|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
20.2.2012 12:39:09   
amyZ
Jaz sem včeraj zgodaj zjutraj, okoli 5h ko nisem mogla spati ležala na postelji. In se mi je zazdelo kot da sem čutila dvakrat nekaj čisto na desno spodnjem robu trebuščka. Upam, da je bilo to to, verjetno bom bolj sigurno vedela kasneje, ker če je bilo je bilo to potem najboljše darilo za RD.

Jaz nimam nobenih alergij na praške, mehčalce ali kaj podobnega, niti noben v družini. Seveda pa mehčalca ne bom uporabljala ko bo mali majhen, itak so cote iz sušilca tudi lepo mehke. Bom pa pogrešala vonj na svojih oblačilih, na micenih ne, ker dojenčki tako ali tako dišijo. user posted image  Bom si kupila tekočega belega pa poskusila prati z njim. Sem pa razmišljala, če ostane prašek na oblekah zato, ker mogoče pralni stroj uporablja premalo vode (ko je bolj novejši, pa eni so narejeni tako da šparajo z vodo,...) vem pa ne. Itak pa mam nekje na mailu eno zloženko o teh naravnih sredstvih (za čiščenje, pranje,...), si jo moram sprintati, da začnem malo bolj uporabljat te zadeve.

Sem pa jaz edino alergična na cvetni prah, in posledično temu sploh ne bi smela sušiti obleke zunaj, ampak če tako lepo piha pa sonček sije je treba izkoristit. Pa na pršice so mi ugotovili. Vse skupaj mi nanese na alergijski rinitis, v otroštvu pa kar hud kronični bronhitis tako da mali naj bo po mojem, ker on nima nič zdravstvenih težav, niti jih ni imel.

Jaz tudi vse bolj razmišljam o 3D ultrazvoku. xdmx - tisto reklamo, ko ima G v čakalnici (zagorje ob savi) sem malce preverila in dela UZ en res dober G, ga je moja mami občasno imela ko je nadomeščal. In baje je cena kar ugodna. Bom naslednjič vprašala G ali sestro če se kaj odločajo za tam it. Ker 50€ ali pa 100€ je res razlika! Bi pa rada imela še ta spomin.

Zdaj imam dela z zbiranjem avtosedeža in pa stolčka za hranjenje. Uf...

(odgovor članu Katka86)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
20.2.2012 12:55:57   
Katka86
Mi pa nimamo še nič...no zazihrano imamo posteljico, previjalno in omaro... kar se tiče vozišča, lupinice in košare še vedno nisem odločena...včeš mi je Peg Peregov Easy Drive, Switch completoo Zafiro... sam je pa cena malo jača...user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
20.2.2012 13:02:29   
xdmx
Hm..joj, sploh nisem prebrala, da so tiste slikce ginekologa iz Zagorja...Se pa vedno zagledam v njih, ker je tak zmeraj treba čakat, pa si treba krajšat čas...:)

Ko sem bila v bolnici, na porodniškem oddelku, mi je delala dežurna ginekologinja tudi 3D ultrazvok, pa sem jo vprašala, če bi lahko kasneje prišla še enkrat, pa je rekla, da lahko...samo zdaj pa ne vem na koga se naj obrnem...se pa zelo lepo vidi. Jaz imam eno 3D slikico iz 12. tedna in je res že vse vidno...zdaj bi pa sploh bilo. :) Najinga G. sem vprašala, kam bi lahko šla na 3D, pa je rekel, da ne ve, če še delajo v Brežicah...Nč, bo treba poklicat, pa vprašat. :) Ti se pa pozanimaj v Zagorju kako je, oz. kakšna je cena. Ti javim, samo enkrat drug teden, zdaj se probavam prisilit k učenju, ker imam izpit v četrtek. :/

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
20.2.2012 13:15:38   
*bobika*
punce a še katero pogosto glava boli ?
Mene je v soboto cel dan, ponoči nisem mogla spat, sem morala ob 12h vzet tableto ..včeraj me je rahlo bolela cel dan, danes me je spet začela...

