Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 17:18:44
|
|
|
|
latka
|
Ups, nekaj mi internet šteka, pa sem kar dvakrat pisala, joj, joj!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 18:06:46
|
|
|
|
Zaya
|
Cukica, od danes dalje sem pa tudi sama TREPETALKA:). Test imam v petek 14.10. Grejem eno pikico s 6 celicami, tranfer 3 dan. Glede na to, da sem imela zgolj dva zarodka so mi prestavili tranfer iz 5 dneva na 3. Morda katera ve kaj pomeni to za razvoj in vgnezditev? Ima še katera takšno izkušnjo?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 19:11:16
|
|
|
|
lale
|
Aha potem pa zato. Ja pri meni pa imajo jajčniki tisto glavno funkcijo, pa glede na to, da sem imela hiperstimulacijo, sedaj moji jajčniki malo počivajo, so na dopustu . Bom jih novembra zopet matrala . Pa ti, se že pripravljaš?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 19:18:16
|
|
|
|
mala06
|
andreja83 hvala za lepe želje in močno držim pesti, da boš čim prej dobila pošto latka me bova pa nekje skupaj trepetali in se na koncu veselili zaya za pikico in naj ostane do konca pri tebi. Jaz sem imela dve celici in od tega se je ena pravilno razvijala. Tudi jaz sem imela et 3 dan in to pa zato, da zarodek čim prej vrnejo v naravno okolje (beri: maternica).
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 19:37:05
|
|
|
|
latka
|
lale, jaz sem prvič tudi imela hiperstimulacijo, so pa moji jajčniki takrat počivali kar 6 mesecev! Novembra pa fajn zrihtaj! mala06, seveda bova zdaj zagledali , tu ni dvoma!! zaya in vrtnica.m, čim bolj sproščeno do testa!!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 19:41:23
|
|
|
|
Zaya
|
Mala06 hvala za hiter odgovor!! Držim pestke za tvoje folikle..naj se pridno redijo Andreja_P mislim, da je dober znak, da ni izcedkov.. vgnezitev je od 7 dne dalje. Pozabila sem že, katera je objavila spodnje super filmčke.. ampak ni odveč, da jih ponovno objavim: http://www.fertilitylifelines.com/fertilitytreatments/assistedreproductivetechnologies.jsp http://www.ehd.org/slideshow-images.php?slide=32 (glejte na uvodni strani Slideshow: Fertilization to Implantation). Drugače sem pa malo brskala in za boljšo prekrvavitev maternice priporočajo refleksno terapijo stopal (točka maternica), gretje nogic v vodi in jemanje Aspirina 100 (baby aspirin) od punkcije dalje. Ste kaj poskusile? Punce jz za vse nas držim pestke, da se čimprej preselimo na forum Nosečnost.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 20:31:57
|
|
|
|
zsazsa
|
Hey drage pupe! Hudiča se je veliko dogajalo ta teden ko me ni bilo skoraj nič na netu...v soboto 25.9. sem začela s špikami Puregona 150iu, pa se mi zdi da je bil teden doooooooolg kot mesec in da sem ga kar stoje prespala ..mi je kar smešno kakšno kronično utrujenost mi povzročajo tele hormončki. Danes sem imela zjutraj prvi UZ, jutri imam že drugega..nič mi niso dali dodatno še ?cetroidov?..največja folikla sta velika 10 in 11 (karkoli to že pomeni- sem kar malo zgubljena), pa se mi zdita precej majhna glede na to da so ob punkciji folikli veliki nekje 24?... No, bomo videli jutri zjutraj kako naprej.... Dobro nočko vsem in vašim malim pikicam ki jih (že/ali pa jih še boste) grejete....
< Sporočilo je popravil zsazsa -- 30.9.2011 20:36:32 >
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 21:02:04
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m Cukica - mene prosim popravi na seznamu. Sedaj sem med trepetalkami. Danes sem v "varstvo" prejela dve pikici, test imam 13.10.2011. Lep pozdrav vsem in navijam za vse pridno grej in da bo 13. pokazalo
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 30.9.2011 22:33:22
|
|
|
|
jona klara
|
še jaz se vam pridružim ponovno na tem forumu.Doma že imamo fantka starega 9 mesecev, po prvem ivf postopku.V januarju smo zmenjeni za ponovni postopek, upam, da ga speljemo res v tem mesecu, da me ne bo sestra kam odmikala, imam že napotnico od profesorja in krvne izvide.Komaj čakam, hkrati pa me skrbi spet čez vse to... vidim, da se tukaj spet srečamo že znane iz lanskega postopka- Vsem želim, das čimprej zagledate S*; cukica- upam, da bomo spet skupak nosile bušije in izmenjale izkušnje !!
