|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
14.7.2012 21:22:25   
Auri
Beti, ce se dobro spomnim je do danes v Rovinju.

Evo, pa mi je uspelo uspavat mojga fanta:) od kar uvajam GH ne morem nic vec predvidet kdaj bo zaspal ... Koliko casa bo spal ... Kdaj se bo zbudil, da bo jedel. user posted image

Drugi teden imamo posvetovalnico, me zanimajo mere. Sem brala na Fb mere drugih malckov .... Vsi neki velikani. Moj ima 8kg okroglih ...dolzina pa ne vem koliko. Okrog 68cm verjetno.

Kimica s kilazo in velikostjo smo zelo blizu. Jaz sem tudi v mini formatu 161cm.

Matkurja sem premislila o ajrobiki. Grem zadnji teden v avgustu, ko se zacne v NG. Sedaj bo itak dopust. Mi pa res manjka gibanje, komaj cakam.

Drugi teden pustimo prvic v varstvu malega. Greva na poroko pa ga ne bova vzela s seboj. "Malo" me skrbi kako bo, ker ni navajen. Bo uspelo mami ga uspavat user posted image . Kaj bo, ko se zbudi ponociuser posted image Mleko imam ze izcrpano in zamrznjeno (hrana ne bo problem). Edino a se ze, ce en dan ne dojis
pozna na mleku? Eh, kompliciram, vem.

Trnuljcica, tvoja pa je res en dobrovoljcek in zellooo motoricen dojencek. Moj, ce ga kdo pogleda se Posmeje in se hitro obrne proc ... Izgleda kot, da ga je sram.

Ronja cestitke za prvo kasico ... Jaz mu tudi dajem iz domacega vrta. Kaj, ko mu ni nic vsec razen marelice, slive, bucke in blede user posted image . A zelenjavo lahko mesam z mojim mlekom? Kako bo to izgledlouser posted image da prekrijem malo okusa z zeznanim.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
14.7.2012 21:59:55   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Trnuljcica, tvoja pa je res en dobrovoljcek in zellooo motoricen dojencek. Moj, ce ga kdo pogleda se Posmeje in se hitro obrne proc ... Izgleda kot, da ga je sram.

Prvi je bil tudi motorično zelo napreden. Pri 6 mes je sedel sam (imam slikce) na stolčku, pri 7 pa stal in hodil (začetki) ob opori. Plazil je veliko kasneje kot ona. Zato pa je bil nejevoljen že od rojstvauser posted image
Rada se imasta pa zelo. Neverjetno. Pa tako različna karakterja. Mogoče bo to super- ona ga bo držala dobre volje, da ne bo samo cvilkaluser posted image
...

Par dni nazaj mi je bilo prav neugodno kako zelo me je ena ženska gledala na plaži... Potem, pa je prišla babica, z očitno njeno dojenčico, in mi je bilo jasno... Me je vprašala (kot vsi) koliko je mali star (tu so mahnjeni na fante- čisto vsi to rečejo- tudi če je rozauser posted image - ona pa prav punčkast obrazek...), pa sem vprašala, če misli starejšega, ona pa ne mlajšega... Jaz pa punca je 6. Ona pa: Neverjetno, moja je več kot 1 mes starejša, pa ne počne pol tega...user posted image
No, mal je tudi v tem, da sta si jo oni dve, 2 uri samo podajali po rokcah na plaži, mojo sem pa jaz non stop lovila po tleh (neverjetno kako zanimive so tuje brisače, natikači, torbe)...user posted image Ob tem pa sem nadzorovala kaj starejši počne v vodi, ob obali...
Mal me tole: Za vse sama zadnje 10 dni že zdeluje... Sem fasala tudi angino in sem na atb že 3 dan. Itak stres. Komaj čakam, da moj pride. Še 5 dni...

