|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
26.10.2012 15:49:19   
cilla
Jaz bi tiste, ki že imate večje otroke, spet nekaj vprašala... Moja situacija: škrata sta ob 18:00 tako utrujena, da je en sam jok in če nisva dovolj hitra, nama zaspita objokana tudi v stolčku za hranjenje. Tako da najkasneje ob 19:00 spita (če izpustimo ekscesne večere, ko zaradi preveč informacij tudi zaspati ne moreta). U glavnem, v nedeljo premaknemo uro nazaj, kar zame pomeni, da bosta utrujena za umret že ob 17:00 user posted image A so vaši mali (oz. ve) zelo čutili spremembo ure? Sploh ne vem, kako se lotit tega, da bi ju nekako premaknila za eno uro (ker ob zdajšnji uri odhoda spat se zbujata med 5:30 in 6:30, še eno uro bolj zgodaj grem jaz u maloro). Da bi čez dan več spala, mi ne rata, tamali odspi svojo urco, tavečji pa max30 minut, potem se zbudi, pa če se postavim na trepalnice. Danes sem ga probala 2x nazaj uspavat.V naročju sicer zaspi nazaj, a ko ga odložim oz. tudi če se z njim v naročju usedem/uležem, se takoj zbudi in začne tulit, da ga tudi pomirit ne morem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
26.10.2012 17:40:30   
trnuljčica
Cilla jaz ti ne bom v neko hudo pomoč. Moj prvi je od vedno naštelan na švicarsko uro. To pomeni, da ima interval + /- 20 minut. Preverjeno. In ja, to pomeni, sedaj spanje med 19.30 in 20. Ponavadi okoli 20 te. Nato pa, ko se premakne ura okoli 19 ure. Če bova biksala in šla recimo probavat, da bi šel postopno seveda na 19.30, potem bo katastrofa (postane hiperaktiven). Le ta pa pomeni, da se po njej obrišeš pod nosom in gre spat nato okoli 22 do 22.30. Tako, da hodi striktno ob 20 ih sedaj,in potem max 19.15. Zjutraj seveda posledično vstane prej. A to mi pozimi ustreza, ker ga moram tako ob 6 ih zbudit, da gremo 6.20 od doma, pred službo seveda. Sedaj ko sem doma oz čez vikend, mu bom naštimala neke igrače, oz ima ponavadi kar neko fiksno postavljeno lego igračo iz knjižnice na mizi, in se igra dokler se ne zbudimo. V skrajnem primeru, če mi teži, jaz pa sem adijo, mu dovolim risanko. Katastrofa, a ne?user posted image Ko je bil star, kot sedaj mala, je zjutraj vstal okoli 5 ih. Pozimi si misli... Sem ga nekako uspavala 1 uro nazaj, da je ob okoli 5ih zaspal in sem ga ob 6 ih zbudila. Podnevi pa ni spal. Oz tudi sedaj ne spi.

Skratka odvisno od otroka. Bom videla kako bo pri I. Tašča je rekla, da je ona oz tastuser posted image , postopno premaknila uro brez težav. A njeni so vsi spali celo noč in po več ur podnevi še dolgo...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 26.10.2012 17:45:14 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
26.10.2012 20:45:48   
cilla
Jao, trnjulčica user posted image Meni opis tvojega hiperiča strašno liči na moja. Ajej, ajej. Ma dobro, bomo pa še mi nastavljali igrače - si bom zapomnila za ko bosta večja user posted image Zdaj pa si res ne predstavljam, kako bova ustajala že ob 4:30 in ju zabavala. Če bo res tako, morda probam uvesti še tretji počitek čez dan. ??? Mah, bomo vidli. Očitno.

Sem ju prej probala "nategnit" za eno uro, upam, da se mi ne maščuje ponoči. Moj ima paniko v službi - so padli dol strežniki "velike mame" in so morali sistemci v poslovalnicah v vseh evropskih državah potegnit. (In bo še cel vikend v službi, adijo najin plan, da oddava otroke moji mami za par ur in greva sama na kosilo in v Ikeo user posted image ) Sem si rekla, dejmo probat, če nam uspe ga pričakat še pokonci. Ko je minila tista kriza, ko sta hotla kar med večerjo glavo odložit v šalco s kašo, sta ratala točno taka, kot si ti opisala - hiperaktivna. Sta brez težav pričakala tatija, ki je prišel domov malo pred sedmo zvećer. In sta se še igrala z njim, plezala po njem, se režala in bila nabrita, kot sta edino zgodaj zjutraj. Tamali je ob 20:00 brez protestiranja šel v "system shutt down", tavečji pa kot ponavadi malo jokcanja ob zavedanju, da ga pobira spanec.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
26.10.2012 21:08:29   
beti 1
Pozdravljene po dolgem času še od nas.
Prebrati vas še uspem, za kaj drugega pa ni ne energije, ne časa.

Na kratko:

Ursi: svaka ti čast, če te tako življenje zadovoljuje, mene namreč ne. Sicer se pa podpišem pod Ronjo glede odgovor in stališč na tvoje poste. Gospodinjska dela si vsa deliva, naredim pa tudi jaz kakšno "moško" opravilo, sem pač s kmetov doma in jih moram znat. Edino likam samo jaz, pa še to le nujne stvari, tiste par srajc in bolj občutljivih hlač, kar znese likanje nekje 1x na mesec, ko sva oba v službi.

Ronja, Ursi: kako vama uspe tako majhne otroke zorganizirat, da toliko pomagajo in toliko stvari sami naredijo? Iz mojega stališča vsega občudovanja vredno. Naš srednji sicer rad pomaga, večji je pa šele sedaj ugotovil, da je to način, kako prideš do več pozornosti (beri maminega časa) zase in je začel malo pomagat. Prej je vedno težil, da mu je dolgčas in se moramo z njim ukvarjat, namesto, da bi sodeloval, pomagal. Se ga ni dalo obrnit. Kot manjši je mlajši tudi pridno pospravljal za sabo, kar se je igral, kar sam od sebe, sedaj mu pa to ne gre več. Mu zgleda zmanjka časa, da bi odigral vse ideje, ki jih ima v glavi in je potem pospravljanje tisto, ki mu vzame še dodatni čas. Pa še na starejšem se lahko šlepa, ki je tukaj malo bolj poslušen.

