|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
22.3.2012 9:21:05   
TinKkara
Maat

jaz sem se naročila v lj pri dr. pušenjaku in so me naročili kar v 25. tednu. V postojni vem, da naročajo ful pozno, ponavadi okoli 28.ega tedna in pokličejo max. 1 teden prej. Imajo nek čuden sistem rezervacij. Jaz grem tudi raje v bolj zgodnjem tednu na pregled, ker pavijo, da se več vidi. Dr. Pušenjak izvaja od 25. do 28. tedna. Sestrična v Postojni je bila v 29. tednu, tako so jo naročili. In je tudi sama rekla, da pri prvem otroku, ko je bila v 25. tednu, da je bilo ful več videt. Naroči se kje drugje, saj ne rabiš prav v Postojno oz. povej jim, da želiš v bolj zgodnjem tednu. :))

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
22.3.2012 9:29:57   
Maat
Hja, Postojna zato, ker mi je najbližje... sem pač komot user posted image

Pušenjak pa dela kje? Mogoče bi se res kar tam naročila... A mogoče veš, če dovoli, da so mož in otroci zraven?

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
22.3.2012 9:33:27   
amyZ
Uf...jaz pri mojem G nikoli ne čakam, oz. skoraj nikoli. Mogoče sem se že razvadila. Ampak lažje bi bilo počakati, če ne bi bilo v čakalnici tako vroče. Kot da je sredi poletja, ne vem kako je tam ko je nad 30°zunaj, boge nosečnice!
Ma moj G je ful v redu in verjamem, da me bo razumel in naredil fotkico, če se bo dalo, je pa to šele čez dober mesec. Ma vsaj še eno da imam. Za 3D ne vem če bi se odločila. Saj razmišljam pa tehtam, ampak nekako smo že dost denarja zapravljali in potem mi bo žal če se kaj ne bo dobro videlo in to. Zato verjetno ne bom šla.

Sem se pa včeraj še tako hvalila kako letos nisem še nič zbolela in evo me, razbolelo grlo, slabo počutje, no, vsaj vročine nimam. To je vse moj prinesel domov, ker njega isto matra. user posted image  Pa še nimam časa zbolet, jutri razredna fešta, v soboto 70 letnica starih staršev user posted image  Upam, da je samo prehodno. Si že kuham čajčka.

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
22.3.2012 9:36:10   
TinKkara
Maat

dr. Pušenjak v LJ, Dravlje, pokličeš na 051321224.....
Pomojem so lahko prisoti mož in otroci. Nisem vprašala, ker se mi zdi skoraj samoumevno. Pokliči pa vprašaj in mi sporoči. :)))

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
22.3.2012 10:25:12   
polho3006
Evo mene od zdravnice. Me še vedno tako boli grlo da...celo noč nisem mogla spati zaradi bolečin. No in je dala pregledati kri in je bakterisjko vnetje, kljub temu da nimam več mandeljnov. Sem dobila AB (Ospen) na 8 ur in bolniško. V pon. pa imam kontrolo.
Počutim se kot ožeta cunja, edino kar je bolje, je da sem lačna, kar zadnja dva dni nisem bila.
Se mi pa full brezveze zdi da sem zbolela, ker me ni nič zeblo, nikjer nisem bila v stiku z bolanimi...pa še vedno je bilo tako da...mož bolan, otrok bolan, jaz pa...zdrava kotr riba. No sedaj pa...upam da bo z mojim malim v bušiju vse o.k.
Punce lepo se imejte in uživajte v pomladanskem sončku!

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
22.3.2012 10:38:48   
xdmx
Amy...tele fotkice zdle pri najinem ginekologu niso bog ve kaj...Jst sem ga prosila v 18. tednu, se mi zdi, pa se zelo slabo vidi vse skupaj.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
22.3.2012 10:57:07   
8301a
Oj!

