|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
30.3.2012 11:53:43   
lona85
Punce, nekaj me zanima glede teh papirjev za CSD. Ali je možno, da bi oddala najprej vlogo za paketek od države in šele čez mesec dni vlogo za porodniško nadomestilo - ker bi še en mesec plače zraven prišel in bi mi ful dvignilo povprečje... sem se šele en mesec nazaj zaposlila.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
30.3.2012 15:04:14   
Jasmina 85
Chocolat (ko vidim tvoj nick se mi takoj zalušta čokolada user posted image  ) danes sem ga prvič pila imam pa 2 navodila, sem dobila od prijateljice čaj 2 različni embalaži :)
1. 2 čajni žlički malinovih listov prelij z 250ml vrele vode in 5 min pusti stati v pokriti posodi
2. 2 čajni žlički malinovih listov dodaj v 250 ml hladne vode ter vse skupaj pomalen kuhaj do vrenja, takrat čaj precidimo in pijemo po požirkih.
Pri obeh piše eno šalico zjutraj in eno zvečer.

No jaz sem brala forume glede tega, enim pomaga drugim ne, jaz ga bom pila če sem ga že dobilauser posted image . Je pa prijateljica prvič rodila deklico in jo je kar izstrelila na svetuser posted image  tak se je pohecala sama. Če pa je čaj pomagal, nvm je ga pa pila. Zelišča majo kar nekaj učinkov, zato ga tudi sama nisem upala piti prej,pa čeprav ga imam doma že par mesecev.

Kar nekaj vprašanj in odgovorov najdete na http://med.over.net/forum5/read.php?1,4683494
če katero zanima ali pa pogooglajte.

Lona 85-nvm, jaz sem lahko oddala vlogo za paket prej, mislim da 60 dni pred pdp lahko oddaš. Ne vem kako pa gledajo na plače, glede na to da odločbo moraš dobiti tudi o začetku porodniškega dopusta. Npr. meni se začne porodniški 16.4. in ne morem tako dolgo zavlačevati... najbolje da kar preko tel vprašaš na csd, saj nimaš kaj zgubiti. Mogoče katera druga ve odgovor in ti bo v večjo pomoč...
lp 

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
30.3.2012 17:19:15   
Chocolat
Sem sklenila, da bom tale malinov čaj začela piti,ko bom imela vse pripravljeno. Tako za vsak slučaj :) Me nekaj preganja misel, da bi lahko rodila prej kot sredini maja, čeprav si tega ne želim. Bi bila res rada majčica. Hvala Jasmina za napotke in navodila ter da si me na to zadevo sploh opozorila. Sem in tja pokukam k aprilčicam. Joj, čez en mesec bomo me že tako nestrpno pričakovale popadke. Kako je hitro šlo. Samo še en mesec in nekaj imamo pred sabo....

Lona: jaz bi tudi na CSD poklicala glede paketa. Jaz sem kar vse skupaj dans oddala, da imam potem mir.  

Tetra plenice: nekaj razmisljam da bi skocila v prodajalno Tosame v Vir poleg Domzal. Pravijo, da imajo ceneje kot v Baby Centru, DM, Pikapolonici in drugih prodajalnah. No, ker mi je to dokaj blizu si ta "izlet" lahko privoščim četudi prihranek ne bo tako velik saj dosti ne rabim. V bistvu bom tam poleg plenic nabavila še stvari zase (vložke, vatirance, mrežaste hlačke in podobne ženske zadeve).

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
31.3.2012 9:27:29   
monita
midva bova šla pa ta teden na CSD te papirje uredit... a pa dobiš tam obrazce, ali jih je potrebno s sabo prinest???

drugače pa sva bila včeraj po trgovinah in sva skoraj vse nakupila za bebo..nekaj malenkosti še moram, jih bom pa v četrtek ko imam pregled.... me tele trgovine kar utrudijo...

