Ursi2
|
Pozdravljene punce, po dolgem času. Pri nas je kr pestro. Prejšnji ponedeljek je zakuhal Žiga in celo noč ni skor nič spal, samo jokal in stokal je. Sem ga nosila, pela, božala,.... pa ni kaj veliko pomagalo. V torek je zakuhal še Jure, Luka pa mi je že par dni grdo kašljal. V torek ponoči ni Jure skor nič spal, samo jokal je in sem ga komi tolažila. Pa je malo zaspal, se je Žiga zbudil in sem šla k njemu, je bil takoj Jure spet pokonci. Tako da je potem ob ene 4-ih Jureta mož prevzel, ker nisem več mogla. No, v sredo smo vsi kašljali, Luka vročine ni imela, Jure in jaz pa. In sem jih vse tri peljala k zdravniku in ima Luka bronhitis in ventolin na 4 ure oz zdej na 6 ur, Jure vnete ušeske, Žiga pa prehlajen, dala sma pa vodo zaradi uroinfekta, ki ga je imel ob rojstvu, pa je vse ok. Mene je pa nekje v sredo začelo kuhat čez 39 in desna dojka me je bolela ko . Ampak samo okrog bradavice, tako da so mi solze tekle in kr slabo mi je bilo, ko sem ga dojila. Pa nisem vedela, kaj naj, mi je tdravnica rekla, naj si mal mažem z Lanolinom, da mi je mogoče ranil z zobki. No, vročina ni padla, bolelo vedno bolj, tako da ga v petek sploh nisem več dojla na desno in sem si ven stiskala, da ne bi fasala mastitisa in potem sem si fajn z vročo vodo umivala nekaj časa. Leva stran bradavice je bila živo rdeča in trda in potem sem gledala, kaj je ena bela pikica in stisnem in sem imela vse gnojno not in sem to potem ven spravljala, tako da sem potem včeraj Žiga že dojila na desno tudi in zvečer sem imela samo še 38 vročine. Tudi Luka in Jure sta že mal bolši, Žiga pa je ta pravi ravser in vidim, da sta zgornji dvojki skor že zunaj. Zdej je pa res ena stvar, ki si jo želim, da bi eno noč prespala. Ker zdej sem skoz samo od enega do drugega pa inhalirala in Luku na 4 ure ventolin, vmes Žiga dojit in nosit, ko ga boli,... Ampak, sej bo,sam zjutri je problem začet funkcionirat:) Tk do kosila pridem nekak k sebi:) Mal heca. Drgač pa smo kr pridni, smo že nekaj okraskov za drevček nardili, adventni venček,spekli upognjence, kekse, medenjake. Danes bomo še nekaj okraskov nardili,... Pa malo smo se lotili igrač in jih pospravili v omare, jih razvrstili po škatlah, napisali, kaj je kje, tako da vesta, kaj vzet. Je pa v torek tašča šla s ceste in razbila naš avto. Na srečo ni nje nič, avto pa nima smisla popravljat. Tako da je moj zdej čist sam v tem, da so avto spravili ven iz grabna, ga spravli domov, ga je že prodal in zdej skače po celi Slo in išče drugega. Danes imajo še koline, tako da je pestro. Žiga je pa taki frajer, že stoji sam brez opore tudi po kako minute pa se prav sam heca, da sam vstane iz počepa in spet počepne in spet vstane in stoji, dokler da lahko. In potem LUka in Jure čist navdušena okrog njega in mu ploskata in potem si še Žiga ploska:) Ful so fajni.Pa zelo rad povsod pleza. Danes je kar naprej si vstran od mize potiskal trip trap stol in gor lezel in ko je bil na vrhu, se je spustil in poskušal stat, brez da bi se držal in se mi smejal. Jz sem sam stala pa gledala. Tudi drgač mu gre veliko stvari, ful se rad žoga in si podajamo žogo, pa jo deva v luknjice,....Itak raziskuje vse in nič ni skrito pred njim. Je tudi vse in je pravi jedec, najraje testenine pa meso, potem je krompir in nato riž. Kak gres ali polenta mu grejo