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
20.2.2012 13:50:49   
amyZ
Mene je v petek celi dan bolela, tako da sem morala vzeti tablet potem popoldne. Me je pa najprej tako špilalo mad obrvjo, nato pa cela glava začela bolet pa utripat. Včeri zvečer mi je hotelo na kratko nekaj utripat spet v glavi ampak sem potem lahko zaspala. Včasih me zaboli, ko zjutraj vstanem. Mogoče pritisk, pa še vreme nič kaj ne pripomore k temu. Sem pa brala, da se lahko pojavljajo glavoboli in če so prehudi ali prepogosti je dobro it do zdravnika. Velik vode pij!

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
20.2.2012 13:55:59   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

punce a še katero pogosto glava boli ?
Mene je v soboto cel dan, ponoči nisem mogla spat, sem morala ob 12h vzet tableto ..včeraj me je rahlo bolela cel dan, danes me je spet začela...

mene je pretekli vikend, praktično ves dan oba dneva,..sem iz sobote na nedeljo ob 2h zjutraj vzela 1 lekadol, drugače pa poskušam prebrodit dan brez zdravil....sem imela pa v tej user posted image  že 2 ali 3 sklop glavobolov...tokrat sem precej prehlajena, pa mogoče tudi zato....

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
20.2.2012 13:59:46   
Maat
Jaz imam tudi grozne glavobole... že dva meseca skupaj... vsak dan. Imam pa tako službo kot ti, Bobika - potem si lahko predstavljaš, kaj zdaj prestajam, ker ni šans, da se švercam user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
20.2.2012 14:00:58   
Maat
Brcike pa tudi jaz že čutim (19t), predvsem zvečer, ko se uležem na hrbet in se umirim... prvič sem jih začutila pa kakšen teden nazaj, ampak ne vsak dan.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
20.2.2012 14:18:17   
vali88
Brcike..... Jas sem prvič začutila v 17 tednu, vendar sem misla da je prebava, tako da sem v 18 tednu točno vedela kdai mi nagaja. Sedaj je pa ga čutim čedalje bolj. In prav včasih zaboli ko ima žurko :) :)

(odgovor članu Maat)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
20.2.2012 14:44:37   
mala_roo
*bobika* jaz sem imela zelo močne glavobole in bolečine v želodcu. Kar sem pojedla, za vsako malenkost me je bolel pa sem vzela kakšen rupurut in je šlo skozi. Glavoboli- huh na začetku je bilo obupno, zdaj me še tu in tam napadejo, drugače je ok. Tako kot so če punce povedale, veliko pij tekočine, če pa je zelo hudo pa vzameš lekadolček in je bolje. A tebi je tudi punčko napovedala? Meni je rekla da ima neki dve beli črtici na trebuhu in da fantki tega nimajo. Imam pa že ves čas občutek da bo punčka. Kakšne občutke imaš pa ti?

brcike: danes že celo jutro telovadi user posted image gibe čutim že od 16 tedna dalje, na začetku so bile rahle, sedaj pa že tudi jaz čutim kdaj spi in kdaj bedi. Danes je bilo zjutraj smešno, najprej sem čutila brce čisto nizko, kar naenkrat pa se mi je cela masa dojenčka obrnila in sem čutila brce pri popku, to je bilo nekaj časa in potem se je spet obrnil in spet čutim brce spodaj user posted image to je res lepo čutit user posted image user posted image

(odgovor članu vali88)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
20.2.2012 16:49:31   
SamoTi
Tako pa sem iz pregleda. Vse je v redu, lepo napredujemo in izgleda, da bomo imeli user posted image . Sem imela takšen občutek in se torej nisem motilauser posted image . Bo pa moj dragi malo razočaran, ker skoz govori samo o fantku. No, se bo že mogel navadituser posted image . Naslednji pregled pa imam 20. 3.  Sem pa se že zredila za 4 kg, me je že malo strah kakšna bom če bom šla vsak mesec za 2 kg gor.
Brcik pa še ne čutim, upam da jih bom kmalu.

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
20.2.2012 16:57:45   
TinKkara
mene pa zanima, ce ima se katera tezave s scitnico in jemlje hormone Eutirox 50?jaz imam dva gomoljcka ob scitnici in jemljem te hormone ze 10let...sedaj sem bila na pregledu po 1letu in mi je eden zrasel na 1'63cm.....hm....mogoce prav sedaj med nosecnostjo....takoj po porodu grem na punkcijo. Drugace pa moram sedaj med nosecnostjo vsaka 2 meseca dat kri za te scitnicne hormone. ima se katera te zadeve?