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
14.7.2012 22:12:29   
trnuljčica
Auri a če boš cel dan in večer odsotna si ne boš nič črpala? Pomoje zna biti problem pomankanje ,praznjenja,. Ok, tu nisem ziher koliko gh tvoj dobi in koliko mleka spije. Ker moja je 95, 9 % na mleku in bi mi bil to pač problem...
Poznam pa nekaj kolegic, ki so šle občasno za večji del dneva, na kakšno izobraževanje, pa ni nobeni zaradi tega mleko pošlo. Tudi, če bi se produkcija malo znižala, bo mali to uredil, naslednja 2 dni. Pomoje ne bo večji problem.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
15.7.2012 9:58:19   
ronja
A zelenjavo lahko mesam z mojim mlekom? Kako bo to izgledlo

Komot, celo priporočljivo je baje - oz. tako je v večini kuharic za dojenčke, kar sem jih sama brala... Pri bolj trdi zelenjavi tako moraš dodat tekočino, sicer se ne da zmiksat, ker je presuho - pri bučkah tega problema seveda ni;). Lahko pa tudi razredčiš z vodo, pa bo okus bolj mili. Jaz sem to večkrat delala, ker se mi ni dalo črpat mleka...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
15.7.2012 10:01:19   
ronja
Prvi je bil tudi motorično zelo napreden. Pri 6 mes je sedel sam (imam slikce) na stolčku

A ni to normalno? Moji so vsi trije sedeli pri 6m. NO, svit jih še nima, sedi pa že. Plazi se pa še ne. Dobrovoljen je, če ga ma kdo v rokah, sicer se pa pritoži, če smo ga pozabliuser posted image

auri, na poroki si vsaj malo izčrpaj, pa bo.

Neposredna povezava do sporočila: 2955
15.7.2012 11:42:59   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Prvi je bil tudi motorično zelo napreden. Pri 6 mes je sedel sam (imam slikce) na stolčku

A ni to normalno? Moji so vsi trije sedeli pri 6m. NO, svit jih še nima, sedi pa že. Plazi se pa še ne. Dobrovoljen je, če ga ma kdo v rokah, sicer se pa pritoži, če smo ga pozabliuser posted image

Seveda je. user posted image A mislila sem kot sveča pri 6 mes 0 tednov. Sam brez zalaganja s čemerkoli. Na stolu( slikan celo na stolu brez ročk ob strani). Saj ona tudi sedi že 2 tedna. A ne tako ravno. Pač vsede se med plazenjem, se poigra in gre dalje. No, kakorkoli, ona pri 6 mes že cel mesec plazi, on pa je takrat pač bolj obvladal sedenje, plazil pa ni. Je pa zato naslednji mesec že hodil ob opori. No, kot kaže bo ona tudi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
15.7.2012 17:01:09   
ronja
No, saj tako sedenje sem mislila - da pač ravno sedi. Svit se sicer še včasih zvrne, ampak itak še ni 6m star;). Sedi pa sicer čisto ravno, kot sveča, pa tamalidve sta bili isti in sem mislila, da pač to to pomeni - zalagat so itak rekli, da jih ne smemo... Plazi pa še ne, onidve sta začeli pri 9m, po propisih:D, bomo videli, kako bo mali...

Sem home almost alone (samo Svit), je lubi malidve glihkar odpeljal k babi n dedu mal na obisk, pa po mleko so šli... Svita mi je pa ratalo uspavat! Bravo jaz, hehe. Vsaj za 10 min mam mir, hehe.

Neposredna povezava do sporočila: 2957
15.7.2012 17:28:38   
Matkurja
Naš pa še ne sedi sam. Se prevrne na stran ali pa naprej. Bo že, a ne?

A je katera že dala rumenjak svojemu otročku? Meni je pediatrinja svetovala, da ga lahko tudi v mleko raztopim. A mislite, da bo to oK?

Auri, tudi prav za aerobiko. Jaz sem ti samo omenila.
Mi smo Lojzeka že pustili v varstvu od popoldneva pa do zgudnjih jutranjih ur in je blo vse OK. Samo jaz ne dojim, saj veš. Je pa zanimivo, da gremo tudi mi v soboto na poroko. Samo mi vzamemo našega pokovca s sabo. Dokler bo, bo, pol bomo šli pa domu.

O TEŽI pa ne bi jaz nič pisala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
15.7.2012 17:31:12   
Matkurja
SM pozabila. Ronja, sem naredila zadnjič polovični semifredo iz kulinarike in dala samo dva vaniljeva sladkorja (sem improvizirala, ker nisem imela vaniljevega stroka) pa pol temne gorenjke s pomarančo sem sesekljala not. Njami. Nikoli več ne naredim polovične. Sicer ni bil tko puhat, kot bi pričakovala. Se mi smetana ni hotla stepst v trdo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
15.7.2012 17:35:19   
ronja
Bo že, a ne?

