|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
23.11.2012 21:05:06   
camino79
Hvala...bomo poskusili s pomarančo in paradižnikom...najprej paradižnik! Potem pa še ostalo, počasi. Najbrž. Z oreški jaz tudi ne bom pretiravala, beljak in mleko pa? Nea še vem.user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
23.11.2012 21:08:22   
trnuljčica
Po moje je mislil ne kot nadomestek za mleko.

Če v Googla vtipkaš tole ( ALERGIJA NA KRAVJE MLEKO - Koprivec, družinska medicina), tudi tu piše da ni nadomestek za dojenčke in manjše otroke.

Jaz sem mojemu dala ene 2 x , mislim, da sem kuhala tisti Royalov vanilijev puding na njem. A mu ni bil ok. Nekje po 1,5 letu. Je pa imel občasno kot napitek tudi v vrtcu- takrat ko so oni imeli sojin napitek. Skratka kot popoln nadomestek ne. Če pa mu želiš to ponudit samo kot dodatno pijačo pa lahko. Našemu pač ni potegnil.

Tule je ena zanimiva stran, ki je meni pomagala, da sem našemu 1 in več letniku našla primerno margarino, marmelade itd. Post od Tanča za dieto na mleko je nekje na sredi postov.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1572308

Neposredna povezava do sporočila: 3877
23.11.2012 21:28:10   
trnuljčica
Z oreški jaz tudi ne bom pretiravala, beljak in mleko pa? Nea še vem.user posted image

Na koncu bodo dobili oreščke v kakšni tortici ali pa čokoladi.user posted image Pa se ne bo noben sekiral...

Moja naj bi sicer bila do 1 leta brez mleka in ml. izdelkov in jajc po navodilu p, preventivno (zeloo visoki celokupni IgE, a neg. spec na mleko in jajca). A sem jaz bolj upoštevala tisto o mleku. Jajca pa je dobila zadnji mesec, le preko izdelkov, ki jih vsebujejo v mali dozi (jušne testenine itd). In ni imela težav. Zadnjič pa ji kupim preverjene kekse brez mleka, a not kar jajc ( več kot 20 %) in je imela ponoči takšne krče, da je sploh nisem mogla nositi kako se je zvijala. Sem mislila, da mi bo padla iz rok. Jok pa grozen. KOt pri prvem. Sem se malo zresnila...user posted image A bom vseeno morala sredi dec. počasi uvajati mleč. izdelke. Verjetno bom začela z žlico navadnega jogurta. Potem pa še jajca... Upam da ne bo nič , dobila,.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
25.11.2012 20:35:09   
cilla
Čer user posted image Mi še naprej zbiramo "točke zvestobe" pri zdravnikih... minulo noč sta moj in tamali (po par urah neutolažljivega joka, ki ga je proti polnoči začel spremljat lajajoč kašelj) šla pogledat, kako se imajo na pediatrični urgenci v LJ. Diagnoza laringitis. Danes je mali še slabši, lajajoč kašelj pa se je zvečer spet ponovil. Za zdaj spi, a občasno se zbuja v jok. Tavelik mu bo očitno sledil, je že začel pokašljevat, po eni uri spanja je začel še v spanju ful jokat, tako da sem ga šla iskat. Zdaj čmori na ležalniku tu pri meni v dnevni, ne spi in ni buden, občasno se davi s kašljem... ceu žur.

Sem začela študirat tista navodila o prepovedanem in dovoljenem za alergijo na mleko. Tole pa je veliko bolj zahtevno, ko bi si človek mislil. Sledi mleka (ali jajc) so vsepovsod! Sem hotela za danes spečt eno pecivo. Ma v trgovinah, kjer sem včeraj skušala najt neoporečno rastlinsko margarino, nisem imela sreče. Dobro, danes tudi časa za peko ni bilo s tema dvema jokicama. Dopoldne sta prespala, zato nisem hotla ropotat z mikserjem. Popoldne smo pa pešačili po soncu in frišnem zraku, če bi malemu kaj koristilo na zalogo.

Neposredna povezava do sporočila: 3879
26.11.2012 10:05:42   
ronja
Tole pa je veliko bolj zahtevno, ko bi si človek mislil. Sledi mleka (ali jajc) so vsepovsod!

