|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
19.3.2012 8:29:57   
Soncek17
me ni, midva si ful želiva, da bi se to spremenil, da ne bi blo treba prič imet za poroko.......tako da bova še mal počakala, da vidimo, kakšna odločitev bo padla v nedeljo.......če bo res kaj iz tega :) drugač pa podoben plan kot pri vama..........podpisat in bližnje na kosilo peljat in to je to :) nama tut ni do kakšnih velikoh ohceti in tega..........

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
19.3.2012 10:15:38   
beti82
Jutro!

Zdej ko je ena izpostavila je pa spet malo bolj živahno tukaj user posted image . Lepo!
Na FB se res veliko in ful hitro dogaja. Mogoče res bolj sledimo lahko tiste, ki smo obsojene na to, da smo doma in počivamo. Žal.
No jaz že komaj čakam še 2 dni in imam ponoven pregled, da vidim kako stojimo oz. "ležimo"

Drugače me je pa spet začela nekaj kislina matrat, včeraj me je prav peklo user posted image

Uživajte v lepem dnevu.

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
19.3.2012 10:50:29   
polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: me ni

Midva se bova poročila verjetno na sredo 25.4.. Zgolj formalnosti, midva in priči, podpisat in na kosilo, brez ohceti in pompa, mi ni več do tega.

Midva se poročila tako in je bilo prav fino. Če ne bo treba prič, bo pa še toliko bolj enostavno...greš tja in registriraš zvezo in je to to.

Ja meni je tudi bolj všeč čvekanje tukaj kot na FB. Tam je vsega preveč oz. jaz nimam časa da bi imela popoln pregled nda dogajanjem. Tukaj mi je bolj pregledno.

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
19.3.2012 10:58:11   
me ni
Jz pa nosečnost kr dobr prenašam, se me pa zato loteva en prehlad. V glavi mam tak pritisk, da mam filing k da mi bo glavo vsak čas razgnalo, ko si pa merim pritisk je pa 106/62 user posted image  Vročine nimam, itak je nimam skor nikol, tja do 37 še pride, sam sm pa k cunja izžeta user posted image  Nos mam pa tud non stop zabasan. Ponoči se prou zbudim k ne morm dihat skoz nos. user posted image sicer brca, ampak še ne toliko, da bi se zato zbujala.

Trebuh ima že več kot 14dni isti obseg, moja kilaža pa je tudi že 14 dni 71kg. Mam v četrtek 2.morfologijo, ker pri prvi ni videl srčka, pa bom vidla, če kaj zaostaja pri rasti.

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
19.3.2012 11:11:23   
beti82
Joj meni se tudi že 14 vleče prehlad, pa gre tako počasi na bolje.
Se vidi da nič konkretnega ne smemo vzeti :)

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
19.3.2012 12:07:20   
amyZ
Nos se tudi meni polni. Ponavadi še krvavo vse noter. Mi je pa večraj moj rekel zakaj nimamo nič septolet in tega za prehlad, pa sem rekla, da nisem nič kupovala. Je rekel: ja kakšna mamica pa si? user posted image  Jaz pa njemu, taka da čuvam malega in zato ne smem nič jemat user posted image . Potem pa ni imel več kaj rečt.

me ni...mogoče se je raste trebuščka samo malo upočasnila in da je drugače vse ok. Moj buši zraste cca. 1 do 1,5cm na 14 dni. Sicer pa saj si videla, kako majhne bušije imamo nekatere in kako velike korenjačke nekatere nosijo. Kile pa mogoče ne gredo gor, ker ti mali dost porabi zaloge in sproti kar poješ.

Poroka - uf...jaz pa bi imela eno lepo poroko. Ker v bistvu meni ne gre za papir, ampak za tisti dan. Da ga delim s tistimi, ki so mi blizu, da sem tisti dan lepa, v središču (ker pač drugače nisem, mogoče zato) in da je to en poseben dan. Zato poroke še ni in en čas še ne bo, ker ni poceni če želiš nekaj res ornk narest. Sem bolj romantičen tip user posted image

