|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
28.11.2012 14:07:30   
cilla
lily32, v Trzin. Ti dam kontakt in več info na ZS, če želiš.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
28.11.2012 15:28:37   
camino79
Kako date svoje otroke spat?

Glupo vprašanje, pa vendar. Moja zaspi samo z joško, v vrtcu pa tako ne bo šlo. Kako naj jo odvadim? Kak dober recept? Jo pa dajem spat le jaz (MM dela) s polnimi (.)(.). Valjda ve...
Ko jo odložim - vklopi senzor, obrat in vstane. Ne zaspi.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
28.11.2012 15:28:57   
camino79
Časa imam en mesec.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
28.11.2012 17:18:59   
beti 1
Camino: če tebe ne moti, da gresta tako spat jaz v tem ne vidim problema. V vrtcu bo itak vse drugače in se verjetno ob tvoji odsotnosti na to sploh ne bo spomnila.
Idealen primer so otroci, ki doma ne morejo brez dude v vrtcu jo pa še pogledajo ne.
Če jo ima ji jo pa lahko daš zraven, bolj za vsak slučaj.
Moj občutek je, da je mam tista, ki se lahko in se mora pripraviti na to, da bo otroka pustila v vrtcu. ostalo več ali manj ne igra bistvene vloge (odvajanje od dojenja, prelaganje ure spanje,...). Ko pridejo v vrtec je tam itak vse novo in na novo naučene stvari pozabijo še prej kot ustaljene, oziroma se tako ali tako vse na novo naučijo. Pravzaprav ne vem od kod vsa ta fama navajanja otroka na ritem v vrtcu preden gre tja, razen mogoče pri tistih, ki imajo težave s prilagajanjem.
Če ima katera drugačne izkušnje ali mnenje naj se prosim oglasi.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
28.11.2012 20:52:23   
ronja
beti, se kar strinjam s tabo. Lejla se je še dojila po vsakem obroku, ko je šla v vrtec. Sem seveda poizkušala ukinit, pa je jokala. In ker je bila že tako drobčkana, ji nisem hotela vzet še tistih kalorij, ki jih je pa z veseljem pojedla, ker ostalega takrat še ni glih ful pojedla. Sem se najprej sekirala, kako bo to, potem pa sem se sprijaznila in ker sem itak hodila na začetku ponjo po kosilu, se je takoj že v garderobi priklopila na zizo in je bilo to to:). NI mela nobenih problemov.
Ritem sem sicer pri vseh probala prilagodit vrtcu, da bi jima bilo lažje in bom poizkušala tudi pri Svitu, zato da bi mu bilo lažje. Ne vem, če pomaga, škodit pa ne more. Pa eni majo res probleme, če so navajeni it spat dopoldne, ker so potem takrat zaspani (no, s tem po moje pri Svitu ne bo problemov:D - ali pač, nikoli ne veš... Ampak glede na to, kdaj gre zdaj spat, upam da bo ok, saj navadno ne pred 11to).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
29.11.2012 5:53:31   
lily32
camino, ne sekiraj se, se strinjam z beti in ronjo, da se v vrtcu otrok navadi na nov ritem.

Pravzaprav so ti naši mali zelo bistri in točno vedo, pri kom se lahko kako obnašajo. Našo malo punco sem nehala dojit pred slabim mesecem, pri 17 mesecih. Pred tem je pri meni do 14 meseca vedno zaspala le na joški, moja mama (ko je bila v varstvu pri njej) jo mora božati, da je zaspi, z atijem pa se samo poslovita, jo položi v posteljico in gre. user posted image Če se kateri koli od nas poskušal drugače, je protestirala, čeprav so bili tri povsem različni načini uspavanja.

cilla, imaš ZS

< Sporočilo je popravil lily32 -- 29.11.2012 5:54:19 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3906
29.11.2012 6:11:28   
vijolica2
Jutro....

jaz si moram it skuhat kavo, ker je bila spet burna noč...očitno posledice polne luneuser posted image In to že druga noč in sem zmatrana.
....
pišem kasneje

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3907
29.11.2012 10:59:06   
kokosh
Naš falot zna dve novi stvari: slečt hlače in zlezt v škatlo z igračami, od tam pa na kavčuser posted image user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3908
29.11.2012 18:54:55   
trnuljčica
AAAAAAAAAA, ne morem verjet, končno je prebila led treh korakcev.user posted image user posted image In to sedaj ko je bila praktično celi dan z vročino in nahodna. Očitno jo je zdelalo in je opustila razmišljanje kako se je treba gibati.user posted image
Ma berem knjigo, dvignem pogled ona pa hodi med igračami. Sem skoraj s kavča padla.user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3909
29.11.2012 21:20:54   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

AAAAAAAAAA, ne morem verjet, končno je prebila led treh korakcev.user posted image user posted image In to sedaj ko je bila praktično celi dan z vročino in nahodna.

