crtek
|
IZVIRNO SPOROČILO: GregUr Ne crtek, nič takega nisem pojedla, pa tut če bi, a nebi slabost in krči v želodcu nastopili max pol - ene ure po zaužitju? Ne, prebavne motnje se lahko zgodijo tudi več kot tolko časa po zaužitju, ker je lahko problem v tem, da določeno hrano samo težje/slabo prebaljaš, ker dejansko povzroči prebavne motnje. Hrana se prebavlja kar dolgo in, če si jedla v istem dnevu še kaj razen zelenjavne juhice zvečer, je lahko razlog za te motnje tudi nekaj kar si pojedla za kosilo, zajtrk ali katerokoli malco/prigrizek vmes. Če pa je bla zelenjavna juhica "iz vrečke" te mogoče moti kšn konzervans, ki ga dodajajo dehidrirani hrani. In razlog za kraval okoli 1ure zjutraj je definitivno povečana aktivnost prebave v času spanja...vsa hrana, ki jo zavžijemo čez dan, se namreč prebavi šele ponoči, ko spimo (zato obvezna mala in velika potreba zjutraj), tko da... Lahko ti povem za primer mojega prijatelja, ki ima blažjo obliko celjakije. Ko poje karkoli škrobnega se počuti super, do približno sredine noči, ko se začnejo prebavljene beljakovine (ki jih njegovo telo ne tolerira), vsrkavati v kri in prebavne motnje, ki sledijo precej spominjajo na tvoj kraval. Upam, da si zdaj bolše in res ti predlagam, da poskušaš analizirat svoj jedilnik za tiste dneve, ko si imela podobne opizode, ker je lahko odgovor banalen. Verjetno lahko to uganko rešiš tudi sama in ne rabiš zdravnika. Zelo verjetno ni krivo katero od živil, ki jih ješ vsak dan, ampak lahko je nekaj kar ješ vsakotolko, npr: ribe, gobe, določena vrsta mesa (svinjina, jetra, ledvica...), določena vrsta zelenjave, kakšna pijača, lahko je samo kombinacija živil...opcij je tolko ko je različne hrane, tko da pobrskaj po spominu, mogoče najdeš kakšen vzorec.
_____________________________
Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.
|