|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
3.4.2012 14:25:56   
Monci73
Ja če bo 18 stopinj potem ok če bo pa 25+ bo pa preveč-

Kaj pa so v šoli rekle babce?

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
3.4.2012 17:16:18   
biba_leze*
Jst sem naštimala:

-1x bodi dolg rokav
-pajacek malo debelejši bombažen
-jopica (po potrebi)
-žabice (po potrebi)
-nogavičke
-copatki
-dekica
-2x kapica (po potrebi, sicer samo 1)

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
3.4.2012 17:54:04   
mausikaa
jaz se bom odločala v zadnjem momentu kaj bom oblekla malemu škratku, glede na vreme itak ne vem, če ima smisel preveč v naprej planirati, no nekje okvirno bom že poštudirala za toplo in hladno varianto...

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
3.4.2012 18:02:34   
manja91
hai...
eno vprašanje...a mogoče katera ve,kako se zaposliti kot gospodinjska pomočnica?ima katera izkušnje???

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
3.4.2012 20:41:20   
biba_leze*
Jst sem se zaposlila pred nastopom prve porodniške. To je blo leta 2010. No mene je kar mama zaposlila kot hišno pomočnico - gospodinjo. Najprej greš v knjigarno in nabaviš pogodbo o zaposlitvi (je že "rešena" ti vnašaš noter samo svoje podatke), obrazec PD (potreba po delavcu) in obrazec M3. Pol greš (oz tvoj delodajalec) gre na zavod kjer odda izpolnjen obrazec PD, ki mora tam stat pet dni, no v tem času naj bi pol ti napisala prošnjo za delo (jst je nisem no ker itak je nikjer ne rabijo met), delodajalec pa dobi tudi nekakšno davčno številko (podobno kot jo imajo s.p.-ji). Po petih dneh greš lahko urejat naprej. Greš (oz. tvoj delodajalec) na ZZZS z pogodbo o zaposlitvi (izpolnjeno), obrazcem PD in M3 (vse izpolnjeno) in tam te popišejo in vnesejo tvoje podatke - kdaj si začela delat itd. (svoj čas naj bi blo to v delavsko knjižico, samo zdaj ne obstaja več tko da najbrž te vnesejo kar v PC brez nič drugega). In to je zaenkrat to (ti že teče delovna doba), jst sm šla potem še isti dan na CSD oddat papirje za porodniški dopust (so rekli da dobim v roku 14. dni domov odločbo o porodniški in kasneje še o negi in niso nč kompliciral). No moja mami je to urihtala v dobrih 20 minutah tko da ni preveč komplikacij.
"Plačo" ti pa delodajalec nakaže šele naslednji mesec. To pa greš na davčno upravo, kjer so ene zaposlene tko fajn da ti pomagajo izračunat koliko mora delodajalec plačat prispevkov in plače za tistih par dni ko si bla zaposlena pred nastopom porodniške (ma za enih 10 delovnih dni kolikor sem jih mela jaz je okoli 50-70 evr prispevkov). Aja pa ne pozabi si še prej urihtat dodatnega zd. zavarovanja če ga še nimaš.

< Sporočilo je popravil biba_leze* -- 3.4.2012 20:52:08 >

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
4.4.2012 8:33:28   
monita
in kolko znaša potem ta porodniška???

Neposredna povezava do sporočila: 1831
4.4.2012 8:41:55   
Monci73
aaa potem bom pa rajši malo več pripravila za user posted image

Je katera preko spleta nakupovala od C&A za user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1832
4.4.2012 8:43:39   
Monci73
kdaj pa imaš PDP?

Kolkr kol bo bo boljše kot nič, ane?user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
4.4.2012 8:46:24   
biba_leze*
Monita: pride ti okoli 250 evr, kak evro gor ali dol odvisno od dni v mesecu. Je pa fajn, ker ti tako teče eno leto delovne dobe in po tem lahko koristiš še 3 mesece Zavoda, kjer sem jaz prejemala še 270 evr vsak mesec. Je pa fajn tudi za naslednjo porodniško, če ne dobiš dela. Zdaj sem še vedno brezposelna in mi je ta fiktivna zaposlitev tudi tokrat prišla prav, saj sem na račun nje upravičena do porodniškega nadomestila brez dopusta, ki bo po mojih izračunih moglo znašat okoli 350 do 400 evr/ mesec (koliko točno bo, bomo videli ko dobim odločbo, če bo katero posebej zanimalo pa naj vpraša), zavarovana pa bom za pokojninsko dobo (ne vem sicer kaj bi to točno blo, upam da teče delovna doba). 

