|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
8.2.2012 16:09:35   
Janja506
Imam pa še par vprašanj:

- velikost cuclja:tiste, ki hranite po steklenički, koliko luknjic imate pri pitju mleka ter koliko pri pitju čaja? Naš je po hranjenju ful vroč v glavo in cel moker, pa ne vem ali naj povečam cucelj?

- koliko stopinj imate v stanovanju in kaj oblečete malim ko ste doma (število plasti)

- kako ste sedaj s kašicami, že kak napredek? Naš tak gleda vse kar da kdo v usta, da mu sedaj, ko sva prišla domov res morem pričet dajat

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 276
8.2.2012 22:32:46   
divinus
jaz imam na 4 lukence, ker ko sem imela na dve se je ful jezil ker ni in ni steklo. pa sej tudi iz bradavice teče ven vsaj iz 5 luknjic, tako da se meni zdi ok. glede oblek pa- jaz mu oblečem bodi, zabice do pasa pa pajacek. na nogice dam nogavičke pod pajacek, čez pa copatke- ker ima pogosto mrzle nogice, pa parvjo da ni fajn.

glede hrane- bo komaj konec meseca 4m, tako da se ne uvajam nič. potem bom pa s korenckom začela.

glede blata pa- malo sluzi in "nitk" pa ni nič narobe- to se organizem čisti pa črevo navaja na prebavo- črevo namreč sluzi da lazje odvaja blato, tudi pri odraslem, samo da ne gledamo tolko :)))
mi smo- trkam- s prehladom na bolje, nosek skoraj ni več zamašen. ne vem pa al se pri tastarejšemu ospice (vodene koze) pojavljajo al ima kako alergijo. v petek imava sistematski pa ne vem al bi ze prej sla pokazat al takrat. bom jutre, ko peljem tamalega cepit povedala. če ga bodo sploh hotli cepit, glede da je starejsi tak. sporočim.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 277
9.2.2012 12:36:13   
Najin_pikec
Ojoj Janja506 si rajši sploh ne zamišljam kako je to, ko imaš otročka v bolnišnici. Sem vesela, da ste spet doma in upam, da bo kmalu vse ok user posted image .
Mi imamo v stanovanju okoli 21, 22 stopinj. Od začetka je bil oblečen tako kot v porodnišnici (žabice, 2 bodija in nogavičke), zdaj pa smo en bodi stran dali. Je pa to čisto odvisno, nekaterim paše da so bolj oblečeni, drugim manj.
GH mi še ne uvajamo, ker je še premajhen (rojen je konec oktobra).
Punce, kako ste pa kaj s podiranjem kupčkov? Pri nas ga včasih zelo hitro podre, včasih pa traja celo večnost, tko da prej obupam. Potem ga pa čez čas spet dvignem pa tako rigne, kot da je kriglo piva popil user posted image . Ponoči pa največkrat kar zaspi med dojenjem in mu kupčka ne podrem.

(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 278
9.2.2012 16:00:47   
si.pikica
pozdravček!

mi2 sva bili danes po dolgem času na sprehodu, je blo kar par stopinj nad ničlo, jutri bo pa spet burja in mraz, tako da bomo verjetno spet par dni notri.
glece cuclja... mi imamo flaško od aventa in tome tipee in na obeh imamo cucelj za 3 mesece, za čaj pa imamo aventovo stekleničko in tam imamo še tisti cucelj, ki je od 1 meseca dalje. pa za enkrat prav lepo pije, ker že ko smo prešli na te, je rabla nekaj časa, da se je navadla, da ni tolko polivala in pljuvala ven med samim hranjenjem.

mi imamo v stanovanju med 22 in 23 stopin, je pa oblečena v bodi z dolgimi rokavi, čez pa majčko + hlače ali pa pajacek. brez žabic. če imajo hlačke stoplake ji dam še nogavičke spodaj, če pa so brez pa nogavičke + copatke. pa ima vedno tople nogice.