Vidim da nas vse nekaj matra, ene prehlad, druge kaj drugega. Mene prehlad v letošnji sezoni še ni dobil, me pa zadnji teden grozno muči spanje. Prej sem se bila vajena obračat 1000x na noč, zdaj pa se še 1x ne upam, ker me, ko se želim obrnit na hrbet začne ful tiščat in bolet buši, pa ful postane trd in pol čakam par minut da mine, in potem se lahko komaj do konca obrnem na drugo stran...user posted image A ma še katera podobne probleme, se to ponavadi dogaja ali naj me začne skrbet? V ponedeljek mam sicer pregled v 22.t, pa bomo videli če bo kakšen alarm...
Drugače se pa čez dan ok počutim, vseeno v kakšnem položaju se nahajam, pa tudi naša user posted image vsak dan pridno telovadi.

Nekateri G so pa kar skopi glede slikic, opažam. Meni jo je dal do zdaj na vsakem pregledu, pa nisem niti rabila nič rečt. Sicer na enih ni ravno kaj za videt, ene so pa kar lušneuser posted image

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
22.3.2012 11:17:10   
TinKkara
meni ponavadi otrdi trebuh, ko se sprehajam in takrat kar težko hodim. :) Baje, da to ni nič takega. Ginekolog mi je rekel, če trebuh otrdi več kot 5x dnevno, da je razlog za skrb, drugače ne.

(odgovor članu 8301a)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
22.3.2012 11:28:49   
8301a
Očitno ima vsako telo svoje finte, tvoje dnevne, moje pa nočne :)
A te boli tudi zraven, ali samo čutiš da je otrdel? Ker podnevi jaz tudi opažam da je včasih bolj "mehko", drugič pa ful napeto, ampak boli pa ne kot na primer ponoči in ravno ta bolečina me malo skrbi...
Mogoče pa sem ponoči samo bolj občutljiva...

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
22.3.2012 11:48:05   
amyZ
Če ne paše na hrbtu ležat in če trebuh otrdeva potem tega ne prakticiraj. Najbolj priporočajo spanje na levem boku, lahko pa tudi desnega, da se ne zaležiš. Ker pravijo, če je vse ok ni problem na hrbtu, čeprav naj bi bil pretok slabši, če pa trebuščku kaj manjka te pa opozori in se mi zdi, da so to opozorilni znaki. Tako da jaz bi ti predlagala, da ne ležiš več na hrbtu.

(odgovor članu 8301a)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
22.3.2012 11:54:13   
8301a
V bistvu ni problem ležanje na hrbtu, tega se kar izogibam, ampak ko se obračam iz enega boka na drugega, me vmes kar zvije. Sem že razmišljala, da morem probat obračanje kontra, torej ne iz leve čez hrbet na desno, ampak prek trebuha... Madonca, še diplomirala bom iz tegauser posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
22.3.2012 12:53:45   
iwa
mene tud ponoči pri obračanju včasih mal zaboli, pa pol hitr neha, se pač razteguje vse skupaj... če ni prehudo zihr ni panike...

Življenje je lepo!

(odgovor članu 8301a)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
23.3.2012 7:08:33   
xdmx

IZVIRNO SPOROČILO: amyZ

Če ne paše na hrbtu ležat in če trebuh otrdeva potem tega ne prakticiraj. Najbolj priporočajo spanje na levem boku, lahko pa tudi desnega, da se ne zaležiš. Ker pravijo, če je vse ok ni problem na hrbtu, čeprav naj bi bil pretok slabši, če pa trebuščku kaj manjka te pa opozori in se mi zdi, da so to opozorilni znaki. Tako da jaz bi ti predlagala, da ne ležiš več na hrbtu.

Mene pa začne bolet srce, če ležim na levem boku več kot 10 min...imam tak občutek, kot da mi ga bo zablokiralo.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
23.3.2012 7:21:14   
bankc
Jutro souser posted image !

IZVIRNO SPOROČILO: 8301a

V bistvu ni problem ležanje na hrbtu, tega se kar izogibam, ampak ko se obračam iz enega boka na drugega, me vmes kar zvije. Sem že razmišljala, da morem probat obračanje kontra, torej ne iz leve čez hrbet na desno, ampak prek trebuha... Madonca, še diplomirala bom iz tegauser posted image

8301a mislim, da sva na istem. Zaboli me samo ko se probam obrnit iz enega boka na drugega. jaz si to razlagam da zato, ker med obratom trebuh nima opore, je pa že težek. ker isti moment ko se obrnem in naslonim trebušček, me neha bolet. tako da imam tudi jaz grozno moten spanec. pa še kolki in sramna kost me občasno grozno bolita user posted image . tako da to so pač nosečniške težave, ki nas bojo spremljale. ampak se splača potrpeti user posted image

Joj jaz če se uležem na hrbet se mi pa zdi, da bom nehala dihat. ko da bi se mi nekdo usedu na pljuča.

drugače se pa čez dan počutim full dobro. še posebej mi je všeč, ker je zdaj zunaj tak sonček, in si dam stol na terasico in uživam user posted image .

