|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
11.11.2012 14:05:41   
trnuljčica
Je bila zaspana... Tukaj gor pa danes praktično ne prideš...

Skratka Violica ali katerakoli, piši na zs, če rabiš in je seveda blizu, da ti kdo prevzame.

Pa iz ovčje volne je, ne volčje.user posted image Je bil na obisku tiskarski škrat.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 11.11.2012 14:07:17 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3801
11.11.2012 16:10:39   
kokosh
Trnuljčica, imaš ZS.

Neposredna povezava do sporočila: 3802
11.11.2012 18:58:55   
trnuljčica
Vreča je že oddana prvi interesentki. Hvala za razumevanje.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
11.11.2012 20:17:04   
cilla
Čer. Tudi jaz imam Kaiserjeve vreče, sicer podložene s flisom, tiste z ofco so mi bile predrage, ampak zame so to najboljše vreče. (cene v naših spletnih trgovinah so, kot vedno, navite, na amazonu se jih dobi precej ceneje) Tudi jaz sem jih stlačila že v globoko košaro, čeprav sta bila zaradi tega noter naštofana kot sardelici v konzervi. Zdaj v športnem delu je pesem podobna, se pozna, da so vozički za dvojčke ožji. Ma bo že, ne bunita se pretirano zaradi utesnjenosti.

Danes smo imeli en tak "terenski" dan - najprej dopoldne v BTC po varovala za štekerje, kable itd... (tamali bo štromar, ko bo velik, druge razlage ne vidim user posted image ) Popoldne smo šli še en rojstni dan in je ratalo tako, da nista spala čez dan nič, razen nekih 10 minut v vozičku. Rezultat: ena ura guncanja, šuškanja, petja, tekmovanja, kdo je močnejši, da sem uspela uspavat tavelikega. Čisto sem izžeta in user posted image Upam, da bosta spala vsaj ene par ur pred naslednjo rundo kruljenja, bi se rada vsaj v pižamo spravila in kako kitico odkinkala. Ampak za spanje moram prej počakat, da se mož prikaže iz najine spalnice, kjer je uspaval tamanjšega (imam občutek, da sta uspavala en drugega, ker slišim samo njegovo smrčanje).

Neposredna povezava do sporočila: 3804
11.11.2012 20:36:07   
kokosh
Danes smo imeli en tak "terenski" dan - najprej dopoldne v BTC po varovala za štekerje, kable itd... (tamali bo štromar, ko bo velik, druge razlage ne vidim user posted image )

user posted image Potem bo naš zobozdravnik! Največje veselje je šariti ljudem po zobeh. Umivanje zob pa čisti užitek - smeji se, ko zagleda krtačko in se reži med ščetkanjem. user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
11.11.2012 20:57:14   
trnuljčica
Tudi jaz imam Kaiserjeve vreče, sicer podložene s flisom, tiste z ofco so mi bile predrage, ampak zame so to najboljše vreče. (cene v naših spletnih trgovinah so, kot vedno, navite, na amazonu se jih dobi precej ceneje)

Jaz sicer nimam Kaiserjeve (od tamalega), temveč drugo znamko, a sem bila z njo super zadovoljna, in ker nisem videla neke razlike, jo uporabljam še pri tamali. Verjetno sem tudi malo sentimentalno navezana. Kupila nam jo je takrat tašča v Avstriji. Se tudi jaz spomnim, da so bile drage. Slikica v bistvu ni od Kaiser vreče, ker se mi ni dalo iskati po spletu.

Potem bo naš zobozdravnik! Največje veselje je šariti ljudem po zobeh.

