ronja
|
Cilla ja vsi pričakujejo otroka s težo pod 5 percentilo. Smo mi tudi imeli prelepo težo, da bi imeli alergijo. Pa kot vidiš, ni vse v življenju po reglcih. Sploh pa ne v medicini. Svašta. R. je bila pa takrat najbolj "rejena" od vsega časa, pa so naju poslali na dieto takoj, samo da je en flek mela... Pa je mela takrat res ok težo glede na višino in glede na vse. Kasneje se je bolj potegnila (ko je ornk puzala, pa shodla)... Res vsak p. po svoje, zgleda... Sicer pa, a je pomembno kaj oni ugotavljajo? Kaj stane, da greš na am za alergike, dokler oni ne ugotovijo? Jaz vidim samo pluse: verjetno se mu bo čez tedne sluznica popravila in bo ,refluks, čudežno izginil na naslednji kontrolni gastro, mogoče se vam popravi spanje.... Pri nas je bila evidentna razlika. Ok, razen finančno. Podpis. Dokler mu daješ navaden am, se ne more popravit, ker tam dobi vse mlečne beljakovine, ki jih ne sme... Meni so v alergološki povedali, da je brezveze nekaj vršt ven, če ne misliš vsega ven vržt in da je to pač treba, pika. Pa sploh ni mela alergije, samo sum nanjo. Sva seveda kupila am za alergike za delat kašice (kadar moraš redčit kak pire, pa nočeš sam z vodo). Je drag, samo se mi zdi, da pri zdravju svojih malih res ne razmišljaš. Pač kupiš, pa potem bentiš, ker je drago... Kaj pa češ? Dokler alergija ni dokazana, ti ne dajo recepta, ker ne morejo, ampak zakaj bi se otrok matral tako dolgo, da oni to ugotovijo? Jaz sem sicer ravno kontra, grem ko že gori, a vseeno. Ti povem, da sem pri zdravi deklici, čisto umirjena. In si ne domišljam, da ima nekaj kar nima. Podpis. Do zdaj em ta materinski čut še ni prevaral. Pri R. sem mela občutek, da ni nič tako narobe z njo, da bi mi jo lahko dali gor - in res ni bila nič bolna, kot so kasneje preiskave pokazale. Pri L. sem mela občutek, da ima zlatenico, da je preveč rumena, da preveč spi, da sicer ne bi tako spala. Pa so rekli, da če je p. zjutraj pogledal, greva domov in pika. Pa je res mela zlatenico. Pri R. sem bila 99%, da ni alergija na mleko in jajca in res ni bila, na nič ni bila alergična, vsaj kar se ugotavlja s testi. Pri Svitu sem zadnjič takoj videla, kaj je - ko sem mu dala košček nekega domačega sira, pa je flekast okoli ust ratal. Pa saj nismo blesave, samo zato, ker mamo rade te svoje čižote!