Počasi bom začela izdelovati albumček za mojega otročka, da ga bo imel, ko bo večji. In sicer prvi bo samo na tematiko pričakovanja oz. nosečnosti. Izbiram še naslov za na prvo stran. Sicer pa imam že zasnutek kaj vse naj bi notri napisala. Dala bi notri vse informacije, ki so pomembne, potem itak vse UZ-je (dva sem že skenirala na foto papir in prav lepo pride), potem slikice mene in mojega (mami in ati), pa prvi nakup za dojenčka, kaj je kupila babica, kaj drugi dedek itd. Družinsko drevo. Sem pa razmišljala, da bi malo pisala tako kot je v teh albumih, ki so za kupit (kao da dojenček piše), nekaj pa kot dnevnik mamice.
Zdaj moram samo še kupiti album s trdimi platnicami, da bo trpežen, zavihke za slikice, lepilo in pa tiste mahjne okraske in podrobnosti. Nekaj imam že nagledano v Mullerju, nekaj pa bom jutri pogledala v teh trgovinah za ustvarjanje v BTC. Upam, da najdem kaj tako luštnega in da dobim potem idejo za celotno zasnovo oz. rdečo nit.
Sem čisto navdušena! user posted image

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
19.3.2012 12:51:02   
bankc
Me ni držim pesti da je vse ok user posted image user posted image user posted image . tudi meni že 14 dni trebušček po obsegu ni zrastel, je pa zato spremenil obliko. je bolj gor... tako da to ni merilo.

AmyZ tudi jaz sem si že pripravila osnutek za izdelavo albumčka, sedaj moram samo v nakup materiala in v akcijo. bom pa naredila samo albumček o otročku. ker nažalost sem se zelo malo slikala v nosečnosti in nič zapisovala. tako da se mi ne splača.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
19.3.2012 15:13:16   
amyZ
Ja jaz sem pravkar kupila albumček, s trdimi listi, take naravne oranžne barve in pa lesenega metujčka za na platnico. Potem pa še en paketek raznoraznih listov, od penastih do lepenke, da bom lahko izrezovala. pa seveda foto papir in robove za slikce vpenjat.

Rabim samo še kakšno idejo kaj še napisati v albumček in pa naslov. Tak izviren.

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
19.3.2012 15:22:07   
amyZ
Drugače pa bankc...jaz ne bom vsak teden posebej opisovala. Imam pa slikico mene v 20t, ko smo ravno na polovički, posebej za ta album. Pa mere in kilažo bom napisala samo za 16t, 20t in tam pa tam še za naprej.
Tako da še imaš čas :)

Sicer pa so mi ostali albumi preveč definirani. Najprej mi je bil album Pozdravljen dojenček! kjut in fajni, zdaj ko pa treba 4 strani izpolnit pred rojstvom mi je pa tak tak, ker je ful omejen. Pa recimo ni mi všeč da naj bi mami in ati obkrožila katerega spola sta mislila da bo otrok. Obkrožiš drugega pa potem ful čudno zgleda potem za otroka, ko enkrat to bere user posted image  In pa recimo: Kaj sta mami in ati pripravila za mene, pa 4 črte, ja v bistvu pred rojstvom vse user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
19.3.2012 21:28:48   
xdmx
Torej, če želi še kakšna v skupino julijk, me naj kontaktira, ker lahko pridete gor, samo če me dodate za prijateljico, ker je skupina skrita, da ne more nihče niti videti, da obstaja. Pač zasebnost mora bit. :)

https://www.facebook.com/darchee

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
20.3.2012 9:23:42   
bankc
Jutro!

AmyZ kje pa si kupila albumček? Moram tudi jaz počasi v akcijo. jaz bom tudi bolj sproti ustvarjala, ko bom videla kaj bom vse notri vključila. enako sem delala pri prvem, sam da sem mu naredila foto knjigo z vsemi detajli.

Drugače se pa jaz zadnje čase prav nič kaj dobro ne počutim. full me zgaga peče in hitro mi rata slabo. se počutim kot da sem spet v prvem trimesečju, sam bruham še ne user posted image . Smo pa pač čez vikend kupili otroško sobico za novega člana in je včeraj moj sine prišel do mene in me začel spraševati, da ali je tako, da je pa njegova soba boljša kot user posted image , in da bo imel on vedno boljše igračke kot pa user posted image ,....user posted image . joj in pol sem se lepo vsedla z njim in se mal pogovorila, da se revček ne bo obremenjeval s takimi stvarmi. me pa prav zaskrbi njegova reakcija, ko bo dobil bratca. upam da ne bo preveč ljubosumen. še risanko od frančka Veliki brat sem mu zavrtela, ki je ravno na to temo, da bo malo bolj zastopil kako je z dojenčki user posted image

