|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
2.7.2012 22:30:21   
trnuljčica
Beti vidim, da ste že napredovali glede nakupa, prodaje itd. Jaz sem rekla, da nikoli več nič ne kupim...user posted image A tehnično moramo še plačati garažo, ko uredijo zk. Joj, ko samo zk omenim, mi gredi kocine pokonci...user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
3.7.2012 9:31:55   
ronja
Ronja: saj veš, kako pravjo, ko ma user posted image mlade,... Ampak k sreči tud teh zmanjka. Upam, da jih je pri vas že.

Upam tudi jaz:). NO, za začetek sem včeraj našla mobi - v košari od bicikla, očitno mi je ven padel, ko sem šibala domov:). To je bilo edino mesto, kamor še nisem pogledala in hvalabogu je bil tam:) Saj se mi je zdelo u iber čudno,d a bi kdo tega šel sunit... Očitno je mobi pač crknil, ko me je oče klical, pa j emislil, da sem dol vrgla:D.

Ne preveč komplicirat zarad gipsa, prvih 10-14 dni naj mala res počiva,

Lejla počivauser posted image ? Mission impossible - ona je po mamici, non stop v teku, nje čist nič ne podere, nor frocek je! Včeraj je mela vročino in zlomljeno roko, pa sem jo morala skoz nazaj držat. Mala se sploh ne da ničemur!

potem bo pa po mojem uživala tud če greste na morje, verjetno še bolj kot doma, ker je ne bo toliko stvari spominjalo, kaj ne more. Ne moreš verjet, kolk prilagodljivi so lahko tako majhni otroci.

Ja, saj ona ni problem, problem sem jazuser posted image . Ona se ne sekira nič - je vprašala, kok časa bo to še morala met gor, sva povedala, da 4 tedne, je vprašala, če je to dolgo, sva povedala, da ja in je rekla:"o." in se šla naprej igratuser posted image . Saj pravim, da je ne podereš kar tako.
Na morje k dediju bomo že šli (verjetno pa ne prav dostikrat na plažo, ker v vodo ne bo smela), na pravo morje pa bomo počakali, da da gips dol. Do tja se furaš 1 dan z različnimi prevoznimi sredstvi in potem en dan nazaj, pa vlačenje vsega boga... Pa dol ni zdravnika (spljoh - razen kakega dopustnika, ampak ni bolnice ne zdja, ne nič...) - saj nisem panik, samo vseeno ne bi... Lahko pade, pa bomo rabili kaj in bo trajalo pol dneva, da pridemo... Pa potem nazaj se furat, da dajo stran mavec - in to z vsemi 3mi malimi... Veš, da se mi ne da za tistih par dni morja. pa tudi drago pride vse skup, da bi se furali sem pa tja, lubi pa tudi nima toliko dopusta, da bi ga stran metal.Vedno gremo tako, da smo najprej skup, da pač pridemo skup dol, potem gre on nazaj delat, pa pride spet čez teden ali dva (odvisno od mene in otrok, kako smo, pa od možnosti dopustov,...) Tako da če bi vmes morali še nazaj, bi morala sama vse tri pokat na ladjo, trajekt, vlak, vlačit po vročini po Reki,... za par dni več morja... Bomo šli rajši k dediju, je bolj komot:).

Sicer sem že prvo noč naredila plan, kaj vse lahko počnemo tu, da se ne bosta počutili prikrajšani (čeprav imam občutek, da se onidve sploh ne počutita tako, samo jaz seuser posted image ). Bomo počeli svašta, zaenkrat smo šli gledat lutke, Ano desetnico, na igrišče, gledat račke... kar je čisto ok za 3 dni, odkar ima gips gor:D.

Za tuširanje ji daš čez najlon vrečko,

To itak delamo, saj ne more bit pujsa 4 tedne. Samo ni pa to isto kot bana...

ki seže kakih 10 cm čez,

Nemogoče, gips ima čisto do rame - ni niti cm vmes, čisto do pregiba, toliko da lahko z ramo giba, pa čisto nič več.

pa del, kjer bi voda lahko not tekla s kakšno papirnato brisačo ipd. "obvežeš" da popivna, kar prepušča. Na stiku najlona s kožo pa z mikroporjem prelepiš, za dol ga dat bolj neboleče (mikropor) pride prav razkužilo. Pa roko naj gor drži. Če bi blo pod gipsom kaj narobe prsti spremenijo barvo al so modro rdeči al pa bolj bledi.

