|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
12.4.2012 9:19:51   
julji
pupika drži se en velik user posted image sama sicer na srečo se je vse dobro končalo in se nosečnost razvija lepo naprej doživljala par dni nazaj v porodnišnici in vem kako je blo hudo mi že sama misel da bi z bebiko kj blo narobe kaj šele da bi rodila in ji ne bi hoteli pomagati... drži se

(odgovor članu OrangeMoon)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
12.4.2012 9:53:10   
MalaNeli
punce...če katero mogoče zanima, prodajam voziček

http://www.bolha.com/pikolo-vozicki/pikolo-vozicek-jok-jok-kot-nov-nujno-oglas1277505293

(odgovor članu julji)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
12.4.2012 10:17:06   
seed
pupika ... enostavno ne najdem besed in vem tudi da ne obstajajo take, ki bi te potolažile. v vsakem primeru sočustvujem s tabo, tvoj post sem prebrala včeraj zvečer tako da sem se prvo izjokala, nato pa celo noč razmišljala o vsem možnem...verjemi da te imam v mislih, in da mi je zelo hudo zate. če pa ti bo dalo vsaj kanček upanja... jaz sem edinka, ampak 6. otrok v naši družini. pred menoj je mami umrlo 5 trok, 4fantki in deklica... ni obupala, in obrestovalo se ji je...mene ima! ;) ne obupaj in se trudi še naprej, verjamem da obstaja dušica, ki je namenjena samo tebi :)

ker pa mi je zgodba dala misliti v vsaki malenkosti vidim nevarnost... že nekaj dni se mi dogaja da grem na vodo in nato čez nekaj časa čutim na hlačkah mokro... nimam občutka kdaj se to zgodi, je bolj po kapljicah ampak mi ni jasno kaj bi lahko bilo! se še kateri to dogaja? je normalno ali bi lahko nakazovalo na kaj? včasih imam tudi izcedek, deluje bolj kot neki beli tok, normalne barve, mogoče malce neprijetnega vonja ampak nisem niti pričakovala da bi dišalo :)
morda malce smotana tema, me je kar malce sram, ampak ne vem kdo bi mi lahko bolje odgovoriv kot ženske ki so v podobnih situacijah :)

Lp, uživajte v debelosti in okroglosti, še prehitro bo mimo :)

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
12.4.2012 10:33:40   
julji
seed: podobno kot pri meni no pr meni se pojavi še kakšen rjavi izcedek tko je blo tudi pri prejšni menstruaciji sm pravijo da je uredu da imam kakšno bakterijo no pa to se mi pojavi takrat ko premalo spijem tekočine tko da je pogojeno s tem...nič se sekirat če te pa skrbi pa kr ginekologinji reči pa vpraši sj zato je pa tam...

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
12.4.2012 11:28:06   
Toopsy
seed tudi jaz imam podobno, ampak je to normalno, ker je v nosečnosti več belega toka ravno zaradi tega, da ne pride do kakšnega vnetja, ker smo zdaj temu bolj izpostavljene. vsa rodila imamo zdaj bolj prektvavljena. tudi jaz sem zdaj še bolj panična da nebi šlo kaj narobe, ampak pri teh stvareh na žalost nihče nima vpliva. treba je samo verjet, da bo vse uredu in bit čimbolj pozitiven, čeprav je pri takih zgodbah zelo težko.

(odgovor članu julji)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
12.4.2012 12:13:17   
Tinca***
pupika, enostavno sem brez besed... Pošiljam ti ogromno pozitivne energije in misli, da bi se ti in tvoj mož čim hitreje lahko spet skupaj nasmejala.... Življenje resnično ni pravično!

Lep dan še naprej,

Tinca***

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
12.4.2012 12:16:45   
duda13
no bodoče mamice,,,a že veselo občutite kako vaša bebika brca..hehe...no za nami je danes morfolgija in hvala bogu je vse ok....smo pa zvedeli da bom imeli user posted image hehe moj je čisto iz sebe,,, edin kar mi pa ni vseč da se slabokrvna in da imam neko vnetje sem dobila neke svečke za zvečer da si jih dam noter...je katera ze imela takšno izkušnjo....pa še poleg tega sem dobila dieto ker sem seveda mal bolj buckasta..heheh....

