|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
16.2.2012 7:26:03   
urskaja
jutro!
- vrtec;tudi jaz že imam spisano prošnjo za vrtec...sicer sem 1x pred dobrim mesecem klicala v en vrtec tu pri nas, pa so mi rekli da bo težka-namreč tudi moj mali ne bo 1.septembra star 11 mesecev...kakorkoli že, če ga ne dobimo, bomo vsaj v vrsti, kar se pa varstva tiče, bova mogla pa babi in dedija ponucat(HB da ju lahko), pa vsaj ne bo takoj kake viroze domov prinesel...
-mojcakk...res nerodno, če se vam to dogaja, pa da še zdravniki nič ne ugotovijo...pa sej to s polivanjem dojenčkov je pa zlo podobno-njim je merilo samo napredovanje v teži...men je moja rekla, da bom pač večkrat prat dala, ko sem ji omenila, da se mi zdi, da mogoče preveč poliva...no in pol pač peremo...
-vreme; super res!!! čeprav sem se včeraj odpravila ven v sončen dan, potem pa je začelo pihat in se je pooblačilo, tako da ni bilo ravno najbolj fino-mogoče bo danes lepše!?
lp

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 301
16.2.2012 8:17:55   
Janja506
DRISKA: Jaz bi šla v lekarno po nekaj za strjevanje blata. Saj tudi za takega malega že imajo stvari, mogoče kaki elektroliti. Zdaj ko smo dopolnili že vsi oktobrčki tri mesece je res lažje, ker že celo lahko kaj daš.
Ali pa probaj z kakimi homeopatskimi granulami, to mu tudi ne more škodit.

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 302
16.2.2012 15:33:12   
Janja506
Že uporabljate gel za zobke? Kateri?

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 303
16.2.2012 22:46:05   
Najin_pikec
Mojcakk, a je user posted image  dojen? Ker pravijo, da je tekoče blato v tem primeru normalno. Moj sinček ima tudi vedno bolj tekoč kakec.
Gela za dlesni pa še ne uporabljamo.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 304
17.2.2012 8:46:54   
mojcakk
hojla..ne,ni dojen,ker od 1 meseca dalje zaradi stresa nimamo več mojega mleka..hrani se z allernovo-splet okoliščin..
da na kratko opišem..ob enem mesecu smo bli na posvetovalnici pri P,in nam je rekla,da je otrok podhranjen,sestradan,da iz njega nebo nikoli nič(v 30 dneh je pridobil 800g in zrastel 8 cm),da če hočemo,da bo kdaj še kej od njega,ga moramo strogo hranit na 2 uri(to pomeni,da mora jest ob 6, ob 8,ob 10,...,vmes pa je treba še spat,se preoblačit,podirat kupčka,kar pa se zna včasih zavlečti tudi 15-20 minut,pojesti obrok,tak da je mali spal pol ure,do uro...)in normalno,želodček je bil preobremenjen,tak da je začel bruhati v loku..
kličem js naslednji dan P,ji povem,kaj se dogaja,pa reče,da ga pripeljemo tja.pridemo tja,reče,da se ona z tem ne bo ubadala,da gremo v bolnico,in smo tam ostali 5 dni.tam so začeli spet na 3 ure,in je blo takoj dobro.vmes so mu v bolnici spremenili mleko-na allernovo,in rekli,da ma alergijo na beljakovino kravjega mleka,čeprav so 3 testi pokazali,da nima..morali smo it v lj na gastro,kjer so rekli,da ni nič narobe z njim,ter da ga nikakor ne hranit na 2 ure,da bomo otroka uničli,ter da on mora jest takrat,ko je lačen.
morali smo it tudi na nevrologijo v lj,ker je v razvojni ambulanti zdravnica rekla,da ne vidi(ker ga je dala ležati direktno pod neonsko luč,ter ni gledal cofeka),doma te spremlja čez celo sobo,se smeji,če ga pogledaš,se "pogovarja",če ga ogovoriš,..ne sliši,ima malo glaviso,nima bradice(je mala,ati je mel isto oboje),ne raste,se ne redi(pri 3 mesecih je imel 4500g,velik 56cm-rodil se je 2300g,teža je padla na 1900g,ter velik 45cm),...nevrolog nam je rekel,da sploh ni nobenega odstopanja,da bi bilo karkoli narobe z njim,tak da ne rabimo več gor hodit..tak da me je malo strah zaradi te driske,da nebi zdravniki spet kaj pogruntali..
kupila sem mu biogaia kapljice,danes smo jih drugič vzeli,tak da bomo videli,če bojo pomagale..UPAM..
lep pozdrav..

