|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
6.4.2012 12:33:44   
Monci73
Jaz sem tudi slišala da so Molteksove od Mullerja zelo dobre.

Od katere teže dalje pa so in kakšna je cena. Aja in ali so unisex ?

Lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
6.4.2012 12:39:51   
Chocolat
Monci: Moltex plenice za enkratno uporabo so kao naravne, brez barvil,disav in raznih dodatkov zraven. Pri prvem smo jih prakticirali, se je obneslo, zato probamo še v drugo, ce bo slo z njimi. Moltex kot receno starta z stevilko 2 (od 3kg do 6 kg). Za novorojencka se mi sicer to zdi kar velika plenica (tudi ce bo cez 3 kg ob rojstvu, kar verjetno bo, saj ima nas sedaj 2600 g po zadnjem pregledu). Tako da resno razmisljam, da bi skocila se po en paket plenic za enkratno uporabo prav za novorojencka (kaksne naravne bom vzela, bom videla kaj imajo), da ne bo prehitro polulan in pokakan. Po enem mesecu otroka pa bi zacela uporabljati ta paket od 3 do 6 kg.  

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
6.4.2012 12:56:07   
mišamašaa
Na spletni strani csd Šiška piše, da denar ta mesec nakažejo 11.4. Zdej pa jst upam, da to velja za celo Ljubljano, nevem pa iz kje si ti. Ker verjetno že vse težko pričakujemo ta denar.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
6.4.2012 13:06:29   
Monci73
V katerem tednu pa je bila teža 2600?

jaz sem bila kar presenečena ko je včeraj v 32t rekel da ima 2170g.
Če donosim bo tudi imel/a čez 3000g.

No sej mi bomo tudi Mullerjeve imeli neglede na ceno ampak ker nikamor ne morem sprašujem ,ker njihova spletna strani ni ravno "bogata" da bi srfala ;)

Ima pa nemška spletna stran od C&A krasne stvari za otroke pa zelo poceni samo nevem kako je s poštnino za Slovenijo v angleščini pa nimajo, da bi razumela. Morda je kateri kaj znano?

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
6.4.2012 13:19:22   
zori82
Ročno izdelane črke za vrata otroške sobice, hladilnik,.... http://www.facebook.com/Crkarije

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
6.4.2012 16:59:55   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: Monci73 V katerem tednu pa je bila teža 2600?

Monci: 34 teden. Lepe praznike vsem sonosečkam !

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
6.4.2012 21:28:25   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: Monci73

Monita: ja jaz imam PDP prediden 31.5.2012
Kaj pa ti?

tudi zadnjega maja :)

moram pa malo bolj počivat, ker opažam da se preveč naprezam... ne težko delo, ampak po cele dneve sem na nogah in potem sem zvečer tak utrujena da niti zaspat ne morem več... a drugi mi pamet solijo, ja kaj se smiliš sama sebi, daj pojdi malo peš, kaj naredi... ma skos nekaj delam.... ne morem pa res ne več po 7km na dan peš hodit...
sem pa vidla v mullerju eno tako lepo torbo, tak da jo bom verjetno kupila za previjalno torbo.... škoda mi je dat 70 ali več € za torbo ki je prav temu namenjena, ta pa je bila 20€

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
7.4.2012 7:22:49   
lona85
Ojla souser posted image

Še vedno vas redno spremljam, samo se mi dalo pisat user posted image

Sama bom imela pralne pleničke, samo ko bomo pa kam šli bomo pa uporabljali Moltexove, sta mi jih svetovali že dve kolegici, ki imata tudi pralne pleničke. Samo ker se začnejo z 2, nevem katere naj kupim za iz porodnišnice? Ker bosta user posted image user posted image bosta verjetno še malo manjša user posted image No ziher pa ne kupim Pampersk, ker je sama plastika user posted image

Ja previjalno sem tudi jst videla v Müllerju, čist ok je user posted image Sama sem naročila eno prek spleta, ker sem se tok zagledala vanjo, je pa bila malce znižana iz 80 na 55 eur user posted image

Pa ta teden sem končno šla po previjalno mizico, ki me je čakala že 2 tedna (sem jo že imela plačano), samo prej ni bilo časa user posted image Mi je pa ful všeč. Kupila sem še podlogo za gor in izgleda prav super.