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
20.2.2012 22:50:26   
sandra85
nina166 pa če se pozanimaš če se da dobiti samo tole prevleko v kateri je blazina oblečena? al pa daš kaki šivilji, da ti sam prevleko naredi? al je not cela scefrana?

brcike: pri prvem od 16t 1 dan zaj pa čutim tudi že od 16t, ampak zadnji teden tako močne brcike, kot bi se odrivala,...tako da moja dva že čutita poštene brcike, ko roko gor položita

mi je pa danes glih kolegica rekla, da ima njena kolegica maja rok in da je šele zaj pred kratkim začela čutit brcike-z otrkom je pa seveda vse ok, tako da ni bojazni! pač malo bolj nežno brcauser posted image

RR mi tako nagaja!!!!!!!
! najprej moram enih 10x pritisnit odgovori, da se mi sploh odpre kvadrat (ker se mi odpira bel prazen kvadrat)...pol pa vse te smajlije mi jih sploh ne pokaže, dokler ne objavim, ampak mi kaže neke čudne znake?!?!?! a še kateri to nagaja???

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
21.2.2012 7:38:56   
bankc
Dobro jutro!

kako lepo je biti doma!!!!!!!!!
Včeraj sem prišla domov iz bolnice!
Se še spomnite ko sem spraševala o otrdevanju trebuha!? No v sredo zjutraj so se mi začeli krč za krčem in niso prenehali! in ker sem bila sama z sinekom doma, sem čakala do 8h zvečer, da je moj prišel domov in da sem jaz se šla pokazat na urgenco! vmes so se krči že hvala bogu malo umirili! so me dali na CTG in po 25 min je pokazalo popadek! so mi takoj opravili ginekološki pregled, vzeli bris ter preverili materični vrat, ki je ok! pol so mi naredili ultrazvok in preverili user posted image , vzeli so mi kri in vodo ter me poslali ležat! Tako sem bila do včeraj notri in na tabletih ter strogem počitku! Zdaj krčev nimam več, moram pa strogo ležati do 2.3. ko imam morfologijo in sedaj še kontrolo, če sem ok! Čutim pa sedaj že brcike take, ko da user posted image špila nogomet ali pleše v trebuhu user posted image .
Sedaj vas grem pa malo brati za nazaj, sem videla da imam veliko za nadoknadit!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
21.2.2012 8:19:12   
xdmx
Ajej, revčka...to si se mogla ustrašit... user posted image

Glavno, da je zdaj OK...malo pri miru bit, potem boš pa v redu. Drži se. :) Je pa boljše, da si bila v bolnici, ko je treba počivat, ker tam vsaj čisto zares počivaš..:)

Kakšna so pa kaj vaša mnenja o epiduralni? Jst sem v precepu, potem pa še moj izjavi, a daj no, s tem lahko poškoduješ otroka...pa niti notr ne misli bit pri meni, da ne bi slučajno videl kako se matram. Ker ženske so že od nekdaj rojevale, kaj smo me zdej neki občutljive...:/ Ah, sej ne vem...

< Sporočilo je popravil xdmx -- 21.2.2012 8:23:04 >

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
21.2.2012 8:37:26   
afnica mala
Dobro jutro

bankc- grozno, a ne? jaz 14 dni nazaj sploh nisem vedela, da otrdevanje predstavlja kakšen problem, pol me je pa g. prestrašila. A zdaj ti je otrdevanje čisto prenehalo? Jaz odkar jemljem magnesol 3x dnevno je boljš, ampak imam vsak dan bolečine v trebuhu, če pritisnem z roko tudi boli....ne vem, bomo videli na morfologiji....

brcike- se mi je zdelo, da je bila v nedeljo ena taka izven user posted image , da še ne bodo redne...si pa ful želim že Neli pokazat...

spanje- končno spim uredu, zbudim se 1x na noč, da grem na wc in preverit malo...sem pogruntala kako je vsaj nekako pokrita...kovter ime zložen na koncu postelje, pokrita pa je s prevleko za kovter- da je vsaj dvojna rjuha- očitno ji je letni, tanek kovter res preveč. Fino je ko se tolk zavije v prevleko, da se ponoči sploh ne odkrije (no kdaj pa kdaj vseeno), zato tud jaz nimam v glavi in se ne zbujam več pogosto....

