Ursi2
|
Živjo, punce! Evo mene spet po dolgem času! Kaj naj rečem. Skoz je akcija, zvečer ko moji razbojniki zaspijo, še vse pospravim, poštimam rože, zrihtam perilo, ga zlikam, če je potrebno pripravim že kaj za kosilo za naslednji dan, poleg tega smo zdej kr imeli še en e piknike in praznovanja, tako da sem zvečer še pekla in potem sem padla v posteljo in čez par minut se je začelo zbujanje. Tako da že ene 14 dni ne spim več ko po 2-3 ure na noč. Sem se že kr navadila, edin danes me je zmanjkalo zraven Žigana med dojenjem in sem se zbudila okrog polnoči. Je pa tako, da Žiganu rastejo zobki in se temu primerno zbuja, poleg tega pa je prehlajen in ima zadelan nosek pa še kašlja tako da se še inhalirama ponoči, ko spi, ker buden se ne pusti. Ta srednji se pa tudi neki v joku zbuja in ga komi potolažim in že sumim, da so spet ušeska, ker je malo nahoden. Ima takoj levi ušesek vnet! Je pa tako da ta večja čez dan sploh nočeta več spat in ga skoz tupita in sta res posrečena. Žiga pa spi čez dan, vendar je precej odvisno, kakšen je dan. V nedeljo smo imeli praznovanje pri sestri od nečaka in je spal ene 20 min na poti tja in potem je bil tam skoz na polno zraven otrok in se skoz plazil za njimi, pa po stopnicah pa vstajal in ....... No, ga je okrog 16 zmanjkalo pa je spal kr na kavču zraven, ko smo imeli praznovanje in je bilo glasno. In je spet spal ene 20 min in ko smo se potem ob ene 17.30 spravili sem bila prepričana, da bo zaspal. Pa ni. So bili vsi trije budni celo pot domov (trajalo je nekje 1,5h) in še doma in je zaspal nekje okrog 21. Tudi danes so bili ob 7-ih vsi trije pokonci in smo potim šli na sprehod in smo hodili ene 4 ure in smo se na igrišču igrali, pa se je tudi on pa je potem šele ob ene 13.30 v vozičku za 10 min zaspal in ni spal do 16.30 popoldne. Potem ga je pa spet malo zmanjkalo in zdej zvečer je zaspal šele okrog 22-ih. Je pa res luškan fant in ful dobrovoljen. Večino časa se smeji, vse ga zanima, plazi se povsod, najrajši tam, kjer se ne sme :) Hodi ob opori, potiska stol in hodi, stopnice se zdej učimo hodit še navzdol, pije iz kozarčka ali po slamici. Je pa vse, najrajši ima meso, pa makarone, špagete, riž,ričet,...................... Večerje: včasih skuham polento ali mlečni gres, včasih mlečni riž. Potem je razne corn flakse, sadje, jogurte, kruh,.....Tiste kašice, ko se z vodo zmešajo pa nima posebno rad. Jihp oje, če mu jih dam ampak jih ponavadi kr ta večji je:) Ronja, sem malo prebrala tist tvoj post, ko si mal pojamrala da si kr večinoma sama. Veš, te razumem. Tudi pri nas je tako. Kadar ima ta večji zobozdravnika grem vedno z vsemi tremi, ko ima Žiga posvetovalnico, grem z vsemi tremi, ko je imel ta srednji vneta ušesa in smo hodli na kontrole, ker kar ni šlo na boljše, so bili vsi trije z mano in enkrat je bil Žiga precej bogi in ga je poslala v laboratorij kri in vodo dat. Sem bila sama in sem vse tri zraven in smo čakali pa potem ko se je polula smo vodo nesli. Pa je treba zaradi uroinfekta ene posebne preiskave in ni bilo dost vode, smo šli potem domov, ker je bil čas za kosilo in počitek in potem, ko se je polula spet vse tri spravljat in pelat v laboratorij. Pa grem v šoping po enih 14 dneh (ker res poskušam čim manjkrat it, ker potem ne kupim kr tako brezveze) in morem nakupit vse (mleko, pijačo, ........................, ) pa še za pečt, če je kako praznovanje in grem sama z vsemi tremi in peljem dva vozeka ali pa imata ta večja vsak svoj vozek in imamo potem afnanje po trgovini :) Zadnjič smo se šlislikat za dokumente, sem ravno tako šla sama in potem z vsemi na upravno rihtat potne sliste in osebno. Pa včasih sem res utrujena že sam od spravljanja, ampak sem se zdej že tk navadila, da če slučajn grema pa pol kdaj sama na hitro v trgovino, da mi sploh ne potegne in mi je prav dolgčas. Tudi meni je včasih težko, ko gledam druge, ko so v parih, jz pa sama z vsemi, ampak je pa takrat, ko smo skupi še tolk boljši. Sem zadnjič, ko je bil otroški bazar peljala moje fante in sem mal upala, da bo rekel, da bo šel moj tudi, ampak itak je delal in smo