trnuljčica
|
kako je tvoj mulo sprejel, ko si mu začela dajat ADC Normalno. Brez težav, ker so ga na am navadili od dneva 1 v intenzivni, ker jih niso vozili za dojenje. Jaz pa po cr, mleka ful . Potem sva se 1,5 mes borila, da je iz nedojenega iz p, prišel na dojenega ob dodatku le še zvečer. A težave so že bile. Mleka so pa itak vsa . Ko sem morala ukiniti dojenje pri 5 mes, zaradi hranjenja po obeh načinih, v bistvu ni bilo večjih težav. Razen če upoštevamo, da so se težave potisočerile. Končanje dojenja je bilo pogubno za njegovo ,obvladovanje, alergije (za katero še nismo vedeli , čeprav sem že sumila). Če rečemo, da je do takrat slabo funkcioniral, se je po tem vse porušilo. Po dg smo dobili v 9 mes A. ADC. Takoj je bilo ene 40 % boljše, znotraj desetih dni pa nekje do 80 %. Ti pa povem, da so tudi ta mleka, le obdelana in so različna. Ker je določen otrok lahko alergičen na točno določeno beljakovino, al pa na vse beljakovine v mleku, ima torej po tem mleku lahko še določene težave. Torej težave ne izvenijo čisto. Je pa res, da jih zelo ublažijo. Adc (tega smo imeli mi), če se spomnim pravilno, je hidrolizat sirotke, tisti od Novalaca pa menda kazeina. Pregomina mi tako ne bi mogli imeti, ker je imel še alergijo na sojo. Vsekakor bi tudi jaz na tvojem mestu uvedla popolno dieto na beljakovine mleka v prehrani, ob tem am. Vsaj začasno, da oceniš učinek. A sigurno ne manj kot nekaj tednov. Izgubiti nimaš nič. Še vedno lahko greš na sedanjo prehrano, če oceniš, da ni razlike. Na začetku se grozno loviš, ker je to čisto povsod. Pazi tudi na oznake na deklaracijah kot so kazein, sirotka, ne samo mleko v prahu... Poišči pekarno, ki ima peka prisotnega, in se pozanimaj ali dajejo mleko ali mlečne izdelke v kruh. Ali pa peči, če gre, jaz nisem imela časa za to. Moj res nikoli ni dobi nič ,niti po kifeljčkih iz taprave pekarne, čeprav so bili tako slastni in lepo rjavi zgoraj, da bi prisegel, da je notri maslo. Pa res niso dajali notri nič. V navadnih trgovinah je to misija nemogoče. Po enem samem vgrizu v žemljo na avionu, si je v pol ure razpraskal obe goleni. Ko sem na začetku diete, prešla iz kruha in žemljic v trgovini, na pekarniške, se mu je koža v nekaj dneh popravila. Pa ne samo izpuščaj. Kar naenkrat ni bila več suha. Drugače pa nič salam brez branja etiket (na hitro lahko kuhan in pečen pršut in slanino, a vseeno moraš preveriti), ne paštete, klobas, hrenovk, testenin razen določene (takrat so bile Barilla), jušnih rezancev, kaše itd (imajo pa recimo koruzne testenine za juho itd). Skratka sprva je kriza. Čez čas pa točno veš, da je dobil nekaj kar ne bi smel, ker se koža ali spanje, ali blato spremeni.
|