Večerja: naša je gosto hrano šele odkar smo se preselili in moram rečt, da večinoma nimam časa in energije kuhat posebej še zanjo, saj imamo ostali večinoma kar kuhano večerjo (palačinke, praženec,..) in tudi naša togledno raste gor na instant kašicah.

Premikanje ure: prekletega user posted image , ki si je to zmislil bi user posted image  do .....
Mislim, to je pa največja neumnost, sploh zdaj, ko imamo ala evropski delovni čas. Vsi strokovnjaki s področja spanja se strinjajo, da je to še za odrasle izrazito neugodno, za otroke pa sploh. Pri nas so s tem vedno težave. HB so v šoli počitnice, da ju bom lahko, upam vsaj, za kakšno min premaknila do naslednjega ponedeljka.
Cilla: če sta zvečer tako utrujena jima boš s podaljševanjem budnosti delala medvedjo uslugo. user posted image  Zjutraj in preko dneva jih je pa tudi praktično nemogoče pripravit do več spanca, tako da,... Ja, tudi jaz ne znam biti pametna.
Ali ju preko dneva daješ spat še pri svetlobi? Zdaj sta načeloma že toliko stara, da imata utirjen ritem noči in dneva in bi lahko poskusila z uspavanjem preko dneva v zatemnjenem oziroma temnem prostoru. Dokazano je, da šibka svetloba rumenega spektra pomaga pri uspavanju, modra pa pri vzdrževanju budnosti.

Lep deževen vikend vsem

Neposredna povezava do sporočila: 3754
26.10.2012 21:16:19   
ana.nunez25
pozdravcek po zelo dolgem casu....

dominikanska republika je te dni bol dezevna...na vidiku imamo orkan ampak za enkrat na nasem delu nic hujsega kot par deznih kapljic..hvala bogu

vidm da nisem edina ki se bol poredko oglasi...sicer vas ze kar lep cas ne berem, obcasno preletim kaksno stran, ampak na brzino...

moj mali zabec je zelo zivahen...kamorkoli gremo ga ljudje opazujejo z zanimanjem, nekateri so mi celo ponudili denar ce jim ga prodam....ehhehehe ljudje so nori nimas kj...

pridno kobaca, vstane kjerkoli najde kj da se prime, ima zelo dobr obcutek za nevarnost...ko vidi da ni dovolj stabilen se takoj na rit vrze

zelo rad plese in poje...jah kaj nj...muziko ima v krvi heheh
smeje se vsakmu ki mimo pride

s hrano nimamo problemov...poje vse kar mu dam. ima pa 11 kg...moj bajsiuser posted image

zobki so bolj pocasne sorte..sele prejsnji teden je prikukal prvi na plan in pocasi leze vn...ce ne pogledas dobro se niti ne vidi se hihihiuser posted image

s spanjem kot ze od zacetka nimamo tezav..spi celo noc od pol 9 do 6 oz 7 kokr ga prime.

ce hocem da rece mama ga morm v jok spravt..papa pa rece brez problemov..verjetno ker ga bolj pogresa ker pac ni skos z njim...al kaj vem...

ko noce vec jest odlocno pokima z glavo

uglavnem....ti otroci so tko inteligentni da je kr joj....

nc...lepo bodite in se slismo

Neposredna povezava do sporočila: 3755
26.10.2012 22:08:02   
trnuljčica
Prej je vedno težil, da mu je dolgčas in se moramo z njim ukvarjat, namesto, da bi sodeloval, pomagal.

user posted image Vidim, da so povsod podobno prebrisani.
A misliš da gre pri nas na izi pospravljanje, itd ? Jah, seveda. user posted image Tisti njegov Joooojjjjjjjjjj, mi vse dni odmeva po glavi.
Edino sodelovanje v tekočih dejavnostih, pa so mu super.

Ana nunez super, da si se javila. Sem ravno razmišljala, da določenih ni bilo že 100 let.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
26.10.2012 22:09:09   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

No, jaz sem. Od doma grem 3x tedensko ob 11h, dvakrat pa ob 9.00 in sem tam do 4h.

Ja, ampak greš pa od doma kasneje. Na splošno delamo ljudje 8 urni delavnik tako, da moramo it od doma najkasneje ob 7:30 in pridemo domov ob 16:30... Pa večina, kar jih poznam, vseeno dela za službo še doma - vsi moji sodelavci, lubi, vsi njegovi sodelavci... Kljub temu, da se v službi fočkamo in moramo bit 8 ur prav na delovnem mestu. In če si bila do 15h v šoli, je še vedno boljše kot normala, kjer če delaš do 15h moraš bit ob 7:00 že v službi. Ne poznam učitelja, ki je vsak dan ob 7h na šihtu. Kadar imajo predure ja, sicer pa ne.

Tudi učiteljice imamo 8 urni delavnik. In ja, jaz sem bila že ob 7h v službi, ko sem imela razredništvo. Pa sem včasih po 3 uri še nesla kakšne kontrolke domov, da ne govorim, da sem celo popoldne kdaj nabirala kakšen material za naravoslovje. Pa pustimo zdaj to.

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Živijo vsem!

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Lahko. Imaš še moj mail?

Matkurja - imam. Sem ti pred kako urco poslala mail.

Hvala. No, "naš" privat vrtec je vpisan v razvid. Ampak še nismo se nič odločili.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
26.10.2012 22:36:50   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Ali ju preko dneva daješ spat še pri svetlobi?