no lepo bodite pa lepo bozajte svoje bebike...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
13.4.2012 8:29:57   
wish87
Dober dan user posted image
user posted image za vse opravljene in dobre rezultate morfologije user posted image a ni to najlepši občutek ko veš da je z tvojo malo bibo vse OK?! user posted image
Da pa še jaz malo poročam kako je bilo na morfologiji ki smo jo imeli včeraj ... Vse je super, otroček se lepo razvija in raste, ima vse organe, kateri so ravno prave velikosti in oblike za 21.teden nosečnosti user posted image   Zdaj sem zopet zelooo pomirjena in še bolj uživam v nosečnosti, kot prej user posted image   Tudi jaz sem dobro...zdrava in okrogla user posted image otročka pa nosim spredaj in zdaj mi je še bolj jasno od kje tak velik buši :) maternični vrat je dovolj dolg, zato ni bojazni za prezgodnji porod (vsaj ne še zdaj) user posted image do zdaj pa sem pridobila 3 kg, kar je več kot odlično glede na to da non stop nekaj jem user posted image sem pričakovala da sem se zredila več!!
Za seznamček pa : naslednji pregled imam 7.5. in to bo test za sladkor! A ta test delajo vsem nosečkam al kako je s tem? Mi lahko katera ki je to že imela malo povedala kako to gre? user posted image
Želela pa bi se tudi pridružiti skupini na FB in bolj kot razmišljam manj vem user posted image katera me lahko doda?!! user posted image
lep in uspešen petek 13. vam želim user posted image pa božajte svoje okrogle bušije...še prehitro bomo brez njih user posted image

(odgovor članu duda13)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
13.4.2012 8:56:12   
julji
ja pri nas ima to vsaka nosečnica. No jst ga imam v pondeljek... tista sladka stvar je men tak dobra za pit k tak sladk jst čaj pijem :D

a obstaja skupina na fb... kak se pa imenuje... se vidi da sm vas bolj mal spremljala....

(odgovor članu wish87)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
13.4.2012 16:57:27   
Iz lune
Pozdravljene,

ma joj pupika...kakšna zgodba...kakšna kruta realnost, me je še mene postalo tako strah...
En velik objem in koš poguma za naprej.

Sama vas dnevno berem, sodelujem pa bolj malo, ker sem res že vsa trda od vseh teh zgodb.
Dali smo AC skozi in smo prejšnji teden končno dobili rezultat, da je vse OK. Tako da najina druga user posted image , že ima ime. Komaj komaj komaj jo čakamo.
REs pa bom najbolj mirna, ko jo bomo imeli v rokah....Sem v 21 tednu, tako da še polovica. Se mi zdi, da se takooo vlečeee

Pa še ta izcedek imam ravno tak, kot že opisujete, moker, včasih gost, z rahlim vonjem...vendar to imam že vso nosečnost in po mojem bi mi ginekolog kaj rekel, da ni ok ali pa bi izvidi pokazali, če bi bilo kaj narobe.
Naslednji pregled imam 25.04. in ne vem ali bo morfologija ali ne, glede na tedne bi že mogla bit. Bomo videli.

Sem pa itak imela toliko nuhalnih in dodatnih pregledov in AC, da smo videli, da so vsi organi in pravih velikosti. Upam...sej veste...nič ni več zanesljivo...samo pozitivno poskušam mislit pa bo, čeprav tej moji hormoni me mešajo.

Lepo bi vas prosila, če mi lahko samo pomagate kako je s porodniško. Koliko prej boste ve dale podjetju za izpolnit papirje in kdaj boste nesle na CSD?

Sem brala po forumih in ne razumem nič. Petek 13 me je res zmešal...

Drugače pa smo ok, s prvorojenko uživamo maksimalno, končno smo dobili vrtec in komaj čakamo 01.09.

Bodite lepo in imejte se radi...pa mogoče bi se tuda jaz prikazala na FB, če me lahko katera prevzame.

aja...ste se že začele kaj pripravljat? Kje ste začele? Kaj boste nabavile za oblečt za te naše avgustovčke?