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
20.3.2012 11:03:59   
amyZ
bankc - jaz sem nabavila vse v Mullerju, ker imajo kar dobro založeno. Za album pa sem dala slabih 17€. Glede na to, da ni majhen in da je 30 strani mi je bila cena kar solidna. So mi bili všeč tisti s spiralo, pa so imeli samo črne liste, kar pa sploh ne pride v poštev.
Drugače pa ja...risanke so kar poučna zadevica, se spomnem Frančka ja. Upam, da bo tvoj mali čim prej spoznal, da je čist kul dobiti bratca in da bo on res potem veliki brat. user posted image

No, sem iz pregleda. Na kratko mi je naredil tudi morfologijo, čeprav imam kontrolno jutri v LJ. Je rekel, da bi rad vseeno sam pogledal. Vse štima kot je treba, maternični vrat je zaprt, velikosti glavice, trebuščka in stegnenice so primerne za 21 do 22teden (jaz sem trenutno 21t2d). Celega ni meril, niti težine. Pogledala sva še srček, mehur in vse ostalo.

Je pa potrjeno da bo fantiček user posted image . Ni sploh kaj za zgrešit, je čisto jasno user posted image  Nič kaj sramežljiv fantiček bo.

Mi je pa zanimivo, da je posteljica na sprednji steni, sem skoz mislila, da more biti zadaj, ko imam bolj mali bušek, pa očitno ni tako.

Najboljše pa mi je bilo, ko sem na ekranu videla kako je raztegnil nogico in ga obenem tudi začutila. Čist hud filing je to.

Uf...ga je pa ravno med mojim pregledom ena klicala in sem razbrala iz pogovora, da ji ne kaže najbolje, pa je bil potem kar slabe volje. Je tako zavzdihnil. Očitno je res en tak fejst G, ko dela svoje delo z veseljem in čuti z vsako od nas user posted image . To veliko pomeni.

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
20.3.2012 17:39:39   
sunny21
user posted image user posted image vsem nevestam nosečkam....za bodoče može boste zelo lepe, verjemiteuser posted image . Midva sva se v enem tednu odločila in imela dve poroki.....cerkveno na nedeljo v moji vasici v Beli krajini za vse sovaščane, sorodnike, prijatelje, ker je bil ta dan praznik naše cerkvice in bi bili itak vsi prisotni....prva poroka v tej cerkvici. Civilna je bila pa v sredo na ljubljanskem gradu in piknik pa samo za prijatelje in je bilo prav super. Jaz nisem želela biti zvezda ampak sem tisto uro lepo potrpela in se smehljala fotoaparatom, potem smo se pa zabavaliuser posted image .
Jaz sem rajši na FB aktivna, berem vas pa tudi tukaj, nimam časa oboje vsak dan spremljat.
A me lahko katera z izkušnjami potolaži, že dva večera samo jokam, ker imam občutek, da naša punca že hoče ven. V soboto in nedeljo sem bila preveč aktivna oba dneva in me že od nedelje pritiska na vse spodaj, sramno kost, mehur, mišice me bolijo. Saj vem, urgenca, pa se tolažim, ker imam v četrtek pregled in ko pridem iz službe samo ležim z nogami gor. Ko se mi je to zgodilo prvič pred tremi tedni je rekla G, da so najbrž bakterije v urinu, ker MV je bil 3,5 cm, ampak bakterij ni bilo, je bilo pa boljše počutje.
Potem pa še preberem, da je pritiskanje na medenico tudi pokazatelj na prezgodnji porod, držte pesti, da to ni, ker v 25t....

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
21.3.2012 8:02:49   
polho3006
Oj punce!