Zaenkrat smo se znašli kar z vrečko in elastiko, pod tisto pazduho jo pa z vato umivava, pa je. Ampak hvala za idejo, če zdaj ne bo prišla v pošetv, bo pa kdaj kasneje:D. Sicer gremo pa danes pogledat, če so tiste prevleke za mavec ok tudi za take male (če ji tesni). Če je ok, jo bova kupila, ker bo pri nas verjetno še kdaj prišla pravuser posted image

Glede tvojga cukra: je sicer lahko višji ob bolezni, ampak na žalost samo če ma slinavka težave. Rečejo da bolezen demaskira težave z insulinom.

Hvala za razlago, čeprav mi ni všečuser posted image . Še vedno malo upam, da je to od hormonov, mi je par punc reklo, da so mele isto še problem 6m po porodu, ko si ves neprespan in zmatran, pa da je bilo potem ok. No, bomo videli:).

Za hiško pa lahko kakšen ples odplešeš, da ti jo ne odnesejo izpred nosa, maš veliko šans, da bodo čez čas moral še spustit ceno.

Ja, saj sem se že malo sprijaznila, da če ne bo ta, bo pa kaka druga... Ima pa ta res vse, kar sva si želela, kar je težko najt...

žita: jaz probavam vsake toliko tale žita (ne za malega, za nas), samo nismo ravno feni. Mi smo usekani na testenine...

Spregledala link za sončka iz blaga - a lahko še 1x napopata?

trnjulčica in beti, čestitke za hiškouser posted image Naj hitro mine!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
3.7.2012 10:31:02   
Kasija
ronja saj nisem dvomila, da ti tudi pri nesrečnih okoliščinah ne bi pristala na nogah. sem prepričana, da boste imeli lepo poletje kjerkoli že. sicer pa ti si na porodniški za svita, torej dragemu pripada bolniška za lejlo - ali to jaz narobe razumem? bi lahko vzel kak dan ali teden, da te razbrmeni.

sonček je tukaj http://madebyjoel.com/2011/11/diy-baby-sun-ray-toy.html. beti hvala, jaz sem ji tudi naredila taki igračo v obliki kvadrata, ampak na ta princip in jo ima zelo rada. ronja, ti pa poznaš stran, samo sončka si mogoče zgrešila user posted image .

moja mala je pa silno sitna. ok vroče je, mogoče kak zobek, ipd. razlogi so, še kar utemeljeni user posted image . no, ampak ves čas bi bila rada zraven mene (jap, pa separacijska anksioznost). ampak prej se je nekako recimo igrala zraven mene - ergo jaz sedim in berem npr., ona se igra. zdaj pa tudi to noče več. kako zamotite pol letnike? rabim še kakšno idejo.  ker sta še kar oba doma - tamala in srednji, in bosta vse do jeseni - res potrebujem kakšen trenutek zase. jih je pa vse manj. ali pa se mi samo zdi, ker sem malo naveličana ždenja doma.

žita jaz jih rada jem, tako da so kar prisotna v prehrani. tudi stročnice imam rada, samo to pa haji še ne upam, ker baje napenjajo (čičerika, leča). žit pa ni potrebno namakat veliko. ali pa sploh ne. amarant in bulgur se pripravita podobno kot kuskus ali recimo riž. pač daš v vodo in zavreš, pokuhaš in to je to. prav določene kuharske knjige nimam, bolj iščem recepte po netu. ali pa naredim tako kot rižoto, samo žita namesto riža. vsa so dobra tudi sladka - kuhana v mleku recimo. ali pa v pečici z rozinami.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 3.7.2012 10:40:58 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
3.7.2012 10:51:54   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

moja mala je pa silno sitna. ok vroče je, mogoče kak zobek, ipd. razlogi so, še kar utemeljeni user posted image . no, ampak ves čas bi bila rada zraven mene (jap, pa separacijska anksioznost). ampak prej se je nekako recimo igrala zraven mene - ergo jaz sedim in berem npr., ona se igra. zdaj pa tudi to noče več. kako zamotite pol letnike?