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
21.2.2012 8:42:42   
nina166
xdmx jaz sem imela pri prvem porodu EA in sem žal padla med tistih nekaj odstotkov, ki imajo po njej posledice...sreča so bile samo kratkotrajne, vendar niti slučajno nebi šla še kdaj skozi to....ti lahko kasneje kaj več napišem, če te zanima

bankc ojoj....samo da je zdaj vse vredu...drži se in lepo počivaj user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes pa morfologija....me je kar pošteno strah user posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
21.2.2012 8:58:31   
bankc
Hvala punce!
Ja sva se kar fajn ustrašla in sedaj nimam več krčev, imam pa tako kot ti, Afnica mala, bolečine v trebuh! Še posebej bolj spodaj! Pa full se hitro zmatram. Najbrž zato ker sem zdaj čisto zaležana user posted image , sem pa tako vesela moje pojstle, da vam tudi povedati ne znam. v bolnici sploh nisem našla položaja za spat tako da sem včeraj pol cel večer in celo noč prespala. In mojmu sploh ni bilo jasno, kako sem lahko tako user posted image , če sem pa 5 dni samo ležala in delala nič user posted image !

Kar se pa tiče epeduralne sem pa tudi jaz slišala dobre izkušnje in na žalost kar nekaj slabih, tako da sem čedalje bolj na tem, da bom raje malo stisnila zobe in potrpela kakor v prve, pa bo! Važno da bo user posted image ok! Moja prijateljica je šla v prve rodit z epeduralno in je imela full probleme, v druge pa je šla naravno in je bila full zadovoljna. Je rodila v 4 urah!

Xdmx kaj pol boš šla kar sama rodit al te bo kdo drugi spremljal? Joj groza, jaz bi umrla če moj ne bi šel z mano v porodno! od znanke partner tudi ni hotel iti z njo in je pol vzela sestro s sabo! Je kar fajn nekoga imeti za oporo! No držim pesti, da si tvoj še premisli!user posted image .
Moj je bil tudi zajec, pa je pol reku, da je bila to najlepša izkušnja in da mu ni žal da je bil z mano! Sicer mu je na začetku full slabo ratal, tako da sem že mislila da ne bo zdržal, pol ko se je pa začel zares dogajat ga je bilo pa povsod polno user posted image in je kar naprej slikal. Večino slik sem pol zbrisla ker niso bile najlepše za pogledatuser posted image ! Je pa na koncu še popkovino prerezal in je bil pol ves ponosen!

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
21.2.2012 9:12:01   
xdmx
Ne, ne...noben ne bo šel z mano. Sej so tam sestre...imam zelo lepo izkušnjo z njimi, pa babica, pa ginekologinja, pač katera bo dežurna, zdaj mnda že vse poznam.. Na čiščenju, ko sem bila, so bile super, pa potem zdaj, ko sem krvavela...še sama ne vem, če bi ga hotela s sabo, ampak to bolj zato, ker je pač takšen in bi potem bolj na njega mislila kot pa nase. Bi mi bilo pa res lepo, da bi prerezal popkovino ali pa kaj tako intimnega, samo kaj naj, silit je brezveze, zdaj je že tako odločeno in tudi ne vem, če bi ga hotla notri, če bi se premislil. :)

No, sicer z mano res ne bo, bo pa pred porodno čakal. :) Potem bo pa lahko šel pit. :))) No, pa na materinsko bo baje šel tudi z mano.

Hm...tole z epiduralno se mi pa ne sliši v redu...ste me kar takoj "prepričale", da ne. :) Nina166, prosim, ja, če mi poveš kaj se je zgodilo...

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
21.2.2012 9:12:15   
amyZ
Da grem po vrsti:

SamoTi - čestitam za user posted image !user posted image  In seveda za pravi občutek glede tega!