Vidi, še ena taka kot moja dva, ki nova znanja osvaja med boleznijo. user posted image

Mi smo vedno slabše, danes so naju s tamanjšim poslali že kar na infekcijsko, ker da ima hudo vnetje ledvic. In on tam po čakalnici, ko se je naspal, napil in najokal, je šarmiral nasproti sedeče in se prestapal z noge na nogo user posted image ter delil nasmeške. Verjetno od veselja, ker so naju nazaj domov poslali, da vendarle ni vnetje ledvic (domnevajo, da je bil jutranji vzorec okužen, ker ima kožico od janezka čisto zaprto in se spodaj ne da čistit). V glavnem, imamo viroz za izvor (ekola, še rima se). Tamanjši se je celo lotil spet pit in nekaj malega že tudi poje, je začel pa tavelik štrajkat. Sploh s pitjem je drama. Sva probala z mlekom, sokom, čajem, vodo, razredčenim frutkom,... ma ni, da ni. Obrne glavo stran in odrine flaško. Glede na jok po vsakem kašljanju predvidevam, da ga mora grlo peklensko bolet (pa glede na to, kako boli mene, ki sem se nalezla od njiju). U glaunem, če ima katera kak trik za jih nahecat za pit, ideas welcome. Še največ je spil iz kozarca, po požirek vsake tolk.

Tele vriroze so podrle moj plan, kako ju bom peljala v staro Gorico na ringlšpil in andrejev sejem, ki je vsako leto za prvodecemberski vikend. Takooo sem se veselila. Dobro, da je sejem vsako leto, pa še par jih nardijo tja do novega leta, čeprav manjših in tematskih.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
29.11.2012 21:53:37   
Auri
Ciila: jaz sem tudi mislila it z malim na Sv. Andrej .. živim 200m od meje:) Mož ima eno poslovno večerjo pa ga ne bo v soboto in sem mislila da peljem malega malo na sejem, očitno pa ne greva, ker bo lilo kot iz škafa , baje.
Želim vam čimprejšnjo okrevanje ( vsem članom družine).
Katera IT ne vsebuje sledi mleka in jajc? Plasmon? Jaz tut kupujem te IT testenine, riž, kekse za user posted image . Če boš potrebovala kaj ti lahko kupim in pošljem.

Trnučjčica: ko si pisala o babicah kako z veseljem sprejmejo otroka v varstvo in potem še zbolijo .. Kaj si mgoče bila z mojo mami na kavici pa ti je to razlagala user posted image Točno taka situacija je bila oz je pri mojih starših doma.
Čestitke za prve samostojne korake.

Pri nas pa še vedno ne spimo. 9 mesecev je spal, sedaj 1 mesec pa se naspi zvečer po 2h spanja. Ob 20h gre spat, spi do 22h potem pa žur. Ali so zobki ali kaj drugega, obdobje, ne vem. Bo že, enkrat tudi moj palček prespal noč.
10 mesecev tudi ni bilo zobkov, sedaj v 12 dneh 3 so prikukali.

Camino: sicer nimam prakse, ampak, moje mnenje je, da je ne bo potrebno odvadit. Bo itak vse novo. Tudi moj user posted image pri meni zaspi na en način, pri možu na drugi način, pri moji sestri na tretji način. Ne pali pa moj način uspavanja, če bi moj mož ali moja sestra prakticirali in obratno.