Ne, če ni teme, ne zaspita. Sploh tamali rabi črno temo. S tavečjim pa imam glede svetlobe težave ponoči, ker začne (ko ga prebudim iz kakih sanj) paničarit, če ga skušam nazaj uspavat v popolni temi. In smo zadnje tedne že nekajkrat preostanek noči preživeli (jaz ali mož) z njim v dnevni na kavču, pri prižgani luči v kuhinji, on sede, ker se tudi uleči več noče.

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Dokazano je, da šibka svetloba rumenega spektra pomaga pri uspavanju, modra pa pri vzdrževanju budnosti.

Torej če prav razumem tole z rumenim in modrim spektrom... npr. solna lučka bi imela pomirjujoči učinek, neonka pa neželenega?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
27.10.2012 1:56:01   
Ursi2
žIVJO, PUNCE!

Dans je bil pa prav lep petek. Čeprav meglen in deževen, smo se imeli super!Dopoldan je bil bolj leteč, popoldan pa norenje , divjanje, vriskanje,.... skrivanje, povšterfight;)user posted image user posted image . Vsega polno!
Zvečer sta sam padla v posteljo in potem sma se še z Žiganom v miru pocrtlala in je bilo res lepo!

Upam, da bo tudi vikend tak!

Danes so se vsi trije precej pozno zbudili-OKROG 7.30. To se zgodi glih 1x na 2 meseca. Ker drgač so pokonci med 6-6.30. sE PA POZNA, ker Luka ne hodi več spat, tudi Jure noče in zato zvečer med 20 in 20.30 že spi kot top. Prej je pa še ob 22-ih bil čist naspidiran user posted image user posted image
Žiga pa spi tako tako. Večkrat se zbudi na polno v joku, pa je dost, da ga sam mal potrepljam pa mu kaj šepetam, včasih nosit, včasih dojenje. Ampak 4. zobek mu je zdej prilezel vn, tako da bo zdej kaka noč bolj mirna.

Sem pa vesela, ker imam vse za zimo za fante pripravljeno (bunde, kombinezone, zimske čevlje,rokavice, kape.....) Zdej si morem sam še jaz kake skibucke kupit, da bom lahko znjimi skakala po snegu, da ne bom čist gnila, tk ko vsako leto.user posted image user posted image

Kaj bote kaj delale med krompirjevimi počitnicami? Mal razmišljam, kaj bi lahk počeli, seveda odvisno mal od vremena in zdravja. Skoraj sigurno nam Bumbar park ne uide, ker me fanta že nekaj časa prosita, pa še nečaki bojo pri mojih na počitnicah, tako da bomo šli kar skupaj.
Aja, Trnuljčica, ne nisem čist iz tistega konca, vendar sem tam študirala in mi prav paše it mal v MB baterije nafilat, otroka pa tud obužujeta Bumbar park :)
In tudi moj ta velik je hotel biti skoz zraven, ko sem kaj kuhala ali pekla, sedaj pa sam rečem, če bomo puding skuhali za zajtrk in gre, si da stol k pultu, vzame puding in metlico. POčaka, da dam gret mleko in da njemu v posodo nalijem mleko in zmeša puding in ko rečem, da lahko vlije , potem vlije puding v posodo in ga meša.
Isto tudi, ko pečemo, sam stre jajca v posodo, mu povem, koliko žlic sladkorja more dat in lepo štejeva in jih deva not,.... Sedaj že tudi Jure in potem si lepo razdelimo, kaj dela kdo in je.

Je pa Luka precej tak, da rad meša, kuha, peče,... In se večkrat zbudi ob 6 in reče: MAMI, gremo kekse pečt :)

Ronja, ne nisem hotela ne zvenet kot Cankarjeva mama niti ne potrebujem ali želim kakšne hvale za karkoli. Ker veselje in zadovoljstvo mi prinese to, ko mi moji zakladi rečejo, da je nekaj fajn al pa ko rečejo, hvala mami, ker smo skupaj pekli,....In to, da sem lahko z njimi kolikor je mogoče in nočem zapravljat preveč časa s kuhanjem, pospravljanjem,...., če sem lahko z njimi. Ja, seveda skupaj pospravljamo, ampak kaka kopalnica, ko so čistila in to, pa čakajo na zvečer, ko spijo. Pa sploh kake sobote zvečer si rada čim več pripravim za nedeljo za kosilo, da mi ni treba pol dopoldneva preživet za štedilnikom, da bi lahko imeli vredu nedeljsko kosilo, ampak samo še dokončam in smo lahko dolgo zunaj ali gremo na kak daljši sprehod ali kaj podobnega.
Kar se zajtrkov tiče, mi je všeč, da ni vsak dan isto, poleg tega Jure ne mara nič, če je kaj namazano na kruh, ampak ima rad gres, polento, mlečni riž,ali da kak krof tunka v čaj ali mleko. Luka pa ima rad jajčke pa namazan kruh,.....
Pa ni, da ne bi tega jedel samo doma, v vrtcu pa je. Tudi v vrtcu je Jure samo kruh, če so klobase in sir,če je kaj gor namazano, sploh ne bo pogledal.

Kar se pospravljanja tiče, je tudi pri nas včasih bunjenje. Itak. Ampak se kr lepo zmenimo, da če neki razmečemo, da lahk tudi pospravimo. Ja, lego kocke, ki jih je veliko in vsi sestavljamo, pomagam pa še poskusim jih skoz igro zmoitivirat:npr, da je njuna roka žerjav in pobirata ali pripeljeta nakladalnik in not devata,....

Zdej imata ideje, da gresta na posteljo in si en veeeeeeliiiiiiiiiik kup nknjig gor nanosita in sedita in gledata in bereta. Ampak vesta, da jih moreta tudi pospravit.

