ronja
|
No, jaz sem. Od doma grem 3x tedensko ob 11h, dvakrat pa ob 9.00 in sem tam do 4h. Ja, ampak greš pa od doma kasneje. Na splošno delamo ljudje 8 urni delavnik tako, da moramo it od doma najkasneje ob 7:30 in pridemo domov ob 16:30... Pa večina, kar jih poznam, vseeno dela za službo še doma - vsi moji sodelavci, lubi, vsi njegovi sodelavci... Kljub temu, da se v službi fočkamo in moramo bit 8 ur prav na delovnem mestu. In če si bila do 15h v šoli, je še vedno boljše kot normala, kjer če delaš do 15h moraš bit ob 7:00 že v službi. Ne poznam učitelja, ki je vsak dan ob 7h na šihtu. Kadar imajo predure ja, sicer pa ne. li user posted image dovolite packanje z rokami po hrani? Ja, razen če smo na obiskih,... Če mu dam krožnik v bližino rok, potem lahko brodi. Če se mi res ne da vsega pucat, potem pa držim sama skodelico, da je ne more zagrabit. Sicer pa najprej veselje do hrane, potem pa pride šele bonton pri nas, v tem zaporedju se tudi učimo jest Ronja, hvala za vse, kar si napisala. Veš večino tega vem sama ( v glavi), sam v praksi je p atežko izvedljivo. Urši, takes one to know one . Sicer nimam takega moškega, da ne bi nič sam videl, samo si pa nakopljem en kup drugih "kao ful nujnih" projektov na glavo, ko tudi ne bi bilo čist nič treba Pri tvojem opisu me je zmotilo to, da si se postavila v vlogo v usodo vdane žrtve - ni mi delovalo kot da bi v tem uživala, ampak da si se pač sprijaznila, da tako je. Ampak to ni nujno tako. Ok, ti imaš same fante in najhujše, kar se jim lahko pri tej vzgoji zgodi, je to, da pač ne bi našli nobene dovolj nore punce, da bi delala isto kot mama ali pa da se bojo non stop kregali s svojimi dragimi, ker pač ne bojo hotele igrat te vloge (face it - punce zdaj vzgajamo drugače, jaz svoje ziher... ne bojo več padale na take fante, jim delaš slabo uslugo, če jih navadiš, da je mama az vse). Se pa strinjam, da bi bilo veliko hujše, če bi imela punčke - ker navadit punce na to, da morajo one vse, pa sama vidiš, da se je težko v odraslosti odvadit. Vseeno tudi fantom s tem ne delaš usluge. Računaj, da se časi spreminjajo, zeloooo malo punc njiihove generacije bo pristalo na take odnose in te bojo iz takih družin, torej vseeno ranjene v otroštvu... Nočem ti težit, samo vem, da je "za dobro otrok" najboljša možna motivacija, zaradi katere smo pripravljene gore premikat, zato ti to pišem. Ne vzami za slabo, prosim, ker ni slabo mišljeno. če ti uživaš v tem, potem ni problema. Tudi sama uživam v šivanju, ustvarjanju,... vem, da ni pametno, da zato ne spim, ampak vseeno pa navadno nekaj sije iz mene, ko nekaj naredim tako, kot sem si zamislila in to vidijo tudi drugi (zato pa tolerirajo to nespametno početje;). Vendar v tistem postu, pa malo tudi v tem, sem dobila občutek, da ti je tole vse skup bolj v breme kot v užitek. Ni treba meni odgovorit, se pa pogovori sama s sabo - ful iskreno, nihče ne bo slišal, nihče bral, lahko si čiiiiisto iskrena: a ti je v užitek ali te bremeni? Vem, oboje, ampak kaj pretehta? če uživaš, potem si reči, da je to tvoj hobi in boš na to drugače gledala in tako se bo vse skup tudi drugače bralo - recimo, ko dam male spat, pa si vzamem malo fraj, da še malo vrtnarim, ker mi je to luštno - se bere kot da si takrat vzameš malo zase, pa ti ej to način sprostitve. če napišeš: ko dam male spat, moram pa še vse rože zrihtat, se pa bere kot da ti je to v muko oz. obveznost, ki bi se je globoko v sebi (ali pa tudi ne tako globoko) zelo rada losala... Jaz ne morem vedet, kaj je