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 305
18.2.2012 11:36:54   
urskaja
mojcakk...kakšnega P imate to? tudi jaz imam prvega otroka in tudi meni marsikaj ni bilo, ni in verjetno ne bo jasno...ampak danes vem, da je 800g za en mesec čisto dovolj!!!
janja506...ne uporabljamo še gela...sem pa že nakupila celga vraga enih pripomočkov za utrjevanje dlesni(pa niti še niso tako zanimivi)...tud zobkov še ni...
lep vikend!!

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 306
18.2.2012 18:55:10   
Najin_pikec
Tud meni ni bilo čist jasno, kako je 800 g premalo user posted image ...

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 307
19.2.2012 9:27:06   
pikomiko
Nam je rekla P da je spodnja meja 700 g, tko da je 800 g čist ok.

Neposredna povezava do sporočila: 308
19.2.2012 19:00:58   
Janja506
Naš se je prvi mesec zredil za 1kg, pa so mi rekli, da je to mogoče malo preveč, če bo še naprej šlo tak ... idealno je 800g.
Upam, da si menjala pediatra. Saj ne rečem, prav da ga pošljejo v bolnico na dodatne preiskave, če res ne vedo, kajje z otrokom ali pa če se ne znajo prepričat za neko stvar, vendar to, kaj so pa z vama delali, pa, po mojem mnenju, ni normalno.

Dejstvo pa je, da so zdravstveni delavci včasih tudi malo, da nem rekla kaj. Meni je ena med.sestra (pa še pozna me) rekla, ko je naš fant bil še novorojenček (5dni star), da idealna temperatura sobe, kjer otrok spi je 18-19 stopinj. Pa če ste kdaj že probale imet to temp. v sobi, ste videle, da je premrzlo (jaz imam zmeraj termometer v sobi in enkrat sem predolgo zračla in je prišla temp na 18,4, pa sem se spomnila na to sestro. Bilo je ful mrzlo in si ne predstavljam sebe, da bi v tej temp. spala, kaj šele dojenček.

LP

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 309
19.2.2012 19:42:25   
si.pikica
pozdravček!

mi smo super samo škoda ki je blo daes tako vreme, pa smo cel da doma. je zato prej popoldne spala samo pou urce, pa jo je zdaj spet "zmanjkalo". aj počiva, drugače bo potem sitna.

naša user posted image se je prva dva meseca zredila okoli 750g vsak mesec. so sicer rekli, da je a spodnji meji, ma nikoli komplicirali. naša pediatrija je res fajn user posted image
jaz sem ji kupla Calgel za dlesni, sem tudi parkrat že namazala, ko je jokala med hrano, ker sem mislila, da jo bolijo dlesi, potem sem ugotovila, da so bli za jok krivi vetrovi i zdaj mažem po potrebi.

me že kliče...lp

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 310
19.2.2012 23:12:56   
Najin_pikec
Naš se je prva 2 meseca redil po cca 1 kg na mesec, tretji mesec pa kar 1,4 kg. Ampak so mi rekli, da ni preveč, ker je samo dojen. Se je pa rodil z nizko porodno težo (2,7 kg) in je v bistvu res pogosto jedel, ker je še not prnašal. Mogoče tud na to gledajo, ko določijo če user posted image  dovolj pridobiva na teži. Glede temperature so nam že v materinski šoli rekli, da je ponoči lahko od 18-20 stopinj, pa se tudi meni zdi to preveč hladno.

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 311
20.2.2012 6:48:53   
Janja506
Meni se zdi 20-21 stopinj super temperatura za spanje in jo tudi prakticiramo.

Kaj ve pri malčkih uporabljate zimski kombinezon ali morda vrečo z ovčko?

Neposredna povezava do sporočila: 312
20.2.2012 8:03:37   
mojcakk
hojla..ja,menjali smo pediatrinjo.ta je le nadomeščala našega pediatra.se je pa tudi naša sedanja pediatrinja zbunila,da se je ogromno pacientov prestavilo k njej,in je mogla ta "zmaj" pakirat kufre in it iz brežic.
saj nič ne rečem,ni nič narobe,da bolj hodimo okoli zdravnikov,se vsaj odklonijo morebitne bolezni,sam mi se blesavo zdi,zakaj..naš lukas ima dolge,ampak res dolge laske,in so ga zaradi infuzije takrat,ker je bruhal-imel je infuzijo,da nebi zaradi bruhanja dehidriral,na eni strani čist postrigli,ga pikali skoz,mu naenkrat jemali tudi 3-4 epruvete krvi...učasih se mi je zdelo,da je bil kot blazina za bucike..a vsi v bolnici so rekli,da je bruhal zaradi preobremenjenega želodčka,vsi testi so bili negativni..nazadnje,ko smo šli v ljubljano,smo morali it že ob 6 zjutraj,ker smo imeli uro ob pol 9,in je blo pri nas minus 22 stopinj..zaradi takih stvari mi je blesavo hodit okoli,ker kamorkoli pridemo,vsepovsod pravijo,da ni nobene potrebe,da nas pošiljajo tja..ah,bo že..zgleda,da že mora tako bit..
in kako so vaši mali sončki?zobki že kaj bodejo ven?naš ima na dveh straneh tako malo špičko ven,pa rdeče okrog,in prstke skoz not rine..
mamice,a ste že dobile odgovor za otroški dodatek??
lep pozdrav v sneženi dan..:)

