|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
28.3.2012 19:25:52   
ma_mi
Pozdravček

Punce, ki ste bile na AC (RedSonja in Maja), a ste že dobile rezultate?? Pri vama je sedaj že 4 tedne ...... pri meni je jutri 3 tedne in me čist zvija, kdaj bodo rezultati, ker pri nas še vedno nihče ne ve za nosečnost, jaz pa več dolgo nebom mogla skrivat .... prehitro toplo postaja in s kratkimi majčkami se že vse vidi :(.
Joj upam da se me usmilijo in bo konec tedna že izvid.

Za seznam; morfologijo imamo 13.4.

Glede krčev- moram priznati, da je to prva nosečnost da te krče tako čutim, zato pijem magnezijeve tablete v kombinaciji z donatom.

To je to zaenkrat, v pogovor o vozičkih se pa ne bom spuščala, ker mi ga že imamo od prejšnje - seveda štirikolesnik, so mi bolj stabilni (se da tudi dobro rolati zraven user posted image )

(odgovor članu prestica)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
29.3.2012 6:15:55   
seed
no Lindi poskusi, mogoče pa bo pomagalo, v vsakem primeru ne more škodit, ne rabiš pa recepta :) vseeno pa se pozanimaj še pri ginekologinji, da ni kakšen drug vzrok ;) jaz krčev nimam, imam pa včasih kar močne bolečine, konstantno, po dnu trebuha...vsaj meni se zdi da niso krči ker me ne prime sunkovito ampak me zna boleti zudi po cel dan... sedaj je malo bolje ker se trudim pit donat čepraw je fuj :/ vidim da se vse že odločate o vozičkih, tudi jaz sem pregledala že vse spletne trgovine itd... so kar dragi.. glede na to da grem konec maja na manjši izlet v Bosno bom še tam pogledala...kolegica mi je rekla da so iste znamke itd, po dosti nižjih cenah...pogledat pa ja ni greh ;)
dajte pa mi povedati,te ka ste že imele morfologijo, kako to zgleda prosim, mene to čaka v ponedeljek, 2.4. in sem že sedaj živčna... boste želele vedeti kakšnega spola je otrok? seveda je prvo otrokovo zdravje in moje seveda, hkrati pa sem zellloo radovedna kaj je v mojem bušijo, čepraw sva oba prepričana da je punčka...ampak lahko ima ta punčka še kaj med nogicami, nikoli ne veš ;)

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
29.3.2012 8:16:21   
kattk
hej hej..kako sm vam lena pisat, ceprou stalno cikiram :)

user posted image za vse morfologije, jst sploh se datuma nimam..pomoje bom prec po pregledu narocena, ker mam pregled v 21. Tednu. V ponedeljek bom v 20.tednu in se zmer ne cutm nic ali bore bore malo. :/.pol pa vsak vecer z angel soundom preverjam ce je sploh kej not, da me pomiri..sm slisala, da kasnej cutis ce imas mascobne zaloge, ampk jst sm bla suhica :) zdj pa busi kar raste in raste :)

sicr je pa pocutje odlicno..soncek daje energijo da se skoraj vsak popoudne lotim nekaj spomladanskkega ciscenja, vceraj npr. Sm drgila balkon, ko sm zaklucla..sm mogla pa kr mal ulezat se..sm bla cist fertik..ampk dobr dene ce nek nardis:)

a ma ktera kej problemou s krizom? Mene malo muci ponoci, kaj bo se si mislil, naj probam kaksen kosmodisk?? Sicr mam pa slusbo, kjer skos stojim, sam delam pa tudi samo se aprila..pol mam pa itak izpite :)

aja, glede vozickou. Moj je od svakinje in je star 7let, notri je biu samo en otrok, pa se to bolj malo, ker baje ni marau vozicka.vozicek je odlicna klasa, tko k je dns un perpuegoza 1000 in je odlicno ohranjen..a se morm sekirat ker ni modern videz? Kle po nasi vasi se vse terajo s tanovimi neki superca vozicki, je bols da se za ta dnar raje na dopust odpravim ane?? Mau tolazbe prosim :)