Nekak kr gre. Seveda so dnevi, ko se jim ne da, pa sta utrujena. Včasih jima ene 2-3x rečem, naj pospravita, preden se začneta z drugim igrat, pa itak ne slišita. In ju pustim in potem seveda eden pade, ker se spotakne ali mu spodrsne in potem pa le pobereta in za nekaj časa velja.
Sta pa prav posrečena. Če npr. zvečer pusti eden kr tako ležat copate po sobi in jima rečema, da naj jih pospravi tisti od kogar so in se dela gluhega. Pa mu rečema, da bo Muca copatarica prišla in jih odnesla. Ponavadi Jureta to nič ne gane in potem, ko Luka vidi, da ne bo pospravil, hiter leti in mi reče: Mami, sem mu jih jz, ker je on utrujen, pa nočem, da bi bil jutri brez copat, da ne bo žalosten.:)

Jz sem pa opazila ravno obratno, da ko sem sama z njimi imamo red in vesta, da mislim resno, pa imamo rutino, ampak je bolj na izi. Ko sva pa oba, pa hoče moj kr vse na 1,2,3 in potem si namišljujeta da hoče, da jima jz pomagam, al pa kontra,...
Pa kadar sem sama, se ta večja umijeta in se poštimata, jima še mal pomagam, potem pa v pižamo in imata dokler, da jz Žigana spravim, čas, da se še mal igrata v postelji ali zraven mene v Žiganovem kinderpetu in potem preberemo pravljici. KO pa je MM zraven, pa hoče kr vse, da je takoj in jima dokler, da jz spravim Žigana, prebere pravljico, onadva se pa še afnata po postelji in je hud, da tk ne gre,... Ampak zdej smo to nekak porihtali in se je uštimalo, da se ne ravno zvečer skregamo.

Ko smo pri likanju: meni kr ne potegne, da za tamale ne bi likala. Ja,se zgodi, da česa ne zlikam, ampak za njih res želim, da je, ker se mi zdi, da je lepši in tudi bolj mehko. Kar se pa moža tiče, pa si večinoma sam zlika, ker si samo sam dovolj vredu zlika. Vem tudi, da bi zlikal za fante, ampak je enkrat, ko sem bila jz ravno prav razkurjena na taščo in je malo manjkalo, da se nisva skregali na žive in mrtve, začel likat in sem mu rekla, da naj prosim pusti, da bom jz, ker boljš, da neki delam, ker če ne, bo še kriza. In on to potem vzame zelo dobesedno in od takrat se ne ponudi več. Ampak meni je čist ok, ker likam in gledam zraven kak film, ki si ga dol potegnem in ga drgač najbrž ne bi.

Tudi za rože je tako. Jz vsekakor nisem tip za rože in sem čisto nasprotje moje sestre, ki pozna vse mogoče rože, ve kako jih gojit,.....Tudi jz sem razmišljala, ali rože ali ne. In ja, priznam, da se mi včasih zvečerali zjutraj res ne da it zalivat pa jih rihtat, ampak ko pa sem zunaj in pogledam hišo in je res lepa in so rože lepe, je pa super občutek. Če pa mi še moji fantje rečejo, kk je fajn, ko imamo take lepe rože in da je lepo doma, je pa to pika na I!

In meni recimo šivanje, vezenje, slikanje, ustvarjanje ni nekaj kar bi bilo za mojo dušo. Tudi tu se zeeloooooo razlikujem od svoje sestre. Ona šiva, veze, klekla, ustvarja nakit,....
Jz pa uživam v tem, da grem v avtosalon ali da gremo na avto ali moto sejem, da lahko grem k moževim starim staršem pomagat drva cepit, da lahko pomagam možu zdejle gume menjat, ko poleti kosimo, da lahko pomagam,.... To je pa nekaj za mojo dušo. Ja likanje, pranje, kuhanje,peka-TO pač je in to počnem, ker je treba in je fajn, da je lepo, pa da kaj sladkega po kosilu kdaj pojemo, pa da lahko skuham, kar imamo radi in so veseli, ko dam kaj takega na mizo. Kar se pa tiče takih opravil zunaj-to je pa tisto, kar je za mene.

Tudi v službi jz veliko bolj uživam, če lahko grem v delavnico pomagat in sem tam, pa čeprav me na koncu boli vse od a-ž, ampak občutek je pa super in sem ko prerojena, ko pa da sem skoz v pisarni za rač in na telefonu.

Tudi, ko sem bila z Juretom noseča, sem bila še ob 11-ih v delavnici ob 14.30 sem pa rodila. Najbrž je fant tudi zato sedaj tako vesel, kadar pridemo k mojim in lahko gre k atiju v delavnico pomagat pa na viličarja :)

Ja, res je, da ima moj delavnik od 6-14, ampak to ne pomeni, da je vedno takrat doma.Npr. prejšnji teden se je zgodilo, da ni nič vedel, da more kam it in potem je sredi šihta prišel brat in rekel, da morejo it v Avstrijo montirat. Ni bilo drugega, kot da so se spravili in šli in prišli enkrat, ko so otroci že spali. Isto je bilo potem v pon in tor. V sredo smo bili mi gor pri mojih in tudi v delavnici, v čet je spet delal dlje. Poleg tega gre še starim staršem na avtu serbis nardit in gume menjat,..... So stvari, ki jih pač naredi, ker jih zna in ker jih naredi rad. In meni je to čist logično in tudi nisem jezna, ker zastopim, saj sem s tem zrasla gor indelavnika od 6-14 nisem nikoli poznala. Pri nas niti dopust ni bil brez službe in mislim, da smo šli smao 2x v vsem mojem otroštvu za 1 teden na dopust, drugače se je vedno 1 teden skrčil na 2-3 dni.

