trnuljčica
|
No, saj ni nujno, da je res alergija kriva. Mogoče je res kaj drugega. Sploh, če je to tri dni, je bolj verjetno nekaj drugega. Meni je mala tako nepričakovano poleti začela kričat podnevi, še huje ponoči in mi sploh ni bilo jasno kaj ji je. Saj se je res celo poletje, pred tem, zbujala zelo veliko (pribl na uro), a ni kričala, in ni tako težko zaspala nazaj. In sem šele čez čas ugotovila, da ima težavo z zaptjem. Ob tem da je vsak dan kakala. A absolutno premalo, glede na vnos. In je revo BOLELO. Ko sem težavo sama rešila, ne vprašaj kako , je bila lažja za pol kg. V bistvu je bila za klizmo. Nihče ne pozna otroka kot ti. Če se ti nekaj zdi narobe, brskaj naprej. Analiziraj kdaj se je začelo, kaj je bilo pred tem, a se je kaj spremenilo (spanje, hrana, več aktivnosti, motorike, a jo že počasi navajaš na varstvo, sprememba lokacije spanja itd). Glede striktne diete. Verjamem, da jo imate. Ko je moj mali bil le še na am za alergike (Aptamil adc) in ni bil več dojen, hrana pa vsa strogo prekontrolirana glede etiket itd, nikoli pregreh,a je kljub temu uspavanje trajalo eno uro ob tem groznem joku (do 20 mes). Dva dni v tednu sem spala res max 3,5 ure. Ostale dni pa se je zbujal na največ 2 do 3 ure. Uspavanje pa ob histeričnem joku, ob zvijanju nogic, proti bradi, da sem ga komaj nosila po sobi (krči)... Potem pa naenkrat čez noč spal. Vse noči. Sem si tretjo noč nastavila vodo v flaški, na pultu v kuhinji, da bi zjutraj videla, če je še tam. Torej če je prespal noč. Tako adijo sem bila od teh 20 mes nespanja. Rabila sem tri noči, da sem ugotovila, da se nisem zbudila ponoči. Dva meseca kasneje je imel načrtovano kontrolo alergologa in je bil prvič negativen na km in sojo. Je bila direktna povezava spanje - alergije. A na sojo pa je negativna? Ker gre velikokrat ta alergija s kupaj s tisto na km. Naš je ob kiksu dietetičarke v vrtcu (mu je pomotoma črtala dieto na sojo), ukinil prvo dnevno spanje, po dveh tednih nočno (repriza porodniške in 3 ure spanja vsako noč), tretji teden pa je šele dobil izpuščaj in mi je kliknilo. Tašča je zanikala, da je dobil karkoli prepovedanega. Ostal je le še vrtec, a je vzgojiteljica rekla, da se držijo. Nato sem klicala v kuhinjo vrtca in mi kuharica reče, da nima diete na sojo že cel mesec. Soja pa povsod (kruh itd). Ko je bil na dieti se je spanje povrnilo v stare okvirje postopno znotraj 1 tedna. Upam, da pri vas mine čimprej samo od sebe.
< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 4.11.2012 21:45:50 >
|