ronja
|
Žalostna. Madona, a ne bo mogla met vsaj kak mesec mir z boleznimi in ostalim sranjem? Saj sva lihkar (prejšnji teden) prišla s Svitom iz eritemske (rezultatov še ni, zgleda pa baje ok), končno lahko grem spet ven, ne da bi skup padala, zdaj pa spet same slabe novice: - v petek si je Lejla zlomila roko. Na igralih (vlakcu, ki ga obožuje), babi (moja mami) jo je pazila in seveda je ni ujela (bi morala bit sama zraven, vem...) saj je že kdaj padla, samo jo vedno ujamem al pa vsaj malo zadržim, da ni nikoli nič hudega... Sem jezna! Če jo spodbujaš, da ti pokaže, kaj zna, pol pazi! Ja, vem, se kao vsakemu zgodi. Ja, samo eni se iz tega kaj naučijo, moja mami pa vse takoj pozabi . Pa jaz sem vsak dan z njimi v parku, pa se mi ne... Vem, smo mladi, mamo boljše reflekse, bolj zraven stojimo, itd... ma, žalostna sem, res! Ampak res - do zdaj smo bili z otroki 3x na urgenci in od tega 3x zaradi dedkov in babic... Rokica je ornk zlomljena, 4 tedne gipsa, tako da morje julija odpade, revca se še kopat ne bo smela! Zdaj gruntam, kako bi ji naredila tak nepremočljiv rokav, da bi lahko šla malo v bano, sicer bo znorela v tej vročini... Na srečo je bilo ravno na meji in so probali naravnat na živo - bolelo jo je seveda ful, samo je mala res junačka in je res potrpežljivo vse prenašala, ni se niti drla niti nič, svaka čast! Če bi tole delali našim babicam, bi cela urgenca vedela! Se mi je ful smilila, ampak sem bila vseeno vesela, da ni bilo treba operacije in splošne narkoze, ker se je ful bojim pri teh malih... Pa na kopališče ne moremo, niti na morje za dalj časa... Mah! Da ne govorim, kako bo luštno bo z vsemi tremi doma, v tej vročini, pa Svita po rokah nosit in Lejli skoz pomagat, ker valjda si zdaj ne more sama rok umit (vsaj ne gipsaste, pa tut uno sama bolj težko dobro umije), oblečt se ne more sama, luli si ne more sama obrisat, ne more sama normalno na wc... Ma, res mi je štalo naredila mami! Ok, to še ni vse: danes sem imela jaz OGTT - in imela PREVEČ cukra! Ne sicer za totalni diabetes, ampak za uno mejno pa - torej za motnjo tolerance na glukozo oz. nekaj takega (mela sem 9,3 - normalno je do 7,8 - diabetes je pri 11). Res sem bila ful živčna, pa nič nisem spala zadnje čase (ampak to je itak normalno), ampak vseeno - nisem bila glih čist na meji, tak da očitno nekaj ne štima. Tako da bom spet naročena. Upam, da je vseeno še malo zmedeno vse od hormonov (navsezadnje še nimam m., polno dojim in očitno ni še vse čisto normalno), pa mogoče je malo vplival tudi stres zadnjih dni... Lejlina rokica, pa bajta... Tako da se tolažim, da bo mogoče se vseeno vse skup zrihtalo... OK, ne bom se nažirala s sladkarijami, ampak samo da bi bila spet zdrava! Dosti imam eno kronično bolezen! No, pa seveda hiške nama nočejo prodat za najino res maksimalno ceno, višje pa ne moreva, je pa to res najina sanjska hiška (ni noben od naju prej sanjal o tem, samo so stanovanja navita (sploh tako velika) in pridejo hiše celo ceneje...) Skratka: ušiv čas! Res je mel mlade! No, vsaj Ronjina zabava je še kar uspela, čeprav ni prišlo veliko ljudi, ker je večina že na dopustih...