Vidim da mi sploh ni potrebno pisati, ker je pri meni isto.user posted image Sploh se noče sam več igrati. Da ga samo odložim začne takoj jamrati in če ga ne vzamam k sebi pa jok.. Skoz hoče biti na meniuser posted image nič ne morem narditiuser posted image . Pri nas se tudi kaže zobek...

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 3.7.2012 10:55:14 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
3.7.2012 11:26:42   
beti 1

ronja saj nisem dvomila, da ti tudi pri nesrečnih okoliščinah ne bi pristala na nogah. sem prepričana, da boste imeli lepo poletje kjerkoli že. sicer pa ti si na porodniški za svita, torej dragemu pripada bolniška za lejlo - ali to jaz narobe razumem? bi lahko vzel kak dan ali teden, da te razbrmeni.

Kasija: na žalost te moram razočarat, če je mama na porodniški torej doma, lahko neguje še drugega otroka in oče ne more dobit bolniške (jap spet naši birokrati). Jo pa lahko dobi za nego matere, ki je na porodniški in bolna. 

Trnuljčica: jaz sem tudi rekla že parkrat nikoli več, ampak veedno sproti požrem besedo, ker moramo čez kako leto, če hočemo res met tolko prostora, kot si ga želimo oz. rabimo, kupit še vsaj del sosednjega stanovanja, naredit delitev, obnovit,.... Raje sploh ne razmišljam o tem.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
3.7.2012 16:37:29   
kokosh
Vročina: mi imamo v brlogu 28-29°C. Sploh ne moremo shladiti. Mali se zelo poti, rjuhca, na kateri spi, je mokra! Je kar mučno ... Ponoči se zbuja, verjetno zaradi žeje. Mu dava kar prekuhano vodo na sobni T.

Spanje: čez dan zelo težko zaspi. Prej jamra, joče, težko se pa umiri. Seveda bo minilo, ni pa nič fajn.

Gibanje: nič se ne dogaja pametnega, se mi zdi, da se zdaj bolj ukvarja z glasovi.

Hrana: če dečko ne dobi do 15h nič po žlici, postane neznosno siten in nesrečen :D Mesa pa ne mara (še). Ponudila sem mu perutnino, pa mu ni do nje. Ribe ima raje oz. se bolj zamaskirajo med zelenjavo. Tiste, ki mešate zdrobljene piškotke med sadje - katere dajete? Sama sem mu včeraj mislila dati bahlsen polnozrnate, pa me je ob prebiranju deklaracije minilo (kokosovi kosmiči, sladkor, glukozni sirup, ...).

Nepremičnine: super za vaju, trnuljcica in beti! MM sicer pravi, da je glede na trenutno stanje najboljse varcevanje kar kredit (in zraven upanje, da banka čimprej propade), samo vseeno si ne upava zagrizti v gradnjo. Z nekaj hazarderstva bi se sicer lahko lotila, samo naju ob misli na birokracijo in stroške zaradi nje (20-30k EUR komunalnega prispevka user posted image ) vse mine in se vsakič po teh pomislekih vdava v usodo, da se nama k sreči še ne mudi iz sedanjega gnezdeca oz. da nam ni hudega. Upam pa, da se bomo v prihodnjih 5 letih že nekako izselili iz Lj na svoje svoje.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
3.7.2012 16:52:55   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Hrana:Tiste, ki mešate zdrobljene piškotke med sadje - katere dajete? Sama sem mu včeraj mislila dati bahlsen polnozrnate, pa me je ob prebiranju deklaracije minilo (kokosovi kosmiči, sladkor, glukozni sirup, ...).

Jaz sem 3 dni dajala zvečer v mleko plazma piškote in ko sem prebrala, da vsebujejo sladkor, sojo in med sem se zgrozila!! Sem šla prebrat še za petit piškote in je isti drek (razen soje).. Baje vsi piškoti vsebujejo sladkor in velika večina tudi med.. Razen, da grem na diabetološki oddelek in tam vzamem piškote brez nič.. Tako, da jaz bom počakala na piškote vsaj do 8. mesca, ker nima smisla, da že zdaj dobiva ves ta sladkor..