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
4.4.2012 9:22:06   
biba_leze*
IZVIRNO SPOROČILO: biba_leze*

Jst sem se zaposlila pred nastopom prve porodniške. To je blo leta 2010. No mene je kar mama zaposlila kot hišno pomočnico - gospodinjo. Najprej greš v knjigarno in nabaviš pogodbo o zaposlitvi (je že "rešena" ti vnašaš noter samo svoje podatke), obrazec PD (potreba po delavcu) in obrazec M3. Pol greš (oz tvoj delodajalec) gre na zavod kjer odda izpolnjen obrazec PD, ki mora tam stat pet dni, no v tem času naj bi pol ti napisala prošnjo za delo (jst je nisem no ker itak je nikjer ne rabijo met), delodajalec pa dobi tudi nekakšno davčno številko (podobno kot jo imajo s.p.-ji). Po petih dneh greš lahko urejat naprej. Greš (oz. tvoj delodajalec) na ZZZS z pogodbo o zaposlitvi (izpolnjeno), obrazcem PD in M3 (vse izpolnjeno) in tam te popišejo in vnesejo tvoje podatke - kdaj si začela delat itd. (svoj čas naj bi blo to v delavsko knjižico, samo zdaj ne obstaja več tko da najbrž te vnesejo kar v PC brez nič drugega). In to je zaenkrat to (ti že teče delovna doba), jst sm šla potem še isti dan na CSD oddat papirje za porodniški dopust (so rekli da dobim v roku 14. dni domov odločbo o porodniški in kasneje še o negi in niso nč kompliciral). No moja mami je to urihtala v dobrih 20 minutah tko da ni preveč komplikacij.
"Plačo" ti pa delodajalec nakaže šele naslednji mesec. To pa greš na davčno upravo, kjer so ene zaposlene tko fajn da ti pomagajo izračunat koliko mora delodajalec plačat prispevkov in plače za tistih par dni ko si bla zaposlena pred nastopom porodniške (ma za enih 10 delovnih dni kolikor sem jih mela jaz je okoli 50-70 evr prispevkov). Aja pa ne pozabi si še prej urihtat dodatnega zd. zavarovanja če ga še nimaš.

Aja, pa če katera študentka mogoče tega še ne ve: to lahko naredite tudi redne študentke, saj se po novem lahko ima status rednega študenta in zaposlitev, ne morete pa koristiti več ugodnosti, ki vam jih prinaša status študenta (delo na napotnice preko študentskega servisa, boni za prehrano, zdravstveno zavarovanje preko staršev, pediater, štipendija, subvencioniran prevoz), no mogoče kakšna matična univerza zna pri tem kaj komplicirat, ampak načeloma ne bi smela (moja ni, sem pa diplomirala, ko je bila mala stara 1,5 meseca).  

Neposredna povezava do sporočila: 1835
4.4.2012 10:21:17   
manja91
ii najlepša hvala za odgovor:)torej bi meni mama "nakazala"plačo samo za tste dni,ko bi bila zaposlena?ali vsak mesec?a kaj vete če me mama lahko zaposli,ali samo kak ki ima s.p.?nekje sem prebrala,da če te zaposli fizična oseba kot je mama,tedaj ne potrebuješ nest obrazca potrebe po delavcu?zanima me še če vete če velja zdravniško potrdilo,ki sem ga delala septembra?torej se da dobiti obrazce ki jih izpolniš še samo sam s svoji podatki?zanima me še kaj je s to plačilno listo,ko jo zahtevajo?a to samo za toliko dni kolikor bom zaposlena?

