|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
3.11.2012 22:43:43   
trnuljčica
Urshek a tako joče le pol ure po uspavanju, sicer pa potem, ko jo končno uspeš uspavati, spi brez takšnega joka? Ker včasih se mi zdi, da se jim preveč dogaja in se nekako nočejo ,posloviti, od dneva oz od bližine mame ... Lahko temu rečeš slabe sanje. Ali se periodično zbuja in vedno tako joče cel potek noči?
Naš prvi je točno tako jokal. Le da je bilo drugo. Vedno pol ure do največ ena ura po uspavanju (in seveda po amuser posted image - dokler ni dobil dg). Po diagnozi pa večinoma le še tri krat na noč tako, ostale dve noči pa enako slabo kot prej. Ko je alergija izvenela je vse noči prespal. P je rekla, da je takšno , nespanje, kot je bilo pri nas tipično za alergijo na km.
Sodelavki je mali tudi postopoma vedno slabše spal, nato takole, sedaj ima dg alergija na mleko in jajca, in je kljub dieti še slabo. Ima pa tudi kožne spremembe. Je izključno dojen. Sledovi km so pa marsikje...

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
4.11.2012 18:57:52   
urshek
trnjulčica - midve sva na dieti (jaz še dojim, tako da se tudi jaz strogo držim!), že pol leta. "Mlečne" kašice ji delam na prilagojenem mleku za alergike (Allernova od Novalac-a) ali pa ji naredim na osnovi riževega mleka. Tako da mleka in jajc pri nas sploh ni. Nima nobenih kožnih sprememb. Ta histerija z jokom se je začela pa zdaj, zadnje tri dni je tako. Potem ko jo končno uspavam, spi pb. 3 ure, potem se zbudi, doji in zaspi. In to delamo na max. dve uri na noč. Nič drugega je ne pomiri, koker dojenje. Torej lahko to nespanje povežem z alergijo na KM in počakam, da alergija izzveni?
Ampak mi nekako ni jasno, saj že dolgo ni mleka v prehrani. Tudi izdelkov, ki lahko vsebujejo sledi mleka.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
4.11.2012 21:42:30   
trnuljčica
No, saj ni nujno, da je res alergija kriva. Mogoče je res kaj drugega. Sploh, če je to tri dni, je bolj verjetno nekaj drugega.
Meni je mala tako nepričakovano poleti začela kričat podnevi, še huje ponoči in mi sploh ni bilo jasno kaj ji je. Saj se je res celo poletje, pred tem, zbujala zelo veliko (pribl na uro), a ni kričala, in ni tako težko zaspala nazaj. In sem šele čez čas ugotovila, da ima težavo z zaptjem. Ob tem da je vsak dan kakala. A absolutno premalo, glede na vnos. In je revo BOLELO. Ko sem težavo sama rešila, ne vprašaj kakouser posted image , je bila lažja za pol kg. V bistvu je bila za klizmo.
Nihče ne pozna otroka kot ti. Če se ti nekaj zdi narobe, brskaj naprej. Analiziraj kdaj se je začelo, kaj je bilo pred tem, a se je kaj spremenilo (spanje, hrana, več aktivnosti, motorike, a jo že počasi navajaš na varstvo, sprememba lokacije spanja itd).

Glede striktne diete. Verjamem, da jo imate. Ko je moj mali bil le še na am za alergike (Aptamil adc) in ni bil več dojen, hrana pa vsa strogo prekontrolirana glede etiket itd, nikoli pregreh,a je kljub temu uspavanje trajalo eno uro ob tem groznem joku (do 20 mes). Dva dni v tednu sem spala res max 3,5 ure. Ostale dni pa se je zbujal na največ 2 do 3 ure. Uspavanje pa ob histeričnem joku, ob zvijanju nogic, proti bradi, da sem ga komaj nosila po sobi (krči)...
Potem pa naenkrat čez noč spal. Vse noči. Sem si tretjo noč nastavila vodo v flaški, na pultu v kuhinji, da bi zjutraj videla, če je še tam. Torej če je prespal noč. Tako adijo sem bila od teh 20 mes nespanja. Rabila sem tri noči, da sem ugotovila, da se nisem zbudila ponoči. Dva meseca kasneje je imel načrtovano kontrolo alergologa in je bil prvič negativen na km in sojo. Je bila direktna povezava spanje - alergije.
A na sojo pa je negativna? Ker gre velikokrat ta alergija s kupaj s tisto na km. Naš je ob kiksu dietetičarke v vrtcu (mu je pomotoma črtala dieto na sojo), ukinil prvo dnevno spanje, po dveh tednih nočno (repriza porodniške in 3 ure spanja vsako noč), tretji teden pa je šele dobil izpuščaj in mi je kliknilo. Tašča je zanikala, da je dobil karkoli prepovedanega. Ostal je le še vrtec, a je vzgojiteljica rekla, da se držijo. Nato sem klicala v kuhinjo vrtca in mi kuharica reče, da nima diete na sojo že cel mesec. Soja pa povsod (kruh itd). Ko je bil na dieti se je spanje povrnilo v stare okvirje postopno znotraj 1 tedna.