Kar se tega tiče, da moji zastopijo, da rabim kdaj pomoč ali da je fajn, da je moj doma oz, da vsaj mal vnaprej vemo, kak je plan. To so nekak začeli dojemat šele sedaj, ampak seveda ni šlo brez posledic. Tu potegne precej stvari za sabo.
Ker npr. jz sem imela dogovorjeno z G, da mi bo sprožil porod in so moji to seveda vedeli in so vedeli za datum in vse. Ampak jih ni posebej ganilo. Jz sem prišla v čet domov iz porodnišnice, MM pa je moral iti ponoči na pot za cel vikend. In sme bila takoj prvi dan sama doma in Luka in Jure. No, bila sta tudi tašča in tast, ampak Luka se me je držal ko klop, ni hotel sploh nikamor in če me ni videl, je bil že jok. IN ker je imel ene 3 mesece pred temu eno grozno izkušnjo, ki mu je precej spremenila tudi obnašanje, je bilo kar naporno. Za piko na I je svoje dodala še tašča in tako da sem bila res adijo (psihično-hormoni in vse skupaj). Tako da je po 1 mesecu moj imel zadost in je povedal v službi, da gre na očetovskega, ker ga jz rabim in da ne gre več tako naprej. Bil je pa takrat res edini v proizvodnji. No, moji so mu takrat zelo zamerili pa tudi meni in mislim, da so v pol leta bili samo 2x na obisku, čeprav živimo 20 km narazen in se vsaj oči vsaj 1x na dan pelje mimo.

Sedaj so stvari malo boljše, pa tudi midva se ne ozirama več na to. Zdaj, ko je MM potreboval fraj, da je lahko bil z LUkanom v bolnici je samo povedal, ni nič spraševal ali je možno ali ne, ker je to edini način.

pAČ, so stvari, ki vsekakor težijo najin odnos in se včasih potem pozna na najinem razpoloženju, ampak se trudima nekak reševat, ker ni fajn, da bi preveč vlekla vse za sabo.

Pa danes mi je povedal, da me pelje v sredo na zmenek, da se je že zmenil za varstvo!Jupi!Malo muskanja, brez da kdo vmes uleti! :)user posted image user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
29.10.2012 9:09:06   
ronja
cila, tudi jaz ti en bom v pomoč. Midva bi bila zeloooo vesela, če bi se mali samo zbujal ob zgodnjih urah, ampak ima zadnje 2 tedna eno tako navado, da vstaja sredi noči (beri nekje okoli 2-3h) in potem žura ccca 2 uri. In seveda ne pusti nikogar zraven spat (jasno, da je pri nama, ker sam v posteljici itak noče bit, pa ker se prej itak podoji, potem pa ne zaspi nazaj, ampak je ves na spidu (ne vem, kaj je v mojem mleku, ne pijem kaveuser posted image )... In je fuuuul zoprno, ker midva greva pa mal prej spat... Sicer ti predlagam da jima postopoma premikaš, po 10 min vsake par dni...
Za starejše otroke pa pomaga, če nastaviš igrače IN hrano! Vsaj mojidve (sploh tamala) morata TAKOJ jest, ko vstaneta...

Sicer meni premik ure paše, da vsaj enkrat ne grejo spat ob 10h zvečeruser posted image

Zjutraj in preko dneva jih je pa tudi praktično nemogoče pripravit do več spanca, tako da,...

Podpis. Zadnjič je bila mami na obisku in mi pametuje, kako je tamali zmatran, pa da je L. tečna, ker je že zmatrana. Sem rekla: "Mami, izvoli uspavat kateregakoli! Če ti rata, svaka čast!"user posted image

Oooo, beti, dobrodošla med virtualno živimiuser posted image Kako vam kaj gre? Si že razpakirala polovico škatel? Če ja, potem si moj heroj! Pri meni bo to trajalo ko pri Neverjetnih, par let, se mi zdiuser posted image
Ronja, Ursi: kako vama uspe tako majhne otroke zorganizirat, da toliko pomagajo in toliko stvari sami naredijo? Iz mojega stališča vsega občudovanja vredno. Naš srednji sicer rad pomaga, večji je pa šele sedaj ugotovil, da je to način, kako prideš do več pozornosti (beri maminega časa) zase

Zadnji stavek je ključuser posted image . Jaz sem jima nekaj časa, ko sta bili doma, ko lajna ponavljala ta stavek:D. Da če onidve sodelujeta, ima mami več časa in se mi da potem naredit kake nalogice, igrice, itd... In da če hočeta bit doma z mano, potem moramo sodelovat, sicer mi ne bo zneslo - ker to je res.

Sicer je pa tako: so dnevi, ko je vse bolj raztur, ampak če sem jaz ok (da nisem bolna), potem kar gre, ker jima lahko lepo rečem in potem se jima navadno kar fajn zdi:).
Sicer pa sem ugotovila, da se da (najine) otroke vse navadit (razen spanja mojih ne gre:D), če jih dosledno vsakič lepo spomniš, ampak to pomeni res vsakič in da ne nehaš, dokler ni narejeno:D. Tak da sem se že sprijaznila, da če kaj ne gre, sva sama krivauser posted image . Se vsake par mesecev malo uskladiva, pa gre:=). Navadno vedno po tistem, ko sem sama z njimi na morju in vidim, koliko se dejansko da, če si dosleden (je lažje, če je en sam, ki je visoko motiviran - če si sam, ti je ful do tega, da stvari laufajo:D) Pa mam srečo, da sta malidve res ful radi samostojni, precej sta pripravljeni naredit za svojo svobodo (torej: a hočeta, da vama dam krožničke tako, da jih sami dosežeta, pa si lahko sami zbirata, kaj bi kdaj? Jaaaaa!.... bingo, ehhe:) Niso vsi otroci enaki, enim bi mogoče to bolj dol viselo...

- kar se posode tiče sem jima prestavila njune posodice in krožnike in kozarce v eno dovolj nizko omarico, da sami dosežeta, zdaj se jima ful fajn zdi, da lahko sami vzameta in točno TISTI krožniček, ki si ga želita, itd... Pa ker sta dve, potem če se eni ne da, ji pa druga pripravi, pa sem večinoma kar pokrita:D. Meni se zdi to fajn predvsem zato, ker so zaposleni za tisti čas, ko ti lih končuješ neko jed in je to ful lažje kot če ti težijo. Niti ne gre toliko za tista 2 krožnika postavit, ampak tudi onidve sta kar sijali, ko sem prestavila tja, da dosežeta in sta bili fuuuul srečni, ko sem rekla, da si bosta pa lahko zdaj vse sami zrihatli:) Je pa res, da se je povečalo število razbitih;), ampak to ej pač cena za samostojnost - se mi ne zdi prehuda. Potem smo se pa zmenili, da bosta dali še sami v pomivalni stroj, je tak izi za zlagat not, pa jaz tudi nisem komplicirana, kako mora bit - če ne pa prestavim, pa je:). To slednje (pospravljanje v pomivalni) ju je treba še spomnit, sami večinoma pozabita. Amapk se splača, če vsak dan rečeš, potem se kar naučijo (zaenkrat tudi jaz še pozabljam, en čas sem bila pa bolj dosledna in je bilo super!)