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 313
20.2.2012 8:07:28   
mojcakk
tudi mi smo imeli 21-22 stopinj not,in je patronažna za vsako ko je prišla,se je sekirala samo zaradi tega,kako vroče imamo notri..malega je na hitro malo pogledala,nato pa hitila odpirat vrata..in smo ohladili na 20 stopinj,je mali skoz jokal,skoz je imel ledene rokice,ker ni maral bit pokrit po rokicah,ko se pa je segrelo spet nazaj na 22 stopinj,je pa spal kot cukrček.:)
kak pa vam vaši sončki spijo ponoči??

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 314
20.2.2012 8:39:12   
pikomiko
Naš se je zredil pa prvi mesec 1400 g, sem že jaz mal debelo pogledala user posted image pa je rekla da ni nič narobe za dojenega otroka, da je podvojil normo. Zdej pa napreduje približno po 1000 g. Mi imamo svetovno P, vse se da zmenit z njo. Pa čist preprosta in realna je.

Temperatura za spanje. Ravno danes mi je ponoči zakuhal. Sem pogledala na termometer pa je kazalo 22 st., Sem ga mal odkrila pa je potem zaspal nazaj. Nekje 20 st. mu paše. Kar je pa manj pa že mene zebe.

Zobki nam še ne rinejo ven ampak dlesni si pa tako drgne. Bom šla kupit gel, če bo kaj ublažilo.

Spanje ponoči. Zbudi se nekje ob treh za hranjenje, če se pa prej mu dam dudico in zaspi. Se pravi od 20h do 3h pa potem še do 7h. To je zdej 14 dni. Smo pa že stari 4m in dober teden.

Janja506 a to misliš za ven. Mi imamo oboje. Največkrat ga dam v kombinezon, ker ga še vedno prevažam v košari in je fajn zaščiten. Spodaj imam pa pravo ovco, da mraz ne prihaja od tal.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 315
20.2.2012 8:41:35   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: mojcakk

mamice,a ste že dobile odgovor za otroški dodatek??

Smo že nakazano dobili.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 316
20.2.2012 10:03:25   
bučka3
Živjo, mi imamo našega fanta oblečenega v kombinezon ob enem pa je zavit še v dekico.
Kar se tiče dlesni si tudi naš fant ves čas drgne dlesni in se slini. Glede zob pa še ni nobenih sledi, zato še ne uporabljamo gela.
Zanima pa me ali tudi vaši dojeni otročki pojejo zadnje čase več? Naš bo 27.2. star 4 mesece. Občutek imam, da bi ves čas jedel na cca 2 ure. Dejansko je in se ne crklja.
LP

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 317
20.2.2012 10:08:41   
bučka3
Aja še to vsako noč imamo težavo, ko je treba it spat. Mali joka prav histerično. Poskušali smo z različnimi urami in z različnimi tehnikami uspavanja pa nič ne pomaga. Ali se vam to tudi dogaja? Zbuja se približno 2 do 3 krat na noč. Zbudi se pa zato, ker je lačen.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 318
20.2.2012 11:13:07   
mojcakk
mi pa še niti odgovora nismo dobili za otroškega..
mi hvalabogu nimamo problemov z spanjem..zdaj že kak mesec spi od 20-5..včasih se okrog 3 zbudi,na hitro pojemo,za 30 minut že oba spima nazaj..mi smo od začetka,ko je bil še dojen,je na zizi zaspal,ko sem ga pa dala v posteljico,je pa jokal,tak da je potem ati pogruntal,da mu je verjetno posteljica hladna,smo dali pleničko,ki jo je imel za poušterček in dekico na radiator vmes,ko je jedel,je pri meni zaspal,in smo ga dali v toplo posteljico,in je lepo pančal..smo pa imeli tudi obdobje,ko ni hotel spati,če je bila ugasnjena lučka,pa sem šla v pikapolonico,in mu kupila od tomya lučko medo pu,ki ima obenem lučko,igra muzika,in diaprojekcijo na strop..tisto igra približno 10 minut,in ugasne..po potrebi vklopim še enkrat,in ga muzika uspava..meli smo tudi obdobje,ko je zaspal na rokih,pa potem dalje v posteljici..:)
tak da imamo veliko srečo..:)