Upam, da pri vas mine čimprej samo od sebe.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.11.2012 21:45:50 >

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3778
4.11.2012 22:03:06   
kokosh
Mi smo dobili nazaj naš stari model dojenčka. Mulček spi 20-8h, morda ob 22h malce pocvili, kasneje je pa mir. user posted image Čez dan spi 1x po 2h (ob 12h), poznopopoldanske runde mu pa ne pustim več (če zaspi do 16h, ok, sicer pa čakamo na večerno spanje).

Imamo pa zdaj sitnosti pri hranjenju - z veseljem poje nekaj žličk, ampak občutno premalo, da bi bil sit. Nadaljujemo z zabavnim programom (preusmerjanje pozornosti, motivacija za odpiranje ust (koščki sira, rozin, žlica sadnega jogurta))user posted image Ko se naveliča, počisti mizo. Ni mi preveč všeč, pa ne vem, kaj naj naredim. Naj mu dovolim, da poje samo toliko kot želi - brez pogajanja za nadaljne žličke? Že tako količinsko ne poje veliko (max. 150ml/obrok, 4 obroki dnevno in 2x 120-150ml AM).

Začel je tudi protestirati, če mu česa ne dovolim. Na moj NE ob načrtih za odpiranje predalov se odzove z užaljenim tuljenjem. Kot bi imela doma eno mini različico najstnika, s plenico user posted image

Prijazen teden vam želim.

Neposredna povezava do sporočila: 3779
4.11.2012 22:45:16   
cilla
kokosh, si ga probala pustit do naslednjega obroka? Jaz se z mojima dvema ne obremenjujem več kar se količine hrane tiče. Pa če nočesta jest, pa nič. Vmesnih prigrizkov pri nas tako ni. Če dopoldansko malico štrajkata, za kosilo pojesta več. Če ju hrani npr mož, tašča, je siljenje, animacija (letalca, pesmice, frisi...), ko smo sami je pa al boš jedel al pa ne boš. Dobr, moja dva nista ne suha ne drobčkana, tudi zato se ne obremenjujem. Smo imeli dobre 14 dni, ko sta jedla večinoma samo za večerjo, ostali obroki je bilo bolj bogo. Zdaj drugi dan, da sta pojedla kolikor sem naštimala v skledo.

Glede trme pa... za zdaj se vam še nasmiham, moja dva pač kasnita. Me bo pa takrat glava bolela. Moje NE za zdaj ignorirata, če jima preprečim željeni načrt (odpiranje predala, polivanje vode iz vrča za umivanje riti), večinoma samo hladno pogledata (tamali) al pa se režita (tavelik).

Moj trenutni razlog za kravžlanje živcev: tamali noče ležat na hrbtu niti sekunde, tudi ko ga previjam, ne. In je opucat njegovo rito in dat gor plenico, kaj šele ga oblečt, hud švic zame. Sploh zjutraj, ko je ves svež in naspan, so bitke najhujše. Največkrat ga polovico oblečem v sede, drugo polovico pa v naročju, tako da mi visi čez roko, z drugo roko mu pa cunje gor vlečem. user posted image mali.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3780
4.11.2012 23:19:13   
trnuljčica
Kokosh glede obrokov ti bom v slabo pomoč, ker pri takšni starosti, sta oba moja, bila pridna pri hrani. Količinsko mislim. Je bilo pri mali dvakrat obdobje dveh dni, ko ni skoraj nič pojedla (bolezen, zobki) in je nisem silila in je bilo po tem po starem. Sicer pa moja, da prav glavo dol, če ne želi več. Oz reče gladko in jasno NE.user posted image
Ko pa je bil mali starejši in si je hotel kaj namišljati je bilo jasno slednje: Ok, a te to čaka pri naslednjem obroku, če takrat ne, pa pri naslednjem. Verjemi, da je bil lačen najkasneje čez 1 uro in je vse pojedel. In mi nikoli ni padlo na pamet, da bi letela z žlico za otrokom. Enako ne sprašujem kaj bi on jedel. To kar mi vsi. Šlus.
Mogoče sem tu bolj stroga, ker vidim, kaj je prišlo z absolutno demokracijo pri hrani pri tašči. MM je jedel natanko: riž, krompir in zrezek. Njegov brat pa še mogoče kakšno stvar več. Še danes striktno ne je paradižnika nikjer in v nobeni obliki, določene zelenjave (stročnic), mleka in mlečnih izdelkov (jogurt, sir,...).
In dobim pike, ko slišim vprašanje: Kaj bi pa danes jedel? Ma ne razumem žensk, ki sovražijo kuhanje, a kuhajo dva do tri kosila. Princip po naročilu.

