Chocolat
|
IZVIRNO SPOROČILO: mišamašaa Mene pa zanima kje je trgovina od Tosame na viču? Sem mislila, da imajo samo v Domžalah. Cene so baje ful bolj ugodne, kakor po drugih trgovinah. Jaz sem malo po spletni trgovini gledala in so določene stvari cenejše od 0,50 centov do 1 evra. A je res tako ceneje? Zakaj so pa vatiranci boljši od vložkov? Jaz sem mislila kar vir 80 kupit. Koliko jih boste pa ve kupile? Ker baje se jih kar nekaj porabi. Trgovina Tosame je čisto poleg tovarne Tosama. Če greš po stari cesti iz LJ proti Domžalam je v kraju Vir, čisto ob glavni cesti na desno. Je označeno s tablo "trgovina" in en velik parking je poleg (za delavce Tosame). Na netu je zemljevid, če malo pobrskaš. Vatiranci: so večji in bolj vpojni od vložkov,so bombažni. Jaz sem jih imela prvič prve dneve po porodu, ko res veliko krvaviš, zato jih priporočam tudi drugim. Potem pa sem prešaltala na vložke, vložke vzemi kakšne naravne, čimveč bombaža, mislim da imajo oznako Vir Natur. Količina: jaz sem vzela 2 paketa vatirancev in 4 pakete vložkov (če jih ne porabim ob čišči bom itak v roku leta dni ali še prej menstruacijo dobila,tako da ni vržen denar stran). Ovnica7: tesno tesno držim pesti, da dete še počaka. Dajmo bodimo res majčice. Jaz si tega takooo želim. Jaz imam sicer vse pripravljeno, a tudi še ne bi šla roditi. Imam še toliko načrtov pred porodom Predvsem si spočiti po vsej tej akciji. Tole letanje po trgovinah s seznamom v rokah je prijetno, a po drugi strani rabiš pa kar malo kondicije.Sem pa tako hitela, ker se je moja prijateljica pred leti znašla v porodnišnici 6 tednov pred PDP in nočem po njenih stopinjah. Mi je bila kar dobra šola, saj smo takrat mi zanjo nabavljali, ker se njen dragi ni znašel. Srcek: v Tosami imajo od vložkov, vatirancev, plenic za dojenčke, tetra planic, bombažnih krpic za kopanje malčka, krpice za čiščenje ritke, vlažne robčke, majčke s trakci do bodijev,pajacev in odejic za pokrivanje ter tudi kozmetiko.Jaz teh majčk s trakci ne maram preveč, ker se ti tisti trakci zapletejo ko pereš, pa še hrbet ima dojenček hitro odkrit. Najboljši so mi bodiji na preklop in nato še kakšen pajacek čez, da tamalemu ni mraz. Sem gledala sicer tudi plenice za enkratno uporabo v Tosami, menda zelo naravne in ugodno, prav za novorojenčke ampak ko mi je omenila da se v drugih trgovinah ne dajo dobiti ampak le pri njih, me je minilo da bi jih kupila. Sem vzela Moltex v Muellerju, saj mi je Mueller blize. Ne bom za vsak paket plenic na Vir vozila, menjati znamke plenice pa nočem, razen če ne bo potrebno (otroška koža bo sama povedala kaj ji najbolj ustreza). Plenice za enkratno uporabo (sprašuješ glede velikosti): kupi en paket Newborn (novorojenček). Tole kategorijo imajo skoraj vse znamke (razen Moltex, ki štarta z 2, ne vem zakaj nimajo 1). Številke bodijev in pajacev: jaz imam 56-58-60, manjše cifre so menda za nedonošenčke. Vprašanje: Je katera že dobila denar za dojenčka ? Po kolikem času to nakažejo ?
|