|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
20.2.2012 21:10:03   
mojcakk
mi smo ga prvi mesec hranli na 3 ure,nato 1 dan na 2 ure,smo pristal v bolnici,tam so pa začeli spet na 3..zdaj ga pa hranim takrat,ko je lačen..pa če je to na 1,2,3,..ure,ponoči pa spi 8-10 ur v komadu..
zadnjič sem nekje prebrala,da naj bi po vseh njihovih izračunih 3 mesece star otrok popil na dan 5-6 obrokov po 120-160 ml na obrok..to je od 650-960 ml na dan..zdaj pa če poje več,al pa manj,kaj mu moraš..če pa ni tako,ko oni rečejo,je pa vse narobe..neki tacga,ko da so otroci neki roboti,in morajo vsi funkcionirat tak ko oni rečejo,drugače z njim nekaj ne štima..
tuk so mi blesavi zdravniki..pri nam je blo v RA,ko ni hotel-enkrat gledati cofka,bolj mu je bila zanimiva luč,smo šli v lj,ker naj nebi vidu..groza..ampak zdaj pa upam,da bomo začeli uživat..
a vaši se že kaj "pogovarjajo"?naš že pade v tak kratek histeričen smeh,se pogovarja na veliko..user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 326
20.2.2012 22:28:20   
bučka3
Pikomoko naš fant čez dan spi tako kot je treba in ga nikakor ne bi mogla še dodatno uspavat, razen če mu enostavno ne dam za jest. Samo to pa mi nekako ni ... Tudi teža mu napreduje o.k. Ni predebel ali presuh.
Kar se tiče pogovarjanja naš ves čas čeblja. Je prava klepetulja.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 327
20.2.2012 23:28:05   
Najin_pikec
Ma to hranjenje na uro je men čist mim. Saj jaz tud jem, ko sem lačna pa čeprav še niso minile tri ure od zadnjega obroka user posted image .
Naš se tudi veliko pogovarja, prov luštno ga je opazovat. Pa tko je luštkan, ko se s hrbta na bok daje, al pa ko ga dam v posteljico, da bo zaspal in ga pridem čez par minutk pogledat, pa ma že nogice tam, kjer je imel prej glavicouser posted image . Ah ta sonček moj...

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 328
21.2.2012 5:53:05   
mojcakk
mi smo ga mogli hranit na 3 ure,ker je bil lahki..rodil se je z 2300,pa mu je padla teža na 1900..
naš se isto premetava v postlci,ko ga mam pa čez dan v vozičku,ga morm met pa privezanga,ker me je strah,da bi ven padu,ker se je zadnič vsedu na kavču..user posted image bi mi kmal pobegnu..user posted image
js sm včer klicala na socialno,pa je rekla da smo šele marca upravičeni za otroške,tak da bo vrjetno drug mesec odločba..

Neposredna povezava do sporočila: 329
21.2.2012 5:58:19   
mojcakk

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Jaz prejemam celih 48€ otroškega dodatka. Bajni znesek, ki ne pokrije niti njegove hrane čez mesec. Priznam, bolje to kot pa nič, drugo leto ne bomo niti tega dobili, ker gledajo po novem vse prihranke tudi otrokove, ki jih pa je (na zahvalo babic in dedkov ter tet in stricov) že kar nekaj.

da bi se pri nas pokrila hrana,bi blo treba bit 160e otroških,kje so še plenice..
jaz mu ravno zaradi tega nisem dala denarja na banko,ampak ga mam doma v kuverti..pač nebo obresti..

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 330
21.2.2012 6:00:02   
mojcakk
http://tvslo.si/predvajaj/za-dlan-veliki-otroci-dokumentarna-oddaja/ava2.45904556/

punce,poglejte tole..kr srce boli..user posted image

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 331
21.2.2012 9:23:42   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: bučka3

Pikomoko naš fant čez dan spi tako kot je treba in ga nikakor ne bi mogla še dodatno uspavat, razen če mu enostavno ne dam za jest. Samo to pa mi nekako ni ... Tudi teža mu napreduje o.k. Ni predebel ali presuh.

Potem ma pa res obdobje zagona, tako da tolk rabi. Boš vidla, kar na enkrat bo pa sit pa se bo pogovarjal z joško, kot naš.user posted image

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 332
21.2.2012 9:29:09   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Priznam, bolje to kot pa nič, drugo leto ne bomo niti tega dobili, ker gledajo po novem vse prihranke tudi otrokove, ki jih pa je (na zahvalo babic in dedkov ter tet in stricov) že kar nekaj.