Glede trme: mala je bistveno bolj občutljiva na prepoved oz dvig, spremembo tona glasu ali celo na geste, kot je bil prvi. On se sploh ni oziral na to. Oz je na prepoved odg s protestnim dretjem (tudi 1 urnim v starosti 8 mes). Pri njem sem že takrat vedela, da bo vzgoja , zabavna, (morala biti bolj striktna). Pri mali pa pozabim, da je drugačna in včasih pretirano reagiram. Recimo je nekaj počela, kar ni bilo varno ali ne sme in sem rekla ostro ne in pri tem nehote dvignila kazalec in je postala takoj resna v obraz in jok. Enako stara (8 mes). Na ne, te opazuje nekaj sek in ko vidi da resno misliš, res odneha. Ma znanstvena fantastika , da bi to bilo pri prvem. Ne takrat, ne sedaj. Tudi odklanjanje pozornosti pri njej deluje, pri njem pa ni nikoli. Res nikoli. Niti v obdobju dojenčka.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3781
5.11.2012 15:17:30   
kokosh
Med obroku mu ne dajem hrane, razen če npr. midva še jeva dalje, mali pa je uradno že pojedel, ampak še sedi v stolčku in naju gleda ter zraven drobenclja (kruhke, sirčke, rozine user posted image , kuhano zelenjavo).

Saj ne da ne bi maral normalne hrane (zares ne mara samo lososa in čokolina :D), ampak usta se zaprejo in je konec. Potem pa "podkupujem", da jih še nekajkrat odpre ali malce pozabi, da noče več jest. Danes npr. ni maral frutka za malico, stročji fižol je pa z veseljem grizkal user posted image Ga je prav luštno gledat, kako skrbno pobira koščke po mizi in jih nosi v usta.

Cilla - previjanje je bilo tudi pri nas akrobatsko nekaj časa nazaj. Sama sem mu skušala preusmeriti pozornost na kaj zanimivega (zaveso, nalepke na steni, mu v roke dala čisto plenico/ glavnik, pripovedovala o slikci na plenici), če pa res ni bilo miru, sem ga prijela čez prsni koš in tiščala dol, dokler ni dal miru. Zdaj sva se nekako zdresirala, da da mir. MM še včasih nagaja, sploh pri preoblačenju, ko ga lovi poceli postelji, meni pa včasih že kar pomaga user posted image Žal ga boš morala sterorizirati, da bo dal mir.

Današnja noč je bila zarečen kruh - dali smo čez dve rundi tuljenja, MM je ob polnoči vklopil taxi službo v naročju, pa ni pomagalo oz. je mali še bolj tulil, ko se je rita približala posteljici. Nazadnje je pristal pri nama, izmenično sva mu obračala hrbet in ga uspešno zignorirala, da je zaspal. Se je pa vsake toliko prišel stisnit k enemu ali drugemu. Ob pol 6h smo ponovili vajo in potem je spal še do 8h. Moram priznat, da me v polsnu nočno lomastenje ob taxi pestovanju še bolj spravlja ob živce kot tuljenje. Bomo atiju to prepovedali :D

Neposredna povezava do sporočila: 3782
5.11.2012 21:41:16   
trnuljčica
Danes npr. ni maral frutka za malico, stročji fižol je pa z veseljem grizkal

Mogoče pa ne želi več dojenčkaste hrane.user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
5.11.2012 22:57:01   
Auri
Punce ste vse na suhem? .... Malo sem gledala razmere v Slo im me kar grroza prijemlje.