Joj, a veš, da sem to jaz zadnjič rekla za našo. Pa še nekdo na plavanju je komentiral. Le da ona šari samo otrokom in drugim dojenčkom. Tako, da bo otroška zobozdravnica.user posted image

Bravo zame. user posted image Končno sem osvojila uporabo več kot enega citata na sestavek.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 11.11.2012 21:08:04 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
13.11.2012 15:41:51   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Danes smo imeli en tak "terenski" dan - najprej dopoldne v BTC po varovala za štekerje, kable itd... (tamali bo štromar, ko bo velik, druge razlage ne vidim user posted image )

user posted image Potem bo naš zobozdravnik! Največje veselje je šariti ljudem po zobeh. Umivanje zob pa čisti užitek - smeji se, ko zagleda krtačko in se reži med ščetkanjem. user posted image

Naša bo tudi bolj po atiju, iz tehnične stroke, kabli, vtičnice, lučke, kolesa,... vse kar spominja na tehniko je zelo zanimivo. user posted image user posted image user posted image

Zimska vreča: sem jo 2x s pridom uporabljala, ker smo zdaj "primorci"user posted image bo šlo upam samo s "pokrovom" za košaro (ja, naša je še vedno v košari, ki je zdaj sedež) in kako odejico skoz.

Danes ponoči smo zelo slabo spali, pa že včeraj ni blo nič kaj briljantno spanje. Rezultat se mi je prejle na telovadbi posvetil iz malih smejočih ustec. Dan pred napolnjenimi 10 meseci smo dočakali svoj prvi zobek.

Služba: a vas tudi že tako zasleduje? user posted image
No ene so itak že v službi, ampak ostale. Jaz mam od jutri do sobote že drugo strokovno srečanje, ki ga skorajda ne smem zamuditi, pa delodajalec me kar neki sprašuje, kdaj bom zaključila, pa kdaj pridem, pa ... Meni se pa prav nikamor ne mudi, z našo user posted image  se mam prav lepo, pa še cel kup stvari mam za uredit od selitve.

lp

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
13.11.2012 15:58:06   
kokosh
služba - jaz sem se šla ravno danes dogovorit za dopust v decembru, tako da začnem 7. januarja, bom pa prva dva tedna v januarju kompenzirala polovični DČ z dopustom.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
13.11.2012 21:01:44   
trnuljčica
Služba: a vas tudi že tako zasleduje?

Ja.
Jaz mam od jutri do sobote že drugo strokovno srečanje, ki ga skorajda ne smem zamuditi

Enako. Že drugo. Tudi jutri. S tem da sem dva, kjer so bile predstavljene res novosti, pomembne zame, zavestno, a s slabo vestjo, že spustila. Čakam, da smernice natipkajo in objavijo. Na redne mesečne sestanke pa hodim v službo že od 8 mes male.
O vseh novostih, predvsem administrativnih neumnosti s strani plačnika, raje ne razmišljam, ker me začne boleti glava. Upam, da vsaj prve 6 mes ne dobim nekega nadzora, glede na to, da so ga ravno imeli v službi... Take stvari mi tako zagrenijo misel na službo, ki jo rada delam, da bi najraje a) bila user posted image vsake tri leta do penzije (hecuser posted image , a malo premora od tega bi bilo optimalno), b) zamenjala službo, c) zamenjala državo (sistem itd)...

delodajalec me kar neki sprašuje, kdaj bom zaključila, pa kdaj pridem, pa ...

Jaz sem sporočila pred ca 3 tedni točen datum vrnitve in sedaj je mir. Ok, pri meni kolega ne more v penzijo, dokler ne pridem. Pa bi lahko šel že > kot 10 let nazaj. Katastrofa. Ni šans da bodo mene tako na user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 13.11.2012 21:03:21 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
13.11.2012 21:28:42   
cilla
Služba... meni se porodniška sicer izteče šele maja, pa me vseeno misel na službo obremenjuje (kot sem že pisala). Tako da sem se že mal posvetovala s sodelavko sindikalistko. In po novem letu se grem mal informativno pomenit s šefico. Bomo vidli.

Danes smo imeli enega unih dnevov za se raztrgat... dopoldne fizioterapija. Spet je delala samo s tavelikim, je dojela, da rabi več pomoči. Pravi, da roke mu gredo super, a noge še ne nesejo njegove velikosti in teže. Očitno je tudi zaradi tega začel spet vleči roke nazaj in navzven (kukr da bi se počutil bolj varnega, da bi imel več ravnotežja). Po fizio smo leteli domov pojest kosilo in se preoblečt, ker je imel tamali popoldne na pediatrični kontrolo pri gastrologu. Po dveh mesecih jemanja zdravil za zdravljenje razjed od refluksa je zdaj na mizi domneva, da pravzaprav nima refluksa, ampak alergijo (e, trnjulcica, viš, k si dohtarji ne pustijo dopovedat...). Čez en teden mu bodo še 1x naredili gastroskopijo, da vidijo, kako je stanje sluznice in na podlagi tega bodo menda vedeli, al je bil refluks al je alergija.

