ronja
|
Kokosova maščoba je super, gre tudi piškote delat, samo je malo bolj trda (moraš dat prej iz hladilnika, ker direkt ven je trda ko kamen, je namreč trdna tudi pri 20 stopinjah) in ne bo čisto enako - proporci in tudi pečeno - mislim, če se glih kak shortbread spraviš delat:). Sicer pa za kake drop cookies bo čisto super, pa za take ne ravno ful haklih zadeve (shortbread je res samo z maslom pravi). Namesto mleka imaš par alternativ: sojino, riževo, ovseno, ječmenovo, mandljevo, kokosovo ... mleko. Sojino je lahko tudi problem, se posvetuj, če to smeta. Sicer se da ta mleka tudi doma naredit, če ste bolj na knap z denarjem Je pa mal packanja, večini se ne da... Meni sta mandljevo in kokosovo mleko super dobra, sploh za sladice se da svašta nadomestit, pa kokosovo dobiš že pripravljeno v pločevinkah in ti ni treba nujno doma packat. Mandljevo če ga že dobiš, ej pa res drago ko žafran. KOkosovo je pa včasih čisto ok poceni (odvisno kje kupiš). Samo RES pazi, da ne daješ nič, kar ima mleko v prahu, mleko v sledeh,... Se splača potrudit, ker potem prerastejo - če pa ves čas vnašaš alergen, pa čeprav z zelo malih količinah, pa se tega zlepa ne znebijo in če ostane v puberteto, sta ga nej*. Večinoma vedno prerastejo, če se držiš diete. Ti itak ne dojiš, ne? Potem je malo lažje, ker vsaj ti lahko ješ, kar češ... Pašta PAZIIIIII!!!! Večina pašte ima not jajca vsaj v sledeh! Preveri 3x! cilla, moje nestrokovno mnenje je, da ti sirupi ne pomagajo ama čist nič! Mene so s temi zadevami nalivali celo otroštvo, ker sem mela probleme z dihali in nikoli ni bilo čist nič, ama tut za pikico boljš ne! Aja, Svit je dobil pred kratkim še en zobek, sem povedala? Zdaj jih ima 8 in je prav simpatičen s svojim zobatim nasmeškom:)
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|