Kokosh: moj ima tudi obdobja, ko noce jest. Ce lepo nareduje se nimas kaj sekirat. Ja, jaz sem ga sla vagat in ko sem videla, da je dobil v enem tednu cca. 100g me je nehalo skrbet.

Tista o mini najstniku v plenickah me je nasmejala user posted image . Je isto pri nas, beseda "ne" izgovorjena z dolocenim tonom mu ni vsec.

Neposredna povezava do sporočila: 3784
6.11.2012 16:04:27   
vijolica2
Mi smo na suhem- hvala bogu. Upam, da tudi druge.

Pri nas smo imeli tudi obdobje groznega previjanja. Kako sem ga položlla na hrbet se je obrnil in potem vik in krik so sem ga hotela dati nazaj. Ko je bil fejst pokakan ga je moj držal jaz pa previjala in ga je komaj krotil, drugače bi bil drekec vsepovsoduser posted image . Ne vem od kod mu takšna moč user posted image . Če se mali dotakšne tiste ročke na pečici(ki je za odpret vrata) in se sam dvigne user posted image . hvala bogu imam novo pečico in vrata zelo močno držijo (seveda sem pa tudi jaz poleg).

Glede hranjenja...tudi moj občasno štrajka-zadnje dni mu nekaj ne paše (so tudi noči slabe). Tistih kupljenih kašic noče več jesti in mu raje naredim griz ali pa dam navadni jogurt ali pa mlečni riž. Druga ne vem kaj mu naj dam?? Kaj jim ve daste? Saj drugače že vse je, ampak za večerjo mu ne upam, kaj dati da ga nebo potem še kaj matralo ponoči. .... Moj ga pa občasno biksa in začne hrano pljuvati-takrat mi malo dvigne pritiskuser posted image . Ne vem kje je videl to, ampak mislim da ko je sit to dela. ...Aja jaz sem ga tudi nehala siliti, ko noče več ga ne silim, bo pa potem pojedel več- upamuser posted image

Zobki- mi smo dva zobka dobili v juniju in od takrat ničuser posted image Ne vem kaj štrajkajo.

Upam, da je pri vas kaj bolj mirno, pri nas grmi, bliska in ful padauser posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3785
6.11.2012 18:00:09   
cilla
Tole s hrano... mi je dala mislit tista izjava od trnjulcice, da ni več dojenček, pa ko je še kokosh napisala, da njen frutkota ne bi, stročji fižol pa, sem danes sklenila narest en mičken eksperiment... Dopoldanska malca speštana banana in kos kruha posebej - kruh sta jedla, speštano banano odklanjala. Popoldanska malica grobo naribano jabolko, banana, narezana na kose, in večji kosi piškota - najprej sta bila nezaupljiva in nista hotla odpret ust. Ko sem uspela uturit prvo žlico v usta, sta pogruntala teksturo in potem smo jedli. Bomo sicer vidli, če bo jutri matematika in fizika ista, ampak bi znalo bit, da ima trnjulcica prav user posted image

Aja, še eno vprašanje zate trnjulcica. Če sem prav registrirala, imate doma psino. Kaj pravi mala na štirinožca? In kaj on na otroka (verjetno je v bistvu že navajen od večjega)? Moja dva bi jo grabila, ko puzata, gresta mimo nje kot da je stol, hudič je pa nastal prejle... naša je eno ogromno tele in je stala na vratih in mahala z repom, ko je šel tamali puzajoč mimo. In ga je s tistim svojim lopatastim repom kloftala po glavi. Seveda je bila strašna užaljenost in jok in stok. Kako ste se vi spoznavali?

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3786
6.11.2012 20:10:21   
n€na
Hej pupe :)

Za mano je naporen teden in sem sedaj dva dni k sebi prihajalauser posted image

Na počitnicah sem imela moje tri nečake in tako sem skupaj imela 5 otrok. Od dojenčka pa do pubertetnikauser posted image
Sem pa res ta teden vsaki dan v miru spila kavico, saj je pubertetnik lepo počuval mojega bebijauser posted image
Bilo je zelo pestro ampak smo zdržali. Z mojim user posted image sva prišla do zaključka, da ne bova imela pet otrok...Mogoče bova imela še enega ampak je tudi ta še pod vprašanjemuser posted image
Vsaki, dan smo delali kaj novega...naredili smo že tudi nekaj okraskov za december.