podiranje kupčka je tudi pri nas včasih problem, sploh ponoči, ko večinoma hitro zaspi in potem jo kar odložim vseeno v posteljo, tudi če ga ne podre. se je že zgodilo, da se je potem prebudila, ker jo je tiščalo, ma večinoma spi lepo naprej. čez dan pa večinoma uspešno podiramo kupčka, sploh pri tatiju je bolj uspešna user posted image

tudi naša punca se vedno bolj dviguje, tudi v stolčku, samo je še ne pustimo, da sedi preveč pokončno, ker mislim, da je še premajhna, bomo počakali do 6 mesecev.
gosto hrano bom pa začela uvajat šele konec meseca, najprej sok surovega korenčka, potem pa počasi krompir in ostalo zelenjavo.

glede pusta... mi je letos ne bomo našemli... sploh ker nisva ljubitelja pusta in itak je še premajhna da bi razumela...

tolko za zdaj...lp

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 279
10.2.2012 8:04:57   
Janja506
Jutro!

Včeraj probali hranit s cucljem št.3 (Avent) ... katastrofa. Spil v manj kot 5min, koliko je šlo noter, toliko je šlo v loku ven. Mislim, da še nismo pripravljeni za 3ko. Sedaj me pa zanima, če se vaši dojenčki med hranjenjem tudi tak segrejejo (pretežno v glavo)? Ful je vroč po hranjenju.

V hiši imamo v dnevni 22-24 stopinj, v spalnicah pa 20-21 stopinj. Jaz ga oblečem v bodi, preko ena majčka, odspodaj pa hlače in zoknčke. Sedaj, če ga zazebe v nogice mu dam copatke ali pa debelejše zokne. Ponoči pa enako, samo da ima spodaj piđamo z všitimi nogicami, takrat mu pa ne dam nobenih zoknov odspodaj, je tako pokrit ponoči.

V bolnici je bil pa oblečen samo v en bodi, je bilo ful toplo, ziher 25 stopinj ali več.

Ker moremo piti veliko tekočine in ker zeliščnih in sadnih čajev ne maramo, sem mu včeraj ponudila korenčkov sok, ki ga je spil celo flaško. Tako da bomo mi sedaj poizkusili s tem, če se bo obneslo. Za kosilo pa smo pojedli (beri: napackali malo v usta malo pa naokrog) cca. 3 žličke kuhanega korenčka. Danes pa spet probamo.

Naslednji teden bomo stari pa že 4 mesece, hitro gre čas.

To bo to z moje strani, lep sneženi dan.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 280
10.2.2012 8:32:54   
babkaa
jutro!
mida mama cucelj št.2 (piše da je do 4 mesece), sem tudi že probala 3 pa se mu je zaletavalo...
v nedeljo bo star 4 mesece, sma že prej jedla mlečno kašico ampak sma zdaj zaradi morebitne alergije nehala oz. jema zdaj žitno, ki ne vsebuje mleka; zmešam z najinim mlekom. ponavadi se popoldan zbudi in je ful lačn, sploh ne pride v poštev kaj na žličko, mu zmešam flašo in pol poje, ostalo polovičko vlijem v krožnik in dodam kašo pa jema dalje na žličko... ja odvisno od dneva, včasih je še celi po glavi od kaše

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 281
10.2.2012 10:29:19   
pikomiko
user posted image user posted image user posted image danes smo stari 4 m.

Janja506 želim vam, da čim prej okrevate. Sem že za par primerov slišala glede tega. Je dojenček tudi krvavo lulal.

Midva se sicer dojiva, ampak sem mu parkrat dala tudi po flaški, ker sem mislila, da ima pri meni premalo. Flaška je imela eno luknjico in je mali popil 150 ml v 4 minutah. Nič ni bil rdeč in moker v glavo, tko da ne verjamem da je zaradi matranja pri pitju. Mogoče imaš pretoplo v stanovanju. Našemu paše, da je zrak nekje 20-21 stopinj pa je bolj oblečen.
Oblečen je 2 plasti:žabice, nogavičke, hlače, dva bodija. Zjutraj, ko stanovanje še ni tako segreto pa ima povrhu še jopico. Ponoči ima žabice, 1 bodi in čez pižamco,pokrit je samo do prsnega koša, roke vedno da ven. Sem pa kar nekaj časa sprobavala, kolk ga naj oblečem. Včesih mi je zakuhal, drugič je bil že malo hladen, zato sprobavaj.

A vi že kar kašice. Mi ne bomo vsaj do 5 m, če ne še dlje. P je rekla pri 5 m, bomo vidli. Začela bom pa s korenčkom.Sicer spremlja vsak grižljaj, ki ga kdo nardi, ali pa če imam kaj v rokah tudi tako gleda, da je joj.

