|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
11.7.2012 22:35:33   
trnuljčica
Violica imaš zs.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
12.7.2012 14:33:47   
Auri
Kaksna lepa noc je za nami user posted image
user posted image je spal od 18h do 7h. Jedel je ob 23.30 in 4.30user posted image user posted image user posted image . Mu je manjkalo spanja. Prejsnje dni se je zbujal ob 4h zjutraj. Ne vem kaj ga je matralo. Mislim, se ni zbujal za jest ob 4h ... Se je prav zbudil, pripravljen na nov danuser posted image Vmes pa jedel 3x. Saj sem navajena,da je 2x, 3x na noc .... Samo ponavadi je spal od 21h do 8h.
Bomo videli kaj bo danes ... Se ne sekiram.

Tudi jaz se priblizujem mojim 50kg. Se 2kg. Poooooocasi, a vztrajno gre dol, brez dodatnih substanc:) ....z dojenjem verjento. Uvajanje GH nama ne gre ravno dobro, tako, da se se veliko doji. Bomo vidli kaj rece drugi teden na posvetovalnici. Najbolj me skrbi zelezo pri malcku.

Vijolica v enem odgovoru na mon-u ( pedjatrija) je p. svetovala, da gluten se zacne uvajat z gresom. Vpisi v google " kako uvajati gluten" pa bo vrglo kar nekaj rezultatov.

Lep dan vsem

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
12.7.2012 22:15:27   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Mu je manjkalo spanja. Prejsnje dni se je zbujal ob 4h zjutraj. Ne vem kaj ga je matralo. Mislim, se ni zbujal za jest ob 4h ... Se je prav zbudil, pripravljen na nov danuser posted image

Moja tamala se tudi že cca. 1 teden-10 dni zbuja med 4-5h ponoči pa e vem zakaj.. Pa ji dam dudo v usta in se mantram nekje pol urce, da jo zaprav prime in potem spi dalje še 2-3 urce.. Pa žejna mislim, da ni, ker mi itak čez dan noče spit več kot 20ml vode, ker ji ni všeč okus vode user posted image Pa tudi čaja ne.. Lačna tudi ne verjamem, da je, ker, če ne bi se še naprej jokala in ne bi mogla zaspat..

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
13.7.2012 0:26:44   
kokosh
Naš ima pa rad vodo, ampak kar iz skodelice. Spije včasih tudi pol skodelice (kavne). Mu je pa sploh hecno, ko škreblja z zobkom po robu. Kar čez noč preklopil na intenzivno gibanje in se preobrača kot za stavo, dviguje trebuh in/ ali rito in se s koleni skuša porivati naprej.

Pa še eno vprašanje - je katera od vas že prestavila malčka v tripp-trapp? Sicer je malce zgodaj (še) ... Sama sem dokupila stokkejevo naslonjalo in lok. Eksperimentalno sem že posadila notri, ga v bokih založila z zloženimi brisačami in je nekaj minutk res lepo pokončno sedel, potem se pa utrudil in začel "viseti", tako da ga hraniti v stolčku še ne morem. Mu je pa zelo všeč!

Kimica - čestitke za izgubljene kg. Sama sem na prednosečniški, ampak mi do idealne teže za mojo postavo manjka -5 kg. Bodo že skopneli, na silo nočem hujšati, sploh pa ne z nenaravnimi čarovnijami. Nič belega kruha, riža, testenin in sladkarij, pa bo šlo ob podpori gibanja (pol ure teka vsak drugi dan, trebušnjaki vsak dan). Moram pa priznati, da izvedba šepa.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
13.7.2012 8:32:23   
Matkurja
Kimica, kako pa veš, da ji ni všeč okus vode? Mogoče pač ne nuca tolko tekočine.
Naš pije na flaško s kljunčkom. Saj iz kozarčka bi tud, ampak sva oba malo nerodna in pol je za preoblečt, tolk je moker.

Kokosh, jaz našega futram že par dni v triptrapu. Ma sej ne sedi še čist, ampak če ga malo spodložim je ok. Saj sadno kašico ful hitro poje, tko da ne trpi lih. Mu pa ritko bolj naprej povlečem, pa se ne prevrača naprej.