Moram pohvaliti tudi tega mojega pubertetnika, ki mi je en dan naredil kosilo. Naredil je testo za pico in jo tudi naredil, spekla pa sva jo skupaj. Bila je odlična...Po njegovih navodilih so nastala tudi vsa ostala kosila. Mulc ima šele 12 let in obvlada kuhinjouser posted image

Bodite fajn jaz pa že moram it...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3787
6.11.2012 21:03:48   
Mistica
Dober večer!

Vam dolgujem še poročilo, kako je z našim spanjem odkar spet vsi spimo v isti sobi. Prišlo je obdobje zobkov in HB je sedaj še zadnja dvojkica končno, pokukala venuser posted image . Seveda se je zaradi tega ritem spanja spet uničil in se zbujamo vsaj 2x na noč user posted image Kot opažamo, se bo obdobje zobkov nadaljevalo, zato si boljših noči v kratkem niti ne obetamo user posted image Rezultat tega je, da ne vem ali spi boljše, ko spi sama ali ne. Bo treba še kdaj poskusit.

Tudi mi smo na suhem in upam, da vse ostale tudi. Grozno je gledat kaj prestajajo nekateri prebivalci naše male dežele user posted image

n€na - čestitam za aktivne krompirjeve počitnice!

Berem, da se pogovarjate o hrani. Tudi jaz sem dobila občutek, da ima naša mala vedno več "fint" in razume, da je nekatera hrana boljša od druge. Mi se zadnje tedne ukvarjamo s koščki sadja, saj bi jo rada še preden gre v vrtec, naučila, da bi pojedla večje koščke hrane. Nekaj dni je šlo super, posebno rada je jedla koščke banan in hrušk, potem tudi mandarin in jabolk. No, en dan sta se ji dva koščka mandarine zataknila in od takrat v koščkih poje zgolj banano. Jabolko je raje celo kot pa v koščkih, mandarine so se ji totalno zamerle. Ima katera kak nasvet? Kako ste se ve lotile tega? Sumim tudi to, da ji trše sadje ne paše zaradi izraščanja zob.

Lepo noč vsem

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3788
7.11.2012 10:48:03   
trnuljčica
Joj Cilla, sem že 2 x napisala in je šlo v user posted image ... Pa sem celo ctrl c stisnila včeraj zvečer, da dokončam drugo verzijo danes in je spet šlo. Očitno RR dolgo pisanje ne odgovarja.

Bistvo: Ti, al pa tvoj, si šef oz vodja tropa. Če se ti odločiš, da boš v trop sprejela novega člana mora on to sprejeti. Tu ni debate. Ob tem mu moraš dati vedeti, da so tudi drugi člani hierarhično nad njim, čeprav so sprva manjši.

Pol sem na široko pisala kako to narediš v user posted image , po porodu itd. Da ne pride do ljubosumlja...
A sedaj se mi res več ne da. Tako da bi le še dodala, da se vseeno lahko zgodi vgriz, čeprav v igri. Zato moraš otroku (in psu) pokazati kaj se sme in česa ne. Nepostredno ob prvem dogodku seveda (vstajanju itd).

Preberi tudi:
http://www.ivz.si/poskodbe_in_zastrupitve?pi=5&_5_Filename=166.pdf&_5_MediaId=166&_5_AutoResize=false&pl=38-5.3.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3789
8.11.2012 10:46:11   
n€na
jutro user posted image

Jaz sem pa danes tako zaspana...imeli smo žurko celo noč...jaz ne vem več kaj mu je....Zvečer poje večerjo pol se čez en čas podojiva in gre lepo spat. Ob 11-12 enkrat pa se začne akcija...nič ne pomaga, vse sem probala tut kalpol sem mu dala in še vedno je bla akcija....user posted image ..zadnje čase  bi skozi visel na meni..mene pa ( .)(.) že močno bolijo. Saj jih z zobki drži, da mu je slućajno jaz nebi vzela. Ne vem mogoče me je za dudo zamenjaluser posted image

