kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (15.2.2012 22:05:05)
|
Pozdravljene. Moja rožica pa ima že 5 dni zvečer med 18-20h grozne krče in jo napenja [sm=smiley19.gif] Danes je bila vsa solzna, objokana od bolečin, da sem od žalosti, ker njo tako boli še jaz začela jokat.. Pa je lih prišla mami mimo pogledat kako sva, ker dragi je začel danes delat in mi rekla naj ne jočem, da je pač par mescev tako in da naj ne trpim in sem žalostna, da je to slabo za mleko.. No, včeraj je dobila pa prebavne motnje ob polnoči in ni mogla zaspat do 2h.. Sva bila z dragim prav obupana, ker nisva vedla kaj narediti, da revico ne bi mantralo [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Potem je pa ob 2h tako utrujeno zaspala, da je spala kar do 8:30 in se nisem niti trudila jo zbujat za jo nahranit, kljub temu, da je jedla nazadnje ob 23:30, ampak, ker sem videla, da ni pojedla toliko kot bi morala, jo bom zjutraj morala prej zbudit, če se kaj takega (upam sicer da ne) ponovi.. Samo tako se mi je smilila in sem želela, da si fejst odpočije, ker je bila budna od 19h do 2h [sm=smiley13.gif] Sedaj pa spančka od 20:30 po groznih krčih in napenjanju, ki so trajali od 18h do 20h.. Upam, da bo vsaj do 23h spala, da se malo odpočije, potem je pa večerna nega na vrsti in hranjenje pred spanjem.. Naša tudi kar lepo dviguje glavico, skozi jo sili gor, še posebno, ko je na ramenu za podiranje kupčka.. Je rekla doktorca (smo bili včeraj na kontroli v UKC Lj), da je močna punca in da ji nič ne manjka in da je sedaj kot rožica [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Mami in ati sta pa seveda zaradi tega tako ZELOOOO vesela [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] UZ kolkov: naši rožici jih v P niso slikali, ker je bila 8 ur po porodu takoj prepeljana v Lj, tam pa ji tudi niso uspeli slikat kolkov, ker smo jo prej odpeljali domov.. Kako pa sedaj?? 28.2. imamo prvo posvetovalnico?? A da vprašam njeno pediatrinjo kako je s tem??? Polivanje: Naša ponavadi malo pljune ven, za 1/3 čajne žličke, danes je sicer 2x pljunila ven za celo malo žličko, ampak je najverjetneje preveč pojedla, ker druge razlage nimam.. Naša že tako težko podira kupčke in ji rabi en čas, ampak, če ne podre kupčka, je ne morem pod nobenim pogojem dat spat, ker potem v roku 5min bruhne ven in jo potem moram celo preoblečt, ker smrdi po kislem mleku.. Plenice: Mi uporabljamo Pampers premium care 2 in so zaenkrat ok, res pa da znajo ponoči popustit, če tamala spi več kot 5-6 urc, ker drugače čez dan se previjamo na 3-4 urce in ne gre skozi, razen, če jo slabo previjemo.. Imajo pa res nek čuden vonj, ampak sej je večina plenic tašnih, ker je to ipak "plastik fantastik" kot so naši vložki (npr. always ipd.).. Brezplenično dete: Mi na kraj pameti ne pride, da bi jo imela brez plenice, ker naša ne mara imeti nage riti in je pri vsakem previjanju vik in krik in se potem še od živcev kašenkrat še dodatno polula ali pokaka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Prvo kopanje: Če bo šlo vse po sreči, imamo tudi mi jutri prvo kopanje [sm=smiley1.gif] Popek je super in patronažna pravi, da ni razloga, da je ne bi jutri kopali.. Ampak me pa FULLLLLL skrbi, ker ona ne mara bit naga [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Jaooooo, to bo prava borba, že vidim.. Me je že strah, da bo ostala brez glasilk, mi pa bomo oglušeli [sm=smiley13.gif] Sprehod: Oooo, mi bomo pa še počakali na vozičkanje.. Pri nas sicer za jutri napovedujejo + 8 stopinj, ma jaz je še ne bom peljala ven.. Še malček bomo počakali.. Pa še vsak dan ima tako zabasan nosek, da ji 2x na dan čistimo noska.. Je rekla patronažna, da je najbrž zardi našega gretja (2 radiatorja in 1 kima) in je suh zrak, tako, da imamo na radiatorjih posodici z vodo (vlažilci stanejo too much), da vlažijo zrak.. Krst: Mi bomo našo krstili 1x junija, ko bo lepo toplo.. Glede na to, da sva oba krščena, se spodobi, da je tudi ona [sm=smiley1.gif] Dojenje: Jaz sem našo rožico od včeraj začela na polno dojit (do včeraj sem si črpala in ji dajala po flaški, 2x na dan pa jo pristavljala na prsi po 5min, da je malo vlekla) in nam je steklo, le, da jaz nimam tolikooo mleka (po 100-120ml).. Pa še to, če bi jo hranila na 4-5 ur.. Tako, da ji dam, da spije cca. 70ml iz dojk, drugo ji dodam kolikor ji pač rabi.. Ampak že to je napredek, kajti prej še toliko mleka nisem imela.. Sem si pa vzpodbudila količinsko več mleka s črpanjem.. Smejanje: Ja, naša se zna tudi fejst nasmejčkat in je prav prisrčna [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Naša ima "nočno" tapravo spanje od 1h dalje, tako, da jo nazadnje nahranim nekje ob cca. polnoči, ona se pa sama zbudi nekje okrog 6h in jo potem previjem in nahranim.. Ne pride mi pa na misel, da jo vmes sama zbujam ponoči za hranjenje, če se sama ne zbudi.. Upam, da bo imela skozi tako spalno navado, ker tako odgovarja vsem trem [sm=smiley1.gif] Se lahko vsaj vsi trije pošteno naspimo.. hehe [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|