Itak, saj se mu nikamor ne mudi. Fajn je, ko tako stabilno sedijo, da ga lahko odložiš na trda tla, ampak potem se ti pa kmalu kam potegnejo, pa moraš spet skoz gledat:D... Tak da - se niti ne mudi, hehe. Saj si vsakega napredka svojega otroka vesel, jasno, samo vsak korak k samostojnosti navadno prinese malo več "problemov", kaj vse moraš pazit, da se mu ne znajde v dosegu...

Svita razen očiju še nisem pustila - pa še njemu ne za več kot 2-3 ure... Se pač doji in nimam kaj, sem "privezana"user posted image , to je pač slaba lastnost dojenja (se spomnim, kako mi je bilo noro, ko se je Lejla nehala dojit in sem končno lahko nekam šla in se ne sekirala:D - to je bilo lani junija, mimogredeuser posted image , sem bila že lepo noseča s Svitom in zato nisem mogla glih uživat te svobode - ker sem pač bruhalauser posted image ).

Matkurja, ne sekiraj se za težo, pravijo 9 mesecev gor, 9 mesecev dol. Pa zdaj bo poletje, pa solatke, pa ne paše tako težka hrana, pa šport (plavanje itd...), pa bo nekaj že šlo dol, sicer so pa zaobljene punce meni vedno bile lepše, če te to kaj potolaži:). Itak same sebe vidimo precej drugače, kot nas drugi;). Po moje si prav fejst punca:).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
15.7.2012 17:40:12   
ronja
Hehe, ja polovični sladoled je tudi pri nas prepovedan:D. Dvojna količina, to je pa dobrodošla, hehe. Semifredo je fajn, ker ga narediš brez mašicne. Je pa fajn, da je vse dobro stepeno: smetana, beljakov sladek sneg in rumenjaki z dodatki in potem moraš res zelo rahlo vmešat vse skup, da mehurčki ne popokajo in ostane rahel. Jaz ravno gruntam, kateri sladoled naj si zdaj vzamem... Bom počakala lubija, da bo taprava uživancija:D.
Sicer sem pa včeraj gledala za avtomate za točeni sladoled, to bi mi rabili doma:D. Sploh zdaj, ko nas bo 5 jedcev kmalu:D.

No, evo, mojih 5 minut je danes... en fant me že objema... na žalost ne tisti, ki sem ga hotla:D (Svit se je zbudu)

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
15.7.2012 18:42:19   
Auri
Sva ga mislila vzet s sabo. Samo bomo cel dan po avtu. Najprej na civilno poroko na slo obalo, potem cerkveno nekje v istri na hrvaskem in nato spet vecerja drugje ob obali na hrvaskem. Sva se odlocla z MM tako, da ne bo cel dan v avtu s klimo.
Nisem niti pomislila, da bi lahko jaz imela probleme z necrpanjem :) hehe, bom ze poskrbela. Nekje okrog 12 ga pustimo....ponoci pa pridemo nazaj oz. Zjutraj verjetno ga prideva iskat.
Matkurja: vem, da si samo omenila....samo mi je fajn zadisalo.

Lep preostanek weekend-a.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
16.7.2012 12:06:56   
kimica86
Lep pozdravček iz vročega Ankarana user posted image No, hvala bogu za to burjo včeraj, ki je prinesla bolj sveže jutro in je bilo super uživati ob odprtih oknih in brez klime user posted image user posted image

Mi tudi gremo na poroko to soboto in prav mi je muka, ker bova vlekla še tamalo s seboj.. Ma HB, da se začne šele ob 17h, tako, da bomo bili max. 2 urci tam, ker morava tamalo do 21-22h spravit spat (pred tem jo morava še okopat, previt, nahranit in uspavat), ker moramo vstat ob 3:30, saj ob 5h štartamo na morje..

Ma, če ji ponudim vodo med obroki, jo tudi zavrača, ker je sita in noče več čisto nič spravit vase.. Ali pa če imam srečo zaspi, tako, da ji vode ne morem ponuditi..