Punce, dejte mi malo pomagat.. Čez dobra 2 tedna gremo na morje pa me nekaj zanima.. Ko bomo na plaži (seveda ne med 11-16h), si bomo naštimalo senco z večjim senčnikom ter tistim šotorčkom za plažo.. Pa me zanima kaj naj dam na tla, da bo bolj mehko??!! Tamalo ne bi vlačila na plažo v vozičku- raje vidim, da zaspi na ravnem in bolj udobnem.. Imamo sicer 2 ležalnika za plažo, kupila bi sicer še enega zanjo, da bo v sredini, ma to ne bo dovolj.. Kaj naj dam čez ta ležalnik, da ji bo bolj udobno?? Predlog??

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
3.7.2012 18:48:38   
n€na
Ojla!!
Lepe pozdravčke z morjauser posted image

Trenutno uživamo na terasi v senčki s kavico in sladoledom. Imam nečakinjo na obisku in se s tavečjo kopata v bazenu, ki ga imam naterasiuser posted image Tamali pa uživa v stajici s svojimi igračkami, tako, da je meni ostalo malo časa za vasuser posted image

Zjutraj smo se že navsezgodaj podali proti plaži. Šli smo v žusterno in dobili full fajni plac in smo bili do konca v senčki. Mali so itak uživali. Tudi tamalemu sem nogice namočila in bi kar zaplaval, če bi ga spustilauser posted image
Zdej zvečer pa se gremo potepat po Portorožu. Malemu sem pa že čisto zmešala ritem, saj hodimo ven na sprehod pozno zvečer. Prej pa tako ne moremo ker sonce močno žge.

ronja...pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo rokica čimprej bolje in da se zaceli tako kot se mora!!!

In seveda tudi tebi, da se ne razvije diabetes in da bodo naslednjič izvidi čisto normalni!!!

In user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Ronjino zabavo!!

vijolica..Pomoje je tudi vseeno kaj mu ponudiš. Jaz bom zajtrk in večerjo uvajala nazadnjee. Sedaj smo na 2-3 obrokih GH. Odvisno od dneva. Jaz sem mu danes za pop. malico naštimala sadno žitno kašico. Pol zvečer pa dobi porcijo mleka iz zizlandijeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

moja mala je pa silno sitna. ok vroče je, mogoče kak zobek, ipd. razlogi so, še kar utemeljeni user posted image . no, ampak ves čas bi bila rada zraven mene (jap, pa separacijska anksioznost). ampak prej se je nekako recimo igrala zraven mene - ergo jaz sedim in berem npr., ona se igra. zdaj pa tudi to noče več. kako zamotite pol letnike?

Vidim da mi sploh ni potrebno pisati, ker je pri meni isto.user posted image Sploh se noče sam več igrati. Da ga samo odložim začne takoj jamrati in če ga ne vzamam k sebi pa jok.. Skoz hoče biti na meniuser posted image nič ne morem narditiuser posted image . Pri nas se tudi kaže zobek...

No točno takole je pa pri nas zgledalo ko je prihajal ven taprvi zobek...Trajalo jepa celi mesecuser posted image

Ajde..sem tak dolgo pisala tale post, da se grem samo še zrihtat in via portorož.

lep ne prevroč večer želim!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
3.7.2012 18:55:45   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Ojla!!
Lepe pozdravčke z morjauser posted image

Trenutno uživamo na terasi v senčki s kavico in sladoledom. Imam nečakinjo na obisku in se s tavečjo kopata v bazenu, ki ga imam naterasiuser posted image Tamali pa uživa v stajici s svojimi igračkami, tako, da je meni ostalo malo časa za vasuser posted image

Zjutraj smo se že navsezgodaj podali proti plaži. Šli smo v žusterno in dobili full fajni plac in smo bili do konca v senčki. Mali so itak uživali. Tudi tamalemu sem nogice namočila in bi kar zaplaval, če bi ga spustilauser posted image
Zdej zvečer pa se gremo potepat po Portorožu. Malemu sem pa že čisto zmešala ritem, saj hodimo ven na sprehod pozno zvečer. Prej pa tako ne moremo ker sonce močno žge.

ronja...pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo rokica čimprej bolje in da se zaceli tako kot se mora!!!