am..komu pisem na zs da me doda na fb plis..?? :)

uzivajte :*

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
29.3.2012 8:20:08   
kattk
se opravicujem za slovnicne napake, mam nou mobi, pa se se ne znajdem cist na mini querty tipkovnici :)

cuske *

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
29.3.2012 8:27:04   
RedSonja
Jaz sem dobila v ponedeljek končni izvid. To je bil že začetek 5. tedna.
Jaz sem na srečo vzela Fish in so me poklicali drugi dan po AC, povedali da je kar se tiče DS vse ok in da je XX ;).. Sem bila nato do sedaj mirna.
na tem izvidu je patako samo en stavek. In sicer, da je ženski kariotip normalen.
Kaj vse so preverjali na AC pa po tem izvidu nimam pojma. No ampak samo da je naša bejba Ok :)

(odgovor članu kattk)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
29.3.2012 8:34:00   
crtek
jutro!

evo mene po doooogleeeem času user posted image

RedSonja user posted image čestitke za izvide user posted image kaj v tisti pošti nisi dobila seznama kaj vse so previrjali in kašne rezultate so dobili? Moja kolegica je dobila pismo dolgo 3strani...smo tisto pou ure gledale preden smo našle tisto kar smo rable user posted image v vsakem primiru, samo da je dete zdravo user posted image

mi mamo pa danes koooooončnooooo morfologijo...še 5,5ur user posted image bom pol jutri posodobla seznamček in napisala še kej več, zdej sm preveč hiperaktivna za sedenje pred računalnikom user posted image

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
29.3.2012 9:45:11   
*bobika*

IZVIRNO SPOROČILO: crtek

jutro!

mi mamo pa danes koooooončnooooo morfologijo...še 5,5ur user posted image bom pol jutri posodobla seznamček in napisala še kej več, zdej sm preveč hiperaktivna za sedenje pred računalnikom user posted image

jeeeej super ... user posted image

naslednji pregled 26.4.
3D/4D uz 30.3

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
29.3.2012 11:10:25   
ma_mi

To user posted image sem želela slišati RedSonja , da 1. vem kok časa bom čakala, ter 2. da je s tvojo pupo vse ok user posted image - super, sem prov vesela.
.... sam 5 tednov.... še 14 dni bom na trnih user posted image , ker se za Fish nisem odločila - 300 eur, je pa mal velik, da mi pol sam za downa povedo (oderuhi).

Maja T kje si se pa ti zgubila??? ... nam nič ne javiš, kako je s tabo user posted image . Upam, da si ti tudi že dobila izvide in da je tudi pri vas vse okuser posted image .

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
29.3.2012 11:58:08   
Tinca***
Takole, včeraj sem imela pregled in je vse Ok. Nekaj podatkov za seznam: IMELI BOMO FANTAKA user posted image , ne pa kot so prvo rekli za punčko :), morfologijo imam 18.4.
Sedaj se je res lepo videlo da bo fant, še meni kot popolnemu laiku mi je bilo jasno kaj vidim na ekranu :D Tako bomo imeli par doma :)
Utrujenost je minila in zdi se mi da zadnjih 14 dni resnično prekipevam od energije in dobre volje!

Me pa zanima, če je katera že imela prej carski rez in bo ga bo imela tudi sedaj. To čaka mene :( In me skrbi kako bom lahko sama zmogla mojo punco, ki bo takrat stara 2,5 leti. Nič še ne kaže da bi se rešila do takrat njenih pleničk, saj jo kakec še vedno bega ;) In tako me je strah kako jo bom lahko oz. je ne bom smela dvigovati... ja pestro poletje me čaka. Da ne omenjam selitve v svojo hišo, mesec pred rokom...

Lep dan še naprej,

Tinca***

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
29.3.2012 13:05:20   
prestica
Uf, selitev mesec dni pred rokom. Nič ti ne zavidam. Upam, da imaš okoli sebe ljudi, ki ti bodo pomagali. Jaz še zdaj nisem vsega odpakirala, pa sva nazaj na svojem že 5 m.
Mene pa zanima kje boste kupili pohištvo za otroško sobico?