Toldya! Res je dieta brez mleka in jajc najbolj grozna, kar sem jih uspela od blizu spoznat! Sledi so povsod, kupjene hrane skoraj ne smeš jest (nobenih keksov, pudingov, salam, kruha, jogurt itak odpade,...) Zato pa pravim, da če se odločiš, je treba res preštudirat in ornk zagrabit, ker pediatri na alergološki pravijo,d a je brezveze, da otroku ne daješ mleka, če mu daješ stvari, kjer je mleko not (recimo kupljen kruh)... Bi pa v tvojem primeru to seveda naredila, tudi pri R. sem, pa sem bila 99%, da ni alergija na to, ampak ziher je ziher, sva bili obe na dieti dokler nismo dobili nazaj testov.

Margarina brez mleka je bila včasih Gea, preveri še zdaj, tako je mislim da tudi pisalo na unem listu iz alergološke, če se ne motim.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
26.11.2012 10:57:52   
tanika1
Upam, da se maladva čimprej pozdravita.
Res je ta dieta huda, midva s starejšim sva bla sicer samo na dieti brez mleka, jajca sem jaz lahko jedla. Namesto margarine sem uporabljala kar kokosovo maslo. Pa občasno sem kupila kakšno riževo mleko, da sem naredila palačinke, al pa spekla rižev narastek (ta mi je bil pa celo precej boljši na riževem mleku in s kokosovim maslom, kot na kravljem mleku).
Jst sem šla pa danes mal v službo pogledat, začnem že 14.12. ker moram opravit pripravništvo do konca, pol me pa februarja čaka že strokovni izpit. Kok hitro je minila tale porodniška.
Tastarejši sin (2,5 let) je pa prvič na počitnicah, pa ga že kar pogrešam-je tak mir, zdej ko mali spi.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
26.11.2012 14:17:04   
cilla
Ronja, si kdaj delala piškotno testo al pa piškote s kokosovo maščobo? Me zanima, če/kako rata. Nimam tolk energije, da bi probavala na slepo. Sem sicer na kulinariki gledala stare teme in tam ene pišejo, da se da. Ma nobene konkretne izkušnje, kako je šlo delat testo, delat s takim testom...
Hrano imamo na srečo večinoma praktično vso domačo. Kruh nam tašča peče že par let zaradi mojega, ki ima visok pritisk in mora jest vse neslano. V sadju in zelenjavi, če jo kupim surovo, tudi ne more bit nič mleka, krompir in pašta isto... sej pravim, dokler ne gresta v vrtec, niti ne bo taka drama ju hranit.
Danes sem ju peljala k naši P, glede na laringitis, vročino etc. Ma jaz ne vem, da me ta ženska vedno tolk zablokira s svojim mlačno pokroviteljskim odnosom, da pozabim vprašat tako osnovne reči, kot npr. če ima smisel, da jima dajem slezov ali pa tropotčev sirup za kašelj. Zadnje čase imam opravka s samimi takimi otroškimi zdravniki raznoraznih specialnosti, ki še preden pridejodo tebe, že letijo naprej po hodniku, al pa so vzvišeni, pokroviteljski... Narobesvet.

ps. Tanika1, hvala za idejo glede palačink z riževim mlekom! Mi ni prišlo naprej, da jih lahko tako naredim. Saj so tudi z vodo jedljive, ma bom probala še z riževim mlekom.

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
26.11.2012 22:16:37   
trnuljčica
Smernice terapije v primeru blagega , zmernega in hudega napada so jasne. Tam ni nič o sirupu.
Domnevam, da želiš da lažje zaspi oz spi. Po moje ne bo nič narobe če mu daš. Ne bo pa preprečilo, da sredi noči dobi lajajoč kašelj ali celo težko dihanje in piskanje pri vdihu, če je tako namenjeno.
Pa mirno noč. user posted image user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
26.11.2012 22:32:43   
cilla
Ja, rada bi omilila običen kašelj, ki ga daje tudi čez dan in ga utrudi. V valovih je moker in spet lajajoč. Se mi zdi, rata lajajoč samo še, ko se utrudi al pa razburi. Sej v bistvu vem, da nič ne bo tako zaleglo, da bi bilo čudežno takoj bolje. Bo že v roku nekaj dni. Uspavala sva ga 4 ure, ampak zdaj spi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3884
26.11.2012 23:00:29   
trnuljčica
Če se bo suh kašelj vedno bolj oblikoval v moker pa previdno z zadevami za blaženje kašlja! V tem primeru bi mu jaz rajši dala Prospan tekom dneva, da mu posledično vseeno pomiri kašelj proti večeru.