In seveda tudi tebi, da se ne razvije diabetes in da bodo naslednjič izvidi čisto normalni!!!

In user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Ronjino zabavo!!

vijolica..Pomoje je tudi vseeno kaj mu ponudiš. Jaz bom zajtrk in večerjo uvajala nazadnjee. Sedaj smo na 2-3 obrokih GH. Odvisno od dneva. Jaz sem mu danes za pop. malico naštimala sadno žitno kašico. Pol zvečer pa dobi porcijo mleka iz zizlandijeuser posted image

Kdaj mu pa daješ te tri obroke? Kaj vse mu pa daš?

uživaj v potepanju..midva sva kar notri, je hladno-hvala bogu klimi. Zunaj ni za dihatiuser posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
3.7.2012 21:59:14   
trnuljčica
Kimica edini piškoti, ki nimajo mleka in soje (vsaj tri leta nazaj) so v Mullerju. Taki kot za tiramisu delat v rumeni vrečki. Sem jih dajala prvemu ob alergiji na oboje. Ampak ne pri teh mesecih! Bi morala preverit za sladkor. Med dvomim, da imajo. So pa taboljši keksi, ker so jih začeli jesti vsi po vrsti v družini od MM. Ostali keksi vsi imajo mleko in sojo.
Pri morju čimmanj komplicirat! Moja spi v vozičku čisto vsak dan na plaži.

Bolniška je možna za nego ožjega druž. člana torej moža, partnerja na istem naslovu, tudi če si v porodniški itd do 7 delovnih dni. Predlaga jo os. zdravnik tistega, ki jo rabi os. zdr tistega, ki naj bi bolniško vzel. V porodniški žene, partner ne more imeti bolniške za nego otroka. Pravila os. zdr. zavarovanja.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
3.7.2012 23:13:10   
n€na
Pa smo nazaj s potepanja. Bilo je super in punci sta uživali, samo to je važno!

vijolica...dam mu dopoldansko malico, kosilo in včasih popoldansko malico odvisno od dneva in kje se nahajamo. Dobi pa doma pripravljene sveže sadne kašice. V dopoldansko včasih dodam še riževe kosmiče. Trenutno so na jedilniku jabolka, hruške, breskve, marelice vse to je domače in včasih vmešam zraven še banano. Za kosilo pa dobi juhico iz raznorazne zelenjave in včasih primešam še ovsene kosmiče, da bolj nasitijo. Dobil pa je tudi že piščančka v kašici za kosilo. Vse to mu je fino in rad je user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
3.7.2012 23:16:04   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Bolniška je možna za nego ožjega druž. člana torej moža, partnerja na istem naslovu, tudi če si v porodniški itd do 7 delovnih dni. Predlaga jo os. zdravnik tistega, ki jo rabi os. zdr tistega, ki naj bi bolniško vzel. V porodniški žene, partner ne more imeti bolniške za nego otroka. Pravila os. zdr. zavarovanja.

tegale pa jaz soploh nis vedla, hvala trnuljčica za tole info!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2862
3.7.2012 23:37:14   
kokosh
Punce, spet moram pojamrati o našem špagetku...

Danes sem stehtala malega na elektronski tehtnici in ugotovila, da je v enem mesecu pridobil samo slabih 300g (tehta okoli 7250 g). Meni res ni jasno, kako to ... Spije 4x120 ml AM in poje dva redna obroka GH (kosilo in večerjo) po 100g, zdaj dobi čez dan še kako sadje (npr. marelica). Meni se vse zdi občutno premalo - količina hrane, ki jo poje, in seveda tudi prirastek v teži. V dolžino meri okoli 71 cm. Čez en teden bo star 6m.

Hrane mu ne morem vsiliti nič več kot toliko, kolikor poje oz. spije. Prav grozno mi je, ko je ob srečanjih s podobno starimi dojenčki moj najbolj drobcen (pa najbolj živahen in radoveden). user posted image user posted image

Kaj naj storim?!