Ta teden pa bo treba nabavit še razne drobnarije iz Tosame in lekarne.... Aja pa banjico moram še kupit, pa 2 jogija (no za začetek bom 1, ker itak bosta user posted image user posted image spala skupaj prvi mesec ali dva), kasneje še eno posteljico.

Sem pa včeraj prek bolhe naročila še ležalnik/gugalnik in je že plačan, verjetno ga bo poštar dostavil še danes. Drugega pa prevzamem naslednji teden v LJ, sem se tudi že zmenila.

Aja če katera rabi brisačko za kopanje s kapuco ima Spar akcijo, sicer le modre in pinki, za 5 eur - sem še dve nabavila včeraj (v Pikapolonici je bila ena podobna 15 eur).

Pa lepe praznike vam želim in veliko pirhov user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
8.4.2012 17:17:31   
Chocolat
Ojla. Upam, da uživate velikonočne praznike. Me boli trebuh od potic, pirhov in vseh ostalih velikonočnih dobrot.

Previjalna torba: res so neverjetno drage.Se mi zdi, da točno vedo kaj rabiš in navijejo ceno. Bom pogledala tudi jaz v Mullerju za to za 20 eurov.
So v razlicnih barvah ?

Moltex plenice: se zacnejo od 3 kg dalje. Najmanje so stevilka 2 (ne vem zakaj nimajo 1), mislim pa da je ta velikost za novorojencke prevelika (posledicno zna biti da pride lulanje, kakanje skozi plenicko do bodija in moras ob vsakem previjanju se bodi menjati). Jaz bom zato nabavila se en paket posebej za novorojencke druge znamke, po enem mesecu pa bom startala z Moltex.

Lep preostanek praznikov. 

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
10.4.2012 16:51:50   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

So v razlicnih barvah ?

ta je bila črne barve z zlato-rjavim vzorcem...

take torbe ( http://www.babyland.si/e-trgovina/oprema/otroski-vozicki---dodatki/dodatki-za-vozicke/previjalna-torba-gesslein-zelena ) pa sem vidla v jello in so ble po 20€...

verjetno pa imajo v lclercu tudi kako izbiro teh torb.... bom šla pogledat naslednji teden... ker več kot 40€ ne dam za to torbo...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
11.4.2012 13:07:51   
mausikaa
dan souser posted image
evo mi2 sva imela včeraj kontrolo, dete raste, malček mi nagaja pritisk ampak nič dramatičnega, mislim, da je bilo včerajšnje povišanje samo rezultat še ne povsem prebolete viroze, sva pa porabila slabo urico za vse čakanje pri G in v labu - čisti luksus če pomislim, da sva zadnjič čakala več kot 3 ure samo pri G, naslednji pregled čez 14 dni...
no za "nagrado" sem šla potem malo po nakupih za malo štruco, smo rabili nov jogi (starega samo nekomu posodili, ki ga je očitno pozabil vrniti nazaj - no sej nič hudega, res je bil že star) pa nekaj bodijev z kratkimi in dolgimi rokavi, zdaj moram kupiti samo še kakšne spodnje dele in pa seveda vse kar se tiče lekarne...no to še pride na vrsto...
čakam na sončka, pri nas se bo glihkar ulilo...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
11.4.2012 15:42:07   
ČrnTulipan
helow, da se še jst mau oglasim. sm med prazniki lapo ležala, sicr sm mela igralnico v spalnici, se je tamal kr k men preselu, sam sm si odpočila ker je moj mel skoz tamalga. zdej pa spet jovo na novo, sm pa začela telovadit končno. pa dobila sm spet tist sindrom nosečk, ki bi skoz rade neki spreminjale pa mele takoj. zdej sm pala čist na roze- ker sem za dojenčka že use skor zrihtala- tko da je to zdej v planu, so me čist prevzele, pa glih nism -rožasti tip- vsaj do zdej me niso neki zanimale. čist hudo. drgač pa če bi lahko, bi prestavlala pohištvo, pa pofarbala bi stene na drugo barvo, pa spet bi se lotila spomladanskega čiščenja.... sam ddd, nemorm. itak kar naredim je sam dopoldne, pol me začne pa dol tiščat in se moram bolj umirit pa s tamalim kaj bolj mirnega delava.