Hrana...moj je že skoraj vse...sadje, ki mu ga lahko narežem na koščke mu ga dam na pladenjček na stolčku in on veslo prijema in daje v usta. rad ima domače mandarine, ki so tako zelo sočne in sladkeuser posted image Ostalo mu zmečkam z vilico ali narežem na majhne koščke. Mu je pa ena hrana bolj fina kot druga...če mu nekaj ne gre ga ne silim ampak ponudim kaj drugega, ampak ponavadi vedno poje tisto kar pripravim.
Zdaj trenutno spi, jaz pa se mu bom verjetno pridružila user posted image

aja..kužka imamo tudi mi, ga imamo zunaj in nismo imeli nekih priprav na nove člane, ki so prihajali v družino. Ko sem male prinesla domov, jih je psička povohala in to je bilo to. NIkoli na srečo ni kazala nekega ljubosumja. Vedno pa čuva voziček sploh če je mali v njem.
Je pa verjetno več dela s pripravo, če imaš kužka v hiši oz. stanovanju.

Neposredna povezava do sporočila: 3790
8.11.2012 11:41:49   
ronja
Jaz sem pa danes tako zaspana...imeli smo žurko celo noč...

Poooodpis! Zadnje čase non stop tako! Zaspal je ob 24h, vstal ob 6h, vmes se je pa vsaj 15x dojil! Ma, nič ne naredim, ko sem ko cunja, kadar celo noč žura...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
8.11.2012 11:48:30   
ronja
cila, tudi mi smo meli kužiko, ko sta prišli malidve (umrla je, ko je bila L. 3 mesece stara, od starosti, imela je 17,5 let). Bila je že stara, ko je prišel dojenček, pa jaz sem se kar pripravljala na to, kako ji predstavit novega člana (sem vprašala za nasvet na mojpes, pa lubi mi je prinesel eno pleničko od doma, da sem jo dala tamali za spat gor, da se je navzela njenega vonja, potem jo je pa on odnesel domov, da jo je psička povohola, pa ko smo prišli, sem ji jo takoj pokazala in nisem je porivala stran od nje ali karkoli takega... in jo je fuuuuul lepo sprejela! Res! Kot da bi bila njen mladič! Bila je zelo zaščitniška do dojenčice in je takoj sprejela, da je mala "nad njo". Meni se je bolj smilia psička, ker ko se je R. začela plazit, je šla v njeno košaro in psička ni mela nikjer svojega mira (bila je stara, je že rabila mir)... In sem Ronjo skoz ven terala, ampak saj veš, kaki so mali otroci... Ji je pa psička res vse pustila! Tamala je bila pa obup, ful jo je mela rada, skoz bi jo božala (beri: cukala), ves čas v njeno košaro lezla (Ronja bi sicer bila rada s psičko, samo psički seveda to ni pasalo, ker dojenčki cukajo), pa ves čas je cunje metala v njeno vodo ali pa sama začela tacat po njeni skodelici z vodo... groooozaaaa! Psička pa taka mila dušica, nikoli ni niti zarenčala nanjo, nič! Sva bila oba paf! Takoj jo je sprejela za svojo! Mogoče zato, ker si je sama želela met mladičke pred leti (je mela 2 namišljeni brejosti - ja, to obstaja!!! s polnimi seski, samo nič not, revčka boga, takrat je bila res bogica! Ampak jih ni mogla met, enostavno ni ratalo, čeprav je mela nekajkrat priliko.), pa je zato takoj prepoznala vzorec, ne vem...

Neposredna povezava do sporočila: 3792
8.11.2012 11:52:56   
beti 1
Končno so prišle omare. user posted image  user posted image

Spanje: očitno majo spet eno fazo, tudi naša ima nenavadno veliko težav pri uspavanju (beri dretje ob odlaganju), HB večinoma čez dan.
N€na: lahko poskusiš z nastavki za dojenje, če te ima samo za dudo, bo mogoče zamenjal nazaj. Brez tuljenja verjetno ne bo šlo.

Toplice smo uspešno preživeli, v bazenu sva bili samo do devetih zjutraj, ko je bil še "prazen". Me je user posted image  presenetila, ko se je postavila po robu pribl. leto dni starejši deklici, ki si je hotela sposoditi njeno vedrce z igračkami. Ni nič jokala ipd., ampak ga je enostavno z obema rokama zgrabila in vlekla nazaj k sebi. Odločna punca, ni kaj. Pa izkušnje s starejšimi bratci se ji seveda tudi poznajo. user posted image user posted image user posted image

No prva noč spet doma je bila pa od user posted image , srednji je celo noč vsako uro vsaj 1x user posted image .
lep dan

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3793
8.11.2012 13:47:49   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: cilla