Mene se je pa lotil prehlad in prav konkretno. Včeraj popoldan so me začele boleti vse mišice in kosti...glava je postala težka in utrujena. Ponoči pa še grlo, tako da nisem mogla spati. Ko sem se zjutraj vstala sembila kot ožeta cunja. Najraje bi bila kar v postelji ampak danes imam v službi še pomembne stvari za opraviti, jutri pa...če se bom počutila tako bom ostala doma, ker... je brez veze da se mučim tukaj ker to ni dobro zame, še manj pa zamojega malega user posted image .
Sunny mene tudi muči strah da bi se dete prehitro rodilo. Sinoči se mi je sanjalo da mi je začela odtekati voda, tako da...sem vsa panična. Vem da je bilo prvič podobno, pa sem potem rodila v 39. tednu. Upam da sedaj ne bo nič drugače.

(odgovor članu sunny21)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
21.3.2012 9:25:07   
mala06
Živijo po dolgem času!

Še malo pa bo drugo tromesečje za mano. Ne morem verjet, kako je to hitro minilo in še malo pa bomo držale naše user posted image v rokah.
Jaz imam pa kar probleme s cukrom po zajtrku in mi grozi inzulin. Če ga ne bom mogla uravnat, bo pač tudi to treba vzet v zakup. Vse, da bo z našim škratkom vse ok.
Drugače sem pa jaz imela tudi probleme z grlom prejšnji teden, a na srečo je že bolje. Verjetno je nekaj v zraku.
Punce, uživajte na sončku in se tipkamo!!

(odgovor članu sunny21)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
21.3.2012 9:56:53   
beti82
Se javljam še tukaj:
Evo tudi jaz s pregleda. Z malčkom je vse o.k., je pa še vedno zelo nizko. MV je sicer ok, zaprt in dolg 4cm (alarmantno bi bilo baje v tem obdobju če bi bil 1 cm ali manj). Tako, da me je še naprej obdržala na bolniški. Zdej moram naprej urejati pri svoji osebni zdravnici ker bo že 30 dni bolniške. Kako je pa potem naprej s komisijo, a to gre vsak ali samo tiste, ki jih izberejo al kako? Aja pa preveč mi grejo kile gor, moram pazit :(

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
21.3.2012 12:31:31   
TinKkara
ejla punce, berem, da smo vse neki prehlajene, bolehne. Tudi jaz sem gotova, sinusi, glava, kašljam,....danes je že 4i dan, malo je bolše, vsaj ne kašljam več toliko, sinusi se mi pa itak ponavadi vlečejo 14 dni. Važno, da bom do poroke zdrava, ker mislim imeti poletno oblekico, to je čez 1 mesec.

Mene pa zadnje čase moja punčka včasih po pol urce tako v rebra stiska, da so prave bolečine. To traja max. 30 min, pol je ok. Se še kateri to dogaja?

Glede sanj: danes sem sanjala dvoje. Prvič, da sem prezgodaj rodila in mi je tamala umrla. Drugič, da sem jo rodila v 7. mesecu in da sem jo že dojila, vendar, da nisem imela sploh nič pripavljeno zanjo, niti enih planic, niti ene tutice oprane, niti posteljice......jojojoj. Najkasneje do konec maja želim imeti vse že nabavljeno in zrihtano in upam, da ne bom toliko prej rodila!!! Saj se stanovanje naše še zida in mislim, da pred 15. junijem ne bo vselitve, vsaj upam, da bo do takrat. Nekam počasi poteka vse skupaj.

(odgovor članu beti82)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
21.3.2012 13:01:25   
mala06
beti82 na komisijo pošljejo vse, ki so v bolniški več kot 30 dni. Jaz sem že od vsega začetka in mi vsak mesec komisija podaljšuje. Še malo, pa bom tako šla na porodniško user posted image

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
21.3.2012 13:38:06   
xdmx
Hej, punce!

Dejte prosim tiste, ki želite v FB skupino poleg prošnje za prijateljstvo poslat še sporočilo na FB ali pa tukaj, da ste julijke, ker drugače ne vem koga dodat. Sej večina mi pošlje, samo dajte še ostale, da ne dodajam kar v tri dni nekoga v skupino. :)

Drugače pa opažam, da nas ima kar nekaj probleme s tem, da nizko nosimo ali pa da imamo nizko posteljico... Zgleda bomo morale počivat.

Ve mogoče katera kdaj se gre v porodniško? En mesec pred PDP ali kasneje?

Lp, D.

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
21.3.2012 18:42:59   
amyZ
Oj!