Glede torb za previjanje, sm jst za prvega dobila od samsonite torbo za previjat, lepa kao funkcionalna z podlogo za previjat in nevem kukimi žepi, pa sm jo mela sam parkat, ker sm pogruntala da mi ni blo ok če sm jo na eni rami al pa počez nosila. RUZAK z žepi je zakon ( še posebej če maš še enega malega zravn), ker imaš proste roke, nič ti ne opleta, prostora imaš dovolj pa takoj vse najdeš- mam tazga ki se odpre napol, tko da res najdm use kr rabm in ne menjam. sam to je sam stvar okusa.

Molexove pleničke je imel Müller akcijo pred prazniki, sm pa tut jst jezna ker nimajo ažurne strani da bi vidla kdaj je kej v akciji- zadnjič so bile pamperske premium sensitive- ki niso nč plastične- in sm jih tut za novega člana kupila, pa itak za našega za sprot pa se je prišparalo.

spet sm doooolga ku pondelk, pozdrav vsem, pa merkejte se še teh par tednov :) user posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
11.4.2012 17:30:01   
Chocolat
user posted image mausika: user posted image za pregled in da je vse ok. Jaz sem pregled imela danes. V bistvu mi je moj G rekel, da on izvaja preglede v nosečnosti od 35 tedna dalje vsak teden. Tako da me naslednji teden čaka ponoven pregled. Danes imela prvi ctg (po pravilih menda začnejo v 37 tednu nosečnosti, on pa ga pri 35tednih). Na srečo ctg pokazal, da popadkov še ni (hvala Bogu, res še nisem psihično pripravljena na popadke in porod), pa napotnico za porodnišnico in rešilca mi je napisal ter mi dal tabelo za štetje gibov otroka, pa se mi ne sanja točno kako moram to beležiti (je sestra nekam na hitro vse zdrdrala).Ponovno mi je G ponovil kaj moram narediti, če odteče večja količina plodovnice (si čisto moker, ne moreš zgrešiti): takrat v bočni položaj in počivati ter poklicati rešilca. V primeru odteka majhne količine vode pa takoj na pregled, lahko z lastnim prevozom.

previjalna torba: bila danes v Pikapolonici, so mi prodajali quinnijevo za 65 eurov, no way, da dam toliko čeprav je praktična. Ja, saj ruzak je verjetno res najbolj praktičen, a ni moj stil. Tako da eno bom zagotovo nabavila, ne vem pa katero. Pa otroške oblekice, ki mi jih bo moj prinesel v porodnišnico za otročka, bom dala v to previjalno torbo, da bo vse na kupu.

gnezdenje: končano, stvari zbrane na kup. Sedaj imam da uživam zadnje tedne pred dnevom D !

Čuvajte sebe in zakladke, ne naprezajte se preveč in lep popoldne vsem.

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
11.4.2012 18:17:54   
manja91
evo danes sem imela pregled...najprej je rekla da me bo poslala za kak dan v bolnico,potem mi je pa delala uz,ampak je bilo vse kot mora biti,otrok raste,je pa rekla da je glava že precej spoda??bi me moralo skrbeti??imela sem še ctg,ampak je tudi blo vse ok..tako da nevem kaj so te bolečine...danes me boli oziroma tišči manj,bomo videli kako bo ju3,če bodo znaki še prisotni,se bom šla nazaj pokazat in v bolnišnico da vidimo kaj je...koliko so kaj tehtali vaš angelčki v 33t in par dni?

(odgovor članu Monci73)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
11.4.2012 18:29:14   
mausikaa
meni je tudi nahrbtnik še najbolj praktičen, daš lepo na rame in gremo...sej torbe lepo zgledajo ampak se mi zdi, da so praktične samo za v avto, ko pa kam greš so pa samo v napoto...
punce a se zavedate/zavedamo da smo že skoraj na cilju, jaz kar ne morem verjeti...poskušam biti umirjena, pa mi ne rata glih povsem, pred pralnim strojem imam cel kup cotk za škratka/škratko pa vseeno ugotavljam, da bom šla kupit še kakšen spodnji del, aja, pa tekoči prašek od Froscha moram tudi kupit, pa moj user posted image  im v petek RD in fešto v soboto in moram še kaj dobrega speči...že vidim, da bom spet v stresu...

