|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
14.11.2011 9:20:10   
rola
Hoi hoi punce!!

Kako ste kaj nosečke?

Tudi jaz se kar dobro držim, le ponoči me daje slabost, tako da spim zelo slabo.
Kako se borite s slabostjo?
Jeste folno kislimo?
V katerem tednu imate ali ste imele prvi pregled, se je srček že videl?

Lep dan vam želim..

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 151
14.11.2011 9:23:33   
šalčkaa
Živjo, punce!
V petek sva tudi midva dočakala 2 črtici. V soboto sem naredila še en test in tudi ta je bil pozitiven. Znakov (razen malenkost napihnjenega trebuha) še nimam - se jih pa že zelo veselim, da bom tako končno vedela, da se nekaj dogaja. :)
Prvi dan zadnje menstruacije sem imela 7. oktobra. Ker imam precej dolge cikluse, mislim da bom imela rok okoli 15. julija. :)))
Ker sem nosečka prvič, bom verjetno rabila kar nekaj nasvetov z vaše strani. Eden od teh je tudi že prvi pregled. Danes sem se že naročila (25.11.), sedaj me pa skrbi, da bo prezgodaj. Prav škoda, da nisem šla že prej brati forum. Kaj pravite, a bo srček že tiktakal?

Prav lep dan vam želim, drage sonosečkice! :))

Neposredna povezava do sporočila: 152
14.11.2011 9:51:38   
racka8
o super nove nosečke, čestitamuser posted image . se nas bo kar nekaj nabralo.

še vedno imam prehlad, grrrrr.včeraj sem po netu iskala, kateri tablet lahko pojem za vročino in ugotovim, da do 13t ne priporočajo ničesar. pol pa lekadol.
hvala iwa za info glede zdravil, tako da ne rabim hodit k zdravniku
kar se folne tiče, že jemljem od avgusta, ker je načrtovana nosečnost. prvič, ko se bila noseča, sem začela jemati ko se zvedla, da se noseča (nenačrtovana nosečnost). jemljem pa tifol.

Mene pa nekaj zanima, za tiste, ki boste šle na NS v ZD Dravlje. Koliko časa se je potrebno prej naročiti za pregled na NS v ZD Dravlje?
Ker imam v 12t pregled pri ginekologu, da potrdi nosečnost, pa ne bi rada zamudila NS.

(odgovor članu šalčkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 153
14.11.2011 10:29:59   
rola
Ohoj,

tudi jaz bom šla v zd Dravlje na nuhalno..jaz se bom naročila nekje v 9t, saj je v 12t že nuhalna. Naročila se bom pri dr. Lomšek Mili. H komu boš šla ti racka8?
Naredila bom tudi dvojni hormonski test, pravijo da se tii potem malo "bolj" v nosečnosti posvetijo..bomo videli kaj bo res..upam na najbolje..

Komaj čakam 24.11. da vidim svojo pikico user posted image

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 154
14.11.2011 11:07:24   
nina166
Pozdrav!

Dobrodošle vse nove user posted image in čestitam vsem za user posted image user posted image user posted image user posted image

racka8 v nosečnosti moreš visoko vročino obvezno zbijat, ker lahko privede do SS. Lekadol v nosečnosti ni nevaren, zato ga brez problema lahko vzameš pri visoki vročini, nikakor pa se v nosečnosti ne priporoča aspirin, ker redči kri in lahko privede do krvavitev.

Počutje user posted image ...čez cel dan mi je po malem slabo in imam občutek, da bom glih zdaj bruhala user posted image ...pa kar spala biuser posted image

Grem zdaj še malo delat...lepo se imejte

(odgovor članu rola)
Neposredna povezava do sporočila: 155
14.11.2011 11:31:28   
racka8
nina166 hvala ti za odgovor, da lekadol tudi zdej ni nevaren za plod. Vročine nimam visoke, 37,2, kar enim pomen, da to ni vročina, samo da sem takrat čisto nemočna, mišice so utrujene in samo spala bi, kot da bi skupaj padala. Drugače pri 38 kar skup padem, se ne morem iz postelje vstat. Hotla sem vzet lekadol, ker sem morala za tamali dve poskrbet, ker je mož šel v nočno.

rola Enkrat sem imela dr. Premru, drugič pa dr. Moravec. Pa sta bila oba OK. Tako, da ne vem komu bom šla. Ker me bo vzel.user posted image
Kar se pa dvojnega hormonskega testa tiče, pa ne vem še. Prvič, ne drugič ga nisem vzela, ker so bili rezultati odlični. Mogoče se pa vidmo.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 156
14.11.2011 13:03:42   
31Goga
Pozdravljene vse nove nosečke.