Kaaaaaj, a še to. Mu bom vse dol pobrala pa v štunfa spravla. Ne dam jim tega veselja user posted image

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 333
21.2.2012 18:11:54   
Najin_pikec
Mojcakk, a kar sam se je iz čist ležečega položaja v sedečega potegnil? Ja bravo, je pa močen fantek user posted image . Naš bi tud skoz sedel, ampak se vzdiguje iz polsedečega položaja. Drugač se je pa tud Aljoša precej drobčkan rodil (2700 g) in so mi že v porodnišnici rekli, da bo najbrž bolj lačen. In res, na začetku je hotel skoz jest, zdaj se je pa kar umirilo. Če mu ne bi teža lepo napredovala, bi ga pa verjetno tud mi mogl zbujat za hranjenje.

To za prihranke pa sploh nisem vedla, da tud upoštevajo. Bo res treba v štumfu denar met user posted image .

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.2.2012 20:46:53   
mojcakk
ja,skoz se "useda"..naš bi tud bil skoz pokonci..ko je treba ležat,se neki cajta dviguje,če mu pa slučajno ne gre,se pa tačne kregat..mormo prav merkat,kje ga damo ležat,ker se dvigne,ker pa še ni dost močn,pol pade na stran,in bi lahko padu na tla..

kakšen porod ste pa mele ve??morebitne rane že zaceljene?js sm mela CR,pa me rana skoz srbi za ****..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 335
21.2.2012 21:28:20   
strumf
oj punce.vidim da je naša tema zelo živahna, samo kaj ko sem jaz takšen lenuh za pisanje.naš mali bo pa v petek že štiri mesece star. ja smo bolj med mlajšimi na tej temi user posted image user posted image .

sedaj smo bili skoraj tri tedne bolani, ravno ko je zunaj padal sneg. tako da smo bili priklenjeni na hišo. no starejši bratec nam je iz vrca prinesel kašelj in poln nos, vse skupaj pa je že skoraj mejilo na bronhitis. meni se je že kar mešalo. ponoči je že v enem kosu prespal od pol osmih do treh, štirih, sedaj pa smo se hranili in čistili nos zopet na tri ure.user posted image user posted image user posted image . HB je sedaj to za nami.sicer še malo kašlja ampak se tudi to izboljšuje.

opazila sem da se pogovarjate v vrtecih. v brežiški občini je potrebno oddati vlogo v vrtec, ki ga bo otrok obiskoval medtem ko pa imajo v krški občini enotno vlogo za vse vrtece v občini. kar mi je bolj logično, ker tako lahko napišeš prioriteto, in še ostale možnosti na en obrazec. no pri nas vpisa še ni. bo pa sedaj enkrat v marcu. upam da mesto dobimo. bo pa bolj kritično ker bo šele 24.septembra star 11 mesecev. upam da nam bodo mesto prihranili.

jaz nove vloge za otroški dodatek nisem oddala, ker smo novembra dobili novo odločbo, tako imam sedaj še po starem izračunano. čakam pa na odločbo o znižanem plačilu vrtca pa ni še nič odgovora.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 336
21.2.2012 23:11:18   
Najin_pikec
Strumf, me veseli, da je vse skupaj za vami in da ste se pozdravili user posted image .
Moj user posted image  bo 29.2. dopolnil 4 mesece (sem šla zdele ko to pišem prav na koledar preverit, če letos sploh je 29. februar user posted image ). Ne vem zakaj, ampak se vedno tko veselim, da bo ena mini svečka več, ker mi je prav v veselje gledat kako raste in napreduje. Po drugi strani me je pa groza, kako čas beži. Sej bomo šle vsak čas nazaj delat...
Porod je bil pri meni normalen in k sreči ne preveč dolgotrajen, no razen pucat so me mogli, ker je notri ostal kos posteljice (takrat sem zgubila kar nekaj krvi, ker se je poškodoval maternični vrat, ampak sem se hitro spet dobro počutila). Okrevanje po porodu je bilo k sreči kar hitro, je že kar nekaj časa tako kot pred porodom. Je pa res, da tiste ki rodijo s CR okrevajo dlje, ker gre za operacijo.
Pri nas v Grosupljem imajo tudi eno vlogo za vse enote vrtca in na to vlogo napišeš prioritete. Je pa tudi mene strah, da ne bomo dobili prostora, rezervacije pa tud ne moreš plačat. Bomo o tem rajši razmišljal, ko bomo dobili odločbo.

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 21.2.2012 23:13:46 >

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 337
22.2.2012 15:29:17   
si.pikica
pozdravljene!
mi pa še ne bomo dali naše user posted image v vrtec, jo bo čuvala moja mama, občasno pa najbrž tudi tašča, vsaj 1 leto, potem bomo pa verjetno jo dali v vrtec.

mojcakk jaz sem imela CR, ma sem zelo hitro okrevala, nisem imela nobenih večjih bolečin in tudi rana je ok, nič ne vleče ali srbi. pa tudi zelo lepo se je zacelilo, tako da sem prav srečna.