No, rezultat tega dneva: ob 6h sta bila oba zmatrana "za umret". In tisti, ki ponavadi zganja kažin tut po eno uro preden zaspi, je bil tako utrujen, da je samo zaspal v očijevem naročju. Un, k pa ponavadi zaspi sam brez protestov, pa je danes eno uro tulil, se razmetaval, pizdil, kadar sem prišla v sobo ga mirit, se je začel smejat... na koncu sem ga preprosto pustila se repenčit dokler ni zaspal. Je bilo več kot očitno da sem mu jaz samo v zabavo user posted image

Jutri bo menda končno sonce!!!! Komaj čakam.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3810
13.11.2012 22:26:38   
trnuljčica
Cilla sem ti rekla, da so testi ful nezanesljiv pokazatelj (sploh prick), ker so mehanizmi prehranske alergije velikokrat drugačni (od inhalatornih). Je pa res, da je dokazovanje pri teh težko oz celo preveč invazivno, da bi dokazoval vsem kar počez (histo itd).
HB smo mi bili v tistih odstotkih, ki so bili blazno pozitivni pri vseh standardnih testih (ko smo pri 9 mes prišli do njih).
So predlagali odstranitev hipotetičnih alergenov iz prehrane do nadaljnjega?
Se mi zdi, da si to že prej naredila, a ne? Jaz bi. Absolutno poslušaj sebe.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
13.11.2012 22:54:18   
cilla
Predlagal ni nič user posted image Ker že ves čas domnevam, da je krivo mleko, sem po tistem nesrečnem gresu, ki sta ga odklanjala in izbruhala, nehala zanju uporabljat kar koli mlečnega. Prejšnji teden sem na predlog ene P, s katero sem debatirala o zadevi, poskusno začela dodajat kako žličko smetane v hrano (vzporedno s tistim, ko smo ukinili mlečne kašice za večerjo). Od tedaj mu blato peklensko smrdi, tako, da se ne da opisat... tudi če oni drug teden spet ne bodo nič odkrili (čeravno je bil gastrolog zelo prepričan, predvsem na podlagi št. bazofilcev al nevemvečkaterih filcev... v tistem prvem histološkem vzorcu), jaz ostajam pri domnevi, da je problem mleko.

Si ti pri tavečjem zgolj ukinila problematična živila al si ga morda peljala tut na kako alt_ernativo (si predstavljam, da ste zdravstveni delavci verjetno bolj zadržani do alt_ernative)?

< Sporočilo je popravil cilla -- 13.11.2012 22:57:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 3812
14.11.2012 0:36:28   
trnuljčica
Eozinofilcev domnevam.
Dg pa je kaj? Eozinofilni ezofagitis/ gastitis?

Nekaj mi manjka? A ti še dojiš, al sta potemtakem na am za alergike na mleko. Ker pri 10 m še rabita...

Ma takoj, ko smo po dg šli na strogo dieto in ustrezno mleko za alergike, so se kolike bistvenooo umirile. In s tem spanje. Zbujal se je le še 2-3 x na noč, večino noči. Do 2 x pa še pogosto, a ne tako jokajoč kot prej. Pa takoj je začel spati podnevi pol urce, kar je potem do 1 leta prešlo v 45 min. Kasneje 1 uro. Prej mi podnevi od 1,5 mes sploh ni spal. Prvo (brez hecauser posted image )polurno uspešno dnevno uspavanje je bilo v starosti 6 mes. Ma za zjokat. Tako sem hvaležna, da imam sedaj zdravo deklico...
Alergija na mleko ponavadi izgine med 2 in 3 letom. Izogibanje alergenu je mus, neglede na druge terapije. Osebno jih nisem iskala. Sem pa izvedela (na Golniku), da spec ki se ukvarjajo z alergijami, ugotovijo kdo hodi k točno določeni alternativi (ne bom imenovala), ker se vsem tistim izvidi poslabšajo. Pri ostalih so enaki. Pač pozitivni.