Tole s hrano... mi je dala mislit tista izjava od trnjulcice, da ni več dojenček, pa ko je še kokosh napisala, da njen frutkota ne bi, stročji fižol pa, sem danes sklenila narest en mičken eksperiment... Dopoldanska malca speštana banana in kos kruha posebej - kruh sta jedla, speštano banano odklanjala. Popoldanska malica grobo naribano jabolko, banana, narezana na kose, in večji kosi piškota - najprej sta bila nezaupljiva in nista hotla odpret ust. Ko sem uspela uturit prvo žlico v usta, sta pogruntala teksturo in potem smo jedli. Bomo sicer vidli, če bo jutri matematika in fizika ista, ampak bi znalo bit, da ima trnjulcica prav user posted image

Pri nas se tole glede "agregatnega stanja" hrane kar potrjuje. Kašasta, packasta hrana ne gre več. Sadje samo še v kosih. Pa za večerjo tistih raznoraznih mlečnih in drugačnih kašic tudi ne bi več. Predvčerajšnjim sta jedla ribo in zelenjavo od moža, včeraj pico (no, testo s paradajzom), danes bomo probavali dalje. Po včerajšnji večerji sta tudi veliko bolj spala, očitno jima je konkretna hrana pasala. Al kaj ti vem.

Ima pa tamali trenutno neko foro al kaj ti vem, okoli 4h se zbudi v urnebes kruljenje. Prvo noč ga je mož (jaz sem bila tako crknjena, da nisem slišala) odvlekel v dnevno in ga do 7h zjutri (!) zabaval z igračkami. O kolk sem bila besna, ko mi ga je ob 7h prinesel v posteljo, vsega jokavega in zaspanega, da on mora v službo in naj prevzamem, ker njemu ni ratalo ga uspavat. Si mislite mojo nejevoljo. Danes je takoj, ko je začel s kruljenjem, prišel k nama v posteljo. V 20-minutnih periodaj je spal in krulil tja do 7h. Tavelik je pa spal do 8h user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3794
8.11.2012 15:32:39   
trnuljčica
Cilla saj naša je tudi takšna. In ja, grozaaaa user posted image tudi naša je dobila domačo pico s paradižnikom. Ribo je kot ptiček- samo da iz maminih rok. Zelenjava od mene je pa absolutno boljša kot njena kašasto nasekljana. Banano je kot jaz- olupljeno in potem odgrizne, Sadje bi ona jedla večinoma na krhlje ali drobne koščke. Je pa meni tako zamudno oz ker traja in v postopku, takoj ko se malo nasiti, preneha, mi je vseeno lažje, da ji dam nasekljano sadno kašico, pa v roke kos kruha ali krhelj sadja. Tako da ima občutek da je po njeno.user posted image Lažje sem mislila v smislu, ker stalno kam grem z malima (knjižnica, gledališče, ...) in je nerodno, če se spomni, da je lačna že čez eno uro, namesto čez dve ali tri. Ampak sedaj bom lahko zraven začela nosit kakšno žemljo, rogljiček in bo.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3795
8.11.2012 21:06:03   
cilla
O, ja, zamudno pa je. Predstavljaj si, da jaz futram dva naenkrat - ena žlička levo, ena žlička desno... In isto (sploh tamali vražiček) ko poteši tahudo lakoto, se mu ne da več in se začne vrtet v stolu, se obrača stran od mene, ker sem tečna... user posted image Za popoldansko malco sem ubrala en podoben trik kot ti - v roke sem porinila vsakemu en polnozrnat piškot (mam ene take, k so ogromni in precej trdi in se morata mal potrudit, da uspeta odgriznit kos), vmes med grickanjem piškota pa sem jima rinila v usta žličko z jabolčno kašo. Nekako smo pojedli - ona dva vsak 1/3 piškota (ostalo sta prijazno "podarila" psici, ki je pod mizo čakala na padajočo hrano) in cca 80 gr jabolčne kašice.

Je bilo pa pravo veselje za mamo pri večerji user posted image Sem skuhala otroško paštico, čez pa omako iz korenčka, rumene buče in pomidorja... Moja mama ju je poslušala po telefonu in se rolala od radosti in smeha, ko je slišala njune "debate", kreganje, ker sem bila prepočasna z žlico in tiste zategnjene mmmmmmmmmmmmm user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3796
8.11.2012 23:22:33   
kokosh
cilla - pri nas imamo tudi take hece, par žlic, potem pa roke v zrak in "daj me ven". Pomagajo rozinčki - vstanem, grem do omare, jo odprem (razjasni se siten obrazek), pred user posted image položim nekaj prepolovljenih rozin, da jih sam pobere z mize, potem je pa boljše volje za nekaj naslednjih žlic :)

Sicer pa zgleda, da bo danes divja noč. Od 19.30 je že 3x rjovel.