lep vikend vsem

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
31.3.2012 9:39:56   
mausikaa
ojla souser posted image
jap še malo pa bo maj in bomo čakale na popadke user posted image  še 7 tednom do ciljne ravnine...ne morem verjeti da gre čas tako hitro, se mi zdi, da sem včeraj zvedela da sem nosečka...
jaz bom šla v nabavo v prihodnjih dneh, sicer mi ne manjka veliko - par malenkosti, o Tosami na Viru sem pa jaz tudi premišljevala, baje se res splača iti pogledat...
uživajte, danes bo še toplo, potem se bo pa baje shladilo...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
31.3.2012 9:40:44   
mausikaa
ojla souser posted image
jap še malo pa bo maj in bomo čakale na popadke user posted image  še 7 tednom do ciljne ravnine...ne morem verjeti da gre čas tako hitro, se mi zdi, da sem včeraj zvedela da sem nosečka...
jaz bom šla v nabavo v prihodnjih dneh, sicer mi ne manjka veliko - par malenkosti, o Tosami na Viru sem pa jaz tudi premišljevala, baje se res splača iti pogledat...
uživajte, danes bo še toplo, potem se bo pa baje shladilo...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
31.3.2012 12:08:23   
hana82
Zivjo,
se javljam po zelo dolgem času,saj sem imela nešteto težav in nisem vedela ali bova zdržala in kako se bo razvijala moja nosečnost. Sedaj ko sem iz najhujšega že ven,32+2, pa sem postala korajžnauser posted image
Redno berem,nisem pa imela moči sodelovati. Sem bila precej napsihirana, ker so me že v 16.t odpeljali v porodnišnico rodit, saj sem bila odprta,vendar se je vse srečno rešilo-se počutim kot da bi zadela na loteriji! Bom zdaj kaj več sodelovala.
V pon imam pregled, da vidimo kako mali napreduje in koliko že tehtamo in komaj čakam.
V zgornjem postu sem brala o Tosami. Tosama ima tudi spletno trgovino, sama sem se je poslužila in bila zelo zadovoljna. Tako ti ni treba v Domžale. Po določenem znesku pa je tudi poštnina brezplačna.Upam da se to ne šteje kot reklamauser posted image
Pozdrav vsem souser posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
31.3.2012 14:56:02   
Jasmina 85
zdravo souser posted image

Chocolat-upamo da bomo res majčice, bi pa bila vesela da bi rodila kakšen dan prej, kot pa (10dni) kasneje. Potem bi me blo že pošteno strah, da nebi prišlo do komplikacij. Sem kar prepričana, da bi/bom teden dni po pdpju če sama ne dobim popadke zahtevala umetne. (malo sem panična glede tegauser posted image )

Monita poglej na katerokoli spletno stran od CSD, ponavadi so obrazci na internetu, nevem pa točno kateri. Drugače obrazce dobiš tam, ampak jih je potrebno na podjetjih potrditi, vpisati plače,... tak da se majčkeno zavleče. Upam da si uživala v nakupovanju, res te utrudijo trgovine, ampak meni ni večje sreče ko za otroka kaj kupim-čeprav je moja denarnica pol zeelllooo žalostna in prazna user posted image .

hana 82  iskreno želim tebi in tvojemu otročičku vse dobro, malce še zdržita!!!!! Držim pesti da bo v pon. vse super na pregledu.

lepo bote

(odgovor članu hana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
31.3.2012 22:17:48   
monita
kje bi lahko kupila potiskane plenice???
brala sem da jih imajo v kiku....sam to so blili stari posti od 2007 leta....
a h&M ali pa C&A jih imajo??? sem v petek gledala pa jih nisem našla nikjer...
preko neta pa jih nebi naročala

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
1.4.2012 8:57:18   
SilberMond
monita js sem jih videla v hofru, c&a, kik-u...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
1.4.2012 11:38:44   
monita
a pa mogoče veš koliko stanejo??? bom šla v četrtek pogledat... zdaj jih nikjer nisem našla...bom pa vprašala kje jih skrivajo...

kako ste kaj???
imate kaj snega, pri nas je bilo zjutraj vse belo, sedaj pa se že sneg topi...

(odgovor članu SilberMond)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
1.4.2012 17:59:00   
Chocolat
Ojla sonosečke ! Pa smo že v aprilu. Kako cajt bezi, ja. Pocutje ok, ceprav sem skozi nekaj v akciji. Nekako ne bom mirna dokler ne bo vse pripravljeno.
Potem pa lahko tudi skoz na kavcu lezimuser posted image .

Papirji CSD: jaz sem sla prvic tja, da so mi tocno povedali katere obrazce rabim. Potem pa sem sla se enkrat tja, ko sem nesla izpolnjene. Vmes pa jih moras v sluzbo nesti ja. Ker bos zadevo urejala aprila ti bodo v sluzbi morali vpisati marec 2011 do marec 2012 placo. Kdaj ti obrazce v sluzbi izpolnijo je torej odvisno od tega kdaj vam nakazejo/obracunajo marcevsko placo. Ce so v tvoji sluzbi hitri jih lahko dobis v enem tednu nazaj, drugace pa traja, traja...

