Mojarožica
|
Oj nosečke! Jaz sem danes imela tak pregled, da je joj, počasi bom mogla nosit s sabo mapo za vse napotnice in izvide;( V glavnem, pritisk je občutno boljši in sem kr zadovoljna, da se vsa ta neslana hrana vsaj nekje kaže. Sicer mislim, da se tudi na teži, ker sem se zredila za 3 kg in zatekam ne nič. Mi pa je dala kontrolirat glukozo, navadna biokemija, brez obremenilnega testa in je bil 5,4, kar je čisto ok. Ampak ker vse nosečnice, ki imajo sladkor na 5,1 pošlje k diabetologu, je mene tudi Potem sem ji omenila, da je moja mala imela 5.otroško bolezen in da se ne sekiram ne vem kako, ker sem jo po tolkih letih dela na otroškem sigurno imela. Ampak ne, nova napotnica za infekcijsko kliniko. Drug teden v sredo, me je naročila na morfologijo in mi rekla, naj jo spomnim, da mi napiše napotnico za rizično ambulanto, ker imam cisto na jajčniku (imam jo že 4 leta in nič ne raste, se ne spreminja. Ca125, je bil negativen), tako da me čaka še to. Seveda, je drugo tromesečje, kar pomeni novi screening za toxo, biokemija in urin z sedimentacijo. Pa dala em je v stalež, ker sem imela v prvi nosečnosti v zadnjem tednu blago preeklampsijo in ker je bila moja mala pupa "majhna za gestacijsko starost", kar je blo povezano za zavito in zavozlano popkovino. Ampak jaz se počutim čudovito. Uživam v vsakem trenutku in kr ne morem verjet, da smo že na polovici. No komaj čakam, da vidim, kaj bomo sploh imeli:) Konec dneva je res full lepo, da imam tako skrbno ginekologinjo, ki me res za vsako stvar 100x vpraša in si vedno vzame čas. Edino nekaj bi dodala. Ne vem točno katera je zgoraj pisala, da ima zdaj, ko je noseča, končno "normalen krvni pritisk". To je treba ginekologinjo opozorit, ker če je pritisk pred nosečnostjo zate normalen 100/70, je zdaj 120/85 lahko že blaga preeklampsija. Ker se sama preeklampsija ne meri samo po "povišanem" pritisku glede na neke standarde, ampak tudi glede na to, kakšen je tvoj RR pred nosečnostjo. Pišem zato, ker je ravno preden sem mogla v stalež prišla v prvo posvetovalnico mamica, ki je imela RR v nosečnosti 130/80, kar je za nosečnico zelo lep pritisk, ampak je imela CR v 23 tednu zaradi hude preeklampsije, mala ni več dobivala nič preko popkovine. V kakem stanju je ta mala pupa, pa ne bom razlagala. Ni slikica lepe družine, pa mala je bila zelo zaželjena inprvi otrok. Omeni svoji ginekologinji, da je tvoj pritisk pred nosečnostjo bil bolj nizek kot ne in da je zdaj glede na stanje prej "visok". Ok dovolj kompliciranja, zebe me, grem pod oddejo in šaltat TV:)) Seveda s tem spravljam dragega ob živce, kar je samo dodaten bonus;)))
|