Aja, spodnja soseda ima tiste dni v mesecu, ko za vsako po tleh podrajsano leseno kocko nori s kanibalskim razbijanjem (danes 15min, ves čas njegove igre). Jutri se bom obrnila na CSD, ker je vse skupaj šlo že predaleč (norela je ob 10h dopoldne, potem je spal, pojedel in sva šla za celo popoldne ven, ob 18.30 smo prišli nazaj, oblezel je dnevno sobo, se malce poigral in spet so nam razbijali). user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3797
9.11.2012 9:53:30   
ronja
joj, kokoš, kaj sem jaz vesela za našo sosedo! Saj ji to tudi povem, kadar jo vidim, pa ni da bi mela to za samoumevno, samo ko pa kaj takega preberem, se pa še bolj zavem, kako srečo mamo! Naša spodnja soseda je starejša, ko smo pričakovali R., sem se ji enkrat vnaprej opravičila, če bo tamala jokala in jo budila, pa je rekla, da so oni tudi meli otroke in da to pa res ne bo nič motilo. Ok, sem si mislila, to bomo še videli;). No, ampak je res nikoli ni motilo. Tudi, ko R. cele noči ni spala, pa sem bila jaz čista cunja, se srečava na hodniku, pa pravi, kakega zlatega otroka mam, da nič ne jočeuser posted image . NO, saj sem bila vesela, da je na ven videt tako, hehe. Saj jokala res ni veliko, ker sem jo nosila po rokah, hehe:D. Ampak vseeno, RES NIKOLI ni bil noben problem! Res soseda ne sliši več dobro in tudi je dostikrat ni doma, ker je veliko pri sinu, ampak vseeno, tudi kadar je doma (pa včasih je bila ves čas tu), nikoli ni rekla žal besede, pa mamo 3 male otroke! Zlata je res!

Sva pa dala v otroško sobo po tleh tatami, tisto gumo, na kateri vadijo judoisti, to precej zaduši zvoke, pa še dober toplotni iizolator je, pa še če padejo, ni take škode;) (na otrocih, seveda:). Tako da to ti kar priporočam. Včasih se namreč te stvari res bolj slišijo dol kot si mislimo: mamini sosedi imajo en tak trd parket in ko se tamalidve nekaj igrata z nekimi kroglicami, se sliši, ko da nas bombardirajo... Tako da mogoče en tak izi sistem za dobre sosedske odnose;).

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3798
11.11.2012 12:19:54   
vijolica2
Živjo...kako ste?

Vprašala bi vas če uporabljate oz. če boste uporabljale zimske vreče za voziček? Se splača kupiti? Sem videla da se jutri začne akcija v hoferju..
hvala in lep dan

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3799
11.11.2012 13:38:50   
trnuljčica

Vprašala bi vas če uporabljate oz. če boste uporabljale zimske vreče za voziček? Se splača kupiti? Sem videla da se jutri začne akcija v hoferju..

Hvala, da si me spomnila. Imam namreč dve in bi eno podarila. Seveda nekomu, ki jo res rabi, ne za prodajo naprej. Je praktično kot nova. Notri je iz naravne volčje volne. Sama sem to dobila v paketu z oblačili za tamalo. Takšno že imam od večjega, svakinja pa ko bo nosečka, verjetno ne bo imela dvojčke, če pa bo tako, bomo o tem takrat razmišljali...
Je črna zunaj. Znamka Kaiser. Tule sem našla slikico, ki sicer slabo pokaže, da je vreča res dobra.
Prevzem bi bil v MB(pri meni) ali v Lj (pri MM).

http://otroskatrgovina.si/ostalo/zimske-vrece/zimska-vreca-zapro-iz-naravne-ovcje-volne.html

Meni je zelo prav prišla pri prvem in pri drugi. Sem jo namreč pri njej uporabljala že v košari (od jan do aprila) . Vreča se odpre in sem uporabila le spodnji del...

Sedaj pa moram iti ker je mala huda...

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?