(odgovor članu 8301a)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
23.3.2012 7:48:35   
amyZ
Aja, med obračanjem. Tega pa ne vem, še nimam tako velikega trebuščka, da bi mi to delalo težave.

xdmx - to pa čudno, ker naj bi bil ravno na levem boku najboljši pretok. Je pa res tam tudi srce. Ma sej, levi ali desni, kaj pa ko niso vedeli kako lahko ležijo, pa smo vseeno zrastli user posted image  Jaz se obračam tako kot mi paše, itak se čisto zaležiš, če bi skoz ležal samo na enem boku.

Sem pa ugotovila, da če ležim na levem boku čutim tamalega ko pobrca na sredini trebuha, če ležim na desnem pa ga čutim čisto na desni. Tako, da bo kar prav, ko je na morfologiji dejala, da je posteljica rahlo desno. Me prav zanima kako bo, ko bo večji, ko bo zlezel v desni kot user posted image

Drugače pa sem jaz še malo bolj zbolela user posted image . Grlo tako kot da bi imela šmirgel papir v njem. Nos nagaja, pa to itak že en čas. Slabo počutje. Vročine ne. Zdajle sem si skuhala mleko s prižganim sladkorjem (kot smo to delali ko sem bila mala), ponoči jedla med. Upam, da mine, nimam časa bit bolana user posted image

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
23.3.2012 10:32:05   
8301a
Zdravo punce!

Ste me potolažile-očitno so to pač naše vsakdanje težave...Danes sva sicer spale malenkost bolje, sva se samo 2x čist čist čist počasi obrnile, pa je blo ok. Najbrž imaš kar prav Bankc, poleg tega pa je dlje časa vse na eni strani, pa je verjetno malo boleče, če se kar naenkrat presipa na drugo stran(kake strokovne razlage...user posted image )
Ja, treba bo začet malo bolj pazit, mi je že moj rekel zadnjič - saj ne rabiš tak hitro hodit, preklopi zdaj na počasi user posted image
Bankc, od česa pa boli sramna kost, a ti pritiska nanjo ali je kaj drugega?
AmyZ-čajček, pa če maš kaj bol ostrega doma, po možnosti domačega, zmešaj žličko tega in žličko medu. Ni ravno njami, pomaga pa meni ful za grlo.
Zaj pa na sončka učituser posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
23.3.2012 12:56:11   
rola
ojoj punce..vse nekaj bolane user posted image jaz pa sem se zaenkrat rešila prehlada, pa moram 24 ur na dan preležati..moj maternični vrat je še vedo samo 15 mm dolg..v ponedeljek dobim napotnico za porodnišnico, ker bom dobila injekcije za dozorevanje pljučk.
To premikanje v postelji je res kar nadležno, se strinjam z vami..meni tudi najbolj paše ležat na boku, če sem dalj časa na hrbtu čutim kako mu srce v trebuhu močno utripa, se vam to kdaj zgodi?

uživajte na sončku,..

(odgovor članu 8301a)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
23.3.2012 14:42:31   
TinKkara
rola

kako to, da boš dobila injekcijo za pljučka??a to dajo v primeru, če je možen prezgodnji porod ali kako?hm?

(odgovor članu rola)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
23.3.2012 15:21:34   
rola
Ker mi grozi prezgodnji porod, zato mi bodo dali injekcijo..oh ja ta maternični vrat..a ostale mate dovolj dolgega?