Jaz moram pa potrkati, ker me letos še ni nič prijel kakšen prehlad ali kaj podobnega. Očitno nosečnosti dobro vpliva name, saj se nikoli nisem izognila vsaj krajšemu prehladu, ponavadi pa bronhitisu. Tako da super zame :)

Sicer pa sem slabe volje! Včeraj sem imela pregled pri mojem G in ker sem pričakovala danes morfologijo in boljši UZ nisem nič rekla mu za slikico. In evo ga. Ostala sem brez nje user posted image . V glavnem, nad porodnišnico bolj ali manj razočarana. Najprej varnostnik ni spustil v 4 nadstropje, niti v čakalnico našo tamalo, češ da je otrok in otroci ne smejo gor :/ In sem rekla, da grem na UZ, in je rekel, da tam pa sploh ne. Kam bi kaj dala svojega otroka, če bi ga slučajno imela s seboj? user posted image  No, potem smo čakali, da je zdravnica sploh prišla, zamudila skoraj 1 eno, naročeni smo bili na 10min, samo ena je bila pred mano pa notri pol ure. No, in ko sem končno prišla na vrsto je bilo ok. Pregled je bil soliden, G prijazna, pokazala vse, videla celotno opremo mojega fantička za reprodukcijo mojih vnučkov user posted image  hehe... No, potem pa se na koncu spomni, da bi naredila eno slikico in gleda pa reče, da ima ravno rokice pred glavico in potem ne naredi nobene. Je nekaj ustavila sliko, sem mislila, da je to to, vstanem in potem dobim v roke samo svojo materinsko brez slikice. user posted image  Včasih mi je žal, da ne znam jezika stegnit, ko bi bilo treba. Ampak ženska je imela tisoč priložnosti za slikico med samim pregledom, mali se je premikal in če bi malo počakali bi tudi rokice umaknil, ker prej jih je imel med nogicami. Mah...
Na naslednjem pregledu bom mojemu G rekla, če lahko dobim eno slikico, ker zdaj mi pa menda že kar pripada, za spominsko knjigico user posted image . Škoda res, da nimam te iz 22t, ker je zadnja tista iz 12t.user posted image

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
21.3.2012 19:26:24   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: xdmx

Ve mogoče katera kdaj se gre v porodniško? En mesec pred PDP ali kasneje?

28 dni pred predvidenim PDP.

(odgovor članu xdmx)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
21.3.2012 19:40:16   
TinKkara
a se je morda še katera naročila na 3D pregled?

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
22.3.2012 6:22:31   
Maat
TinKkara, jaz sem se naročila v postojnski porodnišnici že sredi februarja, pa še nisem dobila datuma... se kar malo bojim, da bo potem prepozno - v zadnji nosečnosti so me namreč naročili šele v 30-em tednu, ko ni bilo skoraj nič več videti user posted image

< Sporočilo je popravil Maat -- 22.3.2012 6:26:16 >

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
22.3.2012 7:23:54   
bankc
jutro!

Jaz se na 3d nisem naročala. se že v prve nisem in se tudi v drugi user posted image ne bom. čeprav če povem po pravici, me včasih prav firbec matra kako zdgleda 3d. sam tukaj za nobenega ne vem, da bi izvajal 3d, v lj se mi pa ne da hodit.

AmyZ jaz pri mojem g vedno čakam 2 uri. sem se že kar navadila. je pa full dobr ginekolog in porodničar in ga ne zamenjam user posted image .
Verjamem pa da si razočarana zaradi slikic, čeprav če jaz povem po pravici, imam iz morfologije samo slikice, ki kažejo da je z user posted image vse ok (kar pomeni da nekje je slikan srček, nekje želodček, pa paketek da smo ziher da je fant,...user posted image ). nimam pa nobene slike, kjer bi bil slikan prav user posted image ali vsaj obraz. zadnja lepa in pametna slikica je iz nuhalne. Najbolj pomembno je, da je z user posted image vse ok. lahko pa naslednjić poveš svojemu g da imaš namen narediti album in če ti lahko naredi še eno slikico za album. če je prijazen bo ziher naredil.

(odgovor članu Maat)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
22.3.2012 9:12:15   
beti82
Jutro!

jaz moram pa tukaj prav pohvalit mojo ginekologinjo, pri njej nikoli ne čakam niti malo. Vse vedno popolnoma gladko teče. Samo si pa kregam če zamudiš minutko user posted image

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?