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 9:44:00
|
|
|
|
jagodka80
|
Punce, na žalost nama danes ni uspelo zagledati tistih magičnih . Sicer nisva imela veliko upanja, glede na to, da sva imela zamrznjenčka, a potrtost kljub temu ni majhna (posebej zato, ker se mi je zdelo, da imam vse tiste znake, ki lahko kažejo na zgodnjo nosečnost). Greva v nove boje, morda že decembra, drugače pa januarja. Najprej pa bova poskušala malo vse "odklopiti". Vsem, ki trepetate (ali vas to še čaka), želim, da se boste ob testu lahko le smejale.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 9:52:15
|
|
|
|
latka
|
jagodka , vem kako ti je, sem bila v ponedeljek v enakem položaju, naš zamrznjenček tudi ni ostal, morda bosta pa sedaj naslednja dva!! Veliko sreče pri naslednjem postopku!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 10:12:13
|
|
|
|
andreja_p
|
jagodka80 . Mi je prav hudo,ko berem te neuspehe.Nimamo kaj tako,ko bi ti čas do naslednjega postopka minil hitro in da bo postopek uspšen. Sem kar malo zaskrblena,ker je toliko neuspeha v teh IVF postopkih.Toliko trpljenja in živcev gre,potem pa takšen rezultat.Si ne predstavljam,kako bom sprejela negativen rezultat.tako odštevam dneve in vse bolj si želim,da te2 pikica ostaneta.Me je pa nekaj postavilo v dilemo,ko sem prebrala na prejšnji strani,da po Utrogestano ne dobiš tečke,dokler ga seveda vstavljaš v nožnico,nekatera pravi,da pa to ni res.Prosim da mi sedaj pojasnite kako je bilo pri vas.To sta sedaj 2 popolnoma različna podatka.meni je bilo v LJ rečeno,da če bom dobila tečko naj pokličem in to povem in preneham z Utogestanom,drugače pa imamo krvni test na dogovorjen datum.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 10:38:19
|
|
|
|
S*
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara še jaz se vam pridružim ponovno na tem forumu.Doma že imamo fantka starega 9 mesecev, po prvem ivf postopku.V januarju smo zmenjeni za ponovni postopek, upam, da ga speljemo res v tem mesecu, da me ne bo sestra kam odmikala, imam že napotnico od profesorja in krvne izvide.Komaj čakam, hkrati pa me skrbi spet čez vse to... vidim, da se tukaj spet srečamo že znane iz lanskega postopka- Vsem želim, das čimprej zagledate S*; cukica- upam, da bomo spet skupak nosile bušije in izmenjale izkušnje !! U Jona ati tudi? Ma super, nas je kar nekaj ki imamo doma čisto male čmrlje. Tudi jaz umap, da bomo spet kmalu srečke
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 10:39:18
|
|
|
|
S*
|
Jagodka
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 11:21:29
|
|
|
|
mavrica72
|
andreja_p - glede Utrogestana ali Prometriuma je takole: lahko ti zavirata menstruacijo ali pa tudi ne. Odvisno pač od tvojega telesa. Ene dobijo kljub jemanju , druge pa ne. Pri meni je pri vseh postopkih (pa jih je bilo že pet) bilo tako, da dokler sem ga jemala, tečke ni bilo, in to kljub temu, da nisem bila noseča. Šele ko sem ga prenehala jemati, je čez dan ali dva prišla. Meni je pač dr. razložil, da mi ta hormon zavira . Torej ni nekega pravila. Sicer sem pa tudi jaz sedaj ponovno med vami, trenutno se še špikam, jutri pa pade stopka. Punkcijo imam 4.10, me je pa kar strah kako bo, ker zelo slabo reagiram na zdravila in so menda samo 3 folilkli. Ja, no, bomo videli kaj bo nastalo iz tega. jagodka80 - žal mi je, da ti ni uspelo, samo upanja ne smeš izgubiti
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 12:17:09
|
|
|
|
mala06
|
jagodka80 naj bo naslednjič uspešno.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 13:34:02
|
|
|
|
zsazsa
|
Hey mavrica72... s čim se špikaš? Jaz sem danes z drugega ultrazvoka in imam tudi samo 3 folikle, pa še to en ostaja na velikosti 10? sem prav razočarana..da tako slabo reagiram na Puregon, pa toliko imam stranskih učinkov Jagodka80.....OBJEM!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 13:41:00
|
|
|
|
barchy81
|
