ronja
|
Ronja: saj veš, kako pravjo, ko ma user posted image mlade,... Ampak k sreči tud teh zmanjka. Upam, da jih je pri vas že. Upam tudi jaz:). NO, za začetek sem včeraj našla mobi - v košari od bicikla, očitno mi je ven padel, ko sem šibala domov:). To je bilo edino mesto, kamor še nisem pogledala in hvalabogu je bil tam:) Saj se mi je zdelo u iber čudno,d a bi kdo tega šel sunit... Očitno je mobi pač crknil, ko me je oče klical, pa j emislil, da sem dol vrgla:D. Ne preveč komplicirat zarad gipsa, prvih 10-14 dni naj mala res počiva, Lejla počiva ? Mission impossible - ona je po mamici, non stop v teku, nje čist nič ne podere, nor frocek je! Včeraj je mela vročino in zlomljeno roko, pa sem jo morala skoz nazaj držat. Mala se sploh ne da ničemur! potem bo pa po mojem uživala tud če greste na morje, verjetno še bolj kot doma, ker je ne bo toliko stvari spominjalo, kaj ne more. Ne moreš verjet, kolk prilagodljivi so lahko tako majhni otroci. Ja, saj ona ni problem, problem sem jaz . Ona se ne sekira nič - je vprašala, kok časa bo to še morala met gor, sva povedala, da 4 tedne, je vprašala, če je to dolgo, sva povedala, da ja in je rekla:"o." in se šla naprej igrat . Saj pravim, da je ne podereš kar tako. Na morje k dediju bomo že šli (verjetno pa ne prav dostikrat na plažo, ker v vodo ne bo smela), na pravo morje pa bomo počakali, da da gips dol. Do tja se furaš 1 dan z različnimi prevoznimi sredstvi in potem en dan nazaj, pa vlačenje vsega boga... Pa dol ni zdravnika (spljoh - razen kakega dopustnika, ampak ni bolnice ne zdja, ne nič...) - saj nisem panik, samo vseeno ne bi... Lahko pade, pa bomo rabili kaj in bo trajalo pol dneva, da pridemo... Pa potem nazaj se furat, da dajo stran mavec - in to z vsemi 3mi malimi... Veš, da se mi ne da za tistih par dni morja. pa tudi drago pride vse skup, da bi se furali sem pa tja, lubi pa tudi nima toliko dopusta, da bi ga stran metal.Vedno gremo tako, da smo najprej skup, da pač pridemo skup dol, potem gre on nazaj delat, pa pride spet čez teden ali dva (odvisno od mene in otrok, kako smo, pa od možnosti dopustov,...) Tako da če bi vmes morali še nazaj, bi morala sama vse tri pokat na ladjo, trajekt, vlak, vlačit po vročini po Reki,... za par dni več morja... Bomo šli rajši k dediju, je bolj komot:). Sicer sem že prvo noč naredila plan, kaj vse lahko počnemo tu, da se ne bosta počutili prikrajšani (čeprav imam občutek, da se onidve sploh ne počutita tako, samo jaz se ). Bomo počeli svašta, zaenkrat smo šli gledat lutke, Ano desetnico, na igrišče, gledat račke... kar je čisto ok za 3 dni, odkar ima gips gor:D. Za tuširanje ji daš čez najlon vrečko, To itak delamo, saj ne more bit pujsa 4 tedne. Samo ni pa to isto kot bana... ki seže kakih 10 cm čez, Nemogoče, gips ima čisto do rame - ni niti cm vmes, čisto do pregiba, toliko da lahko z ramo giba, pa čisto nič več. pa del, kjer bi voda lahko not tekla s kakšno papirnato brisačo ipd. "obvežeš" da popivna, kar prepušča. Na stiku najlona s kožo pa z mikroporjem prelepiš, za dol ga dat bolj neboleče (mikropor) pride prav razkužilo. Pa roko naj gor drži. Če bi blo pod gipsom kaj narobe prsti spremenijo barvo al so modro rdeči al pa bolj bledi. Zaenkrat smo se znašli kar z vrečko in elastiko, pod tisto pazduho jo pa z vato umivava, pa je. Ampak hvala za idejo, če zdaj ne bo prišla v pošetv, bo pa kdaj kasneje:D. Sicer gremo pa danes pogledat, če so tiste prevleke za mavec ok tudi za take male (če ji tesni). Če je ok, jo bova kupila, ker bo pri nas verjetno še kdaj prišla prav Glede tvojga cukra: je sicer lahko višji ob bolezni, ampak na žalost samo če ma slinavka težave. Rečejo da bolezen demaskira težave z insulinom. Hvala za razlago, čeprav mi ni všeč . Še vedno malo upam, da je to od hormonov, mi je par punc reklo, da so mele isto še problem 6m po porodu, ko si ves neprespan in zmatran, pa da je bilo potem ok. No, bomo videli:). Za hiško pa lahko kakšen ples odplešeš, da ti jo ne odnesejo izpred nosa, maš veliko šans, da bodo čez čas moral še spustit ceno. Ja, saj sem se že malo sprijaznila, da če ne bo ta, bo pa kaka druga... Ima pa ta res vse, kar sva si želela, kar je težko najt... žita: jaz probavam vsake toliko tale žita (ne za malega, za nas), samo nismo ravno feni. Mi smo usekani na testenine... Spregledala link za sončka iz blaga - a lahko še 1x napopata? trnjulčica in beti, čestitke za hiško Naj hitro mine!