Je pa Alina danes groznoooooo sitnaaaaa.. Res ne vem kaj ji je.. Nikakor ne more zaspati, a vedno zjutraj, ko se zbudi med 7-8h, okrog 10h nazaj zaspi za kašno urco ali pa dve.. Ko je končno zaspala, s eje čez pol urce zbudila, ker se je imela za pokakat.. Ji dam za jest, noče, ji dam za pit noče, jo nosim po rokah, noče.. Ufaaaaa, ko bi jaz vedla kaj ji manjka user posted image user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
16.7.2012 14:39:05   
Matkurja
kimica, berem na FB, da ponucaš ful hladilnega mazila. Jaz imam še skoraj čisto polno šalčko kreme (vzorček smo dobili v paketu v porodnišnici, se zdele ne spomnim imena). No, jaz sem jo pred porodom kupila, točno tako, vendar večja pakunga in sem jo mogoče ponucala en cm. Pa tudi namažem skoraj vsakič. Samo piše tanko plast.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
16.7.2012 14:44:22   
Matkurja
Auri, kdaj pride spet kako tisto obdobje za naše malčke? Sem knjigo vrnila v knjižnico ne da bi si kam zapisala.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
16.7.2012 14:56:03   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

kimica, berem na FB, da ponucaš ful hladilnega mazila. Jaz imam še skoraj čisto polno šalčko kreme (vzorček smo dobili v paketu v porodnišnici, se zdele ne spomnim imena). No, jaz sem jo pred porodom kupila, točno tako, vendar večja pakunga in sem jo mogoče ponucala en cm. Pa tudi namažem skoraj vsakič. Samo piše tanko plast.

Ja, jaz ga kar porabim.. Ne vem koliko veliko šalčko imaš ti, jaz kupujem 150ml in mi traja max. 10dni.. Pa ne namažem toliko, da plava v kremi.. Jaz tamalo previjem cca. 5-6x dnevno (odvisno kolikokrat se pokaka in odvisno koliko pač mleka spije, da ni full polulana).. In vsakič namažem, ker se bojim, da ne dobi kašne izpuščajčke..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
16.7.2012 15:07:57   
Auri
Matkurja: user posted image nasa 2 sta ravno med enim tem obdobjen .... A si kaj opazila.... Jaz jauser posted image . Ma ni neke hudobije, vse mine.
25.-27. Teden: gotovo ste v zadnjih tednih preziveli veliko lepih trenutkov z zadovoljnim in nezapletenim dojenckom. Toda zdaj je pred vami naslednji korak. Otrok se zacne nenadoma zavedati povezanosti ljudim predmetov in samega sebe: primerja in opazuje, razume preproste ukaze ("ne", "pridi") in tako ustvarja povezavo med besedami in dejanji. Prav nic mu ni sec, ce ga mama pusca samega. Stojite mu ob strani - igrajte se skrivalnice in prepevajte z njim.

Naslednji zagon rasi naj bi bil sele v 36. Do 40.tednu.

Jaz uporabljam Sudocrem ali nekaj podobnega.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
16.7.2012 15:30:33   
pinia30
Zdaj ratujem zaskrbljena glede GH, ker naša pleničarka ne je NIČESAR. Sprobali smo koren, bučke, krompir, cvetačo, riž in po vsem se ji kar bruha user posted image . Hrano skuham v soparniku in malenkost razredčim z vodo in itak NI OKUSNA ampak kaj naj user posted image user posted image . Pri 6,5 m ne pojemo niti cele žličke!!user posted image
Po očetovem prigovarjanju sem ji ponudila borovnice in to je edino kar sploh poliže in potem sploh še odpre ustka, ker pri ostali hrani jo moram prav prosit, da jih odpre user posted image .
Ali hrano kaj 'začinite' ali bi mala vseeno lahko jedla samo kuhano v sopari?
Žalost no.user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
16.7.2012 15:50:36   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

Zdaj ratujem zaskrbljena glede GH, ker naša pleničarka ne je NIČESAR. Sprobali smo koren, bučke, krompir, cvetačo, riž in po vsem se ji kar bruha user posted image . Hrano skuham v soparniku in malenkost razredčim z vodo in itak NI OKUSNA ampak kaj naj user posted image user posted image . Pri 6,5 m ne pojemo niti cele žličke!!user posted image
Po očetovem prigovarjanju sem ji ponudila borovnice in to je edino kar sploh poliže in potem sploh še odpre ustka, ker pri ostali hrani jo moram prav prosit, da jih odpre user posted image .
Ali hrano kaj 'začinite' ali bi mala vseeno lahko jedla samo kuhano v sopari?
Žalost no.user posted image