(odgovor članu julji)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
13.4.2012 17:09:08   
seed
hvala Julij in Toopsy, sta me malo potolažile :) drugače nimam drugih težav, tako da nebi smelo bit problema :) zaenx še uživam v brcah, ki so vsak dan bolj krepke in me začenja že skrbet kaj bo čez kakšen teden :O

iz lune lepo da si omenila, tudi jaz počasi začenjam razmišljat o oblekisah za domow in vse, čepraw ne bom ravno pretiravala saj mu bo u taki vročini najbrž peklensko vroče in bo najbolj uživat če bo nagec :) no...u ponedeljek ugotovimo ali bo nagec ali nagica, čepraw rabimo samo potrditev :)

pa še nekaj... kako ste z vozički? cene v trgovinah so katastrofalne, me kar na tazadnjo vrže :/ pa tudi neke pretirane izbire ni... rada pa bi kupila trojček, da bi vse pašalo na podvozje...pa mislim da tudi nekako cenovno boljše prideš skozi... sem odkrila eno stran http://www.lux4kids.si/?zenid=ac22d3785e959376b760c03b129d2cd7 če katero zanima in imajo zelo lepe modele pa tudi barve... cena glede na to kar sem videla niti ni tako zastrašujoča... kaj pravite? trgovina se nahaja tudi v BTC tako da bi pred nakupom definitivno še ogled v živo opravila... ima kakšna kakšen drugi nasvet? kaj pa z posteljicami? zibka? konkretna posteljica? jaz od vedno sanjam o zibki z baldahinom, ki je seveda uporabna le par mesecev ampak glede na cemo (90€ komplet z posteljinico) si jo bom verjetno privoščila;)

lp

(odgovor članu Iz lune)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
13.4.2012 21:21:34   
LINDI
Pupika,na tole je pa težko reči kakšno tolažbo,vendar ne obupajta tudi za vaju z možem bo posijalo sonce,ne more biti vedno tako,da bi se vama dogajalo samo slabo...ne morem si niti predstavljati vajine bolečine,držita se.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
13.4.2012 22:05:20   
Mojarožica
Oj nosečke!

Jaz sem danes imela tak pregled, da je joj, počasi bom mogla nosit s sabo mapo za vse napotnice in izvide;(

V glavnem, pritisk je občutno boljši in sem kr zadovoljna, da se vsa ta neslana hrana vsaj nekje kaže. Sicer mislim, da se tudi na teži, ker sem se zredila za 3 kg in zatekam ne nič. Mi pa je dala kontrolirat glukozo, navadna biokemija, brez obremenilnega testa in je bil 5,4, kar je čisto ok. Ampak ker vse nosečnice, ki imajo sladkor na 5,1 pošlje k diabetologu, je mene tudi

Potem sem ji omenila, da je moja mala imela 5.otroško bolezen in da se ne sekiram ne vem kako, ker sem jo po tolkih letih dela na otroškem sigurno imela. Ampak ne, nova napotnica za infekcijsko kliniko.

Drug teden v sredo, me je naročila na morfologijo in mi rekla, naj jo spomnim, da mi napiše napotnico za rizično ambulanto, ker imam cisto na jajčniku (imam jo že 4 leta in nič ne raste, se ne spreminja. Ca125, je bil negativen), tako da me čaka še to.

Seveda, je drugo tromesečje, kar pomeni novi screening za toxo, biokemija in urin z sedimentacijo.

Pa dala em je v stalež, ker sem imela v prvi nosečnosti v zadnjem tednu blago preeklampsijo in ker je bila moja mala pupa "majhna za gestacijsko starost", kar je blo povezano za zavito in zavozlano popkovino.

Ampak jaz se počutim čudovito. Uživam v vsakem trenutku in kr ne morem verjet, da smo že na polovici. No komaj čakam, da vidim, kaj bomo sploh imeli:)

Konec dneva je res full lepo, da imam tako skrbno ginekologinjo, ki me res za vsako stvar 100x vpraša in si vedno vzame čas.

Edino nekaj bi dodala. Ne vem točno katera je zgoraj pisala, da ima zdaj, ko je noseča, končno "normalen krvni pritisk". To je treba ginekologinjo opozorit, ker če je pritisk pred nosečnostjo zate normalen 100/70, je zdaj 120/85 lahko že blaga preeklampsija. Ker se sama preeklampsija ne meri samo po "povišanem" pritisku glede na neke standarde, ampak tudi glede na to, kakšen je tvoj RR pred nosečnostjo. Pišem zato, ker je ravno preden sem mogla v stalež prišla v prvo posvetovalnico mamica, ki je imela RR v nosečnosti 130/80, kar je za nosečnico zelo lep pritisk, ampak je imela CR v 23 tednu zaradi hude preeklampsije, mala ni več dobivala nič preko popkovine. V kakem stanju je ta mala pupa, pa ne bom razlagala. Ni slikica lepe družine, pa mala je bila zelo zaželjena inprvi otrok. Omeni svoji ginekologinji, da je tvoj pritisk pred nosečnostjo bil bolj nizek kot ne in da je zdaj glede na stanje prej "visok".

