Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 27.9.2011 17:06:19
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m Ojla punce!! Da se vam malo javim in vam sporočim moj 5 poskus. Včeraj sem imela punkcijo in od 12 foliklov sem pridelala le 4 celice. Zakaj je tako, tudi zdravniku ni jasno. Imela pa sem "konjsko" dozo Menopurja glede na mojo težo in starost. Vendar je pač tako kot je. V četrtek imam ET, seveda če me bo kaj "počakalo". Nisem brala vse nazaj od mojega zadnjega poročanja, tako da vsem puncam želim čim prej + + + + + na testih in pogumno naprej!!! Lep jesenski dan želim! drzim pesti za cetrtek ... ko bos po ET, mi javi, ker ne vem, ce bom brala forum ....
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 27.9.2011 17:37:40
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala. metuljček_cekinček test sem delala sama, ker pri Rešu ne dobiš napotnice. Vem, da vrednosti betaHCG ni pravo merilo, ker je lahko pri stotih puncah sto različnih vrednosti. Mene skrbi predvsem to, da se ni podvojila. Imela sem namreč izvenmaternično in so mi jo ugotovili tako, da so mi merili betaHCG in se ni podvajal. Ampak kot je rekla moja G, da je pri IVFjevkah vse mogoče, tako da še vedno upam na najboljše! :) ampak spet to čakanje..... Držim pesti tudi za vse ostale! Mala, vidim, da sva kar na istem. Držim pesti za obe! In seveda tudi za vse ostale
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 27.9.2011 21:10:24
|
|
|
|
*sanela*
|
Še vedno vas berem . Držim pesti za vsako posebej . Za tiste ki vas je obiskala pa pošiljam Bom pa bolj aktivna v naslednji temi nov./dec.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 8:40:30
|
|
|
|
andreja_p
|
Hy!Hvala za vaše odgovore glede testa.Verjetno res nima smisla prehitevati,ker še ni možnosti,da bo pokazal realen rezultat.Bom počakala in upoštevala vaš nasvet.Ko bo pa kaj novega vam pa zagotovo javim. Lep dan vsem ki se kakorkoli borite za pikico
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 10:42:31
|
|
|
|
ineskaa
|
Hey punce! Naj se vam še jaz pridružim. Sem v 2 postopku in sem imela danes 2 uz, kjer so mi podalšali dozo še za en dan, jutr verjetn stopka v sob. pa punkcija, pol pa upam da bo . Vsem sotrpinkam želim uspešen boj. čimveč , pa se javim kako bol.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 10:59:35
|
|
|
|
RedSonja
|
zdravo punce. Zanima me ali ste po punkciji in transferju doma ali hodite v službo?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 11:07:12
|
|
|
|
mala06
|
IZVIRNO SPOROČILO: RedSonja zdravo punce. Zanima me ali ste po punkciji in transferju doma ali hodite v službo? Živijo! Jaz sem bila po punkciji in transferju doma, ker ti itak pripada bolniška in še delo imam takšno, da nisem reskirala. Na žalost pa v prvo ni uspelo upam, da bo v drugo
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 11:08:40
|
|
|
|
Zaya
|
RedSonja po punkciji si doma do tranferja. Po tranferju pa odvisno, kje si. V LJ mislim, da si nekaj dni še doma, pri Rešu, kakor sem slišala pa ne. Kakšne so vaše izkušnje punce? Vrtnica.m tudi pri meni je bilo nekako tako.. pridelala 6 foliklov, od tega so ok le 3 celice:(. Me je tudi malo strah, koliko jih bo počakalo do nedelje, ko imam tranfer??? Upam, da vsaj ena . Kako si lahko povečamo možnost vgnezditve?? Morda, da po prenosu ležimo?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 11:29:52
|
|
|
|
mala06
|
Živijo! V Mb si od punkcije pa do prvega UZ, ki je pri njih lahko v bolniški. Sem pa izvedela tudi, da ko imaš UZ si lahko v bolniški. Glede vgnezditve pa mislim, da ni nekega recepta. Mati narava naredi svoje. Tako nam je sestra v Mb rekla, da do transferja medicina naredi svoje potem pa je naprej od narave odvisno. Po transferju poležiš eno uro in nato greš domov in štirinajst dni trepetaš a bo al ne
< Sporočilo je popravil mala06 -- 28.9.2011 11:34:08 >
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 13:12:37
|
|
|
|
natke
|
Živjo punce, jaz sem v vseh šestih postopkih bila različno na bolniški. Ne glede, koliko bolniške svetujejo na OBMP kliniki, mi moja zdravnica da bolniške kolikor hočem, no seveda ne pretiravam (med punkcijo in ET, pa še par dni po ET)... Moje mnenje je, da je dobro poležat par dni po punkciji, da maternico dobro pripravimo za naše malčke, saj smo vse razmesarjene noter, pa tudi do kakšnega vnetja lahko pride. Kar se pa tiče po transferju, tudi jaz nisem pametna... Sedaj sem nekako odločena, da bom ležala vsaj do vgnezditve (5-6 dni), mogoče pa tudi naprej do testa. Vendar ne vem, če me to trepetanje ne bo ubijalo... Imam namreč lepo delo v službi, vendar dela je ogromno in se preveč sekiram zanj da me večkrat boli v prsih, zato je boljše, da sem doma, ker sem dosti bolj mirna... Če bo vse prav, dobim v soboto za gret...