No, sem vedla, da se bo oglasila kašna mamica, ki obdeluje hrano v soparniku.. Hrana prekuhana v soparniku ima manj okusa kot prekuhana v loncu.. Ker, ko se hrana skuha v loncu, je kuhana v vodi in v tam so tudi vsi vitamini in sokovi, ki pač pridejo iz zelenjave.. Meni je žal, ker moram to povedat, ampak tudi jaz ne bi jedla zelenjave prekuhane v soparniku (PA SEM POSKUSILA in je za bruhat, res).. Poskusi tudi ti in če bo tebi ogabno, kako šele bo njej..

Borovnice pa jaz ne priporočam, ker zapirajo in to fullllllll..

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
16.7.2012 15:58:37   
Auri
Pinia: kaj pa ce bi s sadjem poizkusila. Moj tudi poje samo par zlick. Samo slive, marelice, bledo in bucko poje nekaj gramov. Vse ostalo dobesedno pluva (krompir, korenje, brokoli, grah). Bom videla kaj rece v sredo na posvetovalnici. V torek bo pa 6 mesecev dopolnil.

Imam kuponcke od Dm-ja za mleko hipp combiotic , ce katera uporablja
ji lahko posljem.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
16.7.2012 16:32:55   
trnuljčica
Matkurja brez skrbi, vsak bo sedel, shodil... ob svojem času. Kot je Ronja rekla več aktivnosti user posted image pomeni tudi več naše aktivnosti.user posted image Naša zaspanka je prespala vse noči, sedaj pa se dva meseca zbuja nekje na 2 do 3 ure. Predvčeraj na 1 uro... Včerajšnja noč je zgledala tako : 2 x z zaprtimi očmi plazila( z glavo zabijala) v stransko mrežo prenosne posteljiceuser posted image in se jokala od zaspanosti seveda, 1x je sedela in se jokala z zaprtimi očmi, ob 2.30 pa je stala v prenosni in se držala ob stranici in se seveda jokala...user posted image Tele aktivnosti jo tako okupirajo, da ji še ponoči ne dajo miru... Tistih zbujanj do 23 ne štejem ,ker se zbuja zaradi hrupa otrok na dvorišču.

Včasih si mislim, da je hb še večinoma dojena (po njeni želji) in nimam še s tem (tukaj )dela. Ker mi prav paše, da poje samo tako malo 1 x dnevno in sem na plaži, v mestu, na igrišču brez slabe vesti, da ji kratim jesti gh zaradi najinih aktivnosti z malim user posted image ...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 16.7.2012 16:35:42 >

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
16.7.2012 16:42:10   
trnuljčica
Pinia moja je še teden nazaj pojedla komaj eno malo žličko, sedaj pa občasno tudi dve ali tri. A ne vsak dan. Tudi starejši je začel boljše jesti šele po 6,5 mes. Tako, da me ne skrbi. Ker ko se mu je odprlo, ni nehal.user posted image Večinoma pa ji dajem sadje(največ poje če so breskve, marelice in melona). Redkeje zelenjavo. Občasno riž ali polento.

Neposredna povezava do sporočila: 2972
16.7.2012 16:48:37   
pinia30
Zdajle sem ji pripravila rdečo peso in jo kar ližeuser posted image ...mi bomo na borovnicah (male ne zapirajo) in rdeči pesiuser posted image

hvala Auri in Trnuljčica user posted image , bom probala s sadjem, poročam.

Neposredna povezava do sporočila: 2973
16.7.2012 19:09:38   
trnuljčica
Jaz ji bom jutri tudi dala malo borovničk za probat. Sem jih ravno danes kupila za starejšega. Zlasti ker je danes imela vročino in je 3 x odvajala. Verjetno so zobki, ker je grozno, kaj vse bi si stlačila v usta, a lahko je tudi moj atb.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
16.7.2012 21:13:26   
beti 1
Se samo na hitro javim. Smo preživeli vroče počitnice v Rovinju, danes zapravli malo bogastvouser posted image za šolske potrebščine user posted image  in spakirali starejša dva na dopust k babici in dedku. Ju3 me čaka še en naporen dan, potem bo pa kaj več tudi od mene.

Trnuljčica: hitro okrevanje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......