Ok dovolj kompliciranja, zebe me, grem pod oddejo in šaltat TV:)) Seveda s tem spravljam dragega ob živce, kar je samo dodaten bonus;)))

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
14.4.2012 10:25:55   
naia
wish87, zdaj res že skoraj vsaki naredijo test za sladkorno, drugače je bilo pa pred tremi leti tako, da je morala biti kakšna indikacija za to (SS, prevelika teža matere ali ploda, sladkorna v družini,...)
Test pri nas v Lj zgleda tako, da na tešč popiješ 75g glukoze in ti potem vzamejo kri vsako uro, si pa tam tri ure user posted image , čakaš pa v čakalnici, ne smeš nikamor ven, nekaterim je tudi slabo. Pred tremi leti sem najprej pila 50g in sem dobro prenesla, a sem morala iti na test 100g, tega pa nisem mogla zadržati v sebi in vse zbruhala user posted image tko da upam, da bom tega 75g obdržala v sebi user posted image

Iz lune, porodniška se začne urejati 60 dni pred PDP-jem oz. najkasneje 30 dni do PDP-ja

FB...z veseljem vas dodam, le naj vnaprej povem, da znajo zasebna sporočila štekati
wish87 , Iz lune in julji, v zasebno sporočilo mi pošljite svoje ime in priimek in vas najdem in dodam v skupino avgustovk, drugače smo pa skrite, da nas nihče ne vidi

(odgovor članu Mojarožica)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
14.4.2012 14:29:39   
wish87
Hvala za odgovore glede tega cuker testa :) upam da ne bo prehudo :)

naia poslala sem ti ZS in upam da si ga prejela :) Če pa nisi pa mi prosim sporoči, da poskusim še enkrat :)

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
14.4.2012 17:44:55   
tapeta
Seed, z merjenem materničnega vratu lahko zmeri morebitno odpiranje in s tem posledično možnost za prezgodnji porod.

Jaz grem v naslednjem tednu na cuker test. Sem vidla na napotnici da piše 75g, torej me čaka triurni test?

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
   [Brisano sporočilo]
15.4.2012 8:17:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tapeta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1667
16.4.2012 9:20:06   
activia
Poletje2012 hočeš rečt da si debela? ker jaz imam 171cm in 73kg pa mi ni nikoli gin rekla da se ne vidi zaradi kil user posted image
sicer pa če nisi zadovoljna z vidlivostjo in strokovnostjo greš pač samoplačniško,tako sem šla jaz. In mi ni žal niti evra ker sem odšla pomirjena.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
16.4.2012 12:24:11   
printemps
hej hej naia a lahko še mene dodate oz. sprejmete na facebooku strani, sej bom še vedno tu prisotna, ampak vseeno pa opažam, da sem res vsak dan na fb, medtem ko sem tukaj bolj poredko.

(odgovor članu activia)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
16.4.2012 18:44:09   
Naja3
Pozdravljene, berem vas ze nekaj casa in ste prau fajn. Se vam pridruzujem tudi tukaj saj sem ze pri noseckah z dvojcki. rok imam 20.8..dobili bomo dva fanta[/buser posted image user posted image ]. Sem med starejsimi, imam ze 37 let NS je bla ok, 9.3. Sem imela amniocintezo in ze kmalu dobila rezultate, da je vse ok. Zdaj sem 13.4 imela morfologijo. vse je ok, vsi pregledi so pri Pusenjaku,ki je res super. Drugace pa sem doma,ker mam skoz kaksne tezave. Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1670
16.4.2012 18:53:18   
Moretta
Oj!

Pupika, res nimam besed.... user posted image Zelo mi je žal... Meni je bilo zelo hudo, ko sem zgubila mojega dvojčka v 6. tednu. Res ne vem kako bi reagirala, če bi mi se to zdaj zgodilo, ko čutim brcike naše pupe. Drži se!