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
4.4.2012 11:11:57   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: biba_leze* Jst sem naštimala:
-1x bodi dolg rokav
-pajacek malo debelejši bombažen
-jopica (po potrebi)
-žabice (po potrebi)
-nogavičke
-copatki
-dekica
-2x kapica (po potrebi, sicer samo 1)

Ja, to bo to. Tudi jaz bom za obleci pripravila nekaj podobnega. Sem danes poslušala napoved po radiu, menda bo za Veliko noč snežilo. Madonca, ne dohajam teh spremembuser posted image Sicer pa sem danes imela pregled pri G. Vse OK, dete že 2600 g težko (se mi zdi kar veliko glede na to, da imam še več kot mesec pred sabo). Mi je pa rekel, da v zadnjem mesecu hodimo na preglede vsak teden, menda imam naslednjič že ctg. Podobno tudi ve ? Aja, pa kri sem morala dati, menda je to redna kontrola v zadnjem tromesečju. Opazam pa da zelo tezko vozim zadnje case. Me trebuh ze posteno ovira in sploh kaksno bocno parkiranje je ze pravi podvig. Najraje kar samo naprej peljemuser posted image

Dekompresija: a katera hodi ? V LJ je to mozno za LJ porodnisnico. Jaz sem v prvi nosecnosti hodila, sedaj pa ne mislim. Ni kaj veliko pomagalo glede na dolg porod, ki sem ga imela. Tako da bom raje kaksen sprehod vec naredila namesto tega. Lepo bodite v dezku.

Neposredna povezava do sporočila: 1837
4.4.2012 11:14:11   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Monci73 Je katera preko spleta nakupovala od C&A za user posted image  

Nisem. Nameravam pa v kratkem v štacuno iti pogledati za kakšen pajacek, če ga imajo.

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
4.4.2012 11:39:15   
Jasmina 85
Monci73-maš prav če bo 25 C bi pa otrok bil absolutno preveč oblečen. Saj mam tudi bombažni pajac kredi, če bo vroče, da se nebi kuhali v plišuuser posted image . Pa bombažno jopco... v glavnem po občutku bom ga oblekla, saj mamo kakih 15 min vožnje iz porodnišnice tak da ni panike :) Nisem nakupovala še preko spleta, raje v živo pogledam če se da, saj je trgovina oddaljena kakih 15km. Pa saj uživam ko tiste luškane oblekce premetavam gor in dol...joj kolko lepih stvari za punčko najdem zadnje časeuser posted image ...pa nič ne kupim.

Biba leze* super si napisala, ko bi meni to povedali, ko sem bla prvič noseča... res bo marsikateri informacija prišla prav.

Chocolat- uuuu vi pa rasete :)))) super, ja pol bo pa otrok majčkeno velik, kot moj :))) sicer pa se ne sekitaj +ali- lahko kaže kar nekaj gramov tale ultrazvok.  Sem vesela da ste dobro, jaz man tudi kri in vodo na naslednjem pregledu za dati, bom vidla kako bo me naročila, sedaj me je na 3 tedne, pol pa verjetno na 2 tedna oz. 10 dni, čist na koncu pa prej. Si že katera mora šteti otrokove gibe? jaz si jih že moram,komaj čakam našo user posted image , da ga objamem.

Bom pa sigurno javila ko bom rodila,oz. ko bom sposobna javiti da sem rodila user posted image user posted image user posted image

Uživajte, pri nas je še sonček pa veter...
lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
4.4.2012 12:38:30   
biba_leze*
IZVIRNO SPOROČILO: manja91

ii najlepša hvala za odgovor:)torej bi meni mama "nakazala"plačo samo za tste dni,ko bi bila zaposlena?ali vsak mesec?a kaj vete če me mama lahko zaposli,ali samo kak ki ima s.p.?nekje sem prebrala,da če te zaposli fizična oseba kot je mama,tedaj ne potrebuješ nest obrazca potrebe po delavcu?zanima me še če vete če velja zdravniško potrdilo,ki sem ga delala septembra?torej se da dobiti obrazce ki jih izpolniš še samo sam s svoji podatki?zanima me še kaj je s to plačilno listo,ko jo zahtevajo?a to samo za toliko dni kolikor bom zaposlena?

Cele plače za teh par dni ji ni treba resnično nakazat, plača samo prispevke za tistih par dni (od začetka del. razmerja, do začetka nastopa porodniške).

Lahko te zaposli tudi mama, kot gospodinjo ali pa na primer kakšna stara babica ali teta kot oskrbnico starejše osebe, torej fizična oseba (samo mož oz. partner te ne more), v tem primeru ti ni treba opravljat zdr. pregleda in torej nimaš še teh stroškov (ki se mi zdi da znašajo okoli 300 evr). Jst sem mela na primerr takrat možnost, da bi me zaposlila šefica pri kateri sem delala preko študenta, ampak se potem nisva odločli za to, ker bi me morala vzet po koncu porodniške še v delovno razmerje, imela pa bi tudi stroške z zdr. pregldom.