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 13:43:24
|
|
|
|
womanpolice
|
Jst sm tak happy.... Dans sm dobila pošto iz MB (razgovor imeli 15.9. in takrat nama je rekla,da bova na vrsti šele čez pol leta) in imava 12.10. razgovor za začetek novega postopka, tak da jaz predvidevam, glede na to, da sm včeraj dobila že drugo menstruacijo odkar ne dojim, da bo treba itak počakat na menstruacijo oktobra, da takrat začnem s tabletami in jih jemo 21 dni, potem pa špikanje... Mislim, da bo punkcija, transfer nekje decembra (na polovici ali proti koncu).... Tak, da če bi uspelo :-) (upam,da...), bi se nov družinski član rodil septembra :-D p.s. po punkciji in transferju sem v zadnjem postopku bila doma, v prejšnjih pa sem dvakrat bila doma, dvakrat pa sem šla po ET po 1 tednu v službo - največja napakaaaaaaaaaaaaa!!! Bodi doma in se razvajaj ter svojo pikico tudi!!!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 28.9.2011 15:50:40
|
|
|
|
Wannabemommy
|
A to pomeni da ste celo pol bile doma al sam do 1. UZ pa ste šle pol v službo??? Torej bolniška mi pripada od punkcije pa do 1. UZ? Kaj pa dalje? Ste šle pol vse dalje delat al kak? Joj kak sem tečna, ne? Jaz sem v 1. delala do 4 mesca pol pa nisem smela ker sem imela kronično hipotonijo in nisem prenašala zdravil pa so me dali na bolniško in sem bila kar doma, je blo prav fajn, malo mi je falilo delo ampak sem se z drugimi rečmi zamotla. Tud tokrat mislim lepo doma ostat, ker delam v zdravstvu in imamo včasih fajn težko delo sploh ko so pacienti težki beri nepokretni, da pa bi z papirji delala pa se mi zmeša če bi mogla sam sedet
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 8:30:38
|
|
|
|
golobica82
|
Pozdravljene! Eno vprašanje bi imela, če mi katera zna pomagati - V soboto sem imela ET zmrznjenčka in včeraj mi je bazalna temperatura že padla na normalno (36,6), to se mi običajno zgodi dan pred menstro. Ali to pomeni, da ni bilo uspešno? Ker vedno sem imela povišano temperaturo do konca in še malo dlje, tudi junija, ko je bil postopek uspešen... JE imela katera podobnoizkušnjo? lp
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 9:15:40
|
|
|
|
latka
|
Jaz sem imela le nekaj dni po ETZ BT pod 37, ki pa je vsak dan naraščala in je bila potem že krepko nad 37(nisem merila vsak dan), vendar vseeno nisem uspela zanosit! Ne vem, če je smiselno merit BT v postopku!Ti pa želim veliko sreče, da se pikica uspešno vgnezdi! Jaz grem drugi teden že spet na UZ, potem pa mislim da nekje 14.10. spet ETZ, upam, da pikici preživita odmrznitev!!!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 9:23:33
|
|
|
|
golobica82
|
Latka veš, da se bosta lepo odmrznila!!! :) SUper, da greš že kar naprej!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 9:39:24
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
Latka, tudi sama sem brala, da BT pri IVF zaradi vseh hormonov ipd. ni zanesljiva. Tudi jaz držim pesti, da uspešno odmrzneš in greješ pikici Pri meni nič novega. Odštevam dneve so ponedeljka. S tem,da so eni dnevi boljši in drugi slabši. Na momente me začne skrbet in bi najraje šla Na UZ takoj ali pa vsaj na še en krvni test. Za vsak slučaj.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 9:40:23
|
|
|
|
sensi
|
Živijo, evo mene spet po dolgem času tu med vami. Pripravljam se na 5 postopek.Naslednji teden grem na razgovor in srčno upam, da se zmeniva za začetek z naslednjo menstruacijo. Glede svojih iskušenj vam lahko povem, da recepta, drugega kot potrpežljivost in pozitivnost, enostavno ni.V vseh postopkih sem imela oplojene celice vedno uspešen transfer 2 pikic, prvič sem počivala 1 teden,drugič 14 dni,tretjič samo 3 dni in četrtič 12 dni.Prvič sem menstruacijo dobila že 7 dan v vseh ostalih postopkih pa 16-18 dan. Mislim, da je prav, da pazimo nase in vse kar delamo, delamo z eno zavoro več.Drugo pa itak kot je rekla že ena pred mano naredi mati narava. No pri meni se je dr.po vseh neuspelih postopkih vpičil v moje kg.Od prvega postopka do zdaj sem shujšala 12kg in pristala na konfekciji 42 no zdaj se je pa ustavilo ko da sem z betona ne gre in ne gre.Pa vam tudi težijo za kg?? golobica žal mi je, da zadnjič ni šlo vse po sreči.Si še vedno v Postojni pri Merlotu? Lepo se mejte in seveda držim pesti za vse po vrsti, enkrat bo mora ratat.