Blagor vam za izgubljene kilograme. Moji še kar stojijo. No, zdaj se ne tehtam več, ker se pol samo slabe volje. Sem pa začela ta teden z aerobiko, dvakrat na teden. Pa malo manj probam pojest. Ah klinc, jaz sem že od malega debela.
Auri, ti pa itak nimaš več kam shujšat.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
13.7.2012 10:45:59   
Matkurja
Kaj pravite o tejle kremi za sončenje? http://www.bio-trgovina.si/veganska-kozmetika/soncne-kreme-in-lotion-po-soncenju/eko-baby-krema-za-soncenje-zf-45-50ml.html

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
13.7.2012 12:06:16   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Kimica - čestitke za izgubljene kg. Sama sem na prednosečniški, ampak mi do idealne teže za mojo postavo manjka -5 kg. Bodo že skopneli, na silo nočem hujšati, sploh pa ne z nenaravnimi čarovnijami. Nič belega kruha, riža, testenin in sladkarij, pa bo šlo ob podpori gibanja (pol ure teka vsak drugi dan, trebušnjaki vsak dan). Moram pa priznati, da izvedba šepa.

Hvala, hvala user posted image No, meni do moje idealne teže manjka samo še 3,5kg user posted image Visoka sem 160cm, zato bi morala imet 50kg za idealno težo.. Pred nosečnostjo sem jih imela 49kg, ampak, če ostanem na 50kg bom prav tako zelooo zadovoljna.. Čeprav mislim, da bom prišla na 52kg in tam ostala, ker mi je v bokih ostalo (so se pač kosti razširile in verjetno vse nazaj na svoje mesto ne bo šlo).. Kakorkoli, glede na to, da sem imela pred porodom 69kg in jih imam sedaj 53,5, sem več kot zadovoljna user posted image Mahhh, jaz testenine, riž in sladkarije jem, a vendar v zelooo zmernih količinah.. To sem od vedno jedla in ne bom nehala jest.. RTes pa da sedaj jem polovične obroke..

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
13.7.2012 12:08:40   
ronja
Ojla, mi smo spet zdravi!!!!user posted image user posted image user posted image Kar pomeni, da se Svit ne doji več na vsake pol ure ponoči in sem jaz spet naspana, lubi je spet v službi, ma, life is beautiful!
Sicer je mali dobil v sredo svojo PRVO KAŠICO!!! Bučkino. IN jo je kar lepo jedel:) Včeraj je spet dobil bučke in danes bojo spet, jutri pa verjetno kaj novega:). Pa ni več samo dojenček, hehe.

Včeraj sta šli punci na obisk k Ronjini prijateljici in sva šla z lubijem na sprehod - sama (no, s Svitom v vozičku, ampak 1 otrok skoraj ne šteje.D). Je bilo prav čudovito! Sicer še nisva čisto prebolela svoje sanjske hiške, ampak j* ga, gledamo dalje.

V tor. je imela tudi Lejla pregled za rokico in bo imela gips predvidoma samo 3 tedneuser posted image , ne 4 kot so najprej rekli:). Sicer niso nič slikali niti kaj pogledali, ampak sem za, da bi bilo vse ok. Mala tudi res ni nič jamrala, tudi zateklo ji ni kaj dosti, pa res kar dobro prenaša, edino malo bolj ej bila tečna, sploh vroče dni. To je zdaj tudi ful boljše.

Danes gremo v knjižnico, popoldne pride Ronjina prijateljica in bomo delale domače kornete za sladoled,v hladilniku pa čaka, da ga zamrznem (oz. da kupim smetano) temno čokoladni sladoled, v zmrzovalniku pa ostali: stračatela, pistacija, kikirikijevo maslo in breskov zmrznjeni jogurt. Tako da računam, da bojo zadovoljne:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
13.7.2012 12:12:01   
ronja
Kimi, čestitke za težo! Moja je zdaj tudi ok, imam dobrih 54 kil in toliko mi je tudi čisto normalno za poletje - visoka sem 168 in manj se mi zdi, da mi niti ne paše, se mi začnejo obrazne kosti videt in to mi je grdouser posted image . Se pa po moje res pozna dojenje - če račuate, da sem morala jaz sproducirat najprej Svita s 4 kilami, ko je na svet prišel, pa potem še od tam do danes, ko jih ima skoraj 9 kil... od nekod je to pač moralo prit. Je praktično, ker se lahko nažrem banana splita sredi noči, hehe. Ja, vem, cuker pa to... ampak zdaj ni noben od mene odvisen, pa tudi po moji hrani nisem mela nobenih težav, tak da se ne sekiram preveč (to itak slabo vpliva na cuker hehe;).