Moja je zdrava. Ok pred 2 dnevi je ponoči začela smrkati (prvič- trkam) in ji je minilo tekom dneva. Sicer pa ima le sindrom polne lune.user posted image Resno, vedno ob polni luni pokuka zobek skozi dlesen. In čeprav smo en biserček dobili predvčeraj, je bila noč zabavnauser posted image , ker ji izrašča že drug. Mogoče bo tretji v 7 dneh.user posted image Od 22.30 je bilo konec spanja, razen na maminem ramenu, sicer sindrom huronskega joka ob nagibu proti postelji. Tako je z igralnim obdobjem potekalo do 1.30. Potem pa spanje z oz na mami. Če se lahko reče temu spanje (skakanje, obračanje, stokanje, jokanje)- do jutra. In seveda zaradi začaranega kroga znanega pri nespečih otrocih, potem ni mogla zaspati podnevi do točno 14. 10, ko sva prispeli pred vrtec. Spala je sicer največ zadnjih nekaj mesecev- uro in trideset. Vseeno je na telovadbi malega zgledala kot vesoljec z violičnimi podočnjaki. A spanje, eh kaj bi ona spala...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
27.11.2012 10:18:25   
ronja
Kokosova maščoba je super, gre tudi piškote delat, samo je malo bolj trda (moraš dat prej iz hladilnika, ker direkt ven je trda ko kamen, je namreč trdna tudi pri 20 stopinjah) in ne bo čisto enako - proporci in tudi pečeno - mislim, če se glih kak shortbread spraviš delat:). Sicer pa za kake drop cookies bo čisto super, pa za take ne ravno ful haklih zadeve (shortbread je res samo z maslom pravi).

Namesto mleka imaš par alternativ: sojino, riževo, ovseno, ječmenovo, mandljevo, kokosovo ... mleko. Sojino je lahko tudi problem, se posvetuj, če to smeta. Sicer se da ta mleka tudi doma naredit, če ste bolj na knap z denarjem Je pa mal packanja, večini se ne da... Meni sta mandljevo in kokosovo mleko super dobra, sploh za sladice se da svašta nadomestit, pa kokosovo dobiš že pripravljeno v pločevinkah in ti ni treba nujno doma packat. Mandljevo če ga že dobiš, ej pa res drago ko žafran. KOkosovo je pa včasih čisto ok poceni (odvisno kje kupiš). Samo RES pazi, da ne daješ nič, kar ima mleko v prahu, mleko v sledeh,... Se splača potrudit, ker potem prerastejo - če pa ves čas vnašaš alergen, pa čeprav z zelo malih količinah, pa se tega zlepa ne znebijo in če ostane v puberteto, sta ga nej*. Večinoma vedno prerastejo, če se držiš diete. Ti itak ne dojiš, ne? Potem je malo lažje, ker vsaj ti lahko ješ, kar češ...

Pašta PAZIIIIII!!!! Večina pašte ima not jajca vsaj v sledeh! Preveri 3x!

cilla, moje nestrokovno mnenje je, da ti sirupi ne pomagajo ama čist nič! Mene so s temi zadevami nalivali celo otroštvo, ker sem mela probleme z dihali in nikoli ni bilo čist nič, ama tut za pikico boljš ne!

Aja, Svit je dobil pred kratkim še en zobek, sem povedala? Zdaj jih ima 8 in je prav simpatičen s svojim zobatim nasmeškom:)