Obrazec "potreba po delavcu" more nest v vsakem primeru, ker tako dobi nekakšno davčno številko, ki je potrebna za vrejanje nadaljnjih papirjev na ZZZS.

plačilno listo ni treba izpolnjevat, ker dejansko plače ne boš "dobila" pred nastopom porodniške, zato se porodniška v tem principu računa glede na 55% od minimalne plače, ki danes znaša mislim da 763 evr bruto.

Prašaj na CSD. Reci jim da si slišala za to varianto in če ti lahko obrazložijo kako in kaj. Morda pa bodo tako prijazni, da ti bojo povedali. Jst sem imela srečo ker moja kolegica dela na CSD-ju, sicer bi tudi jst ne vedela za to.

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
4.4.2012 19:07:24   
Chocolat
Evo, jaz pa sem danes skoraj vse nabavila kar mi je še manjkalo. Sem bila v prodajalni Tosama na Viču in dokupila še en paket tetra plenic (10), povijalne plenice, vatirance (bolje kot vložki vsaj za prve dneve po porodu), vložke, mrežaste hlačke, blazinice za dojenje in en bodi. Ce katero zanima kaksna cena imam se racun. Sem pa dala skoraj 60 eurov, potem v Baby Centru pa še 40 (2 dudi, 2 flaši, malo kozmetike, škarjice in glavniček in krtačko za otroka). Se mi zdi lepo, da ima vsaj kaj svojega, da ne bo vse od starejšega "podedoval"user posted image No, potem sem skocila se v DM in nabavila plenice za enkratno uporabo. Pri prvemu smo uporabljali Moltex (so kao bolj ekoloske, z manj barvili in kemijo noter, sedaj bomo poskusili isto). Se mi zdijo tako majckene....v naslednjih dnevih pa se perem in likam, potem pa mislim da je to to. Potem pa je v planu ciscenje stanovanja in nato cas zame (kozmeticarka, depilacija etc). Moj dragi pravi, da imam cisto narobe vrstni reduser posted image No, naj bo srecen da mu ne bo treba po stacunah letati in kupovati za novega člana...uzivajte proste dneve ! Potem bo akcijauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1841
5.4.2012 8:40:04   
Soncnica Sandra ***
Zdravo punce!
No da se še jaz malce javim. Sedaj sem že drugi teden na dopustu, v ponedeljek pa uradno začnem s porodniško user posted image
Uglavnem včeraj sem potegnila na plano lupinico in voziček. cunjice sem že oprala, moram pa še flaško, dodico in novo previjalno podlogo nabavit pol bomo pa počasi imeli več ali manj vse za našega novega škrateca user posted image

Manca se ful veseli prihoda bratca/sestrice in že komaj čaka. Danes in jutri jo imam doma, ker je včeraj prišla z vročino iz vrtca, posledično tudi celo popoldan poleževala in zvečer zaspala že ob 6ih, kar se ji še ni zgodilo. Seveda je bila danes posledično pokonci že 4.20 user posted image

Tako, sedaj se grem pa počasi pripravit, ker imam ob 10ih zobozdravnika user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
5.4.2012 10:51:06   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ** No da se še jaz malce javim. Sedaj sem že drugi teden na dopustu, v ponedeljek pa uradno začnem s porodniško user posted image

Super, Sandra. Uživaj user posted image Jaz tudi začnem z porodniško naslednji teden. Zadnje tedne sem imela dopust. Je pasalo hraniti dopust do konca, čeprav me je že vmes imelo, da bi si vzela kakšen dan, ko je bilo počutje malo slabše kot običajno.

Če je katera danes zjutraj gledala Dobro Jutro naj povem, da so imeli zanimivo temo za nas nosečke in sicer porod in prvi dnevi z novorojenčkom doma. So kazali kako kopati dojenčka, kako ga obleči in podobno. No, če je kje kakšna ponovitev današnje oddaje na netu, si poglejte, če katero zanima.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
5.4.2012 17:31:13   
mišamašaa
Mene pa zanima kje je trgovina od Tosame na viču? Sem mislila, da imajo samo v Domžalah. Cene so baje ful bolj ugodne, kakor po drugih trgovinah. Jaz sem malo po spletni trgovini gledala in so določene stvari cenejše od 0,50 centov do 1 evra. A je res tako ceneje? Zakaj so pa vatiranci boljši od vložkov? Jaz sem mislila kar vir 80 kupit. Koliko jih boste pa ve kupile? Ker baje se jih kar nekaj porabi.

Lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
5.4.2012 22:03:38   
ovnica7
Panika! Danes sem imela pregled, rezultat je malo plodovnice in odprta 3 cm. Skoraj sem morala v P ostati. Povrh vsega se je navihanka obrnila na rito in če bo tako ostalo bomo imeli carski rez. Sedaj imam pregled v soboto in se zmenimo ali me še spustijo domov ali ne. Lahko ostanem tudi v P na opazovanju, ker če bo ostalo vse nespremenjeno, lahko traja tudi še 2-3 tedne, ampak očitno bomo sedaj aprilčki. Tako, da sedaj se že vrti stroj s cunjicami, jutri pa urgentno po nakupih kar še manjka.

Jaz sem pa hotela zadnji mesec prav počasi pripraviti še manjkajoče stvari in se psihično pripraviti na porod, ker zdaj nisem vsega zmogla, imam mamo precej bolano. Saj se veselim bebice, ampak nisem še readyuser posted image .

(odgovor članu mišamašaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
6.4.2012 8:09:03   
Monci73
V katerem tednu nosečnosti pa si?

Jaz sem imela včerej UZ sem pa bila polnih 32 t. Jaz moram zdržati vsaj še 3t da si potem lahko oddahnem/o, imam pa skos več ali manj pošitek od januarja dalje ker popušča MV, no k sreči sem bila na zadnjem pregledu še zaprta.
Naslednjega imam čez 14 dni in takrat bomo sproščeni user posted image

Sem pa cunjice kar preko spleta naročila ostalo pa mi je mož nakupiluser posted image od očeta partnerica pa mi je vse oprala in zlikala.
Bom pa imela pripravljeno torbo za dojenčka predno grem na ta pregled v aprilu, v primeru da me obdržijo v P.

Ima pa moj plodek 2170g. Huuh na zgornji še okvirni meje normale..samo upam da ne bo prišel do 4 kguser posted image

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
6.4.2012 9:46:25   
srcek12
Pozdravljene,

kaj ste pa kej kupovale v Tosami, jst mam tut namen it v soboto, pa je velik enih stvari. Kaj pa tiste majčke, ki imajo trakec za zavezat ali jih boste imele, al rajši bodije? Katere številke pa imate kaj cunjice in pleničke?

Pozdravček

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
6.4.2012 10:04:50   
monita
ovnica, držim pesti da bo vse ok... in pazi nase

monci, a imaš potem zadnjega maja rok???

srcek, za malo imam kompletek za iz P številko 62... ker če bo tako velika kot prva bo ravno prav velik... drugače pa imam od 5 naprej številke, manjših nimam... v prvo sem imela nekaj 50 številk in mala nikoli ni nič oblekla, ker ji je bilo vse premajhno....
prati pa bom začela po praznikih.... zdaj pa resno, bi rada imela vse pripravljeno... pa da torbe napravim- ena ko grem v P, druga za bebiko ko gremo dam in tretja zame za iz P

včeraj sem imela pregled, je vse ok, mala ima 2kg, tak da je rekla G da bo tudi ta velika pupa in da je prav, da imam CR, ker bi bila drugače kriza.... ima pa glavico za vodilni del, tak da se je vsaj naštimala prav... sedaj pa že tak kolovrati da me včasih kar malo boli pod rebrami, potem pa jo malo požgečkam pa je vredu.... ima prave veselice notri :)
naslednji pregled pa imam čez tri tedne... posteljica se je lepo dvignila je rekla, MV je ok....

sem včeraj vse nakupila kar sem še potrebovala, edino plenice še moram kupit pa ima res vse

lep vikend vsem in lepe praznike ;)

< Sporočilo je popravil monita -- 6.4.2012 10:08:58 >

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
6.4.2012 12:23:09   
Monci73
Monita: ja jaz imam PDP prediden 31.5.2012
Kaj pa ti?