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
13.7.2012 12:12:51   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kimica, kako pa veš, da ji ni všeč okus vode? Mogoče pač ne nuca tolko tekočine.
Naš pije na flaško s kljunčkom. Saj iz kozarčka bi tud, ampak sva oba malo nerodna in pol je za preoblečt, tolk je moker.

Ker ji vedno dam za pit, ko je lačna, ker komaj čaka, da ji dam mleko po flaški in začne vlečt kot zmešana in ko spije 10ml vrže ven cucelj in se začne kisat in jokat, ker ona bi rada mleko, ker je lačna user posted image user posted image

Kaj pravite o tejle kremi za sončenje? http://www.bio-trgovina.si/veganska-kozmetika/soncne-kreme-in-lotion-po-soncenju/eko-baby-krema-za-soncenje-zf-45-50ml.html

Jaz imam 2 kremi za tamalo: Od Eucerin in je res dobra in Uriage.. Sta res dobri kremi in nič škodljivi user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
13.7.2012 12:17:04   
sonček33
Oprosttie, ker smetim, amapk Ronjo edino takole dobiš - Ronja, kako ste? Te "lovim" povsod. kako Lejla? Čakam kakšn kuharski blog :) Uživaj s svojo družinico.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
13.7.2012 12:19:55   
kokosh
joj koliko je meni hecno brati vaše število kg (49, 53, ...)! Jaz sem na 75 (visoka 173) in je moja optimalna teža 70-72 kg. Z manj zgledam kot obešalnik z dvema lubenicama (če shujšam pod 70kg, postaneta prav žalostni) :D Se mi pa boki niso čisto nič razširili (še več - v rit sem shujšala in so mi prednosečniške hlače preširoke).

kreme proti soncu - ne uporabljam, sploh. Mali je čez poldne notri, ko gre ven, mu pa oblečem tanko muslinasto srajčko z dolgimi rokavi, pa seveda klobuček na glavo. Se mi zdi premajhen, da bi ga zastrupljala s kemikalijami.

< Sporočilo je popravil kokosh -- 13.7.2012 12:21:52 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
13.7.2012 12:20:08   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sicer je mali dobil v sredo svojo PRVO KAŠICO!!! Bučkino. IN jo je kar lepo jedel:) Včeraj je spet dobil bučke in danes bojo spet, jutri pa verjetno kaj novega:). Pa ni več samo dojenček, hehe.

Oooo.. user posted image za prvo kašico user posted image user posted image user posted image Alina je tudi bila navdušena nad bučkami.. Pa špinača in krompir sta ji tudi zelooo všeč.. Niti krompirjevo. korenčkove kašice se ne brani, čeprav ji bom sedaj par dni ukinila korenček, ker fulll trdo kaka in se fullll mantra (dela pa kozje kroglice) user posted image user posted image Snoči se je celo jokala med kakanjem, ker jo je zgleda bolela ritka, ker je to bilo že 3 kakanje v istem dnevu.. Bogicaaaa user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kimi, čestitke za težo! Moja je zdaj tudi ok, imam dobrih 54 kil in toliko mi je tudi čisto normalno za poletje - visoka sem 168 in manj se mi zdi, da mi niti ne paše, se mi začnejo obrazne kosti videt in to mi je grdouser posted image . Se pa po moje res pozna dojenje - če račuate, da sem morala jaz sproducirat najprej Svita s 4 kilami, ko je na svet prišel, pa potem še od tam do danes, ko jih ima skoraj 9 kil... od nekod je to pač moralo prit. Je praktično, ker se lahko nažrem banana splita sredi noči, hehe. Ja, vem, cuker pa to... ampak zdaj ni noben od mene odvisen, pa tudi po moji hrani nisem mela nobenih težav, tak da se ne sekiram preveč (to itak slabo vpliva na cuker hehe;).