Cunjice: jaz ta teden kupujem plenice, ki mi manjkajo in manjkajoce oblekice in kozmetiko. Potem pa pridem na vrsto jaz z vlozki, modrci za dojenci, blazinice etc. Se kar nabere,ja. Nisem glih tip za po stacunah hodit, tako da hana hvala za info glede spletne trgovine. In kot ze receno, zdrzita z babyjem še malo.

Menda bo ta teden okoli 6 aprila luna. Drzimo pesti, da nas pusti pri miru ! Aprilcice pa v nizkem startu, jauser posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
2.4.2012 9:33:38   
srcek12
Pozdravček vsem,

a ima mogoče katera ovalno otroško posteljico in bi mi znala svetovati kje bi lahko kupila posteljino za posteljico, seveda čim bolj ugodno.

Papa

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
2.4.2012 10:30:45   
Chocolat
Srcek12: mi imamo ovalen košek in vso posteljnino, ki sodi zraven. Nabavila v Zibki pri Brezovici. Mislim pa, da ti vsako šiviljstvo to lahko zašije, poskusi še tole: http://www.posteljnine.si/si/o_podjetju/

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
2.4.2012 11:59:30   
srcek12
Evo mene spet...
še neki me zanima, a se je katera odločila za darovanje popkovnične krvi. A ste dobile paket na dom a je zdej praksa, da ga mormo iti tja iskat.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
2.4.2012 18:08:01   
ČrnTulipan
po dolgem času spet nazaj :)

Ovnica7, zakaj pa jemlješ aspirin? men so dali fragmin ker je bolj varen kot aspirin-obvezno. sicr se mi je pa zamalo zdelo, ker sm, ko sm rodila v prvo in sred noči, sestra sploh ni pogledala moje diagnoze in je delala vse na svojo roko- glede da sm mela fragmin-za rečenje krvi- bi mrala met zdravniški nadzor skoz z možnostjo carskega,sam takrat smo bile samo številke pri nesramni sestri... obup res, takrat ko potrebuješ nežnost, dobiš osornost, da sm bla potem še bolj jezna. ko sem sestri omenila epiduralno, je rekla naj kar pozabim nanjo in se mi smejala, ker kao v LJ ponoči ne dajejo epiduralne. komej sm se zmenila za tist plin, ki ga bom definitivno zahtevala tut v drugo- je potuha, sam, je lažje.

Divina, glede otroškega dodatka: dobiš ga naslednji mesec od oddaje prošnje za otroški dodatek. vem ker sm jst pozabila dat prvi mesec in sm šele naslednga dobila- me je ful spomin hecal v prvo.

Glede čajev, men ful paše od Liptona infusion Enchanting berries- šipek, maline, borovnice- ful dobra mešanica, pa lahko ga pijem brez da ga sladkam, paše pa notr za vzorec fruca -pomaranča-limona. da tak dobr okus, pa fruc ma mau vitaminov :)

Vprašala bi nosečke, ki ste noseče v drugo, če ste se kej več zredile kot prvič? jst sm se definitivno. nemorm si pomagat, tako mi sladko paše, da sm kot obsedena- v prvo pa sploh ne.

Danes sem imela pregled v 33.tednu, beba je ok, 1800g in lepo raste ter se premika. obvezno moram več počivat pa na levem boku ležat. sam sm ji povedala da z20 mesečnim sinom z ful energije glih neki nemorm počicat, pa je sam zmajala z glavo :) hja kaj čmo.bom probala heh.
Pravijo da ima noč svojo moč, jst pa se sam prekladam iz enga pouštra na druzga, iz enga boka na druzga, mam filing da sm čist zaležana ku da 3 dni že ležim v eno, sam ni tko. ful težje prenašam vse kot v prvo, ko nism sploh mela občutka da mam trebuh :)

Tut jst sm bla na CSD in dobila 2 obrazca, enga bom oddala v službo ta tedn najbrž, ker imam rok 23.5 mi bo upoštevala še marčevsko plačo, bo šlo pa na tesno. sam mi bo pa vsajj malo dvignilo povprečje. pa uradno mam konc dopusta in gre za par dni na bolniško- zdravnica vsa vesela da si nebi slučajno spomnla pa šla nazaj v službu ker mamo ful dela :)))

Tko, sm se kr razpisala, malo se moram...mam kr slab feeling, ker nemorm s sinom vn na zrak pa na doooolge sprehode, ampak ko me začne tiščat dol, se pač uležem... ah sej še malo pa bo :) lepo se imejte pa se slišimo v kratkem

< Sporočilo je popravil ČrnTulipan -- 2.4.2012 18:10:28 >

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
2.4.2012 20:24:01   
ovnica7
Jaz imam neka povišana protitelesa in mi je revmatolog svetoval aspirin, s strani G mu je bilo zastavljeno tudi vprašanje glede fragmina, a se zanj ni odločil. Zakaj tako, ne vem, ampak mi je lažje pogoltniti aspirin, kot pa si dajati inekcije fragmina. Sicer pa ga sedaj jemljem zadnji teden user posted image .