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
3.7.2012 23:40:44   
ronja
Kasija, na bolniško sploh nisem pomislila, niti nisem vedela, ali se to sploh da (eni pravijo, da ja, eni da ne - nima veze, itak nisva mislila tega koristit - že tako je problem, ko sta skoz bolani, kadar sta v vrtcu, pa oba v službi... bova koristila živce nadrejenih rajši takrat, ko bom morala jaz pisat dr., pa bojo tamali bolniuser posted image )

Svit je bil totalno UBITAČAN danes! Res! Skoz nosit, skoz po rokah, ma tut lulat me ni pustil! Jao, miki! No, punci sta bili pa cukra:).
Da ga samo odložim začne takoj jamrati in če ga ne vzamam k sebi pa jok.. Skoz hoče biti na meniuser posted image nič ne morem narditiuser posted image .

Podpis. Samo zobka še ni, to nas še čakauser posted image .

beti, trnjulčica, ne nas strašit, mi se MORAMO enkrat v naslednjem letu ubadat s tem! Ker ne bi rada, da se Ronja prešolava, to je ful zoprno, pa tudi sicer tole stanovanjce že poka po živih... POleti še gre, pozimi je pa res pretesno... Pa tudi zdaj bi bilo fino, če bi jima lahko zunaj naštimala en bazenček, hehe.

beti, danes sem fliknila Lejlo v bano, sem rekla, da če zdravnica dovoli, pol je že ok:D. Seveda sem ji prej dala gor vrečko in jo zavezala z elastiko za obleke (ne mara gumice, pravi, da tišči, to ji je bilo pa ok - je širša pa bolj lahko reguliraš). No, gips ni bil čisto nič moker in sem prav vesela:)

tinca, smo šli danes v Reha na Rudniku probat, če kakšna od teh prevlek za mavec tesni tudi na Lejlini mali rokici, so bili ful prijazni in ji dali za probat par različnih, pa so bile vse prevelike, žal. Vseeno hvala, da si povedala, bomo sigurno še kdaj rabili:D.

trnjulčica, sem ti odgovorila na mail.

hrana: kmalu bomo začeli:) piškoti pa še kar nekaj časa ne bojo na jedilniku in najprej kaki domači;).

Vroče je tudi pri nas, trenutno je 29,1°C. Mali je nagec, ga bom oblekla, ko bova šla spat, že tako moli vse 4 od sebe, da bi naredil čim večjo površinouser posted image . ponoči se pa večkrat doji.

beti, sem si danes merila cuker po "zajtrku" - pojedla sem kavin jogurt in mars, da bi videla, kak problem so sladkarije... in imela 5,3. Meni ni več nič jasno... A potem če imam toliko, verjetno to ni glih problematična hrana zame?user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
4.7.2012 10:45:18   
Kasija
piškote sem ji dala plazmo. pa tiste kot petit buerre polnozrnate, se ne spomnim imena. v obojih je sladkor. če obstaja boljša alternativa, povejte. bom šla iskat te v mullerja naslednjič. pa najbrž res nisem nek zgled ponujanja zdrave prehrane, nasploh gospodinjenje mi ni pri srcu. občudujem vas vse, ki kuhate zdravo, polnovredno, pa se posvečate temu. po drugi strani pa smo mi na 3 obrokih dnevno in uvajamo hrano 3 mesece, piškote pa je dobila pred kratkim. jih torej ne priporočam kot prvo hrano user posted image .

vijolica2 mi smo tudi na 3 obrokih. zjutraj se še najprej doji (ponavadi še v moji postelji), potem pa dobi sadje z riževo kašico. opoldne dobi juho z zelenjavo ali rižoto ali kaj takega, kar pač jeva bratec in jaz (najino hrano prilagodim njeni). zvečer pa je z nami, če jemo kaj primernega, sicer pa dobi tisto kašico za zmešat z vodo. vmes se doji, kadarkoli hoče. pa če jemo recimo za malico marelice, dobi tudi to. čeprav malic še ne uvajam, da bi ji dalala redno 4 obroke.

bolniška user posted image  pa nisem vedela, da je tako, da ne more vzet partner. tale mama-služba je pa res 24/7, pa brez dopusta in ugodnosti.