Hvala, hvala user posted image user posted image Oooo, pa saj ti jih imaš še manj od idealne, bravoooo user posted image
Ejaaaa.. Jaz bi tudi raje vidla, da bi tamalo na polno dojila vsaj 4-5 mescev pa žal nisem imela te sreče user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
13.7.2012 12:23:55   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

joj koliko je meni hecno brati vaše število kg (49, 53, ...)! Jaz sem na 75 (visoka 173) in je moja optimalna teža 70-72 kg. Z manj zgledam kot obešalnik z dvema lubenicama (če shujšam pod 70kg, postaneta prav žalostni) :D Se mi pa boki niso čisto nič razširili (še več - v rit sem shujšala in so mi prednosečniške hlače preširoke).

kreme proti soncu - ne uporabljam, sploh. Mali je čez poldne notri, ko gre ven, mu pa oblečem tanko muslinasto srajčko z dolgimi rokavi, pa seveda klobuček na glavo. Se mi zdi premajhen, da bi ga zastrupljala s kemikalijami.

Hehehehe user posted image user posted image Ja, tvoja idealna teža bi bila 62kg user posted image Do 67kg je še kao za idealno (torej +5kg).. Oooo, da bi vsaj jaz prišla z ritjo na isto kot pred nosečnostjo.. LKer, če ne bom morala 3/4 hlač zamenjat user posted image user posted image Še samo 2cm mi manjkata in bo super user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
13.7.2012 12:25:44   
kokosh
Kimica, morda bi bila to idealna teža za deklico s košarico B. Jaz imam (samo) malce večjo user posted image user posted image

Oz. ne - saj nekako štima : 67 kg za deklico z B košarico + 3kg dodatka košarico večje dimenzije = cca. 70 kg user posted image

< Sporočilo je popravil kokosh -- 13.7.2012 12:28:12 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
13.7.2012 12:35:05   
kimica86
Hahahaha user posted image user posted image user posted image Ne vem do kolikih let smatraš deklice user posted image
Jaz imam nekje med B in C košarico, odvisno od modela pa si ne predstavljam sebe, da bi imela konstantno npr. 57-58kg (toliko sem imela, ko sme prišla iz P).. Pa sem imela rit kot trokrilno omaro in mislim, da sem tam kar precej shujšala (zgubila cele 4cm) Bravo jaz user posted image user posted image
No ja, konc koncev, ti itak veš kako se počutiš v svoji koži in kako ti bo najlepše user posted image
In itak, preveč suho babnco tudi ni lepo videt- da so je same kosti.. Veš kako pravijo dol na jugu: BOLJE DA LJULJA NEGO DA ŽULJA user posted image user posted image Jaz se tega zaenkrat držim user posted image In je prav tako, ne pa da dragega zbada kašna kost user posted image user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
13.7.2012 12:51:33   
kokosh
No seveda, ampak razlika je od b-c (odvisno od modela) do e+ (odvisno od modela) :D

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
13.7.2012 12:54:21   
ronja
Ojla, sonček, hehe. Hvala, zdaj smo super, smo imeli pa res enih ušivih 14 dni... Ampak glavno je, da smo zdaj ok:) No, relativno, Lejla še ima gips, samo tega otroka ne moreš uničit - to bitje je res neverjetno (mal po mamici, se mi zdi - oz. tako pravijo:D): ne boš je sesul, ma ni šans! Se ne da, prava mala fajterka:)
Kuharski blog, joj, ja, moram malo sladolede poslikat... Pa danes mamo ribjo lazanjo... Trenutno pa sem malima oprala mini paradižnik iz dedijevega vrta in mini mocarelice in sta si naredili paradižnikova nabodalca, ki sem jih že dala enkrat na blog:).

Z manj zgledam kot obešalnik z dvema lubenicama

Haha, saj tako mene lubi komentira: da so me same joške, pa nič druzgauser posted image .