Neposredna povezava do sporočila: 338
22.2.2012 20:25:43   
Janja506
Zdravo!

Danes je bilo super vreme za vozičkanje, sem prav uživala.

Moj porod je bil, kljub umetnim popadkom super, brez muk. Mela sem edino veliko notranjih šivov, ki pa jih sama sploh nisem čutila. Imam pa sedaj težave, ker sploh ne morem telovadit ... enkrat sem malo kolesarila pa nardila par trebušnjakov pa sem dobila par strij pa slabo mi je bilo za znoret, ta teden sem probala tečt na tekaški stezi, pa mi je spet bilo slabo, drug dan sem pa kar vročino imela (sam to ne vem če je ravno zaradi tega). Skratka čudno. Ve telovadite, ima kera kake probleme?

Kašice: Naš poje že cel kozarček jabolka/banana, brokoli mu ne diši (se ne čudim, še meni smrdi).

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 339
22.2.2012 20:36:42   
2sneg13
SE vam lahko pridružim?  user posted image Sicer nisem oktobrka, ker sem rodila v novembru, 9 dni čez rok.user posted image Se imam pa za oktoberko user posted image sem imela endrug nick, pa je šlo geslo v maloro user posted image

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 340
22.2.2012 20:47:16   
2sneg13
Torej, imamo punčko,rojeno 9dni čez rok. Pridno se redimo, pri 3 mesecih je imela malo manj kot7 kil.user posted image Prvi mesec je bila kot angelček,potem pa je dobila hudo obliko kolik. Jo je zvijalo od 8 do polnoči, včasih malo manj. Pred 3 mesecom kot bi odrezal vse skupaj.user posted image Spimo 10 ur, poje in dalje še 2-3 ure. Čez dan mi je do 3 meseca samo spala in jedla.  Zdaj jo vsaj slikamo lahko z odprtimi očmi.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 341
22.2.2012 21:33:30   
bučka3
Živjo

Tudi jaz sem imela sprožen porod. Bila sem močno šivana. Nisem pa imela nikakršnih težav. Tečem sicer ne, ker se bojim, da bi ostala brez mleka. Hodim pa trikrat na teden na pilates. Zdaj, ko so lepi dnevi pa še vsak dan vozičkam cca 1,5 - 2 ure in sicer porivam voziček v hrib. Nimam pa nobenih težav pri tem. Vse je o.k.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 342
22.2.2012 23:17:28   
Najin_pikec
2sneg13 dobrodošla user posted image .

Jaz še nič ne telovadim, bom šla pa kmalu na spinning in upam, da ne bom imela kakšnih težav. A zaradi teka lahko zgubiš mleko? To pa prvič slišim...
GH mi še ne jemo, ker mali še ni dopolnil 4 mesece, zato se zaenkrat samo dojimo. Pa tud nisem sigurna, če je že pripravljen.
A ste vidle kakšne temperature se nam obetajo za vikend? Sploh ne vem, kako bom tamalega oblekla za ven, ko bo +15 stopinj. A ve boste še vedno imele zimske pajace?

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 343
23.2.2012 7:00:12   
mojcakk
ma rano mam js od CR izredno grdo..sicer je tak,da se kopalkah sploh ne vidi,ampak je tak čudno postrani,pa 1 cm debela..je rekla moja G,da kdo tak grdo nardi..
jaz sem tudi včeraj v trgovini gledala fruteke,pa pol tak študiram,da še ni 4 mesece star(ker piše gor 4+),pa da se je 3 tedne prej rodil,in sem odločla,da bomo še počakal..
jaz ga za ven ne dajem več v kombinezona-sicer še nisma šla z vozičkom,ker je pol metra blata pri nam,ampak mu dam debelga bodija,žabice,enga celga pajaca iz flisa-debelga,podložene hlačke,nogavičke,čeveljčke,in pa eno debelo termoflis jopico..pa kapico seveda,ga pokrijem z deknco,še eno deknco spodaj,pa smo..al ga pa na rokih nosim,kengurujček,..

kaj pa AD3 kapljhice dajete?

Neposredna povezava do sporočila: 344
23.2.2012 7:57:33   
2sneg13
Jaz v zimski kombinezonček nedajem sploh,ker imam torbo vvozičku in je ful topla,lahko na hitro zakuha tamala,na začetku mi je 2x. d3 kapljic ne dajem, ker smo  jih ukinli ob krčkih, zunaj smo pa čisto vsak dan. Od vsega začetka. Nimamo nobenega prehlada, nič. Bo utrjena kot tavelka punca !