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
27.11.2012 11:10:19   
trnuljčica
Testenine jaz redno gledam etikete, ker je not v večini mleko. Ampak mislim, da sem Cilli to že prej napisala. Hja, mogoče pa jih Cilla dela doma?
Sirupi- ma jaz jih uporabljam resss redko. Ponavadi Prospan, če že. Toliko da pomaga za izkašljat, ter posledično umiriti kašelj in si prej fertik. Menda sem ene 2x dala Panatus pri suhem kašlju. Pa še takrat sem pazila, da se stvar ne obrne v drugo skrajnost. Dajanje sirupov za ziher in vmes pa je res brez veze. Pa če so naravni ali kakršnikoli. Preprečilo ne bo. Ok mogoče kot placebo- pri mami.user posted image
Pri laringitisu sem z inhalacijami tter prezračeno (nastežaj odprto okno) in posledično hladno sobo pred spanjem rešila vse. Nikoli ni postalo tako, da bi mu morala dati Medrol, ali iti na inhalacije v bolnico ponoči. Claritin in ostalo kar dajejo, pa pri nealergijskem laringitisu nima prijemališča in je torej bw.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
27.11.2012 11:17:55   
trnuljčica
Ajaj, uradno smo v vrtcu čez slabih 10 dni, ko bo 11 mes. Hitro gre. Koliko prej jih boste uvajale? Jaz jo mislim peljati z 1 letom. Nekje 1 teden. Pri nas se mi zdi, da niso glih navušeni, če dolgo kvačkaš. Vsaj pri prvem je bilo tako... Sicer je pa v njeni skupini že zadnji mesec tako tako. Streptokokne angine, vnetja oči, viroze. Prejšnji teden jih je bilo en dan 7, naslednji že 4... So kar bolni. Se ne spomnim, da bi bili toliko bolni pri prvem.

Neposredna povezava do sporočila: 3888
27.11.2012 11:54:52   
Mistica
Pozdravljene

Pri nas imamo pa čistilno akcijo danes, sem toliko odlašala z čiščenjem oken, da je bilo že kar grozno, tako da sem izkoristila jasno vreme, da naredim še to pred zimo.

Uvajanje v vrtec – mi začnemo ta teden, torej 1 teden preden bo stara 11m. Ko smo dobili pozitivno odločbo s strani vrtca, smo dobili tudi datum in uro, kdaj začnemo z uvajanjem. Upravičeni smo do 1 tedna brezplačnega uvajanja. Trnuljčica – a pri vas lahko sami določite, kdaj bi začeli z uvajanjem/ vrtcem?

Kašelj (cilla in ostale) – sicer nimam izkušenj z zdravljenjem kašlja, a mi smo pri prehladu, posebno zvečer za »odpiranje« dihalnih poti pri mali uporabljali mazilo materine dušice, in sicer smo jo namazali v tankem sloju po podplatih in prsnem košu. No, jaz je nisem nikoli direkt mazala po prsnem košu, namazala sem bodi v tistem predelu, ker se mi je zdela zadeva močna. Brala sem, da nekateri otroke in odrasle na enak način + na hrbtu med lopaticama, mažejo tudi pri kašlju, bronhitisu in astmi, vendar nisem bila pozorna, koliko stare otroke. Ima katera izkušnje? Mogoče bi si cilla lahko pomagala na podoben način, namesto s sirupi.

Sicer pa - cilla - želim vam čim hitrejše okrevanje in uspešno uvajanje diete brez jajc in mleka! Občudujem te, kako uspešno, zagnano in polno optimizma s kančkom humorja, skrbiš za tvoja dva živahna fantiča!!! Kapo dol! user posted image

Pozdrav

< Sporočilo je popravil Mistica -- 27.11.2012 11:55:42 >

Neposredna povezava do sporočila: 3889
27.11.2012 14:03:28   
trnuljčica
Trnuljčica – a pri vas lahko sami določite, kdaj bi začeli z uvajanjem/ vrtcem?

Kako misliš? Mi nismo dobili datuma kdaj jo lahko začnem uvajati. Rekli so le da mora biti vpisana z 11 meseci. Šla bo z 1 letom. Tisti mesec, ko je ni plačam. Ker pa mi se je moje predvideno uvajanje pokrilo z zadnjim tednom v letu, ko v vrtcu sploh ne vedo kako bodo delali( druga enota, al ista le združene skupine, al normalno), sem za ziher zmenjena v službi za sredi jan in jo začnem uvajati zagotovo 7. 1 Za tisti teden od 2.1 dalje tudi še ne vedo, a bo združeno al kako... Mislijo da ne , a mi lahko povedo 1 teden prejuser posted image Ni smisla da jo uvajam, če ne bo njene vzgojiteljice, skupine itd... Sicer bosta oba hodila 4 x na teden po novem. Vsaj do poletja.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
27.11.2012 15:12:59   
Mistica
trnuljčica - aha, razumem. Tudi jaz mislim, da je boljše "preskočiti uvajanje" pred prazniki. Žal se meni ni izšlo z dopustom oz. dogovorom v službi. No, mi smo pa poleg odločbe dobili prav datum in uro kdaj naj pridemo in začnemo z uvajanjem.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3891
27.11.2012 15:42:17   
cilla
pašta... dobivata samo pašto za dojenčke iz italije, proizvajalec je podjetje Mellin, ki je neki takega kukr Milupa. Izdelujejo tudi bebi piškote, kašice, AM... tako na piškotih kot na pašti piše, da je brez jajc ali mleka. Se zanašam, da ker gre za take sorte podjetje, da drži (hope so).