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
3.4.2012 8:48:11   
monita
dobro jutro

mene tudi zanima katera bo prva odprla sezono majčic :)
a boste tukaj gor sporočile??? ali na FB???
imate številke druga od druge???

sem se pa odločila, da naslednji teden-( skrajni čas je že) začnem s pranjem cotk... ta vikend nebo nič, ker je velika noč, potem bom pa kar med tednom kaj oprala in pripravila..... v četrtek grem še malo po nakupih za bebo, potem pa res priprave na bebiko... pa še torbi moram pripravit, tak da bo pestro :)

a katera mogoče ve koliko je minimalna plača pri nas??? nekaj sem gledala in piše da je za januar 763€ (http://www.durs.gov.si/si/aktualno/minimalna_in_zajamcena_placa/minimalna_placa_po_mesecih/)

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
3.4.2012 8:51:09   
ČrnTulipan
aja zato. vem ja da je lažje aspirin pogoltnit :) kot pa inekcije vsak dan, sm vesela zate ker vem kaka muka so inekcije.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
3.4.2012 9:56:02   
Chocolat
Monita: jaz sem ravno včeraj začela prati cunjice (rok imam sredi maja). Me namrec cisto vsi "strokovnjaki" od tašče, tete, vzgojiteljic v vrtcu, prodajalk v trgovini do mojstrov, ki delajo v hiši, strašijo, da bo kmalu, češ da imam takoooo ogromen trebuh. Ni enega, ki se ne bi vtaknil v moj trebuh, mi gredo že na živce, ker aprila res še nočem roditi. Ampak saj ne odločam jaz, to vem, oni pa tudi neuser posted image  So me zato vsi ti komentarji nehote "naterali" da sem s pripravami že začela. Si namrec ne predstavljam mojega dragega, da bi to sam pral, likal in iskal po štacunah. Se mu po moje zmeša že prvi dan :)

Srcek: pojma nimam o postopku glede darovanja popkovnične krvi. Se nisva odločila za to, tako da ne spremljam.

Spanje dojenčka: sem ugotovila, da rabim dve ležišči za otroka. Prvega v spalnici (košek), kjer bo spal z nama ponoči, drugega pa v dnevnem prostoru, ki ga imamo v spodnjem nadstropju. Če bi imela le enega bi namrec morala po stopnicah ob vsakem joku v zgornji štuk, kar pa prvi mesec po porodu ne bo ravno prijetno (morebitni šivi etc). Pa tudi drugače je bolje, da je dojenček v istem prostoru kot jaz, bo bolj miren on in jaz seveda.

Sporočanje o rojstvu: jaz bom sporočila kar sama direkt na forum, ko se vrnem s porodnišnice. Ne boste sicer ultra hitro obveščene, a zagotovo boste.

Šestega aprila je luna. Meni se zdi, da me že sedaj nekaj dajeuser posted image Lepo bodite, pridno gnezdite in božajte trebuščke.

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
3.4.2012 10:02:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: monita

dobro jutro

mene tudi zanima katera bo prva odprla sezono majčic :)
a boste tukaj gor sporočile??? ali na FB???
imate številke druga od druge???

sem se pa odločila, da naslednji teden-( skrajni čas je že) začnem s pranjem cotk... ta vikend nebo nič, ker je velika noč, potem bom pa kar med tednom kaj oprala in pripravila..... v četrtek grem še malo po nakupih za bebo, potem pa res priprave na bebiko... pa še torbi moram pripravit, tak da bo pestro :)

a katera mogoče ve koliko je minimalna plača pri nas??? nekaj sem gledala in piše da je za januar 763€ (http://www.durs.gov.si/si/aktualno/minimalna_in_zajamcena_placa/minimalna_placa_po_mesecih/)

minimalna plača znaša 763€ bruto, potem je to nekje približno 570€ neto.