- kar se tiče oblek je podobno: kupila sva jima vsaki en lep lesen zabojček, gor sem dala še njuna znakca, da ju ločita in tam imata obleke, ki jih bosta še nosili (da še niso orto svinjske in da niso več čiste), koš za perilo je pa itak dosegljiv, tako da spodnje hlačke vedno sami lepo pospravita v koš, ker smo to že dolgo nazaj začeli, pa cote data tudi v zabojček, samo da jih navadno L. samo trešči not, R. jih pa tudi že zloži kdaj:). Take malenkosti (ala da majo SVOJO omarico, pa svoj zabojček, itd... jim ful pomenijo in se da ful na ta način:)

- pomaga, če uvedeš kak podoben red kot je v vrtcu, se ga da ful hitro prenest - recimo sem jima kupila (oz. dedek mraz, se mi zdi) pogrinjke za na mizo. In zdaj si to lepo sami pogrneta (in je umazanija nekoliko omejena (kadar Svit ne potegne vsega dol, takrat je še hujšeuser posted image ) in se splača, ker se jima tako fajn zdi:) NImamo namreč prta, ker imamo že 6 let male otroke, ki bi to vse dol potegnili.

- Tamali na začetku itak radi pomagajo, samo potem se same v koleno ustrelimo, ko se kooooončno začnejo mal sami igrat in jih pustimo pri miru, pa same naredimo, ker je to ful hitreje:D. Tako da če hočeš nazaj, je potem samo fora, da jim vsakič rečeš - se hitro navadijo in se kar da. Če sta pa glih sredi ene luštne igrice, ju pa seveda pustim pri miru:). Nisem preveč striktna in če bi bila ful, bi vse sami delali, ampak se mi zdi, da sta še otroka, pa jima ni treba bit ko Hitlerjugenduser posted image . Nisem ful disciplinirana mama in tako tudi otroci niso fuul disciplinirani, si pa pomagamo:). Edino igrač pa res nikoli ne pospravljam, iz principauser posted image

Mu zgleda zmanjka časa, da bi odigral vse ideje, ki jih ima v glavi in je potem pospravljanje tisto, ki mu vzame še dodatni čas. Pa še na starejšem se lahko šlepa, ki je tukaj malo bolj poslušen.

Ko bi brala mojidve:D. Tavelika fuuuuul pridna, fuuuul vodljiva (preveč!!! Jo moram nazaj držat!), tamala se pa šlepa. Midva sva to rešila tako, da sva rekla, kaj katera pospravi, recimo: ena pliškote, druga knjige, ena železnico, ena lego kocke, itd... IN potem se je videlo, katera ni pospravila (beri tamala:D) in je morala ona končat. še vedno ji tavelika dostikrat pomaga, ampak je pa boljše, ker ve, da se ne more več šlepat.

< Sporočilo je popravil ronja -- 29.10.2012 9:22:12 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
29.10.2012 20:06:26   
beti 1
Cilla: tako ja, modra svetloba prebudi, rumena pa uspava. Ampak modra deluje samo če je res močna (beri res svetla luč). Za ponoči so super solne lučke z ustrezno švoh žarnico.

Ronja: te moram razočarat, nisem noben heroj. Mam sicer izgovor, da še čakam na omare, ker bi se rada kolikor se le da izognila dvojnemu prekladanju, pa MM si je večino prostih dni zadnji mesec rihtal svojo "pisarno", tako da sem še ob vikendih mela vse tri froce "za vratom", pa še prehrano delavcev sem mela načez. Tudi po teh praznikih ne bo nič drugače, ker gremo na počitnice. Samo še par škatel več imam, ker sem dobila naslednjo serijo oblačil in obutve za malo.

Se moram it pogrumat, da se me ne bo v bazenu kdo ustrašil.

Se tipkamo

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3761
30.10.2012 10:55:30   
ronja
Ronja: te moram razočarat, nisem noben heroj. Mam sicer izgovor, da še čakam na omare, ker bi se rada kolikor se le da izognila dvojnemu prekladanju

Pametna punca! Meni se zdi, da poznam že vsakflek na vsaki cotki po imenu, ker jih nonstop prekladam!
Če boste kaj v LJ., se pa oglasi, okidoki?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
30.10.2012 12:48:00   
trnuljčica
Joj, kako čas hiti.user posted image Se spomnite lanskega leta ob tem času? Racanje z ogromnim trebuhom, ...user posted image
Zdaj pa je naša mala že prava mala babauser posted image , stoji, pleše, naredi dva korakca, seveda več ne ker je hitreje po štirih... Ma pestro in superuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3763
30.10.2012 13:30:27   
ronja
Se spomnite lanskega leta ob tem času? Racanje z ogromnim trebuhom, ...

Hvala lepa, prav nič se ga ne želim spominjat! Spet v bolnici, herpes zoster, čez par tednov so mi še nosečniško sladkorno odkrili... Pa vsa družinjska štala zraven... Hvala lepa, letošnje leto mi je milijonkrat bojl všečuser posted image . Life is getting better! (no, dokler ne bomo šle v službo, potem bo nekaj časa bolj stresno, potem se bomo pa navadile, pa jaz upam da skončala končno!)

