Nussk4
|
Hej, Hej... Že nekaj časa se nisem oglasila. V petek 11.5. sem imela kot sem že omenila amnioskopijo. To je pregled plodovne vode in ker je bila plodovna voda zelene barve, kar pomeni, da se je moja punčka - (JAAAAAAA PUNČKO IMAMO!!!! Res neprecenljiv občutek ko spol izveš šele ob rojstvu.) enkrat počutila nekako utesnjeno in zato je bilo potrebno sprožiti porod. Na amnioskopijo me je naročil moj ginekolog in ni bilo samoplačniško, toliko v odgovor tebi - Chocolat. In ker je na tem pregledu ugotovil zeleno plodovno vodo mi je rekel, da me domov ne more pustiti in da bom danes (11.5.) postala mamica. Porod moram reči da je bil kar naporen, v porodni sem preživela 10 ur + 3 ure po porodu ampak občutki ob rojstvu male HANE, pa so bili nepopisni. Hana me je kot sem že dejala s svojimi merami 54cm in 4400g pošteno namučila. Ampak vam povem, sreče se ne da kupiti, lahko se samo rodi! Še nekaj besed o porodnišnici in njenem osebju: Rodila sem v Kranjski porodnišnici in bila z vsem karseda zadovoljna. Tako z osebjem v porodni sobi kot tudi z osebjem na oddelku otročnic. Sedaj smo že nekaj časa doma in smo se že navadili na ritem. Imamo izredno pridno punčko, ki jo moram na vsake 3 ure zbujati, da sploh je, ker ona bi spala cel dan. Ponoči pa mi je patronažna rekla naj jo pustim spat, da se takoj navadi na noč, in jo upoštevam. Skratka jemo ob 22, potem pa se mala zbudi ob 2 pa spet jemo in potem spimo do 7. Skratka smo vsi dodobra naspani. Na kontrolnem pregledu so nam ugotovili neko bakterijo in očitno je Hana zaradi tega posta še bolj zaspana in se je manj dojila. Bilo ji je dosti samo 5 minut na eni dojki. Zato je malo teže izgubila in sedaj poleg svojega mleka dodajam še Aptamil, ker je baje umetno mleko bolj kalorično. Tako mi je priporočila patronažna in sicer bova to počeli samo toliko časa, da Hana dobi spet nazaj svojo težo. Začeli sva včeraj in morda jutri ne bo več potrebno, ker zopet pride na obisk patronažna in bo Hano stehtala, da vidimo kakšno je stanje. Pred tem sva se polno dojili. No toliko zaenkrat od nas. Da ne pozabim...veliko vas je v času moje odsotnosti povilo svoje škratke in bi vam ob tej priložnosti iz srca čestitala - dijanaa, mausikaa, creative825, Chocolat, tajčica2, teja188, Jasmina 85, biba_leze*, iskrene čestitke, čimveč crklanja in čim manj neprespanih noči, veselo vozičkanje in vse NAJ NAJ z vašimi škratki in očkoti. Dobrodošle v klubu majčic 2012 Podiranje kupčkov: Tako kot ti Chocolat imam tudi jaz pri naši Hani težave s podiranjem kupčkov. Ne podere ga in konec, če pa ga pa je to tako neslišno, da včasih ne vem ali slišim njeno dianje ali je bil kupček. Sicer bruha ne, tako da me načeloma ne skrbi, krčev pa tudi še nismo imeli, vsaj mislim tako, ker mala zelo malo joka, joka če se slučajno zbudi sama in je lačna ali pa ko jo previjam, ker očitno noče biti naga. Ker takoj ko jo oblečem nazaj jokanje usahne. Če pa ima katera kašen nasvet o podiranju kupčkov, pa bom tudi jaz zelo vesela. Glede kapljic Plivit in Oleovit smo se tudi mi po večini nasvetov odločili za Oleovit, ker naj ne bi povzročali krčev. Chocolat: Tudi mi smo danes dobili davčno številko in sem pismo prav slikala da bo imela mala za spomin...mi je bilo tako prisrčno, ko je bilo pismo naslovljeno nanjo. Očitno sem še vedno polna hormončkov, ker sem zraven kar zajokala. Hehe Chocolat:Si morda slišala za Tržiške kapljice? Dela jih lekarna sama...v Tržiču na Deteljici v lekarni jih dobiš. Stanejo okoli 5EUR, so pa mešanica komarčka, janeža in ne vem česa še, vem pa da jih izredno pohvalijo in da so šle zelo v promet pri mojih tetkah ko so imeli moji bratrančki in sestrične krče. Sicer pa upam da kmalu minejo...sicer te nočem strašiti, ampak pravijo, da krči pri dojenčkih trajajo 3 mesece. In pri fantkih naj bi bili bolj pogosti kot pri punčkah. Sicer ne vem po kakšnih statistikah, ampak tako sem prebrala že večkrat. Pri jedi pa le pazi. Izogibaj se stvari ki napenjajo tudi odrasle...stročnice, kis (od solat lahko ješ le peso), čokolada,...sadje jej le prekuhano (npr - čežano ali kompot), ne jej svinine, zrezke jej raje po pariško kot dunajske, ker dunajski so z drobtinami in vpijejo več maščobe,...skratka splača se potruditi, vsaj te prve mesece.Vso srečo pri krčih in še enkrat...upam, da vam čimprej minejo. Vsem nosečkam, ki še čakate na svoje škratke želim čimlažjo in čimlepšo porodno izkušnjo, ki jo boste kmalu, upam da delile z nami. Ostalim pa lep pozdravček in poljubčke malim škratkom.
|