(odgovor članu Tinca***)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
29.3.2012 13:41:35   
Maja T.
Pozdravljene punce,

po zelooooo dolgem času se spet malo javljam user posted image . Sem si rekla, dokler ne bo AC za mano, ne bom nič pisala...

Ma_mi, z mano je bilo tako, da sem staknila zelo grdo vnetje sinusov in žal nisem imela AC ob dogovorjenem terminu, mi ga je celo 3x prestavil, ker se mi je tudi kri zelo poslabšala (vnetne faktorje sem imela visoke), samo sem po 4 tednih brez antibiotikov user posted image uspela premagati to sran...user posted image .

AC sem imela šele prejšnji teden po 20 t. in mi je brezplačno naredil hitri test (fish test), kajti končne rezultate dobim šele čez 4 tedne, ko bom že 25 t., kar je zelo pozno.

Hitre rezultate sem že dobila in je vse BP user posted image user posted image user posted image , tako sem vesela in pričakujemo še eno pupo user posted image .

Glede samega posega je tako že RedSonja napisala, da ni boleč, hitro končan, je pa bil meni precej neprijeten in tudi prvi dan me je vse bolelo, sem res počivala, še kosilo sem pojedla v postelji user posted image .

Za seznam: morfologijo imam 11.4., greva pa še na plačljiv 4D UZ-tudi neke vrste morfologoja 3.4., sva rekla, če sva šla pri Zari, greva še pri drugem user posted image .

Priznam, da vas nisem nič kaj brala user posted image , nekako sem bolj aktivna na FB user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
29.3.2012 13:51:52   
prestica
Čestitam za dobre rezultate AC. Jaz še čakam na pošto. Jutri bo 4 tedne od posega. user posted image

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
29.3.2012 13:56:11   
zalenka
ooo danes pa same lepe novičke. čestitke vse za user posted image in user posted image , predvsem pa za dobre rezultate in dobro opravljene preglede.

kattk glede vozeka se fuls trinjam s tabo. če maš možnost dobit oz si ga sposodit, gane kupuj, razen če si nek friki na modo. drugače pa tako kot praviš, rajpi si privoščite skupen dopust.

tinca selitve ti ne zavidam. mi jo zaradi vseh okoliščin planiramo za naslednjo pomlad. tik pred porodom ne želim ne zaradi sebe ne zaradi starejših dveh, ki b ilahko selitev kakorkoli povezala s prihodom dojenčka, takoj po pordou se itak en mislim selite, tako da smo rekli da bo naslednja pomlad idealna, ker potem jeseni pa gre že starejša v šolo in bi spet bilo preveč sprememb na kupu. no imamo pa srečo, da smo tu v stanovanju od moževih staršev, ki bo potem itak prazno, tako da se nam nikamor ne mudi. edino malo na knap smo, ampak ok.

glede starejše hčerke pa jaz vsakemu predlagam, da pošiče varstvo - vrtec ali privatno, ker doma imet novorojenčka in 2 ali 3 letnika se mi zdi trpinčenje mame in škoda za otroka, ker ti boš na porodniški zato, da se posvečaš novorojenčku oz dojenčku, po drugi strani pa 2,3 letniki zahetvajo ful pozornosti in ukvarjanja in na koncu trpite vsi. to je čisto samo moje mnenje. povem iz svojih izkušenj. sta bila oba precej zahtevna, hčerka po pozornosti in z ukvarjanjem (saj je tudi prav), dojenček pa glede pogostosti dojenja ... in enostavno bi delala škodo obema. Gled epleničk s ep anikar en sekiraj. Itak veš,da je to fiziološko. Ko bo dozorela, boš opazila in takrat bo pravi čas. Meni osebno (smo imeli 22m razlike) se je zdelo to, da sta oba v plenicah še najmanjši problem oz mi to sploh ni bilo pomembno.
za prve tedne, ko ne boš smela dvigovat pa si le omisli kako pomoč, da ne bo kaj narobe.