Vpis v vrtec smo že opravili, zdej čakamo odgovor do junija. Po mojem bomo zviseli,ker bo komaj oktobra stara 11 mesecev.  user posted image Vsaj do zdaj je blo tako zvečino tu pri nas.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 345
23.2.2012 9:11:29   
bučka3
Najin pikec - mene je ginekologinja ob poporodnem pregledu opozorila naj ne pretiravam s pretirano telesno vadbo, ker lahko zgubim mleko. Med to spada tudi tek. Nekje sem tudi zasledila, da naj ne bi pri telesni vadbi npr. skakali, ker organi še niso vsi na svojem mestu, vse je še raztegnjeno in zaradi tega lahko pride do inkotence ipd.

Glede kapljic AD3 smo jih pri nas zopet začeli uvajat. Zaenkrat ni nobenih težav.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 346
23.2.2012 10:00:29   
mojcakk
midva grema pa danes k zdravniku po recept za mleko,pa sem rekla sestri,če bi ga lahko obenem stehtali,me malo skrbi,če dovolj pridobiva,ker dečko spi od 20:00-cca 5:00..pa sem študirala,da bi šla peš po stranskih cestah,ko je tako lepo vreme,pa še daleč ni..sem omenla to tašči,pa meje napizdila,da kaj bom takega malega vlačla ven na ta mraz v vozičku..user posted image user posted image
kak pa kopate ve?vsak dan?mi ga zaenkrat v sredo,pa nedeljo..sem razmišljaja,da bi da vsak dan,pa spet..kako z umivanjem glavice..namreč,kot frizerka vem,da ni najboljše,če glavo umivaš vsak dan..ne vem pa,kako je pri takšnih majčkenih..
danes bom vprašala,če lahko dajem AD3 kapljice,ker že dajem biogaia,pa moram rečt,da je driska čisto izzvenela,krčkov pa tudi nimamo nič več..dobili smo jih šele pri 3 mescih..
dans gremo dat še vlogo za vrtec,pa bomo vidli,kaj bojo povedali..:)

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 347
23.2.2012 10:10:39   
mojcakk
glede telovadbe pa..jaz sploh ne upam telovadituser posted image namreč,kile grejo kar dol..
na prvem pregledu v 7t pri G sem imela 59, 3t prev rokom-na CR sem šla z 62.5,3 dni po porodu sem imela 59.5,5.5 tednov na poporodnem pregledu 56,sedaj jih imam 54.5..dojila sem 4 tedne,pol je pa zaradi stresa čez noč zmanjkalo mleka..user posted image
niti najmanj ne hujšam namerno,kile grejo kar same dol..bolj,ko jem,bolj hujšam..moram rečt,da sem kupila kavbojke pred nosečnostjo,nosila sem jih celo nosečnost(z uporabo pasa,ker so mi drugače skoz dol padale),sedaj se pa izgubim v njih..user posted image

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 348
23.2.2012 11:06:59   
bučka3
Joj, pa saj ni mrzlo. Mislim, da takšno vreme in sonce koristi takšnemu otročku. Če je oblečen tako kot treba, mu pa res nič ne bo. Nadihal se bo čistega zraka.
Kar se kopanja tiče ga mi kopamo na cca 5 - 7 dni. In to je to. Prav nič ne kompliciram.
Blagor se tebi glede kil. Jaz full pazim kaj jem in koliko, se gibljem, samo dojim kile pa ostajajo. Cukra nisem že jedla najmanj 1 mesec in pol pa se nič ne zgodi. user posted image Stare kavbojke so mi prav. Vsaj nekaj.
Kako pa kaj vaš buši? A kaj kopni?

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 349
23.2.2012 13:07:27   
Jana73
Long time, no see...

Je pa tako fino, ko lahko preberem, kaj se je dogajalo :) One na FBju so čist naspidirane... Se bom odklopila. Enostavno ne moreš sledit user posted image

Kar se tiče nasvetov... Ravnajte po lastni zdravi pameti! Če vidite, da vašemu user posted image nekaj ne paše, pač tega ne upoštevajte!

Janja506 Nam pa čist paše 18-19 stopinj. Imamo možnost, da je spalnica hladna in vlažna. Pač otroka oblečem še v pliš pižamico in mu poleg kovtrčka dam še dekico. Je čist zadovoljen in TOPEL!

mojcakk Pa ne se hecat! Moj se je zredil samo 640g pa ni rekel nobeden nič! Moraš bit prepričan v svoje početje. Spodnja meja je 15g na dan. Idealno pa je, če se dete redi 23g na dan. torej v enem mesecu od 450g (najnižja) do 700-800g idealno!

bučka3 Pri nas je urgentno stanje! Dojke delajo premal mleka! Glede na to, da pogosto pristavljaš in se stanje ne "izboljša" pač... Jaz bi vztrajala (podnevi). Zvečer pa bi mu dala dodatek. Tako bi videla, ali je res lačen in ali je sposoben spati "celo noč".

Naš buši pa kvečjemu raste user posted image user posted image user posted image ne pa izginja! Če ne jem, ni mleka.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?