Sandra85 - meni zaenkrat RR ne nagaja, včasih pa, ko res noče odpret pogovora. Mah, že imajo kaj preobremenjeno ali kaj takega.

bankc - jo, tole pa ni kar tako! Lepo da so se res zavzeli in te zadržali na opazovanju. Naj bo vse dobro, in res počivaj! Brcike so pa tudi nekaj pozitivnega, da veš da miga in da je ok! Držim pesti, da se ne ponovi več!

xdmx - jaz sem razmišljala o epiduralni. Vendar pa Brežiška to nudi samo v uradnih urah oz. če rodiš lepo dopoldne, ko je anestezist tam. Večinoma je tako, nekatere porodnišnice pa jo nudijo ves čas, ampak jih je malo. Tako, da sem se sprijaznila, da bo treba rodit v naravno. Seveda jih bom pa prej poučila o mojem nizkem pragu bolečine in upala, da bom držala do konca. In to ne govorim kar tako ampak jaz res ob večji bolečini padem skupi (sem ob punkciji, pa ob krču v nogi). Kar zmanjka me, začne se mi temnit in to je to. Kar verjetno tudi ni najbolj zdravo med porodom doživet. Je pa res da z epiduralno naj bi bilo več vakuumov, tega pa tudi otročku ne bi rada privoščila. Je pa odvisno kako je. Baje si je dobro prebrati knjigo Modrost rojevanja, da se znebiš strahu (jaz sem jo dobila za darilo in jo bom sigurno prebrala).

nina166 - držim pesti, da bo morfologija tako lepo doživetje! Brez pretresov! Verjemi, da bo vse ok in bo lažje!

Jaz sem včeraj naredila eno neumnost. Iz trgovine do avta sem nesla precej težko vrečko. Potem v stanovanje jo je moj nesel, ampak me je špilako potem spodaj. Sreči, ko sem se ulegla je potem kmalu minilo. Ampak obljubim da se ne bom več **** s tem!

No, sem pa včeraj izkoristila 20% popusta na izdelke Tommee Tippee in kupila termometer za v uho (bolj nov od te firme, ampak ker je vse drugo precej kakovostno, mora biti tudi to, pa še v BC je servis), paketek flašk (dve male, dve večje in eno tako k je za vmes med flaško in lončkom plus dodatni cuclji) ter dve dudice. Je skupaj naneslo kar nekaj € popusta. Potem pa sem vzela še za 3 za 2 dvoje hlačke s stopalkami (ki ste jih priporočale) in pa en pajacek brez rokavčkov.
Zdaj pa že imam nekaj stvari ja. Lupinco dobim tudi ta mesec, ker jo bo oče kupil s popustom. Komaj čakam pa da grem v Ikeo firbec pasit. Aja, tiste, ki hodite gor, ali imajo potem v trgovini tudi kaj drugega kot samo tisto kar je na spletu? Ker posteljice mi na spletu niso najbolj všeč oz. nimajo izbire, razen izbiro barv.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
21.2.2012 9:25:05   
2bambinos
Blankc - samo lepo počivaj tudi doma, to ful pomaga.

Prvo "mleko" iz prsi - včeraj mi je na spodnjo majčko prišlo prvo mleko ali neka mlečna tekočina iz prsi. Ne veliko, tam premera 2cm, iz obeh dojk. Sem pa ziher, ker je majička vijola barve in se je ful dobro videlo zvečer - posušena in otrdela flekca. A se je kateri zgodilo podobno?

Glavoboli - eno obdobje so bili na dnevnem sporedu. Sedaj niti ne, ker veliko počivam in tudi jaz kar veliko spijem. Če pa ne zaleže, pa pol lekadola ziher pade ;)

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
21.2.2012 9:30:04   
polho3006
Punce pozdravljene!

Jaz sem pa takšna bolj cotasta...mi je slabo v želodcu, pa vrti se mi, pa full sem utrujena. Sem šla k osebni zdravnici in sem slabokrvna, Sicer še ni kritično, ampak na meji. Tako da sem dobila Legofer sirup.