Pust - oblekla mu bom jopico z ušeski (medvedek) in malo noska namazala, samo da ga slikam za koledar, ki ga bom nardila konec leta, drugače pa ne bomo pustovali z malim.

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 282
10.2.2012 15:51:04   
poka pika
Pozdravček, mamice user posted image

Janja506 upam, da ste ok, da ni kaj hujšega...user posted image   Nisem vseh posotv nazaj brala, tako da ne vem točno kaj se je dogajalo, ampak držim pesti, da ste zdaj ok.

Midve se dojiva in redko uporabiva flaško. Ko pa jo, pa imam cucelj z eno luknico (mamova flaška) in nisem opazila, da bi ji postalo zelo vroče zraven.
S kašicami pa nameravam počakati vsaj do 5 meseca.

V stanovanju imamo okrog 22 stopinj, v spalnici okrog 2o.  Čez dan ji oblečem bodi, žabice, tople nogavičke in zgoraj preko kako jopico. Zvečer pa jo dam spat samo v bodiju in pidžamici preko, pod pidžamico pa še tanke zoknčke. Hop v spalno vrečo in ajko tutajko user posted image

Danes sva bile pri P zaradi našega kakca. rekla je, da je najverjetneje imela kakšno črevesno virozo in mi dala Linbi, da se vspostavi ravnovesje. Upam, da bo zdaj boljše user posted image

Mi se pa že veselimo pusta.user posted image   Naš ati je bolj s ptujskega konca in se to očitno malo pozna.user posted image Leto se bomo kar družinsko "maskirali"... :) 

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 283
10.2.2012 15:53:05   
poka pika
user posted image  Pikomiko, čestitke za 4. mini svečko user posted image user posted image

(odgovor članu poka pika)
Neposredna povezava do sporočila: 284
10.2.2012 18:03:56   
Janja506
Pikomiko: Ne nismo imeli krvavega urina, niti temnejšega ne. Naš urin je bil skoz enake barve, morda je imel močnejši vonj, ampak to težko rečem, naš je dosti prdel in nisem znala tega definirat (ali je od prdcev ali od urina).

Še 3 dni pa smo konec z antibiotiki, potem pa vrečko filat k pediatrinji. Sedaj ko sokeca pijemo (korenčkov, redčen z vodo) je lažje zagotovit veliko tekočine in hitro polno vrečko.

Pust: mi se bomo tudi oblekli za sliko, pustovat greta pa samo ati in mami v šotor na ptuj, v soboto 18.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 285
10.2.2012 19:06:14   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: poka pika

user posted image  Pikomiko, čestitke za 4. mini svečko user posted image user posted image

HVALAAAAAA

Neposredna povezava do sporočila: 286
11.2.2012 11:00:11   
mojcakk
28.10-LUKAS(2300g,45cm)

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 287
11.2.2012 13:41:23   
pikomiko
poka pika kako so zgledale vaše temence po obrveh in med njima nad noskom? Mi imamo kar rumenkast flek. P pravi, da niso tipične. Mazala sem z olivnim olje in je šlo nekaj dol, zdej sem pa še kremco od Mustele kupila. A si več dni mazala zaporedoma. Se bojim da mu bo flekec kar ostal user posted image .

Pri nas sneži in piha, nič ni prijetno. Zopet dan ko bomo notri user posted image .

mojcakk dobrodošla.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 288
11.2.2012 17:25:39   
Najin_pikec
Zdravo Mojcakk, dobrodošla med nami user posted image .

Včeraj zvečer sva šla z možem prvič na žurko brez tamalega (prijateljica je praznovala RD). Moja mami ga je prišla kar k nam čuvat, ker sva bila nedaleč od doma. In če bi se zbudil, bi prišla hitro domov in ga nahranila. Ampak je škratek kar pridno spal user posted image .