< Sporočilo je popravil zalenka -- 29.3.2012 13:57:31 >

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
29.3.2012 13:58:05   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: prestica

Čestitam za dobre rezultate AC. Jaz še čakam na pošto. Jutri bo 4 tedne od posega. user posted image

držimo pestke, da pride čimprej, rezučtati bodo pa itak BP.

(odgovor članu prestica)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
29.3.2012 14:02:17   
Maja T.
Sem pozabila napisati, da čestitam vsem za uspešno opravljene morfologije user posted image user posted image user posted image .

... in spet malo tema o imenih, uh - mi2 z možem se mučiva in mučiva z imeni, ker nikakor ne prideva skupaj user posted image , jaz bi imela Hano, on Ano, meni je všeč tudi Gaja, njemu Vita, on bi imel Katarino, meni je to ime čisto mimo itd., skratka še bo pestro user posted image

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
29.3.2012 14:22:26   
Maja T.
Prestica, če je že 4 t. od tvoje AC, bi jaz na tvojem mestu kar poklicala, ker jaz tudi še uradno nisem dobila od hitrega testiranja v pisni obliki rezultatov. Samo sem jaz 4 dan kar poklicala in mi je po telefonu povedala in se mi opravičevala, da je G. zelo zaseden (je predstojnik porodnišnice) in žal še ni uspel podpisati izvidov user posted image .

Ma_mi držim pesti, da dobiš konec tedna rezultate, itak je vse ok user posted image , drugače bi te že poklicali

ZARA - 08.07.2008

(odgovor članu ma_mi)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
29.3.2012 17:51:04   
gorskarozica
Bravo za vse super rezultate user posted image

Imela sem že morfologijo in zaenkrat je vse OK, lepo se razvijamo, smo ravno na središčni krivulji po vseh obsegih. Teža je slabe pol kilce. Pa tudi spol se nama je potrdil iz nuhalne tak da že veva, ampak sva se odločila, da naj bo za druge pa presenečenje, ker bodo tako vsi nestrpno čakali in ugibali na koncu bo pa lepo presenečenje user posted image

Ena je pisala, da še ne čuti brc v 20 tednu, tudi sama jih nisem vse do sredine 21. zdaj pa jih in je zelo živahno dete tako da ene pač prej začutijo, druge pa pozneje, ampak je vse normalno celo nekje do 24. tedna za prvorodke.

Naslednji pregled imam 18.4. Moram še dat kri za toksoplazmo in naredit test za sladkorno.

Mimogrede ali je že katera imela preeklampsijo pri prejšnji nosečnosti?

Uživajte v teh lepih dneh in kipečih bušijih user posted image

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
29.3.2012 19:24:16   
zebr4
Za seznamček: Morfologija 2.4.

Božajte bušije in uživajte v brcikah!

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
29.3.2012 19:26:41   
seed
jaz tudii... 2.4. ob 7.30... mislim da bom tisti dan že ob 4h pokonci :) jah...če ne božamo mi jih božajo oni nas, vsaj pri meni je tako, kar krepko me poboža... hitro spomni nase :) drugače pa bebija čutim že od 18 tedna, samo da na začetku nisem bila prepričana da je to to... :)

(odgovor članu zebr4)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
29.3.2012 20:00:08   
RedSonja
IZVIRNO SPOROČILO: Maja T.

Sem pozabila napisati, da čestitam vsem za uspešno opravljene morfologije user posted image user posted image user posted image .