Moje počutje je zaenkrat super, za razliko od prve nosečnosti, ko sem tak čas že zelo bruhala. Upam,da bo zdaj glih kontra. Prvi pregled imam 23.9 ob 9.00 uri in komaj čakam. Lepo bodite in pazite nase.

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 157
14.11.2011 13:04:14   
31Goga
prvi pregled imam 23.11 :)

(odgovor članu 31Goga)
Neposredna povezava do sporočila: 158
14.11.2011 13:33:06   
Afrodita 25
Lep pozdrav!
Sem nova tukaj in z partnerjem sva  v pricakovanju prvega otroka. Zadnjo user posted image sem imela 15.10 in sem opravila  ze veliko testov ..Prve user posted image so bile zelo blede, danes sem test ponovila in res je....tukaj sta dve dolge in sirokeuser posted image . Bila sem ze pri ginekologu, ki pa user posted image se ni mogel potrditi, saj ni bilo se vidnega ploda na Uz.  Ta teden imam se enkrat kontrolo in upam da, ce bo vse po sreci bomo zibali v mesecu julijuuser posted image

(odgovor članu mommy to be)
Neposredna povezava do sporočila: 159
14.11.2011 13:38:46   
nina166
Afrodita25 najprej čestitke za nosečnost user posted image user posted image user posted image

Če si noseča po naravni poti, je pregled ta teden po mojem še prekmalu in se ne bo še nič videlo. Jaz sem imela zadnjo m 4.10. in imam pregled šele 5.12. Ti pa verjamem, da če si prvič noseča, da potem si nestrpna in bi rada čimprej slišala srček. user posted image

(odgovor članu Afrodita 25)
Neposredna povezava do sporočila: 160
14.11.2011 13:52:51   
Afrodita 25
user posted image najprej cestitam vsem bodocim mamicam na forumu!
Obcutek se ne more opisati, test sem naredila predvsem zaradi bolecih prsi in bolecin v zelodcu. Sem zelo vesela na user posted image user posted image , kot za VAS  druge bodoce mamice.
Za tocen datum poroda vam se sporocim user posted image na forumu .
Zelim vam lepo nosecnost.
Sicer pa naj opomnim da proti slabosti pomaga mineralna voda, vendar pijte jo samo po pozirkih

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 161
14.11.2011 14:09:38   
Anonimen
user posted image

NICK....starost....št.user posted image ....št.user posted image ....prvi pregled....naslednji pregled....NS....kraj

1.7.

2.7.
mala06....33....1user posted image ....0user posted image ....11.11.2011.....
Šentjur
racka8....3user posted image ....2user posted image ....15.12.
rola....25....1user posted image ....0user posted image ....24.11.....okolica KR

3.7.

4.7.

5.7.

6.7.
polho3006...36....2user posted image ....1user posted image ....9.12.

7.7.
mala_roo....24....4user posted image ....0user posted image ....28.11.
tamy82....skoraj 25....3user posted image ....1user posted image ....okolica Ajdovščine
Ajsika....28....1user posted image ....0user posted image ....8.12.....okolica LJ

8.7.

9.7.
MioBambino....26....1user posted image ....0user posted image ....28.11..... okolica LJ

10.7.
nina166....3user posted image ....2user posted image

11.7.

12.7.

13.7.
P1ka23....2user posted image ....1user posted image ....24.11.....okolica CE 

14.7.
fabula....2user posted image ....1user posted image ....14.11.

15.7.
šalčkaa....25.11.

16.7.
ancy7....24....1user posted image ....0user posted image ....7.12.....okolica Ajdovščine

17.7.

18.7.
iwa....29....2user posted image ....1user posted image ....8.12.....Radovljica

19.7.

20.7.

21.7.

22.7.

23.7.

24.7.

25.7.

26.7.

27.7.

28.7.

29.7.

30.7.

31.7.

x.7.

mommy to be....6.12....LJ
zvezdica**
beti82
31Goga....2user posted image ....1user posted image ....23.11.
Natty77....34....3user posted image ....2user posted image
Afrodita 25....1user posted image ....0user posted image

SKUPAJ NAS JE
: 20
NOSEČKE Z DVOJČKI :  ?