Drugače, z mano je še kar ok. Danes sem odkorakala na krajši sprehod in šla po hčerko peš v šolo. Nimam nobene kondicije, saj sem praktično 4 mesece preležala. Hitro sem utrujena in me vse dol tišči. Potem rabim počitek. Uf! Upam, da se ne bo spet kaj zakompliciralo in da se vsaj malo lahko gibljem...

Kako je pa z vami user posted image ? Kako se počutite?

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1671
17.4.2012 8:36:56   
pupiika
zivjo zelim vsem noseckam in mamicam!
Pravkar sem mal brala tale forum in se odlocila da se vam pridruzim. Noseca sem 21. tedno tako da je PDP 22.8. Ker sem prvic noseca me zanima kdaj bom prvic zacutla svoje bitjece ker se namrec nic ne cutim se pa ze zelo veselim. Do sedaj je potekalo vse v najlepsem redu in upam da bo tako naprej.

Lep pozdav sem!user posted image

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
   [Brisano sporočilo]
17.4.2012 8:44:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu activia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1673
17.4.2012 9:16:47   
tacanja
Heihei,
tudi mi smo dali morfologijo skozi in še zdaj ne vemo točno kaj brca po trebuhu. Se pa dojenček lepo razvija tako da smo šli domov zadovoljni. Ginekologinja mi je predpisala železo ker imam malo slabšo kri, sicer pa pijem tudi magnezij. Drugače pa vse lepo potekauser posted image .
Glede gibanja pa je pri meni zaenkrat vse po starem- normalno še lahko nardim vse po hiši. Sicer rabim malo več časa ampak gre. Mogoče mi je malo smotano pomivanje tal, sploh zdaj ko smo v fazi prenove hodnika in dnevne sobe in je nasploh več čiščenja. Upam da se ta faza čimprej zaključi da bo mir v hišiuser posted image . Grem pa tudi vsak dan na sprehod s psičko in hodiva približno eno uro. Zdaj že opažam da se prej zadiham ali pa da čutim malo napetosti v trebuhu, tako da se pol vmes malo spočijem ali pa vsedem. Me pa tudi boli križ ker imam maternico nagnjeno nazaj in je verjetno to vzrok.
Za dojenčka pa še nismo nič ekstra pripravljali. Imam dve vrečki cotk ki mi jih dala kolegica in to je zaenkrat vse. Si pa ogledujem vozičke. V poštev pride nekaj terenskega da otročka ne bo preveč premetavalo če bomo naleteli na kakšno bolj razgibano pot. Zadnji čas redno preglejujem vozičke ki jih vozijo mamice na sprehod tu kjer se sprehajam. In zelo mi je bil všeč Mutsy, sploh ker je deloval tak stabilno in "netresljivo". Ima mogoče katera izkušnje z njim?
Bodite lepo in cartajte svoje trebuščkeuser posted image

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
17.4.2012 10:30:59   
OranznaM
Hoj!
Upam ,da ste vse dobro! In vase bodoce strucke. :)
Sem vas brala, pa nic pisala, ker sem bila nestrpna da moj mali zacne brcat in nic ni hotel zaceti in sem bila kar malo zalostna. Zdaj pa zamujam tudi z branjem, ker sem zbolela in sem cisto fuc od celodnevnega in nocnega kaslja,ki se noce pozdravit... Ni bilo energije za branje. No v petek je KONCNO zacel brcati! Sem bila res srecna. :D se javljam na kratko ,ker sem danes (17.4.), ceprav sem na bolniski, sla na morfologijo in sem zelo vesela, ker srcek pridno bije in vse izgleda v redu! Mali je pa ocitno zelo sramezljiv, ker ni hotel pokazati obrazka (rokice so bile pred njim) in tudi nogice je imel tako pospravljene, da je se vedno skrivnost, ce bomo imeli puncko ali fantka. Baje, da je majhen in se bo verjetno spremenil datum PDP na kasneje... Bom pocakala na to, da mi ga prestavi g. za zihr. Ampak tudi, ce bo september, bom kar tuksj ostala, ker sem ze od zacetka z vami. :) Cez tri tedne (8.maj) imam spet UZ, da pogledamo se enkrat srcek, obrazek in spol. Se veselim, da ga spet vidim! :)

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?