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 289
11.2.2012 18:24:57   
Mimona29
Joooj jaz sem pa cist obupana ... moj mali Gal bi bil celo noc na prsih. Saj vmes malo sam zaspi, ampak takoj ko se malo predrami me isce in se zacne jokati, ce takoj ne prihitim zraven ... totalno neprespana :(

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 290
11.2.2012 18:25:53   
Mimona29
Oooo cestitke!! Midva se ze tudi veseliva najinega prvega skupnega dejta po porodu :)

Neposredna povezava do sporočila: 291
11.2.2012 22:11:36   
poka pika
Pikomiko: hm.. kak bi opisala naša temence... tak belkast flekec, če si ga podrgnil se je pa tak koža "luščla"... Saj če sem jo z oljem namazala in potem podrgnila s pleničko je tudi šlo dol, ampak se je potem pojavlo nazaj... Z mustelo pa sem dve večeri namazala, pustila, potem pa med kopanjem sprala in smo se rešli... namazala sem ji kako urco pred kopanjem pa jih je že fajn zmehčalo, piše pa na kremi, da lahko pustiš delovati čez noč... mogoče bi to pri vas pomagalo, če so temence bolj trdovratne...user posted image

najin-pikec: user posted image jeeee... super sta.... babi servis je zakon user posted image

Mimona29: kaj pa dudica? noče?

snežni pozdravček vsem mamicam in user posted image

(odgovor članu Mimona29)
Neposredna povezava do sporočila: 292
11.2.2012 23:05:05   
Najin_pikec
Uf ja, prav luštno je bilo, ko sva šla malo sama ven. Pa itak sem bila blizu doma, tako da sem bila čisto pomirjena.

Mimona29 pri nas se je to nočno prebujanje končalo tako, da je spal med nama... Enostavno nisem imela energije, da bi ga skoz v posteljico prestavljala, tako smo vsi bolj mirno spali. Ampak v tolažbo, tudi to bo minilo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 293
15.2.2012 8:57:48   
urskaja
jutro!
da se še jst mal javim...
-GH še ne uvajamo, niti še nisem razmišljala o tem. pri nas moraš pri 4,5 meseca poklicat patronažno, pa ti pride razložit kako in kaj-no in do takrat imava še skoraj 1 mesec časa. priznam pa, da že komaj čakam, ker tole mleko...preveč se ga vrne, če razumete kaj hočem rečt? skratka preveč ga ven vrže in upam, da se bo z GH stvar umirila.
-midva še nikamor nisva šla sama...no v trgovino za urco in pol, pa pol hitr domov, ker sm jst čist živčna...sej bo-baje tud to mine! hahaha
-CUCELJ uporabljava od NUKa, tako kot flaško...mava pa M velikost(mleko), za čaj pa S(čaj), samo ni niti omembe vredno tole njegovo pitje čaja. se mi včasih zdi, da naredi tako faco, kot da bi mu neki res ogabnega hotla dat za pit...
-MAŠKARA najin otrok letos ne bo, je še premajhen...drugo leto pa verjetno že, da se bomo šli mal okrog sorodnikov pokazat...
-OBRAČANJE obvlada iz hrbta na bok(je zvečer ful lušten ko ga dam spat, ko se kao premetava...), sicer pa za to ima še nekaj časa...
-TEMPERATURA v stanovanju...pri nas imamo kr skoz okrog 20, razen v spalnici malo manj...ali pa tudi ne
-JANJA506 upam, da ste zdej že zdravi?
-NOVE lepo pozdravljene!!!!

danes gremo spet ven ane? jupi!¨
lepo vozičkajte, pa sončna očala ne pozabite!
lp

Neposredna povezava do sporočila: 294
15.2.2012 11:07:11   
Najin_pikec
Punce, a ni fino k je spet lepo vreme in se lahko gremo končno potepat user posted image ? Jest sem bla že čist morasta, k sva bla skoz notri...
A vas že kaj skrbi glede vrtca? Naš na začetku septembra še ne bo 11m star, zato lahko samo upam, da bo vseeno kakšno mesto ostalo oz. se bo sprostilo.

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 295
15.2.2012 12:54:46   
Janja506
Zdravo!

Mi bomo danes končali z antibiotikom. Sicer smo zdravi, vendar so nam vsi obiski odsvetovani in tudi ven naj raje še ne hodimo. Danes pri nas ful piha, tak da je teh -1stopinja bolj mrzlo kot včeraj, ko jih je bilo -6.

