trezika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 Tulipan tebi pa res ni dolgčas Pa kakšen neprekinjen pogovor, ko lahko celo dokončaš svojo misel, ne da bi jo vsaj 3x začenjal, prav paše. za tvoja starša. Pri nas stare starše kar naprej izkoriščamo, ko sta mala dva bolna, tako da jim potem take variante nekako ne padejo na pamet Trezika naj te nikar preveč ne skrbi. Jaz sem doživela šok pri malemu, ko sem šla na redno razpisane govorilne ure par mesecev po vstopu v vrtec (je bil star cca 21 mesecev). Ob prihodu ni nikoli nobena ničesar omenila. Pri odhodu je bilo vedno vse ok. Nato pa na govorilnih, da je ratal pravi lump, da jemlje igrače drugim otrokom, da se zelo razburi in kriči, če mu kdo kaj vzame, da se velikokrat naredi gluhega, ko je treba zaključit igro,.... Sem lahko samo začudeno gledala in govorila, da doma pa tega ne počne ali pa da je to pa to probal nekaj nazaj, a smo naredili.... pa sedaj ne proba več. No, na koncu je vzgojiteljici postalo malo nerodno, jaz pa sem obljubila, da se bom doma pogovorila, da mora biti v vrtcu priden. Sva se malo pogovarjala na konkretnih primerih. Ne vem kaj je ona naredila, če je kaj, a na naslednjih govorilnih sem poslušala skoraj samo hvalo. Moje mnenje je, da so sedaj v trmasti fazi in fazi uveljavljanja svoje volje. Eni bolj, eni manj. Vzgojiteljice se pač morajo znat spopast s to fazo, da jim mali ne zrastejo čez glavo. Se mi zdi pa prav, da nas starše sproti obveščajo, kaj se dogaja z našimi otroci, če je kaj posebnega ali kakšna sprememba glede na prej. Tako da bi bila jaz vesela, če bi mi vzgojiteljica sama predlagala govorilne. Sicer pa se mi še kar naprej bojujemo z virusi. Tokrat sem jaz obležala. Mislim, da smo vsi pokasirali gripo. ja, saj sem prav vesela, da mi je rekla... saj logično, da hočeš vedet, kaj se dogaja v vrtecu in kako se tvoj otrok obnaša... ampak presenečena sem pa vseeno bila... saj doma tudi ima občasno kakšne izpade, ampak dobi kazensko... zadnjič zvečer ni smela risanke gledat in se je tako jokala, da je od sile bruhala pa potem naslednji dan ni bilo problema.... ja, trmasta je res 300 na uro... upam, da je hitro mine oziroma, da se vsaj malo omili ja, pa še ena fora je bila včeraj... je rekla, da bo za večerjo kosmiče jedla... ji pripravim, naredi nekaj žlic, potem pa si je premislila in bi jedla kruh pa sir... pa ji nisem pustila, ker mi to nonstop dela... tri večerje bi imela.... no, sem rekla, da ne bo jedla sira, ona pa meni nazaj:"ja pa bom" pa jaz: "ne, pa ne boš" pa spet Maruša:"ja pa bom" pa jaz:"ne, ne boš" in sva se šli tako ene deset minut... aja, vmes se je iz njenih ust še slišalo:"sem lekla, da bom" , no, vmes ko sva se prepirali, pa je lepo vse kosmiče pojedla in ni blo več potrebe po siru... mislim ej....
|