Brcike...jih čutim že kar nekaj časa, samo ne vsak dan enako intenzivno. Včasih se ga čuti zelo in cel dan telovadi, kakšen dan je pa bolj miren.

jaz bom rodila s CR, tako da...razmišljam o tem ali naj imam splošno narkozo, ali epiduralno. Prvič sem imela splošno narkozo in sem bila dolgo zadeta, zaspana...Me je pa strah stranskih učinkov epiduralne. No saj do dneva D je še kar nekaj časa, tako da...

Punce lepo se imejte in ne pritiravati s krofi user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
21.2.2012 10:03:56   
beti82
Hojla punce!

zadnjič ste se pogovarjale o pralnih praških. Jaz sedaj že nekaj časa delam prašek doma kar sama. Prilagam recept če kateri prav pride. Meni je super, lepo sveže diši perilo.

Torej, gre za tekoče pralno sredstvo za perilo, njegova priprava vzame 5 min in cca. 30 centov na liter. Priprava gre pa takole:
1 Marseillsko milo (kupi se ga v DM-u npr.) ali drugo naravno rastlinsko milo na zelo male koščke naribaš na ribežnu. Posebej si pripraviš 3 litre vroče vode (jo seveda greješ na štedilniku :)), v njo pa potem začneš počasi umešavati milo, da se raztopi. Dodaš 1 veliko žlico sode bikarbone (za 50 centov za pol kile se jo kupi v Eurospinu) in pomešaš. Voda (oz. zdaj že pralno sredstvo) ne rabi zavreti - samo, da se milo stopi. Potem še toplo, preden se začne strjevati, vliješ v posodo, v kateri naj ostane še nekaj zraka (idealno je vsaj še za 1 liter prostora), posoda pa naj bo nujno plastična, saj se zaradi še nepojasnjenega razloga (verjetno kakšna bizarna reakcija) tole sredstvo strdi v kamen, če ga daš v steklo ali kakšno drugo posodo. Posodo daš na hladno, da se začne tekočina ohlajati, vsake toliko pa jo malo premešaš (zato pride prav zrak v posodi), da se ne strdi preveč. Če se to slučajno zgodi, se čisto lepo utekočini, če premešaš z leseno kuhalnico. Ko se ohladi, dodaj 20-30 kapljic poljubnega eteričnega olja in voila :). Če želite še malo mehkejše perilo, dodajte še kakšno žlico alkoholnega kisa.  Perilo se odlično opere (saj veste, kako se hvalijo, da ima Ava koščke mila v prašku), diši pa po starih časih, v glavnem prijetno. 

Drugače sem bila pa danes na morfologiji. Z otročkom vse o.k., bomo pa baje imeli še enega fantiča user posted image
Mi je pa rekla, da je zelo nizko. Da moram POČIVAT. Mi je predpisala magnesol, pa predlagala da grem lahko na bolniško. Tako da sedaj razmišljam kaj narest - verjetno bom res kar šla. Kaj pa naj.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
21.2.2012 11:49:57   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: mala_roo

*bobika* jaz sem imela zelo močne glavobole in bolečine v želodcu. Kar sem pojedla, za vsako malenkost me je bolel pa sem vzela kakšen rupurut in je šlo skozi. Glavoboli- huh na začetku je bilo obupno, zdaj me še tu in tam napadejo, drugače je ok. Tako kot so če punce povedale, veliko pij tekočine, če pa je zelo hudo pa vzameš lekadolček in je bolje. A tebi je tudi punčko napovedala? Meni je rekla da ima neki dve beli črtici na trebuhu in da fantki tega nimajo. Imam pa že ves čas občutek da bo punčka. Kakšne občutke imaš pa ti?

ja isto mi je rekla kot tebi ..o nekih dveh belih črticah je govorila ..mogoče nas je hotla "potolažit" da bo punčka, ker si vsi želimo da bi bila..
Občutkov nimam nič.. mi pa res prvič pri fantku ni bilo nič slabo, medtem ko zdaj mi je bilo ..drugih znakov pa nimam drugačnih  .. bomo videli konec marca na morfologiji ..

xdmx jaz se ne bi nikoli odločila za EA, sem preveč zajec, da bi lahko bilo kaj narobe .. hromost, itd..

nina166 mene pa zanima, a se ti ljlubi napisat ?

jst si tudi ne predstavljam kako bi bilo brez njega rodit, tolk me je bodril in dihal z mano, na koncu pa rekel, da res ceni ženske, skozi kaj moramo ..
Sem bila tudi s kolegico zraven pri porodu, ker njen ni hotel ..pa je res boleča psihična izkušnja na drugi strani , bogi partnerji..

amyZ take bedarije delam tudi jaz, pa malega ki ima 18kg dvigujem iz banje..pa hvala bogu zaenkrat brez posledic ..
V prvi user posted image  sem kužiko nosla po stopnicah,ki je imela 30kg ..