Lep večer vsem.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
29.11.2012 22:00:25   
cilla
Auri, na konc koncev je Mellin (plave škatlice) tisti, ki je deklarirano brezmlečni. Plasmon pa ima na www strani opozorilo, da lahko vsebuje sledi mleka. Moja mama je vsa nesrečna, glih je nardila zalogo paštic, pa ji jaz povem, kaj pravijo na bioresonanci (ko sem dobila celoten popis ugotovitev, sem vsa "navdušena" ugotovila, da odpade tudi pšenica). Mi je pa kolegica v bio-eko trgovini na Vrhniki našla kamutove testenine, ki da so samo iz kamuta in vode. Tako da se bomo preusmerili na te user posted image Hvala za ponudbo user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
29.11.2012 22:10:10   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

cilla, imaš ZS

Sem ti poslala. Lp user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
30.11.2012 12:51:59   
beti 1
Cilla: na Britofu pri Kranju in v Lescah maš slaščičarno Lincer, ki dela tudi dietne izdelke, predvsem brezglutenske, vendar imajo tudi take deklarirano brez jajc in mleka. Vsaj kar se diete brez glutena tiče se zelo dobro držijo načel in moj še nikoli ni imel težav z njihovimi izdelki.
Evo link, do stvari, ki bi vam mogoče prav prišle: http://www.lincer.si/dietni/?izbor1=4 
Majo pa tud dostavo po Sloveniji prbl. 1x na mesec.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3914
30.11.2012 13:59:04   
trnuljčica
Kaj si mgoče bila z mojo mami na kavici pa ti je to razlagala user posted image Točno taka situacija je bila oz je pri mojih starših doma.

Auri, veš da ne. Sem bila le s taščo in njeno prijateljico, ki pa nima vnukov.user posted image In niti pod razno nisem ciljala na katerokoli tu gor. Le podala v razmislek, če bi mogoče katera prepoznala kaj v tem in preprečila stvari.
Bolj sem govorila o starih starših, ki si ne upajo povedati da niso, navdušeni, nad vsakodnevno obveznostjo. Očitno pri vas ni tako (super). Ali pa sta vidva s partnerjem , videla, to sama (samo pohvalno). V vsakem primeru je dolgoročno to veliko boljše. Saj veš boljše prva zamera kot zadnja.
Nisem pa pri tem mislila tistih starih staršev, ki potrebujejo samo malce spodbude, potiska, sicer pa bi to odgovornost radi prevzeli(tu ugotavljam, da je pri starejših tako kot pri najmlajšihuser posted image ).

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3915
30.11.2012 14:57:51   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Cilla: na Britofu pri Kranju in v Lescah maš slaščičarno Lincer, ki dela tudi dietne izdelke, predvsem brezglutenske, vendar imajo tudi take deklarirano brez jajc in mleka. Vsaj kar se diete brez glutena tiče se zelo dobro držijo načel in moj še nikoli ni imel težav z njihovimi izdelki.
Evo link, do stvari, ki bi vam mogoče prav prišle: http://www.lincer.si/dietni/?izbor1=4 
Majo pa tud dostavo po Sloveniji prbl. 1x na mesec.

Ful hvala. user posted image Sem že gruntala, kje bomo dobili rojstnodnevno torto brez mlečnih izdelkov

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
30.11.2012 16:44:52   
Mistica
Pozdravljene

A vas je kje že obiskal sneg? Pri nas je bilo nekaj snežink, ravno za vzorec in čisto dovolj (za moj okususer posted image )

Cilla - želim vam hitro okrevanje, predvsem pa, da se ne bi razširilo v kaj hujšega!

Kokosh, trnuljčica - čestitke vašim malim za vse nove "podvige" user posted image

Sem zadnjič brala tvoj post, trnuljčica, ko si pisala o dajaju otrok v varstvo starim staršem, pa takrat nisem utegnila komentirati. Jaz sem doživela ravno nasprotno- da se nekdo ponudi za varstvo in se sploh ne zaveda kakšna odgovornost je to. Da je to pravzaprav vsaj 9 in več urna "služba", ko vmes težko še kaj narediš, kam greš, dokler otrok še ne hodi in živiš v stanovanju brez dvigala, ga je seveda treba nosit po stopnicah, tudi hrana zahteva še precej pozornosti (manj slano, manjši koščki, manj mastno...),... Skratka začela sem se spraševati ali res toliko kompliciram ali eni resnično ne razumejo, da se je z otrokom potrebno ukvarjati in ne zgolj "čuvati" in da zahteva ogromno ter da dajemo otroka v jasli tudi, ker želimo, da se otrok česa nauči, da se razvija ter da mu tam pomagajo recimo se navaditi na kahlico,.. A je še katera doživela kej podobnega?