Zdravje od Pajota&Patka je vedno bolj cvetoče user posted image Ponoči je na ful zakuhal še tavelik, bruhal je in postal hripav. Oči komaj drži odprte, paracetamol mu temperature ne zbije nič, se vrtimo med 38,7 in 39. Na pogled je tak, kot da bi skadil par špinelov, vodene oči, zre v prazno... Spala sva od 23:30 do 1:30, ostalo sem se trudila ga ohlajat in mirit. Upam, da bo jutri že kaj boljš.

Malega sem danes peljala na testiranje z bioresonanco. Sem sicer skeptik, a sem šla nekako iz načela, da škodit ne more (pa moji sestrični je 20 let nazaj pomagalo spravit v neke znosne meje zelo hud AD). Po tistem testiranju naj bi bil alergičen na mleko, agrume, paradižnik in kivi. Večino sem že sama predvidevala user posted image tako da nič novega.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3892
27.11.2012 15:47:37   
cilla
ah sunce žarko! sem šla gledat še drobnejši tisk na škatli od paštice! LAHKO vsebuje tudi sledi mleka. allora nič več niti te, samo še barilla. jao meni, brat drobni tisk, brat drobni tisk!!!!!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
27.11.2012 17:01:27   
kokosh
Jao, kako vam nisem nevoščljiva alergijskih epizod user posted image

vrtec - zdaj sva se z malim uradno preselila v MOL, da bomo v prihodnjih letih enkrat (upam) dočakali mesto v vrtcu. Namreč tašča je take vihrave sorte, da pojma nimam, kaj nas čaka. Nič posebno všečnega, predvidevam. Že ko sem zraven, jo moram nazaj držat, da ne počne vse po svoje in bolj malo se ji da dopovedat (npr. da ne dovolim vlečenja otroka za noge, žgečkanja ... ). Vajena je svobodnjaškega letanja okoli po trgovskih centrih in to je daleč od tega, kakšno preživljanje budnega časa želim za našega fantiča. Navsezadnje, "poneumljanje" v razmerju 1:14 je precej manj učinkovito kot v razmerju 1:1user posted image

povratek v službo - odločila sem se, da se letos zame z miklavžem začnejo božični prazniki. Letos bom predvsem mama in gospodinja :) Ostalo pride kasneje.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
27.11.2012 17:38:34   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

povratek v službo - odločila sem se, da se letos zame z miklavžem začnejo božični prazniki. Letos bom predvsem mama in gospodinja :) Ostalo pride kasneje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: cilla
Na pogled je tak, kot da bi skadil par špinelov, vodene oči, zre v prazno... Spala sva od 23:30 do 1:30, ostalo sem se trudila ga ohlajat in mirit. Upam, da bo jutri že kaj boljš.

To si me nasmejala s to izjavo! Tudi jaz občudujem tvojo energijo in smisel za humor, ki ga tudi v takih trenutkih ne izgubiš. user posted image user posted image user posted image  
Vam pošiljam user posted image user posted image user posted image , ki naj vam prinesejo zdravja in spanja.