res, verjetno vsakega malo: rada imaš lepo, ampak ti ne znese vsega naredit in te zato obremenjuje. Pogovori se s sabo, koliko bi ti bilo najboljša kombinacija, pri koliko se boš ti najboljše počutila. Mi je malo bolj jasno, ko si razložila, da živita pri njegovih, on pa dela pri tvojih - j*ebena kombinacija, če mene vprašaš - mora bit lepo poštimano, da imata mir doma, ne more pa on zatežit v službi . Čeprav malo se vedno da. Tudi tvoji verjetno razumejo, da ga rabiš kaj tudi doma. In tudi tast in tašča sta človeka in te imata rada. Računaj na to! Če boš iskrena, se da marsikaj zmenit. Povej tako kot je: da imaš rada lepo, da se trudiš, da ti pa vse ne znese, zdaj ko imaš tri male. Ko bojo večji, tako ne bo problem, bojo kaj že tudi oni naredili, če ne, pa vsaj ne bojo na poti (to se pravi, da ne bo zato opravilo 2x dlje trajalo). Moj nasvet je, da nekaj gospodinjstva - tavelike čistke, prišparaš za soboto - en dan v vikendu pač žrtvuejte za to, da skup pospravljate - tudi mož, pa bo veliiiko manj dela. Če on sicer končava ob 14ih, je sicer zelo zgodaj doma (lubi nikoli ne konča takrat;), terene mata oba, to razumem. Drugi nasvet je, da si iskrena: do moža, do tašče. Da ti ne znese. Da ti je hudo zato, ampak da ne zmoreš toliko, oz. da ko boš šla v službo ziher ne bo zneslo. Pa skup pretresite, koliko je nujno in koliko ni. Če so vam rože pomembne in te sproščajo, potem rože ostanejo. A te likanje tudi sprošča? če te ne, potem nehaj likat! Zavraga, ti si na porodniški, ne rabiš bit tipitopi, otroci itak ne rabijo nič zlikanega, sploh ne fantje, ko nimajo oblekic (te včasih res hecno zgledajo zmečkane, ampak se jih tudi navadiš;), mož pa če dela v proizvodnji tudi verjetno ne nosi srajc in mu ni treba bit fensi šmensi. Za koga potem likaš? Prta ne rabiš, dokler maš male, da ti ga posvinjajo vsak obrok. Zavese tudi niso nujne, kdo vam pa gleda v spalnico? Najdi vse, kar ni nujno, pa daj stran. Razen, če uživaš v tem - samo potem bi se tvoj post čisto drugače bral, tako se bere pa kot da bi ga Cankarjeva mati pisala... Ne, nimam se kaj posebej pritoževat, ker sem veliko sama kriva, da sem vse na sebe preložila delo. Ker včasih, ko še ni bil poročen doma on čistil, pral, kuhal,... potem si dobila najboljšo možnost, pa si jo šla pokvarit . Zdaj jo pa popravi nazaj. In KARKOLI NAREDI, JE DOBRO NAREJENO. NI treba, da je tako, kot bi ti naredila. Ni treba, da je tašča zadovoljna s tem, kako on naredi - če ne bo zadovoljna, se bosta že onadva zmenila. Rečeš, ja, to je pa on tako zrihtal in to je to. Saj se pogovarjata, a ne? Torej, ne bit nek vmesnik, ker te za to nihče ni prosil;). lubi ni NIČ DELAL DOMA! Ker mu nič ni blo treba! Mama mu je likala majce, ki jih ima za basket, čeprav ji je 100_x_ rekel, da je to res brezveze, ker za tja res ne rabi met zlikano, mu jih zložila v omaro in pospravila sobo, vse... Njegova soba je bila vedno bomba. Dobila sem čisto nulo od gospodinjstva . Pa sva se vse zmenila, je videl, da se samo ne pospravi in tudi ni hotel izkoriščat. Njegovi standardi so bili zelo drugačni mojim, pa sva vsak malo popustila in imamo nekje vmes. Ni tako čisto, kot sem imela sama v svoji sobi, ni pa taka bomba kot v njegovi. fantje nas majo radi! Nočejo, da bi trpele! če pa siliš v to, pa ti preprečit ne more. Računaj pa, da bi ti z veseljem pomagal, če bi vedel, da si ti to želiš in da boš zato bolj srečna. Noben noče met nesrečne žene! Pinia, čestitke za prvi zobek!
< Sporočilo je popravil ronja -- 25.10.2012 12:21:34 >