potem šli sami. Fantje so uživali, jz pa sem bila na koncu dneva čist adijo. Pa sem gledala, večinoma so bili vsi v parih, jz pa oke na pecljih, da se mi ta veččja ne bi zgubila kje v gužvi. Smo se imeli super in smo uživali, ampak zmatra pa. In potem ko smo prišli zvečer do avta, so kr v prtljažniku sedeli in jedli večerjo in sem vse tri preoblekla, in so na poti zaspali in sem jih sam prestavila v posteljo. Seveda spet sama. In to tavelikega gor na pograd. Amapk je bila ura šele nekje 21.30, ko smo prišli in jih res nisem hotla budit. Je pa res tako, da jz zaradi tega, da če moj dela, ne mislim doma sedet in gremo ven ali pa na igrišče pa izlete in v živalski vrt,....Poleti smo šle sestra s svojimi tremi in jz z mojimi tremi lepo na morje z a en dan. Me je mal skrbelo ampak je šlo super, Žigana sem imela skoz zraven na rokah, pa sem pazial na ta večja. Najtežje mi je bilo, ko smo se enkrat na začetku poletja z mojim bratom in sestro zmenili, da gremo skupi na izletv Avstrijo na en grad. In potem je moj rekel, da ne gre, ker je mel vožnjo za motor (1h). In je ostal zaradi ene ure vožnje doma. Jz sem rekla, da mi je vseeno, da pa ne mislim bit jz zaradi tega doma. In sem šla sama z otroci. No, na koncu je bil tudi brat sam z otroci, ker je svakinja delala in tako smo bili 4-je odrasli in 9 otrok (straih od 5 mesecev do 8 let). Včasih sem tud jz mal jezna (naprimer v takih primerih) sam včasih pa mi je lažje, če sem sama, ker so bolj pridni pa vem, da sem sama in ne računam na drugega in me potem razjezi, če ni narejeno in zakaj se more vedno na mene čaka. No, da vam povem, kakzanimiv konec oz začetek tedna sem imela. V nedeljo zvečer je Žiga zaspal že ob 20.30. Luka in Jure pa nista in nista hotla zaspat. In sej žIGA OB 21-IH že prvič zbudil. Jz jima rečem, če sta lahko prosim malo tišje, da bo lahko Žiga nazaj zaspal in da ga grem uspavat. Pa mi že skor zaspi nazaj, ko sta me začela klicat in ker se nisem oglasila, sta začela vpit in me klicat in seveda tekomavt, kateri bo bolj glasen. Seveda se je Žiga spet zbudil. Grem k njima in ju lepo prosim, če sta lahko toliko tiho, da Žiga zaspi in pridem k njima. Ok, grem nazaj uspavat Žigana, že spet skor zAspi, ko gre Luka na WC in prižge vse lučke in Žiga spet pokonci, kaj se dogaja, zakaj je tako svetlo (ima nad vrati nadsvetlobo). No, nekje okrog 22 mi uspe,, da končno zaspi, tavečja ga še kr tupita po sobi in se smejita pogovarajata, ..... Pa grem k njima, me en kup stvari vprašata pa imata še za povedat, potem ju le mal pomirim, in jima razložim, da je že zelo pozno in da morta zdej pa res zaspat, dam lupke in grem dol. Se vsedem na kavč, moj lepo v pisarni gelda film na računalniku sploh ne ve, kaj se je dogajalo. In kar naenkrat začne LUka vpit, da ima neki v nosu. Letim gor in si je en konec lego kocke potisnil v nos. Mu je kri tekla iz nosa, čist je bil paničen, jz pokličem mojga, da ga je vredu primil in sem mu potem s pinceto tisto kocko ven spravila. Sem mu potem prestlala,njega preoblekla, umila, in sem se vlegla k njemu v posteljo, da se je umiril, da sma se zmenila, da se to ne sme in zakaj ne,... Je bila ura skor polnoč, ko sta potem zaspala. Naslednje jutro vsi trije ob 6.30 pokonci ( Po tem, ko sem vsaj ene 9x šla k Žiganu). IN smo se mal igrali, pa brali pravlice in potem grem jz pripravljat zajtrk, jih hočem poklicat k mizi, pa vidim, da je Žiga iz rože po celi dnevni nametal zemljo in seveda v usta, po obrazu, povsod,... Ga primem, nesem v kopalnico,umije, in potem v stolčka in komi nekak uspem tisto zemljo iz vseh koncev in kotov pomest. Seveda so bili že lačni, so mi skoz neki tupli in sta si tavečja sama nalila čaj, sem lahko še mizo in po tleh obrisala. Potem mi uspe nekakse usest k mizi in jemo zajtrk se pogovarjamo, smejimo,...Evo se najemo, fanta pospravita z mize in ju vprašam s čim bi se igrali in rečeta z vlakom in ju prosim, naj ga kr pripravita in začneta sestavljat, jz pa pomijem po zajtrku in pridema z Žiganom zraven. Pa sta bila Žiga iun Luka (ta večji)zraven mene v kuhinji in sta se igrala na tleh, Jureta