naia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca*** IZVIRNO SPOROČILO: naia IZVIRNO SPOROČILO: Tinca*** IZVIRNO SPOROČILO: naia Tinca, jaz sem imela l. 2009 CR zaradi medenične vstave, zdaj ga bom tudi imela, mi je G rekla, da se lahko zmišljujem. Si ga imela v LJ? naia, jaz sem imela CR na Ptuju. Je tudi bil decembra 2009, zaradi medenične vstave. Kako pa boš ti rešila te prve mesece s starejšim otročkom? Nisem prepričana na katere težave misliš? Dvigujem jo že tako skoraj nič, ve, da jo ne morem in sploh ne zahteva, da jo dvignem. Je pa že dosti samostojna, sama se obleče, včasih ji pomagam pri obračanju nogavic, na wc gre sama, si da nastavek, stopi na pručko, le pokliče, ko je fertik. Če je pa oči doma, pa obvezno njega pokliče, da on porihta zadeve po wc-ju, to le zdaj, ko sem noseča. Za zdaj ful vse lepo razume in obožuje dojenčka in trebuščka, obvezno pred spanjem tudi dojenčku lupčka. Sem za zihr, da bo hotela več pozornosti, ko pride še en član v družino. Bolj me matra, kako bom preživela 6 dni v porodnišnici brez nje oz. samo po par ur dnevno jo bi videla, zato včasih razmišljam, da bi šla mogoče naravno rodit zaradi tega, da sem notri "le" 4 dni. Pa sem rekla, da nočem, da pride k meni na obisk dokler sem na intenzivni, ker bi bila ful žalostna, če bi me videla priklopljeno na razne aparature pa še tisti dan si bolj zadet od narkoze. Ti greš na CR tudi, če bo zdaj glavična vstava? O, potem ste vi že skoraj popolnoma samostojni! Moja pupa, še ima pleničke, tako da me čaka dvojno previjanje in s tem povezano dvigovanje...oblačim jo še tudi sama. Sama si obleče hlače do ritke, ali pa nogavičke... Tako da me čaka pestro obdobje ;) Koliko je stara tvoja punca? Sem se odločila da grem na CR, tudi če bo glavična vstava. Se mi zdi da jih je tu na Ptuju kar malo strah glede naravnega poroda po CR... pa roko na srce, glede na vse komplikacije, ki so se v zadnjem obdoju dogajale v bolnišnici sploh nimam želje oz. poguma za naravni porod v drugo. Ta dolga odotnost tudi mene muči. Vprašanje, če bi na intenzivno sploh spustili otroka... bova morali počakati še en dan, da prideva na oddelek ;) Moja je res že leto in pol iz pleničke in s tem ni težav, februarja pa je bila 3 leta, a mislim, da bo tebi lažje, če kar pozabiš na odvajanje za zdaj in se s tem ne obremenjuješ, saj ti bo lažje, da ko bejbo prime na wc pač opravi svoje v pleničko in jo porihtaš kasneje, ne pa da recimo dojiš al pa daješ spat dojenčka, pupa ni pa skače, da jo lulat/kakat. Čeprav sej imamo tudi dece da nam pomagajo, dopoldan so otroci itak v vrtcu, popoldan pa (načeloma) deci že doma. Glede CR-ja imam jaz drugače zelo pozitivno izkušnjo, imela sem ga pri dr. Pušenjaku in res kapo dol, rana sploh ni vidna in imam le notranje šive, nič zunanjih, upam, da bom letos tudi lahko imela pri njemu, a baje je cel julij na dopustu :( Kaj se pa bojijo pri porodu po CR-ju? Baje lahko porod traja eno uro, samo ne vem, kateri del to štejejo. Kaj pa če dobiš popadke pred napovedanim datumom? Mislim, da odločajo v porodnišnici in če se oni tako odločijo, te pošljejo rodit. Mam prov?
|