kokosh tvoj mali je pač suhica. moj starejši je cel čas pod mejo normale. živahen, navihan, povsod ga je polno... in seveda pokuri kar poje. je pa malo. no, zdaj pri 4 letih je bolj ješč. se pravi pri 4,5 letih ima 15kg. kar je manj od vrstnikov. jaz sem se zelo sekirala, ampak prisilit jest mi ga pa ni uspelo. potem sem se nehala sekirat. on je še vedno suh, samo jaz se počutim bolje, ker se ne ukvarjam s tem user posted image .

ronja super, da se lahko lejla skopa user posted image  naj vam čimprej mine tole gipsasto obdobje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2865
4.7.2012 11:00:23   
Kasija
kokosh sem šla pogledat mere od starejšega. pri 6m je imel 68cm in 6960g. pri enem letu pa 75cm in 8310g.  haja ima recimo pri 6m 7300g in 68cm, pa je punčka. bratec je bil pri 6m celo kilo težji.
res zoprno je bilo, ko je 2x dobil rotavirus in je moral obakrat v bolnico, ker je v par urah dehidriral. takrat bi mu kakšna kila več prav prišla. pa ob vsaki bolezni se mu skrči želodček, ker pač takrat skoraj nič ne da v usta. zdaj, ko je večji, mu pač dava za jest po bolezni karkoli, samo da nečesa več poje, dokler spet ne začne jest. dobesedno karkoli - krompirčke, smokije, hitro prehrano... karkoli, samo da je par obrokov, da spet začuti lakoto. pa za piti isto. sicer ponavadi pijemo vodo, takrat dobi kar hoče, ponavadi je to ledeni čaj. sicer ti tole ne pomaga dosti pri dojenčku, hotela sem samo povedat, da siljenje ni pomagalo, še kvečjemu nasproten učinek je imelo. pa da ne delaš nič narobe, eni so pač suhci.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
4.7.2012 11:07:57   
ronja
tale mama-služba je pa res 24/7, pa brez dopusta in ugodnosti

haha, that came as a huge surprise, a ne?user posted image

e pravi pri 4,5 letih ima 15kg. kar je manj od vrstnikov.

Toliko ima Ronja (oz. še manj, 14,5), pa bo čez par dni 5 let! Pa je ona manj suha od Lejle, ki je samo par cm manjša, pa ima komaj 12 kg! Se pa ne sekiram čisto nič, ker sta zdravi, veseli, živahni, da je kaj in predvsem: ogromno pojesta! Pač vse porabita, kaj naj? Se mi zdi ok, da jesta sadje in zelenjavo, da ju ni treba silit in ne vidim razloga, da bi morali bit vsi po krivuljah, jaz tudi nisem, pa mi nič ne fali (topogledno)user posted image
kar se kil tiče: Svit jih ima verjetno nekje okoli 8,5 in nazadnje je imel 68 cm. Toliko je imela Ronja pri dobrem letu. Lejla je imela več cm in manj kil še pri letu in par mesecih! Punčke so itak lažje, so pa otroci pač različni. V tej vročini je suhcem celo malo lažje - Svitu se vidi, da je včasih kar sam sebi odveč;D.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
4.7.2012 11:50:37   
vijolica2

Pa smo nazaj s potepanja. Bilo je super in punci sta uživali, samo to je važno!

vijolica...dam mu dopoldansko malico, kosilo in včasih popoldansko malico odvisno od dneva in kje se nahajamo. Dobi pa doma pripravljene sveže sadne kašice. V dopoldansko včasih dodam še riževe kosmiče. Trenutno so na jedilniku jabolka, hruške, breskve, marelice vse to je domače in včasih vmešam zraven še banano. Za kosilo pa dobi juhico iz raznorazne zelenjave in včasih primešam še ovsene kosmiče, da bolj nasitijo. Dobil pa je tudi že piščančka v kašici za kosilo. Vse to mu je fino in rad je user posted image

A te riževe in ovsene kosmiče uporabljaš iste kot zase? Ali obstajajo na otroke drugi? Kako jih pa pripraviš? Skuhaš skupaj s sadjem?
hvala

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
4.7.2012 12:02:52   
kimica86

Kimica edini piškoti, ki nimajo mleka in soje (vsaj tri leta nazaj) so v Mullerju. Taki kot za tiramisu delat v rumeni vrečki. Sem jih dajala prvemu ob alergiji na oboje. Ampak ne pri teh mesecih! Bi morala preverit za sladkor. Med dvomim, da imajo. So pa taboljši keksi, ker so jih začeli jesti vsi po vrsti v družini od MM. Ostali keksi vsi imajo mleko in sojo.
Pri morju čimmanj komplicirat! Moja spi v vozičku čisto vsak dan na plaži.