pa sem vprašala, če more lzulat ali kakat, pa je rekel da ni treba, da se gre igrat. In jz pomivam posodo in gledam kk se igrata na tleh, ko mji kr naenkrat vklopi, da je čudno tiho v pisarni. IN grem gledat in je Jure kakal in ker je bil v pižami in ni imel hlačk je kakec padel na tla in je vse razmazal po tleh, po stolu, po omari, po uni klopi za telovadbo,..... Sem kako minuto samo stala, potem pa lepo v bano z njim, seveda sem morala Žigana imet zraven, ker ni bilo varno, kaj bi spodaj naredil. Sem ga komi umila in potem sem še pisarno ene pol ure čohala, ko mal zmešana. Sem ju samo pošibala, da sta se šla oblečt in smo šli ven. Pa je bilo zunaj kr precej mrzlo ampak sem mogla bit ene 45 min sam v kratkih rokavih, da sem se mal shladila. In ura je bila šele 9. Zdej se smejim, takrat bi se bila pa najrajš v posteljo poknala in prespala dan. No, naslednji dan je bilo bolje in sem imela tudi jz več energije. Zdej, ko sta doma mi je prav fajn, da še izkoristimo tele lepe dneve in smo kr od ene 9-ih zjutraj zunaj pa pridemo not pojest kosilo in greta malo v posteljo počivat, toliko, da se malo vležeta in potem knjige gledata pa se pogovarjata, jz dam Žigana spat in potem gremo spet ven in smo nekje do 18-ih spet zunaj!mI JE RES ZAKON, KO JE ŠE TOPLO. VIJOLICA, tudi midva živima skupaj z njegovimi starši in smo prijavljeni kot svoje gospodinjstvo. Res pa ne vem, ali gledajo pri vrtcih na vse člane, če je eno gospodinjstvo ali samo vas. To je res najbolje malo preračunat. NENA, super za mini medene tedne!!!!!!!!!!!BRAVO!!!!!!!!! Res super za vaju, da sta si jih vzela, otrokom pa itak nič ne fali, ker takrat stari starši še trikrat bolj skačejo okrog njih. Glasba: ta večji je skoz bil čist zmešan na TV GOlica. Nobene risanke ni gledal, sam da je lahk to poslušal. Pa igral je zraven na trobento, moja mamca mu je kupila harmoniko. Res, čist zmešan, medtem, ko otroških ni hotel kaj posebej poslušat. Ta drugi skor ne posluša te glasbe, ampak ima zelo rad otroške pesmi. Razen če je v spotu zraven traktor, potem pa mu je vseeno, kakšna muzika je, sam da je traktor!!!!!!!!!!!!!!! Žiga pa ima rad glasbo, všeč mu je še pojemo ali kadar mu jz pojem in plešema, ampak a uganete, kaj je pa zakon!? NOGOMET!!!!! jZ SEM PRECEJ NA NOGOMET in sem gledala junija prvenstvo. Seveda če je šlo skoz. Zaradi tega nismo bili not, če pa smo bili, sem pa imela prižgano televizijo. Kar drugače ne dovolima in televizije razen zvečer, ko grejo spat ne prižgea, razen za kako risanko. In enkrat sem neki mogla it in je edino to , da je imel moj na nogomet prižgano pomagalo, da Žiga ni jokal. In zadnjič, kak mesec nazaj se Žiga začne zvečer na polno jokat.. Prvič v vsem tem času. Pa ni nehal jokat. Ura je bila nekje 21.30, je še kr jokal, pa ni pomagalo dojenje, nošenje, petje, zibanje, da sem ga dala na tla, da bi se igrala, še bolj jok. Sma šla v spalnico in sem ga dala na posteljo, da bi se tk crtlala, spet še bolj jok. Res, čveč kot eno uro. Je prišel moj in ga je vzel, ga je vstran potiskal, se k meni obračal in ni hotel nič. Pa sem začela študirat, kaj je že pomagalo. In prižgem televizijo, poiščem nogomet in je nehal jokat v trenutku, gledal, kaj se dogaja, se naslonil na mene in kje v 5-ih minutah zaspal. Evo sečez dobro uro spet zbudi v joku, sem ga spet nosla, pela,... nič ni pomagalo. Sma spet šla v dnevno, prižgem nogomet, se je spet umiril in zaspel in potem je spal nekak celo noč. Kar se glasov tiče ima naš polno enih zlogov in se ful pogovarja s kako igračo pa oponaša ta večja, in ploska, ko mu rečem bravo, bravo. Včasih pomaha za pa-pa. In odkimuje z glavo, ko ima dost za jest, tk da se mu pomoje potem kt malo moti, tako odkimuje. Drgač pa piha ko mačka (in ne hecam se), kadar je nad čem navdušen. Ko vidi igračo, ki mu je všeč, začne kazat proti nje in piha ko muca (tk nekak se sliši kot PHEEEEEEEEEEE) :) jZ SE vsakič prav smejim zraven in mi je ful fajni!!!!!!!! Evo, zdej je pa res že cajt, da grem spat, upam, da se bom kaj bolj pogosto javljala!! Lep teden in veliko pikapok za vse bolane!!!!!!!!!!!!!!!
|