Lep konec tedna vam želim

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
30.11.2012 18:19:18   
Auri
Mistica: mislim, da je Trnuljčica ravno to napisala. Da z veseljem sprejmejo potem pa se zavedajo, da to ni tako enostavno kot so si s prva zamislili.

Trnuljčica:
user posted image v šali sem napisala, nisem dala smeškota pa zato, ker situacija ni rožnata. Hotela sem napisat, da taka situacija je pri moji mami in ona tega ne bo priznala, ker se povrh vsega še sekira kam bi pol sestra dala nečakinjo. Pri 50 letih pa ima že težave s srcem. Dela, varva, vzgaja ... preveč je obremenjena z vsem in še dodatno jo skrbi. In povrh vsega mi pravi, da če ne zaupam tašči naj ga kar k njej pripeljem v varstvo. Ma kam, pregorela bo. No, marca ga vpiševa v vrtec za septembra. Jaz sem trenutno brez službe, tako, da se za enkrat ne sekirava kje bo mali.

Ola, je že videl PC ... prihaja v napad ...grem.

lp

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3918
30.11.2012 20:39:30   
camino79
Ful hvala vsem! Se ne bom žrla in obremnejvala tamale s tem.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3919
1.12.2012 9:19:10   
vijolica2
Jutro...

Moram pohvaliti mojega malega, saj zadnji dve noči čisto preseneča user posted image Kako so kaj vaše noči?

Ta mesec moramo oddati za otroški dodatek a ne?

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 3920
1.12.2012 10:41:58   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

A ja? Aham, grem guglat, sem čisti aberveznik v teh birokratskih rečeh user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3921
1.12.2012 11:05:08   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

A ja? Aham, grem guglat, sem čisti aberveznik v teh birokratskih rečeh user posted image

Ja mislim, da je tako. Tudi jaz se ne spoznam na to... javi kaj ugotoviš user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3922
1.12.2012 13:01:39   
Auri
Violica: super, za rako spanje. Kar naprej tako :)user posted image user posted image user posted image
Moj user posted image je tudi danes spal vredu. Sicer je zaspal pozno, a ko je zaspal je spal trdno do 3.30 in pol naprej do 8h. Super!!! Luna mimo in val zobkov očitno tudi oz. še 4. mora priti na plano.

Danes je lepo vreme tako, da grem z mojim škratom v Italijo na Andrejev sejem. Bom še vrečo na voziček montirala. Danes je malo hladneje. Prejšnje dneve smo imeli tudi 16stopinj.

Neposredna povezava do sporočila: 3923
1.12.2012 20:42:35   
cilla

javi kaj ugotoviš user posted image

Evo, sem naredila domačo nalogo user posted image

Citiram www ministrstva za delo: Novo vlogo za priznanje pravice do otroškega dodatka je treba vložiti v mesecu, v katerem se izteče pravica do otroškega dodatka, kar je razvidno iz izreka odločbe o pravici do otroškega dodatka.
--------------------------------------
Primer: Mati 9. 12. 2011 prvič vloži vlogo za priznanje pravice do otroškega dodatka za svojo 12-letno hči.

Pravica se ji ob izpolnjevanju zakonsko določenih pogojev prizna od 1. 1. 2012 do 31. 12. 2012. Novo vlogo mora vložiti v mesecu, v katerem se izteče pravica do otroškega dodatka, torej najkasneje do 31. 12. 2012. Če bo mati vlogo vložila 1. 1. 2013, bo pravica prekinjena in ji bo lahko ponovno priznana šele s prvim dnem naslednjega meseca, in sicer za dobo enega leta, torej od 1. 2. 2013 do 31. 1. 2014. V januarju 2013 pa ne bo upravičena do otroškega dodatka.

Moram poiskat našo odločbo, ker nisem prepričana, al sva vlagala že januarja al šele februarja, ko smo prišli domov iz P.

Neposredna povezava do sporočila: 3924
2.12.2012 9:20:14   
Mistica
cilla - hvala tudi z moje strani - si mi prihranila delo user posted image Evo, pravkar sem izpolnila obrazec za CSD tako za znižanje plačila vrtca kot tudi za OD.
Naj vas spomnim, da je potrebno oddati tudi vlogo za znižanje plačila vrtca - tiste, ki imate otroke že v vrtcu.

Lp

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?