Jaz jih vprašam,da vem, a ne obsojam oz celo svetujem naj probajo, če me povprašajo za mnenje o tem. Čisto razumem, da probaš VSE.

Sedaj lahko primerjam in ti povem, da je imel smrdeče, temno zeleno do temno rjavo-črno blato, a brez sluzi ali krvi. Pokakan stalno (do 1,5 m vse-8 plenic, potem 5). Pa kolike- stalno, tako da sploh nismo vedeli, da so to kolike. Ker niso intenzivne kot te, ko jih je imela mala do 3 mes.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
14.11.2012 18:30:55   
Auri
Pozdrav vsem.

Pa ga imamo tudi mi, danes je pokukal prvi zobek ( 3 dni pred 10.mescom). Še vedela nisem, sem mu hotela zmasirat dlesni in me je zbodlo:) Sem ukupila Calgel poleti pa sem ga samo parkrat poizkusila mu nanest in to je blo še poleti :)

Te alergije. Ravno sem brskala po netu, ker moj škrat ima ranice pod ušesom in vidim, da je znak atop.dermatitisa. Kar slabo mi je bilo zraven.

Mene služba ne čaka. Sem bila zaposlena za določen čas pa so se očitno ustrašili, da bi bila preveč na negi.

Zimska vreča: še razmišljam o nakupu, smo primorci in tle res ni neke zime. Še ne vem.

Čez vikend sem imela rd pa mali je prvič in očitno zadnjič prespal celo noč. Fajn darilo :) Ponavadi še vedno je ponoči in tisti edini x je izpustil.

Neposredna povezava do sporočila: 3814
14.11.2012 20:30:14   
cilla
V izvidu izpred dveh mesecev piše refluksni ezofagitis. Včeraj pa je gastrolog razlagal, da glede na število eozinofilcev na veliki povečavi to pomeni alergijo.

Sta že ves čas na navadnem AM, ker so ves čas vsi dohtarji trdili, da alergija pa že ni. Jaz sem samo zmanjšala količino AM kolikor je bilo možno (hitro uvajala GH) in v njuno hrano nehala dajat kar koli mlečnega. Prejšnji teden sem po nasvetu spet probala in tamali spet kaka čudno in smrdljivo. Tudi če bi bili testi prihodnji teden negativni, meni čisto vsi zvonci zvonijo.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
spec ki se ukvarjajo z alergijami, ugotovijo kdo hodi k točno določeni alternativi (ne bom imenovala), ker se vsem tistim izvidi poslabšajo.

Homeopatija al bioresonanca?

Neposredna povezava do sporočila: 3815
15.11.2012 0:12:26   
trnuljčica
Sta že ves čas na navadnem AM, ker so ves čas vsi dohtarji trdili, da alergija pa že ni.

De ža vu.
Jaz sem celo rekla naj mi povedo katero mleko za alergike naj nabavim (sem bila skoraj 100% v dg), ker se ne spoznam na to, pa so rekli, da ni potrebno do diagnoze alergija na km. Daleč od pravilnega ravnanja. Pri sumu greš takoj na am za alergijo! So mi kasneje potrdili drugje. Saj je logično. Tudi doječim materam pri sumu svetujejo takoj dieto brez alergena.

Pred tem porodom sem naredila plan kako bom ravnala, če bo kot prvič. 1. grem na strogo dieto (če dojim) in brez mleka in mlečnih izdelkov kjerkoli v prehrani male. 2. če je na am, grem takoj v lekarno oz uvozniku (je ful ceneje-izkušnje) po mleko za alergike 3. plačam prvi pregled in testiranja 4. hranim vse račune od točke 2 (ko dokažeš dg ti ZZZS povrne plačilo skladno s vsakokrat veljavnimi določbami- mislim, da je trenutno še pol cene).

Skratka mi smo dieto in am za alergike uvedli ob dg v starosti 9 mes. Danes gledano- katastrofa. Bi se najraje po glavi.user posted image
Pri nas se je res poznalo, ko ni mel več stika z alergenom. To da je začel sploh spati podnevi je bil prvi znak. Je pa res, da naj bi trajalo tudi nekaj tednov da se izloči iz telesa, kljub dieti. Tako da ti nekaj dni poskusa odstranitve alergena nič ne prinese.