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 319
20.2.2012 12:00:47   
si.pikica
mi smo dali vlogo za otroški dodatek že nekje 1 mesec po rojstvu in smo že po kakšem tednu dobili odločbo, da je odobreno. je pa res, da imajo zdaj centri za socialno delo neke težave... jaz bi jih poklicala, če ti še niso nič odgovorili, da vsaj veš pri čem si

mi tudi res nimamo problema s spanjem... za zdaj... upam, da bo večinoma tako. gre spat med 22.30 in 23.00 (zaspi praktično 5 min potem ko poje, brez joka) i potem spi do 5-ih ali celo 6-ih. vmes se včasih zbudi, ji hitro dam dudico in spi naprej. popolda, pa včasi malo joka, predno zaspi, ma nič hujšega, jo vzamem v naročje, malo stisem k sebi in ko se umiri, jo odložim v posteljico, če se kmalu zbudi, ji prižgem muziko in se potem sama uspava in zaspi nazaj.

ko gremo na sprehod, pa jo dam v pajacka i čez še eno tao dekico, jo imam pa še vedno v košari, ko se bo še malo ogrelo ozračje, bomo pa prešaltali na športni voziček, da bo lahko tudi ven gledala.

tolko za zdaj...lp

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 320
20.2.2012 12:47:43   
Janja506
Jaz našega na že oblečena stvari dam eno jaknico gor, potem ga pa samo v ovčko položim, ki je v košari. Sedaj pa ne vem, če gre ovčka tudi v lupinico. Bom sprobala danes, pa da vidim. Če ne, mu bom pa kombinezon oblekla. Ovčka je praktična, ker ko od zunaj pridem not, jo samo odprem in mali spi dalje, če pa ima kombinezon, pa ga morem slačit in ga zbudim.... pa še joče, ko mu ga oblačim.

Jaz prejemam celih 48€ otroškega dodatka. Bajni znesek, ki ne pokrije niti njegove hrane čez mesec. Priznam, bolje to kot pa nič, drugo leto ne bomo niti tega dobili, ker gledajo po novem vse prihranke tudi otrokove, ki jih pa je (na zahvalo babic in dedkov ter tet in stricov) že kar nekaj.

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 321
20.2.2012 13:46:27   
Najin_pikec
Bučka3, verjetno imate ravno obdobje pospešene rasti, zato user posted image  rabi več. Se spomnim pri nas kako je bilo okoli 1 meseca, sem mislila da me bo kar scuzal user posted image .
Ne morem verjet kok vaši dojenčki pridno spijo ponoči... Pri nas je malo bolj pestro. Zaspi okoli 22-23h (po maratonskem dojenju), potem se pa tudi ponoči zbujamo na 3 ure za hranjenje. No zadnje čase vse bolj pogosto prvo rundo odspi cca 5 ur, potem se pa zbuja naprej na 3 ure. Včasih se zbudi še prej kot po treh urah in takrat malo prižgem fen - ponavadi pali in še malo zaspi nazaj. K sreči se pa samo podojiva in lepo nazaj zaspi.
Tudi naš si na polno drgne dlesni, zobkov pa še ni videti.
Za ven ga oblačim v kombinezon in pokrijem z odejco.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 322
20.2.2012 17:50:49   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: bučka3

Zanima pa me ali tudi vaši dojeni otročki pojejo zadnje čase več? Naš bo 27.2. star 4 mesece. Občutek imam, da bi ves čas jedel na cca 2 ure. Dejansko je in se ne crklja.
LP

Pri nas je pa ravno obratno sedaj. Sicer smo 10. doolnili 4 m ampak on je 5 min potem pa se z joško pogovarja in se reži user posted image . Probaj ga po dveh urah uspavat mamesto da mu daš jest. Da podaljšaš. Nam je P rekla da zdej bi pa že mogli na 3 ure jest.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 323
20.2.2012 19:53:02   
mojcakk
mi smo ga mogli vedno budit za jest(ko je še moral jest na 3 ure),zdaj nam je pa P rekla,da pri treh mescih bi moral več ali manj prespati celo noč..če se pa zbudi,da je lačen,kaj pa boš drucga,ko jest mu dal..
kam pa je treba nest vlogo za vrtec?v vrtec direkt?'a je mogoče ktera iz brežiškega konca,pa ga bo dala v brežice v vrtec?
a gel za dlesni pomaga??

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 324
20.2.2012 20:03:42   
Najin_pikec
Men je pediatrinja že na 1. pregledu rekla, da bi moral jesti na 3 ure, ampak ga je blo težko prepričat, da še ni lačen user posted image .
Ja, vlogo za vrtec neseš direktno v vrtec. Pri nas je objavljena na spletni strani, rok je pa do 31.3.2012.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?