2bambinos to sicer še ni mleko, ampak ja se lahko zgodi ..

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
21.2.2012 13:08:26   
nina166
Evo mene s pregleda. Mi je delala morfologijo Salobirjeva iz porodnišnice Celje, ki nadomešča mojo g. In mi je res naredila tak podroben pregled. Pokazala mi je vse kosti, vse žile, ki se vidijo in mi res tak podrobno vse razložila, da sem kar z odprtimi usti gledala. Moja g ne naredi niti približno tako podrobnega uz-ja. Je pa zaenkrat vse vredu, še vedno je fantek, pa tak je bil lepo, ko je usta odpiral, ko bi hotel nekaj povedat, pa se z rokico po ličku božal user posted image

Moja izkušnja z EA: V prvi nosečnosti sem bila prepričana, da brez EA ne grem rodit. Sem šla tudi na pregled, kjer so mi pregledali hrbtenico in mi rekli, da je vredu in da jo brez problema dobim. Potem je moja mama vprašala eno super babico, kako je s tem in je rekla, da ona kot babica tega ne priporoča. Potem sem se odločila, da bom poskusila brez in če bo res hudo bom rekla zanjo. V porodno sobo sem šla odprta 4cm in z zelo rahlimi popadki. Potem so se mi popadki začeli stopnjevat in sem po dobri uri rekla, da naj mi jo dajo. babica sicer ni bila navdušena, vendar je vseeno poklicala anestezista, ki mi jo je vstavil. Vstavitev me ni nič bolela...kot vsak drug zbod z iglo. Potem so bili popadki sicer bolj blagi, še vedno pa sem jih čutila. Čez dobre 2 uri sem rodila. Še vedno me je bolelo, bilo pa je res lažje. Se mi je pa zdelo, da mi EA porod malo podaljšala in da bi brez rodila hitreje. Tudi drugače pravijo, da se rado zgodi, da porod z EA traja dlje. Cel porod od vstopa v porodno je trajal 3ure in 20min. Potem je bil prvi dan še vredu, naslednji dan pa me je začela blazno bolet glava....in to veliko bolj kot pa prej sam porod. Če sem ležala pri miru na hrbtu in imela zaprte oči je še nekako šlo, če pa sem mogla sedet ali hodit, pa sem imela take bolečine v čelu, da sem imela občutek, da se bom kar sesedla. In ker je imel sin še ene probleme in je bil pri sestrah, ker je dobival antibiotike, sem ga mogla hodit tja dojit. Že po hodniku sem komaj prišla, potem pa tam sedet in se trudit z dojenjem, ko še sedet skoraj nisem mogla. To je trajalo en teden, potem so glavoboli izginili. V celem življenju skupaj me ni glava tako prebolela kot tisti teden. Tudi dojenje nama ni steklo in je na koncu si pristal na flaški. Delno tudi zato, ker enostavno nisem imela dovolj moči, da bi se trudla še z dojenjem. Razen tistega groznega tedna me potem glava ni več bolela...vsaj ne na tak način. Pri drugem porodu sem rekla, da bom rodila brez vsega...je bolelo...zelo, vendar to je samo tisti čas ko so popadki, potem pa to v trenutku neha. Sicer še potem malo bolijo šivi in krčenje maternice, to pa je tudi vse. Po drugem porodu je bilo počutje čisto drugo, takoj sem se lahko posvetila hčerki, dojenju, ki nama je lepo steklo...čist drugače ko prvič. Sicer med samimi popadki je EA fajn, samo če pa padeš v tistih nekaj procentov primerov, ki imajo potem posledice pa ni fajn. Je pa to res bolj redko. Jaz je še enkrat sigurno nebi vzela.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......