V izvidu izpred dveh mesecev piše refluksni ezofagitis. Včeraj pa je gastrolog razlagal, da glede na število eozinofilcev na veliki povečavi to pomeni alergijo.

Saj ravno zato sem si mislila, da je očitno eozinofilni ezofagitis. Ker je slika podobna ali enaka kot pri refluksu. Posumijo pa ko ni učinka pri terapiji za refluks.
Poglej od 9 do 12 strani (sploh 11) in ti bo jasno, kaj je mislil. Darja Urlep je drugače pediater, subsp za gastro. user posted image

http://164.8.68.135/gradiva/l4/pediatrija/Dr%20Dolin%C5%A1ek/DARJA%20URLEP-%20PREHRANSKA%20ALERGIJA.pdf

Odg na vprašanje: prvo

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
15.11.2012 7:15:37   
ronja
Cila in trnjulčica, očitno res ful odvisno od p. in zd. Naju z R. so poslali na dieto, takoj ko je mela ene lise, čeprav nismo vedeli od česa je in čeprav je že par mesecev veselo jedla jogurte in skuto in prej ni imela po tem nobenih reakcij in nobenih problemov... Sem bila ravno tako 99%, da ni alergija na mleko in jajca, kot sta bili vidve, da je, pa seveda ne upaš tvegat pri svojem otroku in narediš, kot rečejo. Sva čakali za pregled na p. in bi morali čakat še ful dlje, pa potem na izvide sploh ohoho, ker se njim ni zdelo noben problem, da noseča mami ne je nič mlečnega in jajc (sicer so pa vedno tako pametni glede veganstav in vegetarianstva, kako škodiš svojemu otroku...!) - takrat sem bila namreč že noseča z L. in edino, kar sem spravila dol, ne da bi izbruhala, so bili jogurti, sladoled in kako mehko sadje, ostalo se je vse zelo hitro obrnilouser posted image . No, potem pa ker sem jo dojila, sem morala vršt iz prehrane vse mlečno (torej povsod, kjer je mleko v sledeh...) in vse, kar ima not karkoli jajčnega, tudi jajčni lecitin (ki je v res veliko izdelkih, torej NIČ kupljenega praktično ne smeš jest, nobene sladkarije, kruha, namaza, salame, ma nič, samo kar sam narediš)...

cila, če sumiš alergijo na km, potem ne bo izzvenela, če jima boš dajala navadni am. Probaj Novalac mislim, da se reče, sicer pa v lekarni vejo, če rečeš am za alergike. Res ga je treba plačat, ampak za tamale...

Mi smo šli pa včeraj gledat eno prlično razsuto hiško s precejšnjim potencialom, ki bi si jo celo lahko privoščilauser posted image . Zdaj morava pa skalkulirat tole obnovo, pa če si upava it v to... Danes gremo gledat pa eno stanovanje. No, wish as luck, kakorkoli že bo:).

PS: Pa kaj je s to temo - drugod po rr še nekak uspem odgovorit, tu pa mi vedno ven vrže, da niti napisat ne morem, kaj šele oddatuser posted image Aja, recesija, šparajo z računalničarjiuser posted image Mogoče bi rajši kakega strokovnjaka manj, pa da zadeva dela?:D

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
15.11.2012 9:24:46   
cilla

Poglej od 9 do 12 strani (sploh 11) in ti bo jasno, kaj je mislil. Darja Urlep je drugače pediater, subsp za gastro. user posted image

http://164.8.68.135/gradiva/l4/pediatrija/Dr%20Dolin%C5%A1ek/DARJA%20URLEP-%20PREHRANSKA%20ALERGIJA.pdf

Ja, sem gledala tole njeno predstavitev že pred časom. In gruntala. Ampak vedno znova si rečem, da menda ja bodo vedli. Če jim povem, opišem... Ampak vsi gledajo samo njega, kako je velik, lepo rejen, zadovoljen... Žal ugotavljam, da ko se gre za kake malo bolj težavne zadeve pri otrokih, večinoma izhajajo iz predpostavke, da nič ni in je pravzaprav samo mama panična (osnovna izjava naše P, naj ne bom tako panična, naj se umirim).

