če je zaspana in bi rada spala se ob tem malo razhudi, ampak se jo da potolažit.

Ponoči: jo dojim v leže, se mi zdi, da je to že povezala z obdobjem spanja. Nekaj časa sem jo redno dvigovala in tapkala za kupčka podret, pa se je samo zbudila, potem sem s tem praktično nehala, ker se itak večinoma ne naje prav zelo, ker jo poberem iz posteljice preden se prav zbudi in potem hitro nazaj zaspi. Dvignem za podret kupčka, jo samo še takrat, ko slišim, da ima veliko zraka v trebuščku.

Kontracepcija: nisem še bla pr G, tako da za zdaj kondomi, po prvi menstruaciji si bom zopet dala Mireno, do takrat pa moram še vprašat, kako je z vaginalnimi obročki.

Sprehod: mi smo začeli s 15 min in potem to postopno podaljševali. Po pavzi zaradi mraza smo začeli podobno, zdaj pa ne gledam več, kako dolgo traja, sploh ker je kar toplo in ji v košari čisto nič ne fali. Mamo tako fino košaro, z okencem ob straneh, da se vmes lahko še malo posonči.

Matkurja: a to si dobila recept za Idroplurivit kapljice? A mi poveš, katere ti je predpisala in koliko ti je rekla, da jih dajaš? Jaz sem jih dajala starejšima, pa sem že pozabila doziranje, po njih noben ni imel krčev ipd. Pa od takrat je ista firma še ene nove nardila prav za novorojenčke. Meni jih bo upam mama danes nabavila, ker gre ravno v Gorico.

Midve se morva prštimat za it po starejša bratca. Ju3 gremo pogledat še eno stanovanje, potem pa moramo zaključit to zgodbo z našim domkom, če ne drugega zato, da bomo vedeli, v katero šolo oziroma vrtec vpisat otroke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 15:48:07)

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

Me pa zanima, tiste, ki dojite v pojstli ponoči. A pol tud kupčka podirate al kako to gre? Jaz sem danes sprobavla, ker se mi ni dalo it v tisti mraz sedet???

800g od porodne ali odpustne teze?
jst jih tut ne dajem D3 ampak bom kr rekla da jih...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

v kaksen mraz gres to sedet?

od odpustne. od začetka se sploh ni tel redit,

Ma ko prideš iz tople pojstle je vsak prostor mrzel. Pa ponoči malo manj kurimo.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 15:53:16)

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Matkurja: a to si dobila recept za Idroplurivit kapljice? A mi poveš, katere ti je predpisala in koliko ti je rekla, da jih dajaš? Jaz sem jih dajala starejšima, pa sem že pozabila doziranje, po njih noben ni imel krčev ipd. Pa od takrat je ista firma še ene nove nardila prav za novorojenčke. Meni jih bo upam mama danes nabavila, ker gre ravno v Gorico.

Ja, mislim da te. Bel recept je dala. Točno kolk je rekla jemat se zdej ne spomnim. bom pogledala potem.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 16:13:25)

Pri nas traja dojenje vse skupaj 30min, potem pa imamo pri podiranju kupčka problem in to traja še vsaj 30min.. Potem pa še nekaj časa za uspavanje, tako, da porabimo vse skupaj nekje 1h in 30min (na žalost)..
Naša pupika HB tudi čez dan spi po 3h v kosu (če je vse ok in je ne matrajo krči- tej trajajo ponavadi med 18-20h) [sm=smiley1.gif]
IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

Zanima me to polivanje .....tudi če podre kupček, moj miš takoj polova. Če ne pa takoj, pa potem čez nekaj časa. Potem pa takoj zahteva ponovno hranjenje [sm=zmeden.gif]

Jahh, tako je.. Tudi pri nas, če tamala podre kupček in vmes bruhne kaj ven, bi potem še jedla, ampak vseeno potem ne poje več kot 30-40ml.. To je potem bolj za v potuho, da lažje zaspi, ker jo v trebuščku daje kislina od mleka..