... in spet malo tema o imenih, uh - mi2 z možem se mučiva in mučiva z imeni, ker nikakor ne prideva skupaj user posted image , jaz bi imela Hano, on Ano, meni je všeč tudi Gaja, njemu Vita, on bi imel Katarino, meni je to ime čisto mimo itd., skratka še bo pestro user posted image

hehe midva sva prišla skupaj samo pri Evi in pri Brini. Po mojem bo Brina, ker jo že kar tako kličeva in sva se že ful navadla :) Sej men je sicer še dosti imen všeč, samo mojmu nič ni :S

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
29.3.2012 20:07:24   
Tinca***
prestica - sobo za starejšo smo kupili v lesnini... sem prvo mislila eno po naročilu, a sem se odločila, da sedaj otroško verzijo kupim, potem bomo pa eno konkretno po naročilu, da jo bo zdržala malo več let ;) Za dojenčeka pa tako razen otroške posteljice in previjalne komode - ki je narejena po naročilu in je resnično zelo prostorna, tako da imam prostor za vse cunjice - ne potrebujem, ker bo spal pri nama v spalnici.

zelenka - tudi jaz se čedalje bolj nagibam k temu, da bi selitev preložili, vsaj za kakšen mesec, dva po porodu... saj dejansko imamo kje za biti, sicer tudi na tesnem, a so žal problemi drugje in si resnično želima čim hitreje na svoje...  A verjetno to ne bo tako šlo, kot sem si zamislila. Če ne bi bilo CR sploh ne bi bila tako v dvomih, ker bom potem resnično sama za vse, tako pa mi vseeno lahko priskoči na pomoč mama. Tako bi imela varstvo -mojo mamo, saj smo pri vrtecu čisto nekje na repu. Glede poleničk vem, da se nikamor ne mudi. Bo že ko bo dozorela in sama hotela, a tako bi mi bilo prišparano dvigovanje na previjalno mizo. Sicer smo si umislili ene male stopničke, po katerih bo lahko sama splezala do previjalne mize ;)

Čestitke vsem za dobro opravljene preglede in rezultate!

Lep dan še naprej,

Tinca***

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
29.3.2012 21:10:10   
zalenka
gorska rozica jaz sem imela prvič preeklampsijo in zato sprožen porod 11 dni pred rokom.

imam ap orbleme s pritiskom v vseh treh nosečnostih in sem tudi zato na bolniški.

tinca to z dvigovanjem res lahko tako rešiš. ali pa če pomakneš previjalno kam k postelji. naš je zlezel iz svoej postelje na previjalno. zdej ej pa to itak najbolj aktualna norija, da mi skoči iz previjalen na posteljo.

(odgovor članu Tinca***)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
29.3.2012 22:49:31   
naia
Tinca, jaz sem imela l. 2009 CR zaradi medenične vstave, zdaj ga bom tudi imela, mi je G rekla, da se lahko zmišljujem. Si ga imela v LJ?

glede FB-ja...se mi zdi, da sta dve punci za v klub :) pošljite mi svoj ime in priimek v zasebno sporočilo pa vas najdem in dodam

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
30.3.2012 8:59:03   
tapeta
Čestitke vsem za dobro opravljeno morfologijo ter za dobre rezultate na AC. user posted image

Jaz sem še vedno doma, sem dobila podaljšano bolniško. Mi je pa že malo mučno bit skos doma. Malo grem sicer na sonček tu pred blokom, to je pa tudi vse. Me pa še vedno matra križ in ne vem kako bi si vsaj malo olajšala bolečine. Najhuje se je vstat iz ležečega položaja. Se čez dan, ko sva z malo sami doma, sploh ne upam dol vležt, da ne bi obležala. user posted image

Glede imen še midva nisva nič dorekla. Moj vedno reče, sej je še čas. user posted image Meni je sicer eno ime zelo simpatično in mi kar ne gre iz glave. Mogoče bova naslednji teden že kakšno rekla o imenih po opravljeni morfologiji.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
30.3.2012 9:48:56   
LINDI
Zalenka na koliko časa pa ti podaljšujejo bolniško,a ko si doma imaš o.k. pritisk,upam,da ja.Kaj je bilo ko si imela preeklampsijo,a to začneš ful zatekat,v katerem tednu pa,a so te takoj zrihtali potem..... Mi se bomo po mojem šele čez 2 leti selili,tudi zidamo,do takrat pa stiskanje v eni sobici,pri babi in dediju.

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?