Pri nas spet nov "zdravstveni moment" , upam, da to ne zaj*** gastroskopije. Tavečji je od torka večer imel rahlo temperaturo, bil jokcav, ponoči napet trebušček itd itd. Danes zjutraj pa vročina skoraj 39 in pikice po telesu. Predpostavljam, da kar koli je, če so pike, je nalezljivo. Jaoooo user posted image Se tolažim, da kar prebolimo še med porodniško, nam bo prihranjeno, ko bosta v vrtcu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3818
15.11.2012 11:41:48   
trnuljčica
Auri žal mi je zaradi službe. Upam, da boš hitro kaj našla. Ta čas boš pa lahko še malo uživala z malim. Ti kar fest user posted image zavidam (tole zadnje).

Cilla ja vsi pričakujejo otroka s težo pod 5 percentilo. Smo mi tudi imeli prelepo težo, da bi imeli alergijo. Pa kot vidiš, ni vse v življenju po reglcih. Sploh pa ne v medicini.

Sicer pa, a je pomembno kaj oni ugotavljajo? Kaj stane, da greš na am za alergike, dokler oni ne ugotovijo? Jaz vidim samo pluse: verjetno se mu bo čez tedne sluznica popravila in bo ,refluks, čudežno izginil na naslednji kontrolni gastro, mogoče se vam popravi spanje.... Pri nas je bila evidentna razlika. Ok, razen finančno. Pa verjemi, da to plat zelo razumem, ker sva dala 300 € prvi mesec dni. Takrat so bile cene še astronomske. Danes so ca 30 % cenej. Pa še nihče mi ni povedal, da ti zzzs to povrne, če imaš račune. Meni je mimo že to, da imaš dokazano alergijo od subspecialista, pa zavarovalnica zahteva odobritev s strani posebne komisije- konzilija na kliniki za predpis Rp. Čeprav tudi potem plačaš pol cene. Katastrofa. Res se pravice ne zmanjšujejo. Si samo domišljamo.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
15.11.2012 11:49:38   
trnuljčica
Glede panične mame (ni vezano samo na zdr. delavce, tudi razne vsevedke): to me tako ###"$%"%&&/$//user posted image -+*,9*8 /*user posted image

Jaz sem sicer ravno kontra, grem ko že gori, a vseeno. Ti povem, da sem pri zdravi deklici, čisto umirjena. In si ne domišljam, da ima nekaj kar nima. Smeško pa user posted image al pa tauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3820
15.11.2012 14:37:57   
cilla
Ma hotla sem počakat do torka, da ne bi kako vplivala na rezultate preiskave. Po tvojih izkušnjah?

Neposredna povezava do sporočila: 3821
15.11.2012 15:00:02   
ronja
Cilla ja vsi pričakujejo otroka s težo pod 5 percentilo. Smo mi tudi imeli prelepo težo, da bi imeli alergijo. Pa kot vidiš, ni vse v življenju po reglcih. Sploh pa ne v medicini.

Svašta. R. je bila pa takrat najbolj "rejena" od vsega časa, pa so naju poslali na dieto takoj, samo da je en flek mela... Pa je mela takrat res ok težo glede na višino in glede na vse. Kasneje se je bolj potegnila (ko je ornk puzala, pa shodla)... Res vsak p. po svoje, zgleda...

Sicer pa, a je pomembno kaj oni ugotavljajo? Kaj stane, da greš na am za alergike, dokler oni ne ugotovijo? Jaz vidim samo pluse: verjetno se mu bo čez tedne sluznica popravila in bo ,refluks, čudežno izginil na naslednji kontrolni gastro, mogoče se vam popravi spanje.... Pri nas je bila evidentna razlika. Ok, razen finančno.