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
11.4.2012 19:48:10   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa punce a se zavedate/zavedamo da smo že skoraj na cilju, jaz kar ne morem verjeti...poskušam biti umirjena, pa mi ne rata glih povsem

Ne, jaz se še ne zavedam povsem da smo skoraj v ciljni ravnini. Se mi zdi, da imam še nekaj mesecev časa, res. Tako hitro je šlo. Tiste napotnice za porodnišnico in ctg so me danes prvič postavili malo bolj na realna tla...ampak psihično res še nisem pripravljena iti roditi...mogoče podzavestno to vpliva na spanje ponoči ? Kako spite ostale ? Jaz zelo nespečna, šetam po stanovanju kot podnevi, zjutraj pa adijo pamet...

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
11.4.2012 19:51:12   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: manja91 evo danes sem imela pregled...najprej je rekla da me bo poslala za kak dan v bolnico,potem mi je pa delala uz,ampak je bilo vse kot mora biti,otrok raste,je pa rekla da je glava že precej spoda??bi me moralo skrbeti??imela sem še ctg,ampak je tudi blo vse ok..tako da nevem kaj so te bolečine...danes me boli oziroma tišči manj,bomo videli kako bo ju3,če bodo znaki še prisotni,se bom šla nazaj pokazat in v bolnišnico da vidimo kaj je...koliko so kaj tehtali vaš angelčki v 33t in par dni?

Naš user posted image  je bil v 34 tednu 2600 g. Ampak ta podatek ti ne bo dosti pomagal. So tako različni med seboj, da nima smisla primerjati. Pojdi se raje še enkrat pokazati, da se pomiriš, da je vse OK. Good Luck !

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
12.4.2012 9:21:28   
mausikaa
ma jaz tudi ponoči ne spim, me pa potem proti večeru zmanjka na kavču, danes mi še zjutraj ni uspelo spati, lutam po hiši že od na vse zgodaj, hvala bogu vsaj ne dežuje

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
12.4.2012 9:52:31   
MalaNeli
punce...če katero mogoče zanima, prodajam voziček

http://www.bolha.com/pikolo-vozicki/pikolo-vozicek-jok-jok-kot-nov-nujno-oglas1277505293

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
12.4.2012 14:20:07   
Jasmina 85
zdravo

Po dolgem času se oglašam, upam da ste lepo preživele praznike.
No pri nas je hčerka zbolela z čez 40c vročine, tak da smo bili v bolnici od petka :( meni niso pustili zraven biti, tak da je očka bil zraven ponoči, čez dan pa sem jaz bila z njo oz. oba. V glavnem da smo sedaj boljše in doma. Je pa mi blo tako hudo-prvič je bla v bolnici,... tak da sem prejokala ogromno, psiha na tleh, otekala,... otrok oz trebuh se mi je čist dol spustil,... v glavnem sem se zdaj k sebi spravila. Gibov sem sploh ne beležila, sem pa pazila da jih vsaj čutim. V torek mam pregled + laboratorij. Res upam da bo vse dobro.

Chocolat-če imava isto tabelo(mislim da),imaš po dnevih stolpce, za tisti dan (npr sreda) se pol v prvih 9 kvadratkov navpično naredi x ko začutiš otroka. Otrok se tak giblje mogoče pol minute ali več skupaj...kak kateri, v glavnem ko se neha gibati, se šteje kot eden x. Ko se spet prične daš spet en x navpično v stolpec in tako naprej da jih napolniš 9. ko se gibanje ponovi 10 pa vpišeš x pri uri. Npr. ob 10 dopoldan.

teden:    35                            36
  dnevi  P T S Č P S N          P T S Č P S N
                  X
                  X
                  X...9 KRAT

9:00
10:00          X...ko se 10 premakne
...

upam da nisem zakomplicirala preveč.