Aja??? Nisem vedla, da obstajajo v Mullerju tašni piškoti.. No, pa bom en dan odcapljala tja pokukat user posted image
Ker plazma in petit vsebujejo MED.. In med pa res ne bi rada dajala tamali.. Še tiste 3 dni, ko je papcala plazmo, je dobila kot nek rdeč flekast izpuščaj na nogici in ko sem prekinila s plazmo, drugi dan izpuščaja ni bilo več.. Res ne bi rada riskirala..

Ma ja, vem, da je bolje čim manj komplicirat.. Ma glede na to, da pred našim hotelom ni naravne sence, si jo bomo morali sami narest in ne bi rada, da je tamala not v vozičku, ko bova midva na blazinah na tleh..

Neposredna povezava do sporočila: 2869
4.7.2012 14:23:39   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Ma ja, vem, da je bolje čim manj komplicirat.. Ma glede na to, da pred našim hotelom ni naravne sence, si jo bomo morali sami narest in ne bi rada, da je tamala not v vozičku, ko bova midva na blazinah na tleh..

Kaj pa če kar eno ne pretoplo odejo zložiš da bo šla v prevleko za kovtrček, pa maš s sabo za na tla?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
4.7.2012 14:26:52   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Prav grozno mi je, ko je ob srečanjih s podobno starimi dojenčki moj najbolj drobcen (pa najbolj živahen in radoveden). user posted image user posted image

Kaj naj storim?!

Sprosti se, to je ukaz. user posted image user posted image user posted image
Kakšen mora bit tudi droben. Ma pa druge kvalitete na račun tega. Živahnost in radovednost user posted image user posted image user posted image . Meni osebno sta bolj všeč kot okrogline.

Tukaj maš diagram rasti za fantke: http://pediatrics.about.com/cs/growthcharts2/l/blboysbirth.htm 

lahko vneseš njegove podatke. Če približno sledi istim krivuljam ni nobene panike, spljoh (kot bi rekla Ronja).

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 4.7.2012 14:39:28 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
4.7.2012 14:30:55   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

beti, sem si danes merila cuker po "zajtrku" - pojedla sem kavin jogurt in mars, da bi videla, kak problem so sladkarije... in imela 5,3. Meni ni več nič jasno... A potem če imam toliko, verjetno to ni glih problematična hrana zame?user posted image

Ne bom odgovarjala, strokovni komentar ti ne bo všeč, drugega pa raje ne dam.

Glede nepremičnine pa, vama želim da bosta izjema, ki potrjuje pravilo in bosta to spravila skoz na easy.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
4.7.2012 16:05:40   
ronja
Ne bom odgovarjala, strokovni komentar ti ne bo všeč, drugega pa raje ne dam.

hehe, saj ne pričakujem, da bi to sprejeli za zdravo hrano - niti ni to moj običajni zajtrk:D. Samo me res zanima - a to pomeni, da tega vseeno ne smem, čeprav mi ne naraste po etm cuker ali ne? Ker takrat, ko sem bila tam, je rekla, da si moram merit cuker in če j eta ok, potem to lahko jem (v takih količinah in podobnih okoliščinah, seveda). Pa ne vem, a to velja tudi sicer, za nenoseče ali ne...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
4.7.2012 18:33:58   
trnuljčica

tegale pa jaz soploh nis vedla, hvala trnuljčica za tole info!!!

No, ne za prehlad. Se razume, a ne?user posted image
Saj veš moški so večkrat napol mrtvi ob recimo gripi. user posted image
Bolj izjemoma. Največkrat za kakšne operacije žene ob malih otrocih itd.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
4.7.2012 18:40:07   
trnuljčica
Kimica v Mb so bili vedno tam kot otroška hrana. Torej kašice itd. Ne med navadnimi keksi. Taki otroški motiv je bil gor. Sam nisem ziher če je to za naše. Recimo, če bodo not jajca pač ni, velja?user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......