Neposredna povezava do sporočila: 3764
30.10.2012 13:58:20   
trnuljčica
Hvala lepa, letošnje leto mi je milijonkrat bojl všeč.

user posted image
Res je.
Čeprav se občasno sentimentalno spomnim občutka rastočega bitja v sebi, mi je končni produkt vseeno lepši.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
30.10.2012 14:46:54   
ronja
Hehe, trnjulčica, se spomnim zadnje dni nosečnosti, ko sem si rekla: lej. zadnjič si noseča, probaj vsaj malo uživat, da se boš lahko nostalgično tega spominjala... Samo še malo, pa bo konec, a ti res ni nič žal? In vse v meni je vpilo: joj, samo naj bo že enkrat konec tega!user posted image In sem se prav trudila, da bi našla kak užitek v nosečnosti ampak razen brc, ga nisem. porod sam ja, lepa zadeva, nosečnost pa ubi bože! Moram priznat, da se še zdaj dostikrat spomnim, kako je fajn, da nsiem noseča: lahko zlezem kamorkoli, ne da bi me karkoli bolelo ali skrbelo pri tem (ne pa da dobim popadke vsakič, ko splezam na kuhinjsko mizo, da bi vzela eno knjigo dol), lahko zaprem okno, ne da splezam na mizo, lahko jem karkoli in NE ZBRUHAM nič!, lahko sem lačna, celo ful lačna, pa mi ni zato nič slabo, nisem zatečena, ma, življenje je meni takooooooo zelo lažje, če nisem noseča!!! še mislim lažje, če nisem noseča! Meni je to res obupno stanje, non stop slabo, non stop neki zdravniki, po 2-3x na teden vedno, skoz boli za popi*, skoz neki prezgodnji popadki,... Ma, res, hvala lepa, sem prav vesela, da sem konec s temuser posted image . Otroka bi mela še kakega, če bi bile finance in z njimi povezan prostor in če bi mi nekdo garantiral, da bo vse ok, ampak noseča si pa res ne želim več bit! Kot je lubi rekel pri Svitovem porodu: "Naslenjič pa ne greva od začetka, ok?"

Neposredna povezava do sporočila: 3766
30.10.2012 16:17:52   
kokosh
nostalgija po nosečnosti - jaaaaa, lepo obdobje pričakovanja je bilo to. Ko gledam tega našega mulčka in se spomnim svoje do zadnjega aktivne nosečnosti, bi takoj podpisala pogodbo za rojevanje po tekočem traku (ok, v pogodbo mora biti vključen ekspresni porod ali EA, mastitisu pa se odpovem). Sicer pojma nimam, kam bi midva dala to najino čredico, ampak tale user posted image nama je res fajn ratal (do zdaj) user posted image Danes ga imam še malce raje, saj je falot nekako izvohal, da ima njegova mati rd in prespal noč v 10+3 kosu. Blagodejno!

stari dolg - vijolica2 in še nekatere ste bile pred dobrim mesecem firbčne, kako je ratala poročna obleka. Evo, tle je slikca.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
30.10.2012 20:00:28   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

nostalgija po nosečnosti - jaaaaa, lepo obdobje pričakovanja je bilo to. Ko gledam tega našega mulčka in se spomnim svoje do zadnjega aktivne nosečnosti, bi takoj podpisala pogodbo za rojevanje po tekočem traku (ok, v pogodbo mora biti vključen ekspresni porod ali EA, mastitisu pa se odpovem). Sicer pojma nimam, kam bi midva dala to najino čredico, ampak tale user posted image nama je res fajn ratal (do zdaj) user posted image Danes ga imam še malce raje, saj je falot nekako izvohal, da ima njegova mati rd in prespal noč v 10+3 kosu. Blagodejno!

stari dolg - vijolica2 in še nekatere ste bile pred dobrim mesecem firbčne, kako je ratala poročna obleka. Evo, tle je slikca.

Zelo lepo, samo sem jo pričakovala na tebiuser posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
30.10.2012 21:16:48   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Zelo lepo, samo sem jo pričakovala na tebiuser posted image

Enako, tudi jaz user posted image

Mi smo nazaj s podaljšanega vikenda pri noni. Jaz, baba nora, sem šla na pot v nedeljo dopoldne, v tistem sneženju in burji. Je bil cel rokenrol po AC proti Gorici. Tamali je sicer zaspal še preden smo speljali iz naše ulice, tavelik je pa kar neki ropotal, ker je bil fajn naspan. No, ko smo se pripeljali do Razdrtega, je naenkrat utihnil in široko odprtih oči in ust user posted image bulil skozi okno praktično do Gorice. Prvič je doživel tako vreme - sneg, dež, burja se je zaganjala v šipe od avta, besno nosila snežinke... user posted image

In končno sta tudi pri noni dobila svojo sobo user posted image Moja nekdanja soba, ki je zadnjih kar nekaj let služila kot rumplkamra, bo zdaj njuna počitniška sobica user posted image Tavelik spi v postelji, v kateri sva spala še jaz in moj starejši brat (!!!). Tamali je pa dobil nikoli rabljeno posteljico od otrok od moje sestrične. In dejansko je bilo ponoči bolj mirno. Sicer sta se prvo noč parkrat zbudila zaradi sunkov burje v okna in malo jokcala, ampak nič dramatičnega, sta kukr tolk spala. Edino polna luna ju je sekala včeraj in danes zvečer. Ko bi bilo treba biti zaspan, sta ona dva oba večera ratala kot živa reklama za redbul user posted image Povsod ju je bilo polno, pa še kobacata ne. Očitno je bilo teh par dni pri noni in nonotu spet zelo koristnih, ker od včeraj zvečer oba puzata. Sicer sta še hecna in okorna, ampak tamali, ki je to probaval in pilil že en čas, se že odgužva par metrov sem in tja. Odkril je tudi novo zabavo - odpiranje predalov. Ko bi videle žar v njegovih očeh... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Joj, kako čas hiti.user posted image Se spomnite lanskega leta ob tem času? Racanje z ogromnim trebuhom, ...user posted image
Zdaj pa je naša mala že prava mala babauser posted image , stoji, pleše, naredi dva korakca, seveda več ne ker je hitreje po štirih... Ma pestro in superuser posted image .