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Zaenkrat bova midva uporabljala kar kondome (vsaj kašen mesec ali dva), potem sem pa mislila vzet tiste kontracepcijske tabletke, ki ne škodijo za dojenje, nimam pojma pa kako jim je ime.. hehehe [sm=smiley36.gif]

Me pa zanima, tiste, ki dojite v pojstli ponoči. A pol tud kupčka podirate al kako to gre? Jaz sem danes sprobavla, ker se mi ni dalo it v tisti mraz sedet.

Kontracepcija? Nobene, oz. metoda pazi. Če sva tega pikca delala 4 leta, se tud zdej mende ne bo takoj prijelo. Čeprav nikoli ne veš. Bova pa takoj, ko bo G. reku, da lahko (zaradi CR) začela delat na sestrici ali bratcu.

Naša se je pa od odpusta 27.1. zredila samo 450g [sm=smiley13.gif] in je malenkost premalo, ampak delamo na tem, da do 28.2., ko imamo prvo posvetovalnico pridobi vsaj še 250g, kar bo težko, ker tamala tako rada spančka in je ne hranimo več kot 5-6x, ampak jo bom zgleda morala prej zbujat, da dobi vsaj še en obrok več.. Ker moramo v 10dneh pridobiti kar precej..

Jaz sem jo 2 dni nazaj poskusila dojiti v pojstli leže in nama ni nekako šlo, saj povleče 4-5x pa spusti bradavičko in potem jo moram ponovno pristavljat in to je fulll mučno.. Kupčka pa mi moramo obvezno podret, če ne potem bruhne ven v ležečem položaju in s evsa umaže..

Pazi glede [sm=sloncek.gif], ker nikoli ne veš kdaj se bo kaj prileplo [sm=smiley2.gif] Moja kolegica je že ob prvem poskusu brez zaščite zanosila, sedaj pa se z njenim trudita že 1leto za drugega pa nikakor jim ne uspe..

Ja, Matkurja, mene tudi zanima katere kapljice so to??!!

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 16:52:41)

Ja, mislim da te. Bel recept je dala. Točno kolk je rekla jemat se zdej ne spomnim. bom pogledala potem.

2x4 kapljice. Je gledala glede na težo. mIslim, da je tako ime (idroplurivit), ne znam prebrat.

*emma* -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 17:14:49)

Hej, hej...mi smo danes imeli prvo posvetovalnico. Lepo smo pridobili na teži, odpustna 2600g, danes 3520g. Se pa dojima in zraven mu dam moje mleko po steklenički. Mu je pa pediatrinja opazila vodno kilo na modih, je rekla, da to samo izgine.
Našega pikeca kar mučijo krčki zato bomo zdaj dajali antiflat pred vsakim dojenjem, pa upam, da se bo izboljšalo...ga je tak težko gledat, ko se zvija in joče. Pomaga mu tudi, če ga nosimo po rokah.
Kopat smo se začeli v ponedeljek in zelo uživa v vodi, joče edino, ko ga vzamemo ven.
Na sprehodu smo bili včeraj prvič...tudi danes smo šli in je cel čas spančkal. Sem zelo vesela, dase je končno vreme otoplilo, da lahko gremo ven na zrak.
A vaši dojenčki so veliko budni čez dan?

beti 1 -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 17:20:55)

Matkurja: hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image].
Ko jih boš dobila mi prosim sporoči še točno ime. Hvala

urshek -> RE: Januarčki 2012 (17.2.2012 17:52:11)

No, tudi mi smo bili danes pri pediatru. Odustna teža je bla 3060g, danes pa jih ima 4500g. Na začetku sva bile samo na flaški (sem črpala svoje mleko), ker je bila prešvoh, zdej pa se samo dojiva.
Velika je bila 51cm, dans 55,5cm. Sem kr debelo gledala tam. Sva dobile kremo Daktarin, ker ima pikice pri ritki pa luliki in samo Bepanthen ni v redu.
S krčki mi nimamo problemov (TOK, TOK, TOK).

Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>