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 10:18:16
|
|
|
|
golobica82
|
Sensi, ja še vedno sem v PO. Sedaj sem imela še zmrznjenčke od marca meseca za "pokoristit" Zdaj pa ne vem kaj bom naprej. Rekel mi je, da lahko grem v nov postopek že novembra, ma mislim, da bom počakala vsaj na pomlad, ker se prav ne čutim še. Vsi ti porazi so še bolj utrujajoči od injekcij, tako da rabm čas zase. Pa TI?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 10:33:05
|
|
|
|
sensi
|
O super ti maš vsaj zamrznjenčke, kar je pr nama luksuz.Vedno preživita dva zarodka in vedno znova biolog trdi, da sta enkratne kvalitete in šolska.Pa kljub temu ne rata.Grem pa drugi teden po končani mestruaciji na razgovor za 5 postopek in srčno upam, da se zmeniva za začetek že pri nalednji menstruaciji in to je konec oktobra začetek novembra.Bomo videli kakšne bo volje, ker pri njemu je tako kakor naletiš.Upam, da bo jesen zmagovalna.Meni je sicer rekel, da se slišiva konec avgusta,sam se mu nisem nič javila in sem si vzela še en mesec pavze, da pridem k sebi. Saj boš videla kako se boš počutila tako pa naredi.Pojdi takrat ko boš ti to želela.V kateri postopek greš 4???...
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 10:39:03
|
|
|
|
latka
|
golobica, naj te ta BT ne skrbi, ne ubadaj se s tem, ampak misli pozitivno, da se bo pikica uspešno vgnezdila, saj si komaj 5 dan po ETZ in ni še nič zgubljeno, ti samo bodi čim bolj sproščena in črne misli na vstran, pa te mogoče potem preseneti kakšen+!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 10:41:25
|
|
|
|
latka
|
metuljček, vse bo ok, samo lepo sproščeno, božaj trebušček in misli na lepe stvari, saj si pa !
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 11:09:15
|
|
|
|
golobica82
|
Latka, HVALA TI!!!! Sensi, ja to bo 4. postopek. Midva tudi prej nikoli nisva uspela priti do pingecov, zadnjič pa. VEdno so pa bili pobesedah embriologa lepi, za v učbenik, mah pol ni šlo. ZAdnjič, ko sva pa pridelala pingece, je pa mož prej 3 mesece jemal nek homeopatski pripravek za boljšanje kvalitete sperme. Kupila sem ga v lekarni v Italiji. Jaz pa sem pila maco. Ne vem, če je to kaj botrovalo temu ali pa je bila zgolj sreča. Z enim izmed teh pingecev sem junija zanosila, ma je potem tudi žal odšel ...
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 13:07:04
|
|
|
|
PERSIDA
|
Drage borke.Najprej opravičilo ,ker spremljam vaše boje.Sem sama bila na istem in mi je to nekako ostalo ,da sem z mislimi pri vas ,ki še čakate na svoj trenutek sreče. Drage bodoče mamice jaz vam res iz vsega srca privoščim in želim ,da končno dočakate svoj plusek .In naj bo še tako težko ,upajte do zadnjega,ker se splača. Bodoče mamice čimmanj stresno življenje vam želim in da boste na koncu vse zmagovalke.Srečno.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 14:21:14
|
|
|
|
Zaya
|
Punce, danes sem prejela klic.. jutri grem po pikico. Tranfer so očitno prestavili iz nedelje kar na jutri. Baje sta od treh jajčec dve oplojeni. Slučajno katera ve, kdaj je tranfer tretji in kdaj peti dan?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 29.9.2011 14:43:02
|
|
|
|
cukica
|
AKTUALNO Četrtek 29.9. Mala Uz Aktualno sobota 1.10. Natka ET sreda 5.10. špica83 posvet četrtek 6.10. wanabemommy Uz torek 11.10. cukica posvet sreda 12.10. womenpolice pogovor sandra_sandra pogovor in prevzem zdravil OBJEMČKI KANDIDATKE V POSTOPKU Wannabemommy - punkcija 20.10 hubika Zaya Tallulah *sanela* zsazsa Pupika83 mia1 latka natke mala. andreja-p KANDIDATKE ZA POSTOPEK HANYBANY ne111 (3.10. prevzem zdravil) barb71 (3.10. prevzem zdravil) andreja83 coala Anonimen sandra_sandra vrtnica.m serena1 cukica Avonija *sanela* 25.10. napotnica za ETZ elarab-Štarta 24.10 Womenpolice Nosečke: vrtnica.m andreja83 hedviga coala Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/. [/quote]
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?