V Tosami sem jaz nakupila: vložke, mrežaste spodnje hlačke za prvi dni po porodu pa tetra Tosamine pleničke, krpice tetra, vato in pa pleničke ki se pridajajo po kosih in je 0,80 centa ena ( so tanjše ). Teh sem vzela 10 in Tosaminih 10.

Pa kar po PTT ker nemorem po trgovinah:(

Meni je babca rekla ali tetra majčke ali bodye..kar želim obojega pa ni potrebe, pa še te bodye imam vse na preklop-spredaj.

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
6.4.2012 12:28:48   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: mišamašaa Mene pa zanima kje je trgovina od Tosame na viču? Sem mislila, da imajo samo v Domžalah. Cene so baje ful bolj ugodne, kakor po drugih trgovinah. Jaz sem malo po spletni trgovini gledala in so določene stvari cenejše od 0,50 centov do 1 evra. A je res tako ceneje? Zakaj so pa vatiranci boljši od vložkov? Jaz sem mislila kar vir 80 kupit. Koliko jih boste pa ve kupile? Ker baje se jih kar nekaj porabi.

Trgovina Tosame je čisto poleg tovarne Tosama. Če greš po stari cesti iz LJ proti Domžalam je v kraju Vir, čisto ob glavni cesti na desno. Je označeno s tablo "trgovina" in en velik parking je poleg (za delavce Tosame). Na netu je zemljevid, če malo pobrskaš. Vatiranci: so večji in bolj vpojni od vložkov,so bombažni. Jaz sem jih imela prvič prve dneve po porodu, ko res veliko krvaviš, zato jih priporočam tudi drugim. Potem pa sem prešaltala na vložke, vložke vzemi kakšne naravne, čimveč bombaža, mislim da imajo oznako Vir Natur. Količina: jaz sem vzela 2 paketa vatirancev in 4 pakete vložkov (če jih ne porabim ob čišči bom itak v roku leta dni ali še prej menstruacijo dobila,tako da ni vržen denar stran).

Ovnica7: tesno tesno držim pesti, da dete še počaka. Dajmo bodimo res majčice. Jaz si tega takooo želim. Jaz imam sicer vse pripravljeno, a tudi še ne bi šla roditi. Imam še toliko načrtov pred porodomuser posted image Predvsem si spočiti po vsej tej akciji. Tole letanje po trgovinah s seznamom v rokah je prijetno, a po drugi strani rabiš pa kar malo kondicije.Sem pa tako hitela, ker se je moja prijateljica pred leti znašla v porodnišnici 6 tednov pred PDP in nočem po njenih stopinjah. Mi je bila kar dobra šola, saj smo takrat mi zanjo nabavljali, ker se njen dragi ni znašel.

Srcek: v Tosami imajo od vložkov, vatirancev, plenic za dojenčke, tetra planic, bombažnih krpic za kopanje malčka, krpice za čiščenje ritke, vlažne robčke, majčke s trakci do bodijev,pajacev in odejic za pokrivanje ter tudi kozmetiko.Jaz teh majčk s trakci ne maram preveč, ker se ti tisti trakci zapletejo ko pereš, pa še hrbet ima dojenček hitro odkrit. Najboljši so mi bodiji na preklop in nato še kakšen pajacek čez, da tamalemu ni mraz. Sem gledala sicer tudi plenice za enkratno uporabo v Tosami, menda zelo naravne in ugodno, prav za novorojenčke ampak ko mi je omenila da se v drugih trgovinah ne dajo dobiti ampak le pri njih, me je minilo da bi jih kupila. Sem vzela Moltex v Muellerju, saj mi je Mueller blize. Ne bom za vsak paket plenic na Vir vozila, menjati znamke plenice pa nočem, razen če ne bo potrebno (otroška koža bo sama povedala kaj ji najbolj ustreza). Plenice za enkratno uporabo (sprašuješ glede velikosti): kupi en paket Newborn (novorojenček). Tole kategorijo imajo skoraj vse znamke (razen Moltex, ki štarta z 2, ne vem zakaj nimajo 1). Številke bodijev in pajacev: jaz imam 56-58-60, manjše cifre so menda za nedonošenčke.

Vprašanje: Je katera že dobila denar za dojenčka ? Po kolikem času to nakažejo ?

(odgovor članu mišamašaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?