Z nami so pot začele:
user posted image  butt3rfly, cebela2

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
   - nosečnica.si                             - babybook.si
      - noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
                  - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
14.11.2011 17:32:53   
kajčy
no pa se še jaz pridružujem Julijkam 2012....pdp imam 14.7...še na kratko o meni: imam sina rojenega julija 2010,prihajam iz novega mesta,stara26 let......naj povem da prvič nisem imela nobenih nosečniških znakov,in upam da bo tudi tokrat tako(zaenkrat mi še ni nič slabo):))prvi pregled imam 10.12 in že prvič je sedaj merjenje sladkorja tako da moram priti tešča-bljak:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
14.11.2011 18:49:41   
polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: kajčy

prvi pregled imam 10.12 in že prvič je sedaj merjenje sladkorja tako da moram priti tešča-bljak:))

A imaš pregled pri Simonitiju v Šentjurju? Meni je tudi rekla da moram priti tešča da se že takoj meri sladkor user posted image

(odgovor članu kajčy)
Neposredna povezava do sporočila: 164
14.11.2011 18:52:00   
kajčy
ne pregled imam v nm(dr.klarič)...ampak mi je to vseeno fuj:))

Neposredna povezava do sporočila: 165
14.11.2011 19:01:18   
mala06
Živijo srečke user posted image !

Dobrodošle vse nove srečke user posted image in mirno nosečnost vam želim.

polho3006  tudi jaz moram prit tešča imam pa pregled 2.12. Sem pa tudi jaz pri Simonitiju in mogoče se bova kdaj videli user posted image

Počutje je super samo utrujena sem, da za znoret user posted image

(odgovor članu kajčy)
Neposredna povezava do sporočila: 166
14.11.2011 20:36:03   
valek
hej tamy...evo se ena februarka,ki bo imela julija 2.dojencka....cestitke....kak fajn obcutek da sm nasla se eno ki ima 9 mesecnika...
no punce...jaz sem v petek nardila 1.test...in nisem sicer videla nobene crtice...pol sem pa v nedeljo zjutraj htela spraznit mali kosek v kopalnici in videla cist slucajno eno rahlo crtico....no in tako sem danes zjutraj se enga nardila in videla konkreten plusek....user posted image user posted image
v petek imam gin...in porocam kaj vec

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 167
15.11.2011 7:58:35   
polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: mala06

polho3006  tudi jaz moram prit tešča imam pa pregled 2.12. Sem pa tudi jaz pri Simonitiju in mogoče se bova kdaj videli user posted image

No jaz pa imam pregled 09.12...

Meni je pa vsak dan GROZLJIVO slabo. Včeraj smo imeli še v službi bolj pregrešno malico in je še to potenciralo slabost, tako da sem bila popldan čisto hin. Vse mi je smrdelo, nisem mogla nič skuhati, ker se mi je samo obračalo. Pa saj rade volje potrpim, ker to pomeni da je z malo pikico vse o.k.
Me pa jezi ker ne morem spati. Sredi nočio se zbudim in gledam v zrak. Ko pa spim pa spim zelo nemirno...full mi je vroče, pa nimamo vroče v spalnici in kar naprej sanjam neke neumnosti. V prvi nosečnosti sem pa tak čas spala kot polh.

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 168
15.11.2011 8:37:07   
Natty77
Meni so pa vsi modrci premejhni :) Slabo mi sicer ni, imam pa blazo velik apetrit.
Me pa zanima, ali ima katera med vami še probleme z ledvicami in mehurjem?
Imam namreč pesek v ledvici in me že nekaj dni zelo boli, ko grem na wc. Včeraj sem bila pri osebni zdravnici in mi je dala antibiotike.
Pravi da ti (Osmopan) niso škodljivi za polod...
Pregleda pa gin.še nisem imela, sem se šele naročila. Me skrbi, da me bodo hospitalizirali zaradi tega - doma imam pa dva šoloobvezna otroka in moža, ki je veliko zdoma....

Natty

Neposredna povezava do sporočila: 169
15.11.2011 8:45:43   
Anonimen
oila punce..

mi lahko katera da kakšen nasvet..
sem čisto depresivna..kolegica mi je rekla da če delaš en test in tudi če je le ta pozitiven ni nujno da sem noseča.

Koliko testev ste ve naredile?

Jaz sem delala samo enega (najcenejšega-baby check) na katerem pa piše da je več kot 99% zanesljiv.
Prvi pregled imam v petek, ampak me sedaj vse skupaj grozno skrbi user posted image
je pametno opraviti še en test?
nekih tipičnih znakov nosečnosti nimam..mi je bilo na začetku slabo in sem bruhala, ampak to pred opravljenim testom..sedaj se je vse skupaj umirilo.

Hvala za vsako besedo..