LP

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
12.4.2012 15:18:16   
mamyce
živjo,sonosečke.

dolgo se nisem oglasila, sem malo pohitela in bila zaposlena z pranjem, likanjem,... cotk za user posted image

lona85: kdaj si pa vidle te brisačke s kapuco v sparu? ze dolgo nazaj? misliš, da jih še imajo, ker js bi pa imela eno.

mišamašaa: lahko potrdim, da je včeraj bil nakazan denar (280 eur) - sm vidla na kliku, naj pa povem, da sem s celjskega območja, tak, da so menda vsem nakazal, da ni razporejeno po regijah.

punce, zanima pa me tudi, katere plenice (za enkratno uporabo) boste uporabljale? Js sm zaenkrat kupila pampers new born, zdj pa slišim različne komentarje: ene jih kupujejo v hoferju, lidlu al pa mullerju pa pravijo, da so bolj kvalitetne od pampersk, druge pravijo, da tiste premočijo, da je pamperska še vedno zakon... zdj pa res ne vem, no. itak je pa najbolj pomembno, da ne premočijo za vsako figo, pa da so udobne za bejbija. cena tuki vsaj meni ne igra velike vloge.

aja, pa še nekaj: kdaj boste začele dajati čaj (ali ste začele, če že imate kakšnega otročka doma)? tud dobivam zelo različna mnenja: eni pravijo, da otrok ne rabi še čaja če se doji, drugi pa da mora dobiti tudi čaj. Prosim za izkušnje in mnjenja.

Zdj sm pa js tud že dolga kot ponedeljek, zato bo za danes dovolj vprašanj.

Lepo in potrpežljivo čakajte na svoj dan d, js ga pričakujem čez 3 tedne, za prvomajske praznike :)

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
12.4.2012 20:25:09   
monita
plenice bomo mi imeli pampers premium care newborn... do enega leta, potem pa verjetno hoferjeve....
glede čaja pa tak, če bom dojila in nebo treba dodajat aptamila, nebom dajala čaja, drugače ja... mislim pa da je tisti komarčkov čaj od enega tedna naprej... če ga bom že dajala, definitivno ko bo mala star vsaj mesec dni, prej ne...

jutri pa končno začnem s pranjem cotik... govorim že nevem kolko časa da jih bom začela prat pa mi še ni uspelo začet... danes sem jih pripravla, jutri pa veselo na pranje :) in potem likanje :)

(odgovor članu mamyce)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
12.4.2012 22:41:45   
biba_leze*
Glede čaja - jst bom v vsakem primeru dodajala tekočino od začetka. Kar prekuhano in ohlajeno vodo. Ker bo poletje bo vsekakor potrebno. Pa tudi drugače sem mnenja, da je mleko (takšno ali drugačno) hrana in ne pijača.

Oblekice in ostalo - mam že vse prištimano user posted image . Drugače me danes skoz po malem neki zvija (otrdevanje, pa vsake tolko mam občutek kot da bom user posted image dobila - vendar bolj blage bolečine)     

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
13.4.2012 11:18:17   
lluna
Pozdravljene Majčiče!

Po dolgem času se zopet javljam! Rok imam 1.5., vendar bom očitno skočila med Aprilke, saj sem že 4 cm odprta. Čakamo le, ker se maternični vrat, ki je sicer že zmehčan, ni popolnoma spustil. Imam pa že več kot 2 meseca lažne popadke, ki so v zadnjih tednih očitno vendarle naredili svoje. Pikica je velika, v 34. tednu je imela 2.600, zdaj je nismo več merili, sem v 38. tednu.

Se še kateri dan hitreje bribližuje?

Čuvajte se, lep pozdravček!

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
13.4.2012 11:25:14   
srcek12
Pozdravljene,

illuna koliko časa si pa že odprta, pa ti trebuh kaj otdeva. Jaz sem bila namreč pri ginekologinji in mi je izmerila MV cca 1.5 cm in da se kao odpira,sam mi ni znala povedat kako hitro gre to.

Ali je katera, ki ji trebuh otrdeva samo zgoraj, nad popkom in čisto pod zličko.

Pozdrvček vsem.

papa

(odgovor članu lluna)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?