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
23.3.2012 22:10:15   
TinKkara
rola

meniga je meril 1 mesec nazaj in sem imela dolgega cca. 6 cm. (MV)

(odgovor članu rola)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
24.3.2012 7:14:16   
amyZ
Če je to isto kot dolžina cerviksa, potem ga imam jaz 38mm. Najprej sem mislila, da ni nič meril, nisem vedela, da se to dela preko UZ. No, sej hecno bi bilo če bi ti meril vaginalno :)

U rola...tole pa ni hec. Upam, da beba zdrži vsaj toliko, da bo sama dovolj razvita. A je možno, da se stanje še izboljša ali ne? Sicer pa, ne vem kaj točno pomeni, ampak eni uporabljajo izraz, da se zaveže maternični vrat. A to pri tebi ni mogoče ali je to treba že prej?

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
24.3.2012 16:14:10   
sunny21
Rola jaz tudi po novem lezim, zelim ti vse naj, naj. Pridno lezi in nic ne delaj pa bo vse o.k. Cim manj tega groznega straha ti zelim, jaz sem pred dnevi misnla, da se ze odpiram, pa v 25t in vem da je groznouser posted image . Moj MV je 35mm,kar je v redu, ze dvakrat merjen, vedno sem imela pa pregled na stolu in potem vaginalen UZ in UZ po trebuhu, in je isto dolg, me je pa zelo tiscalo dol, ker v sluzbi stojim in vedno kaj prelagam in nisem dovolj pocivala. Zdaj se na pocivanje privajam, se zmerom rajsi po stanovanju skacem in ko kaj zacutim se ulezem za par ur, ker postelja mi sploh ne lezi. Zvecer grem do baby centra, da si kupim blazino, mogoce bo kaj pomagala, vsaj lepih barv so.
Meni je najlepse iztegnjena lezat na hrbtu, pa mi ta mali takoj protestira, in se tako rine, da cutim ze njegove kostiuser posted image .
Tako, da vas ubogam in probam spat na levem boku, mi pa roke omrtvicijo in potem se na hitro obrnem, pa trebuh otrdi, zacaran krog. Res smo nosece in tudi ta aktivne se bomo morale umirit, jaz sem se ze tako, da komaj ze cakam , da jo vidim in peljem v hribeuser posted image user posted image . Saj vem, prehitevam......lepo se imejte punce, sporocim kako se blazina pri premetavanju po postelji obneseuser posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
26.3.2012 9:04:35   
bankc
Dobro jutro!

Joj rola tole je pa grozno. no držim pesti, da zdržiš vsaj do 37 tedna. user posted image user posted image

8301a zakaj me boli sramna kost ne vem, ampak me boli že od začetka nosečnosti in je bil še G zmeden, ker se mi je bolečina pojavila tako zgodaj. ponavadi to user posted image dobijo proti koncu, ko se začne dol vse pripravljat za porod. od kar sem pa pristala še v bolnici zaradi popadkov, me pa itak skoz nadzoruje, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda. Moram pa vse delat samo s prvo prestavo in nič težkega, nič dolgih sprehodov, več ali manj samo počitek. tako da vem kako je s tem ležanjem in kako je to muka. čeprav men je zdaj malo bolj, ker imamo na primorskem sončne in tolple dneve, tako da sem več ali manj zunaj na ležalniku user posted image .

punce sem pa v soboto zaspala na sončku in sem trebuščka kazala ven in sem staknila alergijo na spomladanski sonček in so se mi spustile čisto drobne pikice, ki srbijo ko sam user posted image . se zdaj skoz mažem in se probam ne praskat. grrrrr.

(odgovor članu sunny21)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
26.3.2012 10:13:57   
*bobika*

IZVIRNO SPOROČILO: amyZ
Drugače pa sem jaz še malo bolj zbolela user posted image . Grlo tako kot da bi imela šmirgel papir v njem. Nos nagaja, pa to itak že en čas. Slabo počutje. Vročine ne. Zdajle sem si skuhala mleko s prižganim sladkorjem (kot smo to delali ko sem bila mala), ponoči jedla med. Upam, da mine, nimam časa bit bolana user posted image

tudi jaz sem čist zbolela.. pa nimam časa bit bolana, sploh ne ta teden, ko je zadnji teden za bilance...

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
26.3.2012 10:15:45   
*bobika*

IZVIRNO SPOROČILO: rola

Ker mi grozi prezgodnji porod, zato mi bodo dali injekcijo..oh ja ta maternični vrat..a ostale mate dovolj dolgega?

meni ga sploh še ni merila, niti na morfologiji .

(odgovor članu rola)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......