manj, ampak tudi je.Tudi sadje in zelenjavo ima rad in jz mu npr jabolko kar celo olupim in mu jo dam, da jo z zobki gloda. ROJSTNI DAN: Mi bom Žigovega praznovali na njegov RD v domačem krogu (nas 5 in tast in tašča (ker smo skupi v hiši)). Potem nekje konec februarja pa bomo nardili praznovanje za vso družino in prijatelje,za vse tri fante skupaj, ker imamo tako RD(Žiga januarja, Luka februarja, Jure marca). In ker vedno povabimo okol 40 ljudi, naredimo kar naenkrat. Zaenkrat še, ker nimata nekih prijateljev iz vrtca še. POtem bomo pa vidli. Lani smo tud naredili tako, ker sta bila fanta od božiča pa do marca skoz bolana in nam ni uspelo prej, kot pa da smo kar skupi nardili, letos sem pa jz tud šele 30.1 iz bolnice prišla in mi ni bilo do tega, da bi s takim malim imeli že kr prvi teden 40 ljudi v hiši in smo potem nardili tu nekje marca. Pa še tako je, da je pri nas veliko otrok in7 jim ima RD jan, feb, mar in se potem mal dogovarjamo kdaj bo kdo imel. MIKLAVŽ: Naša fanta komaj čakata, jz pa še morem dat razvit slike za moje starše in MM starše, da boma dala portrete vnukov jim. Pa se mi na koncu dneva ne da več za rač in iskat skupi slike vseh otrok.Amapk zdejle še to delam in dam razvit pa lepo v okvirje in bo. Za Božička pa za obojne album preteklega leta. Pa še kaka malenkost zraven. SPANJE: Tudi Žiga za spi 99,9% samo z dojenjem, občasno se stisne k meni, se mi zabubiv vrat in zaspi. Pri mojmu še zaenkrat ni zaspal, pri moji mami in tastu pa zaspi, ko ga nosita. Sam ponoči pa ne velja nihče drug kot jaz. Kar se vrtca tiče se mi zdi, da ni problema, ker hiter zastopijo, da je drgač in lepo zaspijo. Tako da se ne preveč obremenjevat s tem, ker bo zaspal. Itak se pa vzgojiteljice tud ozirajo na otroke in če vidijo, da je zaspan, ga dajo spat. Tako da bo. Čeprav mene tudi matra in imam že kar krizo. Pri nas je itak tako, da ne hodita rada v vrtec, sta veliiiko raje doma. Za kak dan ali dva greta rada, optem je pa že jok vsako jutro. bOMO VIDLI, KAKO BO KAJ jANUARJA . TRNUljčica, čestitke za prve korake!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tudi pri nas je bilo tako za varstvo pri LUku. Ga je tast imel doma in vem, da sta uživala in mu je bilo fajn, sploh ker ga je komi čakal, sam tako za pol leta, potem pa bi bila že kriza,ker je začel vedno več k tastu in tašči hodit pomagat na kmetijo in se je že kdaj zgodilo, da ni mogel. Na srečo sem lahko jz kak dan od doma delala, če je bila kriza. KO pa je bil Jure mali in bi moral v vrtec in ni dobil, sma bila pa zmenjena, da bo on kaka 2-3 dni na teden ga pazil ostalo pa jaz. Pa sem ga od feb do maja kr skoraj vsak dan s sabo v službo vozila, ker ni imel skoraj nikoli časa. Plus tega je potem, če slučajn rabiš popoldan kako varstvo za kak sestanek ali kaj problem, če ga že itak ima skoz, pa še popoldan. Ne vem, to je pač moje mnenje in izkušnja. Takole, tolko za zdejle, grem hiter neki skuhat p apripravit slano testo, da bomo lahk še kaj ustvarjali danes. Aja, če ima katera kake fajn ideje za voščilnice bi bila vesela. Do zdej smo imeli varianto servietne tehnike, pa da smo narisali drevček in ga s prstnimi barvami okrasili, pa lepili razne le ebožične motive. Še kake ideje? Vsem čestitke za prespane noči, za vse podvige vaših zakladov in vsem bolančkom en velik vlak
|