Mi pojemo že pol kozarčka kašice korenček - jabolko. Navdušeni smo tudi nad tem sokom, sok iz samih jabolk je pa blek tako kot čaj. Nam je prehranjevanje s kašicami odobrila že tudi pediatrinja, tak da sem brez skrbi. Rižolinoti nam pa niso všeč.

Glede vrtca, nam je nekako zagotovljen, sam ga verjetno še ne bom dala. Imam sedaj eno gospo, ki ga čuva na vsake toliko, ko sta mami in ati v službah, pa ga je pripravljena imet tudi naslednje leto. Potem, ko bo pa 2.leti star pa gre v vrtec.

To je to zaenkrat.

LP

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 296
15.2.2012 18:04:53   
pikomiko
user posted image user posted image user posted image za vreme, ko lahko gremo ven,čeprav danes mal piha.

Mi še nimamo odobrenega vrtca, tko da ne vem. Če pa bi imela možnost, da ga še eno leto obdržim doma ga bi sigurno. No sej jo imam pa moja mami ni za dlje časa merkat otroke, kar živčna rata. Tri ure jih ma že dovolj oz. jest vidm, da jo živčno delajo, ker ona bi še sto stvari zraven delala, to pa ne gre pri enoletniku. Da bo pa kdo živčnost na mojga otroka stresal pa ne dovolim. Ga rajš v vrtec dam. Ko bom šla k frizerju ga pa lohk pomirka. Upam da dobimo prostor.

Punce s čim ste začele GH. Jest bi korenček skuhala pa spasirala. A more bit bolj tekoče. Bi mal pred naslednjim pregledom kar začela na svojo roko, no saj je itak rekla da pri 5 m začnemo.

Janja506 user posted image za vašega fantka. Kar še malo se notri cartajte pa boste čez kakšene par dni pokukali ven.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 297
15.2.2012 18:15:24   
Janja506
Pikomiko: mi smo začeli s korenčkom. Fajn ga zmiksaj.

Meni je bilo ful zabavno, ko sem naslednji dan imela kar oranžno pleničko od kakeca, se je prav korenček najdel notri. :)

Je pa res, da mu ta korenček ne zdrži dolgo, je čez tri ure tak lačen, da groza. Pa mu vsakič po kašici dam še mleko. Jutri bom probala brokoli. Pa da vidimo. No jabolko je imel rad, sam je tak prdel včeraj pa danes, da mu je raje ne bom dala.
Aja pa danes je tako užival med hranjenjem, da je kar "predel" zraven, kr neke zvoke ugodja je spuščal. Pa tak lepo požira, da ga je zabavno gledat.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 298
15.2.2012 18:55:12   
Najin_pikec
O super Janja506, me veseli da ste zdravi user posted image .
Jaz pa res upam, da bom dobila prostor v vrtcu, ker drugač bom mela kar problem, ker vsi stari starši še delajo. Sicer bi ga lahko teta čuvala, ampak ima doma še bono mamo in ne vem kako bi zmogla. Bi bila pa ona idealna, ker je res super z otroci.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 299
15.2.2012 22:27:14   
mojcakk
zdravo mamice..
vprašala bi,če ima katera podobno zgodbo,kot mi,in kako jo je rešila..naš mali lukas je biu 23.1. prvič cepljen,in od takrat pa do danes ima tekoče blato-praktično čisto drisko..bli smo že 3x pri P,in ona pravi,da je z fantičem use v najlepšem redu..drugih stranskih učinkov po cepljenju ni imel..temperaturo mu merim redno vsak dan in pišem(zaradi predhodnih komplikacij),ta pa je skozi med 36,5-36,9.apetit isto ima,poje več kot pred cepljenjem(isto pišemo),se smeji,"pogovarja"..bili smo tudi že v bolnišnici na pregledu zaradi tega,in vsi rečejo,da če je viroza,ali kaj,da bi bili še drugi simptomi..dali so blato in kri na analizo,ampak je vse v redu(HVALABOGU),ampak to kar teče...
na teži normalno lepo pridobiva..tak da ne vem..
danes sem slišala za te biogaia kapljice,pa bomo od jutri naprej probali s tem normalizirat..
že od enega meseca dalje imamo probleme z zdravniki,tak da me malo skrbi glede tega,da spet kaj ne "pogruntajo"....
lepo bi prosila,če ima katera izkušnje z tem,kako ste lahko potem malemu "pomagali"
hvala...uživajte

Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?