(odgovor članu monita)
  Neposredna povezava do sporočila: 1821
3.4.2012 11:55:34   
Monci73
Ojla,

da se pofočkam! Tudi jaz imam PDP v maju. No bolj natančno 31.5.12 ker pa mi MV popušča se lahko zgodi tudi prej. Žal več ali manj počivam že od januarjauser posted image . kakor koli vsak teden "diham" lažje. Jutri grem v 33t . user posted image

Glede oblačila dojenčka pa mi je babca rekla, da je dovolj body z dolgimi rokavi in zabicami do pasu, copatki, bombazno kapico in jopico - za iz porodnišnice. Ok dekco bom vzela v primeru da bi bil vreme na dan odpusta slabši oz malo hladnejši.

Malo me begajo razne informacije iz materinske šole.

V primeru odteka plodovnice pravi dr:

v Zagorju, da se gre lahko peš iz prvega nadstropja v avtomobil vendar je potem treba sedež dati v ležeč položaj
v Ljubljani v šoli za starše, da nikakor ne smeš hodit zaradi poškodbe dojenčka in izpada popokovine sploh velja za tiste ki so že v drugo ali več noseče
moj dr pa pravi, da grem lahko peš iz 4 nadstropja v avtomobil seveda se sedež da potem v ležeči položaj

Kako ste ve informirane??

Lep dan še naprej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
3.4.2012 12:19:41   
Chocolat
 Monci73: Malo me begajo razne informacije iz materinske šole. V primeru odteka plodovnice pravi dr: v Zagorju, da se gre lahko peš iz prvega nadstropja v avtomobil vendar je potem treba sedež dati v ležeč položaj v Ljubljani v šoli za starše, da nikakor ne smeš hodit zaradi poškodbe dojenčka in izpada popokovine sploh velja za tiste ki so že v drugo ali več noseče moj dr pa pravi, da grem lahko peš iz 4 nadstropja v avtomobil seveda se sedež da potem v ležeči položaj Kako ste ve informirane??

Sem včeraj pregledovala zapiske iz šole za starše v Ljubljani izpred nekaj let (tokrat na predavanja namreč nisem hodila). V LJ svetujejo, da v primeru odteka plodovnice se najprej prepričas ali ti voda res odteka. Če ne veš ali ti je odtekla voda ali ti je zgolj malo " ušlo" daš vložek in nujno ležati. Če je kljub počivanju vložek moker, je to znak, da ti voda res odteka.Pripravi se za porodnišnico, s sabo večjo brisačo in uleži se na bok, čimmanj po stopnicah. Če pa se voda ulije, kliči 112 in vztrajaj da te pridejo iskati, počakaš v bočno polležečem položaju. Evo, to je teorija, če sklepam pravilno je bistvena razlika v proceduri koliko vode ti je odteklo. Kako pa v praksi vse to zgleda nimam pojma. Upam, da bom rodila kot prvič, ko sem šla na PDP v porodnišnico in so me kar notri zadržali. To je najbolj komot...

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
3.4.2012 12:22:46   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Monci73 Glede oblačila dojenčka pa mi je babca rekla, da je dovolj body z dolgimi rokavi in zabicami do pasu, copatki, bombazno kapico in jopico - za iz porodnišnice. Ok dekco bom vzela v primeru da bi bil vreme na dan odpusta slabši oz malo hladnejši.

Monči, meni pa se to zdi kar malo premalo za obleči novorojenčka. No, glede na današnjo temperaturo, seveda. Če boš rodila konec maja in bo lepo je to dovolj, drugače pa bi jaz na današnji dan npr. dala gor vsaj še en pajacek. Dvojni dolg rokav, bi rekla. Me pa zanima kaj pravijo druge na to...mislim da je Jasmina85 že nabavila komplet za iz porodnišnice. Kaj točno si kupila, Jasmina ?

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
3.4.2012 14:13:30   
Jasmina 85
Živijo

Ja chocolat če bo tako vreme kot je sedaj, pri nas vetrovno pol bom oblekla verjetno kaj takega:
-2x majčko (dve majički skup dani,)
-od spodaj žabice
-iz pliša pajacek (je brez rokavov)
-jopica (ni nekaj debela)
-bombažna kapica 2x-ena tista klasična+ena tanka okrasna
-copatke

mislim da nisem pozabila nič,zraven bom mela plenico in odejo če bo treba otroka malo pokriti do avta. Ravnala bom po občutku, največ toplote tako izgubijo čez glavico. Če bo pa toplo še bolj pa bom kako stvar odvzela.

Torej kaj menite ve? 
Sicer pa otroka tako potipaš in takoj vidiš če mu je preveč vroče.  

lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?