še js... od 23.9. sem na gonalu, od 28.9. še na cetrotidu, jutri UZ in menda tudi STOP, punkcija pa v torek. folikli niso ne vem kako veliki, ampak jih je pa spet precej. prvič sem jih imela 17, potem pa še hiperco. me je kr mal strah, da bo spet tako. a ima katera kaj izkušenj s cetrotidom? tiste, ki ste imele hiperco, koliko foliklov ste imele? aja, drugače pa je to najin drugi IVF, po prvem sta se nama rodila dvojčka, z zamrznjenčki pa ni bilo sreče. lp
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 13:45:28
|
|
|
|
mavrica72
|
zsazsa - špikam se s Puregonom, 150 enot. Sem imela pa danes drugi UZ, tako da je od srede do danes največji folikel zrastel iz 14 na 18. Drugadva sta pa veliko manjša, sploh mi ni povedal koliko. Sem imela v prejšnjem postopku isto terapijo, pa sem full dobro reagirala, tako da ne vem kaj je sedaj. Pa vsak dan pojem vsaj kakšno jajčko, pa tudi kakšno pivo spijem (seveda brezalkoholno )
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 17:52:38
|
|
|
|
natke
|
punce, od danes grejem 2 pikici - moruli (5 dan). Je mogoče katera zanosila z morulo? Koliko je sploh možnosti? Krvni test imam 17.10.2011.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 1.10.2011 18:31:41
|
|
|
|
cukica
|
Aktualno nedelja2.10. barchy81-Uz ponedeljek3.10. S* -posvet torek 4.10. mavrica72 -punkcija sreda 5.10. špica83 posvet mala06 Uz četrtek 6.10. wanabemommy Uz Petek7.10. latka Uz torek 11.10. cukica posvet sreda 12.10. womenpolice pogovor sandra_sandra pogovor in prevzem zdravil OBJEMČKI KANDIDATKE V POSTOPKU Wannabemommy - punkcija 20.10 hubika Zaya Tallulah *sanela* zsazsa Pupika83 mia1 latka natke mala. andreja-p KANDIDATKE ZA POSTOPEK HANYBANY ne111 (3.10. prevzem zdravil) barb71 (3.10. prevzem zdravil) andreja83 coala Anonimen sandra_sandra vrtnica.m serena1 cukica Avonija *sanela* 25.10. napotnica za ETZ elarab-Štarta 24.10 Womenpolice jona klara Nosečke: vrtnica.m andreja83 hedviga coala Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 2.10.2011 8:36:17
|
|
|
|
S*
|
Barchy81, jaz sem imela hiperco, sem pa pridelala 23 foliklov. natke, samo pozitivno, seveda so tukaj punce ki jim je uspelo z morulo. Nama je sicer uspelo s pingvinčki, ki pa tudi nimajo ravno dobrega slovesa uspešnosti.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 2.10.2011 9:00:33
|
|
|
|
lisi
|
Ojla! Imam eno vprašanje. Sem 6 dan po ET (brez ET dneva). Vsa napihnjenost mi je izginila, kilogrami k sem jih pridelala med šikanjem so zlezli nazaj na staro težo, edino prsa imam rahlo povečana vendar ne boleča. A je to uredu al ne? V prvem postpoku sem okol 6 dneva dobila rjave izcedke in nato se je 8 dan ulilo. Me kr mal skrbi,... resnično si ful želim da uspe, ke nama je ta postopek pobral tok ene energije, sva čist psihično izmučena. Okol progesterona. jst vedno dobim med jemanjem. tko da men nč ne zavira :S Srečno!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 2.10.2011 9:13:49
|
|
|
|
jagodka80
|
Punce, hvala za vzpodbudne besede. Včeraj sem se najprej zjokala, potem sem se lotila generalnega čiščenja, nato pa sva z možem rezervirala destinacijo za krompirjeve počitnice. Če še nisem omenila - imam najboljšega moža na svetu Zdaj pa čakam, da končno dobim (nikoli je nisem dobila prej kot 17. dan po ET). Vsem pošiljam in dajte no, malo popravite to naše povprečje!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 2.10.2011 9:36:14
|
|
|
|
srečica17
|
Lisi....tudi meni je izginila vsa napihnjenost par dni po ET......tudi prsa so uplahnela.....sem bila prepričana , da ni ratalo, pa je bil 11.dan po ET test pozitiven in zdaj končujem 27.teden...... Ni zanesljivih znakov, žal je potrebno veliko potrpljenja, da vemo kako pa kaj. Želim ti, da se pokaže tisti tako težko pričakovan plusek. Prav tako želim vsem ostalim........veliko sreče v postopkih. Še vedno vas redno berem, stiskam pesti in navijam za vas. Srečno
|
|
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?