Diete: so user posted image user posted image user posted image  in vsi se skrivajo v detajlih. Najbolj močna cvetka, ki sem jo sama doživela do sedaj. MM ima poleg celiakije kake pol leta dokazano tudi alergijo na jabolka (ja, tud to obstaja). Pred tem je pridno jedel kupljen brezglutenski kruh z vlakninami in ob tem imel malo morje težav. Ko so mu ugotovili alergijo na jabolka ga je dr. opomnila, da večkrat kot vir vlaknin uporabljajo jabolka. In v čem je bil keč. Na slovenski deklaraciji in večini prevodov je pisalo samo nekaj o vlakninah, samo v deklaracij v Italijanščini je specificirano, da so to jabilčne vlaknine. In glej ga zlomka, ukine najboljši BG kruh do sedaj in težave skorajda čudežno izginejo. Tako da jaz od takrat pri večini stvari, ki jih kupujem tudi zanj, obvezno preberem drobni tisk in deklaracijo v še vsaj 2 jezikih (če jo razumem seveda). Mam pa to srečo, da nima najhujše oblike, tako da če so res samo sledovi nima težav.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
27.11.2012 20:07:44   
ronja
Jap, tudi lecitin navadno v slo. ne napišejo a je jajčni ali sojin, moraš pogledat v druge jezike, tam pa navadno piše...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
27.11.2012 20:31:26   
cilla
Tečna in lena baba je šla brskat spletne strani proizvajalcev otroških paštic. Na srečo ima tega puno v Italiji. Našla drugega, ki ga tudi imamo doma, ki izrecno navaja, da izdelek ne vsebuje mlečnih proteinov ali drugih derivatov mleka. To bi torej moralo bit to, predvidevam. Ker meni je pašta res zakon stvar user posted image in tudi mulota sta očitno malo po mami.

Pred spanjem sta dobila v flaško mleko za alergike. Sej ne rabim razlagat, kako sta komentirala novo ponudbo, ane user posted image En čas bomo probavali. Če ne bosta sprejela, bomo pa pač očitno predčasno ukinili mleko iz prehrane. Menda sem jaz pri 8 mesecih tut začela odklanjat mleko in sem od takrat dalje furala na mineštre in podobno domačo kuhi. Sicer kolikor sem brala, bi morala v tem primeru povečat vnos mesa, ma to je že višja matematika, ki je po zadnji noči in dnevu še ne grem študirat.

Hvala vsem za dobre želje in navijanje za našo Bolnico Franjo. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
27.11.2012 20:40:34   
ronja
Cila, držim pesti za vas in ne izgubi humorja, to vedno pomaga:). Upam, da se ti mala pozdravita in najdeš pašto brez jajc in mleka (nam je tudi pašta zakon). Kar se bioresonance tiče - kolegica, biologinja, znanstveno dete... je tudi že skoraj obupala ob čakanju na teste na pediatriji in je peljala svojo malo prej še na to testiranje. Pokazalo je vse prav, enako kot potem na pediatriji in kot je tudi res pomagalo (je bila mala na precej stvari alergična in to kar hudo, tudi na jajca in mleko). Tak da zgubit nimaš kaj, razen par evrov, ma za tamale človek reskira.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
28.11.2012 11:17:48   
tanika1
Cilla tudi jaz sem mojega tastarejšega peljala na bioresonanco, čeprav sem bla skeptična, ampak nisem več vedela kaj naj. Midva sva bla v 4 tednih 3 krat na infuziji zaradi bruhanja. Prvič je bil dokazan norovirus, kasneje pa nič in so sumili na alergijo na KM, čeprav so bli testi negativni. Jaz sem bla skoraj prepričana, da ni alergija, ker če sem jaz jedla KM ni imel prav nobenih težav. Na bioresonanci so potrdili, da ni nič alergičen, imel naj bi pa še vedno norovirus v telesu. Potem sva šla še ene dvakrat k njim na terapijo in težave so se res prenehale.
So mu pa takrat tudi ugotovili refluks in je dobil zdravila, pa še preventivno so naju dali na dieto. Ćez dva meseca sem mu še pred kontrolo na gastro poskusila dat jogurt, pa ni blo nič narobe in potem so rekli, da pa res ni alergija in ni nama blo več treba bit na dieti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3899
28.11.2012 12:56:38   
lily32
tanika, cilla, kam ste male peljale na bioresonanco in koliko stane pregled, če ni skrivnost?  

Razmišljam namreč, da bi našo večjo peljala, ker pogosto toži, da jo boli trebuh, čeprav na prvi pogled ni videti, da bi bilo, kaj narobe, saj normalno napreduje v rasti in teži ( pri 3,5 ima 105 cm in dobrih 16 kg). A že veliko časa ima obložen jezik, občutljiva je na jajca in mastno hrano. To sem omejila, nekaj časa je bilo bolje,  zdaj spet  toži, da jo boli trebušček. Pri pediatru smo dali na pregled blato, a ni bilo nobenih posebnosti in zdaj ne vem,  kam naprej.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 28.11.2012 12:58:17 >

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?