Jaaa user posted image Jaz ful pogrešam moj trebuh. Tistih sedem mesecev nosečnosti je bilo zame eno tako megastično in pozitivno obdobje. Pa kljub vsem slabostim, pritisku, pljučnici, sladkorni etc... Tudi jaz sem iz kluba "če mi zagarantirajo, da bo vsaka nosečnost in porod taka kot prva, takoj podpišem za še". user posted image Ampak je ta čas, ki tako beži, prav tako ful lušen. Sploh zdaj, ko se končno malo dogaja (čvekljata, puzata, se "pogovarjata" med sabo in igrata skupaj...).

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
30.10.2012 22:15:33   
Auri
Nosecnost: ooo lepi spomini. Najbolj se spomnim "dobrega obcutka", ki sem imela v povezavi z nosecnostjo ter v sluzbi sem tisti cas postala pravi "flegmatik". Waw, cisto obratno od obicajnega stanja user posted image . No, srcno upam, da bom se v nosecniskem stanju, da bo imel moj user posted image druzbouser posted image .

Kokosh: lepa obleka, samo tudi jaz sem pricakovala sliko na tebi :) + vse najboljse za rojstni dan (cecsem prav razumela).
Jaz v novembru se poslovim od dvojke. Hmm

Trnuljcica se spominjam tvojih postov nekaj mesecev nazaj, poleti. Evo, tako stanje je sedaj pri nas. Mali je posteljko zamenjal za igrisce. Sredi noci se dviguje na noge in tudi uspavat je postalo nemogoce. Lezi, se obrne na trebuh, se da na 4x4, se vsede, prime za ograjco in vstane. Jaz ga primem in dam lezat in on ponovno cel protokol, non stop user posted image . Mah, spada tudi to zravrn :)

Cilla: super, da ste zrihtali sobico pri noni. user posted image user posted image

Sem prejsnji teden poizkusila dati malemu mlecne izdelke (konkretno skuto iz mlekomata)user posted image .... bom kar pocakala da dopolni leto za ponovni poizkus.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
31.10.2012 11:48:52   
vijolica2
Živjouser posted image

Kako ste?

Kako je vaše spanje okoli polne lune? Pri nas nič dobro... + že dva dni se ustajamo ob 5h zjutrajuser posted image
Pa mali se je odločil, da se več nebo dojil, tako da mu dam zvečer nadomestno mleko, pa ponoči. Mi je bilo rpav smešno ko sem šla kupiti mleko ker sploh nisem vedela katera user posted image

Lepo preživite praznike

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
31.10.2012 12:42:15   
trnuljčica
Trnuljcica se spominjam tvojih postov nekaj mesecev nazaj, poleti. Evo, tako stanje je sedaj pri nas. Mali je posteljko zamenjal za igrisce. Sredi noci se dviguje na noge in tudi uspavat je postalo nemogoce. Lezi, se obrne na trebuh, se da na 4x4, se vsede, prime za ograjco in vstane. Jaz ga primem in dam lezat in on ponovno cel protokol, non stop user posted image . Mah, spada tudi to zravrn :)

Jap, očitno spada zraven.user posted image user posted image
Mi smo imeli to 5 mesecev vsak večer ( 15 maj do sep). Zbujanje 5 do 10 x na noč. Prej pa spala celo noč... Potem pa je končno dojela, da nima tam kaj plaziti, sedeti in skakati ob ograji. Ob joku seveda.
Ma moji otroci so očitno vsi z nekim napredno prehitevajočim duhom.user posted image Lani sem mislila, da se mi bo odtrgalo poleti pri malem. Okoli nas pa sami pridni...user posted image Potem pa je on po 4 mes postal ok, pa so vsi ostali poblazneli. Samo, da je naši najmlajši... Letos se je zgodba ponovila za 2 mes. Sedaj pa spet vsi norijo, naš pa kot angelček. No, skratka vse pride in vse mine. user posted image Imam čisto normalnega otroka. Mi je pa ful v toložbo, ko vidim iste stvari pri drugih.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 3772
31.10.2012 12:51:39   
trnuljčica
Kako je vaše spanje okoli polne lune?

Hudo poslabšanje. Ob tem je dobila en zobek in še en leze ven... Že drugo noč je spala pri nama, ker je bila neutolažljiva od zobne grdobe, ki jo luna vleče ven. Kar bi bilo ok, če bi znala spati pri nama. A jo očitno motiva in potem se samo vrti in se na koncu zbudi s podočnjaki. No, jaz tudi, ker samo skače po meni.
Vse mine. Tudi to bo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3773
31.10.2012 15:20:04   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Kako je vaše spanje okoli polne lune?

Hm, neki takega kot na koncertu Rolling Stones al kako naj to opišem? Glasno, divje, do jutra. Upam, da bo danes vpliv popustil. Ker tavečji si je od same zaspanosti in histerije, da spal pa ne bo, razpraskal celo lasiče, ki je bilo že itak vneto, in zdaj zgleda buhseusmili, zraven ga pa še peče in srbi.

Neposredna povezava do sporočila: 3774
3.11.2012 10:03:05   
urshek
Po dolooooooooolgem času se tudi jaz oglašam.
Imam eno težavo.
Eva je začela ponoči oz. ko jo damo spat, prav histerično jokat. Spi dobre pol ure (zaspi večinoma brez problema) in potem histeričen jok, ki se ga ne da pomirit. Debele krokodilje solze, od joka je vsa potna. Jo nosim, božam, pojem, pomirjam na milijoninennačin pa ne pomaga. Tudi dojenje ne pomaga.
Takega joka ne pripisujem zobkom (čeprav ji rastejo, ampak takrat nikoli ni tako in toliko jokala). Ne vem, ali je to povezano z alergijo na KM in jajca (čeprav smo jih že pred pol leta izločili iz prehrane - tudi moje), ali s sanjami? Ker mi je hudo, ko tako joče. :(

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?