Podpis. Dokler mu daješ navaden am, se ne more popravit, ker tam dobi vse mlečne beljakovine, ki jih ne sme... Meni so v alergološki povedali, da je brezveze nekaj vršt ven, če ne misliš vsega ven vržt in da je to pač treba, pika. Pa sploh ni mela alergije, samo sum nanjo. Sva seveda kupila am za alergike za delat kašice (kadar moraš redčit kak pire, pa nočeš sam z vodo). Je drag, samo se mi zdi, da pri zdravju svojih malih res ne razmišljaš. Pač kupiš, pa potem bentiš, ker je drago... Kaj pa češ? Dokler alergija ni dokazana, ti ne dajo recepta, ker ne morejo, ampak zakaj bi se otrok matral tako dolgo, da oni to ugotovijo?

Jaz sem sicer ravno kontra, grem ko že gori, a vseeno. Ti povem, da sem pri zdravi deklici, čisto umirjena. In si ne domišljam, da ima nekaj kar nima.

Podpis. Do zdaj em ta materinski čut še ni prevaral. Pri R. sem mela občutek, da ni nič tako narobe z njo, da bi mi jo lahko dali gor - in res ni bila nič bolna, kot so kasneje preiskave pokazale. Pri L. sem mela občutek, da ima zlatenico, da je preveč rumena, da preveč spi, da sicer ne bi tako spala. Pa so rekli, da če je p. zjutraj pogledal, greva domov in pika. Pa je res mela zlatenico. Pri R. sem bila 99%, da ni alergija na mleko in jajca in res ni bila, na nič ni bila alergična, vsaj kar se ugotavlja s testi. Pri Svitu sem zadnjič takoj videla, kaj je - ko sem mu dala košček nekega domačega sira, pa je flekast okoli ust ratal. Pa saj nismo blesave, samo zato, ker mamo rade te svoje čižote!

Neposredna povezava do sporočila: 3822
15.11.2012 15:01:14   
ronja
Aja, če ma teste za alergijo, potem je pa mogoče ok počakat, da ne bojo lažno neg. Čeprav alergija se navano pokaže, naam so takoj dali dieto, se spomnim, ko sem šla iz zd na pediatrijo se naročit, sem mela malco sabo, pa je nisem pojedla, ker je mel kruh mogoče not sledi mleka... Je rekla takoj in jaz sem to res dobesedno vzela...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3823
15.11.2012 17:17:34   
trnuljčica
Ma hotla sem počakat do torka, da ne bi kako vplivala na rezultate preiskave. Po tvojih izkušnjah?

No, saj štiri dni res še lahko čakaš.
Eh, otrok nimam čez. Dvomim pa da eozinofilci tako hitro izginejo iz tkiva, če bodo seveda spet vzeli vzorec. Vztrajanje alergije v odraslo dobo, pa je redko. Bom MM vprašala, ker se bolj spozna na te celice v preparatih. user posted image Jaz sem jih nazadnje gledala na faxu. Je z malim na uri pravljic.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3824
15.11.2012 17:25:11   
cilla

No, saj štiri dni res še lahko čakaš.
Eh, otrok nimam čez. Dvomim pa da eozinofilci tako hitro izginejo iz tkiva, če bodo seveda spet vzeli vzorec. Vztrajanje alergije v odraslo dobo, pa je redko. Bom MM vprašala, ker se bolj spozna na te celice v preparatih. user posted image Jaz sem jih nazadnje gledala na faxu. Je z malim na uri pravljic.

Tenks user posted image Te štiri dni bom nekak še počakala. Da me ne bi potem pri morebitnem negativnem rezultatu obletavali kaki kaj-pa-če-ji.

Nam gre zdravje vedno bolje user posted image Tavelik kuha in je ponoči dobil pike po celem telesu (predvidevam na vročinski izpuščaj), tamali sicer še kar nima vročine, ampak že drugi dan noče jest ama ništa, komaj se zmenimo, da kaj popije (je padla tudi moja načelnost da voda in pika in ga nalivam s sokovi, samo da pije). Srčno upam, da bosta do torka OK, res ne bi rada prestavljala datuma za gastroskopijo.

Ampak ala jima vera, pri tem, ko se slabo počutita, jokcata, kuhata, ko imata dobrih pet minut, ju je po tleh polno. "Pospravljata" copate, šraufata in preurejata z vsem žarom user posted image Škrata moja.

Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?