Krem za sončenje pri dojenčkih ne uporabjlam.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
13.7.2012 12:59:02   
carobella
Pozdravljene mamice

na vas se obračam v upanju, da mi bo katera lahko vsaj malo pomagala. Namreč sva starša študenta, partner je ravnokar izgubil službo, pozimi pa pričakujemo novega člana. Zato me samo zanima, če imate kaj oblačilic za novorojenčka odveč. vse bi mi zelo zelo prišlo prav.

oglasite se mi na zs,

najlepša hvala

B

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
13.7.2012 13:03:23   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ker ji vedno dam za pit, ko je lačna, ker komaj čaka, da ji dam mleko po flaški in začne vlečt kot zmešana in ko spije 10ml vrže ven cucelj in se začne kisat in jokat, ker ona bi rada mleko, ker je lačna user posted image user posted image

Ja sevede se zmrduje, če je pa lačna. Za pit ji daj med dvema obrokoma, večkrat po malo.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
13.7.2012 14:59:46   
vijolica2
Jaz bi tudi rada dala kake 4 kg dol, ampak ne gre. Oz. fulll mi paše jestiuser posted image FUl sem se spremenila po porodu. Prej nisem toliko jedla, sedaj pa mi skoz pašeuser posted image . Še med nosečnostjo neuser posted image . Bo treba malo pogledati kaj dam v usta, predvsem pa koliko.

Danes moj mali šteje 6 mesecev user posted image A ste že razmišljale o uvajanju glutena?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 13.7.2012 15:00:20 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
14.7.2012 8:37:14   
tix

jaz imam to kremo za bratca in je vredu.

kg- ojoj :) ronja na isto velikost imam več kot 10kg več user posted image če bi imela 60kg bi bil že nadluksus, se sicer sploh nimam za "debelo", samo kak cm manj tu pa tam pa tudi nebi škodoval user posted image  pa dojim še 100 na uro pa ne pomaga user posted image  je ško pa že precej dol odkar sem prišla iz P

vodo za pit bom tudi počas začela dejat, čeprav je z dojenjem vse bolj preprosto user posted image  najprej bom poskušala z lončkom kot pri starejšem, če pa spet ne bo šlo pa kar na kozarc

gluten - pri starejšem sem največkrat kuhala gres s suhimi marelicami

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
14.7.2012 10:36:16   
ronja
Tix, kaj se sekiraš - ljudje imamo različne postave, kar je enemu naravna teža, drugemu ni. Sem imela prijateljico, ki je bila več kot 10 cm manjša od mene, pa če je mela moje kile, je zgledala čudno - enostavno jo je pobralo v obraz, ker je imela naravno bolj hrušaksto postavo. Smo različni, pa ni eno boljše ali lepše -ok, razen ekstremov, ampak ti s 64 kilami vsekakor še nisi ekstrem. Sicer je najina idealna teža od 52 oz. 54 (po različnih tabelah;) do 62 oz. 68 kil. Tako da si lepo še znotraj območja "vse je ok"user posted image

mi gremo pa v lumpi park:)

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
14.7.2012 10:37:18   
ronja
A sem povedala, da je Svit v sredo dobil 1. kašico? Bučke, bio, iz dedijevega vrta:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
14.7.2012 20:34:41   
trnuljčica
Se že pozna, da se bliža sezona. Vedno več turistov. Na plaži bi se vlegli kar zraven... No, se kar vležejo zravenuser posted image Eh, ne maram julija in avgusta ... na morju mislim... Ampak letos se pač junij ni izšel zaradi nakupa nepremičnine...Sicer je najboljši ponedeljek- nikjer nikogar do 9 ih, ker so zmatrani od poti v nedeljo...user posted image

Mala je začela malce boljše jesti. Plazenje je že v celoti osvojila in se podaja na odkrivanje vstajanja ob opori. Je že bolj spretna kot teden nazaj. Se pozna, da je 3 x padla in se iz tega kaj naučila...user posted image Tudi ne stoji več na prstkih, ampak na celem stopalu... Sedi pa še zmeram nagnjena rahlo navzpred. Tudi to bo. Očitno nazadnje...user posted image
A moram povedat, da jo vsi občudujejo na plaži? Zlasti starši drugih malčkov. Spretna, pa še samo pogledaš jo, pa se ti nasmeji. Ma super je imeti takega dobrovoljčka. user posted image Čudno kako so si user posted image različni. Prvi definitivno več joče in cvili v enem dnevu, kot ona cel teden...

A Beti je na morju?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......