Neposredna povezava do sporočila: 170
15.11.2011 8:59:57   
racka8
helo user posted image
valek tvoj post me je kar nasmejal, dober da si pogledala v koš, da si zvedla da si noseča. čestitam
polho3006 upam, da boš kmal začela dober spat, ker kmalu se boš mogla vstajat zaradi dojenčka. Da te potolažim, jaz se vstanem 2-3x na noč zaradi punc, ali treba iti lulat ali hoče mlajša še flaško mleka ali se polula v posteljo. sem se navadla in mi ni panike. pa da slabost čimprej mineuser posted image
natty77 me je kar zmrazil, ko so napisali, da boš mogoče v bolnici pristala. upam, da bo vse OKuser posted image . pa da imaš babi servis kje blizu za izkoristit.
anonimen jaz sem naredila 5 testov, 3 testi so bili negativni, 2 pozitivna. po prvem pozitivnem in nobenih nosečniških znakih sem naredila še en test za zihr. tko, da če boš še enkrat naredila test za zihr, ne bo nič škodoval. le denarnica se bo spraznila za kakšen euro.zadnjič sem v sparu kupila CB za 5,55, kar je cenejši kot v lekarni. ali pa počakaj do pregleda, saj je petek kmalu in ti naj ginekolog potrdi.

No, da vam povem moje zdravje je bolje. juhej. Včeraj sem probala nekaj hlač in sem ugotovila, da me okrog trebuha tišči. Bom probala gumbe prešit, da bo več lufta. Pa počasi bo treba nosečniške hlače ven potegnit, čas hitro beži. Drugih znakov nimam, razen ko majhne otroke vidim, mi gre kar na jok. Sem postala čustvena razvalina.user posted image

user posted image držte se in čuvajte svoje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 171
15.11.2011 9:11:40   
Natty77
Ojla Anonimen
Jaz sem naredila CB kar dvakrat, ker sem ga prvič delala 4 dni pred predvideno M, ampak z jutranjim urinom in je bil +.
Potem sem čez 4 dni ponovila in ni dvoma +.
Poskusi s tem testom ker Baby Check meni nič ne kaže. Še vedno ne...

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 172
15.11.2011 9:16:24   
iwa
Doborodšle novinke!!!!user posted image user posted image user posted image

Pri nas vse fajn, razen konkretnega prehlada ki me matra in kašlja, a zaenkrat brez vročine, tako da je vse pod kontrolouser posted image Slabo mi je zjutraj, a ko malo pojem je že bolje...
Jest mam tud že modrc večjo cifro, pa trebuh itak zelo napet, nosečniške cune že perem in pripravljam, drugače zaenkrat nosim hlače s fejst nizkim pasomuser posted image user posted image user posted image

Naty77, jest sm mela kako leto po porodu ledvični pesek, pa je bilo hudo ko so bili napadi..... na srečo se je v letu dni sam sčistil, nism pa dobila nobenega antibiotika, samo spazmex za krče, pa mogla sm nenormalno veliko pit, pa se izogibat paradižniku in papriki, menda sem pesek od preveč ene snovi ki je v obeh dobila....
Čimprej se pocajtajuser posted image user posted image user posted image

Anonimna, kar naredi še en test da boš zihr, drugače pa itak če user posted image ni pomeni da zihr si user posted image

jest tud že komaj čakam prvi pregled......

Življenje je lepo!

(odgovor članu racka8)
Neposredna povezava do sporočila: 173
15.11.2011 9:42:30   
polho3006
Punce, a vas joški vsak dan enako bolijo? Mene danes ne bolijo skoraj nič, včeraj so pa full boleli? Me skrbi da ne bi bilo kaj narobe. Sem pa že pozabila kako je bilo prvič. Mi je pa kar fajn slabo. Sem takšna čisto povožena, da so me že v službi vprašali če je kaj narobe da sem takšna otožna. No sem rekla da sem utrujena ker sem slabo spala. No saj sem povedla po resnici, nisem pa povedala vsega.user posted image

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 174
15.11.2011 9:46:52   
rola
Oila moje drage user posted image  upam da se vse čim bolje počutiteuser posted image

Moje počutje je kar sprejemljivo. Mogoče mi je malo slabo, ampak daleč od tega da bi bruhala.
To noč sem spala kot polh, tako da je vse superuser posted image

Komaj čakam četrtek da opravim prvi pregled user posted image .
Mislite tudi name da bo vse ok. in da bo pomožnosti 1 user posted image

Uživajte doma, v službi..pa še enkrat user posted image user posted image  za vse nosečke, upam da se kje srečamo.

Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?